2 Φεβ 2011

ΝΙΝΟ - 14 Φλεβάρη! Δείτε το νέο του video clip αποκλειστικά εδώ!


"’Οτι έχει περάσει τα εικοσιπέντε και η καρδιά του μοιάζει πέντε’"
Ο Νίnο εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλους τους ερωτευμένους!
Είστε ερωτευμένοι; Έχετε αγαπηθεί αλλά και αγαπήσει έντονα;
Τότε αυτό το τραγούδι γράφτηκε για να αγγίξει την καρδιά σας.
Ανάμεσα στα δέντρα, το χιόνι και τα κόκκινα μπαλόνια ο Νίnο τραγουδάει με πάθος την επόμενη μεγάλη επιτυχία του χειμώνα.
To  βιντεοκλίπ του "14 Φλεβάρη"  ισορροπεί ανάμεσα στην ανάμνηση και το όνειρο, το παλιακό και το σύγχρονο, το ασπρόμαυρο και το έγχρωμο, μα πάνω απ΄όλα είναι μία αποτύπωση του ρομαντισμού και του έρωτα.
Δες το βίντεο κλιπ του πιο τρυφερού τραγουδιού του αγαπημένου  σου καλλιτέχνη αποκλειστικά στο ΜΤV

Love The Way You Lie - το original demo! Ποιο είναι καλύτερο;


Το “Love The Way You Lie” των Eminem – Rihanna, ήταν ένα από τα πιο καυτά hit singles της περασμένης χρονιάς, ένα τραγούδι για έναν έρωτα με μοιραίο και αληθινά «εκρηκτικό» τέλος, όπως φάνηκε και από το video. Όμως ποτέ μέχρι σήμερα δεν ακούστηκε η πρώτη εκδοχή του κομματιού, τοoriginal demo, που έγραψε και τραγούδησε η νεαρή συνθέτης Skylar Grey.
Η Grey (αληθινό όνομα: Holly Hafferman) δήλωσε στο blog Popeater: «Έγραψα αυτό το demo αρχικά για τον εαυτό μου, γιατί σκέφτηκα ότι είχα ένα μεγάλο τραγούδι και μια σπάνια ευκαιρία να προβάλλω την δική μου δουλειά» Στην συνέχεια η ομάδα παραγωγής της Rihanna άκουσε το κομμάτι και ρώτησε την Skylar αν θα μπορούσε να το συμπεριλάβει στο album “Loud”. H απάντηση της ήταν θετική.
Τι λέει όμως ο παραγωγός Alex Da Kid για την Skylar Green που το τραγούδι της είναι υποψήφιο γιαπέντε βραβεία Grammy; «Η Grey ανήκει στην ομάδα παραγωγής μου. Αυτήν την εποχή συζητά για να υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο και μάλλον από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω σε κάτι καινούριο. Είναι σπουδαία μουσικός, παίζει εννέα ή δέκα όργανα. Γράφει καταπληκτικά τραγούδια!» Εδώ το demo της Skylar Grey και εδώ η video version των Eminem –Rihanna. Ποιο προτιμάτε?

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Αφιερώνω στη Ζέτα το “Καλοκαίρι μου”»


Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μίλησε για πρώτη φορά στην απονομή του πέντε φορές πλατινένιου του δίσκου “Το καλύτερο ψέμα”, για την προσωπική του ζωή και τη σχέση του με τη Ζέτα Μακρυπούλια.
«Με τη Ζέτα είμαστε σε καλό δρόμο. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Τίποτα δεν είναι κρυφό. Ό,τι βλέπετε ισχύει. Νιώθω ωραία. Είναι μια πολύ καλή περίοδος στη ζωή μου και εύχομαι να κρατήσει. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και πολύ ευτυχής. Στη Ζέτα αφιερώνω το “Παιδί της βροχής” και το “Καλοκαίρι μου”».

Στην ερώτηση αν η διασημότητα εμποδίζει τη σχέση τους, απάντησε: «Όταν υπάρχει επικοινωνία και πραγματική αγάπη, τα δύσκολα της δουλειάς ξεπερνιούνται».

Ο δημοφιλής τραγουδιστής δήλωσε επίσης, πιο ώριμος, πιο κατασταλαγμένος και ευγνώμων για ό,τι του έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Από τη Σοφία Παφτούνου

Ετοιμάζουν την δισκογραφική τους επιστροφή οι Metallica!


Το τελευταίο τους άλμπουμ "Death Magnetic" κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια, κι από τότε το συγκρότημα κάνει συνέχεια περιοδείες.
Όμως την άνοιξη, σύμφωνα με τον ντράμερ Lars Ulrich, οι Metallica κατά πάσα πιθανότητα θα μπουν και πάλι στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το νέο τους υλικό. Όπως συνεχίζει ο ντράμερ, είναι πολύ χαρούμενος που τα προβλήματα και οι προστριβές που είχαν μεταξύ τους έχουν λυθεί και δεν είναι σαν τους Guns n' Roses.
Από τον Γιάννη Μπράτσο
www.tralala.gr

Britney Spears - Νέο Album: Femme Fatale


Η Britney Spears ανακοινώνει την κυκλοφορία του 7ουstudio album της με τίτλο Femme Fatale.
Ο τίτλος  Femme Fatale της παγκόσμιας superstar είναι ένας φόρος τιμής στους άντρες και στις γυναίκες που είναι τολμηροί, δυναμικοί και fun. Δεν είναι ένα concept album, η Spears αφήνει την μουσική να μιλήσει από μόνη της. Δούλεψε πολύ σκληρά για αυτόν τον δίσκο, τα 2 τελευταία χρόνια και θεωρεί ότι είναι το καλύτερό της album μέχρι σήμερα. Ξέρει που βρίσκεται τώρα και επαγγελματικά και προσωπικά.
Την παραγωγή του album της Femme Fatale (Jive Records) την έχουν κάνει αποκλειστικά ο Max Martin και ο Dr.Luke.

Η Spears είναι ασυναγώνιστη. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει κυκλοφορήσει το ένα hit μετά το άλλο για πάνω από μια δεκαετία, πουλώντας σχεδόν 70 εκατομμύρια album παγκοσμίως.

Ελάχιστοι καλλιτέχνες έχουν καταφέρει να βρεθούν για 5 φορές κατευθείαν στο #1 με το album τους και να έχουν 24hits στο Top40. Η Britney πρόσφατα κατέρριψε άλλο ένα ρεκόρ, αυτό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μέσα σε μια μέρα με το No1 hit Hold It Against Me.” (ß Click to listen). Το video το σκηνοθέτησε ο Jonas Åkerlund.

Οι λεπτομέρειες για την πρεμιέρα του video και την κυκλοφορία του album θα ακολουθήσουν σύντομα.

Rihanna & Drake θα εμφανιστούν μαζί live στα Grammys


Μέσω twitter ανακοίνωσε η διοργανωτική ομάδα της απονομής των φετινών βραβείων Grammy ότι η Rihanna θα τραγουδήσει live στην απονομή μαζί με τον Drake.
"OFFICIAL & for our fans first: @Rihanna to perform w/ Drake (@drakkardnoir) at 53rd GRAMMYs!"
Αν και δεν αποκαλύφθηκε το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η live performance τους, το πιο πιθανό είναι να ερμηνεύσουν το ντουέτο τους "What's My Name?", το No. 1 hit από το νέο album της Rihanna "Loud".
Εκτός από τη Rihanna και τον Drake στα Grammys θα εμφανιστούν live και η Lady Gaga, ο Justin Bieber (μαζί με τον Usher και τον Jaden Smith). ο Bruno Mars (μαζί με τον B.o.B. και τη Janelle Monae) ο Eminem, ο Cee Lo Green, η Katy Perry, οι Lady Antebellum, οι Arcade Fire και οι Muse.
Φημολογείται ότι το show θα ανοίξει η Britney Spears, ωστόσο οι συνεργάτες της δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση.

MadWalk Live streaming

'Κάνε μια ευχή' στα βιβλιοπωλεία Μαυρομάτης


Τα βιβλιοπωλεία Μαυρομάτης, σε όλες τις πόλεις, συνεχίζουν την προσφορά τους προς την κοινωνία, αφιερώνοντας ολόκληρο το μήνα Φεβρουάριο στα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου.
Η φιλανθρωπική εκστρατεία των Βιβλιοπωλείων Μαυρομάτης με τον τίτλο«Φεβρουάριος 2011 - Μήνας Αγάπης και Προσφοράς», στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο και στη συλλογή χρημάτων για ενίσχυση του ανακουφιστικού έργου του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις «Κάνε μια Ευχή».

Ψωνίζοντας από τα Βιβλιοπωλεία Μαυρομάτης, σε όλες τις πόλεις, οι πελάτες θα επωφελούνται 10% έκπτωσης. Παρόμοιο ποσοστό θα επωφελείται ο Σύνδεσμος «Κάνε μια Ευχή». Οι πελάτες θα μπορούν, επίσης, να προσφέρουν το δικό τους ποσοστό στο Σύνδεσμο.

Σήμερα - 2 Φεβρουαρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Υπαπαντή

Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων


Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :
 
1937: 
Ο Guy Lombardo και η ορχήστρα του ηχογραφούν το τραγούδι "Boo Hoo".

1949: 
Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος με 45 RPM(στροφές ανά λεπτό).

1977: 
Γεννιέται η Κολομβιανή διάσημη τραγουδίστρια, Shakira.

1979: 
Πεθαίνει σε ηλικία 21 ετών ο μπασίστας των Sex Pistols, Sid Vicious, μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης στο σπίτι της φιλενάδας του Michelle Robinson στην Νέα Υόρκη.

2003: 
Το ρωσσικό ντουέτο των TaTu ανεβαίνει στο Νο.1 των Βρετανικών charts και παραμένει εκεί για 4 εβδομάδες με το singe "All The Things She Said".



Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1795: Ο γάλλος σεφ Nicolas Appert ανακαλύπτει τη διατήρηση των τροφών δια της κονσερβοποίησης.

1828:
 Ιδρύεται από τον Ιωαννη Καποδίστρια η Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα.

1901: 
Πραγματοποιείται η κηδεία της Βασίλισσας Βικτώριας.

1974: 
Την παρθενική του πτήση πραγματοποιά το πολεμικό αεροσκάφος F-16 Fighting Falcon.

2006:
 Δίκτυο παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρωθυπουργού, στελεχών της κυβέρνησης και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής αποκαλύπτουν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι υπουργοί Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας και Δημόσιας Τάξης Γεώργιος Βουλγαράκης («Σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών»).

Αποσύρουν την συμμετοχή τους για την Eurovision τα 'Κόκκινα Χαλιά'


Το νεανικό συγκρότημα και συγκεκριμένα ο lead singer Γιώργος Παπαδημητράκης έκανε αυτή την δήλωσε προς έκπληξη πολλών σε συνέντευξή του σε γνωστό site...
Στην συνέντευξη ο "ηγέτης" των Κόκκινων Χαλιών ανέφερε ότι τα κόκκινα χαλιά δεν πρόκειται να διαγωνιστούν στο ελληνικό τελικό χωρίς να εξηγήσει ιδιαίτερα τους λόγους.
Και ενώ η ΕΡΤ αναφέρει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την απόσυρση του συγκροτήματος, το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στην επικοινωνία μεταξύ Κόκκινων Χαλιών και της δισκογραφικής τους εταιρείας αφού και η ίδια αναφέρει ότι εκπλήσσεται με την απόφαση των παιδιών.
Στους κόλπους της εταιρείας η διαδικασία της επιλογής του τραγουδιού με το οποίο το συγκρότημα θα ανέβαινε στην σκηνή του ελληνικού τελικού φαίνεται να είχε κολλήσει σε τρία τραγούδια που είχαν παραμείνει στο τραπέζι και με την απόρριψη από την εταιρεία του τραγουδιού που τα ίδια τα παιδιά είχαν γράψει.
Η κίνηση αυτή λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί ως κίνηση εκβιασμού προς την εταιρεία... οι εξελίξεις αναμένεται να είναι πολλές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κυπριακές παροιμίες: Η αποκωδικοποίηση τους


Έχουμε ακούσει την μάνα μας ή ακόμα καλύτερα την γιαγιά μας άπειρες φορές να λέει παροιμίες και να μένουμε με το στόμα ανοιχτό. Γνήσιες κυπριακές, από αυτές που έχουν πολύ βαθύ νόημα...τουλάχιστον οι περισσότερες, και που χωρίς να το θέλουμε μας κάνουν και γελάμε μέχρι δακρύων...
Όπως το διαβάσαμε στο offsite.com.cy

Η χρήση τους τις πλείστες φορές περιγραφική. Κουβαλούν στις λέξεις τους ιστορία και δίνουν μια άλλη διάσταση σε καθημερινά γεγονότα από μια απλή είδηση που μαθαίνουμε και που χωρά σχολιασμό μέχρι ένα σημαντικό γεγονός που θέλουμε απλά να διακωμωδήσουμε.

Γιατί λοιπόν να πουλά μόνο μούρη η γιαγιά μας ότι ξέρει από τέτοια; Αυτό σκεφτήκαμε και εμείς και έτσι εξηγούμε σε σας αρκετές από αυτές για να μπορέσουμε και εμείς να πουλήσουμε μούρη σε χρόνο ανύποπτο ή τουλάχιστον να μην μείνουμε να κοιτάμε σαν χαζοί αν προκύψει ένα τέτοιο θέμα.

Ετζύλησε το στούπωμα τζιαι ήβρε την μαείρισσα.

Αν ακούσεις να λέγεται για σένα μην χαρείς και πολύ. Δεν είναι για καλό! Λέγεται όταν δύο άτομα ταιριάζουν πολύ αλλά σε αρνητικούς χαρακτηρισμούς. Κλασσική ατάκα που λέγεται στους «παρέες» όταν με απλή κωλοφαρδία ζευγαρώνουν και κερδίζουν τους άλλους «παρέες» στην πιλόττα.

Τζαινούρκο είσαι κόσσινο τζαι που να σε κρεμμάσω;

Αν λεχθεί για σένα είναι για δούλεμα. Βασικά σε κοροϊδεύουν τα ρεμάλια που αγόρασες καινούργιο αυτοκίνητο. Σε βλέπουν που το πλένεις, το γυαλίζεις και δεν αντέχουν την εμμονή που έχεις πάθει με το τετράτροχο...Πως να το κάνουμε είσαι στόχος για τρομερά γέλια αλλά κατά βάθος να ξέρεις ότι σε ζηλεύουν. Ισχύει και για γκόμενες. Όταν είσαι ακόμα στα μέλια την προσέχεις και της κάνεις τα χατήρια, μετά... άστα να πάνε!

Δώστου χωρκάτη σχοινί να σου φκεί πάς στο κρεβάτι.

Αντίστοιχη με την παροιμία «Από εν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του.» Είναι αφιερωμένη σε εκείνο τον τύπο που του δίνεις κάτι από ευγένεια και δεν σταματά να ζητά...Χαρακτηριστική ατάκα που λέμε στον συνεργάτη που του κάναμε την εξυπηρέτηση ένα μήνα και σου ζητά τα διπλά τον δεύτερο. Έλεος δηλαδή. Μπορείς άνετα να την πεις για τον ξάδερφο που του δανείσαμε μια φορά το αυτοκίνητο για να εντυπωσιάσει το γκομενάκι και αυτός το ζητά κάθε μέρα εδώ και ένα μήνα.

Άλλον μας εδείξαν και άλλον μας εμπήξαν.

Η συγκεκριμένη παροιμία είναι όλα τα λεφτά! Κάτι τέτοιο λέει ο κάθε παντρεμένος μια μέρα μετά τον γάμο του. Μέχρι τότε είχε την εντύπωση ότι θα παντρευτεί μια γυναίκα που θα τον έχει βασιλιά και ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι μια μέρα μετά το γάμο αυτή η γυναίκα θέλει να τον έχει σήκω-κάτσε, κάτσε-σήκω...και το περίεργο είναι ότι τα καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία. Και επειδή εκεί που είμαστε ήταν και εκεί που είναι θα πάμε κάποτε, δεν υπάρχει περίπτωση να παντρευτούμε. Το ίδιο ισχύει και για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που μόλις αγοράσαμε για ατρακάριστο αλλά στο πρώτο σέρβις ανακαλύπτουμε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το έχει βγάλει "total loss" μια κοπελίτσα που είναι ακόμη στο νοσοκομείο, για τρεις μήνες τώρα από τη στούκα.

Άλλος γ@μεί και άλλος πληρώνει.

Μπορούμε να το πούμε και στην κυριολεξία και μεταφορικά. Την κυριολεξία τη ζούμε καθημερινά στη ζωή μας. Μεταφορικά ισχύει και για τον ξάδερφο προηγούμενης παροιμίας που γ@μεί τη γκομενίτσα κάνοντας τον όμορφο με το αυτοκίνητο που του δανείσαμε - και πληρώνουμε - εμείς.

Δώστου πελλού αγγούρι τζαι να σου πεί εν ζαβό.

Αυτό άνετα το λέει η γκόμενα σου όταν σε περιμένει με δυχτυωτό καλτσόν και ψιλά παπούτσια να κάνετε τρέλες, και μόλις την βλέπεις αντί να σου βγουν τα μάτια έξω και να της πετάξεις τα δικά της έξω, της λες ότι της έχει φύγει ο πόντος... Ε είσαι για κλάματα βασικά! Αντίστοιχο μπορεί να λεχθεί και από αυτήν όταν της μαγειρέψεις κάτι για πρώτη και μοναδική φορά και σου πει ότι δεν το πέτυχες καθόλου. Τι στο καλό; Δεν είσαι και ο Μαμαλάκης (να γ@μήσεις θέλεις)!

Θέλει και την πίττα σωστή και το σκύλο χορτάτο.

Αυτή η παροιμία είναι αφιερωμένη για τους άντρες που είναι πολυγαμικοί. Θέλουν να έχουν όλες τις γυναίκες στα πόδια τους αλλά εκείνες να έχουν μόνο αυτόν. Πρέπει όμως να ξυπνήσετε αγόρια μου επιτέλους. Δεν ζούμε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο. Αν ήταν έτσι θα είχαμε κι εμείς από δυο-τρεις η κάθε μια.

Που πελλόν τζαι που μιτσήν μαθαίνεις την αλήθεια.

Είναι κάτι που άκουγες πολύ συχνά όταν ήσουν μικρός και έλεγες ότι έβλεπες ή άκουγες στο σπίτι. Κοινώς ήσουν κάρφας από μικρός (και τώρα είσαι βασικά) απλά τότε υπήρχε η κάλυψη της παροιμίας αυτής και έτσι είχες το ελεύθερο να καρφώνεις τον πατέρα σου ότι έτρωγε κρυφά από την μάνα σου γλυκά και ας είχε ζάχαρο ή τους γονείς σου στην γιαγιά σου ότι τελικά δεν πήγαν στο μνημόσυνο της θείας στο χωριό αλλά πήγαν εκδρομή στις Πλάτρες...

Η νύφη ανταν να γεννηθεί της πεθεράς ημοιάζει.

Είναι κάτι σαν οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Έχουμε τρομερό κόλλημα με την μάνα μας το λέμε και το παινευόμαστε, ε η γυναίκα που θα διαλέξουμε είναι δεδομένο ότι θα έχει τα χαρακτηριστικά της...Μπορούμε να διευκρινίσουμε ότι και να μην έχει χαρακτηριστικά της θα την κάνουμε στο τέλος να της μοιάζει.

Ούλοι λέσιν τζιαι πολέσιν τζι ο πελλός τζει που πονεί.

Α αυτή η παροιμία είναι χαρακτηριστική για τον κολλητό που τα έχει γ@μήσει όλα με την επιμονή του σε κάτι. Ή για την μάνα μας που μπορεί να της λες ότι έχεις πονοκέφαλο ή πονάς το πόδι σου γιατί χτύπησες και η απάντηση της και στα δύο είναι ότι πρέπει να φάς για να σου περάσει αλλά και για να μην μείνεις μικρός.

Κάτσε γάρε ψώφα

Χαρακτηριστική ατάκα όταν περιμένεις αύξηση για πολύ καιρό. (Συγχώρησε με αφεντικό.) Είναι σαν να λέμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σύντομα αυτό που περιμένουμε... Επειδή τα γαϊδούρια ζούνε πολλά χρόνια, αποτελούν ένα καλό παράδειγμα.

Ήβρες τον Άγιο να άψεις το κερί σου

Λέγεται για τον τύπο που δεν μπορείς με τίποτα να βασιστείς πάνω του. Για τον κολλητό που σου έταξε να σου δώσει το κλειδί του διαμερίσματος του για να πάρεις το γκομενάκι και τώρα κάνει την πάπια. Για τον τύπο που πίστευες ότι θα σε βοηθήσει να παραδώσεις την εργασία σου και την έκανε στο τέλος με ελαφρά πηδηματάκια. Γενικά για τον άφαντο βασικά που πιστεύει ότι μπορεί να βασιστείς πάνω του και δεν μπορείς.

Έδωκες πας την πίττα με το μέλι.

Ατάκα αλάνθαστη που λένε κατά κύριο λόγο οι πεθερές για τις νύφες όταν κρίνουν ότι ο γιος τους δεν περνά (κατ'εκείνες) καλά. «Μάνα μου γιέ μου, έδωκες πας την πίττα με το μέλι» εννοώντας ότι θα μπορούσε κάλλιστα να βρει μια γυναίκα που να είναι φτυστή εκείνη και του επιπέδου τους, και να τον έχει βασιλιά.

Εξυπνήσαν οι κ@πούττοι τζαι γ@μούν μόνοι τους

Είναι αφιερωμένοι σε όλους εκείνους που μέχρι χθες δεν ήξεραν τι θα πει χρήμα ή κοινωνική δύναμη και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τα απόκτησαν και τώρα έχουν την αίσθηση ότι κρατούν το θεό από τα ούμπαλα. Ας πούμε είναι σαν να σου κλείνει ραντεβού να σε δει ο γιος της γειτόνισσας της θείας σου σε δύο μήνες για κάτι που τον θέλεις γιατί ξαφνικά, μόλις είδε τρεις λίρες στο παντελόνι νόμισε ότι κάποιος έγινε. Τώρα είναι πολύ busy ακόμη και για σένα τον κολλητό του, ενώ εσύ όταν ήσασταν μικροί τον γλύτωνες από τις φάπες που έπεφταν βροχή από τα άλλα τα παιδιά της γειτονιάς. Ε ρε ξύλο που του χρειάζεται...

Ο κώλος ο ανυβράκοτος είδε το βρακί τζαι εσσιέστιν

Παράγωγο της πιο πάνω παροιμίας είναι αυτή εδώ αλλά αφορά τα λεφτά. Θα ακούσεις άπειρες φορές να την λέει η γιαγιά σου για την κόρη του τσαγκάρη ή τον γιό του μπακάλη που τους έβαζε φαγητό να φαν όταν ήταν μωρά και τώρα επειδή έβγαλαν λεφτά από το χρηματιστήριο ή «καλοπαντρευτήκαν» κρατούν τα μερσεντές και τα ΒΜW και δεν την χαιρετούν στον δρόμο.

Το σχοινίν του χωρκάτη διπλόν φτάννει, μονόν εν ηφτάνει

Παροιμία για όλους εκείνους που δεν έχουν λεφτά αλλά κάνουν πράγματα εξεζητημένα. Για παράδειγμα ο τύπος που μένει σε studio με ενοίκιο αλλά μόλις έχει αγοράσει με finance στην τράπεζα το καινούργιο Cayenne

Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα

Εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μια είναι ότι βασικά είσαι κοροΐδο και έρχονται όλοι σε σένα να τους εξυπηρετήσεις... και η άλλη τόσο ο σχετικός όσο και ο πιο άσχετος πάει παντού. Μπορούμε κάλλιστα να την χρησιμοποιήσουμε όταν μπαίνουμε σε ένα σχετικά καλό καφέ και βλέπουμε να έχει μέσα κόσμο που φοράει Rolex μέχρι παντόφλες φλιπ-φλoπ. Διαλέγεις και παίρνεις όποια εκδοχή σου αρέσει.

Αυτές ήταν οι παροιμίες μας, αν δεν σας άρεσαν, «άνεμο στη βράκα σας τζι' αέραν στα πανιά σας»

Πηγή: offsite.com.cy

Ο Βασίλης Καρράς μπήκε σε περιπέτειες...


Ο Βασίλης Καρράς, με το που ξημέρωνε ο καινούριος χρόνος, εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο, συνοδευόμενος από τους μουσικούς του.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος του, ο τραγουδιστής ένιωσε αδιαθεσία και πόνο στο στομάχι και στην κοιλιά. Οι εξετάσεις έδειξαν φλεγμονή του εντέρου.

Πήρε εξιτήριο, αλλά, μετά από λίγες μέρες, έγινε ξανά εισαγωγή για να υποβληθεί σε μια πολύ λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Τώρα ο λαϊκός τραγουδιστής βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης και σιγά-σιγά βρίσκει τις δυνάμεις του.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, προετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο "Teatro", που θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου, καθώς και ότι κυκλοφόρησε ο νέος του δίσκος με τίτλο "Όνειρα".