21 Φεβ 2011

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 22.00 θα διεξαχθεί ο ελληνικός τελικός της Eurovision!


Την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 22.00 θα διεξαχθεί ο ελληνικός τελικός της Eurovisionστον οποίο θα επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον 56ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Ο ελληνικός τελικός θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη και θα μεταδοθεί απευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ. Ο τελικός θα μεταδοθεί επίσης από τηνεπίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ (eurovision.ert.gr), καθώς και από την ERTworld για όλο τον Απόδημο Ελληνισμό. Την παρουσίαση θα κάνει η Λένα Αρώνη.
Η βραδιά θα αποτελέσει ένα μουσικό ταξίδι στη Eurovision, με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις, ενώ θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο, τη Γαλλία και την Αρμενία. Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν ο Χρίστος Μυλόρδος για την Κύπρο, ο AmauryVassili για τη Γαλλία και η Emmy για την Αρμενία.
Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS). Το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 10 Μαΐου στο Ντίσελντορφ. Στις 12 Μαΐου θα γίνει ο Δεύτερος Ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο Τελικός.
Η σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα τραγούδια τη βραδιά του ελληνικού τελικού, προέκυψε από κλήρωση, παρουσία των δισκογραφικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, οι τίτλοι των τραγουδιών, οι ερμηνευτές, οι συνθέτες και οι στιχουργοί (με σειρά εμφάνισης), έχουν ως ακολούθως:

1. Τίτλος: Come with me
Ερμηνεία: Κόκκινα Χαλιά
Μουσική: Κόκκινα Χαλιά
Στίχοι: Κόκκινα Χαλιά, Ανδρέας Γαλανόπουλος

2. ΤίτλοςThe Time is Now
Ερμηνεία: Βαλάντω Τρύφωνος 
Μουσική - ΣτίχοιRamström, Magnusson, Vuorinen

3. Τίτλος: Χαμογέλα
Ερμηνεία: Τριημιτόνιο
Μουσική: Νίκος Τερζής
Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης

4. ΤίτλοςΙts all Greek to me
Ερμηνεία: Αντιγόνη Ψυχράμη 
Μουσική: Απόστολος Ψυχράμης
Στίχοι: Δημήτρης S, Gerarg James Borg

5. Τίτλος: Watch my dance
Ερμηνεία: Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike 
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη

6. ΤίτλοςI Don’t Wanna Dance
Ερμηνεία: Nikki Ponte 
Μουσική - Στίχοι: Jonas Saeed  - Pia Sjöberg 

Σημειώνεται ότι, οι συμμετοχές στους δύο ημιτελικούς του Ντίσελντορφ, έχουν ως εξής:
Α’ Ημιτελικός (10 Μαΐου 2011)
Α΄ μέρος
Β’ Ημιτελικός (12 Μαΐου 2011)
Α΄ μέρος
Αλβανία
Αυστρία
Αρμενία
Βέλγιο
Φινλανδία
Βοσνία – Ερζεγοβίνη
Γεωργία
Κύπρος
Νορβηγία
Μολδαβία
Πολωνία
Ολλανδία
Ρωσία
Σλοβακία
Σερβία
Σουηδία
Ελβετία
Ουκρανία
Τουρκία
Β΄ μέρος

Β΄ μέρος
Αζερμπαϊτζάν
Λευκορωσία
Κροατία
Βουλγαρία
ΕΛΛΑΔΑ
Δανία
Ουγγαρία
Εσθονία
Ισλανδία
Ιρλανδία
Λιθουανία
Ισραήλ
Μάλτα
Λετονία
Πορτογαλία
ΠΓΔΜ
Σαν Μαρίνο
Ρουμανία

Σλοβενία
Από τους δύο ημιτελικούς θα επιλεγούν 20 τραγούδια (10 από κάθε έναν) για τον τελικό της 14ηςΜαΐου. Στον τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας  και οι “big four” (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία), καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από 14 χρόνια αποχής.
Στους ημιτελικούς του Ντίσελντορφ, εκτός από τις χώρες που συμμετέχουν σε κάθε έναν από αυτούς, έχουν δικαίωμα ψήφου η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο στον πρώτο και η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία στον δεύτερο.

Ο πρώτος διαδικτυακός διαγωνισμός τραγουδιού στην Ελλάδα 28/2 στο Gazoo


3 μήνες προετοιμασίας που κορυφώνονται με ένα μεγάλο νικητή κι ένα ακόμη μεγαλύτερο party!

Εκατοντάδες συμμετέχοντες που μοιράστηκαν το ταλέντο τους με όλους μας και τους γνωρίσατε μέσα από τις αγαπημένες σας εκπομπές.
Ο πρώτος διαδικτυακός διαγωνισμός τραγουδιού στην Ελλάδα έχει μπει στην τελική ευθεία του. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο www.live2sing.gr και να ψηφίσετε εκείνον που πιστεύετε ότι αξίζει να στεφθεί νικητής και να κερδίσει 10.000 ευρώ μετρητά, ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Lyra, την παραγωγή του πρώτου του clip κι άλλα πολλά που θα ανακαλύψουμε στη συνέχεια.
Οι δώδεκα φιναλίστ θα ... «αγωνιστούν» για μία τελευταία φορά μπροστά σε όλους μας στο stage του Gazoo σε ένα μεγάλο party που περιμένατε καιρό. Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 19:00 σας περιμένουμε για να ζήσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη βραδιά... Κοντά μας θα είναι και οι MELISSES που θα τραγουδήσουν ζωντανά, ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει η Σίσσυ Χρηστίδου που υπόσχεται αν δώσει τον καλύτερό της εαυτό!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας ΕΔΩ και κερδίτε μια απο τις 50 VIP προσκλήσεις


ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2011
ΏΡΑ: 19:00
"GAZOO"

live2sing_poster_tralala


tralalaSuport


Top Ten Radio Hits 14/02-20/02


φίλοι μου το Top Ten Radio Hits σας καλωσορίζει για ακόμη μία εβδομάδα στη στήλη που φιλοξενεί τις μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες επιτυχίες των ραδιοφώνων. Να υποθέσω, έχετε ήδη διαλέξει στολές και ετοιμάζεστε να γιορτάσετε την Τσικνοπέμπτη που φτάνει; Όπως και αν έχετε επιλέξει να γιορτάσετε αυτή τη μέρα της αποκριάς, εύχομαι να περάσετε super!!! Εμείς εδώ παρέα και αυτή τη Δευτέρα, θα δούμε τις λίστες με τα τραγούδια που ζητήθηκαν περισσότερο στα ραδιόφωνα την περασμένη εβδομάδα.
Στο νούμερο ένα λοιπόν, για τη λίστα των ελληνικών επιτυχιών και γι' αυτή την εβδομάδα βρίσκεται ο Αντώνης Ρέμος, αφού έχει αγαπηθεί πολύ το τόσο ρυθμικό τραγούδι του, “Κομμένα πια τα δανεικά”. Σάκης Ρουβάς, Μιχάλης Χατζηγιάννης και Νίνο είναι μερικοί απο τους καλλιτέχνες που παραμένουν ψηλά στο ελληνικό top ten.
Everybody dance “On the floor” μας παροτρύνει σε χορευτικούς ρυθμούς το super hit της Jennifer Lopez, από τη θέση νούμερο ένα. Rihanna και Enrique Iglesias ακολουθούν δυναμικά στη λίστα με τις ξένες επιτυχίες. Δείτε παρακάτω τραγούδια που θέλετε να ακούτε συνέχεια, τραγούδια που  θέλετε να ακούτε δυνατά!!


Ξένο

1.    (1)  Jennifer Lopez ft Pitbull - On the Floor
2.    (3)  Enrique Iglesias – Tonight
3.    (4)  Claydee Lupa ft Dimension X – Call me
4.    (2)  Rihanna – What's my name
5.    (5)  Rihanna – Only girl (In the World)
6.    (NE)Far East Movement – Like a G6
7.    (7)  Tinie Tempah ft Eric Turner – Written in the stars
8.    (8)  The Black Eyed Peas – The Time (The Dirty Bit)
9.    (NE)David Guetta ft Rihanna – Who's That Chick
10. (10) Alexandra Stan – Mr Saxobeat

1.    (1)  Αντώνης Ρέμος – Κομμένα πια τα Δανεικά
2.    (2)  Μιχάλης Χατζηγιάννης – Το καλύτερο ψέμα
3.    (3)  Αντώνης Ρέμος - Στιγμές
4.    (5)  Σάκης Ρουβάς – Παράφορα
5.    (6)  Νίνο – 14 Φλεβάρη
6.    (4)  Έλενα Παπαρίζου – Γύρνα με στο χθες
7.    (8)  Νίκος Οικονομόπουλος – Δώρο για σενα
8.    (7)  Onirama – Ο Φτωχός
9.   (10) ΒΟ ft Christina – Κάνε με να τρελλαθώ
10.  (9)  Γιάννης Πλούταρχος & Albano Carrisi – Με μια ματιά σου (Felicita)

Μουσικά νέα και Top Ten Radio Hits έλαβαν τέλος και γι' αυτήν την εβδομάδα. Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες επιτυχίες της εβδομάδας που μας πέρασε. Όσο εσείς ακούτε και επιλέγετε μουσικά κομμάτια, τόσο εμείς θα καταγράφουμε τις επιλογές σας. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για την επόμενη Δευτέρα.
Έως τότε, αν το επιθυμείτε γράψτε μας παρακάτω (add comment) πιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι και να είστε σίγουροι πως το Top Ten Radio Hits θα το λάβει υπόψη του.

Θεσσαλονίκη: Κοσμοράδιο, Plus Radio, Ράδιο ΕΝΑ, Star fm, Zoo fm, Παλμός, Πανόραμα
Αθήνα: Athens Dj, Best Radio, Happy, Love Radio, Kiss fm, Sfera, Fresh, Λάμψη, Ρυθμός, Δρόμος, Δίεση, Vfm, Derti, Nitro, Mad Radio

Επιμέλεια – Έρευνα: Κατερίνα Τσαμπάζη
www.tralala.gr



Με 4 singles στο UK Top-40...


βρέθηκε γι'αυτή την εβδομάδα ο βρετανός ράπερ Tinie Tempah.
Συγκεκριμένα συναντάμε το "Wonderman" στο #18, "Pass Out" στο #32, "Written in the Stars" στο #33 και "We Bring the Stars out" στο #40 live από τα BRIT Awards. To album του "Disc-Overy" ανεβαίνει 19 θέσεις και έφτασε στο #6.
Από τον Γιάννη Μπράτσo
www.tralala.gr

Το νέο κομμάτι του Φοίβου και της Έλλης Κοκκίνου "Ερωτεύτηκα !!!

Το νέο κομμάτι του Φοίβου και της Έλλης Κοκκίνου "Ερωτεύτηκα !!! Ακούστε το...

H εμφάνιση της Rihanna στο ημίχρονο του NBA All Star Game


Η Rihanna έχει ξεχάσει τι θα πει αναστολή. Μετά από δύο πολυσυζητημένα video clips (S&M και All Of The Lights) η "Riri" τα... πέταξε για άλλη μία φορά! Όλα τα βλέμματα στράφηκαν σε εκείνη και το αποκαλυπτικό της outfit στο ημίχρονο του NBA All Star Game. Η διάσημη popstar από τα Barbados -που έκλεισε μάλιστα τα 24 την Κυριακή- τραγούδησε live, φορώντας μόνο τα... απαραίτητα, ένα medley με μερικά από τα μεγαλύτερα hits της: 'Umbrella', 'Only Girl (In The World)', 'Rude Boy', 'What's My Name' και 'All Of The Lights'. Για τα δύο τελευταία μάλιστα, ανέβηκαν στη σκηνή μαζί της ο Drake και ο Kanye West.
Τον αγώνα μπάσκετ παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η Beyonce, ο Jay-Z, ο Justin Bieber, ο Lenny Kravitz, oJohn Legend, o Arnold Schwarzenegger, o Lil Wayne και ο Steve Tyler των Aerosmith.
Δείτε την live performance της Rihanna στο NBA All Star Game στο video που ακολουθεί. Τα σχόλια δικά σας!

Ο Θάνος Μικρούτσικος για τον Νίκο Καββαδία, την τεχνολογία στην μουσική και τον αντικαπνιστικό νόμο

Ο Θάνος Μικρούτσικος μίλησε στην κάμερα του Πρώτου Μουσικού Site λίγο πριν την συναυλία του στο Σκαλί Αγλαντζιάς. Τα 100 χρόνια από την γέννηση του Νίκου Καββαδία, η τεχνολογική επανάσταση στην μουσική και ο αντικαπνιστικός νόμος ήταν τα τρία θέματα που συζητήσαμε...

Music.net.cy Agenda: Όλα είναι εδώ!

AgendaΟ πιο ενημερωμένος οδηγός εκδηλώσεων. Μουσική, θέατρο, χορός, εκδηλώσεις και θεάματα από Κύπρο και Ελλάδα γεμίζουν την ολοκαίνουργια Agenda του πρώτου μουσικού site...
Οι συναυλίες των αγαπημένων σας καλλιτεχνών, εμφανίσεις σε μικρά και μεγάλα μαγαζιά, θεατρικές παραστάσεις, parties.

Μια νέα υπηρεσία εγκαινιάζεται από το music.net.cy



Σήμερα - 21 Φεβρουαρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...

 Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1893: Γεννιέται ο ισπανός συνθέτης και κιθαρίστας, Andres Segovia.
1933: Γεννιέται η Nina Simone, τραγουδίστρια της jazz.
1970: Οι Jackson 5 κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην τηλεόραση στην εκπομπή "American Bandstand".
1987: Ο Sly Stone φυλακίζεται με κατηγορίες που έχουν σχέση με ναρκωτικά.
2007: Οι Onirama και ο Αντώνης Ρέμος πραγματοποιούν το 4ο MAD Secret Concert.

Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1848: Οι Μαρξ και Ένγκελς δημοσιεύουν το "Κομουνιστικό Μανιφέστο", τη Βίβλο του Κομουνισμού.
1913: "Τα πήραμε τα Γιάννινα…".Οι Τούρκοι υπερασπιστές της πόλης παραδίδονται στον Ελληνικό Στρατό.
1915: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραιτείται από πρωθυπουργός, κατόπιν διαφωνίας του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αρχή εθνικού διχασμού.
1916: Αρχίζει η Μάχη του Βερντέν στη Γαλλία, μία από τις πιο πολύνεκρες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
1958: Ο άγγλος Τζέραλντ Χόλτομ σχεδιάζει το σύμβολο της ειρήνης.
1973: Οι φοιτητές καταλαμβάνουν τη Νομική την περίοδο της Επταετίας. 

Διασημότητες σε σπάνιες φωτογραφίες


Τους έχουμε συνηθίσει να είναι πάντα "ατσαλάκωτοι" μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας τι γίνετε όμως όταν ο φακός τους συλλαμβάνει σε προσωπικές στιγμές χαλάρωσης και κάποια χρόνια πριν





Elvis Presley 

Οι πρωταγωνιστές της σειράς "Friends"


J.F. Kennedy

George Clooney

Kurt Cobain
   
Sean Penn
  
Ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας Nicolas Sarkozy

Mick Jagger
  
Leonardo DiCaprio