17 Σεπ 2011

THE ARK FESTIVAL 2011, Αθήνα! Η επόμενη μέρα!


"Έλα απόψε για να νιώσεις όπως δεν ένιωσες ποτέ"


Κέφι, χορός, ανθρώπινη επαφή, χαρούμενες αναμνήσεις, ενωμένες φωνές. Πραγματοποιώντας την υπόσχεσή του να προσφέρει καλή μουσική ως μοναδικό αντίδοτο στις τρέχουσες δυσκολίες, το ARK Festival αποβιβάστηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα για ένα διήμερο που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην αμείωτη ακτινοβολία των καλλιτεχνών που απαρτίζουν το φεστιβάλ φέτος και, φυσικά, την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου. Δύο διαδοχικά sold out στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από ένα κοινό στο οποίο κυριάρχησαν οι νεανικές παρουσίες: ακλόνητη απόδειξη ότι η νέα γενιά αγκαλιάζει έμπρακτα τους μουσικούς που θα αποτελούν soundtrack της ζωής της για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν και παράλληλα ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν λύνεται με λίγο χορό και λίγο τραγούδι.

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, οι φεστιβαλιστές χόρεψαν μέχρι τελικής πτώσεως από πολύ
νωρίς, όταν έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα του αθηναϊκού ARK Festival 2011 οι απολαυστικοί Ska Bangies, πριν ακολουθήσει το διπλό νοκ άουτ του Πάνου Μουζουράκη και του Λεωνίδα Μπαλάφα. Οι πολύχρωμοι ήρωες Burger Project με special guest το Φοίβο Δεληβοριά εξασφάλισαν την επιπλέον κατανάλωση ενέργειας μέχρι το μεγάλο φινάλε όπου οι Locomondo γνώρισαν την απόλυτη αποθέωση από το υπερενθουσιώδες πλήθος. Ο πολλά υποσχόμενος τραγουδοποιός Gaudi εγκαινίασε την επόμενη μέρα του φεστιβάλ με μια εμφάνιση που κορυφώθηκε με μια swing έξαρση, με τους Imam Baildi να στήνουν ένα πολύχρωμο γλέντι συνεπικουρούμενοι από τη Ρένα Μόρφη και τον MC Yinka. Η Νατάσσα Μποφίλιου μάγεψε με τη φωνή της στην παρθενική της εμφάνιση στο ARK, αφήνοντας μια θεατρική επίγευση και προθερμαίνοντας το κοινό για τους Maraveyas Ilegal, που δεν άφησαν σε κανέναν άλλη επιλογή παρά να υψωθούν χιλιάδες χέρια στον ουρανό ως απάντηση στο επί σκηνής «όργιο». Η βραδιά και το διήμερο έκλεισαν με τη Μόνικα σε ρόλο headliner, η οποία για άλλη μια φορά παρέσυρε το κοινό σε ένα ταξίδι πλούσιο σε συναίσθημα, ζεστασιά και μελωδία, ενώ ολοκλήρωσε τη συναυλία της ερμηνεύοντας για πρώτη φορά επί αθηναϊκού εδάφους το καινούργιο ελληνικό της τραγούδι «Σε Ποιον Έρωτα Ζω».

Η χαλαρή, φιλική ατμόσφαιρα επισφραγίστηκε από τις δωρεάν αγκαλιές που προσφέρονταν στην είσοδο, το παζάρι δίσκων και (περσινών) T-shirt και από μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα live επικοινωνία και αναμετάδοση των καλύτερων στιγμών του φεστιβάλ στο Facebook και το Twitter, όπου το κοινό του φεστιβάλ αλλά και όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν μοιράστηκαν τα σχόλια και τις εντυπώσεις τους ενώ παρακολουθούσαν τι συνέβαινε επί σκηνής μέσω φωτογραφιών.

Σας ευχαριστούμε όλους.

"In Music We Trust"


LINKS:
Official Site: www.arkfestival.gr
Facebook: THE ARK FESTIVAL
Twitter: www.twitter.com/ark_festival
Contact: info@arkfestival.gr

ΝΕΒΜΑ και Stan μαζί σε νέο τραγούδι... Ακούστε το!



Η έκπληξη που μας έλεγε ο Stan αποκαλύφθηκε...

Οι ΝΕΒΜΑ μαζί με τον Stan παρουσίασαν για πρώτη φορά ζωντανά στη σημερινή συναυλία της Amita motion. Τουλάχιστον έτσι ανακοίνωσαν οι ΝΕΒΜΑ μέσα από το το facebook page τους:
"Έρχεται νέο single ΝΕΒΜΑ feat. Stan! 20.000 τυχεροί το άκουσαν πρώτοι στην Ημέρα Θετικής Ενέργειας Amita Motion!"
Kαι ο τίτλος αυτού "Στο μυαλό μου" και όπως φαίνεται το κοινό το λάτρεψε ήδη...
Μια συνεργασία που σίγουρα θα ενθουσιάσει!
Από τον Γρηγόρη Ραγκούση
www.tralala.gr

Το Βρετανικό X-Factor στη Μύκονο


Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Sun" η φάση του Judges House γυρίζεται στο Ελληνικό νησί, όπου βρίσκεται η ελληνικής καταγωγής κριτής του show, Tulisa Contostavlos.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα γυρίσματα θα διαρκέσουν 4 μέρες και πραγματοποιούνται στην περιοχή Αγίου Ιωάννη, σε πολυτελείς βίλες.

Επίσης, στα live shows του παιχνιδιού θα προβληθούν εικόνες από τον Ορνό και τη Χώρα, περιοχές χαρακτηριστικές της Μυκόνου.

Σήμερα - 17 Σεπτεμβρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Αγάπη, Ελπίδα, Πίστη, Σόνια, Σοφία







 Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1931: Η δισκογραφική εταιρία RCA λανσάρει για πρώτη φορά τον δίσκο 33 1/3 στροφών, με ηχογραφημένη την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν. Λόγω υψηλού κόστους, το εγχείρημα δεν θα έχει εμπορική επιτυχία, παρά μόνο το 1948, από την αντίπαλο της RCA, Columbia. 

1967: Οι  Doors εμφανίζονται  "Ed Sullivan Show" και παρουσιάζουν το "Light My Fire" και  "People Are Strange." 

1998: Οι American Airlines κάνουν αναγκαστίκη προσγείωση στο  Denver επειδή ένας επιβάτης μόλις είδε τους  Hootie & The Blowfish άρχισε να αντιδρά βίααια.

2002: Η Kelly Clarkson κυκλοφορεί το  πρώτο της single με τίτλο "Before Your Love/A Moment Like This".



 Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα : 

1910: Βρετανός ψυχίατρος υποστηρίζει ότι αν οι άνθρωποι συνεχίζουν να προσβάλλονται ψυχοπαθολογικά με τον ίδιο ρυθμό, σε 40 χρόνια ο αριθμός των τρελών θα ξεπεράσει εκείνο των γνωστικών.

1921: Οι Τούρκοι επιτίθενται κατά του ελληνικού στρατού στο Αφιόν Καραχισάρ.

1953: Ο πρώτος επιτυχής αποχωρισμός σιαμαίων με εγχείρηση σε νοσοκομείο της Νέας Ορλεάνης. Οι αδελφές Κάρολιν Αν και Κατρίν Αν Μουτόν ήταν ενωμένες στη μέση.

1961: Οι πραξικοπηματίες της Άγκυρας εκτελούν τον Αντνάν Μεντερές, ο οποίος ως πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέχθηκε το πογκρόμ εναντίον της ελληνικής παροικίας στην Κωνσταντινούπολης.