9 Νοε 2010

Μετά θάνατο δικαίωση για τον Τζιμ Μόρισον


Μετά από 40 χρόνια, ο θρυλικός Τζιμ Μόρισον ενδέχεται να απαλλαγεί μετά θάνατον από την κατηγορία της προσβολής δημοσίας αιδούς, χάρις σε παρέμβαση του κυβερνήτη της Φλόριδας, ο οποίος θέλει να αποκαθάρει το όνομα του τραγουδιστή του ονομαστού συγκροτήματος Doors πριν τη λήξη της θητείας του.
Ο κυβερνήτης της Φλόριδας Τσάρλι Κριστ, του οποίου η θητεία λήγει στα τέλη του έτους, προβλέπεται να καταθέσει τον Δεκέμβριο αίτημα χάριτος υπέρ του μακαρίτη πλέον τραγουδιστή, ο οποίος διώχθηκε για απρεπείς πράξεις έπειτα από συναυλία του στο Μαϊάμι.

«Ο κυβερνήτης σχεδιάζει ένα μέτρο επιείκειας. Έχει χρονικό περιθώριο να το πράξει έως τις 9 Δεκεμβρίου», καθώς η επιτροπή χαρίτων θα συνεδριάσει εκείνη την ημέρα, τόνισε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη Κρις Κέιτ.

Ο μυθικός τραγουδιστής των Doors διώχθηκε ποινικά για απρέπεια, επίδειξη, προσβολή δημοσίας αιδούς και δημόσια μέθη έπειτα από συναυλία του στο Μαϊάμι, την 1η Μαρτίου 1969, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε προκαλέσει από σκηνής τους θαυμαστές του.

Ο Μόρισον κατηγορήθηκε πως έδειξε τα απόκρυφα σημεία του σώματός του στους θεατές, κάτι που δεν αποδεικνύεται από τα φωτογραφικά στοιχεία, και πως προσποιήθηκε ότι έκανε στοματικό έρωτα με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος.
Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε οκτάμηνη φυλάκιση, αλλά είχε ασκήσει έφεση προτού αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 1971 σε ηλικία 27 ετών.
http://www.skai.gr/

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας.. " Την αλήθεια να πω " στον Σταυρό του Νότου..


Μια δυναμική επιστροφή με πολλή αλήθεια και ένα νέο προσωπικό άλμπουμ.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας επιστρέφει στην ελληνική μουσική επικαιρότητα και ανεβαίνει στην σκηνή του Σταυρού του Νότου αγκαλιά με έναν νέο, ακόμα πιο ηλεκτρικό δίσκο, με τίτλο «Την αλήθεια Να Πω» και βέβαια, με αγαπημένες μελωδίες του παρελθόντος, που κρατούν από τα χρόνια των Πυξ Λαξ.
Για εφτά μόνο εμφανίσεις, που ξεκινούν από την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 και τελειώνουν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, θα μοιραστεί την αλήθεια «του» μαζί μας, σε μια εποχή που η αλήθεια είναι το ζητούμενο και το ψέμα έχει στρέψει όλα του τα φώτα πάνω μας και μας κλείνει το μάτι. Θα μας μιλήσει με τα τραγούδια του για τη ζωή, για έναν κόσμο που δεν έχει σύνορα, δεν έχει τείχη. Για έναν κόσμο που η μουσική δεν έχει ταμπέλες και δεν περιχαρακώνεται. Μας τραγουδά για την αγάπη που μας τρέφει, που μας πληγώνει, που μας ενώνει. Για το μυστήριο μπαρ της ζωής που μας παίζει παιχνίδια, μας τσακίζει, μας εξορίζει, που αγωνίζεται, που ονειρεύεται και ελπίζει.Με γεμάτες τις αποσκευές, με τραγούδια όπως το ολοκαίνουριο «Μια γρατζουνιά για να θυμάσαι», αλλά και τα δοκιμασμένα «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη», «Μοναξιά μου όλα», «Τι δεν έμαθε ο Θεός», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Όλο μ' αφήνεις να σ' αφήσω» θα ξεδιπλώσει τη μουσική του πραμάτεια και θα μας αποκαλύψει παλιούς και κυρίως νέους θησαυρούς. Σε αυτές τις μουσικές περιπλανήσεις δεν θα είναι μόνος. Μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών: ο Αλέκος Αράπης στο μπάσο, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Γιαννόπουλος στα τύμπανα και ο Βασίλης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα.
Η ενορχήστρωση των τραγουδιών πιο ηλεκτρική από ότι μας έχει συνηθίσει έως τώρα. Ο Σταυρός του Νότου όπως πάντα έτοιμος να φιλοξενήσει αυτήν την παράσταση και μαζί της όλους εμάς, τις νύχτες του Δεκέμβρη.Special guest o Kos K., απαραίτητος για να υπάρξει αυτή η παράσταση με το τελικό της πρόσωπο. Έχοντας για όπλα του μια μεγάλη νεανική ορμή και ένα απ' τα πιο εκρηκτικά live της πόλης, με τραγούδια, όπως το «Μπαμ» και το «Κορίτσι του μήνα», θα καταθέσει την προσωπική του αντίληψη για τη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα, με έναν ενδιαφέροντα και μοναδικό τρόπο.
http://www.athensbars.gr/

Το Τραγούδι της Ημέρας


Taio Cruz - Dynamite (Int'l Version)


http://www.youtube.com/watch?v=VUjdiDeJ0xg&ob=av2e

Kay & The SchoolDrivers


New Video Clip

http://www.youtube.com/watch?v=R39mXAT3Jos&feature=player_embedded#!

Kay είσαι ο αρχηγός της παρέας. Διάβασα το βιογραφικό σας πριν ξεκινήσουμε τη συνέντευξη σχετικά με το cd που ήδη κυκλοφορεί με τίτλο «Πάμε εκδρομή» και μου άρεσε η ιστορία. Θες να μας πεις δυο λόγια για αυτή?

Kay Darens: Hi there! Η μπάντα δεν ήταν πάντα ΜΠΑΝΤΑ όπως είναι σήμερα. Ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2008 ως προσωπικό project με αρχικά μέλη τους Johnny Morris, Γιώργο Πολίτη και Άγγελο Τάνη, οι οποίοι κλήθηκαν να παίξουν στο Πάμε Εκδρομή. Όταν το βλέπεις μετά κάποιο καιρό έχει όντως γέλιο. Ήταν Οκτώβρης του 2008 όταν ένα πρωί ξύπνησα και πήρα τη μεγάλη απόφαση. Έτσι απλά. Για χρόνια το συζητούσα ότι ήθελα να δισκογραφήσω τα κομμάτια που έγραφα όλα τα προηγούμενα χρόνια (κυρίως με τον φίλο, παραγωγό και ενορχηστρωτή Cozy Roy**) και εκείνο το πρωί της 23ης Οκτώβρη μου καρφώθηκε στο μυαλό η ιδέα ότι πρέπει να "κάνω μπάντα και να βγάλω δίσκο". Μπάντα δεν υπήρχε, χρήματα δεν υπήρχαν, πρωινή δουλειά δεν είχα για να πεις ότι είχα κάποιους άλλους πόρους, δισκογραφική που να το κυκλοφορούσε δεν υπήρχε ή κάποια σχετική πρόταση. Υπήρχε μόνο η θέλησή μου να μην κάνω πίσω όποιο εμπόδιο και αν συναντούσα και αληθινοί φίλοι που πίστευαν σε μένα. Στάθηκα και τυχερός η αλήθεια είναι (σσ.: συν Αθηνά και χείρα κίνει) αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο στόχος επετεύχθη και καταφέραμε να βγάλουμε ένα δίσκο στολίδι με 15 τραγούδια και ένα Making Off video μέσα σε χρόνο ρεκόρ (24 ημέρες!!!), μαζί με το mastering στη Νέα Υόρκη από τον Leon Zervo (Aerosmith, Avril Lavigne etc). Σημαντικό ρόλο (και αξίζει να σημειωθεί) έπαιξε και ο Άρης Καλογερόπουλος, φίλος και σταθερός συνεργάτης, και έτσι το Πάμε Εκδρομή έγινε πραγματικότητα!

Γειά σου Μαρία! Ποιοί είναι οι Kay & The SchoolDrivers σήμερα?

Μαρία Παπαγρηγορίου: Οι Kay & the Schooldrivers είναι μία παρέα μουσικών, διαφορετικών προσωπικοτήτων ,που έχουν καταφέρει να συνυπάρξουν δημιουργικά και να αυτοβελτιώνονται μέσα από αυτή την συνύπαρξη! So... Ladies & Gentlemen let me introduce us to the audience! Ο Front man μας έιναι ο Kay Darens, όπως βλέπετε αν και "αρχηγός" κουβαλάει τεράστιες δόσεις τρέλας, ενέργειας, υπερκινητικότητας ...γενικά είναι λίγο σπάνιο να τον πετύχεις still! Ο Nico Bonelis είναι ο κιθαρίστας μας, και ο λόγος που μπορεί να καταλήξει κάποιος από μας στην φυλακή... για ποικίλους λόγος-θα προτιμούσα να μην αναφερθώ-... Ο μπασίστας της μπάντα μας, είναι ο Δημήτρης Μεσσήνης και θα συνεχίσει να είναι μέχρι να μας τον κλέψει η NASA, ή να ανακαλύψει την θεραπεία του καρκίνου... Στα drums έχουμε τον Βασίλη Μανώλη.... όταν δηλαδή είναι στο studio και δεν εξασκεί ...the art of seduction στο γυναικείο κοινό της μπάντας!!! Και, last but not least, εγώ είμαι η πληκτρού της μπάντας, Μαρία Παπαγρηγορίου, και έχω να καταγγείλω τους υπόλοιπος Schooldrivers ότι δεν με βοηθάνε να κουβαλήσω το 17 κιλών kurzweil μου...





Πάντως αν και νωρίς, έχετε μια ταυτότητα όχι μόνο σαν ήχος αλλά και σαν άτομα ως ομάδα. Από πού προέρχεται η πηγή έμπνευσης σας Νίκο?

Νίκος Μπονέλης: Η πηγή έμπνευσης για τον καθένα είναι μάλλον διαφορετική και έχει να κάνει με τα στοιχεία του χαρακτήρα του. Αυτός είναι και ο λόγος που που κάνει αυτή την μπάντα ιδιαίτερη, διότι αποτελείται από διαφορετικά άτομα με τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες. Αφού καταφέραμε να συνυπάρξουμε (και δεν τους έχω τινάξει στον αέρα ακόμα :p), το αποτέλεσμα είναι θα έλεγα αρκετά ενδιαφέρον. Εξάλλου η μουσική είναι μάλλον ο πιο πετυχημένος τρόπους που μπορούμε να επικοινωνήσουμε όλοι μαζί ταυτόχρονα!

Πείτε μας δυο λόγια για το πως γνωριστήκατε μεταξύ σας... Τι είναι αυτό που κρατάει τελικά μια μπάντα μαζί;

Βασίλης Μανώλης: Με τον Kay γνωριστήκαμε τυχαία μέσω Facebook. Από το πρώτο λεπτό υπήρχε φοβερή χημεία μεταξύ μας και η ιδέα για τον άψογο συνδυασμό μουσικής και γυναικών ήταν το έναυσμα για να γίνω επίσημο μέλος των SchoolDrivers. Στη συνέχεια ήρθε το δέσιμο μεταξύ των μελών της μπάντας, η επικοινωνία μας ήταν τρομερή και έτσι προέκυψε ένα τρίτος λόγος για να αγαπήσω και να δεθώ με τη μπάντα - γυναίκες, μουσική, φιλία!



Υπάρχει αυτό που λέμε συνταγή της επιτυχίας ή είναι αποτέλεσμα μόνο σκληρής δουλειάς?

Δημήτρης: Η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη, αλλά δεν φτάνει. Για την επιτυχία χρειάζεται η σκληρή δουλειά να είναι στοχευμένη και να μην αναλώνεται κάποιος σε περιττά πράγματα. Επίσης, το βασικότερο ίσως στοιχείο είναι η φαντασία, αφού ο δρόμος για την επιτυχία απαιτεί πολλές καινοτόμες ιδέες σε βαθμό που πρέπει κάποιος ίσως και να αποφεύγει να ακολουθήσει συνηθισμένες ιδέες.

Πολύ ωραία! Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται μια πρωτότυπη παράσταση με τίτλο "Κρίσης Διάλειμμα". Γίνεται τελικά να κάνουμε διάλειμμα από την κρίση? Πείτε μας δυο λόγια για την παράσταση σας!

Μαρία Παπαγρηγορίου: Αν δεν κάνεις διάλειμμα από την κάθε είδους κρίση που απασχολεί την καθημερινότητά σου (για κάποιους είναι η γενικότερη οικονομική κρίση που υφίσταται, για άλλους είναι ίσως κάτι προσωπικό) τότε την αφήνεις να σε κατακλύσει! Και τότε... GAME OVER! Η μουσική ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ένας τρόπος διαφυγής. Εμείς σαν Schooldrivers οφείλουμε να μοιράζουμε την θετική ενέργεια που μας χαρακτηρίζει και να λέμε "Κρίσης Διάλειμμα!! Let the music play!!!" Οπότε, μετατρέπουμε την σκηνή σε σχολική τάξη και ξεκινάμε το party!!! Πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς δίνει κάτι διαφορετικό σε αυτό το show... ο Kay το πυροδοτεί με την ενέργειά του, ο Βασίλης gives his best to satisfy the female audience... ο Δημήτρης μας συνδέει με τον... "καλό" και επιμελή μας εαυτό που κρύβουμε βαθιά μεσα μας!! Εγω.....χμμμ... anyway προσπαθώ για το καλύτερο!!! και ο Νίκος... πως να το πω... δίνει αυτή την... εκρηκτικότητα στην ατμόσφαιρα!!! Την όλη παράσταση συμπληρώνουν οι Schoolgirls μας και κάποια πολύ εύστοχα βίντεο και interactions με το κοινό!



Αλήθεια, ποιες είναι οι Schoolgirls - τι κάνουν στο show σας?

Μαρία Παπαγρηγορίου: Είμαι πολύ χαρούμενη για τα Schoolgirls μας καθώς εγώ είχα την τύχη να τις γνωρίσω πρώτη, στο Innsbruck της Αυστρία όπου συμμετείχαμε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας φοιτητών, Erasmus.... Είναι οι Ξανθίππη Ηλιάκη και Σοφία Λεκάτη, είναι και οι δύο φοιτήτριες της γυμναστικής ακαδημίας Αθηνών, συμμετέχουν σε χορευτικές ομάδες, έχουν πολύ ωραία μουσικά ακούσματα, είναι κεφάτες, υπέροχες και είναι πλέον official cheerleaders των Kay & the Schooldrivers! Ετοιμάζουν συγχρονισμένα χορευτικά βασισμένα στο πρόγραμμα μας και βασικά δίνουν κίνηση στην μουσική μας! YOU GO GIRLS!!!!!!

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία! Πόσο εύκολος είναι ο δρόμος σήμερα για ένα νέο καλλιτέχνη?

Νίκος Μπονέλης: Είναι κάτι παραπάνω από δύσκολος. Θέλει απίστευτο τρέξιμο και κούραση και αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν επιβραβεύεται το διαφορετικό αλλά το πανομοιότυπο. Οι δισκογραφικές και τα μαγαζιά φοβούνται να επενδύσουν σε kinder έκπληξη, παρότι μπορεί να βγάλουν περισσότερα από αυτό. Anyway, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με τα παιδιά είναι να τα καταφέρουμε όσο μπορούμε μόνοι μας, το οποίο βέβαια όπως φαντάζεσαι απαιτεί περισσότερη κούραση (έχουμε γίνει 1000 κομμάτια αυτές τις μέρες - και δεν ευθύνομαι εγώ :p). Μας αρέσουν τα δύσκολα όμως και πιστεύουμε ότι ο δρόμος που δείχνει ο Kay είναι σωστός. Στην Ελλάδα πολύ λίγες μπάντες έχουν καταφέρει να προωθήσουν τον εαυτό τους χωρίς τη βοήθεια των "μεγάλων μέσων". Οι Kay & The SchoolDrivers έχουν τα qualities, την πορεία και τη θέληση που χρειάζεται - οπότε είναι απλά θέμα χρόνου.

Είναι αλήθεια ότι έχετε συμβόλαιο μη διάσπασης μεταξύ σας? Πως προέκυψε αυτό και πως λειτουργεί μια μπάντα που τη δεσμεύει νομική πράξη?

Δημήτρης: Είναι αλήθεια ότι το συγκρότημα σχηματίστηκε αρχικά με συμβόλαια μη διάσπασης, τα οποία ισχύουν ακόμα, λόγω του ότι ο Kay δεν μας γνώριζε προσωπικά προηγουμένως και θέλαμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Βέβαια εν τω μεταξύ έχουμε γνωριστεί και κάνουμε καλή παρέα με αποτέλεσμα να υπάρχει εμπιστοσύνη και να μην είναι απαραίτητα πλέον τα συμβόλαια.



Περνάτε χρόνο μαζί εκτός μπάντας ή συναντιέστε μόνο για πρόβες και εμφανίσεις κτλ?

Βασίλης Μανώλης: Αν περνάμε χρόνο μαζί εκτός μπάντας? Τι εννοείτε? Ο χρόνος μας είναι η μπάντα. Βγαίνουμε μαζί, τα πίνουμε μαζί και γενικά που θα μου πάει θα τους πίσω να είμαστε και backstage (if you get my meaning) μαζί! BRING your daughter to the..s-laughter!

Ποια είναι η γνώμη σας για τα talent show (Xfactor, Greek Idol) που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Θα παίρνατε μέρος σε μία τέτοια εκπομπή?

Kay Darens: Γενικά δεν είμαστε αντίθετοι σε τίποτα και αποδεχόμαστε κάθε πρόκληση αρκεί να σέβεται την καλλιτεχνική μας ιδιότητα. Δεν θα κάναμε κάτι απλά για να το κάνουμε, ούτε θα οδηγούσα τα παιδιά σε μια πορεία πυροτέχνημα. Αν η εκπομπή δεν είχε ως σκοπό την σουργελοποίηση των καλλιτεχνών προς χάρη του τηλεοπτικού κοινού (όπως συμβαίνει τώρα) δεν έχουμε κανένα θέμα να ζήσουμε την εμπειρία.

Το τραγούδι σας «Μέσα στη Πόλη» έχει γυριστεί σε video clip και κυκλοφορεί ήδη στο youtube με 50.000 προβολές!!! Μάθαμε επίσης ότι γυρίσατε και δεύτερο βιντεοκλίπ αυτό το καλοκαίρι... Περί τίνος πρόκειται?

Μαρία Παπαγρηγορίου: Η αλήθεια είναι ότι αυτό το videoclip αποτελεί μία σκοτεινή καμπή στην καριέρα μου!! Και όταν ανέβει στο Tralala.gr μετά την πρώτη του παρουσίαση στο KOOKOO στις 28/10 θα καταλάβετε όλοι το γιατί!!! Σοβαρά τώρα, το videoclip που γυρίσαμε αυτό το καλοκαίρι έγινε με αφορμή το καινούργιο μας single"Έπρεπε να γίνω ράπερ". Το διαφορετικό σε αυτό το videoclip, συγκριτικά με το "Μέσα στην πόλη" είναι ότι έχει γυριστεί με το νέο formation της μπάντας, και αυτό έχει συμβάλει αρκετά στην ατμόσφαιρα που επικρατεί, ιδιαίτερα στα backstage!!! Την σκηνοθεσία του videoclip, όπως άλλωστε και του προηγούμενου, επιμελήθηκε ο Άρης Καλογερόπουλος, ο οποίος έκανε μία καταπληκτική δουλειά και κατάφερε να αποτυπώσει στην camera όλη την τρέλα και το χιούμορ που διαθέτει αυτή η μπάντα!!! Γενικά ήταν μία από τις πιο διασκεδαστικές "περιπέτειες" που έχουμε ζήσει με τους Schooldrivers .... αλλά δυστυχώς κράτησε μόνο μέχρι ο Kay να μας "στρώσει" πάλι στις πρόβες!!!!

Ακούμε ότι έχετε πολλές θαυμάστριες - τι θέλετε να πείτε σε αυτές?

Βασίλης Μανώλης: Ότι είμαστε διαθέσιμοι 24ώρες το 24ώρο για αυτές. Eίμαι από τους άντρες που λένε και εννοούν ότι οι γυναίκες είναι ο μεγάλος τους έρωτας. Σας αγαπάμε και σας περιμένουμε να ζήσουμε μαζί κάθε εμπειρία! ;)



Που μπορεί να μάθει περισσότερα για σάς κάποιος?

Δημήτρης: Στο facebook μπορείτε να γίνετε μέλη του group Kay & The Schooldrivers ενώ στο επίσημο site μας www.schooldrivers.gr τα σχόλιά σας απαντούνται πάντα από μας τους ίδιους.

Τι ετοιμάζετε για το μέλλον? Που θα θέλατε να ταξιδέψει αυτό το σχήμα?

Kay Darens: Τίποτα...(χεχεχε). Σεβόμαστε τους αναγνώστες σας και δε θέλουμε να τους κάνουμε να περιμένουν (lol)! Χωρίς πλάκα τώρα: ετοιμάζουμε αρκετά πράγματα και να είστε σίγουροι ότι το Κρίσης Διάλλειμα είναι μόνο η αρχή μιας σειράς από πρωτότυπες κινήσεις. Θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί και να βρούμε μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία να μας αναλάβει. Αν δεν την βρούμε πάλι δεν πειράζει. Δεν θα αλλάξει κάτι - απλά θα κουραστούμε λίγο παραπάνω. Και μια αποκλειστικότητα: Έχουμε ήδη γράψει μερικά καινούρια κομμάτια και πιστεύουμε ότι τουλάχιστον ένα από αυτά μπορεί να είναι το επόμενο μεγάλο hit του καλοκαιριού! Απλά wait...

Σας ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη! Να ευχηθούμε καλή πρεμιέρα για σήμερα 28 Οκτωβρίου στο KOOKOO!

Kay & The Schooldrivers: Ευχαριστούμε να είστε καλά και σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ!


www.tralala.gr

Μ. ΣΑΡΑΪΧΑ – Δ. ΜΕΡΓΟΥΠΗΣ (Τετ. 18:00-20:00) « MoreTalkRadio.com


Δυο παιδιά θαύματα. Δυο παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες. Δυο παιδιά ΚΟΥΜΠΙΑ!
Η Μαρκέλλα ξεκίνησε αμούστακο κορίτσι από το χωριό της με όνειρα, μια βαλίτσα και 1 Votre Beaute για να έρθει στη μεγάλη πόλη. Πάλεψε με δράκους, πεντικιουρίστριες και με κάτι άλλες κοντές και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Πιστεύει στην παγκόσμια ειρήνη και η αγαπημένη ηθοποιός της είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Θεωρεί πως το ραδιόφωνο θα της δώσει νέα φτερά, μεγαλύτερα κι από της Serena Plus! Το αγαπημένο της γυναικείο όνομα είναι το Μπεμπέ (Καμία σχέση με τη Λιλύ!). Η Μαρκέλλα έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός ( όχι μωρή…δεν θα σου πω τώρα το αστείο που περιμένεις να ακούσεις!) και ξέρει αγγλικά, γαλλικά και αραβικά (να δεις διάλογο με την αραβική πίτα να σου σηκωθεί η τρίχα). Το αγαπημένο της νούμερο είναι το 30, καθώς είναι αυτό του οξυζενέ που χρησιμοποιεί και την οδήγησε στην επιτυχία.
Ο Δημήτρης πάλι είναι από το γένος των Δελαφράγκα (Ναι, ναι…θειά του είναι η Τζέλα –αυτή η καραπουτ**** θέε μου σχώρα με-)! Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με διδακτορικό στο Τραμ το Τελευταίο! Ακούει σε ονόματα όπως Μέρλιν, Ξωτίκι, Τζακ και ενίοτε και Σουλτάνα (Μεγάλη ιστορία χρυσή μου, να στα πω και να τρέχει ο δάκρυς κορόμηλο!)! Το άλλο μισό του ‘Είναι’ του το έχει αφιερώσει στον εξοπλισμό καταστημάτων και στις ανακαινίσεις εσωτερικών χώρων. Παλιός Αθλητής του Στίβου ( ε όχι και συνομήλικος του Κουκοδήμου) θαυμάζει τους ανθρώπους με (Άστρα και…) όραμα. Επίτιμος Πρόεδρος του Τάγματος των Ιπποτών της Ανοιχτής Παλάμης και βραβευμένος με την Χρυσή Τσούχτρα για το 2009. Έχει και κότερο…Πάτε μια βόλτα;;;
Τα θέματα που θα πραγματεύονται στο δίωρο μαγκαζίνο τους θα είναι βγαλμένα μέσα από τη ζωή (όχι τη Λάσκαρη…). Στόχος τους είναι να γίνουν πρωθυπουργοί (Ναι ρε ντουέτο;;; Τι ζόρι τραβάς τώρα;;;) και να κλείνουν τη Βουλή για γαμήλιες δεξιώσεις και λοιπά πάρτυ(Καλό το Αβέρωφ το καλοκαίρι…αλλά το χειμώνα βγάζει πούντα!). Οι συμβουλές που δίνουν σε όλους τους ακροατές είναι:
1. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής απομακρύνεται τα μικρά παιδιά από τον υπολογιστή.
2. Αν θέτε να ακούσετε μόνο ελληνικά, να φύγετε. Αν θέλετε να ακούσετε μόνο ξένα, να φύγετε κι εσείς. Αν θέλετε να ακούσετε από Κατερίνα Στανίση μέχρι AC/DC τότε είστε στο σωστό μέρος.
3. Σε περίπτωση που θέλετε να μας στείλετε φαγητό, ρούχα ή δώρα αγάπης μην διστάσετε να το κάνετε. Μην ανησυχείτε. Θα τα κρατήσουμε.
4. Κουβαλάτε πάντα 3 Lexotanil. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα πάθεις με αυτά που θα ακούσεις εδώ!
5. Καλέστε στο 210 8070703 σε περίπτωση που τα λεξοτανίλ δεν σας πιάσουν. Κλινική Σινούρη θα απαντήσει. Πείτε από τη Μαρκέλλα και τον Δημήτρη. Θα καταλάβουν.

Σήμερα - 09 Νοεμβρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν:
Νεκτάριος, Νεκταρία

Επέτειοι:
Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού


Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1962: Οι Motown Records κυκλοφορούν "You've Really Got a Hold on Me," από Miracles.

1967: Ο David Crosby φεύγει από τους Byrds.

1975: Ο David Bowie εμφανίζεται στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της Cher στο CBS TV.

1999: Ο Prince κυκλοφορεί το άλμπουμ "Rave Un2 The Joy Fantastic."


Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1799: Ο Ναπολέων καταργεί το Διευθυντήριο και αναλαμβάνει την εξουσία στη Γαλλία. Ήταν η 18η Μπριμέρ, σύμφωνα με ημερολόγιο των γάλλων επαναστατών.


1866: Ολοκαύτωμα στο Αρκάδι της Κρήτης. Ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης βάζει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη και ανατινάζει την δυτική πτέρυγα της μονής, καταπλακώνοντας Χριστιανούς και Τούρκους

1931: Μοναχός βρίσκει στην Τραπεζούντα την εικόνα της Παναγίας της Σουμελά.

1938: Η «Νύχτα των Κρυστάλλων» στη Γερμανία. Το πρώτο οργανωμένο πογκρόμ εναντίον των Εβραίων από τους Ναζί.


1990: Ο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλης Χατζηπαναγής ανακοινώνει ότι αποσύρεται από τα γήπεδα.

Μουσικές πρωτιές σαν σήμερα 9/11


Ακόμη μία μέρα που πρίν κάποια χρόνια αποτέλεσε ορόσημο για καλλιτέχνες και συγκροτήματα!

Ας δούμε καλύτερα τι έγινε σαν σήμερα στα charts ανά τον κόσμο!

1940: Πρεμιέρα στη Βαρκελώνη του έργου του Joaquin Rodrigo «Concierto de Aranjuez».


1974: Το «You Ain't Seen Nothing Yet» των Bachman-Turner Overdrive ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.


1985: Το «Miami Vice Theme» του Jan Hammer ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.

Οnirama - Μύρωνας Στρατής - Mark Angelo - Shaya live @ Gazoo!


Οι στάβλοι του Όθωνα στην οδό Πειραιώς (Γκάζι), κτίριο διατηρητέο και ανακατασκευασμένο, μετατρέπονται σε ένα εντυπωσιακό σύγχρονο live club για να υποδεχτούν σύντομα τους πρίγκιπες της ελληνικής pop σκηνής…

Αυτό είναι το Gazoo!

Οι ONIRAMA επιστρέφουν δυναμικά στο Live clubbing, όπως το μάθαμε και το χαρήκαμε από αυτούς στο cinema…

H έκπληξη όμως δε σταματά σε αυτή την είδηση …Η παρέα διευρύνεται!Ο Μύρωνας Στρατής βρίσκει γοητευτική αυτή την ονειροπαγίδα και υποκύπτει κατευθείαν.

Ο Mark Angelo προσθέτει τις αγαπημένες του μουσικές και η Saya την δική της pop κουλτούρα.

Το concept είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου.Η σχεδίαση του χώρου και οι κατασκευές έγιναν από τον αρχιτέκτονα Πάνο Πετρίδη.Αυτό το χειμώνα όλο το παιχνίδι θα γίνει στο Gazoo!

Μια συλλεκτική κυκλοοφορία από τον Paul McCartney


Η πρώτη κυκλοφορία από το προσωπικό αρχείο του Sir Paul McCartney, του πρώην σκαθαριού σπό το Λίβερπουλ και κάτοχου μιας θέσης στο βιβλίο Γκίνες ως «ο πιο επιτυχημένος και δημοφιλής συνθέτης της ποπ μουσικής», είναι η επανέκδοση του θρυλικού άλμπουμ “Band on the Run”.

Το 1972, ένα μόλις χρόνο από τη διάλυση των Beatles, ο Paul μαζί με τη γυναίκα του Linda και τον κιθαρίστα Denny Laine σχημάτισαν τους Wings. Το “Band on the Run”, ο καλύτερος δίσκος στην ιστορία των Wings κυκλοφόρησε το 1973, έμεινε στην κορυφή των αμερικάνικων charts για μεγάλο χρονικό διάστημα, πούλησε 7 εκατομμύρια αντίτυπα και κέρδισε ένα βραβείο Grammy.

Σήμερα η αριστοτεχνικά δομημένη μουσική του “Band on the Run” επανακυκλοφορεί με νέο mastering που έγινε στα μυθικά Abbey Road Studios υπό την επίβλεψη του Paul McCartney. Αυτή η μοναδική μουσική εμπειρία διατίθεται σε 5 διαφορετικές μορφές.

- Η standard έκδοση περιλαμβάνει το αυθεντικό βραβευμένο με Grammy άλμπουμ κι ένα 16σέλιδο booklet.
- Η special έκδοση περιέχει 3-disc (2 CD +1 DVD) με bonus ακυκλοφόρητα tracks συν bonus video, -με σπάνιο υλικό από την περιπετειώδη ηχογράφηση του “Band on the Run” στο Λάγος της Νιγηρίας, άγνωστες στιγμές από την εμπνευσμένη φωτογράφιση του all-star εξωφύλλου του άλμπουμ στο Osterley Park, συν σκηνές ενός ντοκυμανταίρ που γυρίστηκε τον Αύγουστο του ΄74 στα Abbey Road Studios-, καθώς και ένα 24σέλιδο booklet.
- Η deluxe συλλεκτική έκδοση περιέχει 4-disc (3 CD + 1 DVD) συν μια προσεγμένη έκδοση 120 σελίδων με σπάνιο φωτογραφικό υλικό της Linda McCarthy και του Clive Arrowsmith, όλη την ιστορία του άλμπουμ και τους στίχους, αλλά και μια νέα συνέντευξη του πρώην σκαθαριού.
- Η έκδοση βινυλίου περιλαμβάνει 2 LP.
- Tέλος, το “Band on the Run” κυκλοφορεί και σε ψηφιακή μορφή

Παίξε στο νέο video clip του Γιώργου Σαμπάνη!


Παίξε κι εσύ στο νέο video clip του Γιώργου Σαμπάνη. Όπως γράφει ο ίδιος από την σελίδα του στο Facebook "Ζητούνταί άτομα ηλικίας 20 έως 25 ετών για να παίξουν αύριο στο καινούριο video clip του Γιώργου Σαμπάνη "Μακριά Για Όσο Ζώ". Πληροφορίες και αποστολή φωτογραφιών και στοιχείων στο sabanistag@gmail.com". Μην χάνεις χρόνο... ποτέ δεν ξέρεις....!

Νέο τραγούδι απο τους ΟΝΑΡ


Νέο τραγούδι απο τους ΟΝΑΡ με τίτλο Όσα αντίο μας μένουν απο το ομότιλο άλμπουμ τους

http://www.youtube.com/watch?v=z_NbBAbF_AY&feature=player_embedded

Το νέο cd του Νότη Σφακιανάκη – Ματωμένο Δάκρυ, Χορευτικόν


Με την τρίτη και τελευταία ενότητα με τίτλο ''Χορευτικόν'' κλείνει η τριλογία από το ''Ματωμένο δάκρυ'' του Νότη Σφακιανάκη. 7 τραγούδια με λαικό ύφος και ήχους από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ξεχωρίζει το τραγούδι ''Έλληνας'' σε μουσική Χριστόφορου Γερμενή και στίχους Πάνου Φαλάρα. Για μια ακόμα φορά ο Γιώργος Μουκίδης συναντά τον Νότη και το αποτέλεσμα είναι δυο δυνατά τραγούδια, το ''Δεν νομίζω'' και το ''Δεν υπάρχεις'' . Οι συνθέσεις των υπόλοιπων τραγουδιών ανήκουν στους Βασίλη Δήμα, Ανδρέα Μέξα, Δημήτρη Ρακιντζή και Μιχάλη Ξυδάκη, ενώ οι στίχοι στους Κώστα Μουδάτσο, Βασίλη Φουτσιτζή και Νίκο Δουλό.

Ελεονώρα Ζουγανέλη-Ησαΐας Ματιάμπα: πρεμιέρα στον Σταυρό του Νότου! Τι μας δήλωσαν!


Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, πρεμιέρα έκανε η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Ησαΐας Ματιάμπα στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus. Μαζί τους ο μοναδικός Θανάσης Αλευράς. Εμείς ήμασταν εκεί και θα σας τα πούμε όλα!

Λίγο πριν την έναρξη του live, το tralala.gr μίλησε για λίγο με την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τον Ησαΐα Ματιάμπα.



Ελεονώρα Ζουγανέλη

Πώς νιώθεις που μετά από μια πετυχημένη χρονιά μαζί με τον Δήμο Αναστασιάδη, έρχεσαι για δεύτερη φορά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, αυτή τη φορά με τον Ησαΐα Ματιάμπα;

Είμαι πραγματικά χαρούμενη και νιώθω ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που με έχουν στηρίξει σε αυτό το μαγαζί και εννοώ τους επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι δίπλα μου και παρακολουθούν το όνειρό μου και αυτό που θέλω να κάνω επαγγελματικά. Μου προσφέρουν μέσα από την καρδιά τους ό,τι μπορούν, ίσως και παραπάνω από αυτά που μπορούν. Εγώ από την μεριά μου νιώθω αυτό το χώρο σαν σπίτι μου και σαν ένα χώρο στον οποίο μπορεί να έρθει ο κόσμος που με αγαπάει και να μοιραστούμε πράγματα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί είμαι μικρή και χαίρομαι που έχει βρεθεί τόσο γρήγορα ένας χώρος για εμένα.

Έχεις άγχος για απόψε;

Έχω πάρα πολύ, παρότι το πρόγραμμα δοκιμάζεται για πολύ καιρό και έχουμε κάνει πολλές πρόβες. Εχτές κάναμε και μια γενική πρόβα, την οποία παρουσιάσαμε στους ακροατές του "Δίεση". Έχω άγχος γιατί είμαι πολύ κουρασμένη και ο λαιμός μου έχει ταλαιπωρηθεί από τις πρόβες και τις ιώσεις. Όχι για το πρόγραμμα, για αυτό είμαι σίγουρη!

Τι θα δούμε απόψε;

Πρόκειται για μια δουλειά που έχουν στηρίξει πολλοί άνθρωποι, με διάθεση και υπομονή. Η Ελένη Γκασούκα, η σκηνοθέτης μας, είναι μια πολύτιμη συνεργάτιδα μου από πέρσι, που έχει βοηθήσει στην σκηνική μου παρουσία και αντίληψη, ο Γιώργος Ζαχαρίου και ο Μάτι Παλαιολόγου που ενορχηστρώσανε την παράστασή μας, ο Θανάσης Αλευράς, που στηρίζει με την παρουσία του και ο Ησαΐας Ματιάμπα είναι οι άνθρωποι που στηρίξανε από την αρχή αυτή την προσπάθεια και ήταν κοντά σε αντίξοες συνθήκες και δυσκολίες, που αντιμετωπίσαμε στις πρόβες μέχρι να στηθεί η παράσταση. Νομίζω πως το αποτέλεσμα αντιπροσωπεύει την αισθητική μας και αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε, το οποίο στηρίζεται στην αλήθεια και την απαλλαγή από το ο,τιδήποτε μπορεί να μας περιορίσει. Ό,τι συμβαίνει γύρω μας, όπως η χαρά και η συγκίνηση, τη διαλύουμε και τη ξαναδημιουργούμε. Είμαστε ένα σχήμα που δεν αφήνει κάτι ήσυχο και σατιρίζει τον εαυτό του, την επιτυχία και την αποτυχία, είτε με την επιλογή των τραγουδιών, είτε με την στάση μας απέναντι τους.

Το δεύτερο σου άλμπουμ "Έξοδος 2" ακούγεται αρκετά. Πως αισθάνεσαι που η δεύτερη δισκογραφική σου δουλειά βρίσκει ανταπόκριση από το κοινό, μετά την επιτυχία της πρώτης;

Αυτό που διαπιστώνω σιγά σιγά είναι ότι χρειάζομαι πολλή προσωπική δουλειά. Μετά από μια επιτυχία, συνήθως όταν δεν είσαι καλά προετοιμασμένος και είσαι και λίγο ανώριμος λόγω ηλικίας, ίσως σου δημιουργηθεί φόβος για το επόμενο βήμα. Στην πρώτο μου δίσκο δεν είχα καθόλου αγωνία, γιατί ο κόσμος δεν με ήξερε και έτσι δεν περίμενε κάτι από μένα. Πήγε πολύ καλά, μου άνοιξε μεγάλους δρόμους και πόρτες, ωστόσο με άγχωσε και με έβαλε σε μια άγνωστη μέχρι τότε διαδικασία και άρχισα να αναρωτιέμαι αν είναι σωστό αυτό που κάνω και αν θα αρέσει στον κόσμο. Χρειάζεται ωριμότητα και να είσαι σίγουρος για αυτό που παρουσιάζεις κάθε φορά. Είμαι πολύ χαρούμενη και είναι μεγάλη μου τιμή που ο κόσμος με δέχεται και αγκαλιάζει αυτό που κάνω.

Ποιό κομμάτι έχεις ξεχωρίσει και σου αρέσει να ερμηνεύεις στα live σου;

Η "Αττική οδός" είναι ένα κομμάτι που αγάπησα από την πρώτη στιγμή και ακόμα με συνεπαίρνει. Επίσης έχω ξεχωρίσει και το "Η αγάπη αργεί" και το "Δεύτερη φορά".

Ποιοι είναι οι συντελεστές του δεύτερου δίσκου σου;

Οι συνεργάτες μου σε αυτό το δίσκο ήταν ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Σάνυ Μπαλτζή, η Όλγα Βλαχοπούλου, ο Τρύφων Κουτσουρέλης, ο Νίκος Αντύπας, ο Νίκος Μωραίτης και ο Δημήτρης Φάκος. Ελπίζω να μην ξέχασα κάποιο.

Όλη η στιχουργική αφρόκρεμα του σήμερα λοιπόν.

Είναι πολύ σημαντικοί άνθρωποι που με έχουν στηρίξει από τα πρώτα μου βήματα και είναι πάντα στη ζωή μου με πολλούς τρόπους, όχι μόνο δίνοντας μου τραγούδια, αλλά παρακολουθώντας την πορεία και την εξέλιξη μου, και τους ευχαριστώ. Την ενορχήστρωση και στο πρώτο και στο δεύτερο δίσκο μου έχει κάνει ο Χρήστος Soumka και ο Χρήστος Αβδελάς, και κυκλοφορεί από την ΕΜI.



Ησαΐας Ματιάμπα

Τι μας έχετε ετοιμάσει για απόψε;

Εδώ και δύο μήνες έχουμε προετοιμάσει ένα πρόγραμμα πολύ άμεσο και πάρα πολύ καλό κατά την άποψη μου. Το concept στηρίζεται ανάμεσα σε δύο κόσμους, οι οποίοι κάποια στιγμή συναντούνται. Ο καθένας μας έχει περάσει τα δικά του, είτε χωρισμό, είτε απόρριψη, αλλά στο τέλος η αγάπη επικρατεί και χαίρομαι για αυτό.

Έχεις άγχος;

Καθόλου. Είμαι σε ένα σημείο επαγγελματικά που δεν έχω καθόλου άγχος. Την τελευταία φορά που θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει άγχος ήταν το 2003-4, όταν τραγουδούσα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Από ένα σημείο και μετά, δουλεύοντας με τον εαυτό μου, με το θέατρο και το Rent, πιστεύω πως έχω αποκτήσει στοιχεία που με κάνουν σίγουρο για τον εαυτό μου και για αυτό που κάνω.

Δεύτερη χρονιά για το Rent. Μίλησε μου για τις εμφανίσεις σου εκεί.

Θα είμαι για δεύτερη χρονιά στο Rent, στη Σφεντόνα και χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτό. Εγώ θα παίζω Πέμπτη και Σάββατο απόγευμα στις 6.00. Είναι ένα έργο που το λατρεύω, γιατί είναι από τα αυτά που έχουν συναίσθημα και είναι λίγο σκοτεινά και εγώ στη ζωή μου είμαι πάνω κάτω έτσι. Χαίρομαι που συνεχίζεται και οι συνθήκες και το στήσιμο του έργου είναι πιο καλό.

Μίλησε μου για την εμπειρία σου στο "Just the two of us".

Στο "Just the two of us" πάμε να κάνουμε κάτι πάνω από όλα για φιλανθρωπικό σκοπό , αλλά το χαιρόμαστε και αυτό προσπαθούμε να το μεταδίδουμε και στον κόσμο που είναι εκεί, και σε αυτούς που μας παρακολουθούν από την τηλεόραση, που είναι και περισσότεροι. Εμείς περνάμε καλά, είναι χαρά μας να τραγουδάμε τραγούδια που αγαπάμε, αν και λογικό είναι να υπάρχει κούραση.





Αμέσως μετά την μίνι συνέντευξη που πήραμε, καθίσαμε και η παράσταση ξεκίνησε. Και την ονομάζω παράσταση, όχι τυχαία!(Ούτε γιατί ο Θανάσης Αλευράς είναι ο ηθοποιός της παρέας!) Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βασισμένο σε ένα concept, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η αγάπη που στο τέλος νικά. Δύο κόσμοι με διαφορετικά βιώματα ο καθένας ενώνονται...όπως μου είπε και ο Ησαΐας πριν από λίγο. Τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν το concept αυτό είναι οι ενδιαφέρουσες ηχητικές εναλλαγές που σε κρατάνε σε εγρήγορση και δεν σε κάνουν να βαριέσαι και η ευρεία γκάμα τραγουδιών που μπερδεύονται όμορφα και σε πάνε ένα μουσικό ταξίδι που δεν θες να τελειώσει.



Ο κόσμος είχε αρχίσει να έρχεται από τις 10.30 και μέχρι την ώρα που ξεκίνησε το live συνέχιζε να μπαίνει. Ανάμεσα τους είδαμε τον κύριο Γιάννη Ζουγανέλη, την Ζέτα Μακρυπούλια και τον Νίκο Μουτσινά. Δεν έπεφτε καρφίτσα στο μαγαζί. (χωρίς υπερβολές, στα αλήθεια!)

Η παράσταση ξεκίνησε με την Ελεονώρα να τραγουδά στη σκηνή δικά της τραγούδια και να καταλήγει στην "Αττική οδό", ενώ στη συνέχεια μπαίνει ο Ησαΐας τραγουδώντας "Πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια" και "Αντέχω". Στην συνέχεια ο ήχος έγινε πιο ροκ με το τραγούδι "Bring me to life" που ερμήνευσαν οι δυό τους. Αξιοσημείωτο είναι πως ήταν η Ελεονώρα και ο Ησαΐας ήταν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος πάνω στη σκηνή, είτε τραγουδούσε ο ένας, είτε ο άλλος. Η συνύπαρξη πάνω στη σκηνή...αυτό θα πει συνεργασία, λοιπόν! (Ο ένας παρακολουθεί τον άλλον και δεν γίνεται άφαντος όπως έχουμε συνηθίσει σε άλλα σχήματα!) Αυτή η σκηνική συνύπαρξη συνεχίστηκε με την Ελεονώρα να τραγουδά "Αν", "Θα 'μαι πάντα εδώ", "Αν θυμηθείς το όνειρο μου" και "Η αγάπη αργεί". Ο Ησαΐας συνέχισε με δύο δικά του πολύ αγαπημένα τραγούδια το "Σε μισώ" και το "Θα περιμένω", με τον κόσμο να δίνει το ρυθμό. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο Ευριπίδης, που δεν είναι άλλος από τον κιθαρίστα της μπάντας, που μας τραγούδησε ένα πολύ όμορφο κομμάτι του Στάθη Δρογώση, το "Συγχώρεσε με". Η Ελεονώρα συνέχισε με τραγούδια όπως το "Μην μ'αγγίζεις", "Μικρά βεγγαλικά", "Κόψε και μοίρασε", "Πήρα κόκκινα γυαλιά" και το "Bad romance" της Lady Gaga!



Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ενδιάμεσες απολαυστικές παρεμβάσεις του Θανάση Αλευρά, που στα αλήθεια έκλεψαν την παράσταση, καθώς ο Θανάσης είναι ένας ηθοποιός που έχει την ικανότητα να ζεσταίνει το κοινό με την παρουσία του, να το προβληματίζει και το "αναγκάζει" να τον παρακολουθήσει. Τον είδαμε να ερμηνεύει το τραγούδι της Βίσση, "Αγάπη είναι, εσύ" (Αννούλα, φοβού τον Αλευρά!), ενώ δεν θα μπορούσε να μην υποδυθεί την Τάμτα, όταν ο Ησαΐας βγήκε και τραγούδησε το "Egoista". (Θυμάστε την εμφάνιση του Ησαΐα και της Τάμτα στα Mad; Αυτή την στιγμή ζήσαμε, πιο επικά αυτή την φορά!)



Και όπως όλες οι παραστάσεις έχουν διάλειμμα, έτσι και αυτή.(Με χάλασε πρέπει να ομολογήσω, ας ήταν τουλάχιστον πιο μικρό.) Όμως η ανταμοιβή δεν άργησε να έρθει, με την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τον Ησαΐα Ματιάμπα να μας τραγουδάνε "Έλα", "Δυόμισι και εγώ περιμένω "Αγάπη θέλει δύο", "Μόνο μια φορά", "Τι γλυκό να σ' αγαπούν" και η "Σωτηρία της ψυχής". Κάπως έτσι τελείωσε αυτό το γεμάτο πρόγραμμα που μας είχαν ετοιμάσει. Ήταν ένα πολύ οργανωμένο και μελετημένο πρόγραμμα, που αξίζει να πάτε να παρακολουθήσετε. Εμείς περάσαμε πολύ όμορφα εκείνο το βράδυ, γιατί κατά την διάρκεια της παράστασης είχαμε πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις, όπως συμβαίνει και στην ζωή, και θα το επιχειρήσουμε ξανά!



Ο Ησαΐας Ματιάμπα είναι ιδιαίτερα θεατρικός και χαρισματικός, νιώθει το ρυθμό μέσα του και η εικόνα που προσφέρει τον κάνει να είναι μοναδικός. Όσο για την Ελεονώρα Ζουγανέλη δεν έχω να πω πολλά. Η φωνή της είναι αυτή που τα λέει όλα και καταφέρνει να "γεμίζει" το χώρο, καθώς είναι ικανή να τραγουδήσει οτιδήποτε της δωθεί εξίσου καλά. Είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες φωνές και τους πιο αξιοπρόσεχτούς καλλιτέχνες της γενιάς της, που έχει ήδη στο δυναμικό της καλές δουλειές και συνεργασίες, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Φεύγοντας λοιπόν από το Σταυρό του Νότου, αναρωτήθηκα πως αν ο λαιμός της Ελεονώρας ήταν ταλαιπωρημένος όπως μου είπε, και τραγουδάει έτσι, πώς θα τραγουδάει όταν είναι στα καλά της; Κάθε Παρασκευή και Σάββατο λοιπόν μπορείτε να το διαπιστώσετε και να τους απολαύσετε, για αυτό μην χάνετε καιρό!

www.tralala.gr

Η Christina Aguilera ηχογραφεί νέο album


"Θέλουμε να ξεφύγουμε από τη φάση του Bionic" δήλωσε η Christina Aguilera στο Instyle Δεκεμβρίου. "Βασικά βρίσκομαι ήδη στο studio και έχω ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις για το επόμενο album μου, που θα έχει τελείως διαφορετικό vibe - το Bionic είναι πλέον old news (γέλια)" συνεχίζει η X-tina. "Το νέο album θα είναι πιο "εσωτερικό", όπως ήταν το 'Stripped', πιο προσωπικό, πιο ενδοσκοπικό".

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα προσωπικά της X-tina, είναι πολύ πιθανό το νέο album να δώσει πράγματι κάτι πολύ δυνατό. Εσείς τι πιστεύετε;

Pulp: η επανένωση!


Οι θρυλικοί Pulp και πάλι μαζί! Με επίσημη ανακοίνωσή του το διάσημο Βρετανικό συγκρότημα αποκάλυψε ότι τα αρχικά μέλη ξανασυναντήθηκαν και ετοιμάζουν live περιοδεία μέσα στο 2011.

Το συγκρότημα από το Sheffield διαλύθηκε το 2002 και έκτοτε ο frontman Jarvis Cocker ακολούθησε solo καριέρα. Η επανασύνδεση των Pulp θα γίνει με τα αρχικά μέλη της μπάντας (Jarvis Cocker, Nick Banks Candida Doyle, Steve Mackey, Mark Webber και Russell Senior) που έχουν να εμφανιστούν μαζί από το 1996!

Οι πρώτες επιβεβαιωμένες εμφανίσεις των Pulp είναι στο Wireless festival του Λονδίνου (3 Ιουλίου) και στο Primavera Sound Festival στη Βαρκελώνη (21 Μαΐου), ενώ φημολογείται ότι θα παίξουν και στο Glastonbury Festival του 2011.

MTV European Music Awards 2010: οι νικητές!


Η Lady Gaga ήταν η μεγάλη νικήτρια των φετινών MTV Europe Music Awards (EMAs) -όπως άλλωστε και των Αμερικανικών MTV Awards- αφού κατέκτησε συνολικά τρία βραβεία (Best Female, Best Song και Best Pop). Η ίδια δεν ήταν στη Μαδρίτη για να παραλάβει τα βραβεία της, ωστόσο έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα μέσω δορυφόρου από τη Βουδαπέστη, όπου βρισκόταν στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδεία της.

Άλλοι καλλιτέχνες που ξεχώρισαν ήταν η Ke$ha, ο Justin Bieber, η Shakira, η Katy Perry, ο Eminem, οι Paramore, οι Tokio Hotel, οι Linkin Park και οι (αγαπημένοι του MTV) 30 Seconds To Mars, ενώ οι Bon Jovi κέρδισαν το τιμητικό βραβείο Global Icon. Το μόνο Ευρωπαικό όνομα ανάμεσα σε εκείνα των νικητών ήταν ο Marco Mengoni που κέρδισε το βραβείο Best European Act.

Οι Kings Of Leon, η Shakira, η Miley Cyrus και οι 30 Seconds To Mars μαζί με τον Kanye West εμφανίστηκαν ζωντανά, ενώ παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η (γνωστή... "Νοικοκυρά Σε Απόγνωση") Eva Longoria, η οποία ήταν και το μεγάλο highlight της βραδιάς, αφού άλλαξε συνολικά 13 διαφορετικά φορέματα και, μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στη σκηνή ντυμένη... χοιρομέρι!

Ακολουθεί η πλήρης λίστα με τους νικητές των MTV EMA 2010:

Best New Act: Ke$ha
Best Pop: Lady Gaga
Best Alternative: Paramore
MTV EMA Global Icon: Bon Jovi
Best Rock: 30 Seconds To Mars
Best Male: Justin Bieber
Best Video: Katy Perry 'California Gurls'
Best Hip Hop: Eminem
Free Your Mind: Shakira
Best Live: Linkin Park
Best Female: Lady Gaga
Best Song: Lady Gaga 'Bad Romance'
Best European Act: Marco Mengoni
Best Push Artist: Justin Bieber
World Stage: Tokio Hotel

Φωτογραφίες: ema.mtv.co.uk

Oι Tokio Hotel κατέκτησαν το βραβείο Best World Stage


Οι Tokio Hotel κατέκτησαν το βραβείο της καλύτερης World Stage performance στα EMAs 2010!
Το συγκρότημα δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην τελετή των βραβείων, καθώς αυτή την περίοδο βρίσκονται στην διαδικασία της ηχογράφησης του νέου τους album. Τα αδέλφια Kaulitz παρέλαβαν το βραβείο, μέσω δορυφόρου και ευχαρίστησαν τους fans γι` αυτή την νέα διάκριση που τους χάρισαν.

Συγκεκριμένα, οι Tokio Hotel με το World Stage live in Malaysia, κατάφεραν να αφήσουν πίσω ιερά τέρατα της rock, όπως οι Ozzy Osbourne, Green Day και σπουδαία modern rock συγκροτήματα όπως οι Arcade Fire, Smashing Pumpkins, με τις αντίστοιχες world stage εμφανίσεις τους. Οι fans του MTV World Stage και των Tokio Hotel έκαναν την διαφορά!

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ LIVE ΣΤΟ ΜΥΛΟ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ CLUB TOY MYΛΟΥ...

Tο νέο τραγούδι του Michael Jackson


http://www.youtube.com/watch?v=VfA4eLjsO20&feature=player_embedded

Tο προκλητικό t-shirt του Slash


Ο Slash εμφανίστηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στα MTV European Music Awards στη Μαδρίτη της Ισπανίας φορώντας ένα t – shirt με το λογότυπο της Coca Cola.
Η λέξη ωστόσο που αναγραφόταν σε αυτό δεν ήταν το διάσημο αναψυκτικό αλλά μια άλλη, αρκετά προκλητική και όπως είναι φυσικό ο κιθαρίστας δέχθηκε αρκετά επικριτικά σχόλια (αυτό δεν ήθελε άλλωστε;). Όσο αναφορά τη λέξη, μπορείτε να τη μεταφράσετε μέσα από το google (για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει).

http://www.rockyourlife.gr/