1 Δεκ 2010

Το Τραγούδι της Ημέρας

Rihanna - What's My Name? ft. Drake

Select the DJ you want to hear this summer at Barrage!

http://www.barrage.gr/vote/

Σήμερα - 1 Δεκεμβρίου

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...

Γιορτάζουν:
  Θεόκλητος, Ιακώβ, Φιλάρετος, Φιλαρέτη

Επέτειοι:
 Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
   


Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής:

1944: Πρεμιέρα για την 8η σονάτα για πιάνο του Prokofjev.

1982
: Κυκλοφορεί το άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον «Θρίλερ». Γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλο άλμπουμ της ποπ μουσικής, καθώς πούλησε περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

1986: 
O Paul McCartney κυκλοφορεί το "Only Love Remains".

1995: 
Δημοπρατούνται προσωπικά αντικείμενα του Frank Sinatra για 2,072,000 δολάρια


Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα:

1834: Ο Όθωνας και η κυβέρνηση εγκαθίστανται στην Αθήνα, τη νέα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

1891
: Ο καναδός γυμναστής Τζέιμς Νάισμιθ δημιουργεί ένα νέο παιχνίδι και το ονομάζει μπάσκετ-μπολ.

1913
: Η Κρητική Πολιτεία ενσωματώνεται στη ελληνική επικράτεια. 

1935
: Γεννιέται ο Γούντι Άλεν, αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και μουσικός.

Δημήτρης Φάκος ft Stavento - Αναδρομικά!

Για την ακρίβεια ο δίσκος θα έπρεπε να έχει τον τίτλο«Αιτία για επιτυχία» γιατί αυτό ακριβώς είναι!
Ο Δημήτρης Φάκος συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορούν να τον  χαρακτηρίσουνενεργό μέλος της γενιάς που έρχεται...Για την ακρίβεια έφτασε… αυτή των 592 ευρώ
      
    Στοιχείο πρώτο, λοιπόν,  μερικά από τα τραγούδια του  που τα έχουμε ήδη αγαπήσει και τα ακούμε σε όλα τα ραδιόφωνα. Το «Εμένα θες» με τον Σάκη Ρουβά, το «Δεν είμαι η μαμά σου» με την Ελεονώρα Ζουγανέλη, το «Να προλάβω» με την Ραλλία Χρηστίδου, το «Τρέχει τίποτα» με τον Νίκο Μίχα είναι μερικές μόνο από τις ραδιοφωνικές  επιτυχίες που φέρουν την υπογραφή του.
Καλή ακρόαση!

Είναι ίσως το μεγαλύτερο μουσικό νέο των τελευταίων χρόνων για ολόκληρη την Ελλάδα!

Ο Γιώργος Φακανάς με το νέο του CD  “INTERSPIRIT”, που ηχογραφήθηκε στα MACIA STUDIOS, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη λίστα των υποψηφίων για το βραβείο GRAMMY.
(53rd GRAMMY AWARD - CATEGORY 44 -  BEST CONTEMPORARY JAZZ ALBUM ).
Στο album συμμετείχαν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως οι: Frank Gambale, Anthony Jackson, Dave Weckl, και πολλοί άλλοι.
Ποτέ άλλοτε Ελληνική μουσική και Έλληνας μουσικός δεν έχει τιμηθεί σε αυτό το βαθμό.

Ελπίζουμε το γεγονός αυτό να αποτελέσει την αρχή και για άλλες Ελληνικές Μουσικές διακρίσεις, που έτσι κι αλλιώς το αξίζουν.

Οι ευχές όλων μας τον συνοδεύουν αρχικά για την τελική 5άδα και γιατί όχι….και για το πρώτο βραβείο.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, το γεγονός και μόνο της υποψηφιότητας παραμένει μοναδικό.


Ο Γιώργος Φακανάς και το group του, YFG ( Τάκης Πατερέλης-σαξόφωνο ,  Αντώνης Ανδρέου-τρομπόνι,  Δημήτρης Σεβδαλής-keyboards, Γιώργος Φακανάς-μπάσο, Αλέξανδρος Κτιστάκης- drums), ξεκινούν σειρά εμφανίσεων από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου ’10 και κάθε Πέμπτη στο club BACARO .  (Σοφοκλέους 1 – Αθήνα τηλ. 210 3211882 - ΩΡΑ : 22.30μ.μ. – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)

Σε ορισμένες συναυλίες θα υπάρξουν οι γνωστοί διεθνούς φήμης και αξίας μουσικοί «guests από Αμερική» οι οποίοι θα συμπράξουν με το Yiorgos Fakanas Group.
Θα ακουστούν κομμάτια από το cd “Interspirit”, από παλιότερες δουλειές του Γιώργου Φακανά καθώς επίσης και συνθέσεις των εκάστοτε καλεσμένων.

Σας περιμένουμε!

"The Beginning" για τους Black Eyed Peas!

Στις 30 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το νέο albumτων Black Eyed Peas με τίτλο “The Beginning”.
 Το νέο τους album, όπως υποδηλώνει  και ο τίτλος, είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για το συγκρότημα. Ο will.i.am επιβεβαίωσε αυτή την άποψη , όταν σε εμφάνιση του στα AMA Awardsμαζί με τους υπόλοιπους BEP, δήλωσε: «Ονομάσαμε το προηγούμενο μας album “The E.N.D” γιατί την εποχή που το δημιουργούσαμε, τέλειωναν πολλά πράγματα γύρω μας. Το νέο μας album λέγεται “The Beginning” γιατί αποδεικνύει ότι έχουμε ακόμα ενέργεια και φρέσκια μουσική να σας δώσουμε.»
Η τραγουδίστρια του group,  η εντυπωσιακή και sexy Fergie  αποκάλυψε μια σημαντική λεπτομέρεια του νέου  album. “Tα νέα τραγούδια ηχογραφήθηκαν μέσα σε δωμάτια ξενοδοχείων, καθώς ήμασταν σε περιοδεία! Μου άφηναν ανοιχτή την πόρτα και πήγαιναστο δωμάτιο τους (και τραγουδούσα). Η τεχνολογία μας επιτρέπει να κάνουμεαπίστευτα πράγματα!»
Ο mc Taboo αναφέρθηκε στην σημασία της επιτυχίας για τους Black Eyed Peas, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να παραμένουμε πεινασμένοι για νέες επιτυχίες και να μην επαναπαυόμαστε σε ότι έχουμε πετύχει.  Οι συμβιβασμοί δεν κάνουν ποτέ καλό, γιατί πάντα μπορεί να βρεθεί κάποιος πιο πεινασμένος από σένα και να σε αφήσει πολύ πίσω.»  

C:Real- Κατερίνα Παπουτσάκη...Δείτε το νέο video clip!

C:Real- Κατερίνα Παπουτσάκη...Δείτε το νέο video clip για το τραγούδι "Το Άλλο μου μισό"

1 ΧΡΟΝΟΣ tralala...

1 χρόνος tralala.gr! Ενας χρόνος γεμάτος μουσική και τρέλα ...



... μία τρέλα και ένα όνειρο που δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς εσένα:







Αλεξάντερ Αγγελική Αθανασία

Άκη Άρη Αριάδνη Βασίλη

Βασίλη Βασίλης Γιάννη Γιάννη

Γιάννη Γιώργο Γιώργο Γιώργο

Δημήτρη Δώρα Εβίτα Ειρήνη

Ελένη Eλένη Ευαγγελία Εύη

Έφη Ζωή Ηρακλή Θανάση Θωμαή

Ιώννη Κατερίνα Κατερίνα Κατερίνα

Κωνσταντίνα Κωνσταντίνε Κωνσταντίνε Κυριάκο

Λάζαρε Λάμπρο Λάμπρο Λευτέρη

Λίζα Λίτσα Λουκά Μαίη Μάνο

Μαρία Μαρία Μαρίνα Νάντια

Νεκταρία Φαίη Νίκο Ντίνα

Ξένια Ούγκο Πάνο Πάυλο

Πρόδρομε Ράνια Ριάνα Σάββα

Σοφία Σοφία Στέλλα Στέφανε

Βασίλη Φώτη Χρήστο Χρήστο

Χρήστο Χριστιάννα 

σας ευχαριστούμε απο καρδιάς που μοιραστήκατε το όνειρο μας!!!

Μέλη των Iron Maiden και Sikth ενώνουν τις δυνάμεις τους για δημιουργία supergroup!

Σύμφωνα με το Alternator Gigs, τρία μέλη των Sikth - συμπεριλαμβανομένου και του τραγουδιστή Mikee W. Goodman, ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί με μέλη των Murder One, Vacant Stare και τον Adrian Smith, κιθαρίστα των Iron Maiden.
Η μπάντα θα κάνει το live ντεμπούτο της το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στο High Wycombe Bucks.

Η πλήρης σύνθεση της μπάντας είναι: 
* Mikee W. Goodman (SIKTH) - Vocals
* Adrian Smith (IRON MAIDEN) - Guitar
* Dan Marshall (MURDER ONE) - Guitar
* James Leach (SIKTH) - Bass
* Dan Foord (SIKTH) - Drums
* James Manning (VACANT STARE) - Keyboards, Backing Vocals

Το "e-Rock.gr" και πάλι ON-LINE..!!!

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ και κάτι... μετά την δημιουργία του και λίγες εβδομάδες μετά από μία μικρή παύση της λειτουργίας του, με σκοπό την ανανέωσή του,
το πρώτο σε επισκεψιμότητα διαδικτυακό ραδιόφωνο της χώρας, το ραδιοφώνο του "e-Rock.gr", επιστρέφει δυναμικότερο από ποτέ.
ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 κάνει την παρουσία του στο ελληνικό διαδίκτυο ένας ηλεκτρονικός πολυχώρος, που βασισμένος στην rock φιλοσοφία του, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κερδίζει τις εντύπωσεις, κυρίως όμως την εμπιστοσύνη της μουσικόφιλης ελληνικής νεολαίας.
ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2010 στην εναλλακτική "παράνοια" έρχεται να προστεθεί και η ραδιοφωνική του εκδοχή, η πρώτη αμιγώς διαδικτυακή ραδιοφωνική παρουσία θα έλεγε κανείς στην χώρα, με το ζωντανό της στίγμα να ξεπερνά τις 12 ώρες ημερησίως.
ΟΙ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΜΙΩΤΗΣ και άλλοι άνθρωποι της πολιτικής, της τέχνης και της μουσικής δημοσιογραφίας, καταγράφονται ως οι πρώτοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της νέας αυτής προσπάθειας, η οποία καταφέρνει το ακατόρθωτο της ετήσιας καθημερινής και αδιάλειπτης παρουσίας, για τα μέχρι τότε γνώριμα διαδικτυακά standards.
1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 και ώρα Ελλάδος 12.00, το πρώτο σε επισκεψιμότητα διαδικτυακό ραδιόφωνο της χώρας, με τους δεκάδες χιλιάδες καθημερινούς ακροατές, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ... και με βασικό του όπλο μια ιστοσελίδα προηγμένης τεχνολόγιας, κατασκευασμένη από την καθύλην αρμόδια εταιρία κατασκευής προηγμένων ιστοσελίδων NetPlanet.gr (Aluminco, DidiMusic.gr, Goin Through, Professional Sinnerz, Rockwave Festival, Shakira Planet, Terra Vibe Park, Γιώργος Χατζηνάσιος, Σταμάτης Σπανουδάκης κ.α.) ατενίζει το μέλλον βασισμένο στην διαφορετικότητα των καιρών.

Ολόκληρη η Spicy σε ένα τραγούδι!


Όπως πρώτο το tralala είχε πει πριν αρκετές μέρες(24/11), ο Φοίβος ετοίμαζε μια διασκευή ενός χριστουγεννιάτικου τραγουδιού ενόψει Χριστουγέννων.
Το Τραγούδι δεν είναι άλλο από τα «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή! Ωστόσο αυτή τη φορά δε θα το ερμηνεύσει η ίδια αλλά ολόκληρο το δυναμικό της νέας εταιρίας του Φοίβου: Έλλη Κοκκίνου, Νίνο, Ελισάβετ Σπανού, Ιωακείμ Φωκάς, Πάνος Καλλίδης, Στέλλα Καλλή ενώνουν τις φωνές τους σε ένα και μόνο τραγούδι!!
Η κυκλοφορία του αναμένεται σήμερα και θα είναι για φιλανθρωπικό σκοπό.
Απο τον Πρόδρομο Μιχαλάκη...

www.tralala.gr

Υπομονή "Ως Τα Χριστούγεννα" με τον Κώστα Μαρτάκη


Χριστούγεννα πλησιάζουν και φέτος τα έχουμε περισσότερη ανάγκη απο ποτέ!

Tο νέο τραγούδι του Κώστα Μαρτάκη λέγεται "Ως τα Χριστούγεννα" και είναι εδώ για να μας φτιάξει τη διάθεση και να δώσει στα φετινά Χριστούγεννα το δικό του μοναδικό χρώμα!

Σε μουσική του Μάριου Ψιμόπουλου και στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου, ο Κώστας Μαρτάκης μας χαρίζει ένα ανεβαστικό τραγούδι που θα μας βάλει σίγουρα σε xmas mood!
Ακούστε το πρώτοι εδώ!

www.mad.tv

«Χρυσή» απονομή για τον Χρήστο Θηβαίο

Διπλή γιορτή για τον Χρήστο Θηβαίο το βράδυ της Δευτέρας, αφού γιόρτασε μαζί με φίλους και συνεργάτες, στον φιλόξενο χώρο του Hard Rock Café στο Σύνταγμα, τις χρυσές πωλήσεις των δύο τελευταίων άλμπουμ του «Πέτρινοι κήποι» και «Πιο πέρα από τα μάτια»...
Όπως είπε η διευθύντρια της Legend Μαρία Θηβαίου που έκανε και την απονομή είναι η πρώτη φορά που γίνεται απονομή για προσωπική δισκογραφία του Χρήστου Θηβαίου, Κι αυτό, όχι γιατί προηγούμενοι δίσκοι του δεν είχαν φτάσει αυτές τις πωλήσεις αλλά γιατί -όπως τόνισε ο Άγγελος Σφακιανάκης, παραγωγός όλων των δίσκων του Χρήστου Θηβαίου από την εποχή των Συνήθων Υπόπτων ακόμα- ο Χρήστος στο βάθος του μυαλού του είναι ένας «Συνήθης Ύποπτος». Όμως, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, που έχουμε ανάγκη να γιορτάζουμε τις μικρές μας νίκες, οι συνεργάτες του τον έπεισαν να «πάρει το χρυσό, να δώσει μια ελπίδα»! Και αστειευόμενος με τη συνωνυμία, είπε πως με τη Θηβαίου στη Legend, ο Θηβαίος είχε «μέσο» και πήρε το χρυσό!

Ο Θάνος Μικρούτσικος παραλαμβάνοντας τον χρυσό του δίσκο είπε πως παρ’ ότι η δισκογραφία είναι εδώ και χρόνια καταρρέουσα, είναι πολύ σημαντικό, πρόσωπα της νεότερης γενιάς, όπως ο Χρήστος Θηβαίος, να κατορθώνουν να σπάσουν το φράγμα των «χρυσών» πωλήσεων.

Ο Γιώργος Ανδρέου με τη σειρά του είπε για τον Θηβαίο ότι τον νιώθει σαν αδελφό του, όχι μόνο στην τέχνη αλλά και σε πολλούς τομείς της ζωή του και ότι νιώθει ασφάλεια ξέροντας πως υπηρετεί την τέχνη του με την ακρίβεια που της αρμόζει.

Ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που υπογράφει τους στίχους ενός τραγουδιού στους «Πέτρινους Κήπους», ευχήθηκε να είμαστε όλοι δημιουργικοί σε οποιονδήποτε τομέα και η φαντασία μας να οργιάζει.

Τέλος ο ίδιος ο Χρήστος Θηβαίος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που τον στηρίζει 15 χρόνια τώρα και έκλεισε μελωδικά τη βραδιά, ερμηνεύοντας συνοδεία της κιθάρας του και μόνο, κάποια από τα τραγούδια του.

Ανάμεσα στους φίλους που ήρθαν να γιορτάσουν μαζί του, ήταν οι:Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Σταύρος Λάντσιας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Παρίσης από Υπόγεια Ρεύματα, Οδυσσέας Ιωάννου, Κώστας Θωμαΐδης κ.α.

ΤΡΙΦΩΝΟ - Η Αγάπη Ζει (Ακούστε το)

Νέο τραγούδι από το συγκρότημα "Τρίφωνο" με τίτλο "Η Άγάπη Ζει" που μας κάθε φορά μας εκπλήσσουν όλο και πιο ευχάριστα...
Η αγάπη ζει στα μικροπράγματα Ζει στα ασήμαντα και στα απλά Δως μου κι άλλα τέτοια εσύ ασήμαντα Για να ζήσω εγώ σημαντικά Νέο τραγούδι από το ΤΡΙΦΩΝΟ σε μουσική Εric Beam και ελληνικούς στίχους της Κοραλίας Αλιφραγκή...

Πρόβλημα υγείας για Cher

Όταν περάσουν τα χρόνια όσες πλαστικές εγχειρήσεις και αν κάνεις τα προβλήματα υγείας δεν θα σταματήσουν αλλά απεναντίας θα αυξηθούν...
Έτσι η Cher τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα το οποίο δεν είναι παλιό και το "προκάλεσε" η ίδια αφού παρέβλεψε τις συμβουλές των γιατρών της.

Ήταν περίπου πριν από δύο χρόνια όταν η γνωστή τραγουδίστρια είχε σπάσει το πόδι της και οι γιατροί της είπαν ότι για να επουλωθεί το τραύμα πρέπει να το ξεκουράσει. Όμως η Cher δεν τους έβαλα υπόψη με αποτέλεσμα το κόκκαλο το οποίο είχε σπάσει να μην αναπτυχθεί σωστά και σήμερα να τις δημιουργεί πιο πολλά προβλήματα. Όπως όλα δείχνουν σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το χειρουργικό νυστέρι.

Φοίβος Δεληβοριάς – Ο Αόρατος Άνθρωπος ( Ακούστε το)

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μεταμορφώνεται σ’έναν αόρατο άνθρωπο, αλλά όχι άυλο. Η πρώτη ύλη προέρχεται από τις εμμονές της δικής του πραγματικότητας, που απελευθερωμένες πλέον και δίχως ενοχές, γίνονται μοναδική έμπνευση για το δημιουργό.
Το αγόρι που κατάφερε να σπάσει τον «καθρέφτη» του και βγήκε αργότερα «έξω», τώρα απλά ωριμάζει . Μεγαλώνει και μεγαλώνει όμορφα. Γίνεται ένας άντρας ανεξάρτητος που κουβαλά τη σοφία των ηρώων του και την μεταφέρει απροκάλυπτα στα λόγια και τις μελωδίες του.

Στον «Αόρατο Άνθρωπο» ο τραγουδοποιός αφήνει πιο ελεύθερο από ποτέ τον εαυτό του και χτίζει το πιο ώριμο ηχογράφημά του, αξίας 11 τραγουδιών. Ο Φοίβος Δεληβοριάς κλείστηκε στο studio παρέα με τον Σταμάτη Σταματάκη (μπάσο & κοντραμπάσο) και τον Γιώργο Κατσάνο σε 20 διαφορετικά όργανα (πιάνο, Epinette des Vosges, μουσικό πριόνι, theremin, theatre organ, στυλόφωνο κ.α) και χάρισαν στα κομμάτια τις πιο εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις, δίνοντάς πνοή στην πρώτη ύλη. Εκεί βρέθηκε και η Αρλέτα, όπου συμμετείχε ερμηνεύοντας ένα κομμάτι. Μαζί -σ’ένα ντουέτο με τον δημιουργό- και η νέα τραγουδίστρια Ρένα Μόρφη. Ο Αόρατος Φοίβος φωτογραφήθηκε από τον Χρήστο Χατζηιωάννου, «συντάχθηκε» δημιουργικά από τον db και «λεκιάστηκε» φιλικά από τον Στέφανο Ρόκο. Tον ήχο και το music production έκανε ο Γιάννης Πετρόλιας, ενώ τη διεύθυνση παραγωγής ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος.

Ο Αόρατος Άνθρωπος χορεύει ηλεκτρικό “Bolero”, χαιδεύει τα μαλλιά της από απόσταση καθώς «Θα ‘θελε να ήταν εκεί», καίγεται στις κινηματογραφικές λεωφόρους για μιαν «Άλλη καρδιά», ακούει το «Ωροσκόπιο» από την «αστρολόγο» Αρλέτα, με ηλεκτρονική ανησυχία εκφράζει την «Αμφιβολία» του, χαμηλώνει τα φώτα για το «Σκοτάδι των δύο», δανείζεται από τη θρησκεία μελωδίες για να μη μείνει «Χωρίς», κοιτάζει με νεύρο και βρώμικο ρυθμό τα «Μηδέν Εισερχόμενα» του, παρακολουθεί μια παραμορφωμένη ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου με τίτλο «Το Αποκηρυγμένο», κερδίζει την δική του μουσική κάτω από «Το Φεγγάρι αυτό» και φτάνει τελικά με ήρεμα και χαλαρά βήματα στο «Καταφύγιό» του.