16 Απρ 2011

Νίκη Παπαθεοχάρη:παρουσίασε την ποιητική συλλογή της «Ψηφίδες»


Η Νίκη Παπαθεοχάρη, πολυτάλαντη δημιουργός -στιχουργός και γλύπτρια- παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό με την ποιητική συλλογή της με τίτλο «Ψηφίδες» από τον εκδοτικό οργανισμό Π. Κυριακίδη.
«Θα τα δέσω κάποτε όλα έλεγα πάνω σε σκληρές πέτρες με τρυφερή ανταπόκριση. Και θα μαζέψω σε χαρτιά τα κομμάτια τους, τα σκόρπια στο κενό και στο κενό μου, θα τα ενώσω σε κοινό τόπο» γράφει στην εισαγωγή της συλλογής και με 61 ποιήματα-ψηφίδες της ζωής της μας προσκαλεί σε μια αναγνωστική διαδρομή στα μονοπάτια της ποίησης. Την ποιητική συλλογή συνοδεύουν φωτογραφίες επιλεγμένων έργων της συγγραφέως από τη συλλογή γλυπτών της με την ονομασία «Βακχικές διαστάσεις». Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ψηφίδες» της Νίκης Παπαθεοχάρη έγινε χθες στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 &Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο. Την εκδήλωση προλόγισε ο Δημήτρης Κακαβελάκης, συγγραφέας, διευθυντής της Στοάς του Βιβλίου. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν οι Κώστας Βαρώτσος, Μαρία Χούκλη, Σπύρος Τσαγκαράτος και Νίκος Χατζηνικολάου. Δραματοποιημένα ποιήματα της συγγραφέως παρουσίασαν η Ελισάβετ Μουτάφη και ο Μέμος Μπεγνής.
Η Νίκη Παπαθεοχάρη είναι σύζυγος του επιχειρηματία Γιάννη Παπαθεοχάρη, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Διογένη και τον Απόλλωνα. Διπλωματούχος της Σχολής Ξεναγών, απόφοιτος της Casa d’ Italia και κάτοχος του Proficiency του St. Patrick’s College και του διπλώματος Κοινής Αγοράς του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Έλαβε το πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης με εξειδίκευση στη λατινική λογοτεχνία. Οι σκηνικές πλαστικές της δημιουργίες «Βακχικές διαστάσεις» από υλικά του βυθού της θάλασσας αποτελούν ένα είδος πρωτοποριακής τέχνης που προάγει τη σχέση μύθου και σουρεαλισμού.
Πηγή: Espresso

Ο Πάνος Μουζουράκης Opening act στη συναυλία των Roxette


Πηγή: Δελτίο Τύπου
Οι Roxette στην Ελλάδα!
Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, TerraVibe Park
Opening act
Πάνος Μουζουράκης

ROXETTE
&
ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ
συναντιούνται στην σκηνή του TerraVibe Park.
Η σύγχρονη pop μουσική στα καλύτερά της!
Ο Πάνος Μουζουράκης με την ενέργεια, το πάθος, το ρυθμό,...την τρέλα του και πάνω από όλα με την εκρηκτική σκηνική του παρουσία θα ξεκινήσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το ξέφρενο party της Παρασκευής 27 Μαΐου.

Ο Πάνος Μουζουράκης με το πολύπλευρο ταλέντο του και τη δυναμική του προσωπικότητα έχει κατακτήσει τα stages στην Ελλάδα. Είναι αδύνατο να αντισταθείς στο αστείρευτο humor, στο κέφι, στη χαρά και στην αισιοδοξία της παρουσίας του πάνω στη σκηνή. Με αποσκευές τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας, τραγούδια δημιουργών της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής που αγαπά, αλλά-κυρίως- με τις εντελώς απρόσμενες διασκευές του των τραγουδιών που τον έχουν επηρεάσει καταλυτικά, θα καταφέρει να μας στροβιλίσει με χιούμορ, δυναμισμό και ειλικρίνεια, πριν ανέβουν στη σκηνή οι Roxette!

Την 1η Μαρτίου 2011 οι Roxette, μία από τις πιο επιτυχημένες "μηχανές παραγωγής hit" στον κόσμο, ξεκίνησαν την παγκόσμια περιοδεία τους. Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 θα βρίσκονται στο TerraVibe Park, και το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει, για πρώτη φορά, ζωντανά.

Με τα τραγούδια - ορόσημο όπως τα "Listen To Your Heart" και "It Must Have Been Love", αλλά και τα "The Look", "Joyride", "How Do You Do!", "Dangerous", "Fading Like A Flower" και "Dressed For Success" που έγιναν τρομερές επιτυχίες, οι Roxette έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 75 εκατομμύρια albums. "Charm School" ονομάζεται το ολοκαίνουργιο album που κυκλοφόρησαν το Φεβρουάριο του 2011 και "She's got nothing on (but the radio)" είναι το sin gle που ακούγεται στα ραδιόφωνα όλου του κόσμου.

Ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης των Roxette, Per Gessle σχολιάζει... "Εάν με ρωτούσατε πριν δυο χρόνια, αν θα γινόταν ποτέ ξανά μία νέα περιοδεία των, θα είχα πάρα πολύ γρήγορα απαντήσει "Όχι". Γνωρίζοντας τι πέρασε η Marie (Fredriksson, βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος) καθώς ανάρρωνε από τη σοβαρή ασθένεια που είχε, αυτό δεν είναι μόνο απίστευτο, μου φαίνεται σχεδόν μαγικό. Θα είναι υπέροχο να συναντήσουμε όλο το κοινό μας στον Πλανήτη Γη ξανά".

"Λαχταρούσα και ήλπιζα για αυτήν την περιοδεία από το 2002. Με κάνει απίστευτα χαρούμενη το γεγονός ότι θα συναντήσουμε ξανά τους fans μας σε ολόκληρο τον κόσμο," λέει η Marie.

Ακούστε το νέο τραγούδι της Lady Gaga



H αμερικανίδα σουπερ σταρ Lady Gaga μόλις κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με τίτλο Judas.
Το νέο της τραγούδι είχε κανονιστεί να κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου, όμως λόγω διαρροής του η ποπ σταρ αναγκάστηκε να το κυκλοφορήσει επίσημα σήμερα και μάλιστα και στα i-tunes.
Ακούστε το Judas εδώ...

Ακούστε το νέο τραγούδι της Jennifer Lopez που μόλις κυκλοφόρησε!



Η Jennifer Lopez συνεχίζει να εκπλήσσει.
Η λατίνα σταρ μετά την επιτυχία του On The Floor, κυκλοφορεί ένα ακόμα τραγούδι με τίτλο Papi.

Ακούστε το δυνατά εδώ...

Ακούστε το νέο τραγούδι της Shakira



Η λατίνα ποπ σταρ Shakira συνεχίζει την παγκόσμια περιοδεία της με τεράστια επιτυχία αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
Το νέο single της Latin superstar Shakira είναι το"Rabiosa". Στο τραγούδι συμμετέχει ο Pitbull και είναι η συνέχεια της τεράστιας επιτυχίας "Loca" το οποίο παρέμεινε για 18 συνεχόμενες εβδομάδες στο #1 του ελληνικού airplay chart.

Ακούστε εδώ το νέο τραγούδι της...

Δεν ακυρώθηκε το ταξίδι του Λούκα Γιώρκα και του Stereo Mike στην Τουρκία


Πολλές φήμες ήθελαν το promo tour τον δύο καλλιτεχνών να τελειώνει πρόωρα και η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη να ακυρώνεται όμως...
σύμφωνα με το oikotimes.com, η επίσκεψη στην γείτονα Τουρκία θα πραγματοποιηθεί. Ο λόγος που το ταξίδι κινδύνεψε να ακυρωθεί ήταν οικονομικός φυσικά, αφού η ΕΡΤ υποστήριξε ότι δε μπορούσε να στηρίξει τον Λούκα Γιώρκα και τον Stereo Mike στο ταξίδι τους. Την σωτήρια απόφαση όμως την πήρε η δισκογραφική εταιρία του τραγουδιστή, EMI, και έγινε αυτή ο χορηγός για να καταφέρουν οι Έλληνες τραγουδιστές να προωθήσουν το "Watch My Dance" και στην Τουρκία.

Αφού "τέλος καλό, όλα καλά", ο Λούκας με τον Stereo Mike θα εμφανιστούν σε δύο τηλεοπτικά shows όπου θα παρουσιάσουν το τραγούδι τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία τα τελευταία χρόνια συνηθίζει να μας δίνει βαθμούς και είναι πολύ σημαντική η προώθηση του τραγουδιού στη χώρα. Ελπίζουμε και φέτος, η ελληνική αποστολή, να επισκεφτεί τον Πατριάρχη στο Φανάρι, για να πάρει τις ευλογίες του. Να μη χαλάσει και η παράδοση...
Από τον Γρηγόρη Ραγκούση
www.tralala.gr

Τι πάει να πει 'sex addict';


Αυτό προσπαθούσαν να ανακαλύψουν στο πλατώ του "Καφέ με την Ελένη" και η Μενεγάκη άρχισε να παίρνει "φωτιά", με τα διάφορα καυτά σχόλια που άκουγε από τους βοηθούς της στο πάνελ!
Αφορμή για την συζήτηση στάθηκε η αναφορά στο γεγονός ότι ο ηθοποιός Charlie Sheen αντιμετωπίζει προβλήματα σεξομανίας και έχει διακομιστεί σε κλινική αποτοξίνωσης από το σεξ. Τότε, άρχισαν τα πολλά και διάφορα σχόλια και ερωτηματικά γύρω από τον όρο "sex addict" και πότε ένας άνθρωπος είναι εθισμένος. Και η Ελένη άκουσε πολλά, που την έκαναν να... μην νιώθει "καλά"!

Τα φαβορί της φετινής Eurovision


Η Γαλλία και ο ξεχωριστός Amauri Vassili φαίνεται να είναι η συμμετοχή που κερδίζει τις εντυπώσεις στην φετινή Eurovision σύμφωνα τουλάχιστον με τις αποδόσεις του στοιχήματος...
Οι τιμές διαμορφώνονται από την ζήτηση και την προσφορά στοιχημάτων σε γνωστό ανταλλακτήριο στοιχημάτων.

Ο τενόρος Amauri Vassil εκπροσωπεί την Γαλλία με ένα τραγούδι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον pop διαγωνισμό και φαίνεται να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων με απόδοση μόλις 5,7.

Ακολουθεί η συμμετοχή της Εσθονίας αλλά και αυτή της Μεγάλης Βρετανίας.

Στην ίδια κατάταξη ο Λούκας Γιώρκας με το watch my dance βρίσκεται κάτω από την μέση του πίνακα με απόδοση 150 ενώ μετά από αρκετό scroll-down συναντάμε τον Χρήστο Μυλόρδο με το "Σαν άγγελος σ'αγάπησα" που πληρώνει 620 ευρώ για κάθε ένα που θα στοιχηματίσετε.

Ανάμεσα στα φαβορί είναι και η γνωστή μας από τον περσινό διαγωνισμό Lena που συμμετέχει και φέτος με την Γερμανία

Ο Μαρτάκης δηλώνει μονογαμικός


Ο Κώστας Μαρτάκης, μιλώντας στο περιοδικό Tlife μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τις σχέσεις του και δήλωσε μονογαμικός!
Παραδέχεται πως τον έχουν παρενοχλήσει σεξουαλικά, θαυμάστριες του, "εν ώρα καθήκοντος", αφού καθώς τραγουδάει, πολλές φορές νιώθει τα χουφτώματα. Λέει με χιούμορ πως προσπαθεί να τα αποφεύγει, όπως στο Matrix (!), αν και τις πλείστες φορές, δεν τα καταφέρνει!

Παρ' όλ' αυτά δεν απαρνείται το κοινό του, αφού αυτό είναι που βοηθά και στηρίζει τους τραγουδιστές και τους ανεβάζει ψηλά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάτσει να τον πιάνουν από παντού!

Έχει απατήσει κι απατηθεί ο Κώστας Μαρτάκης; Αν έχει απατηθεί, δεν το έχει μάθει ποτέ! Όσον αφορά τον ίδιο, είναι μονογαμικός και όταν βρίσκεται σε μια σχέση, το κάνει επειδή το θέλει, έτσι δεν θέλει να απατήσει. Επίσης, δεν θα άρεσε στον ίδιο, αν τον απατούσε η σύντροφος του, αν και δε θέλει ποτέ να το μάθει, σε περίπτωση που συμβεί.

Μεταξύ one-night-stand και σοβαρής σχέσης, προτιμά το δεύτερο. Δεν κρύβει, όμως, ότι έχει ζήσει και τον έρωτα της μιας νύχτας, δύο φορές στη ζωή του.

Ομολογεί ότι είναι εξαρτημένος από το σεξ, όπως ακριβώς και από το φαγητό. Πιστεύει πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το σεξ, όπως δεν μπορεί να ζήσει και χωρίς φαγητό. Όσον αφορά άλλου είδους εξαρτήσεις, όπως τα ναρκωτικά, τις φοβάται. Έχει δει άτομα εξαρτημένα να πεθαίνουν από τα ναρκωτικά και άλλα να υποφέρουν και δεν σκέφτεται καν ούτε να τα δοκιμάσει.

Στον κινηματογράφο το 'American Idiot' των Green Day!


To album-θρύλος των Green Day, “American Idiot” ύστερα από μια επιτυχημένη θεατρική διασκευή, θα γνωρίσει και μια δεύτερη καριέρα στον κινηματογράφο!

Νότης Σφακιανάκης: 'Φτερά γυρεύω'


Νέο τραγούδι από το σύγχρονο άρχοντα της πίστας, με τίτλο "Φτερά γυρεύω".
Απολαύστε τη νέα δουλειά του Νότη Σφακιανάκη!

Ζαφείρης Μελάς: 'Ο τρελός μου χαρακτήρας'


Ο νέος δίσκος του Ζαφείρη Μελά έχει τίτλο «Ο τρελός μου χαρακτήρας» και κυκλοφορεί από την MBI. Σε αυτόν ο Ζαφείρης τραγουδάει με το ιδιαίτερό του πάθος, ερωτικές λαϊκές μπαλάντες, στιβαρά ζεϊμπέκικα, παιχνιδιάρικα συρτά και ξεσηκωτικά τσιφτετέλια.
Ο Ζαφείρης Μελάς είναι από τους λίγους τραγουδιστές που πληρούν πραγματικά τον όρο «λαϊκός τραγουδιστής». Από μικρός ανέβηκε στα δημοτικά και λαϊκά πάλκα και με τα χρόνια ξεχώρισε για το σπάνιο ηχόχρωμά του, την τραγουδιστική του δεινότητα και την αλήθεια της έκφρασής του.

Ακολούθησε την σχολή του καλού λαϊκού τραγουδιού και περπάτησε πάνω στα χνάρια των μεγάλων δασκάλων, του Στέλιου Καζαντζίδη και του Μανώλη Αγγελόπουλου. Σε όλη του την πορεία δεν απαρνήθηκε ποτέ την ταπεινή του καταγωγή και παρέμεινε κοντά τους απλούς ανθρώπους που τον αγάπησαν και που είναι πάντα γι’ αυτόν πηγή χαράς, ενέργειας και αναζωογόνησης.

Ένας δίσκος γεμάτος εκπλήξεις: το ντουέτο του Μελά με τον Νίκο Ζωιδάκη, η αναπάντεχη συμμετοχή του ράπερ Docta και η μελωδική σύμπραξη της Εβίτας Σερέτη.

Τα τραγούδια υπογράφουν μουσικά οι: Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Στεργίου, Harry K, Αντώνης Γούναρης, Βαλάντης, Παναγιώτης Μπρακούλιας, Ανδρέας Μέξας, Στέφανος Βογιατζής, Ιορδάνης Καλλίστογλου και στιχουργικά οι: Ηλίας Φιλίππου, Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, Νίκος Βαξεβανέλης, Θανάσης Γκαραβέλας, Δημήτρης Τσάφας, Ρένα Βασιλείου, Μάκης Καλτσίδης, Νίκος Δούλος.

Την παραγωγή έχει επιμεληθεί ο Άγγελος Σφακιανάκης και την ενορχήστρωση ο Αντώνης Γούναρης.
Ζαφείρης Μελάς: 'Ο τρελός μου χαρακτήρας' - Photo Gallery
photos in gallery: 5

Reese Witherspoon: 'Αηδιαστικός στο κρεββάτι ο Robert Pattinson'


Ο Robert Pattinson και η Reese Witherspoon μοιράζονται μια καυτή ερωτική σκηνή στην ταινία “Water For Elephants” αλλά η πραγματικότητα δεν ταίριαξε τόσο πολύ με όσα συνέβησαν στην οθόνη!

Σήμερα - 16 Απριλίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Χιονία, Χιονούλα,Γαλήνη,Γαληνός




Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1924: Γεννιέται η Καίτη Γκρέυ, Ελληνίδα τραγουδίστρια.
1964: Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το παρθενικό τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους.
1994: Ο Αμερικανός τραγουδιστής Harry Connick Jr. παντρεύεται την ηθοποιό Jill Goodacre.

Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1810: Αγγλικές δυνάμεις, με τις οποίες συμπράττουν και 500 Έλληνες με αρχηγό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, καταλαμβάνουν τη Λευκάδα.
1895: Εκλογές στην Ελλάδα με νικητή τον λαϊκιστή Θεόδωρο Δηλιγιάννη. Ο εκσυγχρονιστής Χαρίλαος Τρικούπης ηττάται κατά κράτος (δεν εκλέγεται ούτε βουλευτής) και αποχωρεί της πολιτικής.
1927: Βενέδικτος 16ος (Γιόζεφ Άλόις Ράτσιγκερ, το κοσμικό του όνομα), 265ος Πάπας, Επίσκοπος Ρώμης και επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.
2003: Υπογράφεται στην Αθήνα συνθήκη προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση 10 νέων μελών.

Ολοκαινουριο καλοκαιρινο και φρεσκο remix για τον Γιωργο Παπαδοπουλο

Ολοκαινουριο καλοκαιρινο και φρεσκο remix για τον Γιωργο Παπαδοπουλο. Η τελευταια επιτυχια του Γιωργου Παπαδοπουλου φορεσε τα καλοκαιρινα της και παιρνει διαφορετικο υφος και ηχο. Η παραγωγη ανηκει στον Teo Tzima ο οποιος τον τελευταιο χρονο μετραει αρκετες επιτυχιες στη συνθεση αλλα και παραγωγη. Το τραγουδι κυκλοφορει απο την LYRA ενω αναμενεται και η κυκλοφορια του remix σε λιγες μερες. Καλη ακροαση...