19 Νοε 2010

Σήμερα - 19 Νοεμβρίου

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν:
Δεν υπάρχουν

Επέτειοι:
Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας



Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1944: Γεννιέται η Αγνή Μπάλτσα, διεθνούς φήμης υψίφωνος από τη Λευκάδα.

1979:
 Ο ρόκερ Τσακ Μπέρι αποφυλακίζεται, μετά την έκτιση της ποινής του για φοροδιαφυγή.
 
1991: Οι U2 κυκλοφορούν το "Achtung Baby".

1993: Οι Nirvana ηχογραφούν για το MTV μια unplugged συναυλία στην Νέα Υόρκη.
 


 Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα : 


1862: Η Εθνική Συνέλευση αποφασίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την εκλογή νέου βασιλιά, μετά την έξωση του Όθωνα.

1924: Αποτυγχάνει στρατιωτικό κίνημα των Λούφα και Ντερτιλή κατά της κυβέρνησης Μιχαλακόπουλου.


1942: 
H Μάχη του Στάλινγκραντ. Οι σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Ζούκωφ περνούν στην αντεπίθεση κατ' εφαρμογή της επιχείρησης Ουρανός.

1958: Εγκαινιάζεται ο χλοοτάπητας του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με φιλικό αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι νικούν 1-0 με γκολ του Ηλία Υφαντή.

1977: Ο αιγύπτιος πρόεδρος Ανουάρ Ελ Σαντάτ επισκέπτεται το Ισραήλ. Είναι η πρώτη επίσκεψη αιγύπτιου και γενικότερα άραβα ανώτατου αξιωματούχου στο εβραϊκό κράτος.

Paradise Lost! H προπώληση ξεκινά αύριο!

DRACONIAN TIMES
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ALBUM
ΜΑΡΤΙΟΣ / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 – Fuzz Club – Αθήνα
Σάββατο 19 Μαρτίου 2011– Fuzz Club – Αθήνα
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011– Principal Club Theater – Θεσσαλονίκη
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2011
Οι Βρετανοί πρωτοπόροι του Doom/Goth Metal, Paradise Lost, με χαρά ανακοινώνουν την επανακυκλοφορία του καινοτόμου album τους Draconian Times, 16 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, το 1995, που είχε κατακλύσει τα charts.
Παράλληλα με την κυκλοφορία του album, το συγκρότημα θα ερμηνεύσει και ζωντανά το μνημειώδες Draconian Times σε μια σειρά από 7 μοναδικές εμφανίσεις στις ακόλουθες επιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις : Ουτρέχτη, Μπόχουμ, Λονδίνο, Παρίσι, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τρεις από αυτές τις επτά συναρπαστικές εμφανίσεις θα γίνουν στην Ελλάδα τον Μάρτιο και συγκεκριμένα:
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 – Fuzz Club – Αθήνα
Σάββατο 19 Μαρτίου 2011– Fuzz Club – Αθήνα
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011– Principal Club Theater – Θεσσαλονίκη
Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 θα ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων από το Ticket House και www.ticketpro.gr
Ο front man των Paradise Lost, Nick Holmes, μας δήλωσε:
“Θα είναι εκπληκτικό να παίξουμε ξανά τα Draconian Times shows. To album Draconian Times ήταν τεράστια επιτυχία για το συγκρότημα και φαίνεται να ήταν το σωστό album στη σωστή στιγμή, και ως ένα βαθμό ήταν σίγουρα το τέλος ενός κεφαλαίου για το συγκρότημα.
Εμείς πάντα θεωρούσαμε ότι το al bum ήταν μια “καλύτερη” εκδοχή του προηγούμενου “Icon” και με τον Simon Effemy πάλι στην παραγωγή για τρίτη φορά νομίζω ότι όλοι ήμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και ξέραμε ακριβώς τι θέλαμε και πως θα έπρεπε να ακούγεται το album.
Είχαμε προγραμματίσει μία μακροσκελή περιοδεία πριν το album “Icon” και υπήρχε αρκετός “θόρυβος” γύρω απ’ το συγκρότημα. Στα &# 8216;90s χωρίς το internet μπορούσες να μετρήσεις με ακρίβεια τις αντιδράσεις μόνο όταν ανέβαινες στη σκηνή και έβλεπες την ανταπόκριση του κοινού στα τραγούδια! Αλλά μετά τη κυκλοφορία του album Draconian Times οι αντιδράσεις ήταν πραγματικό φαινόμενο.
Γνωρίζοντας πως ακόμα για πολλούς το Draconian θεωρείτε από τα αγαπημένα album όλων των εποχών, με γεμίζει περηφάνια και είμαι ευγνώμων που ήμουν και εγώ μέρος αυτού, και τώρα είναι πρωτοφανές που έχω την ευκαιρία να ερμηνεύσω ξανά ολοκληρωμένο αυτό το album. Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπ ομονούμε να κάνουμε αυτές τις ζωντανές εμφανίσεις, και πραγματικά ελπίζω να είστε όλοι εκεί και να διασκεδάσετε τόσο πολύ όσο και εμείς!”
Οι ημερομηνίες του Draconian Times Tour είναι οι ακόλουθες :
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 – FUZZ CLUB – Αθήνα
Σάββατο 19 Μαρτίου 2011– FUZZ CLUB – Αθήνα
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011– PRINCIPAL CLUB THEATER – Θεσσαλονίκη
Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 – TIVOLI – Ουτρέχτη, Ολλανδία
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 – BATACLAN – Παρίσι, Γαλλία
Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 – ZECHE – Μπόχουμ , Γερμανία
Παρασκευή 1 Απριλίου 2011– THE FORUM – Λονδίνο, Αγγλία
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010
Το εισιτήριο γενικής εισόδου κοστίζει 30 €
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
TICKET HOUSE
Αθήνα
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.:             210 3608 366      
Θεσσαλονίκη
Μητροπόλεως 102, Τηλ.:             2310 264 880      
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr  
Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

Το Glee γίνεται “Thriller”

Η διάσημη τηλεοπτική σειρά μιούζικαλ Glee, στο επεισόδιο που θα ακολουθήσει αγώνα του Super Bowl, αναμένεται να δώσει την δική της εκδοχήστο κλασσικό κομμάτι του Michael Jackson “Thriller”το οποίο θα ερμηνευτεί από το Glee cast μέσα σε μια εντυπωσιακή performance μαζί με άλλο ένα –μη ανακοινωμένο ακόμα- πασίγνωστο pop track!
To επεισόδιο όμως, δεν χαρακτηρίζεται ως tributeστον Michael Jackson, καθώς οι πρωταγωνιστές της σειράς θα ερμηνεύσουν και τραγούδια των Katy Perry, Lady Antebellum, Black Eyed Peas.
Αυτό πρόκειται να είναι το πιο ακριβό επεισόδιο της σειράς, καθώς θα συνδεθεί άμεσα με τον τηλεοπτικό «θεσμό» της Αμερικής, που δεν είναι άλλος από το Super Bowl και αναμένεται να καταρρίψει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης.
Σύντομα πάντως, θα ξεκινήσει η παραγωγή ενός  επεισοδίου-tribute του  Elton Johnσυνεχίζοντας την παράδοση των αφιερωμάτων σε: Madonna, Britney Spears, Lady Gaga!

Ο Akon μιλάει για το νέο album της Lady Gaga!

Στο ξεκίνημα της χρονιάς, το αφεντικό της δισκογραφικής εταιρείας που βρίσκεται η Lady Gaga, ο Akon, είχε μαρτυρήσει ότι η τραγουδίστρια του hit “Paparazzi” δούλευε πάνω σε νέα «τρελά» tracks! 
Σε συνέντευξη του στα MTV News στις αρχές τις εβδομάδας, αποκάλυψε ότι έχει ήδη ακούσει το νέο album της Lady Gaga, “Born This Way” και δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για το περιεχόμενο!
 Είπε: «Στην αρχή ήμουν πολύ προβληματισμένοςκαι της έλεγα διαρκώς «Πως μπορείς να ξεπεράσεις το “Telephone” και το “Bad Romance”, έχεις ιδέα πόσο σπουδαία είσαι;» Αλλά το αποτέλεσμα μας κόλλησε στον τοίχο κανονικά!»
Ο Akon ήταν απόλυτο σίγουρος πως το νέο της album θα είναι σίγουρο ανώτερο από το "Fame” και απέδωσε τα εύσημα στην Lady Gaga για την ικανότητα της να ανεβάζει διαρκώς επίπεδο στην μουσική της. Στην ερώτηση για το εάν θα υπάρχουν ντουέτα και συνεργασίες στο album, είτε με τον ίδιο, είτε με την Beyonce, απάντησε διπλωματικά με ένα «μπορεί…». Το “Born This Way” έρχεται δυναμικά στο ξεκίνημα του 2011!

Ο νέος dance ήχος του Paul Oakenfold!

O βετεράνος dj Paul Oakenfold σε συνέντευξη του στο περιοδικό Billboard αποκάλυψε ότι έχει έτοιμο το νέο του album, το πρώτο μετά το “Lively Mind” του 2006.
 Ο βρετανός dj δήλωσε ότι έχει τελειώσει το 90%των τραγουδιών και περιγράφει το νέο του album ως«90% up-tempo, ένας νέος ήχος που συνδέεται άμεσα με τις τάσεις στην σύγχρονη χορευτική μουσική και θα τον αποκαλούσα “Urban House”. Είναι νομίζω ο νέος δρόμος για τις μουσικές εξελίξεις, μετά από 20 χρονιά εμπειρίας ως dj, μπορώ να είμαι σίγουρος γι` αυτό.»
 Παρ`όλα αυτά, ο νέος δίσκος θα διατηρεί την μελωδικότητα και το συναίσθημα που μας έχει συνηθίσει ο Paul Oakenfold από τις προηγούμενες δουλειές του. Στα φωνητικά, «καλεσμένοι» θα είναι ο Cee-Lo Green, o Ryan Tedder (OneRepublic) και οι Red Hot Chilli Peppers, σε ένα club anthem βασισμένο στην επιτυχία τους “Otherside”. 
 Παράλληλα, ο διάσημος dj δουλεύει πάνω στo soundtrack μιας animation ταινίας με τίτλο “Barnyard”.Εργατικός αναβρασμός για τον ultra hot dj! 

Βραβεύτηκε η Patti Smith

Το βραβείο National Book κέρδισε η Patti Smith για το βιβλίο της “Just Kids”. To βιβλίο είναι αυτοβιογραφικό και μιλά για την περίοδο που ζούσε με τον φωτογράφο Robert Mapplethorpe στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν και οι δύο έκαναν τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους. 
Με αφορμή την βράβευσή της , η 63χρονη θρυλική φιγούρα της ροκ, έκανε έκκληση σε εκδότες και αναγνώστες, να μην εγκαταλείψουν τα βιβλία. 
“Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το βιβλίο, το χαρτί του τη γραμματοσειρά του, το ύφασμα με το οποίο ντύνεται. Σας παρακαλώ, μην εγκαταλείψετε ποτέ το βιβλίο”.
Την Patti Smith θα ακούσουμε στο νέο άλμπουμ των R.E.M. Collapse Into Now , που αναμένεται στις αρχές του νέου έτους.

VIDEO: B.o.B. - Don't Let Me Fall


Πρεμιέρα έκανε αυτήν την εβδομάδα το νέο video clip του B.o.B για το "Don't Let Me Fall" από το debut album του "B.o.B Presents: The Adventures of Bobby Ray".
Το video σκηνοθέτησε ο Ethan Lander, που είχε συνεργαστεί με τον B.o.B. και στο "Nothin' on You". Στο video εμφανίζονται μεταξύ άλλων (στην οθόνη μιας τηλεόρασης) και ο manager του B.o.B. TJ Chapman αλλά και ο T.I.που ήταν executive-producer στο album του.

VIDEO: Taio Cruz feat. Kylie Minogue - Higher


Χθες έκανε πρεμιέρα το νέο videoclip των Taio Cruz & Kylie Minogue και το "Higher".
To κομμάτι περιλαμβάνεται στην international version του album του Taio Cruz "Rockstarr", το οποίο συμπεριλαμβάνει επίσης συνεργασίες με τον Tinchy Stryder, τον Ludacris και την Ke$ha.
Στην Αμερικανική έκδοσή του το ρόλο της Kylie στο κομμάτι αναλαμβάνει ο Travis McCoy.
Δείτε το video clip του "Higher" εδώ! Like it?

O μεγαλύτερος fan του Harry Potter


Έχει διαβάσει όλα τα βιβλία πάνω από εκατό φορές. Έχει περιμένει για ατέλειωτες ώρες στην ουρά για να αγοράσει πρώτος το τελευταίο βιβλίο της J.K. Rowling, έχει τατουάζ εμπνευσμένα από τον Harry Potter, έχει την μεγαλύτερη συλλογή με συλλεκτικά δώρα από την ταινία.
"Μπορώ να ντύνομαι με ρούχα Harry Potter κάθε μέρα για τρεις μήνες χωρίς να χρειάζεται να φορέσω το ίδιο ρούχο δύο φορές!" δηλώνει στην κάμερα ο (spooky!) "μεγαλύτερος fan του Harry Potter"!
Δείτε παρακάτω το video. Τα σχόλια δικά σας!
Είσαι κι εσύ φανατικός του Harry Potter; Θυμήσου τα highlights όλων των προηγούμενων ταινιών μέσα από το The Harry Potter Trivia Game:

Η εμφάνιση της Christina Aguilera στο Jay Leno Show


Μετά την εμπορική αποτυχία του 'Bionic' και το διαζύγιό της, η Christina Aguilera βρίσκει ξανά τον εαυτό της και προσπαθεί να επανακάμψει.
Έτσι, με αφορμή το μιούζικαλ στο οποίο πρωταγωνιστεί μαζί με την Cher "Burlesque" η Xtina βρέθηκε πρόσφατα καλεσμένη στο 'The Tonight Show with Jay Leno', όπου τραγούδησε και την μπαλλάντα 'Bound to You' από το soundtrack της ταινίας.
Το soundtrack του "Burlesque" κυκλοφορεί στις 22 Νοεμβρίου και περιέχει νέα τραγούδια, που έχει γράψει ηChristina Aguilera, μαζί με τους Claude Kelly, Tricky Stewart και Sia. Η παραγωγή ανήκει στους Tricky Stewart,Linda Perry και Ron Fair. Το soundtrack περιέχει ακόμα και δύο νέα τραγούδια, ερμηνευμένα από την Cher, καθώς και0 επανεκτελέσεις και διασκευές κλασσικών τραγουδιών όπως της Etta James το "Something’s Got A Hold On Me" αλλά και του Mae West το "A Guy What Takes His Time".
Δείτε παρακάτω την εμφάνιση της Christina Aguilera στο The Jay Leno show και αφήστε μας τις εντυπώσεις σας σε σχόλιο!

LISTEN: Katy Perry - Peacock


To τραγούδι "Peacock" από το τελευταίο album της "Teenage Dream" επέλεξε η Katy Perry ως το επόμενο single της.
Αν το "Firework" ήταν το πιο σεμνό τραγούδι που έχουμε δει από την Katy μέχρι σήμερα, το Peacock είναι το πιο προκλητικό - τόσο που μπορεί να επιτρέπεται στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσης μόνο τις... πρώτες πρωινές ώρες!
Μιλάμε φυσικά για τους αμφιλεγόμενους στίχους του "Come on baby let me see / What you're hiding underneath / Are you brave enough to let me see your peacock?" (και ο νοών νοείτο!)
Ακούστε το "Peacock" της Katy Perry παρακάτω! Τα σχόλια δικά σας!

Η Κοκκινοσκουφίτσα περνά στην επίθεση

Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι σήμερα για την παλιά καλή κοκκινοσκουφίτσα που προσπαθούσε να ξεφύγει από τον κακό λύκο. Οι ρόλοι πλέον έχουν αντιστραφεί

Ο λόγος για την νέα ταινία της Catherine Hardwicke πού έγινε γνωστή μέσα από το Twilight. Η ταινία μας παραπέμπει στην κοκκινοσκουφίτσα αφού ο τίτλος της είναι Red Riding Hood. Μόνο που αυτή την φορά η ηρωίδα μας έχει μεγαλώσει και είναι ερωτευμένη. Ο λύκος παραμένει στην ιστορία όμως με μια διάφορα ότι είναι λυκάνθρωπος και τα βάζει με τους κατοίκους του χωριού. Έτσι η κοκκινοσκουφίτσα αρχίζει το κυνηγητό και προσπαθεί να βρει ποιος είναι αυτός που τα βράδια σκοτώνει αθώους . Η σκηνοθέτης είδε με ένα άλλο πιο σκοτεινό μάτι την όλη ιστορία και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Μάρτιο του 2011 για να δούμε τι θα γίνει.


Δείτε το τρέιλερ :

Το νέο album των Motivo 4 - 'Τo Κλειδί'

Οι Motivo 4, που από την αρχή έδωσαν στην ελληνική ροκ σκηνή μια νέα προοπτική με το μοναδικό τους ήχο, την αυθεντικότητα, το πάθος και την αισθαντική φωνή της Άννας, επιστρέφουν πολύ δυναμικά...
"Το Κλειδί" είναι ο τίτλος της τρίτης δισκογραφικής τους δουλειάς, κυκλοφορεί από τον “Καθρέφτη”, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το group. Η μουσική, σύγχρονη και πλουραλιστική και οι στίχοι άλλοτε φωτογραφίζουν και χαϊδεύουν την ερωτική, την ανθρώπινη πτυχή και άλλοτε γίνονται επιθετικοί απογυμνώνοντας τη σημερινή πραγματικότητα.

Το album υπογράφεται μουσικά και στιχουργικά, από τον Γιώργο Αρχοντάκη και τον Άρη Τσουκαντά, με την στιχουργική συνδρομή των: Νικήτα Κλίντ (Το ψυγείο), Δημήτρη Μητσοτάκη (Μείνε αυτό που είσαι)
και Μαρκέλλας Σελιανίτου (Τώρα ή ποτέ).

Στην ηχογράφηση και παραγωγή του νέου δίσκου οι Motivo 4 δεν έκαναν εκπτώσεις. Παραγωγός ο Γ. Αρχοντάκης, γνωστός από τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως JJ Burnell (Stranglers), Blaine Reininger (Tuxeedo Moon). Το mastering έγινε στο Los Angeles από τον John Cuniberti ο οποίος έχει στο ενεργητικό του, εκτός από τα mastering συγκροτημάτων όπωςAerosmith και Dead Kenedys, και ένα βραβείο Grammy το 2008!

Και το αποτέλεσμα; Ένα εξαιρετικό ηχητικά album σε μία δυναμική παραγωγή για πραγματικά απαιτητικούς ακροατές.

Το νέο album, λένε οι Motivo 4: «είναι το απόσταγμα όλων αυτών που θέλουμε, που νοιαζόμαστε, που παλεύουμε… Οι διαστάσεις είναι πέρα από ότι έχουμε δοκιμάσει πριν. Είναι άγριο, απαλό, ευαίσθητο, πικρό, προβληματισμένο, και το κυριότερο είναι αληθινό. Είναι... εμείς.»

Οι Motivo4 είναι οι:
Άννα Καρλαύτη : Vocals, Keys
Γιώργος Αρχοντάκης : Bass, Programming
Άρης Τσουκαντάς : Drums, Programming, Vocals
Γιώργος Παππάς : Guitars

TRACKLIST:
01. Φυσάει
02. Το ψυγείο
03. Τώρα ή ποτέ
04. +ουσία
05. Το κλειδί
06. Καλημέρα
07. Τα λόγια τα μεγάλα
08. Πριν φτάσω τριάντα
09. Μείνε αυτό που είσαι
10. Κλειστή στροφή
11. Outro

Μια μαγική βραδιά με ήχους σαξοφώνου

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Σαξοφώνου, σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, σας προσκαλούν σε μια μοναδική συναυλία με την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Σαξοφώνων...

Πύλη Αμμοχώστου την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, στις 8μμ.

Η συναυλία αυτή αποτελεί την έναρξη της χειμερινής σειράς συναυλιών της ορχήστρας η οποία συνεχίζεται σε άλλες εννέα ευρωπαϊκές πόλεις. Στην ορχήστρα συμμετέχουν δώδεκα νεαροί και ταλαντούχοι σαξοφωνίστες από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης οι οποίοι έγιναν δεκτοί μετά από ακρόαση. Η ορχήστρα δημιουργήθηκε το 2008 και αποτελείται από έξι όργανα της εκτεταμένης οικογένειας σαξοφώνου, δηλαδή το σοπρανίνο, σοπράνο, άλτο, τενόρο, βαρύτονο και μπάσο σαξόφωνο. Θα είναι η πρώτη φορά που το Κυπριακό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και να ακούσει τα όργανα αυτά σε ζωντανή συναυλία.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν πέντε έργα νεαρών συνθετών από το Βέλγιο, Πολωνία, Γερμανία και Βουλγαρία, ειδικά γραμμένα για την ορχήστρα. Η ορχήστρα κατέχει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Πρεσβευτή (European Cultural Ambassador).

Τη συναυλία στη Λευκωσία θα ανοίξει η οκταμελής ορχήστρα σαξοφώνων του Κυπριακού Συνδέσμου Σαξοφώνου. Η συναυλία είναι παραγωγή της MET-X production και είναι δυνατή με την οικονομική στήριξη του προγράμματος Πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.