13 Δεκ 2012

Μιλώντας με τους Keep Shelly in Athens


Πόσο μακρινή φαντάζει η απόσταση Κυψέλη – Florida; Πόσο εύκολο είναι για κάποιον ξένο να πει “Fokionos Negri Street”; Να επιλέξεις το δύσκολο από το εύκολο. Αν όλα τα προηγούμενα σου φαίνονται ακατόρθωτα, απλά θα σου πω τέσσερις λέξεις: Keep Shelly In Athens. Τις υπόλοιπες θα σου τις πουν οι ίδιοι.
Του Νίκου Παπανικολάου
Από την Κυψέλη στο Coachella. Πείτε μου γι’ αυτό το ταξίδι.Ήταν στα πλαίσια της δεύτερης περιοδείας μας στην βόρεια Αμερική και όταν μας ανακοίνωσαν από το booking agency που μας εκπροσωπεί στην άλλη πλευρά του ατλαντικού ότι έχουμε προσφορά από το Coachella Festival πραγματικά δεν το πιστεύαμε καθώς δεν έχουμε ακόμα ούτε ένα full length άλμπουμ στο ενεργητικό μας παρά μόνο single και EP’s. Ήταν πάντως μια υπέροχη εμπειρία από κάθε άποψη και για την μπάντα αλλά και για εμάς ξεχωριστά σαν άτομα.

Έχετε συνειδητοποιήσει πλήρως αυτό που έχετε καταφέρει;Έχουμε δρόμο μπροστά μας χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε κάνει αρκετά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που δημιουργήσαμε την μπάντα. Αυτό που είναι σχεδόν σοκαριστικό για εμάς είναι ότι αυτό όλο έγινε χωρίς να δαπανήσουμε χρήματα. Αλλιώς δεν θα ήταν εφικτό ούτος ή άλλως δεδομένης της κακής οικονομικής μας κατάστασης.

Είστε από τους καλλιτέχνες που δε θέλουν να αποκαλύψουν την πραγματική σας ταυτότητα. Γιατί αυτό;Αυτή η φήμη έχει βγει μάλλον από το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε ψευδώνυμα στην μπάντα. Κατά τα άλλα μπορεί να μας γνωρίσει κάποιος στα live μας, δεν κρυβόμαστε.

Πείτε μου κάτι, αρνητικό ή θετικό, που έχετε διαβάσει για εσάς και σας έμεινε.
Τα θετικότερα σχόλια για εμάς τα διαβάσαμε στη Guardian ενώ αρνητικό σχόλιο από κάποιο ελληνικό site το οποίο μάλλον προτιμά άλλα είδη μουσικής.

Πείτε μου μερικά ονόματα που καθόρισαν τη μουσική σας.Cocteau Twins, New Order, Kate Bush, Massive Attack, Portishead, Saint Etienne, My Bloody Valentine είναι μερικά από τα πολλά.

Αν ο μπορούσατε να στείλετε στο μέλλον 3 άλμπουμ, ποια θα ήταν αυτά;The Beatles (The White Album), Brian Eno (Ambient 1: Music for Airports), Cocteau Twins (Blue Bell Knoll).

Η μουσική βιομηχανία, παγκοσμίως, αντιμετωπίζει πρόβλημα. Πως έφτασε στο σημείο αυτό;Είναι μάλλον σε ένα μεταβατικό στάδιο. Αλλάζει. Καιρός ήταν. Η υπερκοστολόγηση σε συνδυασμό με την αλαζονεία μάλλον επισπεύσανε τις αλλαγές που δρομολογούνται σήμερα.

Κυψέλη. Δέκα λέξεις για πού αντικατοπτρίζουν τι σημαίνει για σας.Παιδικά χρόνια, φιλίες, βόλτες, πολυκατοικίες, γειτονίες, πραγματικά ανέμελα χρόνια, ευτυχισμένα.

Πως βιώνετε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα; Την κοινωνική κατάσταση κυρίως.
Πάρα πολύ δύσκολα. Η παρακμή στην οποία οδήγησαν επιλογές του “σοφού” λαού μας και την οποία βιώνουμε πλέον σε όλα τα επίπεδα έχει σκεπάσει αυτήν την χώρα. Το κακό είναι ότι δεν βλέπουμε σύντομα να βγαίνουμε από αυτή τη φάση οικονομικής εξαθλίωσης και εκφασισμού της κοινωνίας μας. Σίγουρα ένα από τα λίγα καταφύγιά μας πλέον είναι η μουσική και γενικότερα οι τέχνες.

Αν μπορούσατε να δείξετε φωτογραφίες από μέρη της Αθήνας σε έναν ξένο, ποια θα ήταν αυτά και γιατί.

Σίγουρα θα του δείχναμε φωτογραφίες από τις ατέλειωτες ανηφόρες και κατηφόρες της Κυψέλης με τις πολυκατοικίες ολόγυρα, και επίσης εκτός από τις αμιγώς αστικές θα επιλέγαμε να του δείξουμε και μερικές κρυφές ομορφιές της όπως φαίνονται εδώ:


Πότε θα έχουμε την τιμή να σας ξαναδούμε στην Ελλάδα;Έχουμε παίξει δύο φορές live στην Αθήνα και μία στην Θεσσαλονίκη. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να παίξουμε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου