19 Απρ 2011

Βίσση Unplugged: Για το δικαίωμα των παιδιών να ονειρεύονται


Το Ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά» παρουσιάζει σε μια ξεχωριστή συναυλία την Άννα Βίσση Unplugged «Για το δικαίωμα των παιδιών να ονειρεύονται», την Τετάρτη 27 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στις 9 το βράδυ.
Η πολυαγαπημένη τραγουδίστρια, όπως δεν την έχουμε ξανακούσει, αφιερώνει με τη φωνή της δικά της ξεχωριστά τραγούδια αλλά και διαχρονικές επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών, που όλα μαζί γίνονται ελπίδα και αγάπη για τα παιδιά της Κένυας.


Ζήστε και εσείς από κοντά αυτή τη μοναδική βραδιά, στηρίζοντας παράλληλα το έργο του Ιδρύματος Σοφία, γιατί όταν η φωνή γίνεται δύναμη για τα παιδιά, τότε ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος.


Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση του Ορφανοτροφείου «Μακάριος» στην Κένυα.


Εισι τήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου, καθώς και από το κατάστημα Tagore στις τιμές των ?30, ?50, ?70 και ?100.
Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 22313010 και 70000787


Απαγόρευση προβολής του νέου Harry Potter στην Αμερική;


Η προβολή του δεύτερου και τελευταίου μέρους της ταινίας “Harry Potter and the Deathly Hallows” είναι πολύ πιθανό να συναντήσει σοβαρά εμπόδια στην Αμερική.
Η οργάνωση NATO (National Organization of Theatre Owners) απειλεί με μποϊκοτάρισμα της προβολή της ταινίας το καλοκαίρι, ως απάντηση στα σχέδια της εταιρείας παραγωγής να την κυκλοφορήσει σε Video-On-Demand.

Φέτος τα τέσσερα μεγαλύτερα κινηματογραφικά studios της Αμερικής, Universal, Sony, Warner και Fox συμφώνησαν να κυκλοφορήσουν κάποιες από τις παραγωγές τους σε Video-On-Demand, μερικές εβδομάδες μετά την πρεμιέρα τους στον κινηματογράφο.

Εκτός ελέγχου ο Nicolas Cage, συνελήφθη στη Νέα Ορλεάνη


Ο ηθοποιός Nicolas Cage συνελήφθη στην Νέα Ορλεάνη, αφού, όντας μεθυσμένος, είχε επιτεθεί στην γυναίκα του ύστερα από έντονη διαφωνία που είχαν, καθώς περπατούσαν στους δρόμους της περιοχής French Quarter.
Tο ζευγάρι λογομάχησε με αφορμή ένα σπίτι, που ο Cage ισχυριζόταν ότι είχαν νοικιάσει. Η διαφωνία της γυναίκας του, τον οδήγησε στο να χειροδικήσει εναντίον της και στην συνέχεια να ξεσπάσει χτυπώντας παρκαρισμένα αυτοκίνητα και προσπαθώντας να μπει σε ένα σταματημένο ταξί.

Σήμερα - 19 Απριλίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Μυροφόρα




Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :
1935: Γεννιέατι ο Ντάντλεϊ Μουρ, Βρετανός ηθοποιός και μουσικός
1978: Η Patti Smith κυκλοφορέι το single "Because the Night."
1980: 25ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στην Ολλανδία. Νικητής αναδεικνύεται για λογαριασμό της Ιρλανδίας ο Τζόνι Λόγκαν, με τη σύνθεση «What's another year». Η χώρα μας συμμετέχει με το τραγούδι των Νακασιάν/Σοφού «Ωτοστόπ», το οποίο ερμηνεύει η Άννα Βίσση και καταλαμβάνει τη 13η θέση.
1991: Ο Michael Bolton κυκλοφορέι την επιτυχία του "Time, Love and Tenderness."


Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :
1882: Τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη.
1906: Πεθαίνει ο Πιερ Κιουρί, γάλλος φυσικός. Τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1903.
1987: Η οικογένεια Σίμσον κάνει την πρώτη εμφάνισή της στη μικρή οθόνη, ως ένθετο στο εβδομαδιαίο βαριετέ «The Tracey Ullman Show» του δικτύου Fox.

Ποιο χρώμα ταιριάζει σε κάθε χώρο του σπιτιού;


Tα χρώματα ξυπνούν αναμνήσεις, προκαλούν ευχάριστους ή δυσάρεστους συνειρμούς, ενεργοποιούν τις αισθήσεις. Η Ψυχολογία των Χρωμάτων, ένα σχετικά καινούργιο πεδίο της ψυχολογίας, αποφαίνεται ότι κάθε χρωματικός τόνος επιδρά στα συναισθήματα με έναν ιδιαίτερο τρόπο...
Μπορούμε συνεπώς να κατανοήσουμε την σημασία, που έχει η επιλογή τους σε κάθε χώρο του σπιτιού. Γι' αυτό και δεν πρέπει να είναι τυχαία.
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε είτε ως χρώμα στους τοίχους ,είτε για τα υφάσματα και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Να θυμάστε ότι τα ψυχρά χρώματα ενδείκνυνται για υπνοδωμάτια, ενώ τα θερμά για χώρους όπου υπάρχει δραστηριότητα

Πιο συγκεκριμένα:

ΠΡΑΣΙΝΟ

Ένα δροσερό χρώμα που ηρεμεί και αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα. Γεμίζει το παιδί αισιοδοξία και βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

ΚΙΤΡΙΝΟ

Τονώνει τις διανοητικές και ψυχικές λειτουργίες και οξύνει τη διάνοια. Ωστόσο, στο περιβάλλον όπου κυριαρχεί το κίτρινο χρώμα ευνοούνται οι ημικρανίες και δημιουργείται ένα αίσθημα κόπωσης, γι' αυτό με μέτρο!

ΡΟΖ

Το ροζ είναι το χρώμα της αγάπης, της ευαισθησίας, της τρυφερότητας και είναι ιδανικό για κοριτσίστικο δωμάτιο. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλους χώρους καλά είναι να μην μπει στην τραπεζαρία και το καθιστικό γιατί επηρεάζει αρνητικά τους άντρες.

Αρνητικά μπορεί να επηρεάσει τους πάντες αν είναι σε πολλές και μεγάλες επιφάνειες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίθεση του ροζ με το μαύρο, το γκρι και το μωβ, την οποία πρέπει να εκμεταλλευτείτε με έξυπνες διακοσμητικές ιδέες, κυρίως στο σαλόνι σας.

ΚΟΚΚΙΝΟ

Τονώνει, ευνοεί την έμπνευση και τη διανοητική προσπάθεια, αλλά κουράζει αν παραμένουμε στον χώρο για αρκετή ώρα.

Το κόκκινο, το κατεξοχήν χρώμα της ορμής, της ώθησης , της ενέργειας, της δύναμης δεν θα μπορούσε να μπει σε υπνοδωμάτια και κυρίως τα παιδικά υπνοδωμάτια και για χώρους όπου τους χρησιμοποιούμε για ησυχαστήρια ή χώροι εργασίας και μελέτης.

Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στην κρεβατοκάμαρα καλά είναι να βάψετε με αυτό το τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού, ή να βάλετε μία κόκκινη ταπετσαρία, μόνο σε αυτόν τον τοίχο.

Τα μέρη που ταιριάζει το κόκκινο είναι η τραπεζαρία και το σαλόνι, όπως και χώροι όπου τους χρησιμοποιείται για να γυμνάζεστε ή να παίζουν τα παιδιά. Αλλά ακόμα κι εκεί προσπαθήστε να το περιορίσετε όσο περισσότερο γίνεται βάφοντας μονάχα έναν τοίχο.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Ένα ακόμα τονωτικό χρώμα, αλλά ηπιότερο από το κόκκινο. Αυξάνει την ενέργεια χωρίς να δημιουργεί επιθετικότητα. Προκαλεί ευεξία και αισιοδοξία και μειώνει την κατάπτωση. Όταν χρησιμοποιείται υπό τη μορφή φωτισμού τονώνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού και αναπνευστικού συστήματος.

ΜΠΛΕ

Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και ευνοεί τη μελέτη και τον διαλογισμό. Εδώ η σοβαρότητα, ο κλασικισμός, το στιβαρό και αμετάκλητο παραγκωνίζουν όλα τα άλλα. Ο αυτοσχεδιασμός δεν έχει πολλές ελπίδες. Άλλωστε η ζεστασιά, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη που αποπνέει είναι υπεραρκετά για να γοητεύσετε τους άλλους.

Αν θέλετε πάντως να δώσετε μια αίσθηση νεοτερισμού μπορεί να συνδυαστεί με ανοιχτό πράσινο, όπως είπαμε και σε άλλη εγγραφή, αρκεί το καφέ να είναι σκούρο, στο χρώμα της καρυδιάς.

To χρώμα μας συγκινεί και μας εκφράζει! Αναμφίβολα, αδυνατούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε χρωματικό κραδασμό εποικοδομητικά ή μη. Αν όμως μαζί μ' αυτόν καταφέρουμε να επιτύχουμε την αρμονία του χώρου, αδιαμφισβήτητα θα δημιουργήσουμε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον για εμάς και την οικογένεια μας.

Γι' αυτό λοιπόν τι κάθεστε;

Ξεκινήστε να «χρωματίζετε» το σπίτι και την ζωή σας!

πηγή: cosmo.gr

Ο Αντώνης Ρέμος τραγουδάει για τον Νίκο Παπάζογλου


Φινάλε για Αντώνη Ρέμο και Έλενα Παπαρίζου στο Διογένης Studio με πολλούς λαμπερούς καλεσμένους αλλά και με ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου...
Την Κυριακή 17 Απριλίου, τελευταία βραδιά για το χειμωνιάτικο πρόγραμμα του Αντώνη Ρέμου και της Έλενας Παπαρίζου.
Φίλοι και συνάδελφοι ήταν εκεί, Γρηγόρης Αρναούτογλου και Κώστας Πηλαδάκης, η αγαπημένη του Αντώνη Υβόννη, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης με την σύζυγό του, αλλά και η μεγάλη κυρία του τραγουδιού Μαρινέλλα.

Ο Αντώνης την βραδιά εκείνη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον μεγάλο Νίκο Παπάζογλου και να τραγουδήσει κάποια τραγούδια του μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα...

Μαρία Κορινθίου: 'Πως θα πείσεις το παιδί σου ότι δεν χωρίζεις;'


Καλεσμένη του Θέμη Μάλλη στην εκπομπή "Πρωινή Μελέτη" ήταν η Μαρία Κορινθίου, η οποία ξέσπασε για τα δημοσιεύματα που τη φέρουν να χωρίζει από το Γιάννη Αϊβάζη.
Όπως ομολόγησε στο Θέμη Μάλλη, το διάστημα αυτό κάνει μεγάλο αγώνα με το Γιάννη, ώστε να πείσουν την κόρη τους ότι όσα κυκλοφορούν είναι αναληθή. Τη θυμώνει το γεγονός αυτό, όπως επίσης και όσα ακούει το παιδί της, όταν βρίσκεται έξω από το σπίτι, για τον υποτιθέμενο χωρισμό των γονιών του.

Στη συνέχεια, τέθηκε στη Μαρία το ερώτημα αν αυτή η σεναριολογία χωρισμού υπάρχει λόγω του ότι δεν βγαίνουν πολύ με το σύζυγό της και δεν διαφημίζουν τη σχέση και την ευτυχία τους. Η ηθοποιός δεν απέκλεισε το γεγονός να αληθεύει κι αυτό το ενδεχόμενο, αφου παραδέκτηκε πως με το Γιάννη δεν βγαίνουν πολύ. Παρ' όλ' αυτά, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξουν ζωή, μόνο και μόνο επειδή το θέλουν κάποιοι.

Δεν της αρέσει να "ωραιοιποιεί" τα πράγματα, ακόμα κι αν είναι ευτυχισμένη, με το να ανακοινώνει συνεχώς την ευτυχία της. Δηλώνει, όμως, ευτυχισμένη, αλλά και ευχαριστημένη για την επιλογή της να δημιουργήσει αυτή την οικογένεια. Νιώθει απόλυτα ολοκληρωμένη με την οικογένεια της. Όμως, παραδέχεται ότι υπάρχουν και στιγμές εντάσεων, νεύρων, τα οποία και θεωρεί πράγματα φυσιολογικά στις ανθρώπινες σχέσεις.

Νιώθει ενοχλημένη με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από την οικογένεια της, αλλά, για την ώρα δεν θέλει να κινηθεί νομικά εναντίων όσων την προκαλούν. Σε περίπτωση, όμως, που προσπαθήσουν να εισχωρήσουν βαθύτερα στα οικογενειακά της, τότε, ναι, είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το δικαστήριο.

Νικηφόρος: 'Μια ματιά' - Νέο video clip


Το νέο τραγούδι του Νικηφόρου "Μια ματιά, τώρα συνοδεύεται και από το video clip που μόλις έχει κυκλοφορήσει!
Ρίξτε "Μια ματιά" στο νέο video clip του Νικηφόρου!

Zaz: Ίσως η νέα Edith Piaf!


Με ένα πολύ χαρακτηριστικό μέταλλο στην φωνή, ευχάριστη διάθεση και μοναδικό στυλ, η Zaz σαρώνει τον τελευταίο καιρό την Ευρώπη με το τραγούδι Je Veux...
Η 30χρονη Γαλλίδα Isabelle Geffroy που έγινε γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Zaz συνδυάζει εξαιρετικές τεχνικές ικανότητες με ένα στυλ που παραπέμπει σε soul με έντονο το τσιγγάνικο χρώμα.
Αυτά είναι τα στοιχεία που κάνουν πολλούς να τολμούν την σύγκρισή της με την μεγάλη Εdith Piaf.

Την τελευταία δεκαετία τραγουδούσε σε διάφορες jazz μπάντες και εντυπωσίαζε με τις ερμηνείες της. Η επιτυχία όμως ήρθε το 2010 με το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο ΖΑΖ που αγαπήθηκε πρώτα από το γαλλικό κοινό που το ανέβασε στις πρώτες θέσεις των Charts και αργότερα από όλο και περισσότερους λαούς της Ευρώπης.

Το τραγούδι Je Veux ακούγεται τον τελευταίο καιρό έντονα στα ελληνικά και κυπριακά ραδιόφωνα. Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά την Zaz αυτό τον Μάιο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Απολαύστε το Je Veux (Θέλω) σε μια απίθανη ζωντανή εκτέλεση σε κάποιο δρόμο του Παρισιού!
Ψηφίστε ZAZ στο music.net.cy Weekly Chart