1 Φεβ 2011

Ακούστε το νέο τραγούδι της Καλομοίρας με τον Bo


Κατεβάστε δωρεάν το ολοκαίνουριο χορευτικό τραγούδι της Ultra Nate!


H Ultra Nate μας έχει ξεσηκώσει πολλές φορές με τα dance anthems που κυκλοφορεί κατά καιρούς.
Το νέο της τραγούδι έχει τίτλο "Turn it up" και το προσφέρει για δωρεάν download μέσα από το επίσημο site της. Το "Turn it up" είναι ο προάγγελος του νέου της album "Hero Worship" που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά. Κατεβάστε το τραγούδι εδώ!
Από τον Γιάννη Μπράτσο

www.tralala.gr

Πάρτε μια γεύση από την OMG Tour του Usher!


H περιοδεία του Usher, OMG Tour, ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο από την Αμερική και ολοκληρώνεται τον Απρίλιο στη Μελβούρνη.
Δείτε ένα video από το επίσημο κανάλι του Usher στο YouTube για να πάρετε μια ιδέα, μιας κι εμείς δυστυχώς δε θα τον απολαύσουμε στη χώρα μας.

Από τον Γιάννη Μπράτσο

www.tralala.gr

«Είμαστε περήφανοι για τη Νίκη»!


«Περήφανοι» δηλώνουν οι συγγενείς της Νίκης Πόντε, που βρέθηκαν σήμερα μαζί με την ίδια στα πλατό του «10 με 1 μαζί».
Από τον Καναδά ταξίδεψε ο μπαμπάς της-που κατάγεται από την Πορτογαλία-, η μαμά της, ο μικρός της αδελφός και η γιαγιά της. Όλη η οικογένειά της βρέθηκε και στο live του X-Factor την Παρασκευή για να την στηρίξει και να την θαυμάσει.
Η γιαγιά της δήλωσε συγκινημένη: «Είμαι πολύ συγκινημένη και πολύ χαρούμενη που έκανε υπερήφανη όλη την ελληνική ομογένεια. Είναι όλοι πολύ χαρούμενοι. Μαζευόμασταν, την παρακολουθούσαμε, την ψηφίζαμε και κλαίγαμε. Μας έχει λείψει πολύ! Θέλουμε πολύ να πάει στην Eurovision»! Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η κυρία Αυγή, αποκάλυψε ότι ήταν πρώτα ξαδέρφια με των αείμνηστο ηθοποιό Σωτήρη Μουστάκα!
Η μαμά της-με την οποία μοιάζει εκπληκτικά!-είπε ότι η Νίκη αγαπάει πολύ το ελληνικό τραγούδι και ότι στο σπίτι της πάντα τραγουδά ελληνικά τραγούδια. Στο ερώτημα αν η Νίκη κάνει καριέρα στην Ελλάδα, η μητέρα της απάντησε: «Θα τη χάσουμε αλλά θα τη βλέπουμε όσο μπορούμε», ενώ στην περίπτωση που η Νίκη θα πάει στη Eurovision, η μητέρα της θα ήθελε να πάει μαζί της.
Όλοι είναι από την αρχή δίπλα της, κι αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ταξίδεψαν οικογενειακώς από το Τορόντο του Καναδά στη Νέα Υόρκη, προκειμένου η Νίκη να παρευρεθεί στις οντισιόν του X-Factor.
Στο τέλος της εκπομπής η Νίκη τραγούδησε μαζί με την γιαγιά της.
Από τη Σοφία Παφτούνου

www.tralala.gr

ο νέο video του David Guetta μαζί με τη Rihanna!



Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το επίσημο video clip για την μεγάλη επιτυχία του David Guetta μαζί με τη Rihanna "Who's that chick?", στα πλαίσια προώθησης της επανακυκλοφορίας του "One Love".
Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο video clip που γυρίζεται για το κομμάτι, μιας και υπάρχει μια "Late Night" version καθώς και μία "The Day" version οι οποίες κυκλοφόρησαν πέρσι. Το single πήγε εξαιρετικά καλά στα charts τη χρονιά που μας πέρασε και έγινε top-10 σε πάνω από 20 χώρες. Δείτε την ολοκαίνουρια έκδοση του video clip!
Από τον Γιάννη Μπράτσο
www.tralala.gr

Οι Kings Of Leon ακυρώνουν την περιοδεία τους

Για τον Νοέμβριο του 2011 αναβλήθηκε η περιοδεία των Kings of Leon σε Αυστραλία και Νότια Αφρική που ήταν προγραμματισμένη για το Μάρτιο.

H διοργανώτρια εταιρεία ανακοίνωσε ότι το tour πρέπει να αναβληθεί προκειμένου να αναρώσει πλήρως ο drummer του συγκροτήματος Nathan Followill από την εγχείριση που χρειάστηκε να κάνει πρόσφατα.

O ίδιος ο Followill απολογήθηκε μέσω twitter σε όλους τους fans των Kings Of Leon: "Ζητώ συγγνώμη από τους fans μας στην Αυστραλία και την Νότια Αφρική. Ακόμα δεν έχω αναρρώσει. θα φροντίσουμε να ρθουμε αργότερα μες στη χρονιά. Και πάλι συγνώμη."

Ο αδερφός του και frontman των Kings Of Leon έγραψε: "Λοιπόν! Έχω άδεια όλον τον Μάρτιο! Έχετε καμιά fun ιδέα; Μήπως να κατέβω Αυστραλία και να παρτάρω έτσι κι αλλιώς; Χρειάζομαι λίγο ήλιο!"

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το συγκρότημα αναγκάζεται να ακυρώσει συναυλίες. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα το βαν περιοδείας των Kings Of Leon είχε πιάσει φωτιά και το live στην O2 arena στο Λονδίνο δεν έγινε ποτέ.

Τι σχέση έχει ο Justin Bieber με τον Ozzy Osbourne;


Aυτή η είδηση θα μπορούσε να κάνει εκατοντάδες metal-heads να σκίσουν όλες τους τις αφίσες Black Sabbath και να απαρνηθούν για πάντα την ηλεκτρική κιθάρα: ο Ozzy Osbourne, ο νονός της metal θα συνεργαστεί... με τονJustin Bieber!
Όχι. Δεν πρόκειται για μουσική συνεργασία, αλλά για διαφημιστικό τρικ, με σκοπό την προώθηση του Superbowl, του πρωταθλήματος Αμερικανικού ποδοσφαίρου, που είναι το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό αθλητικό γεγονός στις Η.Π.Α.
Κι ενώ βλέπετε παραπάνω την πρώτη φωτογραφία που διέρρευσε από τα γυρίσματα του διαφημιστικού, θυμηθείτε την... επική ατάκα του Ozzy όταν είχε ρωτηθεί σε συνέντευξή του αν ακούει Justin Bieber:

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τo MadWalk by Vodafone!


2 μέρες απέμειναν μέχρι τo MadWalk by Vodafone, το πρώτο Fashion Music Project που συνδυάζει ταυτόχροναlive performances με ανατρεπτικά Fashion Shows! Εδώ απαντάμε σε όλες σας τις ερωτήσεις σχετικά με τo event!

Που
Το show θα πραγματοποιηθεί στα Ολυμπιακά Ακίνητα Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Η πρόσβαση, για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο, πραγματοποιείται με τραμ ή λεωφορείο. Οδηγίες προσέλευσης εδώ.
Πότε
Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου. Ώρα Προσέλευσης: 19:00.
Catwalks - Live performances
Στα πλαίσια του πρώτου MadWalk by Vodafone, όσοι παρευρεθούν στο event θα απολαύσουν ένα μοναδικό show με catwalks από 8 σημαντικούς έλληνες σχεδιαστές (Apostolis Mitropoulos, Celia Kritharioti Haute Couture, Deux Hommes, Yiorgos Eleftheriades, Mary Katrantzou, Mi-Ro, Parthenis, Vrettos Vrettakosταυτόχρονα με live ερμηνείες από τα πιο λαμπερά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Δέσποινα Βανδή, Έλενα Παπαρίζου, Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Μαζωνάκης, Onirama, Matisse, Μύρωνας Στρατής, Μέλιsses, Ilia Darlin). Την λαμπερή βραδιά θα παρουσιάσουν η Βίκυ Καγιά και η Tamta. Λεπτομέρειες εδώ.
Εισιτήρια
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 25 ευρώ. Η προπώληση γίνεται από το κατάστημα Metropolis, Πανεπιστημίου 54 & Εμ. Μπενάκη, από τα καταστήματα Vodafone και Metropolis στο The Mall Athens και online από το ticketshop.gr.
Live αναμετάδοση
Η πρώτη τηλεοπτική προβολή του MadWalk by Vodafone, The Fashion Music Project θα γίνει στον ANT1 λίγες μέρες μετά το event (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα), ωστόσο όσοι μείνουν σπίτι την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου δεν θα μείνουν παραπονεμένοι!
  • To Mad Radio 106,2 θα μεταφέρει αποκλειστικά στους ακροατές του λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβούν στo MadWalk, με ζωντανή αναμετάδοση από το red carpet και φυσικά ολόκληρο το fashion show!
  • To Mad TV θα έχει MadWalk Backstage Live από τις 20:00 μέχρι και το τέλος της μεγάλης βραδιάς με ζωντανές συνδέσεις με το red carpet αλλά και το backstage!
  • Τέλος online, το main event θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming στο madwalk.gr και το vodafone.gr.
    Η ομάδα web του MAD TV θα φροντίσει να σας κρατά διαρκώς ενήμερους για το τι συμβαίνει στο red carpet, τη σκηνή του MadWalk αλλά και backstage μέσα από το Facebook, το Twitter και το www.madwalk.gr. Έτσι θα μπορέσετε να μάθετε, in real time, όλες τις λεπτομέρειες και να δείτε φωτογραφίες από τις αφίξεις διασήμων στο κόκκινο χαλί, τo backstage και το show!
Stay tuned!
MADWALK by VODAFONE
THE FASHION MUSIC PROJECT
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ
JOIN THE FASHION ROCKSTARS!

Υποχθόνιος: «Κάντε, επιτέλους, ντου στους Κυβερνώντες»!


Ο Υποχθόνιος βρίσκεται στην χιπ χοπ σκηνή σχεδόν μια δεκαπενταετία και μαζί με τους υπόλοιπους Ζωντανούς Νεκρούς, αποτελούν εδώ και χρόνια, ένα από τα σημαντικότερα χιπ χοπ γκρουπ της Ελλάδας. Ο «Ύπο» σε μια απολαυστική συνέντευξη, μίλησε στο Σπύρο Τάντη για τους ΖΝ, για την προσωπική του πορεία αλλά και για τα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα μας. Με λίγα λόγια έδωσε το σύνθημα να κάνουμε...ντου στους Κυβερνώντες και να τους ξηλώσουμε, καθώς αυτοί είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια της χώρας μας...
Η συνέντευξη

1) Ύπο είσαι ο πρώτος ράπερ στην Ελλάδα που βγήκες με ελληνικό όνομα. Ποιό είναι το πραγματικό σου όνομα για όσους δεν σε γνωρίζουν και από που σου ήρθε η ιδέα να βγεις στη μουσική σκηνή ως...Υποχθόνιος;

Το πραγματικό μου όνομα είναι Τάσος Καρακώστας, το Υποχθόνιος ήρθε λόγο μουσικής, δηλαδή ύπο-χθόνιος, μια σύνθετη λέξη, η οποία προέρχεται από το ύπο (κάτω) και το χθόνος (που είναι η γη)...

2) Λένε πως οι Ζωντανοί Νεκροί έχουν εμπορευματοποιηθεί πλέον, ποια η δική σου γνώμη;

Οι Ζωντανοί Νεκροί ήταν εμπορικοί από το 1997. Από τη στιγμή που βγαίνεις στο εμπόριο (βγάζοντας cd, δίσκους) δηλαδή στα ράφια των δισκοπωλείων, στο ίντερνετ, ringtones, κτλ, είσαι εμπορικός. Όσοι θέλουν να λέγονται underground θα τους σεβόμουνα πολύ, αν τη δουλειά τους δεν την έβγαζαν στο ίντερνετ ή σε cd (εμπόριο) και την λέγανε μέσα στο σπίτι τους, στο παιδικό τους δωμάτιο, στα ξαδέρφια τους, στους γονείς τους, στις θείες τους...Τότε ναι θα έλεγα είναι underground!

3) Ποια η σχέση σου με τους άλλους Ζωντανούς Νεκρούς, γιατί έχουν ακουστεί πολλά για τις σχέσεις σας...ειδικά με το Μηδενιστή.

Όλα καλά με όλους...

4) Μετά από πολλές επιτυχίες που έκανες τι να περιμένουμε προσεχώς από σένα;

Φεβρουάριο βγαίνει το νέο μου άλμπουμ. Δεν βρήκα όνομα ακόμα, πάντως θα έχει άλλο ήχο από αυτόν που έχει συνηθίσει το κοινό. Δε λέω περισσότερα θα το ακούσετε!

5) Που μπορεί να σε απολαύσει κανείς αυτή την εποχή;

Αρχίζω πάλι ένα μικρό tour…παντού δηλαδή!

6) Τι έχεις να πεις για τις κόντρες με το «Family»; Υπάρχουν όντως και αν ναι γιατί;

Δεν υπάρχει κόντρα. Άλλο ΖΝ και άλλο King Style. Μη μπερδεύεται ο κόσμος. Εγώ, ο Τάκης, ο Καταχθόνιος, ο Χαρμάνης τα λέμε με όλα τα παιδιά του Family…Αυτό να σταματήσει επιτέλους!

7) Μαζί με τον αδερφό σου τον Καταχθόνιο έχετε γίνει γνωστοί όχι μόνο γιατί είστε μέσα στους ΖΝ αλλά και επειδή κάνατε επιτυχία όντας από επαρχία. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάποιος γνωστός αν δεν βρίσκεται σε μεγάλες πόλεις και τι προσπάθεια χρειάζεται;

Η προσπάθεια είναι επί 100 σε αναλογία...Όταν το 1993 έγραφα στη Σιάτιστα ραπ, στην Αθήνα οι ράπερ ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.

8) Ποια η γνώμη σου για το πολιτικό σύστημα και πως μπορείτε εσείς μέσα από τη μουσική σας να «μιλήσετε» σε όλους αυτούς που έχουν φέρει τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση;

Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έφεραν την κατάσταση εδώ, Άλλοι δεν κυβέρνησαν! Μην πέφτουμε στη παγίδα του...έλα μωρέ και οι άλλοι να βγούνε τα ίδια θα κάνουνε. Αυτό είναι λάθος! Στηρίξτε τα αριστερά κόμματα, αυτά μόνο θα μας βγάλουν από τα σκατά τα... χοντρά του Πάγκαλου!

9) Ποια η γνώμη σου για την οικονομική κρίση στη χώρα μας και τι θα πρέπει να γίνει για να δούμε καλύτερες μέρες;

Η οικονομική κρίση δημιουργήθηκε από τους καπιταλιστές ιδιώτες εργοδότες σαν πρόσχημα. Δηλαδή επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, μειώνουν μισθούς συντάξεις, μεροκάματα... Αλήθεια όταν η Κίνα είπε πέρυσι να πληρώσει τα χρέη της Ελλάδας γιατί ο Γιωργάκης δεν δέχτηκε και μάλιστα με το πιο χαμηλό επιτόκιο δανεισμού στο κόσμο; Να σου πω γιατί; Γιατί πέσανε οι καρχαρίες της Ένωσης, τα συμφέροντα και μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ.!

10) Τέλος θα ήθελα να κλείσουμε με το αγαπημένο σου κουπλέ, αφιερωμένο όπου εσύ θες...

Κρατώ ακόμα του δρόμου τη σαπίλα, αν ο δρόμος ήταν μαγαζί θα ήμουν η βιτρίνα...

Ο Elton John στην μεγάλη οθόνη


Είναι ίσως από της μεγαλύτερες προσωπικότητες της μουσικής αφού έχει στιγματίσει με το ταλέντο του τα καλλιτεχνικά δρώμενα ανά το παγκόσμιο...

Και για υτό τον λόγο λοιπόν μεγάλη εταιρία ταινιών του Hollywood θέλει να ετοιμάσει μια ταινία που να είναι βασισμένη στην ζωή του μεγάλου μουσικού. Όπως ο ίδιος δηλώνει η ταινία δεν θα είναι και τόσο ρεαλιστική και θα έχει και φανταστικά στοιχεία κάτι σαν Moulin Rouge.


Για τους σεναριογράφους ακούγονται πολλά και από την στιγμή που η παραγωγή βρίσκετε στα πρώτα στάδιά της δεν μπορούμε να πούμε και πάρα πολλά απλά αναμένουμε τις εξελίξεις.

Σήμερα - 1 Φεβρουαρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Τρύφώνας



Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1896: Η όπερα "Le Boheme", του Giacomo Puccini κάνει πρεμιέρα στο Τορίνο.

1922: Γεννιέται η Renata Tebaldi, ιταλίδα σοπράνο, από τις κορυφαίες μεταπολεμικές λυρικές καλλιτέχνιδες και μεγάλη αντίπαλος της Κάλας. (θαν. 19/12/2004)

1964: Το single "I Want to Hold Your Hand", των Beatles πιάνει την πρώτη θέση στα charts και παραμένει εκεί για 7 εβδομάδες.

1964: Ο Κυβερνήτης της Ινδιάνας χαρακτηρίζει το τραγούδι των Kingsmen «Louie Louie» πορνογραφικό και απαγορεύει τη μετάδοσή του από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πολιτείας.

1986: Η τραγουδίστρια Diana Ross παντρεύεται τον νορβηγό επιχειρηματία Arne Naess.



Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1867: Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η 8ωρη απασχόληση ημερησίως για τους κτίστες στις ΗΠΑ.

1887: Ο Harvey Henderson Wilcox τεμαχίζει και πουλά τη γη του, έκτασης 500 στρεμμάτων, σε οικόπεδα, τα οποία στη συνέχεια θα αποτελέσουν το Hollywood.

1968: Μία από τις πιο πολυσυζητημένες φωτογραφίες: Ο αρχηγός της αστυνομίας του Νοτίου Βιετνάμ Nguyễn Ngọc Loan εκτελεί εν ψυχρώ με το πιστόλι του έναν Βιετκόνγκ.

1977: Εφαρμόζεται η εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία όλα τα δημόσια έγγραφα στην Ελλάδα θα συντάσσονται πλέον στη Δημοτική.

2004: 251 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και 244 τραυματίστηκαν κατα την διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος στην Μέκκα, όπου προσέρχονται εκατομύρια ισλαμιστές.

Ντουέτο αλα Ιταλικά!


Την ερχόμενη Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, στο MAD Walk project, Γιώργος Μαζωνάκης και Δωροθέα Μερκούρη θα ερμηνεύσουν μαζί το ιταλικό τραγούδι "Parole", που πρωτοτραγούδησε η Mina.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το τραγούδι είναι σε μορφή διαλόγου μεταξύ της γυναίκας και του άνδρα. Επίσης, αναφέρεται πως ο Γιώργος Μαζωνάκης ερμήνευσε πολύ πιστά το τραγούδι, όσον αφορά την προφορά, καθώς, όπως είπαν άτομα του κοντινού του περιβάλλοντος, θυμίζει ιταλό τραγουδιστή!