4 Αυγ 2011

DMX: «Το νέο μου album θα φέρει το hip hop εκεί που πρέπει να βρίσκεται»


Είναι γνωστό ότι ο DMX είναι ένας από τους rappers που δεν «μασάνε» τα λόγια τους. Μετά από την αποφυλάκιση του στις 19 Ιουλίου, έχει επιστρέψει ήδη στο studio, όπου εργάζεται πυρετωδώς για το νέο του album, με στόχο να κυκλοφορήσει πριν τον Δεκέμβριο.
. «Προσπαθώ να κάνω τα πάντα με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια όρεξη που είχα και στο πρώτο μου album.» δήλωσε ο 40χρονος rapper στο Billboard. Στην παραγωγή του νέου του album o DMX (αληθινό όνομα: Earl Simmons) συνεργάζεται με τους Swizz Beats, Caviar, Dame Grease ενώ ο προσωρινός τίτλος είναι “Redemption Of The Beast”.
 Όμως το μεγαλύτερο βάρος της παραγωγής και των στίχων των κομματιών θα το σηκώσει ο ίδιος ο DMX: «Μέχρι τώρα έχω ξενυχτήσει αρκετά βράδια στο studio, προσπαθώντας να φέρω την μουσική μου εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Θέλω να επαναφέρω το hip hop στην θέση που του αξίζει. Υπάρχουν πολλοί κακοί rapper εκεί έξω. Έχει γίνει πολύ «γλυκερό» και ρομαντικό το hip hop.»

Τέλος οι Take That για τον Robbie Williams


Robbie Williams σχεδιάζει να εγκαταλείψει τους Take That για δεύτερη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα γνωστής βρετανικής εφημερίδας, για να αφοσιωθεί ξανά στην προσωπική  του καριέρα,ξεκινώντας μια solo περιοδεία.
 Ο τραγουδιστής  δήλωσε: «Όλες οι συναυλίες με τους Take That ήταν φανταστικές, περάσαμε ίσως την καλύτερη στιγμή της καριέρας μας. Είναι καλύτερο να μοιράζεσαι πράγματα, από τα να τα κάνεις μόνος σου, αλλά μετά, ο εγωισμός και η ανάγκη να βγω ξανά στην σκηνή, αλλάζει αυτή την κατάσταση. Θέλω να ξεκινήσω την δική μου περιοδεία και τα παιδιά θα ξεκουραστούν για ένα χρονικό διάστημα. Αλλά σίγουρα θα ξαναβρεθούμε στην σκηνή, πρέπει να το ξανακάνουμε!»
Ο Robbie επιβεβαίωσε και μέσα από το προσωπικό του blog ότι σύντομα θα ξεκινήσει η solo περιοδεία του, αλλά ο ίδιος δεν γνωρίζει ακόμα τις χώρες-σταθμούς που θα επισκεφτεί.

Foo Fighters: Ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ κυκλοφορεί online!


Παρακολουθήστε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ των Foo Fighters “Garage Tour” στο YouTube!
Το ντοκιμαντέρ είναι μια επιλογή τραγουδιών, σημαντικών στιγμών και αρκετών όμορφων ιστοριών από την περιοδεία τους.
Είναι μια εξαιρετική ματιά στο συγκρότημα και στην αγάπη τους για τους fans τους. Ανάμεσα στα highlights, απλά να αναφέρουμε κάποια: Η μπάντα έπαιξε το πρώτο gig στην Νέα Υόρκη στο σπίτι ενός συνταξιούχου πυροσβέστη που τραυματίστηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ο Dave οδηγεί το τρακτέρ ενός από τους μεγαλύτερουςfansστο Τορόντο. Εδώ το "Garage Tour"!

Οι Coldplay τραγουδούν το "Rehab" της Amy Winehouse!


Η απώλεια της Amy Winehouse έχει συγκλονίσει τους περισσότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης pop/rock μουσικής.
Οι Coldplay απέδωσαν τον δικό τους φόρο τιμής στην αδικοχαμένη τραγουδίστρια κατά την διάρκεια τουSplendor In The Grass Festival στην Αυστραλία, όταν ο Chris Martin τραγούδησε το ρεφρέν του “Rehab” ως εισαγωγή στο κλασσικό “Fix You”  με το κοινό να «βοηθάει» πιστά τον Chris στα φωνητικά.
Την περασμένη εβδομάδα και ο πιστός φίλος της Amy και παραγωγός σε πολλά τραγούδια της, Mark Ronson τραγούδησε επί σκηνής πολλά κλασσικά tracks της Amy παρέα με τον τραγουδιστή των Zutons και συνθέτη του “Valerie”, Dave Mc Cabe. Σίγουρα θα έχεις καλό ταξίδι Amy…

Η Christina Aguilera σε ντουέτο με τον Eminem;


Μάλιστα… Αν αυτή η συνεργασία κυκλοφορήσει σε single, τότε δεν μπορούμε να φανταστούμε τι άλλο μπορεί να συγκλονίσει περισσότερο τον κόσμο της pop!
Σύμφωνα με το Music News Daily,  η Christina Aguilera και ο Eminem θα συνεργαστούν σε ένα από τα tracks του νέου της album- follow up του “Bionic”.
Η Christina, μετά την μέτρια αποδοχή του album “Bionic” ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις για το comeback της, πιστεύοντας ότι έχει και την φωνή αλλά και την σκηνική παρουσία για να γίνει η απόλυτη ντίβα της pop!
 Όσο για τον Eminem, δεν ξεχνάμε το σκληρό dissing που είχε κάνει στην Xtina μέσα από το single “Real Slim Shady”. Όπως και με την συνεργασία του με τον Elton John, o Em ξέρει πώς να προκαλεί ανατροπές στην μουσική βιομηχανία…

Αποκαλύτπεται ακυκλοφόρητο τραγούδι των Daft Punk


Ένα από τα πρώτα tracks των Daft Punk, το “Drive” αναμένεται να κυκλοφορήσει από το Σκωτσέζικο dance label Soma Records, με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση του.
Το “Drive” είχε σταλεί το 1994 στην εταιρεία ως demo μαζί με το “Rollin` And Scrachin`”. Τελικά όμως η εταιρεία ζήτησε από το πρωτοεμφανιζόμενο τότε, ντουέτο των δυο Γάλλων, να τους στείλει ολοκληρωμένο το “Da Funk” για να κυκλοφορήσει ως single μαζί με το “Rollin` And Scrachin`”, με αποτέλεσμα το“Drive” να μείνει στο «ράφι».
Οι φίλοι των Daft Punk  θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αυτό το σπάνιο track στην συλλογή “Soma Records:20 Years”, ένα τριπλό cd που θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου, μαζί με τραγούδια τωνBlack Dog, Slam, Silicone Soul και πολλών άλλων.

Τα 30 καλύτερα music videos (80s, 90s, 00s) όπως τα ψήφισε το κοινό του billboard.com


1η Αυγούστου και το MTV έχει τα γενέθλιά του και κλείνει πλέον τα 30 του χρόνια.
Εν αναμονή αυτών των γενεθλίων, τρεις εβδομάδες πριν, το billboard.com ζητά από τους αναγνώστες του να γιορτάσουν μαζί τις τρεις δεκαετίες της μουσικής τηλεόρασης, ψηφίζοντας τα καλύτερα video των '80s, '90s και '00s (κάθε εβδομάδα και διαφορετικό poll). Τα αποτελέσματα έχουν πια ανακοινωθεί και εμείς, έχοντας ως πηγή το billboard.com, είμαστε σε θέση να τα παρουσιάσουμε παρακάτω...





Τα 10 καλύτερα των 1980s:

10. "Rhythm Nation" – Janet Jackson (1989)
Χρόνια πριν οι Coldplay κάνουν την επιδρομή τους στο τμήμα με jacket του Sgt. Pepper, η κυρία Jackson και το πλήρωμα της φόρεσαν τα στρατιωτικά τους jacket και πραγματοποίησαν μια τέλεια χορογραφία για το clip του "Rhythm Nation". Fans απ' όλο τον κόσμο φορούσαν αμέτρητα αντίγραφα αυτών των jacket.
9. "Every Breath You Take" – The Police (1983)
Με το μυστηριώδη ασπρόμαυρο και την σοβαρή/ανατριχιαστική ωδή του Sting σε μια έμμονη αγάπη, αυτό το video σίγουρα καταλαμβάνει τις ημέρες της δόξας των Police.
8. "Walk This Way" – RUN D.M.C and Aerosmith (1986)
Δεν ήταν απλά οι βασιλιάδες του hip hop των '80s, ήταν οι originals βασιλιάδες των μεγάλων συνδυασμών. Οι RUN D.M.C μετέτρεψαν τον οικείο rock ήχο των Aerosmith σε χρυσό rap.
7. "Hungry Like The Wolf" – Duran Duran (1983)
Οι μοντέρνοι Βρετανοί rockers γύρισαν το πιο κινηματογραφικό τους clip το 1983 σε σκηνοθεσία Russell Mulachy και το οποίο τους βρήκε σε μια επιδρομή στις ζούγκλες της Σρι Λάνκα ως 5 άλλοι επίδοξοι Indiana Jones.
6. "Sledgehammer" – Peter Gabriel (1986)
Ο Peter Gabriel χρησιμοποίησε stop-motion animation και claymation για τα σπουδαία effect που έκαναν το "Sledgehammer" μια τεράστια επιτυχία και κατάφερε να κερδίσει το 1987 το βραβείο για το video της χρονιάς στα MTV VMA.
5. "When Doves Cry" – Prince (1984)
Γυρίστε λίγο πίσω και θυμηθείτε την εικόνα του Prince στο περίφημο video να βυθίζεται στη μπανιέρα και να τρίβεται στα χέρια και τα γόνατα στο κλασικό hit του 1984. Απόλυτα hot!
4. "Take On Me" – A-ha (1985)
Το Νορβηγικό τρίο είναι πιθανών πιο διάσημο για αυτό το εμπνευσμένο από comics video του σε σκηνοθεσία του Steve Baron παρά για το ίδιο το hit του 1985. Το clip κέρδισε μια υποψηφιότητα για τα MTV ως το video της χρονιάς το 1986.
3. "Girls Just Wanna Have Fun" – Cyndi Lauper (1983)
Η ίδια η Cyndi δεν ήταν το μοναδικό πολύχρωμο πράγμα στο video της του 1983. Το clip είναι ένα στολίδι της δεκαετίας του '80 για τη φαρσοκωμωδία, με τον παλαιστή Captain Lou Albano να φοράει ένα άσπρο φανελάκι και να υποδύεται τον πατέρα της Cyndi.
2. "Like A Prayer" – Madonna (1989)
Παρά το γεγονός πως το Βατικανό καταδίκασε τις θρησκευτικές απεικονίσεις στο hit του 1989, η σκηνή της σταύρωσης καθώς και εκείνη όπου η Madonna έρχεται πιο κοντά με έναν άγιο χαρακτήρα της εκκλησίας έχουν διατηρηθεί αξέχαστα για 20+ χρόνια.
1. "Thriller" – Michael Jackson (1983)
Αν τα Video Music Awards υπήρχαν το 1983, το MTV θα έπρεπε ουσιαστικά να δημιουργήσει μια κατηγορία μόνο για την πολιτιστική ιδιοφυία του "Thriller". Σχεδόν 30 χρόνια μετά το επικό τύπου ταινία τρόμου video του Michael Jackson με φαντάσματα και ζόμπι, είναι ακόμη στην κορυφή για τους ψηφοφόρους του billboard.com καθώς το ανέδειξαν πρώτο για την δεκαετία των 1980s με το επιβλητικό ποσοστό του 65%. Δεν είναι απλά ο βασιλιάς της pop, είναι και ο βασιλιάς των μουσικών video εξίσου.

Τα 10 καλύτερα των 1990s:

10. "Virtual Insanity" – Jamiroquai (1997)
Η ιδιότητα της κίνησης δεν είναι τίποτα για τον Jay Kay, τον επικεφαλής της Βρετανικής funk-pop μπάντας Jamiroquai. Το video αυτό συγκαταλέγεται στα επιτεύγματα του group, όπου ο Kay παίρνει τη θέση του σε ένα μικρό γκρι και λευκό δωμάτιο και χορεύει αβίαστα καθώς το πάτωμα και τα έπιπλα κινούνται γύρω του. Όμως ο Jonathan Glazer ως σκηνοθέτης εξηγεί πως στην ουσία εκείνα που κινούνται στο video είναι οι τοίχοι του δωματίου. Το video είχε 10 υποψηφιότητες στα VMA και κέρδισε εκείνο για το video της χρονιάς το 1997.
9. "November Rain" – Guns N Roses (1992)
Έγχορδα, γάμοι, κηδείες και εφιάλτες. Χρειάζεται μια υπερδύναμη rock μπάντα για να γυρίσει ένα επικό 9λεπτο video με μια αινιγματική, δραματική πλοκή που έχει να κάνει με τον βασικό τραγουδιστή στον γάμο/κηδεία του – ή μήπως ονειρεύεται? Ξέρουμε απλά ότι βλέπουμε τους Guns n Roses να κάνουν τα στομφώδη καλύτερά τους.
8. "Waterfalls" – TLC (1995)
Τρελό, sexy και cool! Οι κυρίες του TLC βρίσκονται μέχρι τον αστράγαλο σε μια γαλήνια πισίνα με μπλε νερά ρίχνοντας γνώση για τις παγίδες (τους καταρράκτες) της σύγχρονης ζωής καθώς θλιβερές σκηνές σε σέπια τόνους κόβουν το clip.
7. "The Rain (Supa Dupa Fly)" – Missy Elliott (1997)
Η διαφημιστική εκστρατεία για τους φακούς William's οδήγησαν την Missy να ραπάρει κάπως παράξενα σε αυτό το video.
6. "My Name Is" – Eminem (1999)
Όχι μόνο έκανε τον Eminem να κάνει τεράστιο πάταγο με τους στίχους του στο ντεμπούτο single του "My Name Is", αλλά και με το γεμάτο μιμήσεις video του. Ο Shady ως ένας ψυχικά ασθενής (και ο Dre ως ο γιατρός του) σόκαρε πολλούς, αλλά ήταν μακράν από τις πιο αξέχαστες εικόνες του video. Ο Em ως Bill Clinton, Marilyn Manson και ως μέρος του "Brady Bunch" έκλεψε την παράσταση.
5. "Smells Like Teen Spirit" – Nirvana (1991)
Μέσα από το πράσινο ριγέ πουλόβερ του ο Kurt Cobain οδήγησε τους Nirvana μέσα από την κόλαση του high school που ολοκληρώνεται με τις αναρχικές μαζορέτες. Ένα video που κανένας δε θα ξεχάσει σύντομα.
4. "Freak On A Leash" – Korn (1999)
Σε ένα βίαιο video για το οποίο μιλούσαν όλοι, ακόμη και οι μητέρες (κυρίως οι μητέρες) μια επιταχυνόμενη σφαίρα κάνει τον δρόμο της προς τον κόσμο, φέρνοντας μια οπτική συγκλονιστική καταστροφή στο πέρασμά της. Το clip σκηνοθετημένο από τον Todd McFarlane και το οποίο κέρδισε Grammy το 2000 εναλλάσσεται μεταξύ εικονογραφίας και live πλάνων δράσης.
3. "Vogue" – Madonna (1990)
Η Madonna, όπως και οι Michael και Janet Jackson, ξέρει ότι ένας τρόπος για να γίνει ένα video must-watch πρέπει να έχεις ένα υπέροχο τραγούδι (check) με μια ακαταμάχητη χορευτική ρουτίνα (check). Προσθέστε και ένα ασπρόμαυρο look που παραπέμπει κατευθείαν στην λαμπερή εποχή της ασημένιας οθόνης του Hollywood του 1940, και έτσι έχουμε το "Vogue" που συνεχίζει να υπενθυμίζει σε όλους μας το πόσο καλά μπορεί η Madonna να επιτύχει μια πόζα.
2. "Scream" – Michael και Janet Jackson (1995)
Άσπρο και μαύρο. Τοποθετημένο σε ένα άλλο διάστημα. Σκηνοθετήθηκε από τον Mark Romanek με έναν προϋπολογισμό εκατομμυρίων. Διαθέτει όχι έναν αλλά δυο superstar Jacksons: Michael και Janet. Τι υπάρχει για να μην αγαπήσεις σε αυτό το video?
1. "Baby One More Time" – Britney Spears (1998)
Αρχίζοντας μια γόνιμη καριέρα, η έφηβη Britney κέρδισε την ένθερμη αγάπη των χιλιάδων θαυμαστών της με αυτό το άμεσο pop κλασικό set μέσα σε ένα σχολείο και εμφανώς διαθέτει την κυρία Spears να χορεύει με τη μίνι φούστα της σχολικής στολής της. Όλοι αγάπησαν το τραγούδι αυτό και το video και οι αναγνώστες του billboard.com το ίδιο καθώς το ανέδειξαν πρώτο για την δεκαετία των 1990s με το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 40%.

Τα 10 καλύτερα των 2000s:

10. "Get Ur Freak On" – Missy Elliott (2001)
Η Missy Elliott πηγαίνει για το μεγαλείο του σουρεάλ σε αυτό το σκηνοθετημένο από τον Dave Meyers clip του 2001. Η Missy χορεύει ανάμεσα σε έναν υπερβολικά kung-fu κόσμο και σε κάποιο σημείο τα πάντα παγώνουν προκειμένου να φτύσει στο στόμα ενός χορευτή σε αυτό το προτεινόμενο για VMA clip.
9. "Californication" – Red Hot Chili Peppers (2000)
Στο "Californication" video του 2000, σκηνοθετημένο από τον Jonathan Dayton και Valerie Faris, οι Red Hot Chili Peppers απέδειξαν ότι για να τα καταφέρεις πραγματικά πρέπει να απαθανατιστείς ως χαρακτήρας video game.
8. "Firework" – Katy Perry (2010)
Η Katy Perry έκανε ένα διάλειμμα από τις συνήθης καραμελωμένες εικόνες στο clip που σκηνοθέτησε ο Dave Meyers. Η Perry και οι fans της βρίσκουν την αυτοπεποίθησή τους -γεγονός που φαίνεται μέσω των φλεγόμενων πυροτεχνημάτων από τα στήθη τους- πριν αρχίσουν να χοροπηδούν μέσα στη Βουδαπέστη.
7. "The Real Slim Shady" – Eminem (2000)
Ο Eminem υπήρξε σε όλο το χάρτη σε αυτό το γρήγορο clip του 2000 με το οποίο ενοχοποίησε τον εαυτό του παριστάνοντας τον ασθενή σε φρενοκομείο. Από το κοριτσίστικο σχολικό κοστούμι της Britney Spears στον κακό εργαζόμενο σε fast-food, ο Mr. Marshall Mathers και οι συνεργάτες του (ο Phillip Atwell και ο Dr. Dre διατέλεσαν και σκηνοθέτες) δημιούργησαν χαρακτήρες και εικονογραφία με ζωηρά χρώματα που παρέμειναν στους fans σε όλη τη δεκαετία αλλά και πέρα από αυτή.
6. "Disturbia" – Rihanna (2008)
Τα βασανιστήρια, οι αλυσίδες και οι ταραντούλες δεν είναι ακριβώς άφθονα στα pop music videos, όμως για τη sexy Rihanna είναι τα παιχνίδια της για τη λήψη. Η Ri-ri συν-σκηνοθέτησε το σαδιστικό αυτό video του 2008 μαζί με τον Anthony Mandler, δημιουργώντας μια αξέχαστη και αιχμηρή εικονική προσέγγιση περισσότερο προς τον Marilyn Manson.
5. "Single Ladies (Put A Ring On It)" – Beyonce (2008)
Η δύναμη για το σκηνοθετημένο από τον Jake Navas video για το "Single Ladies" έγκειται στην απλότητά του. Τρεις πανομοιότυπες χορεύτριες, ντυμένες με φορμάκια και τακούνια, παρουσιάζουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μια από τις καλύτερες χορογραφίες της δεκαετίας. Το ασπρόμαυρο clip του 2008 ενέπνευσε παρωδίες από τον Justin Timberlake και τον Joe Jonas και προκάλεσε μια ανήθικα έντονη αντίδραση από τον Kanye West στα VMAs του 2009, όπου το "Single Ladies" κέρδισε το βραβείο για το video της χρονιάς.
4. "You Rock My World" – Michael Jackson (2001)
Αλκοόλ, κάπνισμα, τυχερά παιχνίδια, καυγάδες και γυναίκες: ο βασιλιάς της pop καλύπτει όλα τα πάθη στο clip του 2001 το οποίο σκηνοθέτησε ο Paul Hunter. Όλοι όμως ξέρουμε ότι ο Michael είναι χορευτής και όχι μαχητής. Σε ένα clip το οποίο ήταν η τελευταία του μεγάλη στιγμή σε video πριν τον πρόωρο θάνατό του, ο Chris Tucker γίνεται ο κομπάρσος του Michael Jackson ενώ ο Marlon Brando υποδύεται το αφεντικό των κακών τύπων.
3. "I Write Sins Not Tragedies" – Panic! At The Disco (2006)
Ένας γάμος, ένα τσίρκο και ένας τόνος glitter και facepaint: ήταν ένα τολμηρό πρώτο look για τους Panic! At The Disco. Το clip, το οποίο σκηνοθετήθηκε από τον Shane Drake κέρδισε το βραβείο για το video της χρονιάς στα VMAs το 2006. Πέντε χρόνια αργότερα και μετά από προσωπικές αλλαγές, οι Panic! At The Disco εξακολουθούν ακόμη να έχουν μια κλίση προς το super δραματικό στα video τους.
2. "Toxic" – Britney Spears (2004)
Στο video του 2004 για το "Toxic" το οποίο σκηνοθέτησε ο Joseph Kahn, η Britney Spears απέδειξε ότι βγαίνει σε κάθε γεύση: φουτουριστική αεροσυνοδός, φλογερή πράκτορας και μελαχρινή super ηρωίδα. Αλλά ο μόνος ρόλος που παραμένει σταθερός μέσα στο χορευτικό clip: η αποπνικτική «αντροφάγος».
1. "Bad Romance" – Lady Gaga (2009)
Το video της Lady Gaga για το "Paparazzi" ήταν απλά το ορεκτικό για την κινηματογραφική της κορύφωση του 2009 για το "Bad Romance", το οποίο κέρδισε το βραβείο για το video της χρονιάς στα VMAs το 2010. Ως μια βασίλισσα στο σκηνοθετημένο από τον Francis Lawrence clip, η Gaga γονατίζει γύρω από ένα Βαλκανικό λουτρό ντυμένη με υψηλής ραπτικής ρούχα του Alexander McQueen, επιβεβαιώνοντας στο τέλος την ελεύθερη «bitchness» της.

επιμέλεια-προσαρμογή Νάντια Χαλκιά
www.tralala.gr