21 Ιαν 2011

Έρχεται ο νέος δίσκος των Red Hot Chili Peppers


O νέος δίσκος των Red Hot Chili Peppers είναι προ των πυλών και τα μέλη του γνωστού συγκροτήματος θέλησαν να ενημερώσουν για'υτό τους θαυμαστές τους.
Ο μπασίστας της μπάντας ανέβασε στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες από την ηχογράφηση του δίσκου, στις οποίες φαίνεται και ο νέος κιθαρίστας του group, Josh Klinghoffer. To νέο, untitled προς το παρόν, album των Red Hot Chili Peppers θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και θα σηματοδοτήσει την επιστροφή τους στη δισκογραφία από το 2006 και το δίσκο "Stadium Arcadium".
Του Γιώργου Γρηγοριάδη

Τριημιτόνιο καλούν Σταμάτη Γονίδη για το τραγούδι της Eurovision !!


O Σταμάτης Γονίδης σε δήλωση του αποκάλυψε πως δέχτηκε πρόταση από τους Τριημιτόνιο να τους γράψει τραγούδι για την Eurovision και ο ίδιος το σκέφτεται θετικά.
Δεν έχει όμως κάτι στο μυαλό του τι ακριβώς θα μπορούσε να γράψει και τι ταιριάζει στο συγκρότημα, αλλά το ότι δέχτηκε να κάνει αυτό το βήμα είναι σίγουρα θετικό για τον διαγωνισμό.

Ακούστε το τραγούδι «Πριγκιπέσσα» με την φωνή της Μελίνας Ασλανίδου



Η γνωστή διαχρονική επιτυχία του Σωκράτη Μάλαμα σε μια διαφορετική εκδοχή με την Μελίνα Ασλανίδου. 
Ακούστε τη :

Μουσικές πρωτιές σαν σήμερα 21/1


Ακόμη μία μέρα που πρίν κάποια χρόνια αποτέλεσε ορόσημο για καλλιτέχνες και συγκροτήματα!
Ας δούμε καλύτερα τι έγινε σαν σήμερα στα charts ανά τον κόσμο!






1978: Το άλμπουμ «Saturday Night Fever» ανεβαίνει στο Νο 1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, όπου θα παραμείνει για 24 εβδομάδες!

1984: Το «Owner Of A Lonely Heart» των Yes ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.

1989: Το «Two Hearts» του Phil Collins ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.

1990: Το «Tears On My Pillow» της Kylie Minogue ανεβαίνει στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας.

1996: Το «Spaceman» των Babylon Zoo ανεβαίνει στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας.

2007: Το «Grace Kelly» του Mika ανεβαίνει στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας.
 www.tralala.gr

Billy Ocean: γεννήθηκε σαν σήμερα το 1950


Ο pop τραγουδιστής Billy Ocean (Leslie Sebastian Charles) γεννήθηκε γεννήθηκε στις 21 January 1950, στο Trinidad των ΗΠΑ. Κέρδισε το βραβείο Grammy: Best Male R&B Vocal Performance για το τραγούδι "Caribbean Queen" το 1985.
Είχε γράψει τραγούδια και για άλλους καλλιτέχνες όπως το "Are You Ready?" (LaToya Jackson), "Love Is" (Randy Crawford) κ.ά.
Γεννήθηκε στο Trinidad και Tobago από Γρεναδούς γονείς και μετακόμισε στο Romford, Essex, Αγγλία με την οικογένειά του όταν ήταν 8 ετών. Η μουσική επιρροή του Ocean προήλθε σε πολύ μικρή ηλικία, καθώς ο πατέρας του ήταν μουσικός, και συνειδητοποίησε ότι θα ακολουθούσε την πορεία του όταν θα μεγάλωνε. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, τραγουδούσε συχνά σε clubs του Λονδίνου ενώ εργαζόταν παράλληλα ως ράφτης στο Savile Row στο Λονδίνο.. Κυκλοφόρησε το πρώτο του single το 1972 από τη Spark Records.
Πήρε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο από την Πολιτεία Ocean Estate, Stepney, την περίοδο που ζούσε εκεί. Το 1976, ηχογράφησε το πρώτο του album, Billy Ocean, με την πρώτη κυκλοφορία του σινγκλ του, "Love Really Hurts Without You," που έφτασε το νούμερο 2 στο UK Singles Chart και το νούμερο 22 στο U.S. Billboard Hot 100. Τα τραγούδια του "Are You Ready" και "Stay The Night" από το album City Limit έγιναν μεγάλες επιτυχίες στα κλαμπ, ενώ και τα δυο αργότερα τραγουδήθηκαν από την La Toya Jackson. Ακολούθησαν κι άλλες επιτυχίες όπως το "L.O.D. (Love On Delivery)", ενώ έγραψε επίσης τραγούδια και για άλλους καλλιτέχνες.

Η μεγαλύτερη περίοδος της επιτυχίας του Ocean ξεκίνησε με το Suddenly το 1984, με το κύριο σινγκλ του, "Caribbean Queen". Ο τίτλος του τραγουδιού και οι στίχοι άλλαξαν για διαφορετικές χώρες, όπως για παράδειγμα το τραγούδι είναι γνωστό ως "African Queen" ή "European Queen". Με αυτό το τραγούδι ο Ocean κέρδισε το βραβείο Grammy για την Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία σε R&B Vocal Performance το 1985 στα Βραβεία Grammy. Επιτυχία έγινε επίσης και το ομότιτλο κομμάτι του δίσκου, αγγίζοντας την κορυφή  τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το τραγούδι "Loverboy", ενώ βρισκόταν στο νούμερο 2 της Αμερικής το 1985 χρησιμοποιήθηκε επίσης στην πρώτη σκηνή της δημοφιλούς σειράς του BBC Casualty, το 1986.
Ο Ocean εμφανίστηκε στο Live Aid το 1985, τραγουδώντας το "Caribbean Queen" και "Loverboy", από το JFK Stadium στη Philadelphia, Pennsylvania.
Το album Love Zone το 1986 πήγε καλά. Περιελάμβανε τις επιτυχίες "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" (το τραγούδι για την ταινία The Jewel of the Nile), "There'll Be Sad Songs (To Make You Cry)" και "Love Is Forever".
Toν Φεβρουάριο του 1986, το video clip του Ocean για το "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" απαγορεύθηκε από το BBC, διότι ηθοποιοί όπως οι Michael Douglas, Kathleen Turner και Danny DeVito, συμμετείχαν μιμούμενοι τις φωνές τραγουδιστών, χωρίς όμως να είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο σωματείο (συνδικάτο).
Το επόμενο άλμπουμ του Ocean, Tear Down These Walls (1988) περιείχε ακόμα μία νούμερο ένα επιτυχία, το "Get Outta My Dreams, Get into My Car", ενώ το άλμπουμ έγινε πλατινένιο.
Το album του Time to Move On (1993) δεν κατάφερε να βγάλει πολλές επιτυχίες, αλλά η συλλογή του Greatest Hits (1989) πουλούσε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, και η συλλογή του Love Is For Ever (1997) έφτασε στο #7 στο album chart της Βρετανίας. Το τελευταίο του studio album για τη Jive Records ήταν το Time to Move On, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Chicago με τον σταρ της R&B, R. Kelly.
Το 2002, το Πανεπιστήμιο του Westminster στο Λονδίνο έκανε τον Ocean επίτιμο διδάκτορα της μουσικής. Τώρα συνεχίζει να κάνει περιοδείες και να ηχογραφεί στην Ευρώπη. Ζει στο Sunningdale, Berkshire με την επί 27 χρόνια σύζυγό του, Judy και τα τρία τους παιδιά, Cherie, Antony and Rachel. Ο Ocean είναι τώρα ένας ‘τακτικός πελάτης’ στα Tech Music Schools που απαρτίζονται από  Drumtech, Vocaltech, Guitar-X και Keyboardtech.
Το 2004, το "Caribbean Queen" επανακυκλοφόρησε ως digital single για την 20η επέτειό του, φτάνοντας το #25 στο Billboard digital singles chart και παίχτηκε από το ραδιόφωνο σε όλη την Αμερική και Βρετανία. Ένα remix του single από τον Will.I.Am κυκλοφόρησε το 2005, και αργότερα εμφανίστηκε στο Pitchfork's "Top 500 Tracks of the 2000s" countdown, στο #87.
Τον Οκτώβριο του 2007, ο Ocean ξεκίνησε την πρώτη του περιοδεία στην Αγγλία μετά από 15 χρόνια. Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2008 πραγματοποίησε περιοδεία στην Αυστραλία και την Άπω Ανατολή. Το album του, Because I Love You κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου 2009. Για να συμπέσουν η περιοδεία του με την προώθηση του άλμπουμ του, ο Ocean δούλεψε με το Adoseof Design για μια αναθεώρηση του website του.
Τον Απρίλιο του 2010, ένα άλμπουμ-συλλογή με 18 κομμάτια κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Sony Music με τίτλο The Very Best of Billy Ocean, για να ταιριάξει με την 30μερη περιοδεία του στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Στις 20 Oκτωβρίου 2010, ο Ocean τιμήθηκε με το Βραβείο Lifetime Achievement στα βραβεία MOBO.

the-very-best-of-18389309



Τραγούδια που έχει γράψει ο Ocean και έχουν τραγουδηθεί από άλλους καλλιτέχνες:
  • "Are You Ready?" – LaToya Jackson
  • "Stay the Night" – LaToya Jackson
  • "Love Is a Dangerous Game" – Millie Jackson
  • "Love Is" – Randy Crawford
  • "Taking Chances" – Ray, Goodman & Brown
  • "Waiting For You" – Boyzone
  • "Whatever Turns You On" – The Dells
  • "Who's Gonna Rock You" – The Nolans[2]
  • "Red Light Spells Danger" - Top Gear Band



Δισκογραφία
Άλμπουμ
1976 Billy Ocean
1979 City Limit
1981 Nights (Feel Like Getting Down)
1982 Inner Feelings
1984 Suddenly
1986 Love Zone
1988 Tear Down These Walls
1993 Time to Move On
2009 Because I Love You

Συλλογές
1989 Greatest Hits
1997 L.I.F.E. - Love Is For Ever
2002 The Billy Ocean Collection
2003 Let's Get Back Together:The Love Songs of Billy Ocean
2004 Ultimate Collection
2005 The Best of Billy Ocean
2010 The Very Best of Billy Ocean

live
2009 Billy Ocean Live

    Επιμέλεια-προσαρμογή: Σοφία Παφτούνου

    Οι Τριημιτόνιο τραγούδησαν το ''Σε γέλασα'' στο ''Πρωινό μου''


    ''Σε γέλασα'' λέγεται το νεο τραγούδι των Τριημιτόνιο σε στίχους και μουσική της Sunny Μπαλτζή.
    Δείτε το βίντεο:

    Remix ακυκλοφόρητου τραγουδιού της Lady Gaga κάνει πρεμιέρα σε fashion show


    Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από μερικές μέρες, η Lady Gaga, ως musical director του fashion show του Thierry Mugler στο Παρίσι, έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι από το νέο, πολυαναμενόμενο album της 'Born This Way', σε dance remix, ειδικά για την παρουσίαση της κολεξιόν.
    "I can't speak German, but I can if you like" λέει η Gaga στην αρχή του κομματιού, το οποίο κυκλοφόρησε στοthierrymugler.com μαζί με ένα ασπρόμαυρο video, με πρωταγωνιστή τον Καναδό Rick Genest, aka Zombie Boy, που είναι γνωστός για τα τατουάζ που έχει σε όλο του το σώμα και πρόσωπο, για να μοιάζει με σκελετός.
    Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο τίτλος του τραγουδιού είναι 'Scheiße', ωστόσο το site του Thierry Mugler, τοladygaga.com και το MTV το αναφέρουν απλά ως "τραγούδι από το Born This Way". Το video έχει επιμεληθεί ο στυλίστας της Lady Gaga Nicola Formichetti και ανάμεσα στα πλάνα του Zombie Boy παρεμβάλλονται και στιγμιότυπα από την πασαρέλα του Thierry Mugler.
    Ακούστε το απρόσμενο, techno/dance Γερμανικό club anthem της Lady Gaga! Τα σχόλια δικά σας!

    BLUE MOON με Δώρο Δημοσθένους και Λουκιανό Κηλαηδόνη


    Μια παράσταση που στροβιλίζεται. Απλή, ξεκάθαρη, χειροπιαστή. Σαν λάμψη στα μάτια, σαν μυρωδιά, σαν γεύση στο στόμα.
     Ο Δώρος Δημοσθένους με φιλοξενούμενο τον Λουκιανό Κηλαηδόνη δίνει τη δική του παράσταση “Blue Moon”, με τραγούδια που ξεπήδησαν από μια εικόνα, κι έγιναν συναίσθημα και μνήμη… Γιατί όλα τα τραγούδια είναι ταινίες για τ΄ αυτιά ψιθυρίζει ο Tom Waits.

    Κι ο Δώρος Δημοσθένους, ένας από τους καλύτερους νέους ερμηνευτές που έχουν εκτιμήσει οι σπουδαιότεροι σύγχρονοι συνθέτες, με ένα συνδυασμό χιούμορ, φρεσκάδας, μουσικού ενστίκτου και εκλεκτικού γούστου, στήνει μια παράσταση όπου το χτες γίνεται σήμερα.
    Τραγουδάει το Puttin’ on the Ritz κι από τους αστραφτερούς διαδρόμους των μιούζικαλ μέχρι το Siboney και το 2046 του Wong Kar Wai, ή το Beautiful that way από την ταινία La vita è bella , η απόσταση είναι μηδαμινή… Moon River από το Breakfast at Tiffany´s, Ausencia βαθιά βγαλμένη από το Underground, αλλά και Doors, Beatles και Marianne Faithfull...

    Από την παράσταση, δεν λείπουν βέβαια ούτε τα τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο, One for the road, όπως δε λείπουν και τα τραγούδια του Δ. Λάγιου, του Ν. Κυπουργού και του Δ. Σαββόπουλου. Ή το σεργιάνι στις φαρδιές λεωφόρους του Τσιτσάνη και σε έναν κόσμο υψηλής αισθητικής και πλούσιο σε συναισθήματα, αλλά και σε σπανιόλικα βαλσάκια της Κατοχής που σατιρίζουν τις ελλείψεις κι υπόσχονται εκπλήξεις… Και μετά από όλα αυτά; Ενός λεπτού σιγή… Σαν να σβήνουν τα φώτα. Σαν φιλμ.
    Στο μελωδικό αυτό ταξίδι έχει συντροφιά τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, αναμφισβήτητα, τον καλύτερο εκφραστή μιας εποχής που ακόμα νοσταλγούμε.
    Τους συνοδεύουν πέντε εξαιρετικοί μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Σταύρος Καβαλιεράτος (μπάσο), Δημήτρης Παπαγγελίδης(κιθάρα), Μιγκέν Σελμάνι (βιολί). Στο ακορντεόν ο Ηρακλής Βαβάτσικας.


    Θέατρο Ριάλτο, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, ώρα 20.30
    Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλέφωνο             77 77 77 45      
    Ηλεκτρονικό εισιτήριο στην ιστοσελίδα www.rialto.com.cy

    Ένας μήνας για 'Κακές Παρέες'


    Με έμπνευση έργα που έχουν να πουν πολλά και αφορμή ''to know us better'', μια μεγάλη καλλιτεχνική παρέα βάζει στόχο να γεμίσει δημιουργικά τα βράδια μας.
    Βραβευμένοι σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί επτά ταινιών από τέσσερις ηπείρους παρουσιάζουν τις τελευταίες τους ταινίες και ετοιμάζονται να συνομιλήσουν και να συναναστραφούν με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ζωγράφους, χορογράφους, μουσικούς, φωτογράφους και χορευτές από την Ελλάδα. Στη διάρκεια του μήνα περισσότεροι από 50 δημιουργοί θα επικοινωνήσουν τις δημιουργίες τους και θα συναντηθούν με το κοινό...

    Σήμερα - 21 Ιανουαρίου


    Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
    Γιορτάζουν: Νεόφυτος, Νεοφυτία, Πάτροκλος, Πάτρα, Αγνή, Ευγένιος



    Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

    1957: Ξεκινούν τα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας του Elvis Presley, "Loving You".

    1966: 
    Ο George Harrison(Beatles) και η Patricia Anne Boyd παντρεύονται.

    1978: 
    Το άλμπουμ των Bee Gees "Saturday Night Fever" ανεβαίνει στο Νο.1 του αμερικάνικου billboard, όπου και θα παραμείνει για 24 εβδομάδες.

    1982: 
    Ο B.B. King κάνει δωρεά στο Πανεπιστήμιο του Μισσισσιπί, όλη του την συλλογή από δίσκους. Η συλλογή του αποτελείτο από 20.000 σπάνιους δίσκους.

    1987: 
    Η Aretha Franklin μπαίνει στο Rock 'n Roll Hall of Fame.

    1990: 
    Η εκπομπή του μουσικού καναλιού MTV, "Unplugged" κάνει ντεπούτο με τους Squeeze ως πρώτους performers.




    Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

    1898: Η Ελλάδα τίθεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, λόγω πτώχευσης.

    1905: 
    Γεννιέται ο γνωστός γάλλος σχεδιαστής ρούχων, Christian Dior, ιδρυτής του ομώνυμου οίκου μόδας.

    1911:
     Διεξάγεται το πρώτο Ράλι του Monte Carlo με νικητή τον γάλλο Henri Rougier, που οδηγούσε ένα Turcat-Méry.

    1921:
     Ιδρύεται στο Λιβόρνο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας από τον Antonio Gramsci.

    1924:
     Πεθαίνει ο Vladimir Ilyich Ulyanov, γνωστότερος ως Λένιν, ρώσος επαναστάτης και θεωρητικός του κομμουνισμού, ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης και ιδρυτής της Σοβιετικής Ένωσης. (γεν. 22/4/1970)

    1982: Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν αποδέχεται νομοθετική ρύθμιση για την αποποινικοποίηση της μοιχείας.

    Η ευαισθητοποιημένη Χαρούλα Αλεξίου


    Δεν είναι μόνο ερμηνεύτρια υπέροχων τραγουδιών αλλά ένας άνθρωπος που μέσα του φαίνεται η έννοια του καλλιτέχνη. Με έντονους προβληματισμούς και με ανήσυχο πνεύμα η Χαρούλα μας έδειξε πολλές φορές ότι νοιάζεται για το κοινό καλό.
    Αφορμή στάθηκαν τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτή την εποχή στην Τυνησία. Η γνωστή τραγουδίστρια μέσω του προσωπικού της λογαριασμου στο facebook έγραψε:

    "Η Τυνησία είναι τελικά ελεύθερη. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά. Πολλοί πλήρωσαν με τη ζωή τους την ελευθερία της χώρας. Οι φίλοι μας στην Τυνησία υποφέρουν."

    Ως γνωστό η Χαρούλα έχει πολλούς φίλους στην χώρα όπου έγιναν οι συμπλοκές και δεν είναι και λίγες οι φορές όπου έκανε ζωντανές εμφανίσεις΄.