27 Νοε 2010

Σήμερα - 27 Νοεμβρίου

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...

 

Γιορτάζου: 
Δεν υπάρχουν

Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής


Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής:

1967: Οι Beatles κυκλοφορούν το άλμπουμ τους «Magical Mystery Tour»
1942: Γεννιέται ο Jimi Hendrix, κιθαρίστας, τραγουδιστής, συνθέτης, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία της ροκ μουσικής.
1976: Κυκλοφορεί το "Somebody To Love" από τους Queen

 


Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα:

1582: Ο θεατρικός συγγραφέας Γουίλιαμ Σαίξπηρ παντρεύεται την ηθοποιό Αν Χάθαγουεϊ.
1895: Ο επιχειρηματίας Άλφρεντ Νόμπελ ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση επιστημονικών βραβείων, που θα φέρουν το επώνυμό του. 
1912: Η Αλβανία παρουσιάζει τη νέα σημαία της, τον δικέφαλο αετό σε φόντο κόκκινο. Πρόκειται για την πολεμική σημαία των Βυζαντινών.
1914: Καταστρεπτικός σεισμός στη Λευκάδα με 16 νεκρούς. Ακολούθησε τσουνάμι.

Μια εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Socialista με τους 1550 και την Ζέτα Δούκα!

Ένα ροκ συγκρότημα οι 15 50 ενώθηκε με την εντυπωσιακή φωνή της ηθοποιού Ζέτας Δούκα ξεσηκώνοντας τους πάντες και μαγνητίζοντας το κοινό δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό on stage!
Σε ένα διαφορετικό αλλά απόλυτα εκρηκτικό και ατμοσφαιρικό consept  οι 15 50 και η Ζέτα Δούκα συνδυάζουν με μοναδική δημιουργικότητα και φαντασία ένα ξεχωριστό μουσικό show με μια ιστορία αγάπης να εξελίσσεται επί σκηνής ενώ φυσικά δεν λείπουν οι εκπλήξεις αλλά και η rock διάθεση…

Το ίδιο βράδυ η Ζέτα Δούκα γιόρτασε τα γενέθλιά της & έσβησε την τούρτα της παρέα με αγαπημένους φίλους που έσπευσαν να τις ευχηθούν χρόνια πολλά!

Ο κόσμος στο κατάμεστο Socialista που παρακολουθούσε με ενθουσιασμό την εντυπωσιακή βραδιά δεν σταμάτησε να χειροκροτεί και όλοι τραγουδούσαν μαζί τους με rock διάθεση αγαπημένες επιτυχίες, δικά τους τραγούδια αλλά και διασκευές ελληνικών και ξένων all time classic κομματιών.

Η Ζέτα Δούκα live με τους 1550 θα μετατρέψουν τις Τετάρτες μας στο απόλυτο must του χειμώνα παρασέρνοντας μας σε… ροκ μουσικές και ακούσματα σε ένα δυνατό party με πολύ χορό και φυσικά ανεβασμένη διάθεση, στο Socialista… το αγαπημένο πια στέκι στο Γκάζι!

Από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη η Ζέτα Δούκα τραγουδάει & ροκάρει στο πλευρό των 15 50!

zeta_1

zeta_2
zeta_3
zeta_4
zeta_5

Δες το νέο video clip του Νότη Σφακιανάκη!

Δες το... 
 Δες το νέο video clip του Νότη Σφακιανάκη "Έλληνας"


Μόνικα: μια ιδιαίτερη φωνή παρέσυρε το κοινό της Θεσσαλονίκης

Έπειτα από αρκετό καιρό η Μόνικα βρέθηκε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική εμφάνιση.
Όπως ήταν αναμενόμενο πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει το χώρο του Block 33 από νωρίς. Περίπου χίλια άτομα κατάφεραν να μπουν έχοντας στα χέρια τους το εισιτήριο της συναυλίας ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που έφυγαν απογοητευμένοι χωρίς να καταφέρουν να μπουν, καθώς η συναυλία ήταν sold out.
monika_vraxon_9

Λίγο μετά τις 9:00 στη σκηνή έκανε την εμφάνισή του o Stefan των Big Sleep, όπου έχοντας παρέα τη κιθάρα του ερμήνευσε μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες του. Το κοινό τον υποδέχτηκε με θέρμη και σιγοτραγούδησε μαζί του περιμένοντας υπομονετικά την εμφάνιση της Μόνικα. Μία ώρα αργότερα ευχαρίστησε και αποχαιρέτισε το κοινό για να δώσει τη σκυτάλη στη Μόνικα και τη μπάντα της.
monika_vraxon_1Τα φώτα χαμήλωσαν και η μπάντα άρχισε να κάνει δειλά την εμφάνιση της. Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα αποθεώνοντας έτσι τη Μόνικα λίγο πριν βγει στη σκηνή. Σε λίγα λεπτά η Μόνικα ήταν επί σκηνής εναλλάσσοντας τα μουσικά όργανα από κιθάρα σε ακορντεόν και από ακορντεόν σε πιάνο ερμηνεύοντας μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες της όπως "babe", "Yes I do" , "Over the hill". Φανερά ευδιάθετη αλλά και συγκινημένη που βρισκόταν στη πόλη από όπου ξεκίνησε, όπως είπε και η ίδια, έδωσε το καλύτερό της εαυτό. Ο δυναμισμός της πάνω στη σκηνή αλλά και η ιδιαίτερη φωνή της έκαναν το κόσμο να ξεσπά συχνά σε χειροκροτήματα και να την αποθεώνει. Η καλλιτέχνης ανταπέδωσε την αγάπη του κόσμου με την αμεσότητά της καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας.
Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν αυτή όπου η Μόνικα ενώ σύστησε τη μπάντα της και ευχαρίστησε το κόσμο που ήταν κοντά της φεύγοντας από τη σκηνή, λίγο αργότερα με μεγάλη προθυμία ξαναβγήκε για να ερμηνεύσει το "Τυχερό αστέρι" που με τόσο επιμονή ζητούσαν οι θαυμαστές της. Κάπως έτσι και έπειτα από 2,5 ώρες η νεαρή και ταλαντούχα ερμηνεύτρια αποχαιρέτησε το κοινό που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και δε σταμάτησε στιγμή να την αποθεώνει, αφήνοντας τους την πιο ευχάριστη ανάμνηση.
Μετά το τέλος της συναυλίας η Μόνικα είπε στο τραλαλά πως είναι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, την πόλη από την οποία ξεκίνησε τη καλλιτεχνική της πορεία και ευχαρίστησε το κοινό για την θερμή υποδοχή που της επιφύλασσε.
Αξίζει να σημειωθεί η άψογη οργάνωση της συναυλίας από το Block 33.

monika_vraxon_7

H Disney γιορτάζει τις 50 της ταινίες κινουμένων σχεδίων


Από τη Χιονάτη, τον Πινόκιο, τον Dumbo και τον Bambie, μέχρι τον τον Βασιλιά των Λιονταριών, τον Αλλαντίν, την Ποκαχόντας, την Πεντάμορφη & Το Τέρας,  τον Chicken Little, τον Bolt, και το φετινό "Tangled" η Disney κάνει μια μικρή αναδρομή στις 50 ταινίες κινουμένων σχεδίων που μας χάρισαν οι δημιουργοί της.
Δείτε το countdown στο παρακάτω video. Πόσες από αυτές μπορείτε να αναγνωρίσετε; Ποιά είναι η αγαπημένη σας;

H Δέσποινα Βανδή τραγουδάει... Βίσση!


Τα λόγια είναι περιττά, τα σχόλια δικά σας!

LISTEN: Cyanna - Miles and Miles


Το 2o single 'Miles and Miles', από το νέο άλμπουμ "End is Near" των Cyanna βρίσκεται ήδη στην playlist των περισσότερων ραδιοφωνικών σταθμών. Μετά το 'Perfect Mistake', οι Cyanna μας ταξιδεύουν ακόμα μία φορά σε μελωδικά μονοπάτια, με τις δυνατές garage κιθάρες και τα παραμορφωμένα organs να δίνουν το σύνθημα για ενέργεια, πάθος και ρυθμό!
Τα γυρίσματα για το video clip του τραγουδιού -που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χρανιώτη- γίνονται σε έξω-αστικό χώρο, ενώ η όλη ατμόσφαιρα παραπέμπει σε road movie με σουρεαλιστική αισθητική.
Ακούστε το 'Miles & Miles' των Cyanna παρακάτω και δείτε σκηνές από τα γυρίσματα του video clip εδώ.
Οι Cyanna θα παρουσιάσουν τον δίσκο τους "End is Near" την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στο ΤΩΡΑ Κ44 (είσοδος ελεύθερη) με Dj sets από τους Transistor και τους Rosebleed.
Miles And Miles by Cyanna

Βασιλική Καρακώστα, Βικτωρία Ταγκούλη, Νατάσσα Μηνδρινού στο 'Οξυγόνο' live

΄AN ΤΡΑγουδάμε'... Βασιλική Καρακώστα, Βικτωρία Ταγκούλη, Νατάσσα Μηνδρινού από Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 και για 4 Τετάρτες στο Οξυγόνο live !...
Μια συνάντηση μπορεί να συμβεί τυχαία, μπορεί να συμβεί με ραντεβού, με λόγο ή χωρίς λόγο… Τα τραγούδια είναι η αφορμή και ο λόγος της συγκεκριμένης συνάντησης είναι η αγάπη σε κάποιες από τις πιο αγαπημένες αντρικές φωνές του πλανήτη που λέγεται Μουσική..Από τον Άκη Πάνου έως τους Tindersticks και από τους Placebo έως τον Διονύση Σαββόπουλο. Αγαπημένα κομμάτια που σε πρώτη εκτέλεση έχουν τραγουδηθεί από τις πιο χαρακτηριστικές αντρικές φωνές ερμηνεύονται ,αλλιώς, από τρεις αγαπημένες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς.Η Βασιλική Καρακώστα ,η Βικτωρία Ταγκούλη και η Νατάσσα Μηνδρινού συναντιούνται , θυμούνται , τραγουδούν και μας παρασύρουν στην πιο ΄΄αντρική΄΄ παράσταση της χρονιάς…

Μαζί τους ΄΄παίζουν΄΄ οι :
Χρίστος Θεοδώρου - Πλήκτρα /Ενορχήστρωση
Ευριπίδης Ζεμενίδης – Κιθάρες
Sam Marlieri – Πνευστά/ Μπάσσο/Κρουστά

Ιδέα / Επιμέλεια Παράστασης: Πάνος Σουρούνης
oξυγόνο live!
Βούρβαχη & Κορυζή 4
(μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού)
Νέος Κόσμος
ΤΗΛ. 210 9240740
www.oxygonolive.gr
Ώρα έναρξης: 10 το βράδυ
Τιμή εισιτηρίου: €13

Ειδύλλιο Justin Bieber – Katy Perry;

Το περασμένο Σάββατο, η βραδιά των American Music Αwards περιείχε κάποιες εντυπωσιακές εκπλήξεις και απρόοπτα.
Ο Justin Bieber κατέκτησε τέσσερα τρόπαια, ανάμεσα τους και αυτό του «Καλλιτέχνη της Χρονιάς» και δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για αυτό το κατόρθωμα. Ο μέντορας του, επίσης ultra hot pop star Usher μίλησε στο MTV με τα καλύτερα λόγια για τον Justin και την απίστευτή αφοσίωση που δείχνει στην μουσική δημιουργία.

Ο Jaden Smith και η Willow Smith φωτογραφήθηκαν μαζί του και έδειξαν ότι είναι αχώριστα φιλαράκια.

Όμως ο φωτογραφικός φακός του MTV συνέλαβε τον Justin και σε μια ακόμα, αρκετά τρυφερή επαφή, με την Katy Perry!

Οι δυο τους συναντήθηκαν στα βραβεία και έδειχναν αρκετά κεφάτοι και διαχυτικοί, με αποτέλεσμα ο σύζυγος της Katy, o βρετανός ηθοποιός Russell Brand, να ανησυχεί πλέον λιγάκι! Λέτε να υπάρχει μόνο καπνός, ή και φωτιά;