9 Νοε 2012

Κasabian: oι «νέοι δεινόσαυροι» του rock!


Οι Kasabian κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο τους με τίτλο Velociraptor. Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία που τάραξε για ακόμα μία φορά τα δισκογραφικά δρώμενα, το περιοδικό Q συνάντησε από κοντά τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Serge Pizzorno και τον τραγουδιστή Tom Meighan και συζήτησαν κυρίως... για τη ζωή τους!

Επιμέλεια: Άγγελος Ζυμβραγουδάκης

Το Velociraptor ξεκινά με το Let’s Roll Like We Used To, το οποίο περιγράφει δύο παιδιά να κοιτάζουν στον ορίζοντα στην ερημιά, με διεσταλμένες κόρες. Πρόκειται για εσένα και τον Tom όταν ήσασταν νέοι, σωστά;Serge Pizzorno: Έτσι ακριβώς. Πρόκειται για εμένα και τον Tom Meighan, τότε που γράφαμε τον πρώτο μας δίσκο στη φάρμα στην οποία ζούσαμε. Καθόμασταν έξω και καπνίζαμε χόρτο πρωί, μεσημέρι, βράδυ, περιμένοντας να δούμε εξωγήινους.

Είδατε ποτέ, τελικά; SP: Σ’ το ορκίζομαι ότι ένα βράδυ κάτι συνέβη! Όλο το σπίτι κουνιόταν και ακουγόταν κάτι σαν «μπρρρ»! Νόμιζες ότι υπήρχε κάποιο UFO από πάνω μας. Θυμάμαι το επόμενο πρωινό που ακόμα συζητούσαμε για αυτό και προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε τι σκατά έγινε! Μετά ακούσαμε στις τοπικές ειδήσεις ότι είχε γίνει σεισμός εκείνη τη βραδιά. Είχαμε πραγματικά φοβηθεί. Αυτό ήταν ό,τι πιο κοντινό έχω να σου πω από την εμπειρία μου με τους εξωγήινους, αλλά κάποιες νύχτες θα μπορούσαμε να είχαμε δει ακόμα περισσότερα. Ήταν η ποσότητα που καπνίζαμε, βλέπεις.

Στο ίδιο τραγούδι προσεύχεστε να έρθει η Καταστροφή. Τόσο ριψοκίνδυνοι είστε;SP: Ήμασταν απόλυτα τρελαμένοι. Δεν ξέρεις πόσο θα διαρκέσει και δεν σε νοιάζει κιόλας. Είσαι στη φάση που φτιάχνεις έναν δίσκο και δεν δίνεις σημασία σε τίποτα πέρα από αυτό• απλά προσπαθείς να το απολαύσεις. Το αύριο δεν έχει καμμιά σημασία.

Τι άλλη χρήση ναρκωτικών κάνατε;SP: Οτιδήποτε μπορούσαμε να έχουμε και περνούσε από τα χέρια μας, αλλά μη φανταστείς τίποτα ιδιαίτερο σε σχέση με οποιονδήποτε κλασικό 24χρονο που κάνει χρήση, ούτε τις τεράστιες ποσότητες που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου.

Σου ξέφυγε ποτέ ο έλεγχος;SP: Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με το να βρίσκεται εκτός ελέγχου. Είσαι στη γωνία του δωματίου λες και μόλις γύρισες από τα έγκατα τις κολάσεως (στο σημείο αυτό τραβάει το πρόσωπο του θυμίζοντας μου τον πίνακα Η Κραυγή του Μουνχ) και αναρωτιέσαι τι σκατά είναι όλο αυτό που συμβαίνει. Αλλά και πάλι αυτό δεν σε σταματάει. Πραγματικά δεν ήξερα πότε να σταματήσω. Αυτό ήταν το πρόβλημα: δεν καταλάβαινα τι σήμαινε να σταματάς.

Και γιατί ξέκοψες, εντέλει, από όλα αυτά;
SP: Απλά βαρέθηκα. Για ’μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι η τέχνη, η μουσική, και όλα αυτά τα οποία αφήνουμε σαν παρακαταθήκη. Αν η μουσική που γράφεις αρχίζει και υποφέρει, τότε δεν έχει καμμία αξία.
Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με το να βρίσκεται εκτός ελέγχου. Είσαι στη γωνία του δωματίου λες και μόλις γύρισες από τα έγκατα τις κολάσεως
Αλλιώς θα κατέληγες σαν τον Pete Doherty.
SP: Ακριβώς. Εννοώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν και συνεχίζουν με αυτόν τον τρόπο, αλλά εμένα δεν με ενδιέφερε να καταστραφώ. Με ένοιαζε να γίνω καλύτερος και να αφήσω μια κληρονομιά απίστευτης μουσικής και όχι απλά μερικές αστείες ιστορίες.

Εσύ και ο Tom γίνατε 30 χρόνων πρόσφατα. Τι δώρο πήρατε ο ένας στον άλλον;SP: Του πήρα μία αυθεντική αφίσα από την περιοδεία των Rolling Stones το 1972, και ο Tom μού πήρε μία κούκλα του Sid Vicious. (γέλια). Ο Tom είναι απίστευτος. Δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν στον κόσμο. Έχει μία απίστευτη δύναμη και είναι παράλληλα μεγάλη πηγή δύναμης για ’μένα.

Πού διοχέτευες την ενέργειά σου όταν ήσουν παιδί;Tom Meighan: Στα παιχνίδια. Στον ψεύτικο κόσμο στον οποίο ζούσα ως παιδί.

Ήσουν καλό παιδί ή ο κλόουν της τάξης;

TM: Ήμουν λίγο ταραξίας, αλλά όχι με την κακή έννοια. Δεν ήμουν νταής, ούτε ο σκληρός τύπος. Απλά έκανα αρκετή φασαρία και πήγαινα συχνά στο γραφείο του διευθυντή.

Τραγουδούσες και τότε με ευκολία μπροστά στον κόσμο;

TM: Θυμάμαι ότι είχα τραγουδήσει το Yellow Submarine στο σχολείο όταν ήμουν πέντε χρόνων. Το ξέρω ότι θα σου φανεί παράξενο, αλλά δεν είχα τόσο θάρρος τότε αν και είχα μπει στη χορωδία από τότε που ήμουν δέκα.

Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ως κάποιον που προτιμά να μη ζει στον πραγματικό κόσμο;
TM: Ναι! Το προσπαθώ. Η καρδιά μου δεν βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο αν και το μυαλό είναι εδώ, αν αυτό που λέω μπορεί να βγάλει κάποιο νόημα.

Ανησύχησαν ποτέ οι γονείς σου για το τι θα κάνεις στη ζωή σου;
TM: Πρέπει να υπήρξαν κάποιες τέτοιες στιγμές. Συνήθιζα να κρύβω τους βαθμούς μου από το σχολείο. Πάντα, όμως, με υποστήριζαν. Πίστευαν σε ’μένα και αυτό ήταν κάτι που, τελικά, δούλεψε.

Πόσο μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας σου νομίζεις ότι προήλθε από τον ίδιο σου τον εαυτό και πόσο απ’ τη βοήθεια των άλλων;
TM: Πρέπει να έχεις πίστη και κουράγιο. Όταν ξεκινήσαμε το συγκρότημα ήμασταν 17. Δεν είναι πολύ περίεργο αυτό; 17! Αλλά δεν κάναμε κάτι άλλο. Ήταν γραφτό. Ήταν γραφτό να συμβεί! Πιστεύω στη μοίρα.

Ένας στίχος σας στον δίσκο λέει ότι το rock’n’roll σάς τρέλανε. Είναι αλήθεια αυτό;
TM: Φυσικά και είναι. Εννοώ, κοίταξέ μας, το Rock’n’Roll πράγματι μας πήρε τα μυαλά, αλλά μας τρέλανε με την καλή έννοια.


http://www.poprocknews.gr/7,109,0,0.aspx

"The essence of Evanescence" και άλλες ιστορίες


Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του τρίτου δίσκου των Evanescence με τον ομώνυμο τίτλο, η frontwoman του συγκροτήματος Amy Lee, ευδιάθετη και σε πολύ φιλικό τόνο μίλησε τηλεφωνικά με τον Άγγελο Ζυμβραγουδάκη τόσο για τη νέα τους αυτή κυκλοφορία όσο και για το διάστημα που μεσολάβησε από το δεύτερο δίσκο τους μέχρι σήμερα.

Που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;Με πετυχαίνεις στη Νέα Υόρκη. Είμαι εδώ για την προώθηση του νέου δίσκου.

Πλησιάζει η έναρξη της περιοδείας. Νόμιζα θα είχατε ήδη ξεκινήσει τα διαδικαστικά για αυτή...(Γέλια) Είναι η τελευταία μου μέρα εδώ. Αύριο φεύγω και ουσιαστικά μπαίνουμε στο κλίμα της περιοδείας.

Έχουν περάσει 5 χρόνια από την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου. Είναι αρκετά... είχες κουραστεί;Πραγματικά περίμενα πολύ καιρό αυτή τη στιγμή. Να πω την αλήθεια, μετά το “Open Door” σταμάτησα να γράφω. Ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα και να αφοσιωθώ λίγο στην προσωπική μου ζωή. Τελικά διήρκεσε περισσότερο από ότι αρχικά περίμενα, αλλά ήταν κάτι που το ήθελα. Έπρεπε να τα βρω με τον εαυτό μου.

Δεν σου έλειψε;Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο. Αυτός ήταν και ο λόγος που με ώθησε στο να αρχίσω να γράφω ξανά και το έκανα χωρίς κανένα προγραμματισμό και χωρίς να τοποθετήσω πλαίσια, ήθελα απλά να εκφράσω τις σκέψεις μου και τα συναισθήματα μου. Είναι κάτι που το χρειάζομαι. Το έχω ανάγκη! Ένα διάστημα πέντε ετών ήταν αρκετό να καταλάβω ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικό είναι όλο αυτό για μένα.

Πόσο διαφορετικά σκέφτεσαι πλέον όταν γράφεις σε σύγκριση με τις πρώτες σου συνθέσεις; Σας έχει επηρεάσει η μουσική βιομηχανία;Πιστεύω ότι δεν ανήκουμε σε αυτούς που γράφουν με γνώμονα αυτό που θα ήθελε να ακούσει η μουσική βιομηχανία. Είναι φυσικό βέβαια να επηρεάζεσαι από αυτά τα οποία παράγει και σίγουρα αφομοιώνουμε και εμείς κάποια στοιχεία που μας αρέσουν. Αν μου έλεγες το 2003 που κυκλοφορήσαμε το πρώτο άλμπουμ ότι θα πούλαγε τόσα εκατομμύρια δίσκους, δεν θα σε πίστευα και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ακολουθάμε λοιπόν την ίδια συνταγή με τότε, δεν μας επηρεάζει η μουσική βιομηχανία, γράφουμε τη μουσική που θέλουμε να γράψουμε. Τη δύναμη για να το κάνουμε αυτό μας τη δίνουν οι fans μας. Τους νιώθουμε πραγματικά τόσο κοντά μας, που μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Όσον αφορά τη μουσική βέβαια θεωρώ λογικό να έχουμε κάποια διαφορετική προσέγγιση. Σκέψου ότι όταν έγραφα τα τραγούδια του Fallen, ήμουν 15 χρονών και τώρα είμαι 30. Μόνο και μόνο οι εμπειρίες που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια είναι αρκετά για να επηρεάσουν το τρόπο σκέψης μου αλλά και τις ακριβείς προτιμήσεις μου.


Πως αποφασίσατε να δώσετε το όνομα του συγκροτήματος στην τρίτη σας δισκογραφική κυκλοφορία; Ήταν δική σου ιδέα;Ναι δική μου ιδέα ήταν. Ήθελα να δείξω πόσο πραγματικά δεμένη είμαι με αυτό το συγκρότημα και πόσα πολλά σημαίνει για μένα. Δεν έχει σημασία ο χρόνος που μεσολάβησε μεταξύ των δίσκων μας. Αυτό που μετράει είναι η αγάπη μας για το συγκρότημα και αυτό θέλαμε να δείξουμε δίνοντας τον τίτλο Evanescence στο δίσκο, ότι είμαστε εδώ και έχουμε το ίδιο πάθος να γράφουμε και να παίζουμε μουσική όπως όταν συνθέταμε τα πρώτα μας τραγούδια.

Τι έχει αλλάξει σε αυτό το δίσκο;
Αν δεν ήξερα, και άκουγα κάποιο κομμάτι του δίσκου στο ραδιόφωνο θα χρειαζόμουν κάποιο χρόνο για να αναγνωρίσω ότι πρόκειται για Evanescence. Είναι διαφορετικό, αλλά αντιπροσωπεύει το “τώρα” για εμάς. Νιώθω ότι σε αυτό το δίσκο έχουμε ωριμάσει.

Μου φαίνεται πιο σκληρός...
Έτσι ακριβώς όπως το είπες! Είναι πιο σκληρός δίσκος, είναι πιο rock!

Φαντάζομαι θα έχετε γράψει περισσότερα από 12 κομμάτια, όσα δηλαδή συμπεριλαμβάνονται στο νέο δίσκο. Πως έγινε η επιλογή;
Έχεις δίκιο, ήταν περισσότερα. Είναι πολύ δύσκολη η επιλογή. Είχαμε ηχογραφήσει 16 κομμάτια και θέλαμε να κυκλοφορήσει έτσι ο δίσκος, αλλά μετά τα βάλαμε κάτω ξανά και ξανά και αποφασίσαμε έπειτα από πολλές συζητήσεις να κυκλοφορήσει τουλάχιστον αυτή η απλή έκδοση με αυτά τα 12 κομμάτια. Μακάρι να μπορούσε να κυκλοφορήσει με τα 16 που σου είπα στην αρχή. Είναι όλα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους και το κάθε ένα έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Για μένα και το συγκρότημα έτσι θα ήταν ολοκληρωμένος ο δίσκος. Ευτυχώς θα υπάρξει κάποια deluxe έκδοση, αλλά όσοι επιθυμούν θα μπορούν να τα ακούσουν όλα μέσω του ίντερνετ και του iTunes.

Νιώθετε πίεση από την επιτυχία των δύο πρώτων δίσκων;
Νιώθουμε πολύ μεγάλη πίεση. Δουλέψαμε πολύ σκληρά στους πρώτους δύο δίσκους και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απροσδόκητα μεγάλη. Για μένα προσωπικά δεν θα είχε κανένα νόημα όμως να κυκλοφορήσουμε ένα νέο δίσκο αν δεν θεωρούσα ότι είναι καλύτερος από τους προηγούμενους. Υπάρχει λόγος άλλωστε να κυκλοφορήσεις κάτι το οποίο εσύ ο ίδιος πιστεύεις ότι είναι υποδεέστερο από κάποια προηγούμενη δουλειά σου; Υπήρχε λοιπόν πίεση αλλά εσωτερική, όχι από κάποιο τρίτο πρόσωπο ή τη δισκογραφική. Μας πίεζε η ανάγκη να συνθέσουμε κάτι το οποίο θα αρέσει πρώτα από όλους σε εμάς. Αυτό το οποίο μας αποφορτίζει είναι ότι δεν πετάμε στα σύννεφα αλλά γνωρίζουμε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αγγίξει τις πωλήσεις του Fallen.

Κάπου εδώ με ενημέρωσαν -κάπως σύντομα θα έλεγα- ότι δυστυχώς έχουμε φτάσει στο τέλος της συνέντευξης

Ξέρεις τώρα που μιλάμε, μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η συναυλία στην Αθήνα το 2007 αν δεν κάνω λάθος, τη θυμάσαι καθόλου;
Φυσικά τη θυμάμαι. Είναι μία από τις ωραιότερες αναμνήσεις που έχω. Αν και δεν έχει βγει ακόμα το πρόγραμμα με τις χώρες που θα εμφανιστούμε, να ξέρεις ότι θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα ξαναπεράσουμε από την Ελλάδα.

Θα τους πω να μου κανονίσουν μια live συνέντευξη τότε να έχουμε περισσότερο χρόνο...
(Γέλια) Αυτό να κάνεις! Πες τους το από τώρα!


http://www.poprocknews.gr

Τραγικό ατύχημα σε συναυλία των Linkin Park!


Μια απώλεια ζωής...
Ένα τραγικό ατύχημα σημειώθηκε σε συναυλία των Linkin Park στο Cape Town, όταν υποχώρησε μια διαφημιστική πινακίδα γνωστου αναψυκτικού προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς στους παρευρισκόμενους και κυρίως τον τραγικό θάνατο μιας fan του συγκροτήματος!

Οι LP διέκοψαν αμέσως την συναυλία τους, ενώ στην συνέχεια εξέδωσαν ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο site τους, εκφράζοντας την λύπη τους για το γεγονός και την συμπαράσταση τους στην οικογένεια του θύματος...

http://www.music.net.cy

Onirama: Ευτυχώς τρελάθηκα - Νέο single

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού τους “Δεν υπάρχεις” οι ONIRAMA επιστρέφουν δυναμικά με ένα τραγούδι πιο επίκαιρο από ποτέ, που εκφράζει τις ανάγκες και τα συναισθήματα της σημερινής εποχής.
Το “Ευτυχώς τρελάθηκα” ακούστηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα και ήδη έχει «τρελάνει» κόσμο!

«Θέλω να διακτινιστούμε για λίγο στο φεγγάρι» μας λέει το πιο αγαπημένο ελληνικό συγκρότημα που κοιτάζει πάντα μπροστά και συνεχίζει γεμάτο θετική ενέργεια να μας ξεσηκώνει!

Το νέο single, γεμάτο ενέργεια και δυναμισμό είναι σε μουσική και στίχους του Θοδωρή Μαραντίνη.

http://www.onirama.gr
https://www.facebook.com/onirama




http://www.music.net.cy

Rihanna 'Diamonds': Αποκλειστική Video Πρεμιέρα! Watch!


Black Sabbath: Πόσα νέα τραγούδια έχουν ηχογραφήσει!


Σύντομα το νέο τους album!
Ο κιθαρίστας των Black Sabbath, Tony Iommi, σε δηλώσεις που έκανε σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, αποκάλυψε πως το συγκρότημα έχει ήδη γράψει 15 δυνατά heavy metal tracks και αυτή την περίοδο έχει ηχογραφήσει τα 6 από αυτά! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ισχύουν μέχρι στιγμής, οι Black Sabbath θα κυκλοφορήσουν το νέο τους album τον Απρίλιο του 2013...

http://www.music.net.cy

'Miss Atomic Bomb': Το νέο video clip των Killers


To video για το νέο τους single έκαναν διαθέσιμο οι Killers.
Πρόκειται για το 'Miss Atomic Bomb', το οποίο περιλαμβάνεται στο 'Battle Born' που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.
Το video γυρίστηκε κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συναυλιών που έδωσαν οι ίδιοι στη Μ. Βρετανία, από τον Giorgio Testi.

'One More Shot': Ακούστε το νέο κομμάτι των Rolling Stones! Και βρείτε στα Public τους θρυλικούς δίσκους των Stones μόνο από 6,90 ευρώ!!

Ακόμα ένα νέο κομμάτι έκαναν διαθέσιμο οι Rolling Stones! Πρόκειται για το 'One More Shot' και είναι το δεύτερο μετά το 'Doom And Gloom' που παρουσιάσαμε πριν λίγο καιρό. Και τα δύο κομμάτια γράφτηκαν από τους Mick Jagger and Keith Richards, ηχογραφήθηκαν στο Παρίσι τον Αύγουστο και συνιστούν το πρώτο νέο υλικό που ηχογράφησε η μπάντα από το άλμπουμ 'A Bigger Bang' που κυκλοφόρησε προ επταετίας.

Τα δύο κομμάτια υπάρχουν στη συλλογή με τα καλύτερά τους. O τίτλος της συλλογής θα είναι 'GRRR!' και η κυκλοφορία της θα συμπίπτει με τα πεντηκοστά γενέθλια της μπάντας. Κυκλοφορεί, όπως έχουμε πει, σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις: 50 τραγούδια για τα 50 τους χρόνια σε ένα τριπλό CD, σε τριπλό CD με 24σέλιδο booklet, σε τριπλό CD σε deluxe έκδοση, box set με έναν τόμο 36 σελίδων και 5 postcards, και ένα ακόμα box με 5 12’’ βινύλια. Η super deluxe έκδοση περιλαμβάνει 80 τραγούδια σε 4 CD, ένα bonus CD, ένα 7’’ βινύλιο, μια αφίσα, ένα βιβλίο και 5 postcards. 

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων της θρυλικής μπάντας, αλλά και της κυκλοφορίας της συλλογής, στο Public μπορείτε να βρείτε αποκλειστικά τους δίσκους των Rolling Stones που έγραψαν ιστορία μόνο από 6,99 ευρώ!!

www.Avopolis.gr

O Dave Grohl στο επερχόμενο άλμπουμ των Queens Of The Stone Age


Στο επερχόμενο νέο άλμπουμ των Queens Of The Stone Age θα είναι παρών ο Dave Grohl, όπως αποκάλυψε ο frontman τους, Josh Homme.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Grohl αντικαθιστά τον drummer Joey Castillo που δεν είναι πλέον στη μπάντα, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έγινε το 2002, αν και ο πρώτος δεν ήταν μόνιμο μέλος.
Οι Queens Of The Stone Age βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τελικό στάδιο της δουλειάς για το έκτο στούντιο άλμπουμ τους.