25 Νοε 2010

Το Τραγούδι της Ημέρας

Laurent Wolf - No Stress

Σήμερα - 25 Νοεμβρίου

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...

 

Γιορτάζουν: 

Αικατερίνη, Μερκούρης, Μερκούριος

Επέτειοι:

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών




Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής:

1945: Ο Miles Davis κάνει τις πρώτες του ηχογραφήσεις σαν μέλος της μπάντας του Charlie Parker.

1947
: Η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία αποβάλλει από τις τάξεις της δέκα σεναριογράφους και σκηνοθέτες, ως συμπαθούντες τον κομμουνισμό. Είναι οι δέκα «μαυροπινακισμένοι» του Χόλιγουντ.

1949
: Το τραγούδι "Rudolph, the Red-Nosed Reindeer" εμφανίζεται για πρώτη φορά στα charts

1969
: Ο John Lennon επιστρέφει το παράσημο OBE που του είχε απονεμηθεί σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη της Βρετανίας στον αμερικανικό πόλεμο στο Βιετνάμ.

1970
: Οι "The Doors" ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν κανονικά παρά τον θάνατο του Jim Morrison νωρίτερα τον ίδιο χρόνο.



Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα:

1940: Κάνει το τηλεοπτικό ντεμπούτο του ο Γούντι ο Τρυποκάρυδος, το συμπαθέστατο, αλλά σκανδαλιάρικο πτηνό, που «γεννήθηκε» από το πεννάκι του Γουόλτερ Λαντζ.

1942
: Ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου από άγγλους κομάντος και έλληνες αντάρτες στην γερμανοκρατούμενη Ελλάδα.

1947: Η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία αποβάλλει από τις τάξεις της δέκα σεναριογράφους και σκηνοθέτες, ως συμπαθούντες τον κομμουνισμό. Είναι οι δέκα «μαυροπινακισμένοι» του Χόλιγουντ.

1952:
Το θεατρικό έργο της Άγκαθα Κρίστι «Ποντικοπαγίδα» κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο, με πρωταγωνιστές τους Ρίτσαρντ Ατένμπορο και Σίλα Σιμ. Πρόκειται για τη μακροβιότερη θεατρική παράσταση, αφού παίζεται μέχρι σήμερα.

1973: Ανατρέπεται η κυβέρνηση Μαρκεζίνη και ο ίδιος ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Νέος ισχυρός ανήρ του απριλιανού καθεστώτος, ο ταξίαρχος Ιωαννίδης

Μουσικές πρωτιές σαν σήμερα 25/11

Ακόμη μία μέρα που πρίν κάποια χρόνια αποτέλεσε ορόσημο για καλλιτέχνες και συγκροτήματα!
Ας δούμε καλύτερα τι έγινε σαν σήμερα στα charts ανά τον κόσμο!

1989: Το «Blame It On The Rain» των Milli Vanilli ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.
Dim lights
1989: Tο «You Got It (The Right Stuff)» των New Kids On The Block ανεβαίνει στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας. 


1990: Το «Ice Ice Baby» του Vanilla Ice ανεβαίνει στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας.
 

Δες όλα τα μουσικά ιστορικά γεγονότα της ημέρας στο «Σαν σήμερα στη μουσική»

www.tralala.gr

Τζίμης Πανούσης: γιατί το παν είναι η ουσία!

Εν μέσω κρίσης, με δείγμα δωρεάν στην είσοδο «για να μην παίρνεις γουρούνι στο σακί», ο Τζίμης Πανούσης στρέφει τα σατυρικά, αλλά και αιχμηρά βέλη του κατα παντός ...ανευθύνου!

Λεωφόρος Συγγρού, έξω από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, γύρω στις 10 και κάτι το βράδυ περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες... Ξαφνικά, ο «Τζιμάκος», ο σεσημασμένος πλέον ταραξίας των λιμνάζοντων υδάτων την ουσιαστικής και καυστικής σάτυρας, εμφανίζεται σε μια βιτρίνα με την ένδειξη «Δείγμα δωρεάν» και τραγουδάει τη «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου. «Θέλουμε να βλέπει ο κόσμος τί παίρνει, τί πληρώνει, όχι γουρούνι στο σακί! Έχουμε κρίση!» Έτσι, πρίν ακόμα περάσουμε στο χώρο του «Γυάλινου» μπήκαμε κανονικά στην ατμόσφαιρα της παράστασης που θα ακολουθούσε...
tzimis_panousis_gyalino_16tzimis_panousis_gyalino_18tzimis_panousis_gyalino_8
Αφού βολευτήκαμε και πέρασε και η απαιτούμενη ώρα, εμφανίστηκε ο Τζίμης στη σκηνή, φορώντας μια μπλέ γούνα-φλοκάτη και προλόγησε τη βραδιά με το σχολικό ποιηματάκι, «η Ελληνοπούλα». Μερικά καυστικά σχόλια για την παρούσα κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική κατάσταση και το «Κάγκελα παντού» έκανε το ποδαρικό για το μουσικό μέρος της βραδιάς.
tzimis_panousis_gyalino_9tzimis_panousis_gyalino_2
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει λόγος για τον καινούριο ήχο της μπάντας που τον πλαισιώνει. Με κάποιες διαφορές ως προς τη σύσταση των μουσικών που την απαρτίζουν, σε σχέση με την προηγούμενη παράστασή του «Δομημένα βρωμόλογα», αποτέλεσε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για όσους δεν τον παρακολουθούσαν για πρώτη φορά. Αρτιότατοι μουσικοί, με ηχητικό ιδίωμα που δεν μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα ο Τζίμης Πανούσης. Από το γνωστό funk-disco-σκυλο-rock έχει περάσει σε πολύ πιο άμεσο, σύγχρονο, επιθετικό και βαρύ ήχο. Με λίγα λόγια, η μπάντα από πίσω τα «σπάει»!!! Εύγε!
tzimis_panousis_gyalino_7
Πίσω στο πρόγραμμα, λοιπόν, με τον αυτοβιογραφικό «λάκκο με τα αστεία», το «φάτε τους», το τρυφερό «γυφτάκι στην Πανεπιστημίου», το «κάτω η χούντα», τη «Σουζάννα», το «ερωτικό», τον «Νεοέλληνα», το «γ@μ@τε γιατί χανόμαστε» και τον μοναδικό «άνθρωπο με το γαρύφαλλο»... Ανάμεσα από όλα αυτά ο Τζιμάκος έκανε το γνωστό show, όπως μόνο αυτός ξέρει, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον και το κέφι του κόσμου σε ...άλλες σφαίρες.
tzimis_panousis_gyalino_11
Ένα μικρό διάλειμμα για ξεκούραση και το δεύτερο μέρος έρχεται με το διαχρονικό «αχ, Ευρώπη, εσύ μας έλειπες», το ρεαλιστικότατο «έχουμε πόλεμο, μην το γελάς μωρό μου», το επίκαιρο «εκλογές και κόμματα με φρου-φρου κι αρώματα», το «μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά», το «θάνατος-αθάνατος ισοπαλία 0-0» και το ευαίσθητο «ένα τραγούδι για το χειμώνα»... Να σημειωθεί κι ένα απίστευτο ποτ-πουρί από παρωδίες γνωστών ελληνικών τραγουδιών με Lady Gaga...
tzimis_panousis_gyalino_10tzimis_panousis_gyalino_15tzimis_panousis_gyalino_8
Με τις συνεχείς αιχμές και επίθεσεις κατά της πολιτείας, των πολιτικών, των δημοσιογράφων και της εκκλησίας, αλλά και με ένα ιδιόμορφο «μάθημα ιστορίας», δοσμένα πάντα με τον γνωστό, μοναδικό, αλλά και προκλητικό του τρόπο, πιθανόν να «ενόχλησε» κάποιους, αλλά είναι αυτονόητο πως αν είσαι ευαίσθητος και εύθικτος με αυτά τα ζητήματα ΔΕΝ πας στον Πανούση...
tzimis_panousis_gyalino_5
Άλλωστε, κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτά δεν είναι η ουσία του Τζίμη. Η ουσία κρύβεται πίσω από τις προκλητικές εκφράσεις, την «ισοπέδωση» κάποιων θεσμών και το βρίσιμο... Αυτά είναι τα στοιχεία που σε ελκύουν όταν είσαι μικρότερος και κάνεις «χαβαλέ». Μεγαλώνοντας, όμως, τα τραγούδια του «Τζιμάκου» σε βάζουν σε σκέψεις, και πίσω από το χαβαλέ διακρίνεις την απόλυτη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα πιο σημαντικά και διαχρονικά ζητήματα που μας απασχολούν καθημερινά... Ή τουλάχιστον, που θα έπρεπε να μας απασχολούν καθημερινά... Αυτά έρχεται να μας θυμίσει ο Τζίμης με το «Mnimonium 30 χρόνια νύχτα»...
Μην το χάσετε!!!

Βασίλης Γκίνος: Πλήκτρα
Στέλιος Φράγκος: Κιθάρες
Βασίλης Κοκκώνης: Τύμπανα
Γιώργος Κωστόπουλος: Μπάσο.
Ανδρέας Μητρόπουλος: Ηχοληψία
Ντίνος Πιτυχούτης: Φωτισμοί

www.tralala.gr

Το νέο video clip των OtherView!

Δες το...
 Δες το νέο video clip των OtherView με τίτλο "Κάνε Με". Το ομότιτλο τραγούδι αποτελεί και το πρώτο single του πρώτου τους δίσκου που αναμένεται μέσα στο Δεκέμβριο στα δισκοπωλεία. Παράλληλα οι OtherView εμφανίζονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Club Vogue της Θεσσαλονίκης.

Νέο single από τον Reckless

Μετά την μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού 'The End', ο Reckless επιστρέφει για να κατακτήσει και πάλι τα ραδιοφωνικά airplays με ένα νέο dance κομμάτι με τίτλο 'Number One'.
Ακούστε το δυνατά!
Περισσότερες νέες κυκλοφορίες κάθε μέρα στην ενότητα LISTEN του ανανεωμένου www.mad.gr

H Beyonce σε διαφήμιση

Τη Beyonce επέλεξε η εταιρεία Visio ως πρωταγωνίστρια στη νέα διαφημιστική της καμπάνια για τις νέες τηλεοράσεις LED HDTV.
Η χυμώδης pop diva εμφανίζεται στο σαλόνι ενός τηλεθεατή και χορεύει παράλληλα με το είδωλό της στην οθόνη. Ποιά Beyonce θα διαλέξει ο "δοκιμαστής"; Την πραγματική ή την... high definition;
Στη διαφήμιση ακούγεται το τελευταίο single της Queen B "Why Don't You Love Me".
Δείτε το διαφημιστικό σποτ της Visio με την Beyonce εδώ:

Περισσότερα για το νέο album των Onirama

Το νέο album των Onirama "Στη χώρα των τρελών" ηχογραφήθηκε στο Black Rock studio στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης (πρόσφατα ψηφίστηκε ως το καλύτερο καινούριο στούντιο στον κόσμο) σε συνεργασία με τον διάσημο Βρετανό παραγωγό Greg Haver (γνωστό για τις συνεργασίες του μεταξύ άλλων με τους Manic Street Preachers, Melanie C (Spicy Girls), Tom Jones και John Cale).
Στο δίσκο συμμετέχουν οι Kiki Lecendric, Γιώργος Σαμπάνης, Mark Angelo, Evan Hesley, Νίκος Μωραΐτης, Τρύφωνας Κουτσουρέλης και Όλγα Βλαχοπούλου ενώ στο τραγούδι "Κομμένα σπαθιά" παίζει σαντούρι η Αρετή Κετιμέ. Το τραγούδι 'Εκεί για σένα εγώ' έγραψαν οι Onirama ειδικά για τα Special Olympics και αποτελεί το επίσημο τραγούδι της ελληνικής αποστολής. Εικαστικά το άλμπουμ επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ρήγος.
Στη διάρκεια της δεκαετίας που πέρασε, οι ONIRAMA κυκλοφόρησαν 3 άλμπουμ, είδαν πολλά τους τραγούδια να σκαρφαλώνουν στις πρώτες θέσεις των charts, έκαναν αμέτρητα live σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, άλλαξαν τον τρόπο διασκέδασης στην αθηναϊκή νύχτα λανσάροντας το live clubbing, συνεργάστηκαν δισκογραφικά και σε live με μεγάλα ονόματα της μουσικής (Χαρούλα Αλεξίου, Διονύση Σαββόπουλο, Αφροδίτη Μάνου, Μπάμπη Στόκα, Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Ζιώγαλα, Αντώνη Ρέμο, Έλενα Παπαρίζου, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Μύρωνα Στρατή, Stereo Mike, Giusy Ferreri, Akcent, Chicago Mass Choir, κ.ά), άνοιξαν τη συναυλία του Lenny Kravitz στο Terra Vibe και κέρδισαν υποψηφιότητες και βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

VIDEO: Pixie Lott - Can't Make This Over

Η Pixie Lott κυκλοφόρησε το νέο της video clip για το τραγούδι 'Can't Make This Over'. Το τραγούδι αποτελεί μία σύνθεση της ίδιας και του Daniel Bedingfield και περιλαμβάνεται στο δίσκο "Turn It Up (Louder)", που αποτελεί repackage έκδοση του πρώτου της album "Turn It Up". Η νέα αυτή κυκλοφορία περιλαμβάνει επιπλέον 10 καινούρια τραγούδια, μεταξύ αυτών και το 'Can't Make This Over' καθώς και ένα ντουέτο με τον Jason DeRulo.
Παράλληλα με την προώθηση του νέου της δίκου, η 19χρονη τραγουδίστρια ξεκίνησε και την πρώτη της περιοδεία στην Αγγλία.
Δείτε το video.

Δείτε το! Κυκλοφόρησε το νέο video των Black Eyed Peas με τίτλο The Time (Dirty Bit)

Οι Black Eyed Peas  επανέρχονται με νέο video clip του τραγουδιού "The Time (Dirty Bit)" με πολύ φουτουριστική διάθεση στο clip και electro ήχο μας ξεσηκώνουν για τα καλά...
Ακούστε το: 


Tokio Hotel Best Of: Κυκλοφορεί στις 10 Δεκεμβρίου!

Οι αγαπημένοι του MTV κοινού (EMAs 2010: Best World Stage Performance Award) Tokio Hotel βρίσκονται αυτή την περίοδο σε αμερικάνικο έδαφος με αφορμή την ηχογράφηση του νέου τους album

Παρ` όλα αυτά, ο Bill Kaulitz και το συγκρότημα του για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους προς τους Tokio Hotel fans θα κυκλοφορήσουν ένα album-ανασκόπηση της μέχρι τώρα διαδρομής τους στην rock μουσική, που θα περιέχει μαζί με όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες και ένα νέο τραγούδι, το “Hurricanes And Suns”.

Mείνετε συντονισμένοι στην συχνότητα του MTV Greece, το video clip έρχεται σύντομα..

ROXETTE! Η προπώληση ξεκίνησε

Οι Roxette το 2011 επιστρέφουν στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Το Μάρτιο ξεκινούν την πολυαναμενόμενη παγκόσμια περιοδεία τους και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 θα βρίσκονται στο TerraVibe Park και το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει, για πρώτη φορά, ζωντανά.

Οι Roxette είναι μία από τις πιο επιτυχημένες «μηχανές παραγωγής hit» στον κόσμο. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με το τραγούδι “The Look” από το άλμπουμ “Look Sharp!”. Στη συνέχεια το συγκρότημα κυκλοφόρησε album και single charts, σε ολόκληρο τον κόσμο, που περιείχαν τραγούδια που έγιναν τρομερές επιτυχίες, όπως “It Must Have Been Love”, “Listen To Your Heart”, “Joyride”, “How Do You Do!”, “Dangerous”, “Fading Like A Flower” και “Dressed For Success”. Οι Roxette έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 75 εκατομμύρια albums και τα τραγούδια - ορόσημο “Listen To Your Heart” και “It Must Have Been Love” έχουν παιχτεί - μόνο στο ραδιόφωνο των Η.Π.Α. - πάνω από 4 εκατομμύρια φορές το καθένα. Για μια περίοδο τεσσάρων χρόνων, στη δεκαετία του ’90, δεν έφυγαν ποτέ από τον πίνακα των 100 πιο hot τραγουδιών του Billboard.

“Εάν με ρωτούσατε πριν δυο χρόνια, αν θα γινόταν ποτέ ξανά μία νέα περιοδεία των Roxette, θα είχα πάρα πολύ γρήγορα απαντήσει «Όχι»”, λέει ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης Per Gessle. “Γνωρίζοντας τι πέρασε η Marie (Fredriksson, βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος) καθώς ανάρρωνε από τη σοβαρή ασθένεια που είχε, αυτό δεν είναι μόνο απίστευτο, μου φαί νεται σχεδόν μαγικό. Θα είναι υπέροχο να συναντήσουμε όλο το κοινό μας στον Πλανήτη Γη ξανά”.


“Λαχταρούσα και ήλπιζα για αυτήν την περιοδεία από το 2002. Με κάνει απίστευτα χαρούμενη το γεγονός ότι θα συναντήσουμε ξανά τους fans μας σε ολόκληρο τον κόσμο,” λέει η Marie.


Εκτός από την περιοδεία, οι fans των Roxette μπορούν να ελπίζουν και στην κυκλοφορία ενός ολοκαίνουριου album μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2011.


Οι Roxette θα εμφανιστούν στην Ελλάδα την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 στο TerraVibe Park.


Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά αύριο, Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010, ώρα 10:30


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


Τα πρώτα 600 εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 35€

Τα επόμενα εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 40€
Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα είναι 45€
Η τιμή των εισιτηρίων της διακεκριμένης θέσης είναι 60€
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ!

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

TICKET HOUSE

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλ.: 210 3608 366
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Τετάρτη: 10:30 – 18:30
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:30 – 21:00
Σάββατο: 10:30 – 16:00
Θεσσαλονίκη
Ticket House, Μητροπόλεως 102
Τηλ.: 2310 264 880
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα με Παρασκευή: 10:30 – 14:00 & 17:30 – 20:30
Σάββατο: 10:30 – 15:00
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr