12 Μαρ 2011

Top Ten By Teo Tzimas

Νέο album από τον Stereo Mike "Aneli3h"


Πηγή: Δελτίο Τύπου
STEREO MIKE
ANELI3H
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΙ
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αυτοσυγκέντρωσης και σιωπηλής εργασίας στο Λονδίνο, ο ταλαντούχος STEREO MIKE επιστρέφει με τον νέο του δίσκο "Aneli3h" για να βάλει τα πράγματα και τα μικρόφωνα στις βάσεις του. Σαφώς ανανεωμένος και με σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, το δεύτερο κομμάτι της δισκογραφικής τριλογίας του (XLI3H -ANELI3H - KATALH3H) είναι πλέον έτοιμο και η επιστροφή του στις επιτυχίες είναι δεδομένη.

Ήδη το πρώτο single/video clip με τίτλο "Απλά ζωή" και σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Συλβέστρου, βρίσκει το δρόμο του προς τα ραδιόφωνα και τα μουσικά κανάλια της χώρας. Παράλληλα, σε ανύποπτο χρόνο, έκανε πάλι την έκπληξη, όταν δέχτηκε να συμμετάσχει στο κομμάτι "Watch My Dance" με τον Λούκα Γιώρκα και να διαγωνιστεί για την Eurovision, παντρεύοντας πρώτη φορά το hip hop με το ζεϊμπέκικο.

Ποιος είναι ο Stereo Mike και τι τον κάνει ξεχωριστό; Ο Μιχάλης Έξαρχος είναι ο μόνος Έλληνας ράπερ και παραγωγός που παράλληλα διατηρεί έδρα καθηγητή πανεπιστημίου στο Westminster University του Λονδίνου! Ένα επίτευγμα που πολλοί θα ζήλευαν, λίγοι όμως είναι σε θέση να συνδυάσουν την ακαδημαϊκή ζωή με αυτή του καλλιτέχνη. Τα κατορθώματα του όμως δεν σταματούν εκεί. Ο Stereo Mike έχει συνεργαστεί με γιγαντιαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως η Χάρις Αλεξίου στη διασκευή του κομματιού "Φεύγω" και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στα κομμάτια "Μισιρλού" και "Πιάσε με" καθώς και με δημοφιλείς καλλιτέχνες της νέας γενιάς όπως η Ανδριάνα Μπάμπαλη στο "Δες καθαρά", η Τάμτα στο "Σε όποιον αρέσει", οι Onirama στο "Ο παράδεισος είναι μακριά", οι Stavento στο "Σήμερα το γιορτάζω" και ο Γιώργος Σαμπάνης στο τραγούδι "Τι να μας κάνει η νύχτα".
Πέραν αυτών, ο Μιχάλης Έξαρχος με το κομμάτι του "Η Πόλις" συγκαταλέγεται στους ελάχιστους Έλληνες καλλιτέχνες που είχαν την ευτυχία να δουν το video clip τους να παίζει στο MTV Europe. Ήταν ο πρώτος επίσης Έλληνας που κυκλοφόρησε dual single στην ελληνική αγορά ενώ τo 2008 ο Stereo Mike βραβεύεται ως ο πρώτος Έλληνας καλλιτέχνης στην κατηγορία Best Greek Act στα MTV Europe Music Awards συναγωνιζόμενος με καλλιτέχνες από ολόκληρη την Ευρώπη, στην κατηγορία Europe's Favorite Act!
STEREO MIKE
ANELI3H

Καλή ακρόαση!

Britney Spears - Inside Out


Ακούστε ακόμη ένα τραγούδι από το νέο album της Britney Spears "Femme Fatale" που κυκλοφορεί στις 29 Μαρτίου.
Περισσότερα tracks από το "Femme Fatale" εδώ!
Like it?

Η έπαρση είναι νόσος... μου προκαλεί εμετό


Καλεσμένος στην εκπομπή "Βράδυ" του Πέτρου Κωστόπουλου ήταν ο Τάκης Ζαχαράτος. Για την Ελένη Μενεγάκη είχε βέβαια να πει τα... χειρότερα...
Ο Τάκης Ζαχαράτος αρχικά έπλεξε το εγκώμιο της Ρούλας Κορομηλά λέγοντας ότι αυτή δημιούργησε πρώτη το προϊόν από το οποίο τώρα βγάζουν άλλοι εκατομμύρια.

Αργότερα είπε ότι η Ελένη έχει αλλάξει, δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος...


Δείτε το video

Σήμερα - 12 Μαρτίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Θεοφάνης, Θεοφανία

Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :
1857: Ο τενόρος  Giuseppe Verdi's κάνει πρεμιέρα στην όπερα της Βενετίας με το έργο  "Simon Boccanegra".
1939: Ο Artie Shaw με την μπάντα του ηχογραφούν το τραγούδι "Deep Purple."
1956: Γεννιέται ο  Steve Harris , Άγγλος μπασίστας της Heavy Metal, μέλος των Iron Maiden
1969: Ο Άγγλος τραγουδιστής Paul McCartney παντρεύεται την αγαπημένη του  Linda Louise Eastman στο Λονδίνο.

Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1889:  Η Coca Cola πωλείται για πρώτη φορά σε γυάλινα μπουκάλια.
1921: Ο ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης, Βλαντιμίρ Λένιν, ανακοινώνει τη νέα οικονομική πολιτική (ΝΕΠ), που επιτρέπει τη δραστηριοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων.
1951: Ο Ντένις ο Τρομερός κάνει την πρώτη εμφάνισή του ως κόμικ-στριπ στις εφημερίδες.
1994: Η Εκκλησία της Αγγλίας χειροτονεί την πρώτη γυναίκα ιερέα.
2005:Ο Κάρολος Παπούλιας αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

'Ο κλέφτης ροδακίνων' από το Σατιρικό Θέατρο


«Ο κλέφτης ροδακίνων» κάνει πρεμιέρα στο Σατιρικό Θέατρο το Σάββατο 12 Μαρτίου, στην Πάνω σκηνή.
“Ο Κλέφτης Ροδακίνων’ είναι να αντιπολεμικό μυθιστόρημα του Βούλγαρου συγγραφέα Εμιλιάν Στάνεφ, το οποίο έκανε ταινία ο Βίλο Ράντεφ το 1964. Αυτή ήταν η πρώτη διεθνής επιτυχία του Βουλγάρικου κινηματογράφου. Αποτελεί μια βαθιά ανθρωπιστική και αντιπολεμική ταινία που αφηγείται μια ερωτική ιστορία γεννημένη μέσα στον παραλογισμό του πολέμου. Μέσα στη γενική αναταραχή οι δυο ερωτευμένοι θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, αδιαφορώντας για την κατάληξη. Η ταινία ξεχώρισε στο φεστιβάλ της Βενετίας, τιμήθηκε με πολλά διεθνή βραβεία και έστρεψε το ενδιαφέρον της κριτικής στον άγνωστο ως τότε Βουλγαρικό κινηματογράφο.

Κατά τη διάρκεια του Α` Παγκοσμίου Πολέμου, το 1918, σ' ένα στρατόπεδο στη μικρή πόλη Τέρνοβο, στη Βουλγαρία, ένας αιχμάλωτος πολέμου, ο Σέρβος λοχαγός Ιβο, εισβάλλει στον οπωρώνα ενός συνταγματάρχη και κλέβει ροδάκινα. Σε μια παράνομη επιδρομή συναντά τη νεαρή γυναίκα του συνταγματάρχη και διοικητή του στρατοπέδου. Ανάμεσα στους δύο νέους, γεννιέται ένα τρυφερό και βουβό αρχικά ερωτικό συναίσθημα, που όταν εκδηλώνεται μεταμορφώνεται σε πάθος. Μερικές βδομάδες αργότερα, το βουλγαρικό μέτωπο διαλύεται και ο συνταγματάρχης δίνει εντολή για τη μεταφορά των αιχμαλώτων. Μέσα στη γενική αναταραχή της ήττας, οι δύο ερωτευμένοι θα επιχειρήσουν να πλησιάσουν για μια ακόμα φορά ο ένας τον άλλον, μα η μοίρα τούς επιφυλάσσει μια τραγική κατάληξη...

Το μυθιστόρημα «Ο Κλέφτης ροδακίνων» έχει σαν θέμα τον πόλεμο, και αυτό του δίνει παγκόσμιο χαρακτήρα. Ο συγγραφέας αρνούμενος τις στρατιωτικές συγκρούσεις, που προκαλούν και καταστρέφουν τις πανανθρώπινες αξίες, καλεί για έναν πιο ειρηνικό κόσμο γεμάτο ανθρωπιά και αγάπη. Το μυθιστόρημα γράφτηκε ενάντια στον πόλεμο, την καταστροφή, τον πόνο, την βαρβαρότητα, τον φόβο, τον θάνατο. Μόνο η αγάπη είναι σε θέση να διατηρήσει και να προστατεύσει τις πανανθρώπινες αξίες.

Τακτικές παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 8,30 μ.μ. και Κυριακή στις 6.30 μ.μ.


Οι συντελεστές της παράστασης

Η μετάφραση του έργου έγινε από τον Κώστα Καυκαρίδη. Η σκηνοθεσία είναι της Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Τα σκηνικά είναι του Μίκη Λοίζου, τα κοστούμια του Κώστα Καυκαρίδη, η μουσική επιλογή τηςΜαριάννας Καυκαρίδου και η επεξεργασία του οπτικού υλικού τηςΉβης Χαρτσιώτη. Ο σχεδιασμός των φωτιμών έγινε από τον Γιώργο Λάζογλου.

Tους ρόλους ερμηνεύουν οι: Στέλιος Καυκαρίδης (Συνταγματάρχης), Πόπη Αβραάμ (γυναίκα του Συνταγματάρχη), Ανδρέας Ρόζου (Ίβο-Σέρβος αιχμάλωτος), Μιχάλης Κορναράκης (Υπασπιστής), Μαρία Χριστόδουλου (Δασκάλα), Στέλλα Μιχαήλ (Μητέρα)

H Lady Gaga συγκρίνει τον εαυτό της με τον Mick Jagger…


H Lady Gaga παραδέχτηκε ότι σε εφηβική ηλικία, προσπαθούσε αρκετά να αντιγράψει το lifestyle θρυλικών rock stars όπως ο David Bowie και ο Mick Jagger, προκαλώντας τελικά αρκετά προβλήματα στον εαυτό της.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στον rock δημοσιογράφο Neil Strauss για ένα νέο βιβλίο που ετοιμάζει.

To κινούμενο δισκοπωλειο του Jack White!


Ο Jack White (ex White Stripes) πριν από δυο χρόνια εγκαινίασε το δισκογραφικό label-κατάστημα δίσκων "Third Man Records", με έδρα το Nashville και τώρα επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο, πάνω σε τέσσερις ρόδες!
Ο Jack White αποφάσισε να γνωρίσει στους νέους, τον τρόπο που άκουγαν μουσική οι παλαιότερες γενιές, μεταφέροντας μια τεράστια συλλογή από συλλεκτικά βινύλια, t-shirts και vintage δώρα σε ένα cool φορτηγάκι που το ονόμασε απλά “Rolling Record Store”.

Νέα μετάθεση για το 'Όσο έχω φωνή'


Το πολυαναμενόμενο ριάλιτι με θέμα τη ζωή της Άννας Βίσση δεν θα βγει στον αέρα στις 30 Μαρτίου, όπως είχε αρχικά μετατεθεί, αλλά "πάει" για την τηλεοπτική σαιζόν 2011-2012.
Γιατί, όμως;

Η επίσημη τοποθέτηση του Alpha είναι ότι δεν θέλουν να τοποθετήσουν την εκπομπή στο τέλος της τηλεοπτικής σαιζόν για να μην την καταποντίσουν, αφού πρόκειται για μια δουλειά στην οποία επενδύουν και πιστεύον ότι θα πάει πολύ καλά.

Οι πληροφορίες, όμως, λένε πως οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του καναλιού, όταν είδαν τα πρώτα επεισόδια του ριάλιτι δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι. Αυτός ήταν και ο λόγος που η σειρά μετατέθηκε αρχικά από τις 16 Μαρτίου στις 30. Έδωσαν χρόνο στους υπεύθυνους της παραγωγής να ξανακάνουν μοντάζ στα επεισόδια, ζητώντας τους να τα τελειοποιήσουν. Η "τελειοποίηση" φαίνεται πως δεν επήλθε ούτε στο διάστημα που μεσολάβησε, έτσι το "Όσο έχω φωνή" προγραμματίζεται να βγει αέρα τον Οκτώβριο του 2011.

Τι ήταν αυτό που δεν άρεσε στους ανθρώπους του Alpha; Το γεγονός, όπως λέγεται, ότι η Άννα Βίσση δεν βγήκε όσο "τσαλακωμένη" πρέπει, αλλά συνέχιζε να απονέει ένα "σταριλίκι". Στόχος του εν λόγω project - και στο εξωτερικό, όπου γυρίζεται - είναι η απομυθοποίηση του σταρ στον οποίο αναφέρεται. Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και με τη Βίσση, προκειμένου να προβάλουν το πιο ανθρώπινο και προσιτό της πρόσωπο.