26 Φεβ 2011

Η Άννα Βίσση επιλέγει τραγούδια


Μέσα από εκατοντάδες τραγούδια που έχουν σταλεί, προσπαθεί η Άννα Βίσση να επιλέξει το νικητή του διαγωνισμού σύνθεσης.
Εδώ και 3 περίπου μήνες, η Άννα Βίσση, μέσα από το site της είχε αρχίσει διαδικτυακό διαγωνισμό, για να μπορέσει να βρει ένα νέο συνθέτη, τον οποίο θα μπορέσει να αναδείξει.
Σύμφωνα με το twitter της, η αγαπημένη ερμηνεύτρια, έχει συγκεντρώσει 100 συμμετοχές τις οποίες αυτήν τη στιγμή εξετάζει. Αγωνία τέλος λοιπόν για όσους έχουν στείλει τη συμμετοχή τους, καθώς αυτήν την εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα τραγούδια που θα περάσουν στον τελικό του διαγωνισμού. Σε ένα από τα video της είχε δηλώσει, ότι υπάρχει περίπτωση να ερμηνεύσει η ίδια το νικητήριο κομμάτι.
Καλή τύχη στους συμμετέχοντες και σίγουρα η εμπειρία της Άννας Βίσση θα την οδηγήσει στην επιλογή των καλύτερων τραγουδιών.
Από τον Γρηγόρη Ραγκούση
www.tralala.gr

Νέες φωτογραφίες από τον ξυλοδαρμό της Rihanna


Νέες φωτογραφίες βγήκαν στην επιφάνεια με τη γνωστή τραγουδίστρια Rihanna ξυλοφορτωμένη από τον Chris Brown.
Το θέμα είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια, όταν το πρώην ζευγάρι πήγαινε να παρακολουθήσει τα βραβεία Grammy. Καθ' οδόν, οι δύο τσακώθηκαν και ο Brown έχασε την ψυχραιμία του και την κτύπησε, κάνοντας την αγνώριστη.

Τώρα, κυκλοφόρησαν νέες φωτογραφίες από το νοσοκομείο με τη Rihanna κτυπημένη σε πολύ κακή κατάσταση.

Γιατί χώρισε η Μελέτη;


Η ίδια, λίγες ώρες μετά το χωρισμό της, μίλησε και για τους λόγους που τον επέφεραν.
Η Ελεονώρα μίλησε για λάθη που έγιναν στη σχέση της με το Γιάννη Ολιζιέρσκι και που τελικά επέφεραν το χωρισμό. Παρομοίασε τα λάθη αυτά με τον καρκίνο, αφού όπως είπε, συγκεκριμένα, όταν διαπράττεις τα λάθη, δεν το καταλαβαίνεις διότι δεν σου δίνουν σημάδια, ενώ, ακόμα κι αν σου δώσουν, εσύ τα αγνοείς. Όταν, όμως, συσσωρευτούν οι συνέπειες των λαθών, το αντιλαμβάνεσαι, αλλά, πλέον, βρίσκεσαι στο τελικό στάδιο και δεν υπάρχει γυρισμός.

Επίσης, όσο καιρό αντιμετώπιζε τα προβλήματα στη σχέση της, δεν μιλούσε σε κανέναν, παρά μόνο στο φίλο, συνεργάτη και αρχισυντάκτη της εκπομπής "Πρωινή Μελέτη", Θέμη Μάλλη. Η Ελεονώρα είπε πως έφευγε από το στούντιο με το τέλος της εκπομπής, χωρίς να μιλάει σε κανέναν, παρά μόνο στο Θέμη. Δήλωσε πως είναι πολύ σκληρό μέσα σου να διαλύεσαι, να βλέπεις και τον άνθρωπο σου να διαλύεται και να πρέπει να ακολουθείς την καθημερινότητα.

Η Κάιλι θέλει να γίνει μαμά


Μόνο που έχει τις αμφιβολίες της αν θα καταφέρει να μείνει έγκυος, λόγω των θεραπειών που έκανε στο παρελθόν για τον καρκίνο του μαστού.
Έτσι, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της υιοθεσίας ενός παιδιού ή τη χρήση παρένθετης μητέρας.

Η τραγουδίστρια που πρόσφατα έγινε θεία, αφού η αδερφή της γέννησε, ένιωσε πιο έντονα το αίσθημα της μητρότητας, αλλά ανησυχεί πως ο οργανισμός της δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί θετικά σε μια σύλληψη.

Megastar με πολλές εκπλήξεις


Αγαπημένα πρόσωπα, ανατρεπτικές συνεντεύξεις και όλα τα νέα της μουσικής σκηνής και της μεγάλης οθόνης, περιμένουν τους φίλους του «Mega Star», το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, στις 10:00.
Το «Mega Star» υποδέχεται το συγκρότημα «Μέλισσες» που εδώ και καιρό «κεντρίζουν» το ενδιαφέρον μας.

Η Κατερίνα Στικούδη βρέθηκε στα γυρίσματα του «Πενήντα – Πενήντα» και μίλησε με τους συντελεστές της σειράς που επιστρέφει δυναμικά στο Mega, τον Μάρτιο.

«Μουσικομαγειρέματα» με τους REC. Η Κατερίνα Στικούδη δοκιμάζει την αγαπημένη τους συνταγή και μιλά μαζί τους για την μέχρι τώρα πορεία τους.

Αποκλειστικά ρεπορτάζ μέσα από τα στούντιο ηχογραφήσεων. Ο Νίκος Βέρτης ηχογραφεί το νέο του τραγούδι με την Ισραηλινή τραγουδίστριαSarit Hadad και ο Πάνος Καλίδης το νέο τραγούδι του με τίτλο «Μη μου το χαλάς».

Το Top 10, παραμένει σταθερή αξία για το «Mega Star» και παρουσιάζει τα αγαπημένα τραγούδια, όπως τα ψήφισαν οι τηλεθεατές. Ενώ, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης παρουσιάζει τις δικές του προτάσεις για την μεγάλη οθόνη.

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, στις 10:00, μόνο στο «Mega Star».


Παρουσίαση: Κατερίνα Στικούδη
Αρχισυνταξία : Εύη Βόλλα
Σκηνοθεσία : Κώστας Καπετανίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ΑΝΩΣΗ

Σήμερα - 26 Φεβρουαρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Σεβαστιανός, Πορφύριος, Φωτεινή




Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1966: Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το δίσκο τους "19th Nervous Breakdown".
1970: Ο δίσκος των Beatles, "Beatles Again" κυκλοφορεί στις ΗΠΑ και εμπεριέχει το τραγούδι "Hey Jude".
1975: Το μιούζικαλ του Harry Chapin, "The Night That Made America Famous" ξεκινά στο Broadway.
1977: Κυκλοφορεί το single των Eagles, "Hotel California".
1983: Το αλμπουμ του Michael Jackson, "Τhriller" ανεβένει στο Νο.1 και μένει εκεί για 37 εβδομάδες.

Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1815: Ο Ναπολέων με 1.200 οπαδούς του ξεκινά από το νησί Έλβα, όπου ήταν εξόριστος, με προορισμό το Παρίσι για να ξαναπάρει την εξουσία.
1883: Πεθαίνει ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός.
1938: Γεννιέται ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ήρωας του εθνοαπελευθερωτικόυ αγώνα 55'-59'. (θαν. 14/3/1957)
1945: Γεννιέται ο πολιτικός και πρώην προπονητης του μπάσκετ, Γιάννης Ιωαννίδης.
1952: Πεθαίνει ο Θεόδωρος Δ. Πάγκαλος, αξιωματικός του στρατού και πολιτικός. Παππούς του νυν βουλευτή Θεόδωρου Πάγκαλου.
1969: Πρώτη προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.
1991: Παροπλίζεται το «Βέλος», το πολεμικό πλοίο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κίνημα του Ναυτικού κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Ο Νίκος Μουρατίδης και η σχέση του με την Άννα Βίσση


Με αφορμή τη ραδιοφωνική του συνάντηση με την Άννα Βίσση μιλάει αποκλειστικά στο fannatics.gr για τη γνωριμία τους, το ρόλο του στο διαγωνισμό "Γράψε ένα τραγούδι για την Άννα", απαντά αν υπάρχει διάδοχος της Άννας Βίσσ η και μας λέει ποια είναι τελικά η γνώμη του για την Άννα...
Βιογραφικά στοιχεία του Νίκου Μουρατίδη:
Ξεκίνησε σπουδάζοντας σκηνοθεσία, εργάστηκε σε δισκογραφικές εταιρείες κάνοντας δημόσιες σχέσεις στη Μαρινέλλα, την Ελπίδα, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Μητροπάνο, τη Σακελλαρίου, τη Δημητρίου, την Τσανακλίδου, το Βλάσση Μπονάτσο, τον Πανούση, τον Πορτοκάλογλου, τους Κατσιμίχα και πάρα πολλούς ακόμα.

Συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες σταρ του θεάτρου... Μελίνα, Αλίκη, Ειρήνη Παπά, Ζωή Λάσκαρη και γνώρισε τον Χατζιδάκι, τον Τσαρούχη, τον Θεοδωράκη, τον Ζαμπέτα, τον Κραουνάκη...

Μέχρι που αφήνει τη δισκογραφία και ...βάζει στη ζωή του την τηλεόραση. Αρχισυντάκτης στη μουσική εκπομπή "Monitor" στα '80s, μουσικός επιμελητής στους τηλεοπτικούς "Απαράδεκτους" στα '90s και αργότερα σεναριογράφος των σειρών "Μάνα είναι μόνο μία" στο Mega Channel με τη Μαίρη Χρονοπούλου, "Αθήνα - Θεσσαλονίκη" και "Παππούδες εν δράσει" στην κρατική τηλεόραση και "Ο τέλειος άνδρας" στο Star Channel!

Το 1992 ανακάλυψε στην Πάτρα το Γιώργο Μαζωνάκη και μέχρι το 1998 ήταν manager του χτίζοντάς του μία πολύ σημαντική καριέρα.

Στα '00s αποφασίζει να περάσει μπροστά από τις κάμερες και συμμετέχει σε μουσικά reality και talent shows. Pop Stars, Fame Story, Dream Show, X- factor... Παρουσιάζει, όμως, και τις δικές του εκπομπές, "Θεά τον έκανες το μουσακά" στον ΑΝΤ1 και "Στη βεράντα" στο Alter.

Είναι dj, έγραψε βιβλία (Τις περιπέτειες του μικρού Αλκιβιάδη για παιδιά και τα μυθιστορήματα "Η βραχονησίδα", "Αθήνα - Θεσσαλονίκη" βασισμένο στην τηλεοπτική του σειρά, τα διηγήματα «Εγώ ήμουν αντράκι", και το λεύκωμα με τις εμπειρίες του στο X-factor 1 & 2).

Το 2010 τον βρίσκει να έχει δημιουργήσει το δικό του εκδοτικό οίκο "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ", να συμμετέχει στο X-factor και να κάνει ραδιοφωνική εκπομπή στον ΑΝΤ1 Κύπρου και σε 30 επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα.



Η συνένετευξη
Θυμάστε πότε έγινε η πρώτη γνωριμία σας με την Άννα;

Βεβαίως, θα πρέπει να ήταν τέλη της δεκαετίας του '70. Την θυμάμαι επίσης έντονα στο στούντιο Sierra στην Μεσογείων όπου με παραγωγό τον Κώστα Φασόλα ηχογραφούσε ένα δίσκο, στον οποίο και θα διασκεύαζε το Woman in love της Barbra Streisand.

Όλα αυτά τα χρόνια έχετε μιλήσει αρκετές φορές για την Άννα, πότε με θετικά σχόλια και πότε ασκώντας έντονη κριτική. Τελικά, τι πιστεύει ο Νίκος Μουρατίδης για την Άννα Βίσση;

Πιστε ύω ότι είναι μια μοναδική τραγουδίστρια, ότι έχει πετύχει απίστευτα πράγματα στο χώρο της μουσικής, ότι έχει κάνει μια συγκλονιστική πολύχρονη καριέρα αλλά υπήρξαν και φορές που δεν μου άρεσε το ρεπερτόριο της.

Γιατί επιλέξατε να πάρετε συνέντευξη από την Άννα Βίσση ειδικά για τη μέρα της γυναίκας; Πώς προέκυψε αυτή η συνάντηση; Φοβηθήκατε ότι θα αρνιόταν να σας δώσει συνέντευξη, με δεδομένο την αρνητική κριτική, που έχετε κάνει κατά καιρούς γι' αυτήν;

Της πρότεινα να της κάνω μια τηλεφωνική συνέντευξη για το καινούργιο της cd που μου άρεσε, και εκείνη το σκέφτηκε και μου πρότεινε να το κάνουμε μεγαλύτερο και από κοντά. Έτσι της πρότεινα μια ολόκληρη 2ωρη εκπομπή. Εκείνη διάλεξε την ημέρα της γυναίκας, και εμένα μου άρεσε πολύ η ιδέα.

Ποια ήταν η πιο "δύσκολη" ερώτηση που της υποβάλατε στη συνέντευξη;

Δεν ήταν μία, ήταν περισσότερες, θα τις ακούσετε..

Όλα αυτά τα χρόνια η Άννα έχει δώσει εκατοντάδες συνεντεύξεις και γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα για εκείνη. Υπάρχει κάτι, που θεωρείτε ότι δε γνωρίζουμε για την Άννα και πιθανόν να το μάθουμε μέσα από τη συνέντευξη, που της κάνατε;

Όχι δεν θα μάθουμε κάτι καινούργιο, ίσως μερικές νέες πληροφορίες ή κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Μου μιλάει για τους γονείς της, για τον έρωτα, για το ότι έχει κλάψει για κάποιον άντρα, για την γνωριμία της με την Barbra Streisand, για την λατρεία που έχει στον Barry White. μου λέει ότι της αρέσει η Μόνικα και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μου τραγουδάει a capela Σταμάτη Κραουνάκη και Ελπίδα. τέτοια.

Μιλήστε μας για το παρασκήνιο της συνέντευξης... Πότε έγινε, πόσες ώρες μείνατε στο σπίτι της Άννας, πως ήταν η Άννα ως οικοδέσποινα;

Έγινε 10 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα και ήταν γλυκύτατη και ευγενέστατη με όλους. Ήρεμη, ισορροπημένη και πανέμορφη. Περάσαμε μα ζί γύρω στις δυόμιση ώρες, γιατί πιάσαμε την πάρλα και εκτός συνέντευξης, θυμηθήκαμε τα παλιά

Πως σας φάνηκε η ιδέα της Άννας για το διαγωνισμό "Γράψε ένα τραγούδι για την Άννα!"; Ποιος θα είναι ο ρόλος σας στην επιλογή του καλύτερου τραγουδιού;

Μου άρεσε πολύ η ιδέα για τα νέα ταλέντα, και αν θα βρεθούν καλά κομμάτια θα προσπαθήσω να την πείσω να τα κάνει δίσκο. Θα είμαι ο άνθρωπος που μαζί της θα κάνουμε το πρώτο ξεκαθάρισμα και μετά όσα απομείνουν θα τα ακούσει και η υπόλοιπη κριτική επιτροπή.

Τι ξεχωρίζετε από την πορεία της Άννας όλα αυτά τα χρόνια;

Την τόλμη της, τον τσαμπουκά της και κυρίως ότι κάποια στιγμή άλλαξε καριέρα και κοινό. Έδωσε μια «κλωτσιά» στην παλιά Άννα Βίσση και μπροστά μας ξεπετάχτηκε η νέα.

Σε ένα αφιέρωμα στους σταρς του χθες και του σήμερα, στο Nitro (2004) γράψατε ποιοι σημερινοί σταρς αντικατέστησαν τα είδωλα του χτες. Μόνο στην περίπτωση της Άννας, η Άννα του σήμερα "αντικατέστησε" την Άννα του χτες. Τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει; Γιατί πιστεύετε ότι εξακολουθεί ακόμα να αφορά τον κόσμο;

(Συγκεκριμένα, είχατε γράψει: "Τότε: Ξεκίνησε κυριλέ από μπουάτ με Νταλάρα και Ρίτσο και ήταν μια καλή τραγουδίστρια. Οι έρωτές της έμειναν στην ιστορία. Τώρα: Έγινε "Δαίμονας". Κουκλάρα και φωνάρα, τραγουδάει Καρβέλα και οι έρωτές της περνάνε στην ιστορία.")

Αυτό που σας είπα πριν. Ο ίδιος της ο εαυτός.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι από όσα έχει τραγουδήσει η Άννα;

Ε. ένα τραγούδι! Δεν είναι ένα, είναι περισσότερα.

Αν θα έπρεπε να "στήσετε" ένα πρόγραμμα για την Άννα, τι τραγο ύδια θα της δίνατε να τραγουδήσει; Τι της πάει περισσότερο;

Ανάλογα με το χώρο. Αν ήταν μεγάλος θα της έκανα δυναμικές επιλογές, αν ο χώρος ήταν μικρός θα της διάλεγα πιο συναισθηματικά πράγματα. Της ταιριάζουν σχεδόν όλα γιατί είναι πολύ καλή τραγουδίστρια.

Στα 40 σχεδόν χρόνια καριέρας της Άννας, τα μέσα και οι δισκογραφικές εταιρείες έβρισκαν σε κάθε δεκαετία και από 2-3 διαδόχους της. Ωστόσο, η πορεία των εκάστοτε "διαδόχων" απέδειξε ότι η σύγκριση με την Άννα, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά από άποψη διάρκειας στο χρόνο, δεν υφίστατο. Υπήρξε κάποια τραγουδίστρια όλα αυτά τα χρόνια, που θεωρήσατε ότι θα μπορούσε να διαγράψει μία πορεία αντίστοιχη με της Άννας;

Αν θα μπορούσε κάποια να αντικαταστήσει την Βίσση, θα την ξέραμε ήδη.

Εν τέλει, υπάρχουν διάδοχοι για τέτοια μεγάλα ονόματα που ξεχωρίζουν στο χώρο τους και έχουν διάρκεια και διαχρονικότητα, όπως η Μελ ίνα, η Αλίκη, η Μαρινέλλα; Ή απλά χαράσσουν μόνα τους μια πορεία που δύσκολα επαναλαμβάνεται;

Ο κάθε μεγάλος καλλιτέχνης έχει το δικό του άστρο, την προσωπικότητα και το δικό του στίγμα. Κανείς δεν μπορεί να του το πάρει και να τον αντικαταστήσει. Γι' αυτό άλλωστε και όλες αυτές οι γυναίκες έκαναν τόσο μεγάλες και πολύχρονες καριέρες. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Έχετε συμμετάσχει στο Pop Stars, στο Fame story, στο Dream show καθώς και πιο πρόσφατα στο X- Factor. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει σε πολλά reality πολύ καλές φωνές, πολύ ωραίες παρουσίες και σε συνδυασμό με τη μεγάλη προβολή που τους γίνεται από τα media θα περίμενε κανείς να κάνουν σημαντική καριέρα, αλλά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έχουν καταφέρει να κάνουν κάτι αξιοσημείωτο και να ξεχωρίσουν.

Αυτό τι σχέση έχει με την Άννα; Anyway, το 70% των παιδιών των talent shows αυτή τη στιγμή έχουν τραγούδια στα ραδιόφωνα, έχουν κλιπ, τραγουδάνε σε κέντρα και μουσικές σκηνές. Άσχημα είναι; Τώρα για σουπερ σταρ και μεγάλες καριέρες θα δούμε.

Με την ιδιότητά σας ως κριτής σε αυτά τα talent shows, αλλά και ως μουσικός παραγωγός, γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; Μήπως τελικά αυτό που λείπει από αυτά τα παιδιά είναι το star quality;

Μπορεί. Η τηλεόραση και τα ΜΜΕ τους δίνουν την ευκαιρία από κει και πέρα παίζει ρόλο και η προσωπική τους γοητεία, ακτινοβολία, οι επιλογές τ ους και ένα σωρό πράγματα.

Τι πρέπει να έχει κάποιος για να θεωρείται σταρ;

Πουτανιά, τσαχπινιά και ξυράφι μυαλό. [γέλια]

Υπάρχουν σταρς σήμερα στην Ελλάδα;

Ναι υπάρχουν και τους ξέρουμε όλοι ποιοι είναι.

Ακούστε εδώ το διαφημιστικό spot για την εκπομπή με καλεσμένη την Άννα Βίσση: http://www.youtube.com/watch?v=mhvFgfhD7ns