14 Νοε 2010

Το Τραγούδι της Ημέρας


DOCTA ft. XARIS AKRITIDIS - THELO TA MATIA TIS NA KSEXASO

Σήμερα - 14 Νοεμβρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν:
Φίλιππος, Φιλιππία

Επέτειοι:
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη


Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :


1946: Πεθαίνει ο Μανουέλ Ντε Φάλια, ισπανός μουσουργός. («Ο μάγος έρωτας») [γεν. 23/11/1876]

1949: Γεννιέται ο Βαγγέλης Γερμανός, τραγουδιστής και συνθέτης.

1989: Ο Μάνος Χατζιδάκις ιδρύει την «Ορχήστρα των Χρωμάτων».

2000: Η δίκη του Michael Abram αρχίζει. Επιτέθηκε στον George Harrison και στην γυναίκα του τον Δεκέμβριο του 1999.


Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :


1851: Ο αμερικάνος συγγραφέας Χέλμαν Μέλβιλ εκδίδει στις ΗΠΑ το μυθιστόρημά του «Μόμπι Ντικ», ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.


1910: Η πρώτη απονήωση στην ιστορία της αεροπορίας. Ο αμερικανός πιλότος Γιουτζίν Ιλάι σηκώνει ένα αεροπλάνο από το κατάστρωμα του καταδρομικού «Μπέρμιγχαμ».


1919: Υπογράφεται στη Γαλλία η Συνθήκη του Νεϊγύ, που ρυθμίζει τις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις. Στην Ελλάδα παραχωρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.


1926: Ιδρύεται η ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) με μετατροπή της ΕΠΣΕ.

1940: Ελληνική αντεπίθεση στο μέτωπο της Πίνδου, με την απώθηση των ιταλικών δυνάμεων από το ελληνικό έδαφος.

Κώστας Τουρνάς: "Δεν μπορείς να μην είσαι δίκαιος"


Ο Κώστας Τουρνάς μιλά στο περιοδικό Τηλεθεατής, αποφεύγει τις προβλέψεις για το νικητήριο ζευγάρι του Just the two of us και ανοίγει τα χαρτιά του για τον τρόπο που κρίνει.

Οι παράμετροι που έκαναν τον Κώστα Τουρνά να δεχτεί να συμμετέχει στο σόου ήταν ο φιλανθρωπικός σκοπός και η έλλειψη ψυχαγωγικών και μουσικών προγραμμάτων από την ελληνική τηλεόραση.
Ο ρόλος του κριτή ήταν μια πρόκληση για τον ίδιο "Εγώ ως άνθρωπος δεν μπαίνω ποτέ στη διαδικασία να αναλύσω, να κρίνω, να μετρήσω ή να βαθμολογήσω. Από αυτήν την άποψη ήταν πρόκληση, γιατί όταν κρίνεις και δημόσια μάλιστα, υπάρχει μία απαίτηση από αυτόν ο οποίος κρίνει εσένα από το σπίτι του, να δικαιώσεις την κρίση σου. Κι αυτό προσπαθώ να κάνω" όλο αυτό είναι δύσκολο γιατί όπως λέει ο ίδιος "Ως πρόγραμμα συγχύζεται πολλές φορές στα μάτια του κοινού με παιχνίδια, τα οποία έχουν να κάνουν με διεκδίκηση."

Προσπαθεί να είναι δίκαιος στην κρίση του "Δεν υπάρχει λόγος ούτε εγώ να φαίνομαι και να είμαι αυστηρός - γιατί πραγματικά δεν ξεχνάω ποτέ ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι- και από την άλλη δεν μπορείς να μην είσαι δίκαιος."

Ακόμα κατά τη γνώμη του δεν έχει αρχίσει να φαίνεται το νικητήριο ζευγάρι καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς: "Η προσπάθεια ενός ζευγαριού μπορεί να ανατραπεί σε μία εκπομπή από μία λάθος εκτίμηση. Αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι, αυτή είναι η έκπληξη και το ενδιαφέρον του"

Οι Θάνος Μικρούτσικος - Χρήστος Θηβαίος στο club του Μύλου!


Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος ανεβαίνουν στη σκηνή του CLUB TOY ΜΥΛΟΥ για μία και μοναδική εμφάνιση την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους κι επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη. Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος «στην ίδια πόλη υπό βροχήν», υπό μνημονίου και ακραίας οικονομικής συγκυρίας που ήρθαν να προστεθούν στην ήδη συννεφιασμένη βάρβαρη καθημερινότητα.

Δυο μουσικοί διαφορετικών γενεών συναντιούνται ξανά μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση το 2002. Πιο ώριμοι, με περισσότερες επιτυχίες και τραγούδια, μετρώντας δεκάδες κοινές συναυλίες όλο το φετινό καλοκαίρι, αισθάνονται ότι έχουν ακόμα πολλά να πούνε στο κοινό που τους αγαπάει και τους αγκαλιάζει σε κάθε τους εμφάνιση.

Δυο μεγάλοι περφόρμερ, ο καθένας τους μοναδικός και υπέροχος. Ο Θάνος Μικρούτσικος κουβαλώντας ως προέκταση πια του χεριού του το πιάνο του και τους εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς του συνομιλεί με τον μεγαλύτερο παραμυθά της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο. Κι οι δυο μαζί στήνουν μια παράσταση που συγκινεί, μαγεύει και ταξιδεύει το κοινό. Ίσως γιατί όλοι μαζί ζούμε «στην ίδια πόλη υπό βροχήν» κι αναζητούμε το καταφύγιο της ποίησης σε μια ζωντανή μουσική παράσταση που απαιτεί τη συμμετοχή όλων.

Για το πρόγραμμα έχουν επιλεγεί τραγούδια που η αγάπη του κόσμου έχει καταστήσει διαχρονικά, επιτυχίες του Χρήστου Θηβαίου αλλά και κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό, όπως και δουλειές άλλων συνθετών και τραγουδοποιών που ο Θάνος και ο Χρήστος εκτιμούν ιδιαίτερα και φυσικά από την παράσταση δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από το Σταυρό του Νότου, τη δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στον Νίκο Καββαδία όχι μόνο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή αλλά γιατί δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Αυτά τα τραγούδια αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της κάθε εμφάνισης του Θάνου Μικρούτσικου ολοκληρώνουν το ταξίδι απογείωσης που θα συμβεί φέτος στο club Μυλου την Τρίτη 16 Νοεμβρίου.

Στα πνευστά ο Θύμιος Παπαδόπουλος
Στην επιμέλεια του ήχο ο Γιώργος Κορρές
Οργάνωση Παραγωγής CRICOS & Σταμάτης Στεβής

Πληροφορίες
‘’Club’’ Μύλος
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 20:30
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081
Τιμή εισιτηρίου: 15€
On line ticket: http://mikroutsikosthivaios.eventbrite.com/

Βαγγέλης Γερμανός: Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1949


Ο Βαγγέλης Γερμανός γεννήθηκε στις 14.11.1949 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έκανε σπουδές κιθάρας και θεωρητικά, ενώ από πολύ νωρίς συμμετείχε σε διάφορα μαθητικά και συνοικιακά γκρουπάκια.

Το 1981 έκανε την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση ένας καθηγητής μαθηματικών που από χρόνια έπαιζε τρυφερές, αμερικάνικου τύπου, μπαλάντες.

Πέτυχε στο Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, αλλά πολύ σύντομα μετεγγράφηκε στην Αθήνα ,όπου έκανε και τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις του στο Αθηναϊκό κοινό, στο συγκρότημα του Διονύση Σαββόπουλου στο Ροντέο και στο Κύτταρο. Ενώ είχε ήδη αρχίσει να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια. Παντρεύτηκε νεότατος, στα 20 του χρόνια, & έχει μια κόρη την Αλίκη, η οποία έκανε την…πρώτη της εμφάνιση στη δισκογραφία στην πασίγνωστη "Μπανιέρα", παρέα με τον πατέρα της. Ο Διονύσης Σαββόπουλος έκανε την παραγωγή στον δίσκο τα "Μπαράκια", όπου στη δεύτερη φωνή μπορεί κανείς να ανακαλύψει την νεαρότατη τότε και πρωτοεμφανιζόμενη επίσης, Ελευθερία Αρβανιτάκη.




Dim lights


Τα "Μπαράκια" αποτέλεσαν ένα είδος επανάστασης στη μουσική σκηνή της εποχής , ανοίγοντας το δρόμο για ένα σωρό άλλους νέους δημιουργούς που ίσως δεν τολμούσαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Ο Βαγγέλης Γερμανός έγινε γρήγορα γνωστός- ένας ροκ τροβαδούρος που συνδυάζει την ευαισθησία & τον ρομαντισμό με την αντισυμβατική ματιά πάνω στα πράγματα. Παρ’ όλη την επιτυχία εκείνου του πρώτου δίσκου, αλλά & την ευρύτατη αποδοχή των επόμενων, ο Γερμανός ποτέ δεν αναδείχτηκε σε επαγγελματία του τραγουδιού, καθώς πάντα ο ίδιος επέλεγε πότε & υπό ποιές συνθήκες θα δημοσιοποιούνταν η δουλειά του.


Dim lights
Τη δεκαετία του ’90 κυκλοφόρησαν μόνο δύο δίσκοι του, & ένα "tribute" ("Στον Βαγγέλη με αγάπη, 16 πειραγμένα τραγούδια") με επανεκτελέσεις τραγουδιών του από νέους, κυρίως του χώρου της ροκ, καλλιτέχνες. Το 2000 κυκλοφόρησε ο "Ελεύθερος Χρόνος", ύστερα από έξι χρόνια δισκογραφικής απουσίας, υπενθυμίζοντας στους ακροατές την ικανότητα του Γερμανού να γράφει μελωδικές, τρυφερές μπαλάντες, αλλά χωρίς η δουλειά αυτή να έχει την αποδοχή των παλαιότερων, γραμμένων τη δεκαετία του ’80, δίσκων του τραγουδοποιού.


Dim lights
Εκτός από τη μουσική, ο Γερμανός έχει ασχοληθεί σποραδικά & με την ηθοποιία - εμφανίστηκε στην ταινία "Βαριετέ" του Νίκου Παναγιωτόπουλου & στο "Ο αδερφός μου & εγώ" του Αντώνη Κόκκινου, ενώ έχει κάνει & ένα πέρασμα από την τηλεόραση (στη σειρά "Νυχτερινοί ακροβάτες" το ’93 & στο "Γλυκόξινο κρασί" το 2000).



Τα τελευταία χρόνια ο Βαγγέλης Γερμανός παίζει και τραγουδάει σόλο (κλασσική κιθάρα - φωνή) σε μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα και αυτή την εποχή ετοιμάζει τρίπτυχο με τίτλο: Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΥ, το οποίο θα περιέχει:

CD με τα τραγούδια, μόνο κιθάρα-φωνή
βιβλίο με στίχους και παρτιτούρες
DVD με τον τρόπο παιξίματος των τραγουδιών.

Dim lights


Δισκογραφία


ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ, LYRA, 1981
ΕΡΩΤΙΚΟ ΚΟΥΡΔΙΣΜΑ, LYRA , 1982
ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ, LYRA , 1984
ΧΑΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ, LYRA , 1985
ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, LYRA , 1986
ΕΡΩΤΟΛΟΓΑ, CBS, 1989
ΓΙΟΥΠΙ-ΓΙΑ, CBS, 1991
Ο ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΣ, LYRA, 1992
ΑΣΚΗΣΕΙΣ, LYRA, 1994
ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ, LYRA, 1997
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, LYRA, 2000
ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΝΗΣΙ, POLYTROPON, 2005
ΚΑΜΙΚΑΖΙ, LYRA, 2008


Ο Βαγγέλης Γερμανός έχει παίξει:
στις ταινίες:


"Βαριετέ" του Νίκου Παναγιωτόπουλου
"Ο αδελφός μου κι' εγώ" του Αντώνη Κόκκινου


στα serials:


"Νυχτερινοί Ακροβάτες"
"Γλυκόξινο Κρασί"
"Ο Τελευταίος Παράδεισος"


στις τηλεταινίες:

"Οδός Πανεπιστημίου δεν υπάρχει"
"Κρητική ιστορία"
"Χάρτινο Καράβι"
"Κόκκινος Κύκλος" του Πάνου Κοκκινόπουλου



Πηγές:

http://www.mousikorama.gr

http://www.vagelisgermanos.gr/

Τα πιο τρελά συγκροτήματα του κόσμου


Είναι τα πιο ιδιόμορφα συγκροτήματα και καταφέρνουν να τραβούν τα βλέμματα λόγω της πρωτοτυπίας και της τρέλας που διαθέτουν

The Cycologists - Ένα συγρότημα χωρίς σέλα
Πρόκειται για ένα συγκρότημα που αποτελείται από τρεις ποδηλατιστές- μουσικούς οι οποίοι έχουν καταφέρει να μετατρέψει τα εξαρτήματα του ποδηλάτου σε μουσικά όργανα, όπως το κάθισμα και τα κουδούνια.


The Zimmers- Το συγκρότημα με τα γηραιότερα μέλη
Είναι Βρετανοί και είναι η προσωποποίηση της παροιμίας ότι είσαι χρονών νοιώθεις. Το νεαρότερο μέλος τους είναι 67 ετών ενώ ο τραγουδιστής τους πέθανε πριν λίγους μήνες στην ηλικία των 93 χρόνων. Το πιο ηλικιωμένο μέλος τους ήταν 103 χρονών .Μάλιστα το 2008 κυκλοφόρησαν ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με επανεκτελέσεις τραγουδιών του Eric Clapton και Beatles.


Mini Kiss- Είναι φτυστοί οι Kiss αλλά σε μικρογραφία

Κάποτε ξέραμε την ιστορία για του 7 νάνους έλα όμως τώρα που θα μάθουμε και για τους 4 . Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτοί δεν προστατεύουν κάποια χιονάτη αλλά μιμούνται το θρυλικό συγκρότημα των Kiss.


The Burqa Band - Και μετά λένε ότι η Gaga είναι extreme
Ακούμε για καταπίεση του γυναικείου φύλου στο Αφγανιστάν και σκληρές τιμωρίες σε όποιες πρωτοτυπήσουν να όμως κάποιες που μας βγήκαν από την εξωτερική

Το CD αργοπεθαίνει… αλλά όχι η μουσική


Μουσικολογία: μόνιμη στήλη. Γράφει ο αρχισυντάκτης του music.net.cy και melodia.com.cy Μάριος Παπασάββας...

Τα επίσημα στατιστικά της IFPI (Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικών Βιομηχανιών) δείχνουν ότι κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι επιλέγουν να αγοράσουν την μουσική τους σε υλική μορφή.
Όταν μιλούν οι αριθμοί τότε ακούμε μόνο αλήθειες, και οι αριθμοί στους στατιστικούς πίνακες της IFPI λένε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται όλο και λιγότερο για το φυσικό προϊόν της μουσικής βιομηχανίας. Μιλάω για αυτό το τετράγωνο διαφανές πλαστικό κουτί με όμορφες φωτογραφίες και το δισκάκι καλά στερεωμένο στο εσωτερικό του. Το CD (ψηφιακός δίσκος) φαίνεται ότι δεν τηρεί τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η αγορά και προϊόντα που δεν ακολουθούν τις εξελίξεις εξαφανίζονται.
Θυμάστε τις εποχές πριν την ψηφιακή φωτογραφία; Τότε που σε ένα ταξίδι γεμίζαμε 3 φιλμ των 36 φωτογραφιών και όταν επιστρέφαμε τα πηγαίναμε στον φωτογράφο για να τα εμφανίσει. Χωρίς να ξέρουμε αν θα μας βγούνε καλές τελικά όλες (και οι 108) φωτογραφίες, πληρώναμε τον φωτογράφο (ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό) και τελικά μέναμε με το στόμα ανοιχτό όταν καταλαβαίναμε ότι τελικά οι 30 φωτογραφίες, ανάμεσά τους και κάποιες πολύ σημαντικές, μας βγήκανε άσπρες, μαύρες, πολύ φωτεινές ή δεν μας βγήκανε καθόλου. Έπρεπε όμως να πληρώσουμε την εμφάνιση ολόκληρου του φιλμ, στα τυφλά, χωρίς καμία εγγύηση, για να πάρουμε αυτά τα κομμάτια από χαρτί που τελικά (τα περισσότερα) μας ήταν άχρηστα.
Όταν ήρθε λοιπόν η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τα βάσανά μας είχαν τελειώσει. Χωρίς αλλαγή φιλμ, χωρίς τεχνικά προβλήματα και «καμένες» αναμνήσεις, μπορούσαμε τώρα να φέρουμε μαζί μας από μια εκδρομή απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, να τις δούμε αμέσως μόλις τις τραβήξουμε χωρίς την βοήθεια κάποιου ειδικού και των μηχανημάτων του. Βέβαια οι παραδοσιακοί φωτογράφοι έχασαν τη δουλειά τους αλλά όπως πάντα την μάχη κέρδισε ο πιο σύγχρονος, ο πιο εύκολος και ο πιο πρακτικός τρόπος.
Η ιστορία λοιπόν αυτή έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να επαναλαμβάνεται και με τα CD και την μουσική βιομηχανία. Οι αριθμοί λένε:

Πωλήσεις μουσικής ανά ήπειρο (σε εκατομμύρια δολάρια):

Φυσικά
Ψηφιακά
Συναυλίες
Σύνολο
ΗΠΑ
3138.7
1783.3
54.8
4976.8
Ευρώπη
5808.8
750.8
576.2
7308.8
Ασία
3600.9
1063.6
108.1
4772.7
Ν. Αμερική
430.3
62.6
25.7
518.6
Παγκόσμια
13829.3
3783.8
802
18415.2

Πωλήσεις μουσικής ποσοστό διαφοράς 2007 - 2008

Φυσικά
Ψηφιακά
Συναυλίες
Σύνολο
ΗΠΑ
-31.2%
+16.5%
+133.3%
-18.6%
Ευρώπη
-11.3%
+36.1%
+11.3%
-6.3%
Ασία
-4.9%
+26.1%
+14.6%
+1.0%
Ν. Αμερική
-10.3%
+46.6%
+16.7%
-4.7%
Παγκόσμια
-15.4%
+24.1%
+16.2%
-8.3%


Όπως και στο παράδειγμα της ψηφιακής φωτογραφίας, τώρα πλέον ο αγοραστής έχει την επιλογή να έχει την μουσική του στον υπολογιστή του αμέσως μόλις την επιθυμήσει, μπορεί να ακούσει και να κρίνει πριν αγοράσει και να αγοράσει αυτό ακριβώς που θέλει, τίποτα περισσότερο, κανένα πακέτο, κανένα άλμπουμ, καμία συλλογή που θα τον υποχρεώσει να πάρει κι άλλα μαζί που τελικά δεν τα χρειάζεται.
Επιστρέφουμε λοιπόν στο μοντέλο του single (γιατί από αυτό ξεκινήσαμε) αφήνοντας πίσω μας το μοντέλο του άλμπουμ και κάνοντας πλέον τους δημιουργούς να σκέφτονται ότι κάθε ένα τους τραγούδι πρέπει να αξίζει για να πουλήσει. Τίποτα πια δεν κρύβεται πίσω από ένα άλμπουμ. Κάνοντας όμως την ίδια στιγμή και τις δισκογραφικές εταιρείες να αλλάζουν τρόπο σκέψης και πρακτικές.
Θεωρώ βέβαιο ότι οι αριθμοί αυτοί θα συνεχίσουν να κολακεύουν τις ψηφιακές πωλήσεις και για τα χρόνια που έρχονται. Οι δισκογραφικές εταιρείες (που ακόμα απονέμουν χρυσούς και πλατινένιους δίσκους βασισμένους στις φυσικές πωλήσεις) έχουν αρχίσει να υιοθετούν τακτικές που λαμβάνουν υπόψη τις εξελίξεις και τρέχουν τώρα να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

«Tron Legacy» από τους Daft Punk!


Το soundtrack της ταινίας επιστημονικής φαντασίας “Tron Legacy” που έχουν επιμεληθεί εξ` ολοκλήρου οι Daft Punk, θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου.
Είναι το πρώτο κινηματογραφικό score που συνθέτει το δημοφιλές electro-house ντουέτο από την Γαλλία και για την ηχογράφηση του, έπαιξε live στα Air Lyndhurst studios του Λονδίνου, μια 100μελής ορχήστρα! Το “Tron Legacy” είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, με πρωταγωνιστές τους Jeff Bridges, Martin Sheen, Garrett Hedlund.

Το σενάριο της ταινίας, διηγείται την ιστορία του Sam Flynn (Hedlund) που συναντά τον μυστηριωδώς χαμένο πατέρα του, Kevin Flynn (Bridges) μέσα σε ένα ψηφιακό, video game κόσμο! Η πρεμιέρα του “Tron: Legacy” αναμένεται στις 17 Δεκεμβρίου 2010.

5 πράγματα που δεν ξέρατε για τους Beatles


Το ροκ συγκρότημα των Beatles πρωτοπόρησε σε στυλ και ύφος και δημιούργησε ένα νέο κύμα μουσικής με τους μιμητές του να εντοπίζονται ακόμα και σήμερα...
Το music.net.cy σας αποκαλύπτει πέντε πράγματα που μάλλον δεν ξέρατε για τα τέσσερα αγόρια από το Liverpool.

1. Στα νεότερα τους χρόνια, οι Beatles έκαναν περιοδείες στην Βρετανία και όπως ήταν φυσικό, ασκούσαν μεγάλη γοητεία στο γυναικείο φύλο, περισσότερο από όλους ο Paul McCartney. Όταν έγιναν διάσημοι, μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι είχε γεννήσει το παιδί του McCartney. Το θέμα αποσιωπήθηκε με μια χρηματική αποζημίωση. Αργότερα αποδείχθηκε ότι ο Paul δεν ήταν ο πατέρας. Ωστόσο οι φήμες λένε ότι άφησε αρκετούς απόγονούς του κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

2. Στο απόγειο της καριέρας τους, οι Beatles έπαιζαν ζωντανά 6 φορές την εβδομάδα και το πρόγραμμά τους διαρκούσε πολλές φορές ολόκληρη τη νύχτα. Έτσι βρήκαν τη λύση στις αμφεταμίνες. Για ένα μεγάλο μέρος της καριέρας τους οι Beatles έπαιρναν το χάπι σε μεγάλες ποσότητες.

3. Για ένα διάστημα, οι Beatles βρίσκονταν κάτω από την έντονη επιρροή ενός Ινδού γκουρού και ακολουθούσαν τις θεραπείες και τα λόγια του. Όταν ο γκουρού Maharishi τους κάλεσε σε ένα θέρετρο την Ινδία για κάποιες θεραπείες, ανακάλυψαν ότι προσκαλούσε νεαρές μαθήτριες στο σπίτι του και προσπαθούσε να τις αποπλανήσει, έτσι απομακρύνθηκαν από κοντά του.

4. Ο μάνατζερ των Beatles και πιο σημαντικός άνθρωπος στην καριέρα τους, Brian Epstein, ήταν ομοφυλόφιλος, κάτι που την δεκαετία του 60 και σε μια αριστοκρατική πόλη της Αγγλίας δεν ήταν καθόλου αποδεκτό. Ο Epstein όμως είχε ανάγκες, έτσι συνελήφθη από την αστυνομία περισσότερες από μία φορά, να κάνει σεξ σε τουαλέτες δημόσιων χώρων.

5. Ο John Lennon δεν είχε και την καλύτερη δυνατή παιδική ηλικία. Η μητέρα του δεν μπορούσε να τον μεγαλώσει και ο πατέρας του αναγκάστηκε να μείνει μακριά του. Έτσι μεγάλωσε με την πολύ αυστηρή θεία του Mimi. Αργότερα καθώς μεγάλωνε, η μητέρα του μπήκε στη ζωή του σαν μια καλή φίλη που υποστήριζε τις μουσικές του τάσεις και ανέπτυξαν μια πολύ στενή σχέση. Φήμες λένε ότι ο Lennon είχε ερωτικές επιθυμίες για την μητέρα του και ότι αυτό το είχε εξομολογηθεί σε ένα αριθμό κοντινών του ανθρώπων