6 Νοε 2010

Το Τραγούδι της Ημέρας


B.o.B - Airplanes (Feat. Hayley Williams of Paramore)

http://www.youtube.com/watch?v=kn6-c223DUU

Σήμερα - 06 Νοεμβρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν:
Λεονάρδος

Επέτειοι:
Παγκόσμια Ημέρα για την Παρεμπόδιση της Εκμετάλλευσης του Περιβάλλοντος στον Πόλεμο και τις Ένοπλες Συγκρούσεις


Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1860: Γεννιέται ο Ιγκνάτσι Πεντερέφσκι, πολωνός συνθέτης, που διετέλεσε και πρόεδρος της Πολωνικής Δημοκρατίας. [θαν. 29/6/1941]

1965: Πεθαίνει ο Εντγκάρ Βαρέζ, γαλλοαμερικανός συνθέτης, από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής. [γεν. 22/12/1883]


1987: Το κλαμπ «Ρόδον», πρώην κινηματογράφος επί της οδού Μάρνη, ανοίγει τις πύλες του για τους φίλους του ροκ. Πρώτο συγκρότημα που εμφανίζεται, οι Yeah του Γιάννη Ντρενογιάννη. Θα κλείσει το Μάιο του 2005, λόγω ιδιόχρησης.

2001: Η Britney Spears κυκλοφορεί το album "Britney" .


Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1903: Η «Ορέστεια» του Αισχύλου ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο Αθηνών για πρώτη φορά στη Δημοτική. Το γεγονός προκαλεί συμπλοκές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τρία θύματα. («Ορεστειακά»)

1925: Ο μυστικός πράκτορας των Βρετανών Σίντνεϊ Ράιλι εκτελείται από την OGPU, τη μυστική υπηρεσία της Σοβιετικής Ένωσης. Υπήρξε το πρότυπο του Ίαν Φλέμινγκ για τον Τζέιμς Μποντ.

1932: Εκλογές στη Γερμανία. Οι Εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ παραμένουν πρώτο κόμμα στο Ράιχσταχ με το 33,1% των ψήφων και 196 έδρες, παρότι υφίστανται απώλειες.

1960: Ο Παναθηναϊκός δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα του στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζει για το Κύπελλο Πρωταθλητριών την τσεχοσλοβακική Σπάρτακ Χράντετς και χάνει με 1-0.

1964: Με απόφαση της Βουλής, στην οποία πλειοψηφεί η Ένωση Κέντρου, τερματίζεται το μετεμφυλιακό καθεστώς. Καταργούνται το Γ' Ψήφισμα, οι εξορίες και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

www.music.cu

Katy Perry - Rihanna μαζί στο studio!


Η Katy Perry και η Rihanna βρίσκονται αυτές τις μέρες στο studio και ηχογραφούν νέα τραγούδια μαζί!

H Rihanna, που ήταν και πεθερά στο γάμο της Katy Perry με τον Russell Brand, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την φίλη της και την μεταξύ τους καλλιτεχνική συνεργασία.

Είπε: «Μου αρέσει πολύ το ότι δουλεύουμε μαζί σε κάποια τραγούδια. Θα ήθελα να βγούμε και σε κάποια περιοδεία μαζί! Λατρεύω την ενέργεια που βγάζει επί σκηνής η Katy Perry, είναι σαν μια πολύχρωμη rock star! Eίναι πανέμορφη και ξέρει πώς να ροκάρει! » Το νέο album της Rihanna λέγεται “Loud”, θα κυκλοφορήσει στις 12 Νοεμβρίου και θα περιέχει συνεργασίες με τους Nicky Minaj, Drake, Eminem.

Συνεργασία Justin Timberlake – Drake!


Κατά καιρούς, έχει ειπωθεί πως ο Justin Timberlake σκοπεύει να αφήσει πίσω την καριέρα του στην μουσική και να δοκιμάσει ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις του στον κινηματογράφο.

Η πρόσφατη συμμετοχή του στο φιλόδοξο Facebook biopic “Social Network” άφησε υποσχέσεις για το μέλλον και του έδωσε ένα ακόμα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία επιστημονικής φαντασίας “I`m Mortal”.

Όμως ο νεαρός entertainer δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη στην μουσική, καθώς όπως αποκάλυψε ο rapper Drake, στο περιοδικό Fuse, οι δυο τους έχουν βρεθεί στο studio και αυτή την εποχή ηχογραφούν ένα track-ντουέτο. Ο Drake δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες γι` αυτή την συνεργασία, εξέφρασε όμως την χαρά του για την πραγματοποίηση της. Λέτε να έχουμε μια συνέχεια του “Futuresexx/Lovesounds”;

To Τρίφωνο στο studio


Μετά την μεγάλη εμπορική επιτυχία του album «Προσοχή Τρίφωνο»,που περιείχε τη ραδιοφωνική επιτυχία «Να μ’αγαπάς», η Ερωφίλη, ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής βρίσκονται στο στούντιο για να μας χαρίσουν αρχές Δεκεμβρίου 8 ολοκαίνουργια τραγούδια και 5 ιδιαίτερες διασκευές.

«Τα τζιτζίκια του χειμώνα» είναι ο τίτλος που τους χάρισε η Λίνα Νικολακοπούλου για την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά.

Οι Aerosmith επιστρέφουν στο studio!


To 2011, οι Aerosmith θα ηχογραφήσουν τα τραγούδια για το νέο τους album όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο site Spinnermusic ο drummer Joe Krammer.

Είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ και τα αδέλφια μου θα γράψουμε ένα ακόμα δίσκο, με τον τρόπο που το κάναμε παλιά, όλη η μπάντα να ηχογραφεί στο ίδιο δωμάτιο». Ο Kramer δεν αποκάλυψε πότε θα ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις, αλλά τόνισε ότι όλοι τους ανυπομονούν να ξεκινήσουν δουλειά.

Επίσης, δεν δίστασε να εξομολογηθεί πως, το μόνο που μπορεί να διακόψει την πορεία του συγκροτήματος, είναι ένας θάνατος. Παρά τις συνεχιζόμενες κρίσεις που έχουν προκύψει κατά καιρούς στις σχέσεις του group, οι δεσμοί μεταξύ τους παραμένουν το ίδιο ισχυροί και όπως λέει και ο Joe: «Έχουμε περάσει όσα έχουμε περάσει, έχουμε αντέξει την φθορά του χρόνου, το μόνο που μπορεί να μας σταματήσει θα είναι ένας θάνατος. Τι άλλο μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό;» Too old to die, too young to rock n` roll?

H Gwyneth Paltrow θα τραγουδήσει το « F*** U» στο Glee!


Ένα ακόμα δώρο επιφυλάσσει ο δημιουργός του τηλεοπτικού show Glee, Ryan Murphy, στους fans και πρόκειται φυσικά για την cameo εμφάνιση τηςGwyneth Paltrow!

Η διάσημη ηθοποιός θα υποδυθεί μια καθηγήτρια που θα αναπληρώσει τον Mr Schuester (Matthew Morrison). Όμως σύμφωνα με το E! Online η Gwyneth δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς σύμφωνα με το σενάριο, πρόκειται να εμπλακεί σε ένα ερωτικό τρίγωνο (φημολογείται πως ίσως να είναι και …τετράγωνο!) με κάποιους από τους πρωταγωνιστές της σειράς και να τραγουδήσει το “F*** U”, την νέα μεγάλη επιτυχία του Cee Lo Green!

Σε άλλα Glee News, τεράστιες αντιδράσεις πυροδότησε η sexy φωτογράφιση των πρωταγωνιστών Diana Aggron, Lea Michele, Cory Monteith στο περιοδικό GQ καθώς η οργάνωση Parents Television Council, την χαρακτήρισε ως «υπερ-σεξουαλική για τα εφηβικά δεδομένα» και ότι «κλείνει το μάτι στην παιδοφιλία».


www.mtv.gr

Νέο video clip από BO!


Δες το...

Το νέο hit του Bo "Κάνε Με Να Τρελαθώ" σε συνεργασία με την Kristina S (Χριστίνα Σάλτη) που την γνωρίσαμε από την καλοκαιρινή επιτυχία 'Secret Love' στο πλευρό του Mattyas. Το clip σε σκηνοθεσία Sherif Francis, δίνει εικόνα στο δεύτερο δυνατό single του BO, που θα ακούσουμε στα μεγαλύτερα clubs της χώρας και σίγουρα για ακόμη μια φορά θα μας τρελάνει!

Μουσική: Bo
Στίχοι: Bo & Stan
Direction : Sherif Francis

Νέο video clip από Χρήστο Δάντη & Γιώργο Παπαδόπουλο!


Δες το...

Δες το ολοκαίνουργιο video clip του Χρήστου Δάντη μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο για το τραγούδι "Στην Αγάπη Να Τα Δίνεις Όλα" σε μουσική του ίδιου του Γιώργου και σε στίχους του Ζήνων Ζιντίλη.

Νέο video clip από Μύρωνα Στρατή!


Δες το...

Δες το νέο εναλλακτικό video clip του Μύρωνα Στρατή για το νέο του τραγούδι "Η Σκοτεινή Μου Πλευρά". To video σίγουρα θυμίζει ταινία μικρού μήκους ενώ συμμετέχει και η Μαίρη Συνατσάκη.

http://www.youtube.com/watch?v=Ma8OUMJwNSA

Τι μας θυμίζει το νέο τραγούδι του Hovig;


Καθώς έπαιζε το νέο τραγούδι του Hovig "Ξανά" μας θύμιζε κάτι από Αντώνη Ρέμο και "Δεν Γίνεται". Τι λέτε εσείς;

www.tralala.gr


VIDEO: Taylor Momsen - Just Tonight


H 17χρονη star του "Gossip Girl" Taylor Momsen έβαλε το μαύρο της κραγιόν και τη σκούρα σκιά της, φόρεσε το goth φουστάνι της και ένα chocker στο λαιμό και έκλαψε με "μαύρο" στην κυριολεξία δάκρυ (μάλλον βλέπει πολύ 'True Blood').

To κομμάτι πρειλαμβάνεται στο debut album των The Pretty Reckless "Light Me Up", που έχει βρεθεί στο No1 του UK Rock chart.

Πώς σας φαίνεται το νέο video της Taylor Momsen; Σας αρέσει το όλο look ή το χει παρακάνει με το χλωμό make-up και τα smokey eyes;

Άφησε το σχόλιό σου!

Έρχονται τα κέρινα ομοιώματα της Lady Gaga!


Η Lady Gaga θα είναι η πρώτη καλλιτέχνις που θα αποκτήσει ταυτόχρονα 8 κέρινα ομοιώματα σε όλα τα μουσεία Madame Tussauds. Τα κέρινα ομοιώματα θα απεικονίζουν μερικές από τις πιο εκκεντρικές εμφανίσεις της Lady Gaga και θα βρεθούν στα μουσεία Madame Tussauds στις 9 Δεκεμβρίου 2010.

Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο για κάποιον επώνυμο και όπως δηλώνει και ο εκπρόσωπος των μουσείων: "Αυτό είναι σίγουρα το πιο φιλόδοξο project στην ιστορία μας!"

Δείτε παρακάτω τις εμφανίσεις της Lady Gaga που επιλέχθηκαν για τα κέρινα ομοιώματα:


Lady In Lace

Δαντέλα, δαντέλα και πάλι... δαντέλα! Ο Alex Noble και ο Philip Tracey επιμελήθηκαν την εμφάνιση της Gaga στα Brit Awards 2010 αλά Μαρία Αντουανέτα. Φεβρουάριος 2010


Telephone

Με ένα τηλέφωνο-καπέλο στο κεφάλι (πάλι δουλειά του Phillip Tracey), ένα μαύρο κοστούμι Armani και γυάλινα παπούτσια στην εκπομπή Friday Night με τον Jonathan Ross. Μάρτιος 2010


Harlequin

Με see-through ολόσωμη φόρμα Marjan Pejoski και μαύρο γκοφρέ περιλαίμιο αρλεκίνου σε συνέντευξη τύπου στη Seoul της Νότιας Κορέας. Αύγουστος 2009


Kinky Boots

Με μαύρο δερμάτινο jacκet και κορμάκι του Bruno Pieters, ψάθινο καπέλο και μπότες, στο εστιατόριο Hakkasan του Λονδίνου. Απρίλιος 2009


Mini Mouse

Με ολόσωμη latex φόρμα σε στυλ 'Mini Mouse', φιόγκο στο μαλλί και στρογγυλά γυαλιά ηλίου στο ραδιοφωνικό σταθμό του BBC στο Λονδίνο. Ιανουάριος 2009


Hair Hat

Με τεράστιο καπέλο από μαλλιά και μαύρο φόρεμα στο Consumer Electronics Show όπου ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Polaroid. Ιανουάριος 2010


Wired Wing dress

Με μαύρο strapless φόρεμα του οίκου Orschel-Read στο γερμανικό show "Wetten, dass..?". Νοέμβριος 2009


Big Hair

Με λευκό σακάκι και κορμάκι του οίκου Maison Martin Margiela και μία τεράστια ροζ περούκα-πύργο στην Κοπενχάγη της Δανίας. Ιούλιος 2009

Απονομή Πλατινένιου Δίσκου 'Γύρω Απ' Το Όνειρο'


Το νέο κατάστημα METROPOLIS powered by MAD στο The Mall Athens, άνοιξε τις πόρτες του με ένα grand opening χωρίς προηγούμενο: 3 ημέρες χωρίς διακοπή με πολλούς καλεσμένους καλλιτέχνες, live εμφανίσεις, happenings & διαγωνισμούς!

Αυτό το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 19:30 μην χάσετε την Έλενα Παπαρίζου που θα βρίσκεται στο νέο κατάστημα Metropolis στο The Mall για την απονομή του πλατινένιου της δίσκου 'Γύρω Απ' Το Όνειρο'.

Σας περιμένουμε!

4, 5 & 6 Νοεμβρίου: Metropolis Opening @ The Mall

Damon Albarn εναντίον X-Factor


O frontman των Gorillaz και ψυχή του brit rock συγκροτήματος των Blur, Damon Albarn, αποκάλεσε το X-Factor «κακοήθη όγκο» της μουσικής βιομηχανίας και δεν δίστασε να καταδικάσει όσους εμπλέκονται στο δημοφιλές αυτό show.
O γνωστός τραγουδιστής υποστήριξε ότι celebrities και μουσική δεν συνδυάζονται και δήλωσε συγκεκριμένα στην εφημερίδα Sun: «Θα μπορούσε να υπάρχει μια τεράστια φουρνιά ταλέντων, αλλά υπάρχει μόνο αυτός ο κακοήθης όγκος των celebrities που προωθεί η μουσική βιομηχανία μέσω της τηλεόρασης.» Ο Damon δεν ήταν καθόλου φειδωλός στους χαρακτηρισμούς του. Συμπλήρωσε λέγοντας: «Τους ενδιαφέρει μόνο να παίρνουν μια καλή φωνή, να την βάζουν στην μηχανή του κιμά και να καταλήγει φτηνή καλλιτεχνική τροφή. Μια αγελάδα, είναι πολύ πιο όμορφη πριν γίνει hamburger!».

Ο Damon Albarn δεν είναι ο μόνος που έχει χαρακτηρίσει αρνητικά το show. Πρόσφατα ο Elton John χαρακτήρισε το show «Βαρετό» και ο Jay Kay, frontman των Jamiroquai, στόλισε με πολλά κοσμητικά επίθετα τις Cheryl Cole, Danni Minogue, που είναι κριτές του X Factor UK.

http://www.music.net.cy

Το νέο συγκρότημα του Flea!


O μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, Flea, αυτή την εποχή ηχογραφεί νέο υλικό μαζί με τον frontman-συνθέτη των Blur, Gorlllaz και τον afrobeat drummer, Tony Allen...
Οι τρείς τους, σύμφωνα με τον Albarn, είναι κοντά στην ολοκλήρωση ενός album, το οποίο ηχητικά θα περιστρέφεται γύρω από την afrobeat μουσική του βιρτουόζου drummer Tony Allen. O Flea εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το προσωρινό δημιουργικό διάλλειμα των Red Hot Chilli Peppers, καθώς συμμετέχει και στο προσωπικό project του frontman των Radiohead, Thom Yorke που ονομάζεται Atoms For Peace.

Ο Albarn από την μεριά του, έχει ήδη συνεργαστεί με τον Tony Allen, στο φιλόδοξο side project των The Good The Bad And The Queen, όπου συμμετείχε και ο πρώην μπασίστας των The Clash, Paul Simonon. Το rock αντεπιτίθεται!

www.music.net.cv

Η Amy Winehouse τραγουδάει ξανά!


Μια νέα ηχογράφηση της Amy Winehouse διέρρευσε online αυτές τις μέρες, είναι η διασκευή στο soul classic “It`s My Party” της Lesley Gore από το 1963...
Το κομμάτι βρίσκεται ήδη στο YouTube και λέγεται πως έχει συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγή του ο Mark Ronson. To “It`s My Party” από την Amy Winehouse θα συμπεριληφθεί σε ένα album διασκευών-αφιέρωμα στον συνθέτη θρύλο της soul, Quincy Jones που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Στην original εκδοχή του “It`s My Party” παραγωγή είχε κάνει ο Jones. Επίσης λέγεται πως σε αυτό το album-trubute θα συμμετάσχουν ως ερμηνευτές και οι Usher, Mariah Carey.

Νέο cd από την Γλυκερία - «Η αγάπη είναι ελεύθερη»


Το νέο cd της Γλυκερίας με τίτλο «Η αγάπη είναι ελεύθερη» μοιάζει με μουσική όαση. Το νέο της άλμπουμ περιέχει τραγούδια λαϊκά, γεμάτα φως και αγάπη που έγραψε ο Γιώργος Ζήκας και η Βάσω Αλαγγιάννη...
Ο Γιώργος Ζήκας έχει κεντήσει νότες πάνω στον καμβά με τα λόγια της Αλλαγιάννη και έχει φτιάξει πραγματικά, υπέροχα τραγούδια.

Όπως λέει και η Βάσω Αλαγγιάννη είναι μία συνεργασία πολύ ταιριαστή, που προέκυψε «όταν συναντήθηκαν άνθρωποι με ανοιχτή καρδιά, ενδοτικότητα και θετική ενέργεια, τη σωστή στιγμή». Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν να δημιουργήσουν πολλά καινούργια τραγούδια για την Γλυκερία η οποία μπορεί να τα υποστηρίξει πολύ καλά.

Για την συνεργασία αυτή η Γλυκερία δήλωσε... «… ίσως θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί πριν από χρόνια, ήρθε όμως αβίαστα, ακριβώς σε μια εποχή που οι άνθρωποι χρειάζονται αγάπη, χαρά και αλήθεια και αυτά τα τραγούδια έχουν περίσσευμα αγάπης, χαράς και αλήθειας».

Συμμετέχουν, τραγουδώντας ντουέτα με την Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας στην «Κουρσάρα», η Μελίνα Ασλανίδου στο «Έρωτας μοιάζει η φιλία», ο Δημήτρης Σταρόβας σε μία πρωτότυπη διασκευή του «Πάμε νότια» και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σε μία «θεατρική» ερμηνεία στο τραγούδι «Της Ηλέκτρας κόλπα».

Η διεύθυνση και επιμέλεια παραγωγής του Στέλιου Φωτιάδη και του Άγγελου Σφακιανάκη.