10 Φεβ 2011

Grammy 2011: Οι νικητές!


Γνωρίζουμε ότι είναι αρκετά νωρίς για να ανακοινώσουμε τους νικητές των βραβείων Grammy, καθώς αυτά θα δοθούν την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου. Αλλά μπορούμε να δώσουμε τις δικές μας προβλέψειςγια τις κυριότερες από τις 4.236 (ακριβώς!) κατηγορίες του θεσμού και να διαπιστώσουμε από την μικρή οθόνη την επόμενη Κυριακή, αν οι προβλέψεις μας ήταν σωστές. Ακολουθούν οι προβλέψεις του MTV στις κατηγορίες: Album Of The Year, Record Of The Year, Song Of The Year, Best New Artist:
Album of the Year  
Arcade Fire -The Suburbs  
Eminem - Recovery  
Lady Antebellum - Need You Now  
Lady Gaga - The Fame Monster  
Katy Perry - Teenage Dream  
Ψηφίζουμε Eminem και “Recovery”. Γιατί η Lady Gaga και η Katy Perry καταφέρνουν πάντα να έχουν δυνατά singles, αλλά άνισα albums. Γιατί οι Lady Antebellum εκτός του Nashville, ενδεχομένως δεν έχουν ιδιαίτερα φανατικό κοινό και οι Arcade Fire, με το “The Suburbs” κατάφεραν κυρίως να διχάσουν τον κόσμο της rock, παρά να δημιουργήσουν κάποια νέα τάση. Το κοινό της pop αγαπάει τις επιστροφές καλλιτεχνών και το “Recovery” ήταν ο ορισμός του comeback για τον Eminem, ένα  album που κατάφερε να τον συστήσει ξανά στο ευρύτερο pop ακροατήριο
Record of the Year
 B.o.B (featuring Bruno Mars) -  "Nothin' on You"  
Cee Lo Green - "F--- You"
Eminem (featuring Rihanna) - "Love the Way You Lie"
 Jay-Z and Alicia Keys - "Empire State of Mind"
Lady Antebellum - "Need You Now"  
 Αυτό είναι ένα βραβείο που δίνεται στο τραγούδι της χρονιάς, όχι όμως στους συνθέτες του! Το “Love The Way You Lie” ίσως είναι αρκετά σκοτεινό, ενώ το “F—You” ίσως προκαλεί το συντηρητικό κοινό της Αμερικής. Το “Empire State Of Mind εξαντλήθηκε σε μια ανεπίσημη τοπικιστική κόντρα με το“California Gurls” και το “Nothin` On You” δεν είναι και το πιο επιτυχημένο τραγούδι του B.o.B. Μένει το “Need You Know”, ένα τραγούδι με «κολλητική» μελωδία!
Song of the Year  
Cee Lo Green - "F--- You"
 Eminem (featuring Rihanna) - "Love the Way You Lie"
 Lady Antebellum - "Need You Now"
 Miranda Lambert - "The House That Built Me"
 Ray LaMontagne and the Pariah Dogs - "Beg Steal or Borrow"
Ένα βραβείο που πάει κατευθείαν στον δημιουργό του κάθε τραγουδιού. Οι νικητές των τελευταίων δυο ετών ήταν η ομάδα συνθετών της Beyonce και οι…Coldplay.  Η Miranda Lambert με την έθραυστη folk ερμηνεία της ίσως αποτελέσει την έκπληξη. Οι Lady Antebellum θα κοντραριστούν  δυνατά με τον Ray LaMontagne, ένα τραγουδοποιό με γνήσιο country υλικό  που με κάθε του νέα κυκλοφορία ξέρει να συγκινεί αυθεντικά το country rock κοινό. Μένει o Eminem με το “Love…” και ο Cee-Lo Green με το “F—You”. Προβλέπουμε με κλειστά μάτια Eminem, εσείς;
Best New Artist
Drake  
Esperanza Spalding  
Florence and the Machine  
Justin Bieber
 Mumford & Sons
Ok, ό Justin Bieber σημείωσε τεράστια επιτυχία μέσα στο 2010, κάνοντας αλλεπάλληλα YouTube και chart ρεκόρ, κατακτώντας παράλληλα και αρκετά «δύσκολα βραβεία. Μήπως όμως, λόγω και του νεαρού της ηλικίας του, είναι προτιμότερο να μην κερδίσει φέτος κάποιο άλλο βραβείο; ΟDrake ήταν ξανά υποψήφιος για Grammy πέρσι και δεν είναι πια τόσο Νέος Καλλιτέχνης. Η Esperanza Spalding ήταν μάλλον…άγνωστη πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της. Μένουν η Florence and the Machine και οι radio friendly Mumford & Sons. Θα προτιμήσουμε την εκρηκτική κοκκινομάλλα Florence, που ξέρει πώς να απογειώνει το κοινό με τις διονυσιακές της performances

Shaya - Το πρώτο της αγγλόφωνο album!


Μετά την cross-over επιτυχημένη συνεργασία με τον Mark F. Angelo στο “Far From Everything” και το solo single ‘In Your Eyes’, η Shaya κυκλοφορεί το πρώτο της ολοκληρωμένο,αγγλόφωνο album ‘Resurrection’.
Cutting edge dance ύφος -Fashion αισθητική -Unique style -Pop culture - Rebirth -συνθέτουν την αναδόμηση της Shaya!!

Τριημιτόνιο : "Το τραγούδι μας δεν είναι αντιγραφή" !



Eurovision χωρίς ευτράπελα και παρατράγουδα δεν γίνεται. Και έχουμε δρόμο μπροστά μας ακόμα.
Πολλοί έσπευσαν να «κατηγορήσουν» το συγκρότημα Τριημιτόνιο πως το τραγούδι που θα στείλουν θυμίζει κάποια συγκεκριμένα τραγούδια. Οι ίδιοι αντιτίθενται σε αυτό λέγοντας πως είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι, που απλά φέρνει στο μυαλό κάποιες γνώριμες μελωδίες και μόνο αυτό.



Ακούστε το επίμαχο τραγούδι :

Panic! At The Disco - The Ballad of Mona Lisa


O Brendon Urie βάζει ξανά το ημίψηλο καπέλο που φόραγε στο clip του "I Write Sins Not Tragedies" -το οποίο είχε χαρίσει στους Panic! At the Disco το βραβείο Video of the Year στα MTV VMAs του 2006- και επιστρέφει με τη "μπαλλάντα της Μόνα Λίζα".

Το "The Ballad of Mona Lisa" είναι το πρώτο single από το επερχόμενο νέο album των Panic! At The Disco "Vices & Virtues", την πρώτη δισκογραφική δουλειά της pop punk μπάντας από το "Pretty. Odd" του 2008.
Το video -στο οποίο αυτή τη φορά διαδραματίζεται όχι γάμος, αλλά κηδεία- έχει σκηνοθετήσει ο Shane Drake (που είχε δημιουργήσει και το "I Write Sins Not Tragedies").
Ο νέος δίσκος των Panic! At The Disco κυκλοφορεί στις 29 Μαρτίου 2011.

Αναβάλλεται το HOL web concert με την Ελεονώρα Ζουγανέλη


Το HOL web concert με την Ελεονώρα Ζουγανέλη που ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στις 20:00 αναβάλλεται λόγω ασθένειας για την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.
Μην το χάσετε!

15 Φεβρουαρίου επιλέγεται η ελληνική συμμετοχή


Στις 15 Φεβρουαρίου θα γίνει η επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 56ο Διαγωνισμό της Eurovision.
Η παρουσίαση της βραδιάς θα γίνει από τη δημοσιογράφο, Λένα Αρώνη. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 20:00' το βράδυ.

Υποψήφιοι καλλιτέχνες για εκπροσώπηση της Ελλάδας στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού είναι οι Λούκας Γιώρκας, Αντιγόνη Ψυχράμη, Νίκη Πόντε, Βαλάντω Τρύφωνος και τα συγκροτήματα"Τριημιτόνιο" και "Κόκκινα Χαλιά".

Πλούταρχος και Al Bano ξεπέρασαν τις 160.000 πωλήσεις


Η συνεργασία του Γιάννη Πλούταρχου με τον Ιταλό Al Bano Carrisi, απέδωσε από αρχής, αφού ξεπέρασε τις 160.000 πωλήσεις μέσα σε λίγες ώρες.
Η δισκογραφική συνεργασία των δύο καλλιτεχνών, που φέρει τον τίτλο"Δυο φωνές, μια ψυχή", κυκλοφόρησε στις 6 Φεβρουαρίου με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Τα αντίτυπα της εφημερίδας εξαντλήθηκαν από τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας τους.

Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, το album κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία με δύο extra tracks: Την ιταλική διασκευή της μεγάλης επιτυχίας "Φίλε" με τον τίτλο "Bella" σε ντουέτο και την ελληνική διασκευή του "Felicita" με τον τίτλο "Με μια ματιά".

15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Elvis Presley


Ο Elvis Presley έζησε από το 1934 μέχρι τις 16 Αυγούστου του 1977 και έγινε γνωστός ως ο "Βασιλιάς της Rock & Roll". Ένας από τους μεγαλύτερους stars που πέρασαν ποτέ από την παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Ξέρουμε πολλά για αυτόν, υπάρχουν όμως ακόμα περισσότερα που δεν έχουμε ακούσει ποτέ...
• Elvis σημαίνει «Παν-σοφός» στην αρχαία σκανδιναβική γλώσσα

• Έρευνες έδειξαν ότι η λέξη Elvis είναι ένας από τους πιο διάσημους κωδικούς σε Η.Υ.

• Όταν ήταν 10 χρονών τραγούδησε το “Old Shep” σε παιδικό διαγωνισμό ταλέντων. Πήρε την 5η θέση.

• Όταν ήταν 11 είχε ζητήσει για δώρο ένα ποδήλατο. Οι γονείς του δεν μπορούσαν να του το αγοράσουν, έτσι του πήραν μια κιθάρα.

• Πλήρωσε για την πρώτη του ηχογράφηση. Έδωσε 4 δολάρια στο ”Sun Studio” για να ηχογραφήσει δύο τραγούδια για την μητέρα του.

• Ο Elvis ηχογράφησε περίπου 600 με 1200 τραγούδια, ανάλογα με το εάν η λίστα περιλαμβάνει ατελείς ηχογραφήσεις, επανεκτελέσεις κλπ.

• Κάποιες φορές υπέγραφε αυτόγραφα στα στήθη των θαυμαστριών του… Elvis στο αριστερό Presley στο δεξί!

• Μισούσε το ψάρι και δεν άφηνε ούτε την κόρη του Priscilla να φάει

• Του άρεσε να καπνίζει λεπτά γερμανικά τσιγάρα

• Έβαφαν τα μαλλιά του για να φαίνονται πιο μαύρα στην τηλεόραση

• Συνήθιζε να βάφει και τις βλεφαρίδες του, πράγμα που του δημιούργησε προβλήματα στην υγεία του αργότερα
• Λέγεται ότι είχε έκταση τρεις οκτάβες

• Είχε ένα ελαφρό τραύλισμα

• Σε κάποια φάση της ζωής του είχε φτάσει τα 113 κιλά

• Πήρε περίπου 10,000 χάπια με συνταγές γιατρών τον τελευταίο χρόνο της ζωής του

H Jennifer Aniston δοκιμάζει ερωτικά βοηθήματα!


H Jennifer Aniston εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό show της Ellen DeGeneres για να προωθήσει την νέα της ταινία “Just Go with It”.
Αυτή την φορά όμως, η 41χρονη ηθοποιός απέδειξε ότι διαθέτει έντονη αίσθηση του χιούμορ καθώς δέχθηκε να δοκιμάσει live κατά την διάρκεια του προγράμματος, ένα ζευγάρι δονητές σουτιέν!

Eurovision 2011: Ακούστε τα τραγούδια του ελληνικού τελικού


6 υποψήφιοι διεκδικούν το χρίσμα του υποψηφίου της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Αποσπάσματα από τα τραγούδια δημοσιεύτηκαν σήμερα. Ακούστε τα!

Τα τραγούδια είναι:
1. Κόκκινα Χαλιά - Come with me
2. Βαλάντω Τρύφωνος - The time is now
3. Τριημιτόνιο - Χαμογέλα (smile)
4. Αντιγόνη Ψυχράμη - It's all Greek to me
5. Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike - Watch my dance
6. Nikki Ponte - I don't wanna dance


Ο ελληνικός τελικός θα διεξαχθεί στις 15 Φεβρουαρίου


Σήμερα - 10 Φεβρουαρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Χαράλαμπος, Χαραλαμπία, Χαρίκλεια, Χαρίλαος, Χαρούλα


 Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1882: Η όπερα του Rimski-Korsakov "Snyegurochka" κάνει πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη.
1935: Γεννιέται ο Έλληνας συνθέτης Θεόδωρος Αντωνίου.
1942: Απονέμεται ο πρώτος χρυσός δίσκος στην ιστορία της μουσικής, στον Γκλεν Μίλερ για την επιτυχία του «Chattanooga Choo Choo».
1978: Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος του Van Halen
1986: Κυκλοφορεί το άλμπουμ του John Lennon "John Lennon: Live in NYC".
1993: Ο Michael Jackson δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά από 15 χρόνια στο show της Oprah Winfrey. Στην συνέντευξη ο Jackson δηλώνει για πρώτη φορά ότι έχει μια ασθένεια που κάνει το δέρμα του να φαίνεται λευκό και ότι έχει κάνει μόνο ελαφριές πλαστικές επεμβάσεις. 90 εκατομμύρια κόσμου είδαν την εκπομπή.


 Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1634: Ο Γαλιλαίος απαρνείται μπροστά στους ιεροεξεταστές τη θεωρία του ως αιρετική και λαθεμένη και δέχεται ότι η Γη είναι επίπεδη και ακίνητη. Λέγεται ότι την ίδια στιγμή σιγομουρμούρισε: «Και όμως κινείται!»
1755: Φεύγει από τη ζωή ο Charles de Montesquieu, γάλλος πολιτικός φιλόσοφος. Ανέπτυξε τη θεωρία του διαχωρισμού των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική), η οποία επικράτησε και περιλαμβάνεται στα Συντάγματα σχεδόν όλων των δημοκρατικών χωρών του κόσμου
1898: Γεννιέται ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, γερμανός δραματουργός. («Όπερα της Πεντάρας», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Μάνα Κουράγιο», «Η ζωή του Γαλιλαίου»)
1947: Τα Δωδεκάνησα περιέρχονται στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων.

1975:Φεύγει από τον ζωή ο Νίκος Καββαδίας, ποιητής και ναυτικός. («Μαραμπού», «Πούσι», «Τραβέρσο» και το πεζό «Βάρδια»)