10 Ιουν 2011

Η Lady Gaga μιλάει για τις επιρροές του “Born This Way” από Madonna και Prince!


Lady Gaga,  σε συνέντευξη που έδωσε στο NME TV αυτή την εβδομάδα, αναφέρθηκε στις επιρροές της από Madonna, Prince και την γερμανική house, που διαμόρφωσαν το album “Born This Way”.
] Μιλώντας στο NME, η Lady Gaga στάθηκε ιδιαίτερα στην έμπνευση που άντλησε από την Madonna και τον Prince: «Όταν ήθελα να εμπνευστώ σκεφτόμουν την Madonna. Όταν ήθελα να γράψω μουσική, σκεφτόμουν τον Prince.  Επίσης με απασχόλησε αρκετά ο industrial house ήχος της Γερμανίας και η Whitney Houston, ειδικά στο “Marry The Night
Η τραγουδίστρια επίσης αποκάλυψε πως το όνομα “Monster Ball” δεν θα χαθεί από την νέα της περιοδεία, που θα λέγεται “Born This Way: Monster Ball III”.

Οzzy Osbourne: "Θα έπρεπε να έχω πεθάνει 100 φορές"


Στις 8 Ιουνίου έγινε στην Αγγλία η πρεμιέρα του documentary “God Bless Ozzy” με θέμα την ζωή του Ozzy Osbourne, που σκηνοθέτησε ο γιός του, Jack.
 Ο ίδιος ο Ozzy Osbourne βρέθηκε σε μια από τις κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβαλλόταν η ταινία και χαιρέτισε το κοινό, λέγοντας απλά «Ελπίζω να σας αρέσει η ταινία!».
Το “God Bless Ozzy” αναφέρεται σε όλες τις στιγμές της ζωής του Ozzy , από την παιδική του ηλικία στο πατρικό του σπίτι στο Birmingham, στην δημιουργία των Black Sabbath, την απόλυτη καταξίωση και στην συνέχεια το ξεκίνημα της solo καριέρας του. Φυσικά δεν λείπουν οι αναφορές στον εθισμό του σταναρκωτικά και στο αλκοόλ.
Ο ίδιος στην διάρκεια της αφήγησης του εξομολογείται: «Θα έπρεπε να έχω πεθάνει 100 φορές. Δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα από την δεκαετία του 80, είναι σαν να μην συνέβη ποτέ.»
Όσο αναφορά τους Black Sabbath, o Ozzy Osbourne τους περίγραψε ως: «Μια παρέα αγοριών που δεν είχε τίποτα να χάσει, αλλά είχε πολλά να κερδίσει.».
 Μια πρωτότυπη «είδηση» που βγάζει αυτή η νέα ταινία, είναι ότι ο Ozzy, που είναι νηφάλιος εδώ και πέντε χρόνια, πήρε επιτέλους την άδεια οδήγησης του: « Όταν ήμουν επιτυχημένος, είχα σπαθιά, μαχαίρια και μηχανές. Τώρα όμως μπορώ να οδηγήσω!»

Αναβάλλεται για το 2012 η κυκλοφορία του νέου album των U2


Οι U2 αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το νέο τους album μέσα στο 2012.
 Όπως δήλωσε στο περιοδικό Rolling Stone o μπασίστας Adam Clayton, τα «προγράμματα» μεταξύ τους δεν έβγαιναν: «Συναντηθήκαμε και προσπαθήσαμε να βρούμε περισσότερο χρόνο στο πρόγραμμα μας για να κυκλοφορήσει το album μέσα στην χρονιά.  Τελικά δεν υπήρχε χρόνος, ήμασταν όλοι αρκετά πιεσμένοι. Όποτε η καλύτερη απόφαση ήταν η αναβολή..»
Επίσης, ο Clayton αποκάλυψε ότι η συνεργασία με τον παραγωγό RedOne για το νέο album μάλλον δεν θα προχωρήσει: «Θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε καλύτερα. Η συνεργασία με τονDanger Mouse μας βοηθάει σε αυτό τον στόχο. Τελικά η συνύπαρξη μας με τον RedOne δεν «κόλλησε» όπως περιμέναμε.» Λογικό ακούγεται…

To νέο τραγούδι της Beyonce κυκλοφορεί online!


Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του single “Best Thing I Never Had”, η Beyonce ανέβασε online ένα ακόμα κομμάτι από το νέο της album με τίτλο «4».
Πρόκειται για το “Party”, ένα track όπου συμμετέχει και ο Andre 3000 των Outkast.  To album “4” της Beyonce θα κυκλοφορήσει στις 27 Ιουνίου.
 Η Queen B αυτήν την περίοδο, προετοιμάζεται σκληρά για την πρώτη της εμφάνιση στο Glastonbury Festival ως headliner! Φημολογείται ότι ο Jay-Z και ο Kanye West της ετοιμάζουν μια έκπληξη…
Σας άρεσε το "Girls";

Η παραλίγο "μοιραία" συνάντηση του Alice Cooper με τον Elvis Presley!


Alice Cooper σε συνέντευξη του σε γνωστή βρετανική εφημερίδα, αποκάλυψε ότι τη πρώτη φορά που συνάντησε τον Elvis Presley, το 1971, ο “King” του είχε ζητήσει να τον σκοτώσει!
 Μιλώντας στην Daily Mirror, o Alice Cooper αναφέρθηκε στο περιστατικό της γνωριμίας του με τον Elvis, που έγινε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Las Vegas, με την συνοδεία της ηθοποιού Liza Minelli και της porn star Linda Lovelace: «Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο, παντού υπήρχαν όπλα. Ο Elvis άνοιξε ένα συρτάρι, πήρε ένα γεμάτο περίστροφο και μου ζήτησε να τον πυροβολήσω στο κεφάλι! Δεν ήξερα τι να κάνω. Αν περίμενα λίγο ακόμα, θα έρχονταν οι σωματοφύλακες του και θα σκότωναν αμέσως.
Μια φωνή μέσα στο κεφάλι μου έλεγε: «Κάντο, θα είσαι αυτός που σκότωσε τον Elvis.» ενώ μια αντίθετη φωνή επέμενε: «Μην τον σκοτώσεις, απλά πλήγωσε τον. Θα φας λιγότερα χρόνια στην φυλακή.» Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Elvis πέταξε το όπλο από τα χέρι μου με μια ιπτάμενη κλωτσιά και στην συνέχεια μου έβαλε τρικλοποδιά και με έριξε κάτω, λέγοντας μου: «Βλέπεις ; έτσι σταματάς κάποιον που κρατάει όπλο…»
Ο Alice Cooper θα εμφανιστεί στο Download Festival, στις 11 Ιουνίου, ως headliner. Θυμάστε το "Teenage Frankestein";

Ray Charles: Έφυγε σαν σήμερα το 2004!


Ο Ray Charles Robinson γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1930 και πέθανε στις 10 Ιουνίου του 2004. Ήταν γνωστός σαν  Ray Charles και ήταν ένας αμερικανός τραγουδιστής!
Ήταν πρωτοπόρος στο είδος της μουσικής soul κατά 10ετία του 1950 και κατάφερε να παντρέψει τα gospel (εκκλησιαστικοί ύμνοι) με τα blues, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μουσικό ύφος, που έμεινε αξέχαστο. Βοήθησε επίσης στην ανάπτυξη των ειδών μουσικής country και pop. O Frank Sinatra τον αποκαλούσε την η μόνη αληθινή ιδιοφυία στο χώρο του θεάματος…!
Το περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε 10ο στην  λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών το 2004 και 2ο στην λίστα του Νοεμβρίου του 2008 με τους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών!

Η ζωή του:
Ο Ray ήταν γιός της Aretha Williams και του Bailey Robinson. Όταν ο Ray ήταν βρέφος μετακόμισαν στην Γεωργία. Μικρός ασχολιόταν με δραστηριότητες όπως η επισκευή διάφορων πραγμάτων και συχνά παρατηρούσε τον γείτονα που επισκεύαζε τα αυτοκίνητα. Αργότερα άρχισε να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την μουσική. Στην ηλικία των 5 άρχισε να χάνει την όρασή του. Τυφλώθηκε εντελών όταν έγινε 7 ετών. Πήγε στο σχολείο Florida School for the Deaf and the Blind από το 1937 μέχρι το 1945!
Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων άρχισε να αναπτύσσει τις μουσικές του ικανότητες. Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν 10 ετών και η μητέρα του 5 χρόνια αργότερα…! Του άρεσε περισσότερο η κλασσική μουσική αλλά του άρεσε να παίζει Jazz και blues. Όταν η μητέρα του πέθανε, το 1945 ο Ray ήταν 15 χρονών και δεν ξαναγύρισε στο σχολείο. Έμεινε στο Τζάκσονβιλ με 2 φίλους της μητέρας του. Για ένα χρόνο περίπου έπαιζε πιάνο για διάφορα γκρουπ και κέρδιζε 4$ την βραδιά! Αργότερα μετακόμισε στο Ορλάντο και μετά στην Τάμπα όπου εκεί απέκτησε την συνήθεια να φοράει γυαλιά ηλίου τα οποία τα είχε σχεδιάσει ο Billy Stickles.
Ο Ray πάντα συμμετείχε σε άλλα γκρουπ αλλά ήθελε να δημιουργήσει το δικό του γκρουπ. Μετακόμισε στο Σηάτλ το 1947, όπου & άρχισε να ηχογραφεί τον 1ου του δίσκου. Το single "Confession Blues" βρέθηκε στο Νο 2 στα R&B charts!

Το 1953 κυκλοφόρησε το single  "Mess Around" ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε τα τραγούδια "It Should Have Been Me", "Don't You Know" και "I Got a Woman" .

Από το 1955 μέχρι το 1959 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια "A Fool For You" , ‘’This Little Girl of Mine", "Lonely Avenue",  "Mary Ann", και "Drown in My Own Tears"!

Λίγα χρόνια αργότερα με το τραγούδι "Georgia on My Mind" κέρδισε βραβείο Grammy.
Κυκλοφόρησε πολλά προσωπικά άλμπουμ που σημείωσαν επιτυχία με τις πωλήσεις τους…! Παράλληλα έπαιξε και σαν ηθοποιός σε διάφορες ταινίες όπως : Swingin' Along το 1961, The Blues Brothers το 1980, Love Affair το 1994 κ.α. Παντρεύτηκε 2 φορές & απέκτησε 12 παιδιά με 9 διαφορετικές γυναίκες.
Ο Ray πέθανε στις 10 Ιουνίου του 2004 στο σπίτι του στην Καλιφόρνια…!

Δισκογραφία: 
Ray Charles (1957)
The Great Ray Charles (1957)
Yes Indeed! (1958)
Soul Brothers (1958)
Ray Charles at Newport (1958)
What'd I Say (1958)
The Genius of Ray Charles (1959)
Ray Charles (1959)
The Fabulous Ray Charles (1959)
Ray Charles in Person (1960)
The Genius Sings the Blues (1960)
Soul Meeting (1961)
The Genius After Hours (1961)
Ray Charles Greatest Hits (1961)
Modern Sounds in Country and Western Music (1962)
Modern Sounds in Country and Western Music Volume Two (1962)
Ingredients in a Recipe for Soul (1963)
Sweet & Sour Tears (1964)
Have a Smile with Me (1964)
Live in Concert (1965)
Together Again (1965)
Crying Time (1966)
Ray's Moods (1966)
Invites You to Listen (1967)
A Portrait of Ray (1968)
I'm All Yours Baby! (1968)
Doing His Thing (1969)
Love Country Style (1969)
My Kind of Jazz (1969)
Volcanic Action of My Soul (1971)
A Message From the People (1971)
Through the Eyes of Love (1972)
Jazz Number II (1972)
Come Live With Me (1974)
My Kind of Jazz Part 3 (1975)
Porgy and Bess (1976)
True to Life (1977)
Love & Peace (1978)
Ain't It So (1979)
Brother Ray Is At It Again (1980)
Wish You Were Here Tonight (1983)
Friendship (1984)
The Spirit of Christmas (1985)
From the Pages of My Mind (1986)
Just Between Us (1988)
Would You Believe (1990)
My World (1993)
Strong Love Affair (1996)
Berlin '62 (1996)
Thanks for Bringing Love Around Again (2002)

Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Στέφανος Κορκολής μιλούν για τη μουσική των Special Olympics!


Οι δύο καλλιτέχνες, Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Στέφανος Κορκολής, μίλησαν στο περιοδικό Εγώ Weekly. Τους βρήκαμε στο studio για την ηχογράφηση του ύμνου των Special Olympics!
Πριν λίγο καιρό ο Στέφανος Κορκολής σε παλιότερη συνέντευξή του ίδιο στο περιοδικό, αποκάλυψε πως το τραγούδι της τελετής έναρξης σε στίχους Ρεβέκκας Ρούση θα ερμηνεύσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μαζί με τον Vittorio Grigolo.
Η ερμηνεύτρια ένιωσε περήφανη όταν το 2004 συμμετείχε ως εθελόντρια στους Ολυμπιακούς αγώνες: « Όταν μου έγινε η πρόταση να τραγουδήσω τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στην τελετή λήξης των Special Olympics του 2011, δέχτηκα αμέσως να συμμετάσχω αφιλοκερδώς, βάζοντας και γω ένα μουσικό «κρίκο» σε αυτή τη γιορτή».
Ενώ για το μήνυμα του τραγουδιού δηλώνει: «Ο Στέφανος έγραψε επτά ώρες υπέροχη μουσική. Το τραγούδι είναι πολύ αισιόδοξο : «Είμαι εδώ σε ό, τι ζεις , τρέξιμο ανέμου, δύναμη ψυχής, είμαι εδώ για να αγωνιστώ κάθε σου στιγμή και κάθε μου λεπτό, είμαι εδώ γιατί είσαι εσύ της ζωής η νίκη και το φως μαζί».
Από την Αριάδνη Στεφανίδου

www.tralala.gr

Το "ΤΡΙΦΩΝΟ" τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο στον Αγώνα Ελλάδα - Equador!


Στο κατάμεστο γήπεδο Citi Field,  το Τρίφωνο συγκίνησε τους  Έλληνες που βρίσκονταν ανάμεσα στους 40.000 θεατές για  τον αγώνα Ελλάδα – Equador  όταν τραγούδησε  τον  Εθνικό μας ύμνο.
Το Τρίφωνο βρισκόταν στην Νέα Υόρκη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Gabby Awards, όπου άνοιξε την εκδήλωση της απονομής, που πραγματοποιήθηκε στο Ellis Island, ερμηνεύοντας το «Τραγούδι της ξενιτιάς» του Μίκη Θεοδωράκη,  σκηνοθετημένο από τον βραβευμένο με Emmy σκηνοθέτη των επιτυχημένων σειρών True Blood, Grey’s Anatomy και Dr House, Gregory Yaitanes.

Την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων , έδωσαν μία αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Town Hall με τραγούδια από την  προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και από το σύνολο της παραδοσιακής μας μουσικής σε ένα ταξίδι μέχρι τους σύγχρονους μεγάλους συνθέτες, προτείνοντας μία διαφορετική προσέγγιση σε τραγούδια πολύ αγαπημένα σε όλους τους Έλληνες της διασποράς.

Master Tempo ft. Νίκος Απέργης "Απόψε Χωρίζω"


Μετά το "Υπάρχουνε στιγμές" και το "Τα περαστικά μου" , οι Master Tempo και ο Κωνσταντίνος Παντζής δημιούργησαν το επόμενο hit του καλοκαιριού.
"Απόψε χωρίζω" μας φωνάζουν οι Master Tempo παρέα με τον ανερχόμενο και πολύ ταλαντούχο Νίκο Απέργη, σε ένα upbeat και πολύ χορευτικό κομμάτι, που μόνο για χωρισμό δεν είναι!
Το νέο digitan single που κυκλοφορεί από την ΜΒΙ, αναμένεται να γίνει μια ακόμη επιτυχία και να μας κάνει να "χωρίσουμε" πολλές φορές αυτό το καλοκαίρι.

Η Kelly Rowland ανακοίνωσε ημερομηνία κυκλοφορίας δίσκου!


Ημερομηνία κυκλοφορίας του τρίτου Solo Album της όρισε η Kelly Rowland!
Η πρώην Destiny's Child Kelly θα κυκλοφορήσει το νέο της δίσκο στις 26 Ιουλίου με τίτλο «Here I Am». Η κυκλοφορία ανακοινώθηκε τη στιγμή που ο ντουέτο της με τον Lil Wayne, "Motivation" εξακολουθεί να σαρώνει καθώς βρίσκεται στη πρώτη θέση του Billboard R&B/Hip – Hop.
Οι συνεργασίες του δίσκου δεν είναι λίγες και τα ονόματα που συμμετέχουν είναι μεγάλα! Rico Love, Tricky Stewart, Dr. Luke, Stargate, Salaam Remi, Jim Jonsin, RedOne, Ester Dean είναι μόνο μερικοί από αυτούς!
Περιμένουμε την ολοκληρωμένη της δουλειά για να δούμε αν θα συνεχιστεί η επιτυχία του «Motivation»!!

Από τη Θωμαή Καραθάνου

www.tralala.gr

Σήμερα - 10 Ιουνίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή






Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1932: Γεννιέται Ζοάο ο Ζιλμπέρτο, βραζιλιάνος μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης, από τους θεμελιωτές της μπόσα νόβα.
1967: Ο Stevie Wonder κυκλοφορεί "I Was Made To Love Her" .
1978: Ο Joe Walsh κυκλοφορεί το "Life's Been Good".
1998: Ο Steve Sanders (Oak Ridge Boys) αυτοκτονεί σε ηλικία 45 χρονών
2004: Πεθαίνει ο Ρέι Τσαρλς, θρυλικός τυφλός τραγουδιστής της σόουλ. [γεν. 23/9/1930] 




Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα : 

323 π.Χ: Πεθαίνει ο Μέγας Αλέξανδρος, Βασιλεύς των Μακεδόνων. [γεν. 20/7/356]
1944: Οι Ναζί κατακτητές καταστρέφουν το Δίστομο και σκοτώνουν 218 κατοίκους του.
1947: Η SAAB παράγει το πρώτο της αυτοκίνητο.
1967: Τελειώνει ο Πόλεμος των Έξι Ημερών, με θρίαμβο των Ισραηλινών επί των Αράβων.