25 Ιουλ 2011

O Jarvis Cocker των Pulp έγινε κι εκείνος ένας “Common People”


Θυμάστε εκείνον τον στίχο από το θρυλικό single “Common People” των Pulp που έλεγε “She Came From Greece she had a thirst for knowledge, she studies sculpture in St Martin`s College”
Τελικά μπορεί να μην μάθαμε ποτέ αν ο Jarvis Cocker στα φοιτητικά του χρόνια στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είχε ερωτευτεί κάποια ελληνίδα, αλλά πτυχίο κατάφερε να πάρει έστω και αργά!
Ο Jarvis Cocker στις 20 Ιουλίου φόρεσε την μπλέ τήβεννο των πτυχιούχων και έλαβε τιμητικό πτυχιακό τίτλο από το University Of Arts του Λονδίνου. Ο frontman των Pulp είχε σπουδάσει καλές τέχνες και κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο St Martins χωρίς όμως ποτέ να ολοκληρώσει τον κύκλο των μαθημάτων.

O Justin Timberlake διασκευάζει NWA, Nelly και 50 Cent σε τηλεοπτική εκπομπή!


Ο Jimmy Fallon φημίζεται για τα εκκεντρικά κωμικά του νούμερα, καλώντας στην εκπομπή του καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της pop/rock/r&b, από τον Bruce Springsteen μέχρι τον Justin Bieber!
Στην πιο πρόσφατη εκπομπή του, είχε καλεσμένο τον Justin Timberlake, με τον οποίο αφού μίλησαν για την ταινία “Friends With Benefits” αποφάσισαν να ραπάρουν γι` ακόμα μια φορά παρέα. Στο “History Of Rap Part 2” ο Justin και ο Jim αυτοσχεδίασαν πάνω σε τραγούδια των NWACurtis Blow50 Cent,Nelly και πολλών άλλων καλλιτεχνών.
Μερικά από τα τραγούδια που επέλεξαν ήταν τα “The Breaks”, “Hot In Herre”, “The Message”,”It Takes Two”. Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δυο τρελοί performers είχαν παρουσιάσει το “History Of Rap Part 1”

Red Hot Chili Peppers: «Γράψαμε 70 τραγούδια για το “I`m With You”


Flea των Red Hot Chili Peppers αποκάλυψε  ότι το συγκρότημα για το 10ο studio albums τους είχε γράψει συνολικά 70 τραγούδια!
Σε συνέντευξη του στο BBC Newsbeat, o μπασίστας Flea, εξομολογήθηκε ότι το συγκρότημα δυσκολεύτηκε να διαλέξει και ίσως κάποια από τα τραγούδια να μην είναι και τα καλύτερα: «Αυτό που μας ενδιέφερε περισσότερο ήταν να διαλέξουμε τραγούδια που να μπορούν να σταθούν αυτόνομα στον δίσκο και όχι απλά μερικά σκόρπια καλά κομμάτια. Γράψαμε 70 τραγούδια συνολικά και μπήκαν στον δίσκο όχι τα καλύτερα, αλλά αυτά που μπορούσαν να σταθούν και μόνα τους.» Το album “I`m With You” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου.

Τι είπε η οικογένεια της Amy αλλά και η Lady Gaga για την Amy Winehouse!


Μία μέρα μετά τον πρόωρο θάνατο της 27χρονης Amy Winehouse, η οικογένειά της βγήκε και μίλησε για την τραγουδίστρια της jazz-pop σκηνής. Η Winehouse βρέθηκε νεκρή το Σάββατο το απόγευμα στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, ενώ η αιτία του θανάτου της δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.
Ο πατέρας της, τραγουδιστής Mitch Winehouse, βρισκόταν στη Νέα Υόρκη και επέστρεψε εσπευσμένα στην Αγγλία για να υποστηρίξει την μητέρα της Amy, Janis, και τον αδερλφό της Alex, που θρηνούσαν την "Rehab" star.
«Η οικογένειά μας έμεινε λειψή από τον χαμό της Amy, μια υπέροχη κόρη, αδερφή, ανηψιά» αναφέρονται μεταξύ άλλων από την οικογένεια στην ανακοίνωση που βγήκε την Κυριακή. «Δημιούργησε ένα μεγάλο κενό στη ζωή μας. Είμαστε μαζί για να τη θυμόμαστε και θα εκτιμούσαμε λίγο ιδιωτικό χρόνο και χώρο αυτή την δύσκολη στιγμή.»
Με την οικογένεια συμπάσχουν χιλιάδες θαυμαστές παγκοσμίως, αλλά και celebrities, που εξέφρασαν τη λύπη τους για την τραγουδίστρια, η πολυ-τάραχη ζωή της οποίας συχνά κάλυπτε το μοναδικό της ταλέντο.
Ακόμα και εκείνοι που ποτέ δεν την γνώρισαν, αναγνωρίζουν το εύρος του ταλέντου της. Μέσα σε αυτούς και η Lady Gaga, η οποία δήλωσε: «Η Amy άλλαξε την pop μουσική για πάντα. Ήξερα ότι υπήρχε ελπίδα και δεν ένιωσα μόνη εξαιτίας της. Έζησε jazz και blues.»

Ένα από τα πιο συγκινητικά και προσωπικά tributes για την Amy Winehouse από τον ηθοποιό Russell Brand


Ένα από τα πιο συγκινητικά και προσωπικά tributes για την Amy Winehouse, έγινε από τονηθοποιό Russell Brand, ο οποίος πάλευε να απεξαρτηθεί μέχρι που τα κατάφερε το 2003. Ο Brandέγραψε μια μακροσκελή ανακοίνωση το Σάββατο, στην οποία αναφερόταν στους κινδύνους των εξαρτήσεων αλλά και στην θλίψη του για την καλλιτέχνη που ονόμασε «genius».
«Ακόμα και αν αυτή η τραγωδία ήταν δυνατό να αποφευχθεί ή όχι, πλέον είναι άσχετο. Σήμερα δεν γίνεται να αποφευχθεί πλέον,» έγραψε μεταξύ άλλων. «Χάσαμε μια όμοφη και ταλαντούχα γυναίκα εξαιτίας αυτής της αρρώστιας.»
Η αυτοψία είναι σχεδιασμένη για σήμερα Δευτέρα στο Λονδίνο και η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο θάνατός της θεωρείται αναίτιος σε αυτή τη φάση.
Μετά την κυκλοφορία του υποσχόμενου ντεμπούτου της Frank το 2003, η Winehouse, έγινε γνωστή παγκοσμίως το 2006 με το Back to Black. Το album αυτό της έδωσε 5 Grammys, αλλά και την παγκόσμια αναγνώριση ως καλλιτέχνη που κατάφερε να συνδυάσει τους ήχους των 1960s με την classic jazz, δίνοντας όμως ένα attitude 21ου αιώνα.
Από ότι φαίνεται, η φήμη επιδείνωσε τους προσωπικούς δαίμονες που πάλευε η Winehouse. Η εξάρτησή της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, η αναστατωμένη προσωπική της ζωή, τα κακότεχνα concerts, πολύ γρήγορα έγιναν το επίκεντρο των συζητήσεων,  παρά η ικανότητά της για το τραγούδι.
Αν και φέρεται να εργαζόταν για την συνέχεια  του Black για αρκετά χρόνια, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιος εκπρόσωπος της τραγουδίστριας να σχολιάσει για το αν η Winehouse έχει ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις της, έτσι ώστε να υπάρχει υλικό για release.

Top Ten Radio Hits 18/07-24/07


Τελευταία Δευτέρα του Ιουλίου, το λέω και τρομάζω, πότε πρόλαβε να φτάσει στο τέλος του και ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού!!!!! Μα ακόμα δε προλάβαμε να κάνουμε τα μπάνια μας!!!! Λοιπόν άνεργοι και μη πάρτε σβάρνα τις παραλίες και απολαύστε μια προς μια τις στιγμές του καλοκαιριού!! Εμείς, εδώ πιστοί στο ραντεβού μας, με τη τρέλα μας για τη μουσική, σας παρουσιάζουμε και σήμερα τις μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες ραδιοφωνικές επιτυχίες!!
Rec και “Chocolat” λοιπόν παραμένουν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στη θέση νούμερο ένα των ελληνικών επιτυχιών και πως άλλωστε να μην είναι, αφού οι Rec το έχουν πιάσει το νόημα του καλοκαιριού  θέλοντας “.......μαυρισμένο σώμα, chocolat -enio χρώμα........” Νέα είσοδο στη λίστα των ελληνικών επιτυχιών για Γιάννη Πλούταρχο και “Σε θέλω”, όπως και για Stavento και “Όλα καλά θα πάνε”.
Shakira και το “Rabiosa” της επανέρχονται στη θέση νούμερο ένα, της λίστας των ξένων επιτυχιών, αφήνοντας την δική μας Έλενα Παπαρίζου και το “Baby it's over” στη θέση νούμερο δύο. Νέα είσοδο στη λίστα με τις ξένες επιτυχίες για τους δικούς μας Dimension-X και Νίκη Πόντε που μας τραγουδούν “Hey you” , καθώς επίσης και για τους αγαπημένους πια  OtherView και Mark Angelo που μας τραγουδούν “I am the one”.

Όλες οι επιτυχίες του καλοκαιριού στις λίστες που ακολουθούν!!!

Ξένο

1.    (2)  Shakira ft Pitbull - Rabiosa
2.    (1)  Helena Paparizou – Baby it's over
3.    (4)  Nicko – Break me
4.    (7)  Jennifer Lopez – I'm into you
5.    (3)  Playmen & Claydee ft Tamta – Tonight
6.    (6)  Ralvero – In my Bedroom
7.    (8)  Pitbull & Ne-Yo – Give me everything
8.    (NE)Dimension-X ft Nikki – Hey You
9.    (9)  Lykke Li – I follow rivers
10. (NE) OtherView ft Mark F. Angelo – I am the one



Ελληνικό

    1.   (1)  Rec - Chocolat
    2.   (8)  Π.Μουζουράκης & Κ. Μαραβέγιας – Φίλα με ακόμα
    3.   (2)  Μέλισσες & Ήβη Αδάμου – Κράτα τα μάτια σου κλειστά
    4.   (3)  Μιχάλης Χατζηγιάννης – Μια από τα ίδια
    5.   (6)  Vegas – Φιλί
    6.   (5)  Νίνο – ΟΚ
    7.   (ΝΕ)Stavento – Όλα καλά θα πάνε
    8.   (ΝΕ)Γιάννης Πλούταρχος – Σε θέλω
    9.   (7)  Αντώνης Ρέμος – Φεγγάρια Χάρτινα
    10. (9)  Έλενα Παπαρίζου – Ότι νιώθω δεν αλλάζει


    ()    = Θέση προηγούμενης εβδομάδαςNΕ  = Νέα Είσοδος

    Θεσσαλονίκη: Κοσμοράδιο, Plus Radio, Ράδιο ΕΝΑ, Star fm, Zoo fm, Παλμός, Πανόραμα
    Αθήνα: Athens Dj, Best Radio, Happy, Love Radio, Kiss fm, Sfera, Fresh, Λάμψη, Ρυθμός, Δρόμος, Δίεση, Vfm, Derti, Nitro, Mad Radio


      Μουσικά νέα και Top Ten Radio Hits έλαβαν τέλος και για αυτήν την εβδομάδα. Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες επιτυχίες της εβδομάδας που μας πέρασε. Όσο εσείς ακούτε και επιλέγετε μουσικά κομμάτια, τόσο εμείς θα καταγράφουμε τις επιλογές σας.
      Και μη ξεχνάτε, μένετε πάντα συντονισμένοι στο tralala.gr και τη στήλη του Top Ten Radio Hits!!!
      Έως την άλλη εβδομάδα να περνάτε υπέροχα απολαμβάνοντας κάθε καλοκαιρινή στιγμή!! Φιλιά τραλαλοπαιδά μου!!

      Επιμέλεια – Έρευνα: Κατερίνα Τσαμπάζη
      www.tralala.gr

      Σήμερα - 25 Ιουλίου


      Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
      Γιορτάζουν: Άννα, Ευπραξία, Ολυμπιάς


      Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :
        
      1951: Γεννιέται ο μπασίστας Verdine White
      1954: Γεννιέται ο κιθαρίστας Ken Greer
      1964: To "Hard Day's Night, A," των Beatles' πηγαίνει #1 και περιμένει πρώτο για 14 εβδομάδες στα charts.
      1966: Η τελευταία εμφάνιση του Brian Jones με Rolling Stone.
      1978: Ο John Lydon οργανώνει το group Public Ltd Image
      1995: Πεθαίνει ο μουσικός Osvaldo Pugliese



      Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα : 

      325: Λήγουν οι εργασίες της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.
      1893: Εγκαινιάζεται η διώρυγα της Κορίνθου.
      1917: Καταδικάζεται σε θάνατο ως πράκτορας της Γερμανίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο η Μαργκαρίτα Γκιρτρουίντα Ζελ, γνωστή ως Μάτα Χάρι.
      1929: Ψηφίζεται από τη Βουλή επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου ο νόμος «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών». Είναι γνωστός ως «Ιδιώνυμο» και είχε στόχο την καταστολή της κομμουνιστικής προπαγάνδας και δράσης.
      1952: Αρχίζει να ισχύει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προδρομική μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
      1978: Στο νοσοκομείο Όλντχαμ της Αγγλίας, κάτω από την επίβλεψη του γυναικολόγου δρ. Πάτρικ Στέπτοου, η κυρία Λέσλι Μπράουν γεννά ένα υγιέστατο κοριτσάκι, που ζυγίζει δύο κιλά και εξακόσια γραμμάρια. Είναι η Λουίζα Μπράουν, το πρώτο στον κόσμο «παιδί του σωλήνα».
      1979: Στη Νικαράγουα, ανατρέπεται ο δικτάτορας Αναστάζιο Σομόζα και το σκάει από τη χώρα. Τη διακυβέρνηση αναλαμβάνει ο Ντανιέλ Ορτέγκα, ηγέτης των Σαντινίστας, που επικράτησαν ύστερα από πολύχρονο αγώνα.



      Αλκίνοος: 'Αισθάνομαι πως βρίσκομαι στο σωστό δρόμο'


      Ο Κύπριος τραγουδοποιός εξηγεί πως αντιλαμβάνεται την έννοια της επιτυχίας, μετά από τόσα χρόνια καριέρας και εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν έχει καθημερινότητα.
      Σε συνέντευξή του στο "People", ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ομολογεί πως δεν θεωρεί τον εαυτό του επιτυχημένο, αν και πιστεύει πως βαδίζει στο σωστό δρόμο.

      Δεν έχει καθημερινότητα, με την έννοια του σταθερού ωραρίου. Αυτό τον ανησυχεί περισσότερο, μετά και τη δημιουργία της δικής του οικογένειας. Τα παιδιά του δεν ξέρουν τι ώρα θα φύγει ο μπαμπάς τους, τί ώρα θα γυρίσει ή για πόσο καιρό θα λείψει και τι πράγματα θα κάνει.

      Αυτό του στερεί την αίσθηση του χρόνου, αφού νιώθει πως τα χρόνια κρατάνε μόνο μερικές μέρες. Ο τρόπος ζωής του δεν προδιαθέτει τη ρουτίνα και τη συνήθεια ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής. Αυτό τον προβληματίζει τόσο ως προς το μεγάλωμα των παιδιών του και του ιδίου.