25 Μαρ 2011

O Bono χαρίζει cd!


To Σάββατο 19 Μαρτίου ο Bono προσπάθησε με τον δικό του τρόπο να συνεισφέρει στην οικονομική κρίση, χαρίζοντας cd του νέου album των R.E.M, αλλά σχεδόν κανείς δεν του έδωσε σημασία!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post, o Bono βρέθηκε σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης για να γιορτάσει τα γενέθλια της γυναίκας του, Ali Hewson, έχοντας στην παρέα του, τους The Edge, το πρώην supermodel Helena Christensen και τον frontman των R.E.M, Michael Stipe.
Στην συνέχεια, ο Bono βγήκε στον δρόμο και προσπάθησε να χαρίσει στους περαστικούς, ένα αντίτυπο του “Collapse Into Now”  των R.E.M.
 Tελικά σύμφωνα με μαρτυρίες των θαμμένων του εστιατορίου, οι περισσότεροι περαστικοί τoν αγνόησαν, αντιμετωπίζοντας τον ως κάποιον τυχαίο τρελό, μέχρι που μια τυχερή fan τον αναγνώρισε και «τσίμπησε» το cd!

Στο μουσείο η πρώτη (σπασμένη) κιθάρα του Kurt Cobain!


Κομμάτια από την πρώτη κιθάρα που έσπασε ο Kurt Cobain σε συναυλία των Nirvana, θα δοθούν σε δημοπρασία!
Τα..διαλυμένα μέλη της κιθάρας Univox Hi-flyer μαζί με 200 ακόμα σπάνια αντικείμενα που σημάδεψαν την πορεία του συγκροτήματος θα δοθούν στο  καλλιτεχνικό μουσείο Experience Music Project, σε μια έκθεση με τίτλο “Nirvana: Taking Punk To The Masses”.
Μαζί με την κιθάρα, στα εκθέματα θα βρίσκεται και η κίτρινη ζακέτα που φορούσε σε αρκετά Live o Kurt Cobain από το 1991 μέχρι το 1994, τα χειρόγραφα στίχων των “Floyd The Barber”, “Spank Through” και η φιγούρα του αγγέλου που υπήρχε στο stage της περιοδείας του “In Utero”.
Ο μπασίστας των Nirvana, Krist Novoselic μίλησε για το σπουδαιό αυτό γεγονός που θα λάβει χωρά από 16-22 Απριλίου στο Seattle: «Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι θα γίνει μια έκθεση που θα γιορτάζει την συνεισφορά του Cobain και των Nirvana στον πολιτισμό. Πίσω από τους Nirvana, υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, συγκροτήματα και οργανώσεις που διαμόρφωσαν μια ολόκληρη μουσική κοινότητα.» Περισσότεροι Nirvana εδώ!

Στα σινεμά η τελευταία συναυλία των Faithless!


Στις 8 Απριλίου οι Faithless θα πραγματοποιήσουν στο Brixton Academy στο Λονδίνο την τελευταία τους συναυλία, πριν την οριστική διάλυση τους ως συγκρότημα.
Η συναυλία θα βιντεοσκοπηθεί και θα προβληθεί σε επιλεγμένα σινεμά της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Εσθονίας και Λετονίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Από τον Γιάννη Μπράτσo
www.tralala.gr

Τι κοινό έχει ο Νικηφόρος και το αστρονομικό νούμερο 2.851.291;


Τι κοινό μπορεί να έχει ένας νεαρός – πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής και το αστρονομικό νούμερο 2.851.291;;;
Τι ενώνει τον Νικηφόρο και τον αριθμό 2.851.291? Πρόκειται για τα θεαματικά views που σημειώνει το τραγούδι « Υποσχέσου» στο You tube.
Ο Νικηφόρος απέδειξε με το τραγούδι του « Υποσχέσου» το ταλέντο του ως τραγουδοποιός. Το τραγούδι συμπληρώνει σε λίγες ημέρες έναν χρόνο συνεχούς παρουσίας στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών charts.

Παράλληλα, το « Υποσχέσου» έντυσε μουσικά το επιτυχημένο καθημερινό σήριαλ του ΑΝΤ1« Κάρμα» τον δεύτερο χρόνο προβολής του.
Το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ με τον ίδιο τίτλο σημειώνει επιτυχία αφού ήδη έχει ξεχωρίσει και το τραγούδι με τίτλο « Σ’ένα φιλί σου».

Ο Νικηφόρος ολοκληρώνει το Σάββατο 26 Μαρτίου τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στο πλευρό του Γιώργου Μαζωνάκη στον Βοτανικό.

H πρεμιέρα του δεύτερου video (?) για το "Born this way"!


Η Lady GaGa μέσα από το προσωπικό της twitter ευχαρίστησε τους θαυμαστές της για την έκτη εβδομάδα κορυφής στην Αμερική με το "Born this way", κι ανακοίνωσε πως 25 Μαρτίου θα κάνει πρεμιέρα

μέσω twitter το δεύτερο video του "Born this way" με τίτλο "Born this way (The Country Road Version)" σαν δώρο για όλη την στήριξη και την αγάπη τους. H πρεμιέρα θα γίνει 08:00 ώρα Ελλάδος. Ακόμα δεν είναι σίγουρο τι ακριβώς είναι αυτό που θα παρουσιάσει η τραγουδίστρια, στα forums και στο twitter οι απόψεις διίστανται για το αν πρόκειται για μια ακουστική έκδοση του τραγουδιού, ένα νέο video clip ή και τα δύο.



gaga
Από τον Γιάννη Μπράτσo
www.tralala.gr

Διπλή απονομή για τον Γιώργο Μαργαρίτη!


Info

  • Τι: Απονομή χρυσών δίσκων Γιώργου Μαργαρίτη 
  • Πού: Bar-restaurant «Supper» – Κολωνάκι 
  • Πότε: 21/03/2011, Ώρα 21:00 
  • Ρεπορτάζ: Νίκος Ψωμάς 
  • Φωτογράφηση: Πηνελόπη Τρίπαντζη 
Διπλή απονομή-διπλή χαρά για τον Γιώργο Μαργαρίτη. Η δισκογραφική εταιρεία ΜΒΙ διοργάνωσε την Δευτέρα 21 Μαρτίου στο Bar-restaurant «Supper» στο Κολωνάκι μια τελετή για να τιμήσει τον λαϊκό τραγουδιστή για την επιτυχία των δύο τελευταίων του δίσκων «Ο Γιώργος Μαργαρίτης τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη», με διασκευές του αείμνηστου συνθέτη και το «Έγκλημα και τιμωρία», που αποτελείται από νέα τραγούδια.
Margaritis_aponomi_11
Ο Γιώργος Μαργαρίτης θεωρείται από πολλούς ως ο τελευταίος γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, στα πρότυπα του Στέλιου Καζαντζίδη και του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Η φωνή του χαρακτηρίζεται σαν παλιό καλό κρασί που με τον καιρό ωριμάζει και γλυκαίνει. Απ' το '81, που ο Γιώργος Μαργαρίτης μπήκε στη δισκογραφία, μας έχει δώσει πολλά διαχρονικά, πανελλαδικά σουξέ: Στον Καθρέφτη Σου Κοιτιέσαι, Εσύ Μιλάς Στην Καρδιά Μου, Μα Τι Λέω, Στου Παράδεισου Την Πόρτα, Κελί 33 και τον Τελευταίο Πυρετό του αξέχαστου Άκη Πάνου.
Margaritis_aponomi_10
Ο Μαργαρίτης το 1986 συνεργάστηκε με τον Θοδωρή Μανίκα στην παραγωγή του δίσκου "Όχι Πισωγυρίσματα". Το 1999 ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής πρότεινε μια εκ νέου συνεργασία στον Θοδωρή Μανίκα αναθέτοντας Έτσι δημιουργήθηκε το single "Δρόμοι του Πουθενά" αρχές του 2001 και λίγους μήνες αργότερα το album "Όλα θα τα Διαγράψω" σε συνεργασία με το συγκρότημα 667.
Margaritis_aponomi_13Margaritis_aponomi_15Margaritis_aponomi_12
Ώρα 22:00 και η αντίστροφη μέτρηση για την απονομή ξεκίνησε. Ο Γιώργος Μαργαρίτης συγκινημένος παραλαμβάνει τους 2 χρυσούς του δίσκους, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του και τον κόσμο που αγκάλιασε τα τραγούδια του. Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για τον Μανώλη Ρασούλη και τον άδικο χαμό του πριν λίγες μέρες, μιας και ο ίδιος έδωσε το τελευταίο του τραγούδι «Έγκλημα και τιμωρία» στο νέο δίσκο του Μαργαρίτη. Ανάμεσα σε αυτούς που παρέλαβαν την χρυσή πλακέτα ήταν και ο μεγάλος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, ο Πέτρος Βαγιόπουλος και ο Γιάννης Εμμανουηλίδης από την Οπισθοδρομική κομπανία. Η βραδιά συνεχίστηκε με τον Γιώργο Μαργαρίτη να τραγουδά live-unplugged 4 μεγάλες επιτυχίες του «Τα ποτά», «Έγκλημα και τιμωρία», «Κελί 33» και «Στου παράδεισου την πόρτα».
Margaritis_aponomi_08
Οι εντυπώσεις μας από την βραδιά της απονομής ήταν ποικίλες. Όλα ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς, έχοντας μεγάλη χαρά που θα συναντήσουμε τον Γιώργο Μαργαρίτη. Ο χώρος μικρός και ζεστός, που άρχιζε να γεμίζει ασφυκτικά και να δημιουργείται ένα κλίμα δυσφορίας. Μας δόθηκε η εντύπωση πως η τελετή απονομής έγινε μόνο για να γίνει, σαν απονομή ανάγκης, χωρίς να υπάρχει μια συνοχή στη βραδιά. Και το αποκορύφωμα... όταν επιδιώξαμε δύο φορές να μιλήσουμε με τον κύριο Μαργαρίτη αντιμετωπίσαμε μια επιφύλαξη και ένα δισταγμό στο να κάνει δηλώσεις, προτιμώντας όπως μας είπε να τον αφήσουμε να πιεί ένα κρασάκι με τους φίλους του και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν «Μετά». Το «Μετά» έγινε «Μετά στο τετράγωνο» και το τραγούδι που μου ήρθε σπινθιροβόλα στο μυαλό είναι το «Μετά, δεν υπάρχει μετά»(ντουέτο Γιάννη Βαρδή με Πασχάλη Τερζή) και έτσι τελείωσε η βραδιά της απονομής.

www.tralala.gr

Ο Λούκας και ο Stereo Mike στα LGR music awards


Όπως είχαμε πει, ο Λούκας θα ταξιδέψει στο Λονδίνο στα πλαίσια της προώθησης του ελληνικού τραγουδιού “Watch My Dance”.
Ανακοινώθηκε λοιπόν, ότι αύριο στα πλαίσια των βραβείων του ραδιοφωνικού σταθμού LGR, ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike θα παρουσιάσουν το τραγούδι τους σε όλους όσους θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Το LGR (London Greek Radio),  είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός που δημιουργήθηκε από την ελληνική κοινότητα του Λονδίνου και χαίρει ευρείας αποδοχής.
Το “Watch My Dance” μάλιστα, βρίσκεται στο νούμερο 7 του top 20 του σταθμού.

Τα βραβεία θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 25 Μαρτίου, στις 10 μ.μ. (τοπική ώρα).

Όσοι επιθυμούν λοιπόν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ζωντανά, μπορούν μέσω της ιστοσελίδας lgr.co.uk

Από τον Γρηγόρη Ραγκούση
www.tralala.gr

25η Μαρτίου 1821 - H Ελληνική Επανάσταση μέσα απο ένα διαφορετικό αφιέρωμα (videos)


Η Ελληνική επανάσταση του 1821 – 1824 είναι το πρώτο μέρος του Ελληνικού αγώνα της ανεξαρτησίας (1821-1832), που διεξήγαγε ο υπόδουλος ελληνισμός ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία και που κατέληξε στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ελληνικού κράτους από την Πύλη, με την συνθήκη του Μαΐου του 1832.
Η περίοδος είναι ευρέως γνωστή στην σύγχρονη Ελλάδα με τον όρο "επανάσταση του 21", και η επέτειος εορτασμού της έναρξής της είναι η 25η Μαρτίου, ημέρα επίσημης αργίας για το Ελληνικό κράτος.



Ένα διαφορετικό αφιέρωμα, μέσα απο γνωστά τραγούδια αλλά και επιλεγμένα video που βρήκαμε στο διαδίκτυο, για να τιμήσουμε την ημέρα της εθνικής μας επετείου!


ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
























www.tralala.gr

Νέα συνεργασία Σάκη - Τάμτας


Ο Σάκης Ρουβάς, με το τέλος του προγράμματος του και, γενικότερα, των εμφανίσεων του με την Άννα Βίσση στο Αθηνών Αρένα, ανακοίνωσε πως σε έναν περίπου μήνα θα συνεργαστεί με την Τάμτα στο κέντρο "Θάλασσα".
Την ανακοίνωση του αυτή, ο Σάκης την έκανε με την Τάμτα στο πλευρό του, όταν την προσκάλεσε να ανέβει μαζί του στην πίστα.

Οι δύο pop stars συνεργάστηκαν και παλαιότερα στο τραγούδι της Τάμτα "Θάρρος ή αλήθεια", όπως, επίσης, και σε νυχτερινό κέντρο.

Αφετηρία για τις εμφανίσεις τους στο κέντρο "Θάλασσα" θα είναι η 23η Απριλίου, νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ το κέντρο θα λειτουργήσει και το Πάσχα. Μαζί τους θα είναι και οι Cabin 54. Οι εμφανίσεις τους θα είναι περιορισμένες.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, στο "Θάλασσα" θα πραγματοποιήσουν εμφανίσεις και οι Αντώνης Ρέμος και Γιώργος Μαζωνάκης.

Ο Ρέμος θα εμφανίζεται από τις 9 μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης κάνει πρεμιέρα στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρώσει τις εμφανίσεις του στις 30 Οκτωβρίου, όπως υπολογίζεται.

Η yiayia παραδίδει μαθήματα


Μια Ελληνίδα γριούλα κάνει το γύρο του κόσμου με τις διαφημίσεις Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο εξωτερικό.
Η γιαγιά (yiayia) κάνει παρατηρήσεις στους σημερινούς νέους για τον τρόπο που τρώνε και όχι μόνον! Η γριούλα υποδεικνύει το σωστό τρόπο διατροφής, μέσα από συγκεκριμένη μάρκα προϊόντων!

Απολαύστε την!

Πως την είδε η Νάντια;


Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στους κόλπους της ελληνικής βιομηχανίας του show, η Νάντια Μπουλέ την είδε... μεγάλη μπαλαρίνα!
Όλοι λένε πως έχει καβαλήσει το καλάμι και τώρα κάνει στον παρτενέρ της στο Dancing with the Stars, Θάνο, μέχρι και υποδείξεις!

Οι φήμες φέρουν το ζευγάρι του Dancing να μην έχει και τις καλύτερες σχέσεις. Αυτό ενισχύεται από τη συμπεριφορά της "σταρ" στην εκπομπή της Ευγενίας Μανωλίδου, Dancing with the Stars Daily, όπου και ήταν καλεσμένη με τον χορευτή της. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής και όση ώρα βρίσκονταν στο πλατώ, η Νάντια δεν σταμάτησε λεπτό να κάνει παρατηρήσεις και υποδείξεις στο Θάνο Πισανίδη.

Ας της πάρει κάποιος το καλάμι, γιατί δεν τον βλέπω καλά το Θάνο!!!

Liam Gallagher: Οι καλύτερες ατάκες!


Ο frontman των Beady Eye και «φωνή» των Oasis, Liam Gallagher, από το ξεκίνημα του στην μουσική, δεν σταμάτησε να χαρίζει στα μουσικά media μια πλούσια συλλογή από ατάκες-statements, λέγοντας κυριολεκτικά, ότι του κατεβαίνει!
Όταν ακόμα οι Oasis υπήρχαν ως συγκρότημα, ο Liam Gallagher δεν είχε διστάσει να δηλώσει ότι: «Οι Oasis είναι μεγαλύτεροι από τον Θεό! Θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτεροι και από τους Beatles, αλλά μάλλον είναι ισάξιοι.».

Σήμερα - 25 Μαρτίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Ευάγγελος, Ευαγγελία




Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1931: Ο Hal Kemp και η ορχήστρα του ηχογραφούν το "Whistles," με τον Skinnay Ennis.
1947: Γεννιέται ο Έλτον Τζων, Άγγλος τραγουδιστής.
1972: Στο Εδιμβούργο, το Λουξεμβούργο κερδίζει τον 17ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, με την Βίκυ Λέανδρος να τραγουδάει Apres toi.
1974: Η Barbra Streisand ηχογραφά το album "Butterfly."
1991: Ο Michael Jackson συνοδεύει την  Madonna στα Oscars.
1996: Το ελληνικό συγκρότημα «Echo Tattoo» κερδίζει το α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ ροκ τραγουδιού στην Κοπεγχάγη.

Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1306: Ο Ρόμπερτ Μπρους γίνεται βασιλιάς της Σκοτίας. Τον ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη ο Μελ Γκίμπσον, στην ταινία «Μπρέιβχερτ».
1821: Η συμβατική ημερομηνία έναρξης της Ελληνικής Επανάσταση κατά των Οθωμανών.
1914: Ιδρύεται ο αθλητικός σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης, από διαφωνούντα μέλη του Ηρακλή.
1924: Η Ελλάδα ανακηρύσσει την Α' Ελληνική Αβασίλευτη Δημοκρατία.
1997: Η Πάμελα Γκόρντον διορίζεται πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός στις Βερμούδες.
2004:  Αρχίζουν οι ιστορικές συνομιλίες για το Κυπριακό, στην Λουκέρνη της Ελβετίας.