4 Μαΐ 2011

Συναυλία Πυξ Λαξ στα Ιωάννινα! Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά!


Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, Θέατρο Ε.Η.Μ., Ιωάννινα
Η προπώληση των εισιτηρίων για τα Ιωάννινα ξεκινά την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011
Οι Πυξ Λαξ επανενώνονται! Με μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά, μουσική παραγωγή που θα αποτελέσει το μουσικό γεγονός του 2011, οι παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή για να μας προσφέρουν μια πολυαναμενόμενη εμπειρία! . Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στα Ιωάννινα το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, στο Θέατρο Ε.Η.Μ. Μετά σειρά έχουν:
Αθήνα, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, Ολυμπιακό Στάδιο
Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, Καυτατζόγλειο Στάδιο
Πάτρα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011, Παμπελοποννησιακό Στάδιο
Ηράκλειο Κρήτης, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, Παγκρήτιο Στάδιο
Πρόκειται μάλιστα για μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου, συνεργάτη και πιστού συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς!!
Οι Πυξ Λαξ, είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των albums τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία. Είναι ένα ιστορικό συγκρότημα που δημιούργησε τη δική του σχολή, την οποία ακολουθούν πιστά πολλά συγκροτήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.
Tο 2004, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, οι Πυξ Λαξ ανακοινώνουν ότι το συγκρότημα διαλύεται.Τότε, θεώρησαν ότι ένας κύκλος έκλεισε. Έτσι, η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ γίνεται στις 18 Σεπτεμβρίου του 2004 στο θέατρο του Λυκαβηττού.
Επτά χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά στους χιλιάδες οπαδούς τους και το 2011 θα δώσουν περιορισμένο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκρότημα θέλησε να ξαναβρεθεί και πάλι μαζί αλλά και να συναντηθεί ξανά με το κοινό του, το οποίο τους ακολουθούσε πιστά και σιωπηλά όλα τα χρόνια της απουσίας του.
Η ιδέα της επιστροφής ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς που την εμπιστεύτηκε στον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 ολόκληρα χρόνια (1995 – 2003). Πριν περίπου ένα χρόνο, άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά και εκεί γύρω στο Πάσχα του 2010 την μοιράστηκαν και με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.
Δυστυχώς, όμως, ο Μάνος δεν θα είναι κοντά μας για να δει το δημιούργημά του ξανά στη σκηνή, να βάζει φωτιές με τις θρυλικές μουσικές του! Γι’ αυτό, οι συναυλίες αυτές θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.
Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέ θηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα.
Ραντεβού λοιπόν με τους Πυξ Λαξ το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2011, για να ξανανιώσουμε ζωντανοί, να θυμηθούμε, να μοιραστούμε και να ανακαλύψουμε ξανά όλα όσα μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς!
Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, Θέατρο Ε.Η.Μ., Ιωάννινα
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, Ολυμπιακό Στάδιο, Αθήνα
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 Καυτατζόγλειο Στάδιο, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011, Παμπελοποννησιακό Στάδιο, Πάτρα
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, Παγκρήτιο Στάδιο, Ηράκλειο Κρήτης
Η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία στα Ιωάννινα ξεκινά
Τετάρτη 4  Μαΐου  2011
Το εισιτήριο γενικής εισόδου για τη συναυλία στα Ιωάννινα κοστίζει 15 €
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Σπ. Κατσαδήμα 7, τηλ. 26510 75 880
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ Μιχ.Αγγέλου 6, τηλ. 26510 64 000
Η προπώληση για τις συναυλίες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο συνεχίζεται!
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: http://www.ticketpro.gr/  |http://www.tickethouse.gr/ 
Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη δημοσιογραφική ενημέρωση απευθυνθείτε στο Promo Department: press@didimusic.gr

Τον Οκτώβριο η αυτοβιογραφία του Tony Iommi!


Ένας κιθαρίστας-θρύλος της heavy metal, που δοξάστηκε μέσα από τους Black Sabbath και τουςHeaven And Hell, ο Tony Iommi, θα κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του, με τίτλο “Iron Man: My Life With Black Sabbath And Beyond”.
Το βιβλίο αυτό θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Burmingham Post, o 62χρονος Tony αποκάλυψε πως ήταν επιεικής με τους πρώην συνεργάτες του, λέγοντας: «Όχι, δεν τα «χώνω» σε κανέναν, αυτό το έχω αφήσει για το επόμενο βιβλίο!» Φανταστείτε τι έχει να πει για την συνύπαρξη του με τον Ozzy

Rolling Stones – Coldplay – Girls Aloud στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;


Οι Rolling Stones, οι Coldplay και οι Girls Aloud είναι ανάμεσα στα ονόματα που συζητιούνται για το lineup ενός τεράστιου festival στο London O2 Arena με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012!
Η manager των Girls Aloud, Hilary Shaw αποκάλυψε ότι σκοπεύει να εξασφαλίσει μια θέση στο festival για το Λονδρέζικο girl band που αναμένεται να επανενωθεί μέσα στην επόμενη χρονιά, μαζί με την Cheryl Cole
Οι διοργανωτές του festival σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν στην εφημερίδα The Sun, προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα  πιο «δυνατά» και εντυπωσιακά ονόματα για να δημιουργήσουν μια μουσική γιορτή που όμοια της δεν έχει γίνει ποτέ!

Free συναυλία από τους Black Eyed Peas!


Οι Black Eyed Peas θα τραγουδήσουν live για το κοινό της Νέας Υόρκης σε μια συναυλία στοCentral Park στις 9 Ιουνίου 2011.
 Από τις 11 Μάιου θα δοθούν 54.000 δωρεάν εισιτήρια στους fans που θα μπορέσουν να τα αποκτήσουν μέσω καταχώρησης στο blackeyedpeas.robinhood.org.
H συναυλία έχει ως στόχο να συγκεντρώσει χρήματα μέσα από δωρεές αλλά και τις εισπράξεις των VIP εισιτηρίων για την ενίσχυση του ιδρύματος Robin Hood, που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας που μαστίζει την Νέα Υόρκη. Μήπως να φέρναμε τον will.i.am και την παρέα του προς τα μέρη μας;

Έρχονται στο tralala.gr σε αποκλειστικές συνεντεύξεις!


Δείτε με μια ματιά ποιοι καλλιτέχνες έρχονται στο tralala.gr το επόμενο διάστημα:











ON AIR:

Κίτρινα Ποδήλατα
Μαρία Ιακώβου
Κώστας Κούντος
Ευρυδίκη & Δημήτρης Κοργιαλάς 
T.U.
Νίκη Πόντε
Σοφία Μάνου
Burning Sticks

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ:

Γιώργος Σαμπάνης
Χρήστος Δάντης
Καίτη Γαρμπή
Quattro
Ηλίας Βρεττός

Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

ΕΔΩ

Bebe: «Η μουσική θα έρχεται πάντα πρώτη»


Η Ισπανίδα τραγουδίστρια Bebe, έρχεται στην Ελλάδα στις 6 Μαΐου και μιλά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στο ένθετο People.
Κάθε της τραγούδι αντικατοπτρίζει τις σκέψεις της: «Το ημερολόγιό μου είναι γεμάτο από σκέψεις και συναισθήματα που μετουσιώνονται σε τραγούδια».
Αν και ασχολήθηκε με την υποκριτική για λίγο : «Η μουσική θα έρχεται πάντα πρώτη» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Αυτόν τον καιρό βρίσκεται στο στούντιο και ηχογραφεί τη νέα της δισκογραφική δουλειά, ενώ παράλληλα λέει : «Ποτέ δεν ξεκινώ να γράφω στίχους για κάτι συγκεκριμένο. Μπορεί ένα κομμάτι να ξεκινήσει με αναφορά σε ένα λουλούδι και να καταλήξει να μιλά για την κοινωνική επανάσταση που χρειάζεται να γίνει στις μέρες μας».
Από την Αριάδνη Στεφανίδου

Σήμερα - 4 Mαΐου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Μελής, Μέλιος, Μελίτσα




Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1930: Γεννιέται η Κάθριν Τζάκσον, Αμερικανίδα, μητέρα των 5 της μουσικής οικογένειας Τζάκσον.
1956: Ο Gene Vincent και το συγκρότημα του The Blue Caps, ηχογραφούν το "Be-Bop-A Lula."
1959: Ανακοινώνονται τα πρώτα μουσικά Βραβεία Γκράμι: Άλμπουμ της Χρονιάς: Χένρι Μαντσίνι, «The Music from Peter Gunn». Τραγούδι της Χρονιάς: Ντομένικο Μοντούνιο, «Nel Blu Dipinto di Blu».
1987: Πεθαίνει ο Πολ Μπάτερφιλντ, Αμερικανός μουσικός.

Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1924: Έναρξη των 8ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
1953: Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ τιμάται με βραβείο Πούλιτζερ για το έργο του Ο Γέρος και η Θάλασσα.
1994: Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ράμπιν και ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ υπογράφουν τη Συμφωνία του Καΐρου, με την οποία επιτυγχάνεται η αυτονομία των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και την Ιεριχώ.

Εις μνήμην του μεγάλου κωμικού..Θανάση Βέγγου


Ο Θανάσης Βέγγος άνοιξε τα φτερά του για την αιωνιότητα, αλλά ο βίος και η πολιτεία του έμειναν κοντά μας. Από τη ζωή και το έργο του κωμικού θα θυμηθούν πράγματα οι παλαιότεροι. Οι νέοι, όμως, πρέπει να διδαχθούν πολιτισμό. Κι ο Βέγγος παρήγαγε πολιτισμό!
Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο στις 29 Μαΐου 1927 και ήταν το μοναχοπαίδι των Βασίλη και Ευδοκίας Βέγγου. Ο Βασίλης Βέγγος ήταν δημόσιος υπάλληλος της Εταιρείας Ηλεκτρισμού και αντιστασιακός. Αγωνίστηκε για να σώσει το εργοστάσιο από την ανατίναξη που σχεδίαζαν οι Γερμανοί και οι μαρτυρίες λένε πως τα κατάφερε. Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Βασίλης Βέγγος απολύθηκε από τη δουλειά του, λόγω των αριστερών φρονημάτων του. Έτσι, ο μικρός Θανάσης αναγκάστηκε να βγει στη βιοπάλη από παιδί, για να βοηθήσει την οικογένεια του οικονομικά.

Η διετία 1948-1950 βρίσκει και τον ίδιο το Θανάση εξόριστο στη Μακρόνησο. Οδέν κακόν αμιγές καλού, όμως, αφού στην εξορία γνώρισε το σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο. Ο Κούνδουρος του έδωσε τον πρώτο του ρόλο στην κινηματογραφική ταινία "Μαγική πόλη" το 1953. Ο Βέγγος πρωταγωνίστησε και στη δεύτερη ταινία του Κούνδουρου "Ο δράκος", στην οποία υποδύεται τον μπάρμαν και, παράλληλα, το μέλος μιας συμμορίας απατεώνων.

Ο Θανάσης Βέγγος δεν πέρασε ποτέ από Δραματική σχολή. Είχε το ταλέντο έμφυτο κι αυτό αναγνωρίστηκε το 1959, όταν και πήρε το δίπλωμα εξάσκησης του επαγγέλματος του ηθοποιού, περνώντας από εξετάσεις από ειδική επιτροπή.

Οι ρόλοι που καθιέρωσαν το Θανάση Βέγγο στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ήταν αυτοί στους οποίους υποδυόταν τον Έλληνα φουκαρά με τις γκάφες του, τα τρεχάματα του και τα διάφορα απρόοπτα που συναντούσε ή ενεπλεκόταν.






Διακρίσεις:

1971: Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Βραβείο καλλιτεχνικής ταινίας, σεναρίου και Α' ανδρικού ρόλου για την ταινία "Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;"
1972: Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Βραβείο Α' ανδρικού ρόλου και τιμητική διάκριση για τα σκηνικά για την ταινία "Θανάση, πάρε τ' όπλο σου"
1991: Κρατικό Βραβείο - Ερμηνείας Β' ανδρικού ρόλου για την ταινία "Ήσυχες μέρες του Αυγούστου"
1993: Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Βραβείο για το σύνολο του έργου του
2002: Ο Δήμος Κορυδαλλού δίνει το όνομα του Θανάση Βέγγου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της περιοχής
2008: Πρόσωπα 2008 - Βραβείο για το σύνολο του έργου του
2008: Ο Δήμος Πειραιά μετονομάζει την Πλατεία Ευαγγελισμού στο Νέο Φάληρο σε Πλατεία Θανάση Βέγγου.
2008: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τον χρίζει Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα.
2010: Περιοδικό Status - Άνδρες της χρονιάς 2009, Βραβείο "Έργο ζωής"
2010: Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου - Βραβείο για το σύνολο του έργου του
2010: Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών - Επίτιμο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

Σε 6 μήνες θα έρθει στον κόσμο το δεύτερο παιδί του Σάκη Ρουβά!


Τον τελευταίο καιρό οι φήμες έλεγαν ότι το πανέμορφο ζευγάρι Κάτιας - Σάκη είχε στις προθέσεις του να φέρει στον κόσμο άλλο ένα παιδάκι, ωστόσο καμία από αυτές δεν είχε επιβεβαιωθεί...
Όλα αυτά μέχρι σήμερα...
Άτομο του στενού φιλικού κύκλου του ζευγαριού "έδωσε" την είδηση ότι πραγματικά η Κάτια Ζυγούλη είναι έγκυος εδώ και τρεις μήνες και ότι η μικρή Αναστασία θα αποκτήσει σύντομα ένα αδελφάκι.
Η ίδια πηγή αναφέρει ακόμα ότι Σάκης και Κάτια είναι πολύ ενθουσιασμένοι με την νέα εξέλιξη...