20 Φεβ 2011

George Sabanis At 4711 - Πρεμιέρα 24|4

Ο Γιώργος Σαμπάνης Μετά την επιτυχημένη σεζόν στο Barbarella επιστρέφει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο 4711. Σε ένα Άκρος διασκεδαστικό πρόγραμμα το όποιο θα έχει τραγούδια απ όλες τις "εποχές". Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν η Lousa Jordanelli και η Wiveca Hartmann ενώ την Κυριακή 27/2 θα είναι Guest Star η Κατερίνα Στικούδη. Πρεμιέρα λοιπόν Πέμπτη 24|2 και η αθήνα αποκτά ένα καινούριο στέκι.

Ημέρες:
Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο & Κυριακή
Ώρα προσέλευσης 12:00

Πληροφορίες - Κρατήσεις:
            6982325042       και www.facebook.com/dimitrisganios

Ορφέας Περίδης: γεννήθηκε σαν σήμερα το 1957


Ο Ορφέας Περίδης γεννήθηκε σαν σήμερα στις 20 Φεβρουαρίου του 1957 στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 χρονών πήγε σε παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου Καλλιθέας για σπουδές και γράφτηκε στην τάξη της κλασικής κιθάρας. Από τότε άλλαξε πολλά ωδεία και πολλούς δασκάλους!
Στα θεωρητικά με τους: Αρχιτεκτονίδη, Κυδωνιάτη, Λασκαρίδη και στην κλασική κιθάρα με τους Μαντικά. Αρχιτεκτονίδη, Κερτσόπουλο, Κώνστα και Γρηγορέα. Σπούδασε ως τα 30 του χρόνια και πήρε το πτυχίο Αρμονίας και κλασικής κιθάρας. Ενώ σπουδάζει, εργάζεται παράλληλα σε διάφορες δουλειές, αλλά γρήγορα προσλαμβάνεται σαν κιθαρίστας σε λαϊκά μαγαζιά, παίζει σε ηχογραφήσεις και συνεργάζεται σαν τραγουδιστής για την ελληνική έκδοση του δίσκου "Στρουμφάκια". Αργότερα διδάσκει κλασική κιθάρα σε ωδεία και το 1986 αρχίζει να γράφει τα πρώτα του τραγούδια.
Το 1991 παίρνει το τέταρτο βραβείο στους Αγώνες τραγουδιού της Καλαμάτας. Το 1993 εκδίδει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Αχ ψυχή μου φαντασμένη" ο οποίος ξεπερνάει τις 30.000 πωλήσεις και γίνεται χρυσός. Μέσα από τον συγκεκριμένο δίσκο ξεχώρισαν τα τραγούδια: Φωτοβολίδα, Φεύγω

Από τότε αρχίζει να παίζει σε διάφορες μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και την Κύπρο! Το 1996 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Καλή σου μέρα αν ξυπνάς" και σύντομα γίνεται και αυτός χρυσός,.



Τον Ιούλιο του 1998 ο Ορφέας Περίδης συνεργάστηκε με το Μανώλη Λιδάκη στο δίσκο του τελευταίου "Ο ήλιος του Γενάρη". Από τη δουλειά αυτή που ξεπέρασε τις 30,000 πωλήσεις ξεχώρισαν γρήγορα τα τραγούδια που έγραψε ο Ορφέας και οδήγησαν αργότερα στο τέλος του χειμώνα στη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών και επί σκηνής.
Το 1999 κυκλοφορεί τον δίσκο ‘’για πού το’βαλες καρδιά μου’’ Τη μουσική υπογράφει ο Ορφέας και τους στίχους ο ίδιος, ο Θοδωρής Γκόνης, ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος και η Νατάσα Μεσσήνη.
Ένα χρόνο μετά, το 2000 κυκλοφορεί τον δίσκο: ‘’Στο πρώτο πέταγμα’’ Ο δίσκος αυτός έχει μια ιδιαιτερότητα από τις προηγούμενες δουλειές του Ορφέα Περίδη, είναι μελοποίηση της παιδικής ποίησης του Νίκου Κανάκη.
Το 2003 κυκλοφορεί έναν ακόμα δίσκο με τίτλο ‘’Τι θα πει ζωή’’
Έτος 2004. Κυκλοφορεί ο δίσκος: ‘’Απ’το παράθυρο κοιτώ’’ με το τραγούδι ‘’Γιατί πολύ σ’αγάπησα’’ να σημειώνει μεγάλη επιτυχία…! Στον δίσκο αυτόν συνεργάζεται με δύο από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς της Ελληνικής μουσικής σκηνής: Τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Σωκράτη Μάλαμα.
Το 2007 κυκλοφόρησε τον δίσκο mε τίτλο: ‘’Κάποιον αγαπάει ακόμα’’
To 2009 κυκλοφορεί το διπλό άλμπουμ από τον Ορφέα Περίδη "Live & με τους φίλους του". Στο πρώτο cd ο Περίδης και οι φίλοι του (Σαββόπουλος, Μάλαμας, Δεληβοριάς, Παυλίδης, Ρασούλης, Βαγιόπουλος, Καλημέρη) ερμηνεύουν τραγούδια του και το δεύτερο cd είναι ζωντανή ηχογράφηση από εμφανίσεις του Περίδη. Είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί live άλμπουμ του Περίδη και πρώτη φορά που συγκεντρώνονται σε ένα άλμπουμ τα καλύτερα τραγούδια του.
Το 2011 και κλείνοντας 20 χρόνια στη δισκογραφία το γιορτάζει με το νέο του άλμπουμ «Ονειροπόλων μόχθοι», ένα θεματικό άλμπουμ αφιερωμένο στους 12 μήνες του χρόνου.


Πρόκειται για έναν κύκλο τραγουδιών που ο Ορφέας Περίδης έγραψε στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, παίρνοντας την ιδέα και την έμπνευση από ένα εξαιρετικό αφιέρωμα της Καθημερινής στους μήνες μία δεκαετία πριν.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά του τραγούδια:

ΑΧ ΝΑ ΣΕ ΔΩ
ΖΗΛΕΥΕΙ Η ΝΥΧΤΑ
ΜΠΡΟΝΞ
ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ Τ' ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ
ΦΕΥΓΩ
ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ
ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ
ΥΛΑΓΙΑΛΙ
ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ
ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ
Ο ΡOΜΠΕΝ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΔΑΣΩΝ
ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ 'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ
ΡΩΣΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ
ΑΠ' ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΟΙΤΩ

Δισκογραφία:
1993: Αχ ψυχή μου φαντασμένη
1996:Καλή σου μέρα αν ξυπνάς
1999: Για πού το’ βαλες καρδιά μου
2000: Στο πρώτο πέταγμα
2003: Τι θα πει ζωή
2004: Απ’ το παράθυρο κοιτώ
2007: Κάποιον αγαπάει ακόμα
2009: live & με τους φίλους του
2011: Ονειροπόλων μόχθοι

Πηγές: wiki.kithara.gr

Επιμέλεια-Προσαρμογή: Χριστίνα Κωσταβάρα
www.tralala.gr

Δείτε παρασκήνια απο τη συναυλία του Σάκη Ρουβά (video)



Δείτε βίντεο απο την εκπομπή live Style που κατάφερε και πήρε αποκλειστικές εικόνες απο την προετοιμασία του Σάκη Ρουβά,
για τη συναυλία του Love radio, την ημέρα των ερωτευμένων!

Η Άννα Βίσση είδε "Άννα Βίσση"


Η Άννα Βίσση την Παρασκευή το βράδυ βρέθηκε στις "Κούκλες" για να απολαύσει την ...Άννα Βίσση...
Είδε την μίμο της να τραγουδάει το "Αγάπη είσαι εσύ" και τόσο η ίδια, όσο και η παρέα της, Patricia Field, Φώτης Σεργουλόπουλος και Νίκη Βίσση , φάνηκε να το διασκεδάζουν πολύ.

Kanye West feat. Rihanna, Kid Kudi - All Of The Lights


Κυκλοφόρησε το video του Kanye West για το "All Of The Lights", τη συνεργασία του με τη Rihanna και τον Kid Cudi, που συμπεριλαμβάνεται στο τελευταίο του album "My Beautiful, Dark, Twisted Fantasy".
Το video, σε σκηνοθεσία Hype Williams, ξεκινά με μία ασπρόμαυρη "κινηματογραφική" σκηνή, συνεχίζει για λίγο σε "lyrics version" με τα λόγια του τραγουδιού να περνούν από την οθόνη με διαφορετικές, εναλλασσόμενες γραμματοσειρές και -εκεί που δεν το περιμένεις- τελικά εξελίσσεται σε "κανονικό" video clip με τη Rihanna, μάλιστα, σε μία από τις πιο hot εμφανίσεις της.
Δείτε το video εδώ. Τα σχόλια δικά σας!

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης στο Οξυγόνο Live


Ο Γιάννης Γιοκαρίνης παρουσιάζει μια μοναδική παράσταση, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, με τις γνωστές μεγάλες επιτυχίες του (“Νοσταλγός Του Rock’N’Roll”, “Ευλαμπία”, “Τσικαμπούμ” και άλλα...).
Στο πρόγραμμα προστίθεται και ο μοναδικός Λάκης Παπαδόπουλος. Κι οι δύο μαζί υπόσχονται ένα πρόγραμμα με χαρούμενη διάθεση, επικοινωνία, ενέργεια και αυθορμητισμό.

Ήξερες ότι...


Διαβάστε μερικές αληθινές ιστορίες και γεγονότα για τον κόσμο του θεάματος. Είναι σίγουρο ότι κάποια από αυτά θα σας ξαφνιάσουν!...
- Ο Τομ Κρουζ κέρδιζε το χαρτζιλίκι του, ως παιδί, πουλώντας εφημερίδες.

- Το ίδιο έκανε και ο Σον “Νίντι” Κομπς όταν ήταν 12.

- Ο Μπραντ Πιτ δεν είχε πρόβλημα να κάνει οτιδήποτε για να βγάλει λεφτά, ενώ προσπαθούσε να εισχωρήσει στον κόσμο του Χόλιγουντ. Μια εποχή, ντυνόταν… κοτόπουλο, ως η μασκότ του εστιατορίου Pollo Loco.

- Έχετε ποντίκια στο σπίτι; Καλέστε τον Ουόρεν Μπίτι. Πριν χτυπήσει χρυσό στο Χόλιγουντ, δούλευε ως εξολοθρευτής τρωκτικών!

- Σαν έφηβος ο Τομ Χανκς πουλούσε ποπκόρν και φυστίκια, ενώ όταν ενηλικιώθηκε δούλευε ως αχθοφόρος σε ξενοδοχείο.

- Όταν διευθυντικό στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας πρωτογνώρισε τους Pink Floyd ρώτησε: Ποιος από σας είναι ο Pink?

- Ο Jimi Hendrix αποβλήθηκε δια παντός από το σχολείο του γιατί πιάστηκε να κρατάει το χέρι μιας λευκής συμμαθήτριάς του στην τάξη.

- Το 1978 το συγκρότημα ΑΒΒΑ ήταν το πιο επικερδές εμπόρευμα εξαγωγής της Σουηδίας. Η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo ερχόταν δεύτερη.

- Ο Eric Clapton γεννήθηκε από μια ανύπαντρη 17χρονη έφηβη μητέρα. Για να αποφύγει την ντροπή μεγάλωσε πιστεύοντας ότι ο παππούς και η γιαγιά του ήταν οι γονείς του και η μητέρα του ήταν η αδερφή του.
 
- Όταν οι Pink Floyd έκαναν μια συναυλία στο Crystal Palace Bowl του Λονδίνου μπροστά από μια μεγάλη λίμνη, έπαιξαν τόσο δυνατά που ένας αριθμός ψαριών πέθανε.

- Ο μπασίστας των Rolling Stones, Bill Wyman όταν ήταν 47 χρονών σύναψε σχέση με την 13χρονη Mandy Smith. Έξι χρόνια αργότερα την παντρεύτηκε. Ο γάμος κράτησε μόνο για 17 μήνες. Αργότερα, ο 30χρονος γιος του Wyman, Stephen, παντρεύτηκε την μητέρα της Mandy (46 ετών) και έτσι έγινε πατριός της πρώην μητριάς του.

Σήμερα - 20 Φεβρουαρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Θεόδωρος, Θεοδώρα

Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1816: Η όπερα του Rossini, "Barber of Seville" κάνει πρεμιέρα στην Ρώμη.
1940: Ο Larry Clinton και η ορχήστρα του ηχογραφούν το "Limehouse Blues".
1957: Γεννιέται ο τραγουδοποιός Ορφέας Περίδης.
1967: Γεννιέται ο Kurt Cobain, μουσικός, τραγουδιστής, κιθαρίστας και ιδρυτής του συγκροτήματος Νirvana.
1974: Η Cher υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από τον άντρα της, Sonny Bono.
1975: Γεννιέται ο Brian Littrell, μέλος του συγκροτήματος των Backstreet Boys.

 Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1822: Η Ναυμαχία των Πατρών. Ελληνικός στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, στον οποίο μετέχουν 27 υδραίικα, 20 σπετσιώτικα και 16 ψαριανά πλοία, καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο υπό τον Καραπεπέ Αλή.
1827: Η Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας εκλέγει τον Ιωάννη Καποδίστρια κυβερνήτη της Ελλάδας.
1891: 27 διακεκριμένα μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας ιδρύουν τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.
1909: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Φιγκαρό» το «Μανιφέστο του Φουτουρισμού» από τον ποιητή Φίλιππο Τομάσο Μαρινέτι.
1931: Ο περιορισμός των σελίδων και η απαγόρευση κάθε παροχής δώρων ή βιβλίων είναι τα νέα μέτρα κατά του Τύπου, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
1944: Νορβηγοί αντάρτες βυθίζουν στη Βόρεια Θάλασσα γερμανικό πλοίο που μετέφερε βαρύ ύδωρ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν καθοριστικά οι προσπάθειες του Χίτλερ να κατασκευάσει πρώτος την ατομική βόμβα

The 80’s ή στα ελληνικά η δεκαετία του 80’


Πρόκειται για μια δεκαετία που θα μείνει αξέχαστη για πολλούς και διαφορετικούς σε πολλές περιπτώσεις λόγους για τον καθένα μας...
Η δεκαετία που δημιουργήθηκαν τα δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια Pac-Man(1980), Super Mario(1983) και Tetris (1984). Επίσης σε αυτή την δεκαετία κάνουν την εμφάνιση τους τα γυαλιά ηλίου Ray-Ban καθώς και τα τζιν σακάκια. Μαζί με αυτά δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω και η μουσική βιομηχανία καθώς και οι διάφοροι καλιτέχνες που την απαρτίζουν.

Πιο κάτω θα ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο για να δούμε τι συνέβηκε κατα την διάρκεία της δεκαετίας αυτής όσον αφορά την μουσική σκηνή. Ποιά συγκροτήματα δημιουργήθηκαν και ποιοί κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση την δεκαετία αυτή. Μερικοί από αυτούς συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να κάνουν επιτυχίες.

Πολλοί , μέσα σε αυτούς και εγώ, συνδέουν την δεκαετία του 80 με τα σύνθεσάιζερς. Αυτό δεν είναι λάθος μιας και την δεκαετία αυτή υπήρξε ένα νέο κύμμα στην μουσική σκηνή όπου ευνοούσε την ύπαρξη συνθεσαίζερ (Depenche Mode, New Order, Pet Shop Boys, Eurythmics).

Όλα τα είδη της μουσικής ανέβηκαν ένα επίπεδο θα έλεγα σε αυτή την μετά-punk εποχή. Το είδος όμως που άφησε το μεγαλύτερο αποτύπωμα του στην δεκαετία του 80 είναι η ποπ με ονόματα όπως Michael Jackson και Madonna. Επιτυχίες είχαν και αρκετά rock και metal συγκροτήματα όπως Metallica, AC/DC, Iron Maiden, U2, Styx, Guns n’ Roses, Bon Jovi, Aerosmith, Slayer, Megadeth, DefLeppard, Whitesake, Twisted Sisters, Journey, ZZ Top κ.ά..


Το στίγμα τους άφησαν σε αυτή την δεκαετία και καλλιτέχνες όπως ο Bruce Springsteen, o Billy Joel, ο Bryan Adams, η Whitney Houston, η Tina Turner και ο Lionel Richie.

Τα γεγονότα που “αναστάτωσαν” την μουσική σκηνή ήταν η δολοφονία του John Lennon στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, η κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του Bryan Adams, η κυκλοφορία του Back in Black από τους AC/DC, η έναρξη του μουσικού καναλιούMTV τον Αύγουστο του 1981, ο θάνατος του Roy Orbison (1988), η κυκλοφορία του πολυπλατινένιου δίσκου των U2, “The Joshua Tree”, ο θάνατος του βασιλιά της ρέγκε Bob Marley στις 11 Μαΐου του 1981, κυκλοφορεί το 1982 το άλμπουμ “Thriller” του Michael Jackson το οποίο είναι και το κορυφαίο σε πωλήσεις άλμπουμ, το 1985 η Whitney Houston κυκλοφορεί τον πρώτο της δίσκο και τέλος το 1989 οι Nirvana κυκλοφορούντο πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Βleach”.

Αισθάνομαι ότι αυτά που έγραψα είναι πολύ λίγα για μια ολόκληρη δεκαετία αλλά αν συνέχισα ίσως το άρθρο να ερχόταν πολύ βαρετό. Νομίζω όμως ότι σας έδωσα λίγη τροφή για περαιτέρω μελέτη ή ίσως να ξύπνησα κάποιες παλιές αναμνήσεις.

Πιο κάτω μπορείτε να ακούσετε μερικές από τις επιτυχίες της δεκαετίας του80 και ακολούθως να κάνετε τα δικά σας σχόλια για το ότι σας άφησε αυτή η δεκαετία ή πως σας στιγμάτισε.

Επιμέλεια Άρθρου
Johnny Dem

Το νέο album των Whitesnake!


Οι Whitesnake έχουν βρει το όνομα για το νέο τους album αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας του, μέσα στο 2011.
Το “Forevermore” είναι το 11ο album των Whitesnake και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2011.

Ο τραγουδιστής David Coverdale είπε για το νέο album: «Τα νέα τραγούδια ανήκουν στο κλασσικό, bluesy, melodic rock των Whitesnake με ορισμένες μπαλάντες να βρίσκονται διάσπαρτες μέσα στο album. Δεν γίνεται να υπάρξει album των Whitesnake χωρίς μπαλάντες.»