5 Ιουλ 2011

40 χρόνια από τον θάνατο του Jim Morrison: Oι Doors θυμούνται...


Στις 3 Ιουλίου 2011, ανήμερα της επετείου των 40 ετών από τον θάνατο του Jim Morrison, τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος, ο κιθαρίστας Rob Krieger και ο keyboardist Ray Manzarekβρέθηκαν στο κοιμητήριο Pierre-Lachaise του Παρισιού και μαζί με μια τεράστια ομάδα από fans του Jim Morrison, άναψαν κεριά στον τάφο του θρυλικού ποιητή της rock.
Oι fans φορούσαν t-shirts με την επιγραφή “40th anniversary”...
 Στις 3 Ιουλίου 1971, ο Jim Morrison έφυγε από την ζωή από υπερβολική κατανάλωση ναρκωτικών. Παρ` όλα αυτά, χιλιάδες fans ανά τον κόσμο έχουν σχηματίσει θεωρίες κατά τις οποίες ο Jim Morrison δεν πέθανε ποτέ, αλλά θέλησε να εξαφανιστεί από τον σύγχρονο κόσμο και συνεχίζει να ζει ανάμεσα μας.
 Αλήθεια ή ψέμα;  Πάντως τα τραγούδια που έγραψε μαζί με τους Doors συνεχίζουν να έχουν πολλή ζωή ακόμη
Eδώ το video από ένα θρυλικό track...

“Guerilla Radio” - Rage Against The Machine. Η ιστορία ενός κλασσικού τραγουδιού…


Με αφορμή τις δηλώσεις του frontman των Rage Against The Machine, Zach De La Rocha για όσα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας τον τελευταίο καιρό, θυμόμαστε ένα από τα πιο κλασσικά και επίκαιρα singles της δισκογραφίας των Rage Against The Machine, το “Guerilla Radio”.
  Το “Guerilla Radio” κυκλοφόρησε ως single μέσα από το album “The Battle Of Los Angeles” στις 12 Οκτωβρίου 1999. Το συγκρότημα κέρδισε το βραβείο Grammy στην κατηγορία  “Best Hard Rock Performance” για την ερμηνεία αυτού του τραγουδιού.
Το “Guerilla Radio” ήταν το κομμάτι που επέλεξαν να παρουσιάσουν Live οι Rage Against The Machine, κατά την εμφάνιση τους την ίδια χρονιά, στο late night show του Dave Letterman. 
 Η performance αυτή σημαδεύτηκε από την κίνηση του Zack De La Rocha να δείξει το μεσαίο δάκτυλο μπροστά στις κάμερες του -κατά πολλούς- «συντηρητικού» show του Letterman, ενώ φορούσε ένα t-shirt που έγραφε “Free Mumia Abu Jamal”. 
To video του “Guerilla Radio” προκάλεσε ακόμα περισσότερες συζητήσεις, καθώς χρησιμοποίησε ελαφρώς παραλλαγμένες εικόνες από διαφημίσεις γνωστής αμερικάνικης εταιρείας ρούχων, παράλληλα με ένα λευκό φόντο όπου αναδείκνυε εργάτες εργοστασίων πολυεθνικών εταιριών, μαζί με τους Rage Against  The Machine, όπου έπαιζαν live το κομμάτι. 
To “Guerrilla Radio” συμπεριλήφθηκε στην συλλογή “Body Of War: Songs That Inspired An Iraq War Veteran” , ένα album που κυκλοφόρησε για την υποστήριξη της οργάνωσης “Iraq Veterans Against The War”. Μέχρι και σήμερα, στις ζωντανές του εμφανίσεις με το side project Nightwatchman, o Zach De La Rocha ερμηνεύει μια acoustic version του track.
Εδώ το video του "Guerilla Radio".

Οι Take That κοντράρουν τους Oasis!


Κατά την διάρκεια της τελευταίας εμφάνισης των Take That στο στάδιο Webley του Λονδίνου, ο Robbie Williams με μια του ατάκα προς το κοινό, αμφισβήτησε την δυναμική rock συγκροτημάτων όπως οιRolling Stones και οι Oasis σε σύγκριση με τους Take That!
 O Robbie είπε: «Oι Rolling Stones έκαναν δυο συναυλίες εδώ, οι Oasis 3, οι Take That είναι εδώ  για οκτώ συνεχόμενα βράδια. Noel Gallagher, lick my arse!»
Από την μεριά του, ο συνθέτης των περισσότερων τραγουδιών των Oasis, Noel Gallagher δεν μπορούσε να μην απαντήσει με τον γνωστό του κυνικό τρόπο:  «Wow, αυτή η ορμονοθεραπεία του, έχει κάνει θαύματα! Θα προτιμούσα όμως να ζουλήξω το αντρικό του στήθος!»
Η απάντηση του Gallagher ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την δημόσια παραδοχή του Robbie Williams ότι βρίσκεται σε ορμονοθεραπεία, για να αποκαταστήσει την σεξουαλική του διάθεση.  Περιμένουμε μια «περιποιημένη» απάντηση από τον Robbie Williams και η κόντρα ξεκίνησε!

Σήμερα - 5 Ιουλίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Πλούταρχος, Απόλλων, Νίκανδρος


Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :


1775: Γεννιέται ο συνθέτης William Crotch.
1878: Γεννιέται ο συνθέτης Josef Holbrooke.
1895: Γεννιέται ο συνθέτης Gordon Jacob.
1918: Γεννιέται ο συνθέτης Rochberg.
1969: Οι Rolling Stones έδωσαν μια δωρεάν συναυλία στο Λονδίνο για 250000 fans στο Λονδίνο, και καλωσόρισαν τον Mick Taylor ως το νέο τους κιθαρίστα.
1975: Το άλμπουμ των Bad Company με τίτλο “Feel Like Making Love” κυκλοφόρησε
1989: Πεθάνει ο συνθέτης Louis-Claude Daquin.

1996: Πεθαίνει ο Anne Schumacher Hummert.


Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα : 


1687: Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες «Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας», όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της μηχανικής και το νόμο της βαρύτητας.
1811: Ο Σιμόν Μπολιβάρ κηρύσσει την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από την Ισπανία.
1934: «Ματωμένη Πέμπτη»: Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο πυροβολεί κατά απεργών λιμενεργατών και σκοτώνει δύο.
1946: Ο Γάλλος μηχανικός Λουί Ρεάρ επιδεικνύει το πρώτο μαγιό μπικίνι σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι.
1948: Θεσπίζεται από τους Εργατικούς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.
1965: Η Μαρία Κάλλας δίνει την τελευταία της παράσταση, τραγουδώντας «Τόσκα» στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.



Τσακαλάκος: Η εκτίμηση, το ήθος και οι κίνδυνοι


Το νέο μουσικό είδωλο στην Ελλάδα, δεν πετάει στα σύννεφα με την επιτυχία του, αφού αναγνωρίζει πως χρειάζεται αγώνας για να τη διατηρήσει.
Ακόμα και την αγάπη του κόσμου δεν ήξερε αν την είχε κερδίσει, παραδέχεται ο ίδιος στο "TV Έθνος". Πίστευε στον εαυτό του, πίστευε πως θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τον τελικό, αλλά δεν ήξερε αν θα τον εκτιμούσε ο κόσμος.

Ένας καλλιτέχνης πρέπει να έχει ήθος, ώστε να μπορεί να σέβεται αυτό που κάνει και μαζί και το κοινό του. Ο Παναγιώτης Τσακαλάκος νιώθει αποστροφή με καλλιτέχνες που βγάζουν το αίσθημα του ναρκισσισμού και προσποιούνται στην ερμηνεία ενός τραγουδιού ή ρόλου. Ο ίδιος λέει πως ήξερε ότι μια κάμερα θα τον "έπαιρνε" συνεχώς πάνω στη σκηνή του Greek Idol, αλλά ήξερε πως με το που θα έβγαινε εκεί, έπρεπε να είναι ο εαυτός του, χωρίς τίποτε ψεύτικο.

Η δημοσιότητα κρύβει κινδύνους που μπορούν να καταστρέψουν έναν καλλιτέχνη. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στον ίδιο αν η ξαφνική δημοσιότητα του συνέβαινε στα 20 του χρόνια. Τώρα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και την επιτυχία, αλλά και την αποτυχία. Αναγνωρίζει πως και οι δύο καταστάσεις είναι μέρος της δουλειάς του, έτσι είναι προετοιμασμένος για όλα.

Sunny Μπαλτζή: 'Μιλάω με τα τραγούδια μου'


Η διάσημη, πια (μέσα από τα σενάρια που τη φέρουν ζευγάρι με το Γιάννη Λάτσιο) τραγουδίστρια, ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει να πει που την αφορά, το λέει μέσα από τα τραγούδια της και δεν δίνει λόγο για την προσωπική της ζωή.
Μιλώντας στην εκπομπή "Super Star", η Sunny κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που λένε ότι είναι μαζί με το διευθυντή προγράμματος του Αντέννα. Η απάντηση της ασαφής: "Με φέρνεις σε τρομερή αμηχανία. Θέλω πω πως λυπάμαι πάρα πολύ που τα έφερε έτσι η ζωή, σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και τα πολιτικά πράγματα, ένας βαθιά πολιτικοποιημένος άνθρωπος όπως εγώ, να πρέπει να απολογούμαι για στενές επαφές τρίτου τύπου". Στη συνέχεια, όμως, ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να βγάζει στη φόρα την προσωπική της ζωή, αφού τόσα χρόνια δεν το έκανε ποτέ, αν και έχει ζήσει πολλά. Τώρα μιλάει με τα τραγούδια της στον κόσμο, που δεν τον αφορούν τα προσωπικά της.

Οι φήμες της έχουν χρεώσει και την παρουσίαση μουσικής εκπομπής στην τηλεόραση, με τη νέα σαιζόν. Γεμάτη αυτοπεποίθηση απαντά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού αν έκανε κάτι τέτοιο, θα έκλειναν πολλά μαγαζάκια και ο κόσμος θα άκουγε αληθινή μουσική. Αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι το ότι μελετά κάποιες προτάσεις που της έγιναν και δεν θα διστάσει να ζητήσει και τη γνώμη του Γιάννη Λάτσιου.