22 Δεκ 2010

Το ολοκαινουριο video clip του Αγγελου Ανδρεατου

Το ολοκαινουριο video clip του Αγγελου Ανδρεατου σε μια πολυ συγχρονη διασκευη απο ενα τραγουδι που θυμουνται οι παλιοι και μαθαινουν οι καινουριοι! Το "Να Μ'αγαπας Τωρα" του Γιαννη Κατεβα εξιγχρονιζεται στα ακουσματα της εποχης μας απο τον Τeo Tzima και ακουγεται δυνατα εδω και 2 μηνες περιπου καθως σημερα κανει την εμφανιση του και το επισημο video clip! Ολα αυτα λιγο καιρο πριν την ολοκληρωση του album, καθως ο Αγγελος βρισκεται ηδη στο studio oπου ηχογραφει τα νεα τραγουδια της νεας δουλειας του η οποια αναμενεται να κυκλοφορησει τους πρωτους μηνες του 2011!

Κίτρινα ποδήλατα +10

Δέκα χρόνια έφυγαν – Δέκα καλύτερα έρχονται.Όταν πάψεις να είσαι παιδί είναι που αρχίζεις στ’ αλήθεια να ονειρεύεσαι.
Η ιστορία είναι απλή: στις αρχές του 2000, ταΚίτρινα Ποδήλατα έκαναν το ντεμπούτο τους  στην ελληνική μουσική σκηνή παρουσιάζοντας τον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους και ζητώντας να αφήσουν το δικό τους στίγμα στη δική μας μουσική πραγματικότητα.
Δέκα χρόνια, 7 προσωπικούς δίσκους, χιλιόμετρα συναυλιών και αρκετές επιτυχίες αργότερα, το + 10 έρχεται  να σηματοδοτήσει για το συγκρότημα την ολοκλήρωση ενός κύκλου και την αφετηρία μιας καινούργιας εποχής. Η όγδοη δισκογραφική δουλειά των Κίτρινων Ποδηλάτων έχει χαρακτήρα επετειακό.
Μουσικά, δείχνει τη διάθεση του Γιώργου και Αλέξανδρου Παντελιά να πάνε τον ήχο του συγκροτήματος ακόμα ένα βήμα πιο πέρα, να πειραματιστούν συνδυάζοντας τον καθαρόαιμο ροκ ήχο που τους καθιέρωσε, με στοιχεία κλασικής σύνθεσης (κουαρτέτα εγχόρδων, κλασικές κιθάρες) αλλά και ηλεκτρονικούς ήχους, σε ενορχηστρώσεις που δηλώνουν πλέον ξεκάθαρα ότι η μπάντα αυτή δεν έχει καμία διάθεση να ακολουθήσει την πεπατημένη οδό.
Στιχουργικά, η θεματολογία τους κινείται άλλοτε ενδοσκοπικά, με τραγούδια όπως το αινιγματικό ντουέτο με το Σπύρο Παπαδόπουλο «Μόνο η Αγάπη», ή το μελαγχολικό  «Ακόμα μια ζωή» και άλλοτε πιο επιθετικά, εκφράζοντας ένα σαφές πολιτικό και κοινωνικό σχόλιο, όπως στο γνωστό πλέον «Τι είναι κράτος». Είναι οι δύο όψεις μιας προσπάθειας να κλειστούν στα 60 λεπτά ενός άλμπουμ, η αντίφαση της σημερινής μας πραγματικότητας και η ανάγκη να κρατήσουμε στη ζωή μας όλα όσα μας εμπνέουν, μας συγκινούν, μας κρατούν ενεργούς και μας κάνουν να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο αύριο.
Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, το  +10  ήταν σίγουρα μια πρόκληση για τα Κίτρινα Ποδήλατα καθώς επιχειρούν να δώσουν την δική τους άποψη πάνω σε διαχρονικές δημιουργίες καλλιτεχνών που αποτελούν σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα. Τέτοιες ξεχωριστές στιγμές στο +10 είναι οι διασκευές των τραγουδιών «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Γιάννη Θεοδωράκη και «Το Όνειρο» του Δήμου Μούτση αλλά και η μελοποίηση του ποιήματος Yara Yara του Νίκου Καββαδία. Όπως  επίσης και το κομμάτι «Αντίστροφη Μέτρηση», που αποτελεί την πρώτη απόπειρα του συγκροτήματος να επενδύσει μουσικά μια θεατρική παράσταση, αφού αποτελεί το κεντρικό μουσικό θέμα της παράστασης «Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Παπαδόπουλου.    

Το να συνοψισθούν δέκα χρόνια πορείας μέσα σε ένα δίσκο σίγουρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Χρειάστηκαν περίπου 2 χρόνια για να περάσει το άλμπουμ από το επίπεδο της σύλληψης στα ράφια των δισκοπωλείων. Ωστόσο για το Γιώργο και τον Αλέξανδρο το   + 10 δεν είναι τόσο μια «τελεία» σε ένα κύκλο που κλείνει, όσο η αυλαία σε έναν καινούργιο που έρχεται.

Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου από την ΜΒΙΣτίχοι – Μουσική: Κίτρινα Ποδήλατα
Στο « Ήσουν Κενή» τους στίχους έχει γράψει ο Ισαάκ Σούσης
Στα «Τι Είναι Κράτος» και «Μετά Φόβου και Πίστεως» οι στίχοι είναι της Νίκης Παπαθεοχάρη. 
Ενορχήστρωση – Programming : Κίτρινα Ποδήλατα

Τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς από το Billboard!

To περιοδικό Billboard δημοσίευσε την λίστα με τα100 καλύτερα τραγούδια της χρονιάς! Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με βάση τις μετρήσειςτου ραδιοφωνικού airplay μέσω της εταιρείαςNielsen BDS και την καταγραφή των πωλήσεων(όπως μετρήθηκαν από την Nielsen SoundScan) αλλά και όλη την streaming δραστηριότητα που σημειώθηκε μέσα στο 2010.
Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ke$ha με το “Tik Tok”, που ήταν το πρώτο single από το debut album της με τίτλο “Animal”.  Την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, κατέλαβαν δυο συγκροτήματα που χρησιμοποιούν έντονα country pop ηχοχρώματα και μας εξέπληξαν φέτος με την μελωδικότητα των singles τους. Οι Lady Antebellum με το “Need You Now” τερμάτισαν δεύτεροι, ενώ οι Train βρέθηκαν στην τρίτη θέση, με το “Hey Soul Sister”.  Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ένα sexy κορίτσι από την Καλιφόρνια, που της αρέσει να χορεύει και να περνάει όμορφα με τον δικό της τρόπο, ή Katy Perry με το “California Gurls”. Την πεντάδα έκλεισε ο R&B/Pop γόης Usher, με το smash hit του καλοκαιριού “OMG”, αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον will.i.am.
O Eminem, που μέσα στην χρονιά έκανε ένα θριαμβευτικό comeback στην δισκογραφία με το album “Recovery” καταλαμβάνει την έβδομη θέση, με το ντουέτο του με την Rihannaγια το “Love The Way You Lie”. Που βρίσκεται όμως η απόλυτη εκκεντρική star Lady Gaga; Μόλις στην όγδοη θέση, με το “Bad Romance”, αλλά μάλλον παρηγορείται με τοντίτλο που της χάρισαν τα MTV News. Ακολουθεί αναλυτικά τα 20 καλύτερα τραγούδια του Top 100 Hot Songs από το Billboard:
  1.  Ke$ha – Tik Tok
  2.  Lady Antebellum – Need You Now
  3.  Train  - Hey Soul Sister
  4.  Katy Perry – California Gurls
  5.  Usher – OMG
  6.  B.o.B  feat. Hayley Williams – Airplanes
  7.  Eminem feat. Rihanna – Love The Way You Lie
  8.  Lady Gaga – Bad Romance
  9.  Taio Cruz – Dynamite
  10.  Taio Cruz feat. Ludacris – Break Your Heart
  11.  B.o.B feat. Bruno Mars – Nothin On You
  12.  Enrique Iglesias feat. Pitbull – I Like It
  13.  Young Money feat. Lloyd – Bedrock
  14.  Jason Derulo –In My Head
  15.  Rihanna  - Rude Boy
  16.  Lady Gaga feat. Beyonce – Telephone
  17.  Katy Perry – Teenage Dream
  18.  Bruno Mars – Just The Way You Are
  19.  Mike Posner –Cooler Than Me
  20.  Black Eyed Peas – Imma Be

BO

Ο δημοφιλής Bo (τον οποίο γνωρίσαμε πρόσφατα τηλεοπτικά καθώς διαγωνιζόταν στο μουσικό show του Mega “Just the two of us”), έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.  Οι διασκευές του σε γνωστές επιτυχίες ελλήνων καλλιτεχνών , (του Νότη Σφακιανάκη, της Νατάσσας Θεοδωρίδου, του Γιώργου Αλκαίου, της Κέλλυς Κελεκίδου, της Καλομοίρας, του Διονύση Μακρή), προσθέτοντας τη rap νοοτροπία του, καθώς και οι πρόσφατες επιτυχίες του «Θα ‘θελα» και «Κάνε με να τρελαθώ» που μονοπωλούν τα ραδιόφωνα, στάθηκαν η αφορμή για την κυκλοφορία αυτού του cd.


Δώδεκα τραγούδια, που θα μας κάνουν να περνάμε όλοι καλά!

Μάκης Πουνέντης

ο πιο πετυχημένο ραδιοφωνικό τρίδυμο, τώρα κυκλοφορεί σε CD  και μάλιστα διπλό! Στο πρώτο CD θα απολαύσετε τα αγαπημένα τραγούδια της εκπομπής που σπάει τα κοντέρ ακρόασης. Μεγάλες επιτυχίες που θέλουν όλοι να έχουν στησυλλογή τους.

Στο δεύτερο CD ο Μάκης, η Ράνια και η Μαρία σας χαρίζουν λίγες από τις πιο αστείες στιγμές τους. Γιατί αυτή η ραδιοφωνική παρέα είναι γεμάτη στιγμές, γέλιου και θετικής ενέργειας. Τραγούδια διασκευασμένα και τραγουδισμένα από την «μελωδική» φωνή του Μάκη, με τη φιλική συμμετοχή των κοριτσιών. Ανέκδοτα για ατελείωτο γέλιο και φυσικά τα περίφημα ποιητικά αριστουργήματα της Μαρίας. Μια συλλογή ποτισμένη από το DNA της πρωινής τρέλας του πιο κεφάτου πρωινού στο ελληνικό ραδιόφωνο.

www.tralala.gr

Βόρεια Αστέρια

Το “crew-φαινόμενο” της Ελληνικής Χιπ Χοπ σκηνής, τα Βόρεια Αστέρια (Βορ.Ας.), κάνει το μεγάλο βήμα και, ύστερα από δέκα χρόνια underground και online διακίνησης υλικού αποφασίζει να βγάλει την πρώτη δισκογραφική του δουλειά. Το συγκρότημα με τα περισσότερα “sold out” live του 2010 δηλώνει παρόν και παραδίδει στα δισκοπωλεία τον πιο απολαυστικό δίσκο της καριέρας του, επικυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο του ως “το δημοφιλέστερο εν ενεργεία χιπ χοπ συγκρότημα της χώρας”.

Το “5 Αστέρων” είναι ένας αμιγώς ραπ δίσκος, με μεγάλη ποικιλία κομματιών, τα οποία εναλλάσσονται μεταξύ τους με άπταιστο τρόπο, καταφέρνοντας να “κρατήσουν” τον ακροατή από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του δίσκου. Σαφώς επηρεασμένα από τη ζωή του δρόμου και της γειτονιάς, τα Βορ.Ας. χρωματίζουν τα beats τους με εξαίσια ραπς, ενώ καταθέτουν μία διαφορετική άποψη πάνω στα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που “φλέγουν” τη χώρα μας τον τελευταίο καιρό.

Ώντες πέντε άτομα (Μικρός Κλέφτης, Ζήνων, Lex, Jamal & Mondi) στο συγκρότημα, οι συμμετοχές του δίσκου είναι λίγες. Συμμετέχει όμως ο Έλληνας DMC πρωταθλητής Dj The Boy, δείχνοντας την τέχνη του πικαπισμού στο κομμάτι “Πρώτος Γύρος”, και ο Γιώργος Perin από το συγκρότημα Nasa Funk εμπλουτίζοντας το κομμάτι “Ό,τι Έχουμε Είμαστε Εμείς” με τα δυναμικά φωνητικά του. Στο δίσκο συμμετέχει, επίσης, η Πελίνα στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου “5 Αστέρων”. Η μουσική παραγωγή, καθώς και όλη η επίβλεψη του δίσκου έχει γίνει από τα Βόρεια Αστέρια.

Και πάλι στην κορυφή των charts νικητής του X Factor


Όπως κάθε χρόνο -εκτός από το 2009 που οι Rage Against The Machine έσπασαν το σερί με την αντι-X Factor καμπάνια τους- ο νικητής του Βρετανικού μουσικού talent show κατέκτησε το Νο1 της εβδομάδας των Χριστουγέννων με το debut single 'When We Collide', που δεν είναι παρά μια διασκευή στο γνωστό κομμάτι τωνBiffy Clyro.
To πρώτο single του 27χρονου Matt Cardle πούλησε λοιπόν 439.000 αντίτυπα μέσα σε έξι μόνο μέρες, κατακτώντας εύκολα την κορυφή του Βρετανικού chart. "Δεν το πιστεύω! Λες και δεν μου έφτανε το ότι βγήκα νικητής! Ειλικρινά, δεν περίμενα καν να φτάσω μέχρι τα live, πόσο μάλλον να κερδίσω και τώρα να είμαι τοChristmas number one. Αυτό που νιώθω δεν περιγράφεται με λόγια."
Πολλοί προσπάθησαν να αλλάξουν την πορεία του πράγματος, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η επανακυκλοφορία του "Many Of Horror" των Biffy Clyro έφτασε το Νο8 και οι The Trashmen με το "Surfing Bird" έφτασαν το Νο3.
Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί αυτήν την εβδομάδα το Top 10 των UK Charts εδώ.

Τι ετοιμάζουν οι Green Day για το 2011


Ένα νέο live album ετοιμάζουν οι Green Day για τις αρχές του 2011. Τον Αύγουστο είχαν πει κάτι σχετικό στο twitter τους, αλλά δεν είχαν προσδιορίσει τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους: "Από την αρχή της περιοδείας μας, ηχογραφούμε τα live μας. Πιθανόν να κυκλοφορήσουμε live album."
Το online κατάστημα Amazon.co.uk όμως έχει ήδη καταχωρήσει το νέο album των Green Day με τίτλο 'Awesome As Fuck' και ημερομηνία κυκλοφορίας τις 15 Μαρτίου.

Το τελευταίο live album των Green Day 'Bullet In A Bible' (2006) είχε ηχογραφηθεί στη Μ.Βρετανία στο Milton Keynes Bowl το 2005 και έφτασε το Νο6 των UK album charts.

VIDEO: MIKRO - People


Μέσω MySpace έκανε πρεμιέρα το νέο video clip των Mikro "People" από το album τους "Download", σε σκηνοθεσία Vladimir Teneslav.
Δείτε το πρώτοι εδώ! Like it?

Backstage με τη Rihanna


Στα γυρίσματα του "All Of The Lights" βρέθηκε πρόσφατα η Rihanna. Στο κομμάτι/υπερπαραγωγή συμμετέχουν οιRihanna, John Legend, The-Dream, Ryan Leslie, Tony Williams, Charlie Wilson, Elly Jackson (La Roux), Alicia Keys, Fergie, Kid Cudi και Elton John.
Δείτε εδώ τη Rihanna να ποζάρει στο φακό δίπλα στο σκηνοθέτη Hype Williams και θυμηθείτε το κομμάτι εδώ!

Preview από το νέο album των R.E.M.


Αν και το νέο album των R.E.M. "Collapse Into Now" κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2011, ο δίσκος ήδη υπάρχει στα iTunes για προπαραγγελία. Όσοι αγοράσουν το album από τώρα θα λάβουν μάλιστα στο e-mail τους ως δωράκι το κομμάτι "It Happened Today".

Δείτε παρακάτω ένα trailer του "Collapse Into Now" με αποσπάσματα από τα τραγούδια: "Alligator Aviator Autopilot Antimatter", "All The Best", "Mine Smell Like Honey", "Everyday Is Yours To Win", "Me, Marlon Brando, Marlon Brando and I", "Discoverer" και "It Happened Today" και ακούστε ολόκληρο το "Discoverer" εδώ!

Δημήτρης Σταρόβας - Συμμετέχει… ο Δημήτρης Σταρόβας

Ο Δημήτρης Σταρόβας ξεκίνησε τα καλλιτεχνικά του βήματα σαν ηλεκτρικός κιθαρίστας στην Ταχεία Θεσσαλονίκης του Νίκου Παπάζογλου. Εξαιρετικός ηχολήπτης σε στούντιο αλλά και σε live, γίνεται στη συνέχεια βασικό στέλεχος στο σχήμα “Άγαμοι Θύται” και αρχίζει να ξεδιπλώνει σιγά σιγά τα ταλέντα του... τραγουδοποιός, ηθοποιός, μάγειρας, αθλητικός σχολιαστής, παραγωγός ραδιοφώνου, καλοφαγάς.
Μετά την apisti.com, το “φαινόμενο” Δημήτρης Σταρόβας ξαναχτυπά με το «Συμμετέχει… ο Δημήτρης Σταρόβας». Αυτή τη φορά με μια μεγάλη χιουμοριστική παρέα αλλά και με εντιμότατους φίλους.

Κατά σειρά εμφάνισης παίρνουν το μικρόφωνο ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης –η γνωστή γιαγιά, ο Λάκης Λαζόπουλος –ως χαλαρός Θεσσαλονικιός, ο Βασίλης Καρράς –σε μια μπαλάντα έκπληξη, ακολουθεί η μοναδική Εβελίνα Παπούλια με μια βαθιά εξομολόγηση, ο Αρβύλας Στάθης Παναγιωτόπουλος στο δισκογραφικό του ντεμπούτο, ο Κώστας Μακεδόνας σε ένα δραματικό χασάπικο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε μια απεγνωσμένη ερωτική μπαλάντα και τέλος, μια μονομαχία του Σταρόβα με τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Και σε αυτό τον ανατρεπτικό δίσκο… συμμετέχει και ο οικοδεσπότης Δημήτρης Σταρόβας με μοναδικά χιουμοριστικά τραγούδια που σας φτιάχνουν τη διάθεση. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι εκτός των χιουμοριστικών τραγουδιών, ο Σταρόβας παρουσιάζεται και ως ώριμος τραγουδοποιός. Από ένα τραγούδι υπογράφουν ο Φώτης Παντζόπουλος και ο Κώστας Ψυχογιός, η Λίνα Δημοπούλου στίχους σε δύο, ο Γιάννης Ζουγανέλης τους στίχους στο «Εκαήκανε τα δάση» και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στα «Βαφτίσια».

Την ενορχήστρωση έκανε ο Δημήτρης Σταρόβας και την επιμέλεια του δίσκου έκαναν μαζί με τον Άγγελο Σφακιανάκη.

Το cd «Συμμετέχει... ο Δημήτρης Σταρόβας» κυκλοφορεί από το label Μικρός Ήρως.

Νέο album από τους Blur το 2011!

Στο επίκεντρο της βρετανικής μουσικής επικαιρότητας βρίσκονται σήμερα οι Blur καθώς σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, τον Ιανουάριο του 2011, πρόκειται να ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις για το νέο τους album!
To συγκρότημα που μαζί με τους Oasis δημιούργησε ουσιαστικά το κίνημα της brit pop μέσα στην δεκαετία του 90, λέγεται πως: «Θα βρεθούν μαζί στο studio χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και αν συμφωνήσουν σε μια ηχητική κατεύθυνση, θα είναι το πρώτο τους album, που θα περιλαμβάνει όλα τα μέλη του συγκροτήματος, ύστερα από παραπάνω από δέκα χρόνια! »

Πάντως, η ανώνυμη αυτή πληροφορία συνδυάζεται άμεσα με την δήλωση του frontman των Blur, Damon Albarn, τον περασμένο μήνα, όπου έλεγε ότι το συγκρότημα θα ξαναβρεθεί για να κάνει «κάτι μικρό» στην αρχή της επόμενης χρονιάς. «Μπορεί να είναι ένα δείπνο, μπορεί και να είναι ένας νέος δίσκος.» είχε πει ο Damon Albarn.

Πάντως, οι brit pop αντίπαλοι των Blur, τα αδέλφια Noel και Liam Gallagher, ίσως έκαναν ένα μικρό βήμα προς την επανένωση των Oasis, καθώς ο Liam Gallagher ευχήθηκε στον αδελφό του (που φημολογείται ότι δεν έχουν την παραμικρή επαφή μέχρι τώρα) «καλά Χριστούγεννα» μέσω μηνύματος στο Twitter!

Ποιούς θα δούμε στο X - MAS Factor;

Πολλά ήταν τα ονόματα που είχαν ακουστεί ότι θα λάμβαναν μέρος στο Χριστουγεννιάτικο show του X-factor  αλλά τελικά το κανάλι έκανε μια πολύ καλή επιλογή με...
Τους Onirama, που με τις μοναδικές μουσικές τους επιλογές θα μας ξεσηκώσουν και θα μας βάλουν για τα καλά στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι θα δώσουν τα πάντα για να παραμείνουν στο παιχνίδι αφού οι μέρες προς στον τελικό λιγοστεύουν όλο και πιο πολύ.

Σήμερα - 22 Δεκεμβρίου

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν : Αναστασία, Νατάσα, Τασία


Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής
 :

1723 : Γεννιέται ο Carl Friedrich Abel, γερμανός συνθέτης της κλασσικής περιόδου.

1808 : Πρεμιέρα στη Βιέννη σε κοινή συναυλία των Συμφωνιών αρ. 5 και 6 του Μπετόβεν.

1858 : Γεννιέται ο Giacomo Puccini, ιταλός συνθέτης.

1874 : Γεννιέται ο Franz Schmidt, αυστριακός συνθέτης.

1984 : Γεννιέται ο Jonas Erik Altberg, πιο γνωστός σαν Basshunter, μουσικος παραγωγός και στιχουργος.

1987 : Πεθαίνει ο Λεωνίδας Ζώρας, συνθέτης συμφωνικής μουσικής.

2000 : Η Madonna παντρεύεται τον Guy Ritchie στο Skibo Castle, στα ορεινά της Σκωτίας, σε μια "κλειστη" τελετη.

2002 : Πεθαίνει ο Joe Strummer, άγγλος ρόκερ, ιδρυτής του συγκροτήματος "The Clash".



Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1849 : Η εκτέλεση του ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ματαιώνεται την τελευταία στιγμή. Είχε καταδικαστεί για αντιτσαρική προπαγάνδα.

1927 : Απεργούν στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι, ζητώντας την καταβολή ενός ολόκληρου μισθού για τις γιορτές των Χριστουγέννων (Δώρο Χριστουγέννων).

1972 : Οι επιβιώσαντες αεροπορικού δυστυχήματος στις Άνδεις, σώζονται μετα από 10 εβδομάδες.

1989 : Η ιστορική Πύλη του Βρανδεμβούργου ανοίγει ξανά, έπειτα από 30 χρόνια, τερματίζοντας τη διαίρεση Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου.

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικό δέντρο στον κόσμο...

Εθελοντές από την Ιταλική πόλη Gubbio εργάστηκαν ολόκληρο τον τελευταίο χρόνο για να καταφέρουν να φτιάξουν στην πόλη τους το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με ύψος 800 μέτρα...
Το "δέντρο" είναι φτιαγμένο από 800 φώτα προσεχτικά τοποθετημένα στην πλαγιά ενός βουνούο που γειτνιάζει με την πόλη. Τα φώτα καταλαμβάνουν έκταση 800 μέτρα σε ύψος και 400 σε πλάτος και το γιγάντιο δέντρο είναι ορατό μόνο την νύχτα που δημιουργεί μια τέλεια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Για την τεράστια κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν 15 με 20 χιλιόμετρα καλωδίου ενώ ο πρόεδρος της σχετικής με το δέντρο επιτροπής αναφέρει ότι το δέντρο είναι αρκετά οικολογικό αφού χρησιμοποιούνται και συλλέκτες ηλιακής ενέργειας για την φωταγώγηση.

Οι Rolling Stones στο Glastonbury 2011;

O Ronnie Wood δήλωσε ότι θα ήθελε να γίνει η ολική επαναφορά των Rolling Stones σε συναυλιακή δράση μέσα στο 2011 και συγκεκριμένα, με αφορμή μια ενδεχόμενη συμμετοχή τους ως headliners στο Glastonbury Festival του 2011!
Οι Stones παραμένουν ανενεργοί εδώ και τρία περίπου χρόνια και όπως ανέφερε ο κιθαρίστας τους στην εφημερίδα Metro, θα ήταν «ιδανική στιγμή» να ξαναβρεθούν το επόμενο καλοκαίρι και να παίξουν στο Glastonbury. «Μου αρέσει πολύ να παίζω σε festivals, Δεν έχω κάνει κάτι με τους Stones εδώ και τρία χρόνια, αλλά αυτή είναι μια ιδανική στιγμή για να ξαναβρεθούμε.»

Πάντως οι Rolling Stones δεν είναι το φαβορί για να βρεθούν στο Glastonbury ως επικεφαλείς, με τους Radiohead, Prince, Coldplay, Kylie Minogue να πλασάρονται ως πιθανοί headliners.

5 τύποι γυναικών που ξενερώνουν κάθε άντρα

Εμείς τα κορίτσια μπορούμε να είμαστε πολύ επιλεκτικά στον άντρα που θα διαλέξουμε να έχουμε στο πλευρό μας! Υπάρχουν γυναίκες που απορρίπτουν ένα αρσενικό απλά επειδή δεν έχει γυαλίσει τα παπούτσια του ή επειδή το εσώρουχό του δεν ήταν διάσημης φίρμας! Από την άλλη, οι άντρες δεν είναι τόσο επιλεκτικοί! Κι όμως, υπάρχουν 5 τύποι γυναικών που μπορούν να κάνουν κάθε αρσενικό να τρέχει και να μην φτάνει!
Η κυρία Εξυπνίδου:

Κάθε άντρας θέλει να έχει στο πλευρό του μια έξυπνη γυναίκα που μπορεί να αρθρώσει μια πρόταση χωρίς λάθη και που ξέρει τι συμβαίνει στον κόσμο και δεν ασχολείται μόνο με τα νύχια ή τα μαλλιά της. Φυσικά, άλλο να είσαι χαρισματική στον λόγο και άλλο να ηχούν τα τύμπανα του πολέμου κάθε φορά που συμμετέχεις σε μια συζήτηση, ειδικά όταν είσαι μαζί του. Ας το παραδεχτούμε! Πολλές γυναίκες ανοίγουν κόντρες και κάνουν σαματά όταν συμμετέχουν σε μια συζήτηση, απλά για να δηλώσουν το παρόν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο έτερον ήμισυ.
Έλα όμως που εκείνος καθόλου δεν εντυπωσιάζεται από μια τέτοια τακτική αλλά αντίθετα θα το σκεφτεί πολύ να μείνει στο πλευρό μιας γυναίκας που νομίζει πως ξέρει τα πάντα, έχει άποψη για όλα και τον διορθώνει διαρκώς, ακόμα και για το τυχαίο ορθογραφικό λάθος που έκανε στο γραπτό μήνυμα που της έστειλε στο κινητό!


Αυτή που θέλει να βολευτεί:
Κάθε γυναίκα θέλει να καλοπερνάει στο πλευρό του συντρόφου της και σίγουρα δεν υπάρχει κορίτσι που να μην του αρέσουν τα λουλούδια, τα δωράκια και η καλοπέραση (άντε και να σου ανοίγουν ένα ωραίο μπουκάλι κρασί σε ένα κουλ εστιατόριο). Μέχρι εκεί όλα καλά! Μην έχεις όμως την αυταπάτη πως το αγόρι που φλερτάρεις δεν θα καταλάβει την προσπάθεια που κάνεις να βολευτείς και να του τα φας! Μπορεί να μην είναι εκατομμυριούχος αλλά εκείνος θα καταλάβει πολύ γρήγορα αν έχει στο πλευρό του μια γυναίκα που το μόνο που θέλει είναι να της κάνει όλα τα χατίρια, να χρεώνει με μανία την πιστωτική του κάρτα, να την πηγαίνει στα πιο ακριβά ξενοδοχεία και εστιατόρια και να την κάνει από πάνω και τον ταξιτζή (πήγαινέ με εδώ, πήγαινέ με εκεί)!
Αν απορείς γιατί τα αγόρια σε παρατάνε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, αναρωτήσου: μήπως οι απαιτήσεις σου ήταν υπερβολικές;;;


Η επίδοξη νύφη:
Ναι, το όνειρο κάθε γυναίκας (εκτός από την Ελεονώρα Μελέτη) είναι να ντυθεί νυφούλα και να περπατήσει με τούλια, πέπλο και τα παρανυφάκια ξωπίσω σε μια μεγάλη στολισμένη εκκλησιά! Και δεν είναι ότι όλοι οι άντρες ακούνε γάμο και τρέχουν αλλά πιθανότατα έχει βρεθεί στο δρόμο τους η επίδοξη νύφη. Το κορίτσι αυτό κοιτάζει νυφικά προτού κλείσει μια εβδομάδα στο πλευρό ενός αγοριού, έχει επιλέξει ήδη τα μπουζούκια στα οποία θα πραγματοποιήσει το μπάτσελορ πάρτυ της, ενώ στο αριστερό της χεράκι υπάρχει μια θέση ανοιχτή για το πολύτιμο μονόπετρο.
Αν περιμένεις και δείχνεις ότι περιμένεις να σε στεφανωθεί από τον πρώτο μήνα λες και είσαι η Μεγκ Ράιαν σε κάποια σαχλορομαντική κομεντί, κατέβα από το συννεφάκι γιατί έχει κρύο εκεί ψηλά.


Το ψυχάκι:
Το κορίτσι αυτό δείχνει πέρα για πέρα φυσιολογικό, όμως ένας άντρας μπορεί εύκολα να αναγνωρίζει το κορίτσι-ψυχάκι. Η κοπέλα αυτή τηλεφωνεί κάθε 10 λεπτά στον καλό της, βλέπει επίδοξες ανταγωνίστριες σε κάθε 1 τετραγωνικό μέτρο, χώνεται στη ζωή του αγαπημένου της μέχρι αηδίας και μπορεί να κάνει τη ζωή του μαρτύριο ακόμα και στο χώρο εργασίας του. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να μην μπορεί να σκεφτείς κάτι πέραν του καλού σου, αν ζεις και αναπνέεις για να ακούσεις τη γλυκιά φωνούλα του, αν ξυπνάς και κοιμάσαι για να τον φροντίζεις, αν δεν υπάρχει τίποτα πέρα από εκείνον, αν το μάτι σου γυαλίζει ελαφρά ή πιο βαριά, έχεις αρχίσει να μεταμορφώνεσαι σε ψυχάκι! Προσοχή: το δύσκολο κομμάτι είναι πως δεν ψυχοπαθιαζόμαστε με κάθε άντρα αλλά πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος!


Αυτή που θέλει να ξεπεράσει τον πρώην:
Οι φίλοι του του λένε πως τον έχεις για καβάντζα, τα σημάδια που του αφήνεις φωνάζουν πως τον έχεις στο πλευρό σου μόνο για να ξεπεράσεις τον πρώην που σου έκανε την καρδιά χίλια κομμάτια, αλλά όπως και να έχει ο άντρας αυτός (και πολλοί χιλιάδες ακόμα) την πατάνε με γυναίκες που το μόνο που ψάχνουν είναι να ξεπεράσουν τον πρώην!
Πολλές φορές, ακόμα κι εμείς οι ίδιες δεν καταλαβαίνουμε πως χρησιμοποιούμε ένα αγόρι που γνωρίζουμε με σκοπό να μαλακώσουμε τον πόνο της φυγής του πρώην. Το άκυρο σημείο στην ιστορία αυτή είναι πως σε κάποιο σημείο εσύ ερωτεύεσαι την καβάντζα αλλά η καβάντζα έχει ήδη καταλάβει το ρόλο που έπαιξε, ξενερώνει και φεύγει. Κι εσύ μένεις να ψάχνεις τον επόμενο αντικαταστάτη και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Πηγή: womenonly.gr