23 Νοε 2012

Parklive από τους Blur στις αρχές Δεκεμβρίου


Η εμφάνιση των Blur στο Hyde Park για το κλείσιμο των Ολυμπιακών Αγώνων πρόκειται να γίνει διαθέσιμη σε μια κυκλοφορία με πέντε δισκάκια CD/DVD set από την Parlophone. Η κυκλοφορία αναμένεται στις 3 Δεκεμβρίου και έχει τίτλο Parklive.
Η deluxe edition θα περιλαμβάνει όλο το live, μαζί με extras, σε 3 cd, αλλά και ένα dvd. Μαζί θα υπάρχει και ένα αποκλειστικό cd με τίτλο 'Blur - Live At The 100 Club', ηχογραφημένο στο θρυλικό λονδρέζικο venue τον Αύγουστο, αλλά και ένα επιπλέον CD με live κομμάτια που ηχογραφήθηκαν αυτό το καλοκαίρι, ανάμεσα στα οποία και τα Under The Westway και The Puritan.
Μαζί με τα δισκάκια θα υπάρχει και ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο και 60 σελίδες, με αποκλειστικές live φωτογραφίες.
Περισσότερα στο www.blur.co.uk.

Quentin Tarantino box set κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα


Για να γιορτάσει τα 20 χρόνια της καριέρας του, ο Quentin Tarantino επέλεξε οκτώ ταινίες για το Tarantino XX, ένα Blu-ray box set που περιλαμβάνει τα Reservoir Dogs, True Romance, Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill Vol. 1 & Vol. 2, Death Proof και Inglourious Basterds.
Το set περιλαμβάνει 10 δισκάκια, με πολύ extra υλικό. Το Tarantino XX κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα.
http://www.avopolis.gr

To τέλος του κόσμου πλησιάζει: Το Glee διασκευάζει "Gagnam Style"


   Μάλλον θα ήταν καλύτερο να το αφήσουν για τον Psy...   
Μας κάνει τρομερή εντύπωση το πόσο πιστά αποδίδουν τους στίχους σε full κορεάτικη γλώσσα! Όταν ο Psy συναντά το Glee...το σύμπαν μπορεί με ευκολία να διαλυθεί!

http://www.mtvgreece.gr

Cass Elliot: Η τραγουδίστρια των θρυλικών "Mammas & The Pappas" και ο παράξενος θάνατος της...

Cass Elliot
   Η Cass Elliot έγινε γνωστή ως "η φωνή" τoυ συγκροτήματος The Mammas And The Pappas, σε τραγούδια όπως το "Dream A Little Dream Of Me.   
Η Cass Elliot έγινε γνωστή ως "η φωνή" τoυ συγκροτήματος The Mammas And The Pappas, σε τραγούδια όπως το "Dream A Little Dream Of Me.
H ταλαντούχα ερμηνεύτρια συνέχισε να ηχογραφει solo μετά την διάλυση του συγκροτήματος, μέχρι να φύγει από την ζωη πρόωρα, το 1974. Στις 29 Ιουλίου 1974, ανακοινώθηκε πως η Cass είχε πεθάνει στο κρεββάτι της, ύστερα από καρδιακή προσβολή. Φήμες που ανέφεραν πως είχε πνιγεί, τρώγοντας sandwich με ζαμπόν ποτέ δεν επαληθεύτηκαν.
Πάντως η καρδιακή προσβολή προήλθε από δυσλειτουργία του μυοκαρδίου, που οφείλεται συνήθως σε παχυσαρκία. Όποτε τα sandwiches με ζαμπόν...μάλλον δεν βοήθησαν...

http://www.mtvgreece.gr

Οι R.E.M κυκλοφορούν νέο βίντεο

Μπορεί οι R.E.M να ανακοίνωσαν το τέλος τους τον Σεπτέμβριο του 2011, ωστόσο ένα νέο βίντεο, από το τελευταίο τους άλμπουμ Collapse Into Now, μόλις κυκλοφόρησε.

Το βίντεο είναι για το κομμάτι “Blue” και σκηνοθέτης του θα είναι ο ηθοποιός James Franco ενώ στο ίδιο βίντεο θα πρωταγωνιστήσει η Lindsay Lohan. 

Το βίντεο βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο, ενώ φήμες λένε πως άλλα δύο βίντεο θα κυκλοφορήσουν δια χειρός James Franco. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο.
http://www.poprocknews.gr/2,4101,0,0.aspx

Οι Coldplay «έρχονται» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του κόσμου, κάθε άλμπουμ τους εξελίσσεται σε γεγονός, κάθε συναυλία τους είναι sold out.

Ο λόγος για τους Coldplay, οι οποίοι «έρχονται» για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την προβολή της ταινίας που καταγράφει τη παγκόσμια περιοδεία τους με το άλμπουμ «Mylo Xyloto», που άρχισε τον Ιούνιο του 2011 και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Θέαμα, στιγμιότυπα από τις συναυλίες των Coldplay στο Stade de France του Παρισιού, στο Belle Centre του Μόντρεαλ και από το φεστιβάλ Glastonbury 2011, μέσα από το φακό του Πολ Νταγκντέϊλ , περιλαμβάνει η ταινία που γυρίστηκε για το δημοφιλές βρετανικό συγκρότημα.

Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (στις 21.00).

«Το Mylo Xyloto ήταν η πιο ευχάριστη και η πιο συγκλονιστική περιοδεία που κάναμε ποτέ» λέει ο Κρις Μάρτιν, τραγουδιστής του συγκροτήματος.

«Ήταν συναρπαστική από την πρώτη στιγμή: ήμασταν υπερήφανοι για τη μουσική, τα φώτα, τα πυροτεχνήματα, αλλά πάνω απ' όλα για το κοινό, που πάντα γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι των συναυλιών μας. Είναι ενθουσιώδες, ποικιλόμορφο, έχει πάθος και κάνει τα τραγούδια μας πολύ καλύτερα. Θελήσαμε να απαθανατίσουμε την καταπληκτική αίσθηση που μας έδωσαν τα εκατομμύρια των θεατών μας και να προσφέρουμε σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό τη μοναδική αυτή εμπειρία, με την ταινία από τις συναυλίες μας» συμπληρώνει.

Ο Κρις Μάρτιν (τραγούδι, κιθάρα, πιάνο), ο Γκάι Μπέριμαν (μπάσο), ο Τζόνι Μπάκλαντ (κιθάρα) και ο Γουίλ Τσάμπιον (ντραμς), συνομήλικοι, γεννημένοι όλοι το 1977, συναντήθηκαν ως φοιτητές στο University College του Λονδίνου.

Έχοντας ως πρότυπα τους U2, τους Oasis, τους Radiohead και κυρίως τους Σκωτσέζους Travis, έφτιαξαν το συγκρότημά τους και σε έναν ροκ κόσμο έφεραν μελωδικά έγχορδα, ονειρική μουσική, απλούς, ήπιους και συγκινητικούς στίχους.

Από εκείνα τα πρώτα βήματα ακολούθησαν μια μεγάλη διαδρομή: 55 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, 7 Βραβεία Brits, 5 βραβεία MTV για Μουσικό Βίντεο, 7 βραβεία Grammy, 23 εκατομμύρια θαυμαστές στο Facebook, 8,5 εκατομμύρια followers στο Twitter, 3 εκατομμύρια στο Google, ενώ αναδείχτηκαν καλύτερο συγκρότημα της δεκαετίας του '00 με την ψήφο των αναγνωστών του περιοδικού Rolling Stone.

Το «Mylo Xyloto», το άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2011 και έχει πουλήσει μόνο στη Βρετανία 1 εκατ. δίσκους , είναι εμπνευσμένο από ένα κόμικ που αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που μεγάλωσε σε μια χώρα τυραννίας με ηγέτη τον Ταγματάρχη Μάινους. 

«Μιλάει για την αγάπη, τις εξαρτήσεις, τις αντιδράσεις, για τους καταναγκασμούς» δήλωσε ο Μάρτιν στο BBC.

Παρά τη διεθνή φήμη τους, οι Coldplay είναι πολύ προσεκτικοί όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η μουσική τους. 

Έχουν απορρίψει προσφορές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από μεγάλες εταιρίες, ενώ αντίθετα διαθέτουν έσοδα από τους δίσκους και τις συναυλίες τους για κοινωνικές και πολιτικές εκστρατείες (Oxfam, Make Trade Fare, Teenage Cancer Trust, Hope for Haiti Now). 

Ακόμη, υποστηρίζουν την «Meat Free Monday», την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ για την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών στη Βρετανία.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (φοιτητικά).

http://www.poprocknews.gr/2,4111,0,0.aspx

Εξαιτίας του Robert Plant δεν επανενώθηκαν οι Led Zeppelin

Εξαιτίας του Robert Plant δεν επανενώθηκαν οι Led Zeppelin, το 2007, όπως αποκάλυψε ο Jimmy Page. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Rolling Stone, ο Page δήλωσε πως ο Plant εμπόδισε τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας στο να δώσουν κι άλλες συναυλίες ανά τον κόσμο, εκτός από την ιστορική, πλέον, στην O2 Arena το 2007.

«Οι περισσότεροι από εμάς πιστέψαμε πως θα συνεχιστεί, πως θα δίναμε και άλλες συναυλίες στο άμεσο μέλλον. Γιατί είχαμε κάνει πολύ δουλειά για αυτό το σόου. Εκείνος ήταν απασχολημένος. Έκανε το project του με την Alison Krauss. Δεν είχα παρατηρήσει πως ήταν να κυκλοφορήσει εκείνη την περίοδο.» είπε ο Page χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως οι υπόλοιποι έκαναν ηχογραφήσεις με διαφορετικούς τραγουδιστές, προκειμένου να αντικαταστήσουν τον Plant, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πέτυχε ποτέ. Εκτός αυτών, αποκάλυψε πως είχαν νέο υλικό στα χέρια τους, πολύ υποσχόμενο, ωστόσο λόγω του project του Plant, το σχέδιο για επανένωση και νέο δίσκο, ναυάγησε.

http://www.poprocknews.gr/2,4116,0,0.aspx

Νέο άλμπουμ με ανέκδοτα κομμάτια του Jimi Hendrix

Νέο άλμπουμ με ανέκδοτα κομμάτια του Jimi Hendrix αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013.

Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει ανέκδοτα κομμάτια τα οποία ηχογραφήθηκαν μεταξύ 1968 και 1969. Τα τραγούδια προορίζονταν για το άλμπουμ First Days Of The New Rising Sun, το οποίο ο Hendrix δεν πρόλαβε ποτέ να ολοκληρώσει λόγω του θανάτου του. 

Η έκπληξη σε αυτό το άλμπουμ είναι πως θα ακούσουμε τον Hendrix να πειραματίζεται και με άλλα όργανα, όπως τρομπέτα και keyboard. Η ημερομηνία κυκλοφορία για τις Ηνωμένες Πολιτείες ορίστηκε η 5η Μαρτίου 2013 ενώ αναμένεται σύντομα και η ευρωπαϊκή ημερομηνία.


http://www.poprocknews.gr/2,4115,0,0.aspx

Ετοιμάζεται ταινία για τον Michael Hutchence

Στην επέτειο των 15 χρόνων από τον θάνατο του, έγινε γνωστό πως είναι στα σκαριά μία βιογραφική ταινία για τον Michael Hutchence των INXS.

Η ταινία θα ονομάζεται, όπως λένε οι φήμες, Two Worlds Colliding, τίτλος ο οποίος προέρχεται από τους στίχους του “Never Tear Us Apart” των INXS. H ταινία θα βασίζεται στη βιογραφία του Hutchence, Just A Man: The Real Michael Hutchence, την οποία έγραψαν η μητέρα και η αδερφή του αδικοχαμένου τραγουδιστή.

Ο συγγραφέας Bobby Galinsky δουλεύει πάνω στο σενάριο ενώ τόσο ο σκηνοθέτης όσο και οι ηθοποιοί, αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στη νέα χρονιά.


http://www.poprocknews.gr/2,4117,0,0.aspx

Σε νέο υλικό δουλεύουν οι Jane’s Addiction

Πάνω σε νέο υλικό έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν οι Jane’s Addiction, όπως δήλωσε ο frontman της μπάντας, Perry Farrell.

Ο Farrell ο οποίος ανάρρωνε από την εγχείρηση του τους τελευταίους δύο μήνες, δήλωσε πως η μπάντα θα ξεκινήσει να διαλέγει υλικό μέσα από 60 κομμάτια που έχουν έτοιμα. Οι ηχογραφήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2013 ενώ είπε πως ελπίζει να είναι καλύτερο από το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας.

Εκτός αυτών, δήλωσε πως το ύφος θα είναι διαφορετικό, πιο φρέσκο από τα προηγούμενα, ενώ θα προσπαθήσουν να δουν τη μουσική τους υπό μία άλλη οπτική γωνία.


http://www.poprocknews.gr/2,4118,0,0.aspx