13 Νοε 2011

H Rihanna «δανείζεται» sample από Metallica στο νέο της album!


Πολλά και διαφορετικά samples θα ακούσουμε στα τραγούδια του νέου album της Rihanna “Talk That Talk”. Ανάμεσα τους και ένα απόσπασμα από το κλασσικό “Whenever I May Roam” των Metallica!
Επίσης το “I Got A Story To Tell” του Notorious B.I.G θα είναι ουσιαστικά το μουσικό θέμα στο ντουέτο της με τον Jay-Z ενώ μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι και ένα sample από το πολυχρησιμοποιημένο “Intro” από τους The XX θα ακούγεται στο κομμάτι “Drunk On Love”.
 Τα samples στην pop/r&b μουσική εξελίσσονται σε μια ιστορία τύπου «ο κλέψας του κλέψαντος». Ελπίζουμε να γλιτώσει από μηνύσεις η Rihanna!

To νέο single του David Guetta με την Jessie J στα φωνητικά -Ακούστε το!


Το "Little Bad Girl" είχε μέσα Taio Cruz και Ludacris, το"Sweat" περιέχει τα φωνητικά του Snoop και κυριολεκτικά ακούγεται παντου, το "Where Them Girlz At" έγινε dance δυναμίτης στα χέρια της Nicki Minaj, ε, με το "Repeat" της Jessie J ο David Guetta θα κάνει "κατοχή" στα ακουστικά μας!
Το τέταρτο single από το all-star album του David Guetta "Nothing But The Beat" θα είναι το "Repeat"με την Jessie J στα φωνητικά. Το "Repeat" κυκλοφορεί στις 6 Δεκεμβρίου. Στην συνέχεια ίσως να έχουμε και ακόμα περισσότερα releases, όπως το ντουέτο του Guetta με τον will.i.am ή το αντίστοιχο με την Dev και τον Timbaland (τίτλος: "Ι Just Wanna Fuck"!!)
Ας ακούσουμε το "Repeat....ασταμάτητα!

Oι Black Sabbath ξανά μαζί για συναυλίες και νέο album!


Προσοχή "δαγκώνουν" ακόμα! Το πρωί της Παρασκευής 11-11-11, οι Ozzy Osbourne, Tommi Iommi, Geezer Butler, Bill Ward μαζεύτηκαν για μια συνέντευξη Τύπου στο Whiskey A-Go Go του Los Angeles, ανακοινώνοντας την επανένωση τους!
Το συγκρότημα ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στο 2012 θα ξεκινήσει και μια περιoδεία, που θα περιλαμβάνει μεγάλα festivals όπως το ήδη ανακοινωμένο Download Festival όπου θα είναι headliners μαζί με τους Metallica. Επίσης  πέρα από τις συναυλίες, ο Ozzy αναφέρθηκε και στο νέο τους album, που θα είναι ο πρώτος τους δίσκος με νέα τραγούδια, μετά από 33 χρόνια!
Στο album παραγωγός θα είναι ο Rick Rubin ενώ όπως δήλωσε ο Ozzy μαζί με τον Geezer: "Έχουν γραφτεί 7, ή 8 τραγούδια και είναι όλα κοντά στον κλασσικό ήχο των Sabbath! Oι μουσικές που έχει γράψει ο Tommy είναι απλά υπέροχες."
Η συγκέντρωση των τεσσάρων Sabbath στο Whiskey A-Go Go την χθεσινή μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς στο ίδιο μέρος είχαν παίξει το πρώτο τους live επί αμερικάνικου εδάφους πριν από 41 χρόνια! Η τελευταία κυκλοφορία των Black Sabbath μέχρι σήμερα, με τον Ozzy στην σύνθεση τους, ήταν τοlive album "Reunion", το 1998. Ανυπομονούμε!

Ευάγγελος Βενιζέλος: Έχει δίδυμο "metal" αδελφό;


Παρακολουθώντας στο cosmo.gr το video από πρόσφατη performance των Άγγλων metalheads Grim Reaper, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν είδαμε τον τραγουδιστή, είναι ίδιος ο... Ευάγγελος Βενιζέλος!
Όπως θα διαπιστώσετε και στο video, η ομοιότητα του Υπουργού Οικονομικών με τον Steve Grimmettτων Grim Reaper έιναι παραπάνω από εκπληκτική! Μήπως πρόκεται για διχασμένη προσωπικότητα; (Just joking...)

Με λένε Βαγγέλη: Νέα σειρά από το Mega


Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος υποδύεται το πιο εναλλακτικό ρεμάλι της μικρής οθόνης στην νέα ανατρεπτική κωμωδία του Mega με τίτλο « Με Λένε Βαγγέλη» που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, στις 22:00.
Ο Βαγγέλης είναι αυτός που αποκαλούν «ρεμάλι», «παλιοτόμαρο», «χαμένο κορμί». Ένας άεργος, που περνάει τη ζωή του εις βάρος των άλλων, κάνοντας μικροκλοπές και πίνοντας μπύρες.

Ξαφνικά, το ρεμάλι αυτό κερδίζει 100.000 ευρώ σ’ ένα ξυστό λαχείο και νομίζει ότι έχει λύσει το πρόβλημα της ζωής του. Όμως, μια σειρά παράδοξων εξελίξεων τον κάνουν να συνειδητοποιήσει την ύπαρξη του κάρμα, του νόμου της δράσης και της αντίδρασης, που όταν κάνεις το καλό, αυτό θα επιστρέψει σε εσένα. Αποφασίζει, λοιπόν, να επανορθώσει για τα λάθη που έκανε στο παρελθόν κάνοντας μόνο καλές πράξεις.

Κάθε επεισόδιο είναι και μια καλή πράξη από τη λίστα του Βαγγέλη. Βοηθοί του είναι ο απολαυστικά αφελής αδερφός του Μπίλυ και η Νατάσα, η όμορφη Σέρβα καμαριέρα του ξενοδοχείου που μένει. Ο δρόμος για το καλό κάρμα του Βαγγέλη είναι μακρύς και γεμάτος από "παγίδες που στήνει η πρώην γυναίκα του, Ζήνα", για να του πάρει τα λεφτά.

Το σενάριο της σειράς βασίζεται στη γνωστή Αμερικάνικη επιτυχία "My Name is Earl".



Λίγα λόγια για τους χαρακτήρες της σειράς:
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ο Βαγγέλης, ο τύπος που ακολουθούσε ανέκαθεν ένα «χαλαρό» τρόπο ζωής που πάντα τον οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Αυτά, όμως, πριν ανακαλύψει το κάρμα. Ο Βαγγέλης, που τελικά γνωρίζουμε εμείς, ξέρει ποιο είναι το σωστό και προσπαθεί να το εφαρμόσει σε οτιδήποτε κάνει στη ζωή του. Παρά το γεγονός ότι αποκτά χρήματα και νέα αντίληψη, δεν αισθάνεται την ανάγκη να αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά του. Οδηγεί το ίδιο παλιοάμαξο, μένει σε ένα άθλιο ξενοδοχείο και συχνάζει στο ίδιο φτηνό μπαρ που σύχναζε και πριν. Είναι ένας απλός άνθρωπος και έτσι αντιμετωπίζει τα πάντα. Ακόμα και το κάρμα.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου είναι ο Μπίλυ, ο μικρός αδερφός του Βαγγέλη. Είναι καλόψυχος και λίγο αφελής, γι’ αυτό και μερικές φορές τον περνάνε για χαζό. Αν και δεν πολυκαταλαβαίνει τι σημαίνει κάρμα και γιατί πρέπει να το υπολογίζουν τόσο πολύ, σέβεται την επιλογή του αδελφού του που τον θεωρεί αρχηγό και τον ακολουθεί πρόθυμα σχεδόν σε κάθε περιπέτεια.

Η Κλέλια Ρένεση υποδύεται την Ζήνα, την πρώην σύζυγο του Βαγγέλη. Είναι άπληστη, οξύθυμη, απρόβλεπτη και της αρέσει να ελέγχει όλο τον κόσμο. Η στροφή του Βαγγέλη στο κάρμα την αφήνει παγερά αδιάφορη. Αν και δεν είναι το καλύτερο πρότυπο για τα παιδιά της, τα αγαπάει πάρα πολύ και κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να τα φροντίσει.

Η Άννα Δημιτρίεβιτς είναι η Άννα, όμορφη καμαριέρα από τη Σερβία που δουλεύει στο ξενοδοχείο που μένει ο Βαγγέλης με τον Μπίλυ. Πολλές φορές φαίνεται σκληρή, καθώς η ελλιπής γνώση της γλώσσας την κάνει να μιλάει πιο ξεκάθαρα και ειλικρινά από οποιονδήποτε άλλο. Εκτιμά ιδιαίτερα την απόφαση του Βαγγέλη να κάνει καλές πράξεις γι’ αυτό και συχνά λαμβάνει ενεργό δράση στις περιπέτειές του.

Ο Μιχάλης Αφολαγιάν υποδύεται τον Θανάση ή αλλιώς Αφάνα. Ζει απλά και χωρίς πολύπλοκες θεωρίες και άγχη. Δεν του αρέσει να μπλέκεται πουθενά και ο μόνος λόγος που το κάνει είναι όταν τον πιέζει η Ζήνα. Αν και υπήρξε ο τρίτος άνθρωπος στο γάμο του Βαγγέλη με τη Ζήνα, ο Θανάσης και ο Βαγγέλης είναι φίλοι.


Λίγα λόγια για το πρώτο επεισόδιο που θα μεταδοθεί την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στις 22:00.
Ο Βαγγέλης κερδίζει 100.000 ευρώ σε ξυστό λαχείο. Η τύχη, όμως, δεν είναι με το μέρος του, καθώς επιτόπου τον χτυπά ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσει το λαχείο μέσα από τα χέρια του. Στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει, η γυναίκα του, η Ζήνα, του αποκαλύπτει πως τον παρατάει για τον Θανάση, τον μπάρμαν. Εκεί, παρακολουθώντας τηλεόραση, συνειδητοποιεί ότι τίποτα καλό δεν του συμβαίνει επειδή δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα καλό. Έτσι, αποφασίζει να αλλάξει. Φτιάχνει μια λίστα με ότι κακό έχει προκαλέσει και ορκίζεται να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Πρώτος στη λίστα του είναι ο Μήτσος. Ένας συμμαθητής του από το δημοτικό που του είχε κάνει τη ζωή μαρτύριο.


Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Βαγγέλης), Μάκης Παπαδημητρίου (Μπίλυ), Κλέλια Ρένεση (Ζήνα), Άννα Δημιτρίεβιτς (Νατάσσα), Μιχάλης Αφολαγιάν (Θανάσης)
Έκτακτη εμφάνιση: Μάνος Κανναβός (Μήτσος), Αντώνης Αντωνίου (Σταύρος, πατέρας Ζήνας), Περικλής Αλμπάνης (πατέρας Μήτσου), Γιολάντα Μπαλαούρα (Αλέκα), Στράτος Τρογκάνης (Σάκης)
Φιλική συμμετοχή: Τατιάνα Στεφανίδου, Νίκος Κουρκούλης

Διασκευή σεναρίου: Αποστόλης Τσαούσογλου
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Εκτέλεση Παραγωγής: J.K. Productions

Σήμερα - 13 Νοεμβρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν:
Χρυσόστομος

Επέτειοι:
Δεν υπάρχουν



Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1958: Hank Ballard και οι Midnighters ηχογραφούν το "The Twist."

1969: Ο Jim Morrison των Doors φυλακίζεται τελικά οι κατηγορίες απορρίπτονται.

1970: Το βιβλίο του Bob Dylan "Tarantula" δημοσιεύεται από τον εκδοτικό οίκο Bantam Books

1997: Metallica δίνουν δωρεάν συναυλία στην Φιλαδέλφεια



 Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα : 

1646: Οι Οθωμανοί καταλαμβάνουν το Ρέθυμνο από τους Ενετούς.

1887: «Ματωμένη Κυριακή» στο Λονδίνο. Τρεις διαδηλωτές νεκροί και 200 τραυματίες σε συγκρούσεις εργατών και αστυνομίας.

1930: Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας αρνείται την καθιέρωση του πολιτικού γάμου στην Ελλάδα.

1963: Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας σημειώνει το μεγαλύτερο σκορ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ποδοσφαίρου. Συντρίβει με 16-1 τον ΑΠΟΕΛ, σε αγώνα του δευτέρου γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

2002: Το ελληνικών συμφερόντων τάνκερ «Πρεστίζ» βυθίζεται στις ακτές της Γαλικίας, προκαλώντας τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της Ισπανίας.



Σοφία Βόσσου: 'Ο Μικρούτσικος λείπει από την τηλεόραση


Η γνωστή τραγουδίστρια και συνθέτις μιλάει για τη σχέση της με τον Ανδρέα Μικρούτσικο και αναφέρεται στο γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχει απομονωθεί.
Ο γνωστός παρουσιαστής απέχει εδώ και ένα μεγάλο διάστημα από την τηλεόραση, αλλά και από τη showbiz γενικότερα. Η Σοφία Βόσσου νιώθει την απουσία του, καθώς τον θεωρεί έναν εκ των καλύτερων τηλεπαρουσιαστών της Ελλάδας. Πιστεύει πως ο Ανδρέας έδωσε ένα άλλο χρώμα στην Ελληνική τηλεόραση, το οποίο ίσως να έχει ξεχαστεί με την παρέλευση των χρόνων, αλλά δεν παύει να είναι γεγονός.

Η κα Βόσσου έχει χάσει τα ίχνη του, όπως ομολογεί, αλλά αναγνωρίζει πως ο Ανδρέας Μικρούτσικος πέρασε δύσκολες φάσεις στην προσωπική του ζωή και ίσως να χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα να απομονωθεί. Για την γνωστή μουσικό, ο παρουσιαστής εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή της.

Η οικονομική κρίση δεν έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή της, αφού δεν υπήρξε ποτέ σπάταλη, ακόμα και σε καιρούς που η δουλειά της πήγαινε πολύ καλά. Δεν ήθελε να ξοδεύει μεγάλα ποσά, ώστε να μην προκαλεί τον κόσμο, διότι αντιλαμβάνεται πως, ακόμα και χωρίς την κρίση, πάντα υπάρχουν άνθρωποι με μικρότερα εισοδήματα.