17 Φεβ 2011

Φίλιππος Πλιάτσικας live @ Block 33! Last Details!


Φίλιππος Πλιάτσικας
“Tην αλήθεια να πω”

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011, Block 33, Θεσσαλονίκη Οι πόρτες ανοίγουν 19:30
Ώρα Έναρξης 21:30
Μια δυναμική επιστροφή με πολλή αλήθεια και ένα νέο προσωπικό άλμπουμ.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας έρχεται στη Θεσσαλονίκη με γεμάτες τις αποσκευές, με τραγούδια από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του “Την Αλήθεια Να Πω” και βέβαια, με αγαπημένες μελωδίες του παρελθόντος, που κρατούν από τα χρόνια των Πυξ Λαξ.
Στη μία και μοναδική συναυλία που θα δώσει αυτόν τον χειμώνα στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 στο Βlock 33, θα μοιραστεί την αλήθεια "του" μαζί μας, σε μια εποχή που η αλήθεια είναι το ζητούμενο και το ψέμα έχει στρέψει όλα του τα φώτα πάνω μας και μας κλείνει το μάτι. Θα μας μιλήσει με τα τραγούδια του για τη ζωή, για έναν κόσμο που δεν έχει σύνορα, δεν έχει τείχη. Για έναν κόσμο που η μουσική δεν έχει ταμπέλες και δεν περιχαρακώνεται.
Μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών: ο Αλέκος Αράπης στο μπάσο, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Γιαννόπουλος στα τύμπανα και ο Βασίλης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα.
Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011, στο Block 33 ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα ξεδιπλώσει τη μουσική του πραμάτεια και θα μας αποκαλύψει παλιούς και κυρίως νέους θησαυρούς
Σας περιμένουμε όλους!
Οι Πόρτες Ανοίγουν 19:30
Ώρα έναρξης 21:30
Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται!
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Η τιμή των εισιτηρίων είναι 12 € και 15 €
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
TICKET HOUSE
Αθήνα
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.:             210 3608 366      
Θεσσαλονίκη
Μητροπόλεως 102, Τηλ.:             2310 264880      
ΙΑΝΟΣ
Θεσσαλονίκη: Πλατεία Αριστοτέλους 7, Τηλ.:             2310 277 004      
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr
Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

Το νέο άλμπουμ των Foo Fighters!



Oι Foo Fighters ανακοίνωσαν όλες τις λεπτομέρειες για το επερχόμενο άλμπουμ τους.
Το άλμπουμ θα έχει τίτλο "Wasting Light", περιέχει 11 ολοκαίνουρια τραγούδια και κυκλοφορεί επίσημα στις 12 Απριλίου. Το πρώτο single λέγεται "Ropes" και θα κυκλοφορήσει αρχές Μαρτίου. Πάρτε μια γεύση από το τραγούδι μέσα από ένα live που έκανε το συγκρότημα πριν λίγες μέρες!
Από τον Γιάννη Μπράτσο
www.tralala.gr

Μιχάλης Τζουγανάκης


Οοοοοοοοο
Σαν τον αέρα που φυσά
και τρέμουνε τα φύλλα
όταν θωρώ τα μάτια σου
μου φέρνει ανατριχίλα...






Πες τα Μιχάληηηηηηηη!
Την ιδέα την είχα εδώ και καιρό, λίγο πριν ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου. Επειδή ο Τζούγανος δε χρειάζεται διαφήμιση και επειδή σέβομαι αυτό που πρεσβεύει και προωθεί, επέλεξα να το κάνω αφού ολοκληρώσει τα νυχτερινά του ταξίδια σε εκείνη την ιστορική γωνιά της Αθήνας.
Ενας φίλος αληθινός, που μοιράζεται ψυχή και στιγμές, που εκφράζει συναισθήματα και σκέψεις, που αναζητάει την έκσταση μέσω της μουσικής και τα μυστικά της περάσματα στα περίεργα υψίπεδά της, μου τηλεφώνησε και μου έσπειρε το μικρόβιο.
-Ελα Σταθόπουλε, που είσαι;
-Εδώ είμαι φίλε, ετοιμάζω την εκπομπή, τι κάνεις;
-Καλά ρε, τα λέει ο Τζουγανάκης στο Σταυρό, θα ανέβεις;
-Ξέρω γω ρε Λάμπρο μου, πόσο πάει το νταραβέρι;
-Χ......τα τα λεφτά ρε, μην κολλάς.
-Έφυγε, τα λέμε επάνω, τσίου.
Τον άκουσα πρώτη φορά στην Ρόδο, σε ένα μαγαζί. Δεν είχαμε πολλά φράγκα για να πάρουμε καλό τραπέζι, ούτε νταραβέρι να το κανονίσει...μας έβαλαν εξώστη τότε. Ένα μονάχα πράγμα θέλω να μοιραστώ απο τότε. Όταν σε ενα σόλο με το λαγούτο του, έσπασε μια χορδή, και από την έκσταση που τον είχε καταβάλει κατέβηκε από τη σκηνή στο κέντρο της πίστας και χόρεψε κάτι σαν φλαμένγκο -φανταστείτε μόνος του- ενώ η ώρα ήταν 05.45 τα ξημερώματα.
tzouganakisΜια και δυο, ο δικός σας στην πρωτεύουσα λοιπόν με παρέα ΑΛΗΘΙΝΗ. Το τονίζω γιατί αν δε μπορεί κάποιος να μοιράσει ψυχή, να δακρύσει, να αφεθεί, δε θα περάσει καλά αν πάει. Τα κουμπωμένα είναι για τους κουμπωμένους, τους δήθεν και τους στημένους, θεός φυλάξοι μακριά από εμάς.
Αυτή τη φορά το είχαμε μάθει το ποίημά μας, τραπέζι της προκοπής, εννοώ δηλαδή μια γωνιά που να έχουμε ει το δυνατόν ικανοποιητική οπτική επαφή. Σε μια μουσική σκηνή που, τουλάχιστον για μένα, το όνομά της και μόνο είναι ανατριχιαστικό. Σταυρός του Νότου. Τον υμνούσε ο Καββαδίας πριν κάτι δεκαετίες πάνω στα κύματα.
Πολύ αξιοπρεπής χώρος, καθαρός και προσεγμένος, λιτός. Εξαιρετικά οργανωμένος και με πολύ καλό σέρβις, χαμογελαστό προσωπικό και το -σημαντικότερο για την εποχή μας- με ιδιαίτερα προσιτές τιμές που αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Για εσάς που σας φαίνεται τσουχτερό, σκεφτείτε ότι ένα μαγαζί, πέρα απο τα πάγιά του έξοδα, απασχολεί μια οχταμελή ορχήστρα και άλλα 15 άτομα προσωπικό - μια χαρά είναι!
Το πρώτο μπουκάλι ουίσκυ έφτασε, τα ποτήρια γέμισαν και ο Τζουγανάκης εμφανίστηκε.
Τα λόγια του:
Καλωσήρθατε! Να περάσουμε όμορφα...αφήστε την μουσική να μπει μέσα σας, να αγκαλιάσει την καρδιά σας.
Η παρουσία αυτού του παιδιού, η αλήθεια που βγάζει, σε παίρνει μαζί της. Λες και μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, σε ένα αστέρι που ματώνει, πονάει και δακρύζει, αλλά χαμογελάει επειδή συναντά τις ψυχές των άλλων.
Σαν να ανοίγει ένα μυστικό πέρασμα με τη μουσική, να σηκώνει το βάρος μιας κατάρας που είναι ταυτόχρονα και ευλογία λυτρωτική, και να σου δείχνει τον δρόμο. Επειδή όμως αυτό το πέρασμα κρατιέται ανοιχτό μονάχα με τον ήχο της μουσικής, παίζει ασταμάτητα και ακούραστα. Σαν ένας μαγικός κόσμος, ένα ξεχασμένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων που μας ξυπνά και μας ανασύρει τις μνήμες, για να ζωντανέψει πάλι τις θύμισες και τις ανατριχίλες. Και όσο το παραμύθι προχωρά, τόσο αυτός ματώνει και πονάει, και ξεκινά να τινάζεται, να βγάζει κραυγές, να τραγουδάει και να κοιτάει τον ουρανό ή τον θεό και να λέει κάτι ψιθυριστά. Κάτι σαν ξόρκι, σαν ευχή, σαν παρακάλι, κάτι σαν λέξεις που ψάχνουν φωλιά...άφησέ με λίγο ακόμα, δως μου λίγο ακόμα, λίγο.
tzouganakis2Εκείνες τις στιγμές που η αφήγησή του χωλαίνει, λαχανιάζει, παραδίνεται, αναζητάει τους συνοδοιπόρους του, τους συντρόφους του, τους συμπολεμιστές του. Και το χορό τον σέρνει η λύρα, ο Σκορδαλός, και κάθε δοξαριά μοιάζει με μαχαιριά θανατερή στις θηλιές που δένουν την ψυχή μας με τις αδυναμίες μας και τον σεβντά μας. Εμείς, με μπερδεμένη καρδιά, από τη μια αλαφρώνουμε που αδειάζει το φορτίο μας και από την άλλη χανόμαστε κάπου μεταξύ ουρανού, γης και ψυχής που παλεύει να αναντρανίσει και να σηκωθεί ψηλά, σε εκείνα που έχουμε απο μωρά, σε εκείνα που μας λένε να παραδοθούμε επειδή η ζωή είναι μάταιη, επειδή η ζωή μάς κάνει να λυπόμαστε και να πονάμε. Να σου πάλι ο Μιχάλης, που βλέπει τη μάχη με τις σκιές και τους φόβους μας να χάνεται, έρχεται δίπλα στον Σκορδαλό και κραδένει το λαγούτο του, του μιλάει, το κανακεύει να αντέξει και παρέα πολεμούν. Άλλοτε σαν κουρήτες και άλλοτε σαν ιερείς του Μίνωα. Και εμείς, σαν θεατές σε αρχαία τραγωδία αποσβολωμένοι, να βλέπουμε τη μια στιγμή μάχη αιμάτινη και την άλλη ανθισμένη άνοιξη που αγκαλιάζει δυο ερωτευμένους νέους που είναι καταδικασμένοι να συναντηθούν μονάχα μια στιγμή. Μια στιγμή που δε θα αντέξει στο χρόνο επειδή ευλογήθηκε να σημαδέψει τον τροχό της αιωνιότητας.
ΜΙΛΩ-ΜΙΛΩ
Μιλώ σου με τα μάτια μου
και αυτό νομίζω φτάνει
και αυτό νομίζω φτάνει
να καταλάβεις η καρδιά σε ποια μεριά σε βάνει
τον τόπο που'χω στην καρδιά για σένα φυλαμένο
είναι μπαξές που μήδε εγώ καμιά φορά δεν μπαίνω
                                               Φωτιαααααα!!! Πες ταααα Μιχάληηηηη!!!


Πώς να ξεχάσω το τραγούδι του Αρχάγγελου που τραγούδησε, πώς να ξεχάσω το τραγούδι του Λοϊζου που τραγουδούσε και έδειχνε τον ουρανό;
Γύρω στις δυόμιση οι ψυχές μας δεν άντεξαν, ΟΛΟ το μαγαζί ήταν όρθιο, χόρευε, τραγουδούσε και χτυπούσε παλαμάκια, σαν πανηγύρι, σαν γάμος, σαν επίκληση θεϊκή και προσφορά. Μόνο ο Τζουγανάκης μπορεί να το κάνει αυτό (πιστέψτε με - έχω δει αρκετούς). Ο καθένας ξεχωριστός και μοναδικός, αλλά αυτό το κρητικό πάντρεμα μεταξύ των ανθρώπων δεν υπάρχει, λες και ζούσαμε όλοι μας την τελευταία μας βραδιά σε τούτο τον παλιόκοσμο.
Λέγει κάπου ενας τυχοδιώκτης για το θεμέλιο του κόσμου, την Κρήτη - λεβεντογέννα μάισα του κόσμου ερωμένη, ποιους γιους πάλι θα θρηνείς εσύ μαυροντυμένη.
Έπειτα απο τα τρία μπουκάλια ήρθε και η τσικουδιά, χαθήκαμε, συναντηθήκαμε, κοιτάζαμε κατάματα ο ένας τον άλλο και χαμογελούσαμε.
Ζήτησα από την ψυχή μου ενα δάκρυ ακριβό, δεν μου το έδινε...της το'κλεψα και το μοιράζομαι μαζί σας. Δε ξέρω αν είναι σημαντικό ή σπουδαίο ή μικρό, σας ορκίζομαι είναι αληθινό.
Αλέκα, Τίνα, Ελένη, Γιάννη, Λάμπρο, Μάνο, Ροσώνη, Μαρδούκ, Ψηλέ, σας ευχαριστώ, να ξανανταμώσουμε.
Στην αρχή του «μιλώ-μιλώ» λέει ο τρελο-Τζουγανάκης: δικό σας, γεια σας, δικό σας, γεια σας μωρά μου. Την αγάπη μου στέλνω.
Κρατήσου Μιχάληηηηηηηηηηη!
Η «μαντινάδα» στην αρχή, είναι του μυαλού μου.

www.tralala.gr

Έρχεται το νέο video clip της Britney Spears


Αναμονή τέλος! To πολυαναμενόμενο νέο video της Britney Spears -σε σκηνοθεσία Jonas Αkerlund- κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στις 21:55 ώρα Αμερικής (05:00 το πρωί ώρα Ελλάδος) στο MTV και το MTV.com. H superstar  της pop στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη, παρουσία του χορογράφου της Brian Friedman και άλλων συντελεστών του video.
To κομμάτι είναι το πρώτο δείγμα από τη νέα δισκογραφική δουλειά της Britney "Femme Fatale" που αναμένεται στις 29 Μαρτίου 2011.
Δείτε όλα (και τα 13!) teaser videos του "Hold It Against Me" παρακάτω αλλά και ένα preview διάρκειας 30 δευτερολέπτων εδώExcited?

Η Πετρούλα αναστάτωσε και τη Λευκωσία


Στην Κύπρο βρέθηκε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου η Πετρούλα Κωστίδου, κάνοντας "παιχνίδι" με τον ανδρικό πληθυσμό της Λευκωσίας στο Novecento 22.
Η εκρηκτική ελληνίδα, που πρόσφατα έκανε το Κάμα Σούτρα DVD της, βάλθηκε να αναστατώσει τους θαμώνες του εν λόγω μπαρ της Παλιάς Λευκωσίας, λέγοντας τους με το δικό της μοναδικό τρόπο τον καιρό της πόλης! Προηγουμένως, είχε επισκεφθεί για φαγητό γνωστή ταβέρνα της περιοχής.

Η Πετρούλα εξομολογήθηκε πως της έγινε πρόταση από μεγάλο κόμμα της Ελλάδας για να πολιτευτεί, αλλά είπε πως απέρριψε την πρόταση του κόμματος, λόγω του ότι ετοιμάζει νέα "καυτά" πράγματα. Δεν θέλησε, όμως, να πει περισσότερα.

Μας κρατάει σε αγωνία!