5 Φεβ 2011

Επιστρέφουν οι Kaiser Chiefs!


Κάποια συγκροτήματα βάζουν τέλος στην πορεία τους, κάποια άλλα αποφασίζουν να κάνουν ένα δημιουργικό διάλλειμα για να επανέλθουν λίγο αργότερα, όπως οι Kaiser Chiefs!
To συγκρότημα του Ricky Wilson ανακοίνωσε την επιστροφή του σε συναυλίες ύστερα από δυο χρόνια, συμμετέχοντας στο Gurten Festival της Ελβετίας. 
 Οι Kaiser Chiefs θα παίξουν μαζί με τους Arctic Monkeys, Jamie Cullum, The StreetsUnderworld.  To festival θα διεξαχθή μεταξύ 14-17 Ιουλίου.  Bazinga! Οι Kaiser Chiefs ξέρουν πώς να δίνουνισοπεδωτικά live!

Επανένωση των Guns N`Roses εάν…


Ο Slash παραδέχτηκε ότι θα συζητούσε μιαεπανένωση της original σύνθεσης των Guns N` Roses, μόνο εάν ο Axl Rose του ζητούσε μια συγνώμη.
 Μιλώντας σε εφημερίδα του Los Angeles, ο Slash, που σύντομα θα συμμετάσχει στην περιοδεία τουOzzy Osbourne, ρωτήθηκε τι θα έκανε εάν ο Axl Rose του μιλούσε ξανά, του ζητούσε συγνώμη και τον προσκαλούσε σε ένα reunion των Guns Ν` Roses. Ο Slash απάντησε: «Αυτό θα ήταν το τελευταίο τηλεφώνημα που θα περίμενα να μου κάνουν. Αν συνέβαινε αυτό, θα έπρεπε κι εγώ να ζητήσω συγνώμη, αλλά δεν βλέπω να γίνει ποτέ. Αλλά αν τελικά βρεθούμε, θα κάνω τα πάντα για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο.»
O Axl Rose χώρισε οριστικά τους δρόμους του με τον Slash το 1996 και από τότε δεν έχουν μιλήσει ξανά...Ο Slash έχει κυκλοφορήσει προσωπικές δουλειές αλλά και ένα album με τους Velvet Revolver. Οι Guns N`Roses κυκλοφόρησαν το "Chinese Democracy" το 2008, με μόνο μέλος από την αρχική σύνθεση, τον Axl Rose και όχι την αναμενόμενη επιτυχία...

Αντιδράσεις για το νέο video της Rihanna!


To νέο video της Rihanna για το κομμάτι “S&M” κρίθηκε «ακατάλληλο» για τους χρήστες του YouTubeπου είναι κάτω των 18 ετών, ενώ 11 χώρες απέκλεισαν το single από το ραδιόφωνο τους και το BBC 1 Radio το αναπαράγει μόνο μετά τις 7 το απόγευμα.
 Οι αντιδράσεις αυτές προέκυψαν λόγω των έντονα προκλητικών εικόνων, με την Rihanna να είναι πιο «καυτή» και sexy από ποτέ καθώς τραγουδάει «"Sex in the air/ I don't care/ I love the smell of it/ Sticks and stones may break my bones/ But chains and whips excite me"  και τραβάει με λουρί τον bloggerPerez Hilton.
Η ίδια η Rihanna ανέβασε το video στο site Rihannanow.com χωρίς καμία επεξεργασία και δήλωσε: «Παλιότερα είχατε δει και το video του “Umbrella”. Εκεί ήμουν εντελώς γυμνή!» Η σκηνοθέτιδα Melina Matsoukas σχολίασε τις αντιδράσεις  λέγοντας: «Όταν κάνεις κάτι προκλητικό, είναι λογικό να τραβήξει την προσοχή, να προκαλέσει συζητήσεις ή και να απαγορευτεί. Αυτό είναι επιτυχία για εμένα.» Ποιο είναι το αγαπημένο σας Rihanna video;

Σύντομα ο Μ. Χατζηγιάννης & η Άννα Βίσση στον Sfera 102.2



Μάθε περισσότερα... 
 Για μια αποκλειστική συνέντευξη θα βρεθούν και οι δύο καλλιτέχνες στo studio του Sfera 102.2 μέσα στις επόμενες μέρες. 
Πιο συγκεκριμένα:
- Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 18:00 το απόγευμα στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. 
- Η Άννα Βίσση την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στις 16:00 το απόγευμα στην εκπομπή του Valentino. Μάλιστα στις 17:00 η Άννα αναλαμβάνει την κονσόλα του σταθμού επιλέγοντας τις δικές της μουσικές επιλογές. 

Μουσικές πρωτιές σαν σήμερα 5/2


Ακόμη μία μέρα που πρίν κάποια χρόνια αποτέλεσε ορόσημο για καλλιτέχνες και συγκροτήματα!
Ας δούμε καλύτερα τι έγινε σαν σήμερα στα charts ανά τον κόσμο!










1983: Το «Africa» των Toto ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.

Ο Δήμος Αναστασιάδης κάνει πρεμιέρα στο Σταυρό του Νότου Club.



Info

  • Τι: live Δήμος Αναστασιάδης 
  • Πού: Σταυρός του Νότου Club 
  • Πότε: 2/2/2011 
  • Ρεπορτάζ: Ντίνα Κιοσέ 
  • Φωτογράφηση: Ευαγγελία Σπηλιωτοπούλου 
Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Αναστασιάδης έκανε πρεμιέρα στο Σταυρό του Νότου Club. Πήγαμε λοιπόν να δούμε το πρόγραμμα αλλά και να του μιλήσουμε!
Τι είπε ο Δήμος Αναστασιάδης στο tralala.gr:
Live_dimosAnastasiadis_23Πώς αισθάνεσαι που εμφανίζεσαι για ακόμη μια χρονιά στο Σταυρό του Νότου; (αυτή τη φορά στο Club)
Φέτος είναι η χρονιά που εμφανίζομαι στο Σταυρό του Νότου στο Club, διαφορετικός χώρος από τον απέναντι (Plus). Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα, διότι με αυτή την ευκαιρία μπορώ να δείξω στον κόσμο τα καινούρια μου κομμάτια, από το νέο μου δίσκο που έχει κυκλοφορήσει εδώ και δύο μήνες από τη Universal music. Μουσική δική μου και στίχοι της Βίκυς Γεροθόδωρου.
Πέρυσι σε είδαμε με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και το Θανάση Αλευρά στο Σταυρό του Νότου (plus), στο Μύλο, αλλά και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Ήταν μια πολύ όμορφη συνεργασία που κράτησε μια ολόκληρη χρονιά, στο Σταυρό του Νότου απέναντι (Plus), με συναυλίες και με μία περιοδεία το καλοκαίρι. Είχαμε χημεία μεταξύ μας. Μακάρι να έχω τέτοιες συνεργασίες και στο μέλλον οι οποίες θα με κάνουν καλύτερο.
Παράλληλα, από την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζεσαι και στο Μύλο Θεσσαλονίκης. Πες μας λίγα πράγματα για αυτό.
Κάθε Τετάρτη είμαστε στο Σταυρό του Νότου στο Club και κάθε Πέμπτη για ακόμη δύο Πέμπτες θα είμαστε στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη.
Τι θα δούμε απόψε στο πρόγραμμα;
Από μένα θα δείτε κομμάτια του δεύτερου δίσκου, διασκευές άλλων τραγουδιών, κάποια ξένα κομμάτια, κάποια παλιά. Προσαρμόζουμε έτσι τα κομμάτια ώστε να αφορά τον ήχο μας και να τα περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στον κόσμο.
Ο δεύτερός σου δίσκος ''Αντίθετη Τροχιά'' ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα. Πώς νιώθεις που ο κόσμος ανταποκρίνεται και σε αυτή σου τη δουλειά;
Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα το να βγάζεις μια καινούρια δουλειά και να έχει απήχηση στον κόσμο, σημαίνει ότι αυτό που γράφεις αφορά κι άλλους και όταν βέβαια ένα κομμάτι γίνεται αρκετά γνωστό εκεί είναι και η μεγάλη σου χαρά.
Ποιοι είναι οι συντελεστές του άλμπουμ;
Για το album έχω γράψει τη μουσική εγώ και τους στίχους η Βίκυ Γεροθόδωρου. Στο τραγούδι ''Όλα για όλα'' συνεργαστήκαμε με το Λάκη Παπαδόπουλο. Και ένα ακόμη κομμάτι το ''Στα αστέρια κάπου εκεί θα ζεις είναι σε στίχους του Κωνσταντίνου Ρουκά. Ενορχήστρωση έχει κάνει ο Χρήστος Σούμκα και η προσπάθειά μας έγινε με πολύ κόπο ώστε να αρέσει στον κόσμο.
Live_dimosAnastasiadis_4
Νιώθεις καλύτερα στη νέα δισκογραφική σου στέγη;
Νομίζω πως αυτή η αλλαγή έγινε για καλύτερο και όχι για χειρότερο. Νιώθω πάρα πολύ καλά, αγαπώ τους συνεργάτες μου, οι σταθεροί συνεργάτες μου δεν έχουν αλλάξει. Υπάρχει μια εταιρία (people entertainment) η οποία από την αρχή ήταν μαζί μας και εξακολουθεί να είναι. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η δισκογραφική και μέχρι στιγμής τα πάμε υπέροχα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Tι γνώμη έχεις για όσα ακούγονται γύρω από το θέμα της Eurovision;
Τη Eurovision μου αρέσει να τη βλέπω, απλά δεν έχω φανταστεί ποτέ τη δική μου θέση μέχρι στιγμής τουλάχιστον μέσα σε αυτό το χώρο. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πως εξελίσσονται τα πράγματα στη ζωή και στη δουλειά μπορεί κάποια στιγμή να το δω κάπως διαφορετικά, δηλαδή να δω και τον εαυτό μου μέσα σε κάτι τέτοιο. Προς το παρόν δεν μπορώ να το κάνω.

Το Live
Κάπου στις έντεκα και κάτι ο Δήμος Αναστασιάδης ανέβηκε στη σκηνή και άνοιξε το πρόγραμμα τραγουδώντας μας ''Α'' από τον νέο του δίσκο. Μαζί του στη σκηνή ήταν και η Krida που έκανε τα φωνητικά. Ακολούθησαν η ''Αντίθετη τροχιά'' και ''κάθε τέλος και μια αρχή''. Από το πρόγραμμα δεν έλειψαν οι αφιερώσεις καθώς ο Δήμος τραγούδησε το ''Πεταλούδα'' στη Βίκυ Γεροθόδωρου η οποία ήταν εκεί. Κάπου εκεί κοντά στη σκηνή είδαμε και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Επίσης αφιέρωσε τα νέα του κομμάτια σε όλο το κοινό.
Live_dimosAnastasiadis_10
Ο Δήμος αποχώρησε απ' τη σκηνή αφήνοντας την Krida να ερμηνεύσει ένα ρωσικό κομμάτι και το ''empire states of mind''. Επανήλθε όμως αμέσως μετά για να μας παρουσιάσουν μαζί το ντουέτο τους ''Αδιέξοδο''. Μετά το ''Όλα είναι όνειρα'' και το ''Όλα για όλα'' μας εξέπληξε ένα πάντρεμα του ''Εσύ'' με το ''I will survive''. Και ήρθε η στιγμή που περιμέναμε... (εγώ τουλάχιστον ανυπομονούσα!), το single ''Αν μ'αγαπάς''.
Στη συνέχεια το πρόγραμμα έγινε πιο έντεχνο με ''Να μ'αγαπάς'', ''Αερικό'', το ''Κάτω απ'τη μαρκίζα'' μόνο με τη συνοδεία πλήκτρων και μια πολύ ωραία διασκευή με ροκ στοιχεία στα ''Θεέ μου μεγαλοδύναμε/Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια''.
Live_dimosAnastasiadis_29Live_dimosAnastasiadis_35Live_dimosAnastasiadis_28
Και κάπου εδώ αρχίζει το δεύτερο μέρος του προγράμματος, με το Δήμο να τραγουδά με πιο χιουμοριστική διάθεση ''Me and my monkey'', ''Kρυφά'', ''Κούλα μπεε'' ξεσηκώνοντας το κοινό. Αργότερα από το ρομαντικό ''Sorry seems to be the hardest word'' περάσαμε στο συγκινητικό ''Μονάχα ένα βράδυ'' και το ερωτικό ''Δεν ξέρω πόσο σ'αγαπώ''. Έχοντας γίνει μια παρέα με όλο το μαγαζί, ο Δήμος μας ταξίδεψε για ακόμη μια φορά με το ''Αν μ'αγαπάς'' και στη συνέχεια έκλεισε το πρόγραμμα unplugged με το ''Όνειρο ήτανε'' και εμείς απλά ζητούσαμε κι άλλο!
Live_dimosAnastasiadis_19
Ο Δήμος έχει το χάρισμα να ερμηνεύει κάθε τραγούδι με ένα δικό του μοναδικό τρόπο μαγεύοντας όσους τον ακούν live. Η αστείρευτη ενέργειά του παρασύρει και ενώνει το κοινό, και προσαρμόζει σταδιακά τις εναλλαγές των μουσικών ακουσμάτων.
Live_dimosAnastasiadis_13
Όσοι λοιπόν θέλετε να ''κόψετε φλέβα'' (πραγματικά με την καλύτερη έννοια το λέω) και ταυτόχρονα να περάσετε υπέροχα όπως εμείς, δεν έχετε να κάνετε τίποτα παραπάνω από το να δείτε το πρόγραμμα και να νιώσετε την ενέργεια που μόνο το live μπορεί να δώσει. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα και μην παραξενευτείτε αν φεύγοντας, σιγοτραγουδάτε το ''Αν μ' αγαπάς''....

To τραγούδι του MadWalk by Vodafone!


Το ακούσαμε πρώτη φορά στα διαφημιστικά trailers του MadWalk by Vodafone, the fashion music project.
Και στην έναρξη του show το απολαύσαμε live από την Tamta, η οποία φορούσε μία υπέροχη δημιουργία, συνεργασία των σχεδιαστών Dimitris Petrou & Laskaris.
Είναι το 'Tonight', τo κομμάτι που έγραψαν οι Playmen και ο Claydee ειδικά για το MadWalk by Vodafone. Το τραγούδι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη επίσημα ωστόσο οι καλλιτέχνες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διαθέσουν τα έσοδα από τις πωλήσεις για φιλανθρωπικό σκοπό.
Ακούστε το εδώ, δυνατά!
Το πρώτο fashion music project MadWalk by Vodafone έρχεται στον ΑΝΤ1 την Πέμπτη 10/2 στις 21:00 και στοMAD TV το Σάββατο 12/2 στις 20:30 και σε επανάληψη την Κυριακή 13/2 στις 14:00.

Επιστρέφουν οι Beavis And Butt-Head!


Πέρασαν πολλοί μήνες ψιθύρων και φημών μέχρι που τελικά ήρθε η πλήρης επιβεβαίωση: Οι Beavis And Butt-Head, οι δυο πιο αγαπημένοι animated idiots της Αμερικής, επιστρέφουν στηνμικρή οθόνη!
Το MTV ανακοίνωσε χθες την ολική επαναφορά της σειράς, με τα πρώτα νέα επεισόδια να έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

Οι δύο του μεγάλου τελικού


Αλέξανδρος Νότας και Χάρης Αντωνίου είναι οι δύο του μεγάλου τελικού του X-Factor. Η Νίκη ήταν η άτυχη του ημιτελικού που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση για το τελευταίο live show...
Ένα ζωντανό show υψηλού επιπέδου, με όμορφες ερμηνείες και τρεις πολύ δυνατούς παίκτες.
Τιμώμενο πρόσωπο του live ήταν ο Σάκης Ρουβάς που παρουσίασε και 3 νέα του τραγούδια.
Και σε αυτό το live δεν έλειψαν οι κόντρες, αυτή την φορά με επίκεντρο την κριτική του Γιώργου Θεοφάνους προς την Νϊκη που έφερε την αντίδραση του παρουσιαστή Σάκη Ρουβά.
Ο μεγάλος τελικός λοιπόν θα αναδείξει τον νικητή ανάμεσα σε Χάρη και Αλέξανδρο ενώ η Νίκη έχει πια αρκετό χρόνο για να ξεκινήσει την προετοιμασία της συμμετοχής της στον ελληνικό τελικό της Eurovision.

Σήμερα - 5 Φεβρουαρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Αγάθη



Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1887: Η όπερα του Verdi, "Otello" κάνει πρεμιέρα στην Σκάλα του Μιλάνο.

1964: Γεννιέται  η Κύπρια τραγουδίστρια Αλέξια.

1964: Γεννιέται ο μπασίστας Duff McKagan, μέλος τον Guns N' Roses την περίοδο 1985-1998.

1969: Γεννιέται ο Bobby Brown, τραγουδιστής και μουσικός της R&B και Ηip Hop.

1982: Γεννιέται ο τραγουδιστής, Διονύσης Μακρής.

1998: Ο Elton John και ο Stevie Wonder δίνουν συναυλία στον Λευκό Οίκο.



Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1919: Ιδρύεται η United Artists από τους D. W. Griffith, Charlie Chaplin, Mary Pickford και Douglas Fairbanks.

1927: Ο γάλλος παράγοντας Henri Delaunay ρίχνει την ιδέα για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (Euro) στο πρότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα υλοποιηθεί από την UEFA το 1960.

1959: Αρχίζουν στη Ζυρίχη ελληνοτουρκικές συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

1971: Το διαστημόπλοιο "Apollo 14", η τρίτη και τελευταία επανδρωμένη αποστολή των Αμερικανών στο φεγγάρι, προσεδαφίζεται στην περιοχή Φρα Μάουρο της Σελήνης.

1991: Αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται στο όρος Όθρυς, κατά τη διάρκεια της προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Νεκροί και οι 63 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 19 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και 44 στρατεύσιμοι.

Νέα κυκλοφορία από τον Γιάννη Πλούταρχο


Η πολυαναμενόμενη δισκογραφική συνάντηση του κορυφαίου ερμηνευτή του ιταλικού τραγουδιού Al Bano Carrisi και του δικού μας, πολυαγαπημένου τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου κυκλοφορεί στις 6 Φεβρουαρίου.

«Δύο φωνές-μια ψυχή»: Η συνάντηση δύο καλλιτεχνών, η διασταύρωση δύο πολιτισμών, η ένωση δύο γειτονικών λαών. Μέσα από τη μελωδία, τη γλώσσα, το συναίσθημα, την ερμηνεία, τα τραγούδια!

Δύο φωνές - 12 τραγούδια: 8 τραγούδια / ντουέτο - (με το Γιάννη Πλούταρχο να ερμηνεύει και στην ιταλική γλώσσα) - 2 ελληνικά τραγούδια και 2 ιταλικά, μια μοναδική μουσική ένωση, με διάχυτη τη μεσογειακή ατμόσφαιρα.

Ένα μουσικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες στην Ιταλία. Τη μουσική στα 5 νέα τραγούδια υπογράφει ο Θάνος Γεωργουλάς, ενώ οι υπόλοιπες συνθέσεις είναι των: Massara/Carrisi, Farina/De Stefani, Maurizio Fabrizio, A.Paoletti, Little Big Horn/Springbock. Τους στίχουςυπογράφουν οι: Minellono, Βασίλης Γιαννόπουλος, Μιχάλης Αβατάγγελος, Colombini, Pino Marino, Pallavincini, F.Berlincioni.

Ανάμεσά τους: το πασίγνωστο Felicita, που το ακούμε σε ντουέτο!
«Με μια ματιά/Felicita», το πρώτο τραγούδι που ακούγεται ήδη και στα ραδιόφωνα! Επίσης, η μεγάλη επιτυχία του Γιάννη Πλούταρχου «Φίλε» στα ιταλικά με τον τίτλο «Bella».

Το νέο album κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία με 2 Bonus Tracks!

Νέο αίμα στhν R&B και Pop μουσική


Το νέο συγκρότημα "M.V.P." φιλοδοξεί να προσφέρει κάτι καινούριο στην R&B και Pop μουσική, μέσα από την είσοδο του στη δισκογραφία.
Οι M.V.P. ιδρύθηκαν το 2009 από τους Γιάννη Ξενικάκη και τον Μάριο Παπαθεοχάρη στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήδη, κυκλοφόρησε το digital single του σγκροτήματος από τη Madbox Entertainment και έχει τίτλο "Χωρίς Εσένα". Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία σε Hip-House ύφος.

Ακούστε το τραγούδι των M.V.P....