7 Φεβ 2011

Λαμπερή έναρξη στο Fix Live για Νίκο Κουρκούλη –Κέλλυ Κελεκίδου- Κώστα Καραφώτη!


Οι Θεσσαλονικείς υποδέχθηκαν την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου το πιο κεφάτο σχήμα στο Fix Live.
Ο Νίκος Κουρκούλης, η Κέλλυ Κελεκίδου και ο Κώστας Καραφώτης για ακόμη μια φορά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ξεσήκωσαν τους θαμώνες του νυχτερινού κέντρου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο κόσμος είχε πλημμυρήσει από νωρίς το Fix Live και υποδέχθηκε τους τρεις καλλιτέχνες με ένα πολύ θερμό χειροκρότημα.

Η Κατερίνα Μπουρνέλη, η Παυλίνα Κωσταγιού, ο Δημήτρης Ευριπιότης και ο  Πέτρος Ιακωβίδης   προετοίμασαν το κλίμα για μια πολύ κεφάτη βραδιά.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Κώστας Καραφώτης  με την τελευταία του επιτυχία «Υποκλίνομαι» καλησπέρισε το κοινό και εισέπραξε το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου, εντυπωσιάζοντας με τις ερμηνείες του στα τραγούδια με τα οποία τον έχουμε γνωρίσει.

karaf
Λίγο αργότερα έρχεται η ώρα για την γυναίκα του σχήματος, η Κέλλυ Κελεκίδου επέστρεψε στην πόλη που την ανέδειξε ύστερα από περίπου τρία χρόνια, με το  τελευταίο της hit «Τελευταία φορά» και μια εντυπωσιακή έναρξη με την ίδια να εμφανίζεται δια μαγείας μέσα από ένα ασανσέρ και μια ομάδα freestyle χορευτών να την πλαισιώνει. Ακολουθούν οι γνωστές επιτυχίες της  που σιγά-σιγά απογειώνουν το κέφι στα ύψη αλλά και οι καθηλωτικές ερμηνείες της σε εκρηκτικές μπαλάντες.

kelekidou

Κάπως έτσι φτάνει και η ώρα για τον πρωταγωνιστή του σχήματος, ο Νίκος Κουρκούλης, γεμάτος ενέργεια και πολύ θετική διάθεση καλησπερίζει το κοινό στους ρυθμούς της νέας του επιτυχίας «Ποια είσαι εσύ», με τον κόσμο να τον υποδέχεται με το πιο ζεστό του χαμόγελο και τα λουλούδια να πέφτουν βροχή στην πίστα. Ακολουθούν όλες οι μεγάλες επιτυχίες του δημοφιλή καλλιτέχνη,  αλλά και η αναφορά στην ποντιακή παράδοση, με τον Νίκο Κουρκούλη να εμφανίζεται επί σκηνής σε ένα στιγμιότυπο τραγουδώντας ποντιακά τραγούδια και χορευτές της «Ένωσης Ποντίων Πολίχνης»  να τον πλαισιώνουν παρουσιάζοντας τον πολεμικό χορό των μαχαιριών.

koyrkoulis

Ξεχωριστή στιγμή του προγράμματος η συνύπαρξη του Νίκου Κουρκούλη και της Κέλλυ Κελεκίδου επί σκηνής σε ένα άκρως χιουμοριστικό ντουέτο,  με την συμμετοχή του Κώστα Καραφώτη , γεμάτο εκπλήξεις,  έξυπνους διαλόγους  και άφθονη δόση χιούμορ.

kou-kel
Στην πρεμιέρα του σχήματος βρέθηκε η Νίνα Λοτσάρη με τον σύζυγο της Κωνσταντίνο Σκορδάλη. Με πολύ χαρά η δημοφιλής ηθοποιός αποδέχθηκε την πρόταση του Νίκου Κουρκούλη και της Κέλλυ Κελεκίδου να τραγουδήσουν μαζί επι σκηνής αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκαν τους δύο καλλιτέχνες στα καμαρίνια τους για να τους συγχαρούν.

lotsari

Ποιο τραγούδι του tralala.gr έκανε 1,000,000 views μέσα από το κανάλι;



Ποιο τραγούδι ήταν αυτό που έφτασε τις 1,000,000 προβολές μέσα από το κανάλι του tralala.gr στο YouTube; 
 Το τραγούδι που κατάφερε να ξεπεράσει τις 1,000,000 προβολές στο YouTube και να είναι το πρώτο τόσο στο κανάλι μας όσο και στα υπόλοιπα videos του συγκεκριμένου τραγουδιού είναι "Το Καλύτερο Ψέμα" του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Nα σημειωθεί πως το συγκεκριμένο τραγούδι είναι μόλις δύο μηνών και περιέχεται στον ομότιτλο πενταπλά πλατινένιο δίσκο του Μιχάλη. 

Έφυγε από τη ζωή ο Gary Moore


Σήμερα Κυριακή 6 Φεβρουαρίου έφυγε από τη ζωή ο Gary Moore, ο θρυλικός κιθαρίστας των Skid Row και τωνThin Lizzy.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ιρλανδός κιθαρίστας βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Costa del Sol της Ισπανίας όπου βρισκόταν για διακοπές.
O Moore μοιράστηκε τη σκηνή με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της classic rock και της blues, κυκλοφόρησε δεκάδες studio και live albums και μας χάρισε, μεταξύ άλλων το "Still Got The Blues" ένα από τα μεγαλύτερα blues κομμάτια όλων των εποχών.
RIP.

Γιατί τα SMS έχουν όριο 160 χαρακτήρων; Blogotsarka


Ο Friedhelm Hillebrand, ένας πρωτοπόρος των επικοινωνιών, έκανε ένα πείραμα το 1985, πολύ πριν τα γραπτά μηνύματα (SMS), γίνουν πραγματικότητα...
Έγραψε διάφορα μηνύματα και μέτρησε όλα τα γράμματα, τα κενά και τα σημεία στίξης. Αυτά τα μηνύματα είχαν, σχεδόν πάντα, λιγότερους από 160 χαρακτήρες.

Βρήκε επίσης ότι τα κείμενα που ήταν γραμμένα σε καρτ ποστάλ, ήταν μικρότερα από 150 χαρακτήρες.

Ο Hillebrand, χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για να πείσει τους συνεργάτες του στην Global System for Mobile Communications (GSM), ότι οι 160 χαρακτήρες είναι υπεραρκετοί, για την υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων (short messaging service – SMS).

Μερικά facts για τα γραπτά μηνύματα (τα στοιχεία αναφέρονται στις ΗΠΑ):
Περισσότεροι από το 72%, των χρηστών κινητών τηλεφώνων, στέλνουν και λαμβάνουν γραπτά μηνύματα.

Στις ηλικίες 18–29 το 95% χρησιμοποιούν SMS

Το 2009, στάλθηκαν 4,1 δισεκατομμύρια μηνύματα κάθε μέρα. Αυτό αναλογεί σε 17 μηνύματα ανά κάτοχο κινητού.

Όσο τα SMS αυξάνονται, οι συνομιλίες μειώνονται. Το 2007 ο μέσος όρος μια συνομιλίας ήταν 3,13 λεπτά και το 2009 έπεσε στα 2,03 λεπτά.

Η χρήση κινητού κατά την οδήγηση, ευθύνεται για 1,4 εκατομμύρια ατυχήματα το χρόνο. Από αυτά τα 200.000 οφείλονται στο γράψιμο μηνυμάτων. Οι πιθανότητες να πάθετε ατύχημα είναι 23 φορές περισσότερες όταν στέλνετε SMS.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ενασχόληση με τα γραπτά μηνύματα κατά την οδήγηση, μειώνει τον χρόνο αντίδρασης, στο χρόνο αντίδρασης ενός 70χρονου. Το διάβασμα των μηνυμάτων είναι πιο επικίνδυνο από το γράψιμό τους.

Το 49% των χρηστών κάτω των 25, στέλνουν μηνύματα, όταν τρώνε, το 24% όταν βρίσκονται στην τουαλέτα και το 10% όταν κάνουν σεξ. Γι' αυτούς που είναι άνω των 25, τα ποσοστά είναι 27%, 12% και 6% αντίστοιχα.

3 στους 5 εφήβους λένε ότι το sexting (μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο), είναι ανασφαλές. 1 στους 5 όμως το κάνει.

Το 28% των γονιών, έχει στείλει SMS με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα SMS, αποφέρουν ένα κέρδος 60-70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάθε χρόνο, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: cellphones.org

Γυμνές φωτογραφίες της Lady Gaga;


Ένα αμερικανικό περιοδικό δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών που φημολογείται ότι απεικονίζουν την Lady Gaga εντελώς γυμνή!
Σε μια από αυτές της φωτογραφίες το μοντέλο που λέγεται ότι είναι η Lady Gaga, φοράει μόνο ένα ζευγάρι από μαύρα ψηλοτάκουνα και τα πόδια της είναι δεμένα με σχοινί.

O Sean Lennon μιλά για τον John Lennon


O γιός του John Lennon, Sean, σε συνέντευξη του στο περιοδικό NME, μίλησε για τον πατέρα του και τις επικίνδυνες και μοναδικές επιλογές που πήρε στην καριέρα του, μέχρι και τον θάνατο του σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια.
«Ο πατέρας μου ήταν μοναδικός σε ότι έκανε» είπε ο Sean με αφορμή την επέτειο τριών δεκαετιών από την δολοφονία του πατέρα του έξω από το σπίτι του στην Νέα Υόρκη, από τον Mark Chapman. Ο Sean συμπλήρωσε λέγοντας: «Ο πατέρας μου χαιρόταν όταν αναλάμβανε το ρίσκο να μην γίνει κατανοητός.

Ήθελε να περνάει τα μηνύματα του, χωρίς να νοιάζεται για το κόστος. Όταν έκανε το “Give Peace A Chance” στο κρεβάτι, τον κορόιδεψαν πολλοί, αλλά το μήνυμα ήταν σαφές, ήταν ένας pop star που απέρριπτε τον συμβατικό τρόπο ζωής.»

Το CD αργοπεθαίνει… αλλά όχι η μουσική


Μουσικολογία: μόνιμη στήλη. Γράφει ο αρχισυντάκτης του music.net.cy και melodia.com.cy Μάριος Παπασάββας...
 
Τα επίσημα στατιστικά της IFPI (Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικών Βιομηχανιών) δείχνουν ότι κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι επιλέγουν να αγοράσουν την μουσική τους σε υλική μορφή.
Όταν μιλούν οι αριθμοί τότε ακούμε μόνο αλήθειες, και οι αριθμοί στους στατιστικούς πίνακες της IFPI λένε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται όλο και λιγότερο για το φυσικό προϊόν της μουσικής βιομηχανίας. Μιλάω για αυτό το τετράγωνο διαφανές πλαστικό κουτί με όμορφες φωτογραφίες και το δισκάκι καλά στερεωμένο στο εσωτερικό του. Το CD (ψηφιακός δίσκος) φαίνεται ότι δεν τηρεί τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η αγορά και προϊόντα που δεν ακολουθούν τις εξελίξεις εξαφανίζονται.
Θυμάστε τις εποχές πριν την ψηφιακή φωτογραφία; Τότε που σε ένα ταξίδι γεμίζαμε 3 φιλμ των 36 φωτογραφιών και όταν επιστρέφαμε τα πηγαίναμε στον φωτογράφο για να τα εμφανίσει. Χωρίς να ξέρουμε αν θα μας βγούνε καλές τελικά όλες (και οι 108) φωτογραφίες, πληρώναμε τον φωτογράφο (ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό) και τελικά μέναμε με το στόμα ανοιχτό όταν καταλαβαίναμε ότι τελικά οι 30 φωτογραφίες, ανάμεσά τους και κάποιες πολύ σημαντικές, μας βγήκανε άσπρες, μαύρες, πολύ φωτεινές ή δεν μας βγήκανε καθόλου. Έπρεπε όμως να πληρώσουμε την εμφάνιση ολόκληρου του φιλμ, στα τυφλά, χωρίς καμία εγγύηση, για να πάρουμε αυτά τα κομμάτια από χαρτί που τελικά (τα περισσότερα) μας ήταν άχρηστα.
Όταν ήρθε λοιπόν η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τα βάσανά μας είχαν τελειώσει. Χωρίς αλλαγή φιλμ, χωρίς τεχνικά προβλήματα και «καμένες» αναμνήσεις, μπορούσαμε τώρα να φέρουμε μαζί μας από μια εκδρομή απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, να τις δούμε αμέσως μόλις τις τραβήξουμε χωρίς την βοήθεια κάποιου ειδικού και των μηχανημάτων του. Βέβαια οι παραδοσιακοί φωτογράφοι έχασαν τη δουλειά τους αλλά όπως πάντα την μάχη κέρδισε ο πιο σύγχρονος, ο πιο εύκολος και ο πιο πρακτικός τρόπος.
Η ιστορία λοιπόν αυτή έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να επαναλαμβάνεται και με τα CD και την μουσική βιομηχανία. Οι αριθμοί λένε:

Πωλήσεις μουσικής ανά ήπειρο (σε εκατομμύρια δολάρια):
 
Φυσικά
Ψηφιακά
Συναυλίες
Σύνολο
ΗΠΑ
3138.7
1783.3
54.8
4976.8
Ευρώπη
5808.8
750.8
576.2
7308.8
Ασία
3600.9
1063.6
108.1
4772.7
Ν. Αμερική
430.3
62.6
25.7
518.6
Παγκόσμια
13829.3
3783.8
802
18415.2

Πωλήσεις μουσικής ποσοστό διαφοράς 2007 - 2008
 
Φυσικά
Ψηφιακά
Συναυλίες
Σύνολο
ΗΠΑ
-31.2%
+16.5%
+133.3%
-18.6%
Ευρώπη
-11.3%
+36.1%
+11.3%
-6.3%
Ασία
-4.9%
+26.1%
+14.6%
+1.0%
Ν. Αμερική
-10.3%
+46.6%
+16.7%
-4.7%
Παγκόσμια
-15.4%
+24.1%
+16.2%
-8.3%
 
 
Όπως και στο παράδειγμα της ψηφιακής φωτογραφίας, τώρα πλέον ο αγοραστής έχει την επιλογή να έχει την μουσική του στον υπολογιστή του αμέσως μόλις την επιθυμήσει, μπορεί να ακούσει και να κρίνει πριν αγοράσει και να αγοράσει αυτό ακριβώς που θέλει, τίποτα περισσότερο, κανένα πακέτο, κανένα άλμπουμ, καμία συλλογή που θα τον υποχρεώσει να πάρει κι άλλα μαζί που τελικά δεν τα χρειάζεται.
Επιστρέφουμε λοιπόν στο μοντέλο του single (γιατί από αυτό ξεκινήσαμε) αφήνοντας πίσω μας το μοντέλο του άλμπουμ και κάνοντας πλέον τους δημιουργούς να σκέφτονται ότι κάθε ένα τους τραγούδι πρέπει να αξίζει για να πουλήσει. Τίποτα πια δεν κρύβεται πίσω από ένα άλμπουμ. Κάνοντας όμως την ίδια στιγμή και τις δισκογραφικές εταιρείες να αλλάζουν τρόπο σκέψης και πρακτικές.
Θεωρώ βέβαιο ότι οι αριθμοί αυτοί θα συνεχίσουν να κολακεύουν τις ψηφιακές πωλήσεις και για τα χρόνια που έρχονται. Οι δισκογραφικές εταιρείες (που ακόμα απονέμουν χρυσούς και πλατινένιους δίσκους βασισμένους στις φυσικές πωλήσεις) έχουν αρχίσει να υιοθετούν τακτικές που λαμβάνουν υπόψη τις εξελίξεις και τρέχουν τώρα να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Άλλη μια διασκευή από Soulthrow... Lady Gaga - Telephone


Οι περισσότεροι γνωρίσαμε τους Soulthrow στον κυπριακό τελικό για την Eurovision 2010 όταν κατάφεραν να ξαφνιάσουν και να εντυπωσιάσουν το κυπριακό κοινό και να κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται μήπως άξιζαν κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση...
Οι Soulthrow δεν είναι πραγματική μπάντα... όπως δηλώνει ξεκάθαρα μέσα από το facebook ο δημιουργός Κωνσταντίνος Κοντοζής. "... είμαι απλά εγώ.. και περνάω καλά στο μικρό στούντιο που έχω στο σπίτι...".

Ο Κωνσταντίνος λοιπόν (ή Soulthrow) είναι υπέυθυνος για την έμπνευση και την δημιουργία όλου του υλικού που κυκλοφορεί με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Soulthrow και ξαφνιάζει με την επαγγελματικά ερασιτεχνική του φύση.

Περιμένουμε πολλά από τον Κωνσταντίνο (Soulthrow) και τα παιδιά που τον περιβάλλουν.


Πολλές ακόμα διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών στο
== Soulthrow Youtube Channel ==

Ακούστε Lady Gaga - Bad Romance και Telephone:

Τα τρία ολοκαίνουργια τραγούδια του Σάκη!


«Νεκρός Ωκεανός», «Οι Δυο Μας», «Για Μας». Ακούστε τα τρία τραγούδια που παρουσίασε στο X-factor live της Παρασκευής ο Σάκης Ρουβάς...
Ένα live αφιερωμένο στον παρουσιαστή του show Σάκη Ρουβά είδαμε την περασμένη Παρασκευή με τον καλλιτέχνη να παρουσιάζει επί σκηνής τα τρία νέα του τραγούδια.


• Νεκρός Ωκεανός
• Οι Δυο Μας
• Για Μας


Σήμερα - 7 Φεβρουαρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Παρθένιος, Παρθένης



Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1962: Γεννιέται ο David Bryan, μέλος(πλήκτρα) του συγκροτήματος "Bon Jovi".

1964: Οι Beatles αρχίζουν να κατακτούν και την Αμερική. Κατά την άφιξή τους στις ΗΠΑ, νεαροί οπαδοί κατακλύζουν το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και χρειάζεται ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους συγκρατήσει.

1981: Η μίνι τηλεοπτική σειρά "Elvis and Me", βασισμένη στο βιβλίο της Priscilla Presley ξεκίνησε στο ABC.

1985: Η επιτυχία του Φρανκ Σινάτρα «New York, New York» γίνεται ο επίσημος ύμνος της πόλης της Νέας Υόρκης.

1994: Πεθαίνει ο Witold Lutosławski, πολωνός μουσουργός, από τους κορυφαίους συνθέτες του 20ου αιώνα.(γεν. 25/1/1913)


Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1812: Γεννιέται ο Charles Dickens, άγγλος μυθιστοριογράφος.(θαν. 9/6/1870)

1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας συγκροτεί τον πρώτο τακτικό ελληνικό στρατό.

1990: Καταρρέει η Σοβιετική Ένωση. Η Κεντρική Επιτροπή του κομουνιστικού κόμματος συμφωνεί να παραδώσει το μονοπώλιο της εξουσίας που κατείχε εδώ και 73 χρόνια.

1991: Έπειτα από προσπάθειες του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Γιάννη Σγουρού, έρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία ο μετέπειτα χρυσός ολυμπιονίκης Πύρος Δήμας.

2008: Ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος εκλέγεται νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.