9 Δεκ 2010

Έξι χρόνια από τον θάνατο του Dimebag Darrell (Pantera)

Σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από τον θάνατο του κιθαρίστα των PanteraDimebag Darrell.
 Ο Darrell βρήκε τραγικό θάνατο, όταν κατά την διάρκεια συναυλίας, ο ψυχικά ασταθής Nathan Gale ανέβηκε στην σκηνή και τον πυροβόλησε. Τραγικό θάνατο επίσης βρήκαν οι: Erin Halk(υπάλληλος του club),  Nathan Bray (fan), Jeff “Mayhem” Thompson (security guard των Pantera) και τραυματίστηκε θανάσιμα o τεχνικός των drums, John “Kat” Brooks.
Για τον Dimebag Darrell μίλησαν σπουδαίοι μουσικοί της rock/metal όπως ο Tommi Iommi (“Ήταν ένας σπουδαίος μουσικός και ήταν χαρά μου να συνεργαστώ μαζί του.»), ο Rob Halford (“…ήταν αποκαλυπτικές οι στιγμές που τον έβλεπα να παίζει και να βελτιώνει διαρκώς την τεχνική του, η φιλία του δεν αντικαθίσταται εύκολα.») και ο Brian May των Queen (Οι Pantera ήταν η πρώτη μπάντα που άκουσα μαζί με τον γιό μου. Ο Dimebag ήταν ένας φανταστικός κιθαρίστας,καινοτόμος και παθιασμένος όσο λίγοι.»).
 Οι σπουδαιότεροι καλλιτέχνες της rock/metal και οι τελευταίοι τους χαιρετισμοί στον Dimebag Darrell, βρίσκονται στο site των Damageplan, της μπάντας που είχε μόλις δημιουργήσει μαζί με τον Vinnie Paul, λίγο πριν τον θάνατο του…
Εδώ θα βρειτε όλα τα videos των Pantera!

Σπάνιο chart ρεκόρ για την Katy Perry!

Katy Perry έγινε η πρώτη καλλιτέχνης που κατάφερε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο να φτάσει στην κορυφή του Billboard Hot 100 Singles Chart με τρία διαφορετικά singles.
Το Firework ήταν το τελευταίο hit single της Katy Perry που κατέλαβε την κορυφή όπως διαμορφώνεται στο νέο χάρτη του Billboard Chart. Προηγήθηκε το “Teenage Dream που έμεινε στηνκορυφή για δυο εβδομάδες μέσα στον Σεπτέμβριο του 2010 και το σερί της επιτυχίας ξεκίνησε με το "California Gurls” που για έξι εβδομάδες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, μονοπώλησε την θέση #1.
 Η τελευταία τραγουδίστρια που κατείχε αυτό το ρεκόρ, ήταν η Monica, που βρέθηκε στο νούμερο 1 με τα hits “The Boy Is Mine”, “The First Night”, “Angel Of Mine” μεταξύ Ιούνιου 1998 και Φεβρουαρίου 1999.  Σε άλλα Katy Perry νέα, η 26χρονη τραγουδίστριασε πρόσφατη δήλωσε της αποκάλυψε ότι σκοπεύει να αλλάξει το όνομα της, από Katy Perry σε Katy Brand, τιμώντας τον σύζυγο της, Russell Brand!

Η Ke$ha υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου!

Οι pop stars σπάνια ενδιαφέρονται για πολιτικές δηλώσεις και συνήθως οι ανησυχίες τους αφορούν θέματα όπως οι εκκεντρικές εμφανίσεις, που μπορούν να εκνευρίσουν τις φιλοζωικές οργανώσεις.
 Η Ke$ha όμως έκανε την διαφορά, όταν πρόσφαταφιλοξενήθηκε σε μια αφίσα διαφημιστικής εκστρατείας από την κυβέρνηση του Barrack Obama, για την υποστήριξη της 1ης τροπολογίας του συντάγματος της Αμερικής, που αναφέρεται στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και τη έκφρασης ιδεών, μακριά από την λογοκρισία, για όλους τους αμερικάνους πολίτες.
 Η Ke$ha είναι ίσως η ιδανική pop star για να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία, καθώς από την αρχή της καριέρας της, εκφράστηκε με τον δικό της τρόπο, γράφοντας το όνομα της με το σήμα του δολαρίου, τραγουδώντας για το ουίσκι που χρησιμοποιεί σανοδοντόπαστα (“Tik Tok”) και κάνοντας μόδα το μπλε κραγιόν (“We R who We R”) και τo φωσφορίζον, old school rave body paint (“You Love Is My Drug”). Η χρωματιστήεπανάσταση της Ke$ha είναι εδώ! Λέτε να έχουμε ανατροπές στις προεδρικές εκλογές του 2012 στην Αμερική;

Μετά θάνατον αθώωση για τον Jim Morrison

Σαν χθες, εάν βρισκόταν ακόμα στην ζωή, ο τραγουδιστής των Doors και αρχετυπική φιγούρα του rock της δεκαετίας του 60, ο Jim Morrison, θα γινόταν 67 ετών.
Αυτές τις μέρες είναι πολύ πιθανό να του δοθεί χάρη για ένα αδίκημα στο οποίο είχε υποπέσει κατά την διάρκεια συναυλίας των Doors στο Miami, την 1η Μαρτίου του 1969. Σύμφωνα με μάρτυρες που βρίσκονταν στο κοινό, ο Jim όντας μεθυσμένος, στα διαλλείματα μεταξύ των τραγουδιών, έβγαζε τα ρούχα, την ζώνη του παντελονιού του και ξαφνικά χάρισε… σε δημόσια θέα τα γεννητικά του όργανα. Στην συνέχεια, ό Jim Morrison συνελήφθη από την αστυνομική αρχή τηςFlorida και καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση και υποχρεώθηκε να καταβάλλει πρόστιμο 500 δολαρίων.
Σύμφωνα με τα εν ζωή μέλη των Doors, Manzarek και Krieger, o Jim ουδέποτε έδειξε τα γεννητικά του όργανα στο κοινό, αλλά προσπαθούσε να υποβάλλει το κοινό στο δικό του “mind trip”, που ήταν μέρος της προσωπικής του performance. Για να αποδοθεί χάρη στον Jim Morrison, πρέπει να ψηφίσουν υπέρ ο κυβερνήτης της Florida και δυο μέλητου πολιτειακού συμβουλίου που συνέρχεται σήμερα.  Αθωώστε τον Jim Morrison!

Λαζόπουλος & Σταρόβας - Χαλαρά!!!

Ακούστε το ντουέτο του Λάκη Λαζόπουλου & του Δημήτρη Σταρόβα με τίτλο "Χαλαρά"

Μουσικές πρωτιές σαν σήμερα 9/12

Ακόμη μία μέρα που πρίν κάποια χρόνια αποτέλεσε ορόσημο για καλλιτέχνες και συγκροτήματα!
Ας δούμε καλύτερα τι έγινε σαν σήμερα στα charts ανά τον κόσμο!






1978: Το «Le Freak» των Chic ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.

1989: Το «We Didn't Start The Fire» του Billy Joel ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.

2002: Το «Lose Yourself» του Eminem ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α. για 12 εβδομάδες!

Έχει φίλους η Ελένη Δήμου και το απέδειξε στην Αρχιτεκτονική!

Ναι η Ελένη Δήμου έχει φίλους και μάλιστα πολύ καλούς φίλους. Είναι μια παρέα δεμένη με πολύ κέφι και απίστευτο χιούμορ. Βρεθήκαμε λοιπόν στην Αρχιτεκτονική με μια φωτογραφική μηχανή και πήραμε κ εμείς λίγο από την ενέργειά και το κέφι τους.

Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού παρεϊστικη και φιλική έτσι όπως θα πρέπει να είναι ακολουθώντας τον τίτλο της παράστασης. Η μουσική που ακούγεται από τα ηχεία κατά κύριο λόγο reggae  η ακουστική του μαγαζιού πολύ καλή, χωρίς να βγαίνεις στο τέλος με το κλασικό βουητό στα αυτιά. Η ώρα 11.20 και τα φώτα χαμηλώνουν. Το τραγούδι «Έχω φίλους» σε στοίχους του Τάσου Βογιατζή και μουσική του Νίκου Τερζή ξεκινάει χαμηλόφωνα. Ένας ένας ανεβαίνει στη σκηνή, συστήνεται και παίρνει θέση.
eleni_dimou_live
Η σκηνή γέμισε με τους μουσικούς και πρώτη να τραγουδήσει βγήκε η Ίρις. Μια νεαρή και πολύ γλυκιά κοπέλα με απίστευτη φωνή η οποία ερμήνευσε ένα ξένο κομμάτι και αφού καταχειροκροτήθηκε τη θέση της έδωσε στους DF. Δύο αδέλφια με πολύ χιούμορ, που δημιουργούν μουσική συνδυάζοντας το Hip Hop με τη Reggae. Το video wall άναψε και οι στοίχοι από το τραγούδι τους εμφανίζονταν όσο εκείνοι τραγουδούσαν. Αφού μας «συστήθηκαν» και αυτοί με ένα δικό τους τραγούδι, σειρά είχε ο Παναγιώτης Τσακαλάκος με τη κιθάρα του και με τους DF να τον πλαισιώνουν με σαξόφωνο και τρομπέτα. Με τον απίστευτο δυναμισμό στη φωνή του, κατάφερε και έστρεψε τα μάτια όλων επάνω του.
eleni_dimou_live_1
eleni_dimou_live_2
Έπειτα και με μεγάλες δρασκελιές ανέβηκε στη σκηνή ο Τάσος Βουγιατζής (ο Τάσος και οι Μασέλες του) κλασικά με τις τιράντες και το «καβουράκι» του. Το video wall άναψε ξανά δείχνοντάς μας στην αρχή το video clip από το τραγούδι του «Μασέλες» και συνέχισε με τα εξώφυλλα από τη δισκογραφία του. Με το κέφι του και το αναλλοίωτο στυλ του μας έφερε στο μυαλό αναμνήσεις και σιγοτραγουδήσαμε τα τραγούδια του (Μασέλες, Φιλάκι κτλ). Τη σκηνή τώρα αναλαμβάνει να «γεμίσει» ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ. Και τα καταφέρνει. Η φωνή του μελωδική και αισθησιακή γεμίζει το χώρο τραγουδώντας Frank Sinatra.
eleni_dimou_live_3
Μόλις κατεβαίνει απ τη σκηνή το video wall ανοίγει ξανά και όλοι διαβάζουμε το βιογραφικό της Ελένης Δήμου. Ξεκινά να παίζει το τραγούδι «Καλή Μου Ελένη» και εμφανίζεται στο video wall και στη σκηνή ταυτόχρονα η Ελένη Δήμου η οποία καταχειροκροτείτε. Όμορφη και πολύ κομψή όπως πάντα με τις γνωστές μπούκλες της που πρώτη έκανε μόδα. Η Ελένη του video wall ξεκινά να τραγουδά απευθυνόμενη στην Ελένη της σκηνής και μετά το αντίστροφο. Μια πραγματικά φανταστική ιδέα που με έκανε και ανατρίχιασα. Μας καλώς όρισε και μας σύστησε και η ίδια τους «φίλους» της. Μετά χάσαμε τη μπάλα... Τραγούδησε αγαπημένα κομμάτια και εμείς τραγουδούσαμε μαζί της. Έκανε ντουέτο με όλα τα παιδιά (DF, Παναγιώτη Τσακαλάκο, Κωνσταντίνο Εμμανουήλ) πολλές φορές. Ξεχείλιζε από ενέργεια και η φωνή της μοναδική. Μας τραγούδησε τραγούδια από τους Εκείνος κ Εκείνος με τον Κώστα Λογοθετίδη να βρίσκεται στα πλήκτρα και από άλλους καλλιτέχνες. Χόρευε και τραγουδούσε ταυτόχρονα. Ύστερα από αρκετή ώρα έδωσε τη θέση της ξανά στην Ίρις και αυτή με τη σειρά της ξανά στον Τάσο ο οποίος μας τραγούδησε το «πλάτσα πλάτσα πλούτσα» και τη θέση του κατέλαβε ο Νίκος Τερζής όπου μας τραγούδησε δυο δικά του κομμάτια και αστειεύτηκε λέγοντας μας ότι δεν είναι τραγουδιστής αλλά κάνει κ αυτός τη προσπάθειά του.
eleni_dimou_live_4
Λίγο μετά ανέβηκε ο Τάσος με ένα λευκό σορτσάκι και με μια λευκή μπλούζα που έγραφε «Γιώργο θα φύγεις Νύχτα» τραγουδώντας «Θα Πάω στη Ζούγκλα με τον Ταρζάν» ενώ στο video wall έδειχνε πολιτικά πρόσωπα. Έπειτα ανέβηκε η Ελένη Δήμου στη σκηνή μόνη της και έδωσε ένα φόρο τιμής σε όλους όσους αισθάνονται ή είναι μόνοι τραγουδώντας της Μοσχολιού το «Άνθρωποι Μονάχοι» χωρίς μικρόφωνο. Μετά από αυτή την ανατριχίλα ανέβηκαν όλοι στη σκηνή, τραγούδησαν αγαπημένα κομμάτια και έκλεισαν με το τραγούδι της παράστασης «Έχω Φίλους». Ένας ένας μας καληνύχτιζε και κατέβαινε από τη σκηνή μέχρι που άδειασε.
Την άλλη Δευτέρα λοιπόν θα είμαστε και πάλι εκεί να διασκεδάσουμε γιατί αυτή η παράσταση αλλάζει τις Δευτέρες!!!!

eleni_dimou_live_7
eleni_dimou_live_8
eleni_dimou_live_9
eleni_dimou_live_10
eleni_dimou_live_11

"Η μαρκίζα" του Βασίλη Καρρά

Ακούστε το νέο τραγούδι του Βασίλη Καρρά "Η Μαρκίζα" ,από το νέο του δίσκο "Σ' τα είπα όλα" που μόλις κυκλοφόρησε.
Ο δίσκος περιλαμβάνει 13 τραγούδια, μεταξύ των οποίων το "Λόγια Φιλικά" με τους Αλχημιστές και 2 επανεκτελέσεις το "Παράξενη βροχή" του Φάνη Μεζίνη και το "Ερωτικό" [Πιρόγα] του Μανώλη Μητσιά.

Αντώνης Ρέμος: ξεπέρασε τα 3,000,000 views στο youtube!!!

Εντυπωσιακή είναι η ανοδική πορεία των ολοκαίνουργιων τραγουδιών του Αντώνη Ρέμου
Κομμένα πια τα δανεικά και Στιγμές τόσο στα airplay και digital charts, όσο και στο youtube, αφού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έφθασε πάνω από 3,000,000 views, αποδεικνύοντας έτσι την τεράστια απήχηση που έχει στον κόσμο.

Ακούστε το νέο ντουέτο από Κώστα Μακεδόνα και Γλυκερία!


"Σ’ αγαπώ πολύ"  λέγεται το νέο τραγούδι που έγραψαν ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Νίκος Μωραίτης για τους δυο σπουδαίους λαικούς τραγουδιστές Κώστα Μακεδόνα και Γλυκερία,
που θα εμφανίζονται μαζί στην "Αττική σκηνή" από 10 Δεκεμβρίου.

Δείτε βίντεο απο την Άννα Βίσση στο Love radio

Δείτε βίντεο απο την Άννα Βίσση στο Love radio

Ήρθαν τα Χριστούγεννα στην REC TOPIA των REC

Η βραβευμένη με χρυσό βραβείο (NODUS AWARDS) ιστοσελίδα των REC υποδέχεται τα Χριστούγεννα και τον Χειμώνα με τον καλύτερο τρόπο…
Το νέο περιβάλλον πλοήγησης εγγυάται στον επισκέπτη να τον μεταφέρει σε ένα νέο παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο εκπλήξεις, καθώς καθημερινά νέα στοιχεία θα προστίθενται στο τόπο των REC με κορύφωση την ημέρα τις Πρωτοχρονιάς…!! Μπείτε στον κόσμο των REC και δείτε το διαδίκτυο όπως δεν το έχετε φανταστεί !!
Δείτε το http://www.recband.com

9o Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου με Gazebo!

Special DJ Set / After Show Party:

Γρηγόρης Στάικος & Μιχάλης Σάμιος (Discomania.gr)
Το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει για ένατη συνεχή χρονιά! Ανατρεπτικό, κεφάτο, ανανεωμένο και πάντα ενάντια σε οτιδήποτε “έντεχνο”, trendy και “καθωσπρέπει” αποτελεί, πλέον, έναν θεσμό που έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους, οι οποίοι το αναμένουν εναγωνίως κάθε χρόνο, Φεβρουάριο μήνα.

Αυτή τη φορά, η διάρκειά του θα είναι η μεγαλύτερη στη μέχρι σήμερα ιστορία της διοργάνωσης! Οι προβολές των αγαπημένων μας “καλύτερων χειρότερων” ταινιών, οι επίτιμοι καλεσμένοι, τα parties, ακόμα και ένα διαγωνιστικό τμήμα αφιερωμένο σε νέες παραγωγές που τιμούν το πνεύμα του cult, καθώς και άλλες εκπλήξεις (αναλυτικό πρόγραμμα σύντομα), θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 16/2 και θα ολοκληρωθούν τέσσερις ημέρες αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου 19/2/2011 με ένα μεγάλο party!

Special guest θα είναι ο διασημότερος star της italodisco των 80’s, o πολυαγαπημένος στη χώρα μας Gazebo που, μαζί με την πενταμελή μπάντα του, θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο με τις αξέχαστες μελωδίες των μεγάλων επιτυχιών του σε ένα full live set που προβλέπεται εντυπωσιακό!

“I Like Chopin”, “Masterpiece”, “Lunatic”, “Telephone Mama” και πολλά άλλα τραγούδια που κυριαρχούσαν στις πίστες και το ραδιόφωνο στα μέσα της δεκαετίας του ’80, μαζί με κομμάτια από τις πιο πρόσφατες δουλειές του Ιταλού καλλιτέχνη, θα ακουστούν κατά τη διάρκεια του live show!

Για να ολοκληρωθεί το party με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το Discomania.gr – η μεγαλύτερη κοινότητα φίλων της μουσικής της δεκαετίας του ’80 (και χορηγός επικοινωνίας του event) – θα αναλάβει το DJ Set που θα ακολουθήσει την εμφάνιση του αγαπημένου Gazebo, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Ένα μοναδικό, μαγικό ταξίδι μουσικών αναμνήσεων από τα 80’s, με τους... γνωστούς υπόπτους, Γρηγόρη Στάικο και Μιχάλη Σάμιο πίσω από τα decks!

Βασικοί υποστηρικτές της συναυλίας θα είναι ο Kiss FM και το Mad!

Οι πόρτες, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011, θα ανοίξουν στις 23:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 20 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ.             210 3608366      ) και το www.ticketpro.gr. Εξασφαλίστε εγκαίρως την είσοδό σας γιατί προβλέπεται... χαμός!

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, πολύ κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο:            6944 814543      . Website: www.gagarin205.gr

GAZEBO – ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Gazebo (αληθινό όνομα Paul Mazzolini) γεννήθηκε στη Βηρυτό στις 18 Φεβρουαρίου του 1960 (κατά συνέπεια, θα παίξει στην Αθήνα μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του).

Από τον, διπλωμάτη στο επάγγελμα, πατέρα του, Francesco, απέκτησε την ικανότητα στη μάθηση ξένων γλωσσών (μιλάει πέντε) και από την τραγουδίστρια μητέρα του, Sonia, την αγάπη για τη μουσική που τον ενέπνευσε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, να μετακομίσει στο Λονδίνο όπου συμμετείχε σε διάφορες μπάντες.

Το 1981, γνωρίζει στη Ρώμη τον DJ / παραγωγό Paolo Micioni, ο οποίος αποφασίζει να δουλέψει μαζί του. Αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι το single “Masterpiece”, του οποίου η 12ιντση remix εκτέλεση γίνεται αμέσως μεγάλο hit στη χορευτική σκηνή τόσο της Ευρώπης όσο και ορισμένων Ασιατικών χωρών.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1983, ο Paul υπογράφει συμβόλαιο με την Baby Records και κυκλοφορεί το πρώτο του album, τιτλοφορημένο απλά “Gazebo”. Σε αυτό περιέχεται το τραγούδι που έμελλε να τον κάνει διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. Το περίφημο “I Like Chopin” επιλέχτηκε ως το πρώτο single και κατόρθωσε να κατακτήσει την κορυφή των charts σε πάνω από 15 χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Τουρκία, Καναδάς, Ιαπωνία, Κορέα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη), να μπει στο Top 10 σε ακόμα περισσότερες (μεταξύ των οποίων και το Ηνωμένο Βασίλειο) και τελικά να καταγράψει το εντυπωσιακό ρεκόρ των 10.000.000 πωλήσεων παγκοσμίως, γεγονός που οδήγησε το γνωστό Βρετανικό περιοδικό Music Week να του απονείμει τον τίτλο του “Κορυφαίου Ευρωπαίου Chart Καλλιτέχνη του 1983”!

To 1984, ακολουθεί το “Telephone Mama”, άλλο ένα πολύ επιτυχημένο εμπορικά album, με το ομώνυμο κομμάτι να γίνεται τεράστιο hit. Ο Gazebo συνεχίζει σε ολόκληρη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 να ηχογραφεί και να κυκλοφορεί δίσκους που γνωρίζουν επιτυχία.

Στα 90’s η παρουσία του στη δισκογραφία μειώνεται αισθητά, αφού ο ίδιος επικεντρώνεται περισσότερο στη δημιουργία της προσωπικής του εταιρείας, Lunatic Records, αναλαμβάνοντας παράλληλα την παραγωγή σε δουλειές νεώτερων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών.

Το 2007, επιστρέφει με το “Ladies”, ενώ το 2008 κυκλοφόρησε το, μέχρι στιγμής, πιο πρόσφατο album του, “The Syndrone”. Πιο γνωστά singles από αυτή την τελευταία περίοδο είναι τα “Tears For Galileo”, “Ladies!” και “Virtual Love”.

Όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει πάψει να δουλεύει ως παραγωγός, manager, συνθέτης και ενορχηστρωτής, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί και το δικό του προσωπικό studio ηχογραφήσεων. Παράλληλα, πραγματοποιεί αρκετές ζωντανές εμφανίσεις, περιοδεύοντας τακτικά και διατηρώντας την άμεση επαφή του με το κοινό που τον κατέστησε ως έναν από τους γνωστότερους και πιο επιτυχημένους μουσικούς της δεκαετίας του ’80!

www.gazebo.info

Σήμερα - 09 Δεκεμβρίου

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν:  Άννα

Επέτειοι:
 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς
   


Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής:

1905: Η όπερα "Σαλώμη" του Richard Strauss κάνει πρεμιέρα στη Δρέσδη.

1972: Ο Elton Joghn κυκλοφορεί το άλμπουμ Crocodile Rock.

 1984: Οι Jacksons παρουσιάζουν το τελευταίο τους show στο Los Angeles.

 1993: Το μιούζικαλ "My Fair Lady" κάνει πρεμιέρα.



Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα:

536: Ο βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος ανακαταλαμβάνει τη Ρώμη από τους Οστρογότθους.

1883: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παπάγος, στρατιωτικός και πολιτικός που διετέλεσε και πρωθυπουργός της Ελλάδας(1952-1955).

1987: Εξέγερση των Παλαιστινίων κατά των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, γνωστή και ως «Πρώτη Ιντιφάντα».

1996: Το Νόμπελ εναλλακτικής ιατρικής απονέμεται στον έλληνα ομοιοπαθητικό Γεώργιο Βυθούλκα.