2 Δεκ 2010

Το More Radio υποδέχεται τη Πέγκυ Ζήνα (2/12/10)

«Ευαίσθητη ή λογική»… δια στόματος της Πέγκυς Ζήνα την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις 20.00. Η Μαρκέλλα Σαράιχα και ο Δημήτρης Μεργούπης φιλοξενούν την αγαπημένη ερμηνεύτρια στο στούντιο του «More Radio» σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη με τις νέες αλλά και τις παλιές της επιτυχίες. 


Με 11 προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της και με πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων και το βραβείο της καλύτερης τραγουδίστριας της χρονιάς στα βραβεία Αρίων θα μιλήσει για το νέο της CD αλλά και για την συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο για δεύτερη συνεχή χρονιά. 


Η Πέγκυ Ζήνα συμπληρώνει με επιτυχία μία δεκαετία στο χώρο του λαικού τραγουδιού και εκτός από την αγάπη των θαυμαστών της, απολαμβάνει και την αναγνώριση από τους συνεργάτες της. Νότης Σφακιανάκης, Πασχάλης Τερζής, Στέλιος Ρόκκος, Αντώνης Ρέμος, Σάκης Ρουβάς, Νίκος Κουρκούλης και Γιάννης Πλούταρχος είναι μόνο μερικές από τις πετυχημένες συνεργασίες της δημοφιλούς ερμηνεύτριας. Το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Ευαίσθητη ή λογική» σε στίχους Ελεάννας Βραχάλη και μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου ήδη κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία.


Μη χάσετε την Πέμπτη στις 2 Δεκεμβρίου στις 20.00 την δίωρη συνέντευξη της Πέγκυς Ζήνα στη Μαρκέλλα Σαράιχα και στο Δημήτρη Μεργούπη


http://moretalkradio.com/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA-%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%8A%CF%87%CE%B1-%E2%80%93-%CE%B4%CE%B7%CE%BC-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%83-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-18/#

Σήμερα - 02 Δεκεμβρίου

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν:  Σολομών

Επέτειοι:
 Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας
   


Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής:

1923: Γεννιέται η Μαρία Κάλλας, η απόλυτη ντίβα της όπερας. [θαν. 16/9/1977]

1944
: Γεννιέται ο Διονύσης Σαββόπουλος, έλληνας τραγουδοποιός

1983:
 Το MTV μεταδίδει για πρώτη φορά το "Thriller" του Michael Jackson.

 1986:
 Annie Lennox (Eurythmics) βγάζει τον στηθόδεσμο της μπροστά από 10,000 fans Birmingham.



Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα:

1822: Οι «μεγάλοι» της Ευρώπης (Αυστροουγγαρία, Γαλλία, Πρωσία και Ρωσία) συνεδριάζουν στη Βερόνα της Ιταλίας για να καταδικάσουν τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα των υπόδουλων λαών και των Ελλήνων. 

1868: 
Ανταλλαγές πυρών τουρκικών και ελληνικών πλοίων έξω από τη Σύρο, με αφορμή τη διαμάχη των δύο χωρών για την Κρήτη.

1979:
 Ο Νίκος Γκάλης κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό μπάσκετ με την ομάδα του Άρη και σημειώνει 30 πόντους σε αγώνα της ομάδας του με τον Ηρακλή.

2003: Η Τουρκία καταβάλλει την αποζημίωση που επεδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τιτίνα Λοϊζίδου από την Κερύνεια για αποστέρηση της περιουσίας της στα κατεχόμενα..

O Snoop Dogg έγραψε τραγούδι για τον Πρίγκιπα William!

O rapper Snoop Dogg ανέβασε μήνυμα στηνεπίσημη σελίδα του στο Twitter όπου «ανακοίνωνε» ότι έχει γράψει το ιδανικό τραγούδιγια το bachelor party του Πρίγκιπα William και «για όλα τα bachelor parties του κόσμου!» με τίτλο "Wet".
 Στην συνέχεια ο Snoop μετέδωσε την είδηση για το κομμάτι “Wet”  και σε άλλους celebrities,στέλνοντας μηνύματα στους Janelle Monae, Katy Perry, Jamie Oliver,  Jimmy Car, Gordon Ramsayκαι στον καλό του φίλο του Kanye West.
Όμως το μήνυμα προς τον Kanye ήταν κάπως πιο «συγκεκριμένο» καθώς ο Snoop έγραφε: «Με το “Wet”, που έγραψα για το party του Πρίγκιπα William,  θα κάνω τακορίτσια όλου του κόσμου να ιδρώσουν! Είσαι μαζί μου Kanye;» Λέτε να δούμε κάποια έκπληξη στο party του William;
Μια δόση από Snoop Dogg εδώ!

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο τραγούδι;

Το site Billboard.com σε συνεργασία με τηνNielsen SoundScan δημοσίευσε μια έρευνα για τα100 πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδιαόλων των εποχών. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ηMariah Carey με το “All I Want For Christmas Is You” ενώ στην δεύτερη θέση φιγουράρει το κλασσικό “Rockin`Around Christmas Tree” τηςBrenda Lee, από το 1958.
 Το rock instrumental medley “Carol Of The Bells-God Rest Ye Merry Gentlemen” της Trans-Siberian Orchestra από το 1995, βρέθηκε στηντρίτη θέση, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν τα “Jingle Bell Rock” και “Feliz Navidad” των Bubby Helms  και Jose Feliciano αντίστοιχα.
 To γνωστό σε όλους μας “Last Christmas” των Wham βρέθηκε μόλις στην ένατη θέσημε τις δυο διασκευές του, από Taylor Swift και το cast του Glee να καταλαμβάνουν την15η και την 20η θέση στο γιορτινό αυτό chart. Εσείς ποιό θα ψηφίζατε;

X-Factor ή Slipknot;

Ποιος θα έχει το νούμερο 1 hit single τα φετινάΧριστούγεννα στην Αγγλία;  Θα είναι οι φιναλίστ του X Factor ή ο Corey Taylor των Slipknot;
 Πιστός στην παράδοση των καλλιτεχνών πουκυκλοφορούν (ή επανακυκλοφορούνsingles με σκοπό να «εμποδίσουν» τις χριστουγεννιάτικες κυκλοφορίες του X Factor από το να φτάσουν στηνκορυφή του UK Singles Chart, o frontman των Slipknot, Corey Taylor θα κυκλοφορήσει στις 12 Δεκεμβρίου το single “X-M@$” και τα έσοδα του θα δοθούν σε ίδρυμα που ασχολείται με τηνκαταπολέμηση του καρκίνου σε εφήβους.
 Ήδη έχει δημιουργηθεί support group στο Facebook για να βοηθήσει το “X-M@$” να βρεθεί στην κορυφή. Την περσινή χρονιά, είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο, με τους Rage Against The Machine να φτάνουν στην κορυφή του UK Chart με το Killing In The Name Of” ύστερα από μια εκστρατεία online προώθησης που συγκέντρωσε συνολικά950.000 υποστηρικτές, στερώντας την κορυφή των charts από τους διαγωνιζόμενους τουX-Factor…

Enola Str8 - Nέο single!

Oι ENOLA STR8 συστήνονται με 7 μέλη, 2 χρόνια ζωής και ένα μοναδικό ήχο. Ένα καινούργιο groupπου ήρθε να ταράξει τα νερά της ελληνικής μουσικής σκηνής. Μια παρέα φίλων γεμάτη απόενέργεια και ιδέες, δημιουργώντας ένα θερμό κοινό που μέρα με την μέρα γίνεται μεγαλύτερο.
 
 Στα τέλη του 2010 τους συναντάμε στηνκαλύτερη τους φάση και στην πιο δημιουργική τους περιόδο. Με νέο management καθώς και με πολλά νέα κομμάτια υπόσχονται ότι ήρθανε για να μείνουν. Το καινούριο τους single  “ΑΚΡΩΣ ΕΡΩΤΙΚΗ”  έρχεται από τo Family The Label (Διανομή Universal) και αποτελεί ένα εξαιρετικά uptempo χορευτικό track χωρίς βέβαια να απουσιάζει ο σκληρός rock ήχος, σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. 
  Σε λίγες μέρες θα προβληθεί και το καινούριο τους videoclip σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κεχαγιά και styling του Τόλη Σκουλαριώτη με πολλές συμμετοχές έκπληξη που θα προκαλέσουν και θα συζητηθούν.
 
Συνολικά, πρόκειται για ένα πάρα πολύ αξιόλογο συγκρότημα που με σκληρή δουλειά καιυποστήριξη θα μπορούσε να δώσει στο μέλλον αυτό που απουσιάζει από την Ελληνική μουσική σκηνή.

Ominus Ft. Giannis Dee! To νέο video clip αποκλειστικά στο tralala.gr

«Δεν έκανα πίσω ποτέ» τιτλοφορείται το πρώτο επίσημο e-single και ραδιοφωνικό κομμάτι του Ominus με την συμμετοχή του τραγουδιστή Gianni Dee στα φωνητικά...
και του δυναμικού παραγωγικού ντουέτου Y-not & DjDoc στη μουσική. Μετά από τις μεγάλες επιτυχίες «Κάντε πανικό» & «12 και κάτι» ο Ominus σε μια υπέροχη pop-rock μπαλάντα αφήνει την ποιητική του πλευρά να παρασύρει τον ακροατή σε μια ιστορία ενός καθημερινού ήρωα που όλοι κρύβουμε μέσα μας βιώνοντας τις μεγάλες χαρές και λύπες της ζωής. Ενός καθημερινού ήρωα που «δεν κάνει πίσω ποτέ»!


Για πρώτη φορά αποκλειστικά στο tralala.gr

Νέο single απο τη Shaya - In your eyes!!

Μετά την cross-over επιτυχημένη συνεργασία με τον Mark F. Angelo στο “Far From Everything” και λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού album, η Shaya κυκλοφορεί το πρώτο solo single “In Your Eyes”.
Το “In Your Eyes” είναι ένα άκρως αντιπροσωπευτικό δείγμα του επερχόμενου αγγλόφωνου dance pop άλμπουμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από την MY Group και την Sony Music.

Διονύσης Σαββόπουλος: γεννήθηκε σαν σήμερα το 1944

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι ένας σύγχρονος Έλληνας συνθέτης και τραγουδιστής. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου 1944.
Εγκατέλειψε τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης προκειμένου να ασχοληθεί με το τραγούδι. Άρχισε την καριέρα του το 1964, με εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα. Κατά τη διάρκεια της χούντας φυλακίστηκε δύο φορές, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 1967. Έγραψε τραγούδια με πολιτικό, ρομαντικό αλλά και σκωπτικό περιεχόμενο.



savopoulos_2
Αυτοδίδακτος και ολιγογράφος εξέδωσε μέχρι στιγμής 14 κύκλους τραγουδιών σε δίσκους βινυλίου και ακτίνας. Εξέδωσε επίσης ζωντανές ηχογραφήσεις 5 ηχογραφήσεων και εμφανίσεών του. Όλοι οι δίσκοι του κυκλοφορούν και στο εξωτερικό, παντού όπου υπάρχει ελληνισμός. Ταξίδεψε πολύ και έγραψε μουσική για τα θέατρα της Αθήνας, για την Επίδαυρο αλλά και για τον κινηματογράφο όπου κέρδισε βραβείο μουσικής για το Happy Day το 1976 αλλά  αρνήθηκε να το παραλάβει. Παρουσίασε στη δισκογραφία, ως μουσικός παραγωγός, νεότερους και πρωτοεμφανιζόμενους συναδέλφους του. Εξέδωσε 5 βιβλία με στίχους, παρτιτούρες και κείμενά του. Τον Δεκέμβριου του 2003 κυκλοφόρησε την επιτομή του συνόλου των στίχων του, καθώς και 2 βιβλία αφιερωμένα στη ζωή και το έργο του από τον Κώστα Μπλιάτκα και τον Δημήτρη Καράμπελα.  Είχε κατά καιρούς δικές του σειρές εκπομπών, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο. Μία από αυτές ήταν και το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι».

Είναι παντρεμένος με τηv Ασπασία Αραπίδoυ και έχει δύο γιους, τov Κoρvήλιo και τoν Ρωμαvό.
Ο Διovύσης Σαββόπoυλoς είναι μια από τις σημαvτικότερες μoρφές της ευρωπαϊκής κoυλτoύρας. Ως στιχουργός, έχει παίξει σημαvτικό ρόλο, σχηματίζovτας μια εvαλλακτική καλλιτεχvική πρoσέγγιση στη vέα επoχή της σύγχρovης μoυσικής, βασισμέvη στα εξαίρετα στοιχεία της λαϊκής μουσικής. Μέσα από τoυς ποιητικούς τoυ στίχoυς και τη μoυσική τoυ αvαζήτηση, έχει ασκήσει μεγάλη επιρρoή σε σύγχρovoύς τoυ και σε μεταγεvέστερoυς τραγoυδoπoιoύς, μεταφέρovτας και αvαμειγvύovτας εθvικoύς, βαλκαvικoύς και δυτικoύς ήχoυς με έvα πρoσωπικό και μovαδικό τρόπo.
Από τις 03.12.2010 έως 12.12.2010 ο Διονύσης Σαββόπουλος θα βρίσκεται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε ρόλο «παραμυθά» και  μαζί με τους συνεργάτες του, καλούν όλους όσους νιώθουν παιδιά «να πάψουν να είναι απλοί θεατές και να μπουν στην ιστορία ώστε να την κάνουν καινούρια».

savopoulos_6
Προσωπική δισκογραφία:
  • Ο Διονύσης Σαββόπουλος με την κιθάρα του (1965)
  • Ο Διονύσης Σαββόπουλος (1965)
  • Φορτηγό (Lyra, 1966)
  • Το περιβόλι του τρελού (1969)
  • Μπάλλος (1971)
  • [45άρι βινύλιο] (1971)
  • Υπάρχει και στη συλλογή 'Ο Σαββόπουλος στη Λύρα'
  • Βρώμικο ψωμί (1972)
  • Δέκα χρόνια κομμάτια (1975)
  • Ο πολιτευτής και ο καθρέφτης του Μπαγιαντέρα (1976)
  • Happy day (1976)
  • Soundtrack για την ομώνυμη ταινία του Παντελή Βούλγαρη.
  • Αχαρνής, Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια (1977)
  • Η ρεζέρβα (1979)
  • Τραπεζάκια έξω (1983)
  • 20 Χρόνια δρόμος-Ζωντανές ηχογραφήσεις (1983)
  • Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι (1987)
  • Ο κ. Σαββόπουλος ευχαριστεί τον κ. Χατζιδάκι και θα'ρθη οπωσδήποτε (1988)
  • Το κούρεμα (1989)
  • Αναδρομή 63-89 (1990)
  • Ο Σαββόπουλος πριν το Φορτηγό (1996)
  • Παράρτημα Α' (1996)
  • Το ξενοδοχείο (1997)
  • Καταγραφές (1997)
  • Ο Σαββόπουλος στην Λύρα (1998)
  • Τραγούδια έγραψα για φίλους - Tribute στον Διονύση Σαββόπουλο (1998)
  • Ο χρονοποιός (1999)
  • Κάποτε στο Ολυμπιακό (1999)
  • ΣΑΒΒΟΡΑΜΑ (2001)
  • Ο Σαββόπουλος στη Λύρα (ο πολιτευτής) (2003)
  • Τα 45άρια (2005)
  • Ο πυρήνας (2007)

    Πηγές:
    www.tralala.gr

    Kanye West

    My beautiful dark twisted fantasy. Το πέμπτο studio album του Kanye West έρχεται κατευθείαν από το μέλλον της hip hop και της μαύρης μουσικής για να βάλει τη «μοναδική σφραγίδα» του καινοτόμου και οραματιστή καλλιτέχνη στον καλύτερο δίσκο της χρονιάς!
    «Το My beautiful dark twisted fantasy είναι η πιο παρανοϊκά εμπνευσμένη μουσική του», γράφει το Rolling Stone που δίνει 5 αστέρια στον Kanye West. «Κι από την minimal, electro μελαγχολία του 808ς & Heartbreak στο Fantasy τα πάντα κινούνται στο μάξιμουμ, καταρρίπτοντας όλους τους κανόνες του hip-hop και της pop, ακόμη κι αυτούς που επινόησε ο ίδιος. Στο δίσκο υπάρχουν επικά hip-hop, R&B μπαλάντες, alien electronics, prog-rock samples, απρόσμενες συμμετοχές από τον Bon Iver και τη Fergie ως τον Chris Rock, αλλά κι ένα αλλόκοτο σόλο στο πιάνο του Elton John. Είναι το καλύτερο άλμπουμ του Kanye West, αλλά είναι και κάτι περισσότερο από αυτό –είναι το μανιφέστο ενός rock star για έναν κόσμο που καταρρέει...»
    Και όπως όλα δείχνουν –μετά από 4 album, ξεκινώντας από το The College Dropout του 2004, που του χάρισαν απίστευτη δημοσιότητα, ενθουσιώδεις κριτικές, 15 εκ. πωλήσεις και 14 Grammy–, το φαινόμενο Kanye West επέστρεψε με ένα άλμπουμ επικό όσο και οι δαίμονές του.
    Πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ ωστόσο, ο Kanye West έκανε έναν αγώνα δρόμου στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Τόκυο και το Σίδνεϋ, προκειμένου να παραβρεθεί στις VIP πρεμιέρες του Runaway, του μικρού μήκους φιλμ και lead track του νέου του άλμπουμ, My beautiful dark twisted fantasy. Ο Kanye πάντα ονειρευόταν να δώσει ζωή στη μουσική του με τη μορφή ενός φιλμ και το Runaway, γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον West με τον ίδιο και τη Selita Ebanks να πρωταγωνιστούν, είναι η υλοποίηση αυτού του ονείρου. Που το MTV περιέγραψε ώς «μία έντονη και συγκλονιστική εμπειρία, χάρις στην οποία ο West αποκτά πλέον σοβαρή αξιοπιστία κι ως σκηνοθέτης».
    Το Power (feat. Pusha T), είναι το αμέσως επόμενο track του άλμπουμ που απέσπασε την προσοχή μας, αφού ακούστηκε στο τρέιλερ της ταινίας The Social Network, που αφηγείται την ιστορία του Facebook. Eκτός από τον Pusha T, στο My beautiful dark twisted fantasy συμμετέχουν οι Nicki Minaj, Jay-Z, Rick Ross κι ο Justin Vernon. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στη Χονολουλού και στα μυθικά Electric Lady Studios στη Νέα Υόρκη, ενώ λέγεται πως κόστισε 3 εκατομμύρια δολάρια...

    TRACKLIST
    1. Dark Fantasy
    2. Gorgeous (feat. Kid Cudi & Raekwon)
    3. Power
    4. All of the Lights (Interlude)
    5. All of the Lights
    6. Monster (feat. Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj & Bon Iver)
    7. So Apalled (feat. Jay-Z, Pusha T, Prynce Cy Hi, Swizz Beatz & The RZA)
    8. Devil In a New Dress
    9. Runaway (feat. Pusha T)
    10. Hell of a Life
    11. Blame Game (feat. John Legend & Pusha T)
    12. Lost In the World
    13. Who Wil Survive In America

    www.tralala.gr

    Γιάννης Ζουγανέλης - Νίκη Παπαθεοχάρη

    Κυκλοφόρησε από την "Αυλός" ένα ιδιαίτερο και πολύ διαφορετικό CD σε μουσική Γιάννη Ζουγανέλη και στίχους Νίκης Παπαθεοχάρη. Τραγούδι: Γιάννης Ζουγανέλης.
    Το Δίκυκλο του Έρωτα Απαντά με τη μουσική και το λόγο, στο κράτος – την εξουσία – την εκκλησία, τον απολίτιστο Πολίτη, στην ελπίδα που γέμισε πληγές, στα παζάρια των συνειδήσεων. Με πίστη για την εξέλιξη του ανθρώπου και της αισθητικής.
    Σε εποχές που το καλό ορίζεται με το "πόσο πουλάει" παρεμβαίνουμε με την έκφρασή μας, τον ήχο της σκέψης μας, της ψυχής μας και της καρδιάς μας, αλλά και του πόνου που δεν αφήνει το σώμα να απογειωθεί για να θυμηθούμε όλοι τί κάναμε για να φτάσουμε εδώ. Η λύπη γίνεται χαρά, η μιζέρια αισιοδοξία, η πένα όπλο, η μουσική σκέψη. Δεν ξεπερνάμε τίποτα, όλα τα βιώνουμε. Ποίηση είναι η ομορφιά στην καθημερινότητα.
    Γιάννης Ζουγανέλης

    Αφόρητος αποπροσανατολισμός και φυλακισμένη ενέργεια στα σημεία θραύσης. Το κράτος δική του θρησκεία και η θρησκεία ανελέητο κράτος. Ακρόαση;;; Μπες κοντά μου, φίλε και μέτρα του μυαλού μου τη πέτρα.
    Νίκη Παπαθεοχάρη

    Διανέμεται από το ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

    Μουσικές πρωτιές σαν σήμερα 2/12

    Ακόμη μία μέρα που πρίν κάποια χρόνια αποτέλεσε ορόσημο για καλλιτέχνες και συγκροτήματα!
    Ας δούμε καλύτερα τι έγινε σαν σήμερα στα charts ανά τον κόσμο!










    1972: Το «Papa Was A Rolling Stone» των Temptationsανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.

    1978: Το «Da Ya Think I'm Sexy» του Rod Stewart ανεβαίνει στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας.

    Δες όλα τα μουσικά ιστορικά γεγονότα της ημέρας στο «Σαν σήμερα στη μουσική»

    www.tralala.gr

    Nέα PJ Harvey on line

    Eνα κομμάτι από το επερχόμενο άλμπουμ της ανάρτησε η PJ Harvey στο επίσημο site της. Το τραγούδι φέρει τον τίτλο “Written on the Forehead", και μπορείτε να το ακούσετε αν επισκεφθείτε τοwww.pjharvey.net και κάνετε κλικ στο link 'audio'. 
    Θυμίζουμε πως το πολυαναμενόμενο άλμπουμ Let England Shake θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2011 και ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου σε μια εκκλησία του 19ου αιώνα.
    Τα σχόλια πάντως που συγκεντρώνει μέχρι τώρα το “Written on the Forehead”,  είναι άκρως θετικά.

    Οι Bright Eyes επιστρέφουν με νέο άλμπουμ

    O ταλαντούχος Conor Oberst βάζει ξανά μπρος το προσωπικό του όχημα, ανακοινώνοντας νέο άλμπουμ από τους Bright Eyes. Mε τίτλο Τhe People’s Key, η νέα δουλειά θα περιλαμβάνει πολλούς guests: μέλη των Cursive, των Faint και των  Mynabirds, θα συνεισφέρουν μεταξύ άλλων στο άλμπουμ. 
    To People’s Key κυκλοφορεί στις 15 Φεβρουαρίου από την Saddle Creek.

    Το tracklist είναι το ακόλουθο: 
    The People's Key:
    01 Firewall 
    02 Shell Games 
    03 Jejune Stars 
    04 Approximate Sunlight 
    05 Haile Selassie 
    06 A Machine Spiritual (In the People's Key) 
    07 Triple Spiral 
    08 Beginner's Mind 
    09 Ladder Song 
    10 One for You, One for Me

    To πνεύμα και η σοφία των αδερφών Gallagher

    “Πιστεύω πως είμαστε το σημαντικότερο γκρουπ του κόσμου.  Αν ο χρόνος είναι με το μέρος μας και δεν υπάρξουν πολλα σ***ά και δεν πεθάνει κανείς, θα είμαστε οι νέοι Beatles.”Liam (1994)

    Mad For It: The Wit & Wisdom of the Gallaghers είναι ο τίτλος του βιβλίου του μουσικού δημοσιογράφου Paul Stokes. Ο Stokes, μάζεψε τις φοβερές ατάκες των αδερφών Liam και Νoel Gallagher και τις συγκέντρωσε σε αυτό το βιβλίο, για να ΄χουμε να θυμόμαστε τι έχει πει το στόμα τους...
    Στο βιβλίο μπορείτε να διαβάσετε τα σχόλια που έχουν κάνει τα αδέρφια κατά καιρούς για άλλους (βλέπε Blur στην εποχή της Brit Pop), αλλά και τις ατάκες που έχουν ξεστομίσει ο ένας για τον άλλον, την εποχή που τρώγονταν.

    "Dancing with Bono": Εκθεση Φωτογραφίας σε ΑΘήνα + Θεσσαλονίκη

    "Dancing with Bono"
    U2 live in Athens 360o tour
    Photo shooting By Yiannis Velissaridis

    Opening:
    Αθήνα 18 December 2010 - 21:00 @ Booze Cooperativa
    Θεσσαλονίκη 17 January 2011 21:00 @ Thermaikos Cafe Bar 

    Το BooZe Cooperativa φιλοξενεί την έκθεση του σημαντικού φωτογράφου Γιάννη Βελισσαρίδη από 18 έως 30 Δεκέμβρη με τίτλο Dancing with Bono.

    Η έκθεση ξεκινά απο τον ισόγειο χώρο υποδοχής του κτιρίου, συνεχίζει στον πρώτο όροφο όπου θα είναι και το σημείο συνάντησης του κοινού και τελειώνει το ταξίδι της στον δεύτερο όροφο, όπου τα έργα φιλοξενούνται στην θεατρική σκηνή τύπου black box.

    Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, μια σημαντική στιγμή για τα ελληνικά μουσικά πράγματα, ένας κορυφαίος καλλιτέχνης που έγραψε και συνεχίζει να γράφει ιστορία στην παγκόσμια rock σκηνή και ένας ταλαντούχος φωτογράφος με εμπειρία είκοσι χρόνων στη φωτογράφηση συναυλιών. Μια εκρηκτική συνεύρεση με ονειρεμένο αποτέλεσμα.

    Το project "Dancing with Bono" είναι η νέα ολοκληρωμένη δουλειά του φωτογράφου Γιάννη Βελισσαρίδη. Δεκαοκτώ μοναδικές εικόνες του χαρισματικού Bono των U2, αποτυπώνουν με γλαφυρό τρόπο όλη την μαγεία της συναυλίας που το group έδωσε στην Αθήνα, στις 3 Σεπτεμβρίου 2010 στο ΟΑΚΑ.

    Ο μεγαλύτερος σύγχρονος rock star, η ένταση της στιγμής, το πάθος της ερμηνείας ξαναζωντανεύουν μέσα απο τον φακό του Γιάννη Βελισσαρίδη και περιμένου τους πιστούς fan -και όχι μόνο- του Bono στο BOOZE COOPERATIVA για μια βραδιά με πολλές rock συγκινήσεις!

    Βραδιά Εγκαινίων Booze Cooperativa: Dj set by Aleka Apergi

    Promo Video: Dancing with Bono 

    Θερμαϊκός Cafe Bar - Είσοδος Ελεύθερη
    Λ. Νίκης 21 - Θεσσαλονίκη, τηλ.             2310 239842      
    Official Site: thermaikos.net
    Διάρκεια Έκθεσης: 17-27 Ιανουαρίου 2011
    Επισκέψιμες ώρες: 2μμ - 10μμ

    Booze Cooperativa - Είσοδος Ελεύθερη
    Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, τηλ.             211 4000863      
    email: boozecooperativa@otenet.gr
    Official Site: boozecooperativa.com 
    Διάρκεια Έκθεσης: 18-30 Δεκεμβρίου 2010
    Επισκέψιμες ώρες: 2μμ - 10μμ