25 Μαΐ 2011

Simera ta genethlia tou George Giorgoula- Georgogoal

O Gnostos se olous mas George Georgoulas tha giortasei simera ta genethlia tou sto Sex Me Up sto akrotiri Boutique parea me Dj Rekcless, Djdoc , Djz Mr K. , Jay Kay & V. Chatz. Den kserw pws tha ta kataferoume, alla kai oi 5 dj tha mixaroun epitixies tou xthes kai tou simera etsi wste o George Georgoulas na ta dwsei ola stin pista!!!!
Xronia polla Bro!!!!!!

Οι παρανοϊκές απαιτήσεις της Katy Perry!


Η νέα περιοδεία της Katy Perry με τίτλο “California Dreams” ξεκινάει στις 7 Ιουνίου, από την Atlanta της Georgia.
 H Katy Perry όμως είναι μια παγκοσμίου φήμης pop star και έχει πλέον τις δικές της απαιτήσεις, που έχουν συγκεντρωθεί σε ένα «ιερό βιβλίο» για όλο το team της παραγωγής. Τι περιλαμβάνει αυτό το «βιβλίο» λοιπόν:
Ο οδηγός του tour bus δεν επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με την Katy Perry, ποτέ και για κανένα λόγο.
Απαγορεύονται ρητά οι μαργαρίτες! Η Lady Perry ζήτησε να υπάρχουν στο λεωφορείο της περιοδείας της μια μεγάλη ποικιλία από λευκά και ροζ τριαντάφυλλα, μαζί με πεονίες και μια σπάνια συλλογή εποχιακών λευκών λουλουδιών. Η παρουσία μαργαριτών θα φέρει την οργή της Katy Perry…
Ένα σετ από καρέκλες σε σχήμα αυγού, χρώματος κρεμ μαζί με ένα coffee table συγκεκριμένης μάρκας, αλλά και ένα ψυγείο με γυάλινη πόρτα.
Μια σειρά από ψύκτες νερού σε συνδυασμό με μπουκάλια νερού μιας συγκεκριμένης μάρκας με ανακυκλώσιμα μπουκάλια. Τουλάχιστον η Katy έχει περιβαλλοντική συνείδηση!
Καμία στάση σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Επιτρέπονται μόνο 5αστερα ξενοδοχεία!

Η Lady Gaga κάνει τα πάντα για να φέρει το “Born This Way” στην κορυφή!


Η Gaga βρίσκεται παντού! Αυτό σε κάποιους από εσάς μπορεί να ακούγεται σαν απειλή, για τους Little Monsters όμως αυτό μοιάζει περισσότερο με ευχή!
Η Lady Gaga  λοιπόν, έχει αποφασίσει να «ιδρώσει» για να φέρει το νέο της album "Born This Way" στην κορυφή των charts παγκοσμίως, γι` αυτό και εφαρμόζει την πιο επιθετική τακτική promotion που έχουμε δει ποτέ...φέρνοντας συνεχώς νέο υλικό στο κοινό της.
Συγκεκριμένα, τι έχει κάνει μέχρι στιγμής η Lady Gaga:

Πώληση του album της σε μορφή digital download από γνωστό retailer σε τιμή 0,99 cents! (To site μπλόκαρε αμέσως)
Στην συνέχεια υπέγραψε αυτόγραφα σε κατάστημα της εταιρείας Best Buy, μιλώντας από κοντά με όλους τους fans της!
Θα εμφανιστεί live στο American Idol αυτή την Τετάρτη και μάλλον, θα κάνει ντουέτο με ένα από τα ινδάλματα της, την Stevie Nicks!Διάθεση του track “Edge Of Glory” προς download, μέσα από τον online προορισμό των Starbucks!(Ίσχυε μόνο για την Δευτέρα 23/5)
Μια  στάση από το τηλεοπτική show “The View” για μια συνέντευξη-εξομολόγηση με την Barbara Walters!
Διαφημιστικό για την Google Chrome, παρέα με τους fans της...
Αλλά και ένα μίνι-ντοκυμαντέρ έκπληξη, για το MTV με τίτλο “Lady Gaga: Inside On The Outside”.(Προβάλλεται αυτή την Πέμπτη στο MTV US)
Last But Not Least, έδειξε το κωμικό της ταλέντο στο Saturday Night Live finale!

Ο Bob Dylan γίνεται 70 ετών!


Ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες της Αμερικάνικης μουσικής του 20ου αιώνα, ο Robert Allen Zimmerman, η όπως τον γνωρίζουμε όλοι, οBob Dylan, γίνεται σήμερα 70 ετών!
Ο Bob Dylan ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική, στα μισά της δεκαετίας του 50` όταν ήταν ακόμα μαθητής. Το 1962 κυκλοφόρησε το πρώτο του album με τίτλο το όνομα του, βαθιά επηρεασμένος από τους ήχους της folk του Woody Guthrie.
Στην συνέχεια ο Bob πειραματίστηκε με όλες τις τάσεις της rock, folk, country, blues, gospelκυκλοφορώντας κλασσικούς δίσκους όπως τα: “”The Times They Are A`Changin`”(1964), “Highway 61 Revisited” (1965),“Blonde On Blonde” (1966),”Nashville Skyline” (1969), “Blood on The Tracks” (1975), “Time Out Of Mind” (1997), “Modern Times” (2006).
 Οι σπουδαιότεροι μουσικοί των τελευταίων πενήντα ετών, από τους Beatles μέχρι τον Eminem έχουν μελετήσει τα τραγούδια του Bob Dylan και δεν έχουν σταματήσει να τον ευγνωμονούν για την σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά που έχει αφήσει στην δυτική μουσική, ενώ αρκετοί δημοσιογράφοι τον έχουν χαρακτηρίσει ισάξιο καλλιτέχνη των Mozart, Picasso, Dickens, Shakespeare.
Things Have Changed Bob, αλλά η μουσική σου παραμένει πάντα επίκαιρη. Ας σιγοτραγουδήσουμε όλοι “Knockin` On Heaven`s Door”.

H Lady Gaga ξεπέρασε την Adele στα charts!


Η Lady Gaga με τις πωλήσεις του νέου της album “Born This Way” στην Αγγλία, προηγείται ήδη της Adele και του album της με τίτλο “21”.
To δεύτερο album της εκκεντρικής τραγουδίστριας έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων μέχρι στιγμής, με 94.125 αντίτυπα μόλις την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. Η Adele την ίδια μέρα είχε πουλήσει μόλις 12.748αντίτυπα.
Βέβαια, η "Judas" Lady Gaga κατάφερε να πετύχει αυτό το ρεκόρ με την υποστήριξη του Online retailerAmazon, που διαθέτει το album σε τιμή κοντά στα έξι δολάρια, ενώ και το πρώτο album της Gaga“Fame”, συνεχίζει να αυξάνει τις πωλήσεις του.
Σε άλλα Lady Gaga news, η 25χρονη pop star ήρθε σε συμφωνία με την Walt Disney για την δημιουργία του Born This Way “Revenge”  mobile phone application, που θα περιέχει 17 tracks από το “Born This Way” σε μορφή μουσικού παιχνιδιού για κινητά τηλέφωνα! 

Ο Snoop Dogg «τεστάρει» την μουσική του στον David Beckham!


Snoop Dogg αποκάλυψε ότι κάθε φορά που έχει νέα τραγούδια, ένας από τους πρώτους του ακροατές είναι ο David Beckham!
 O rapper αναφέρθηκε στον διάσημο ποδοσφαιριστή μέσα από συνέντευξη που έδωσε στο BBC Radio 1, όπου τον περίγραψε ως  έναν «σπουδαίο πατέρα, σύζυγο, φίλο» που αγαπάει την μουσική του και κάθε φορά που έχει ένα νέο album, είναι ένας από τους πρώτους ακροατές και η έγκριση του έχει μεγάλη αξία για τον Snoop.
Είπε: «Όταν γράφω ένα δίσκο, ο Dave είναι ένας από τους πρώτους ακροατές, πολύ πριν το ακούσουν οι δισκογραφικές εταιρίες.» Το νέο album του Snoop Dogg με τίτλο “Doggumentary” κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό τον μήνα. 

«Είσαι ο,τι να ‘ναι»…Ένα ανατρεπτικό Remix από τους Master Tempo.


Σε συνεργασία με τους καταξιωμένους δημιουργούς Παναγιώτη Μπρακούλια και Νίκο Βαξεβανέλη, ......
οι MASTER TEMPO με τον Κωνσταντίνο Παντζή κάνουν άλλο ένα απίστευτο καλοκαιρινό remix στο «Είσαι ότι να ναι» του Κωνσταντίνου Αργυρού

O Zach Galifianakis απαγόρευσε στην μητέρα του να δει το 'Hangover 2'


Η ντροπή για τα κατορθώματα της παρέας του “Hangover 2” είναι τόσο μεγάλη, που δεν επιτρέπει στους πρωταγωνιστές της ταινίας να την παρακολουθήσουν με τις οικογένειες τους!
Ο Zach Galifianakis το έθεσε ρητά: "Έχει μερικά πολύ άσχημα κομμάτια, γι` αυτό και απαγόρευσα στην μητέρα μου να το δει."

Χωρίς διάδοχο ο Πρίγκιπας William;


Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς τύπου, η Πριγκίπισσα Catherine (Kate Middleton) δεν μπορεί να τεκνοποιήσει, λόγω γυναικολογικών προβλημάτων που αντιμετώπισε στην εφηβεία.
Η πληροφορία αυτή διέρρευσε μέσα από συζήτηση που είχε η Camilla Parker - Bowles με φίλες της. Μάλιστα, σύμφωνα με την είδηση που φέρεται να εκστόμισε η Camilla, όλα είναι επιβεβαιωμένα από το γιατρό της οικογένειας.

Το πρόβλημα για τη Βασιλική οικογένεια εκτείνεται και στο γεγονός ότι το νεαρό ζευγάρι δεν έχει το δικαίωμα της υιοθεσίας παιδιού, ενώ πρέπει το ζεύγος να αποκτήσει κληρονόμο.

Ο βιογράφος της Βασιλικής οικογένειας, Andrew Morton, δήλωσε πως, αν η Kate δεν τα καταφέρει να μείνει έγκυος στους επόμενους εννέα μήνες, θα χαλάσει μια παράδοση 200 ετών για τη βασιλική οικογένεια.

Φυσικά, ακόμη τίποτε δεν είναι επιβεβαιωμένο επίσημα, άρα τα συμπεράσματα δεν είναι ασφαλή.

Η Beyonce κατηγορείται για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας


Ακόμα δεν κυκλοφόρησε το νέο album της Beyonce και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις! Η τραγουδίστρια Lorella Cuccarini κατηγόρησε την Beyonce ότι για την εμφάνιση της στα Billboard Music Awards, όπου τραγούδησε το νέο της single “Girls”, έκλεψε την κεντρική ιδέα από μια δική της performance.

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Δημοφιλή Κλασικά Έργα


Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου δίνει μια συναυλία μέσα στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς με τίτλο «Δημοφιλή Κλασικά Έργα», υπό τη μουσική διεύθυνση του νεαρού Κύπριου μαέστρου Γιάννη Χατζηλοΐζου.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 31 Μαΐου 2011 στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στις 8:30μμ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκλεκτά δημοφιλή έργα κλασσικής μουσικής Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Τσαϊκόφσκι και Γ. Χατζηλοϊζου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Πληροφορίες: 22 463144 και www.cyso.org.cy.





Το πρόγραμμα:
G. F. Handel: Σουίτα Μουσική των Νερών Αρ. 2, HWV 349: Allegro
Το 1717, ο Χέντελ συνέθεσε το μεγαλοπρεπές έργο του Η Μουσική των Νερών ως δώρο στον Βασιλιά Γεώργιο Α'. Αποτελούμενο από τρεις σουίτες, το έργο θα εξυπηρετούσε ως μουσική υπόκρουση μιας εορταστικής πομπής στον ποταμό Τάμεση. Η επιτυχία του ήταν τεράστια και άμεση: ο Βασιλιάς είχε εντυπωσιαστεί από τη Μουσική των Νερών και ζήτησε να ακούσει το έργο τρεις συνεχόμενες φορές κατά τη διάρκεια εκείνης της βραδιάς!
W. A. Mozart: Συμφωνία Αρ. 40 σε Σολ ελάσσονα, K. 550: I Molto allegro
Οι Συμφωνίες Αρ. 39 – 41 του Μότσαρτ συμβολίζουν το αποκορύφωμα της συμφωνικής του γραφής. Ο συνθέτης πιθανότατα προόριζε τα έργα ως μια τριλογία, και τα έγραψε κατά τη διάρκεια τριών εβδομάδων το 1788. Η Συμφωνία Αρ. 40 σε Σολ ελάσσονα, Κ. 550, αν και είναι λιγότερο χαρούμενη από τη Συμφωνία Αρ. 39 και δεν μοιράζεται τη θριαμβευτική διάθεση της Συμφωνίας Αρ. 41 (“Του Διός”), αποτελεί ένδειξη ως προς την τροπή που ίσως έπαιρνε το συνθετικό ύφος του Μότσαρτ αν ο ίδιος δεν πέθαινε τόσο νέος.
L. van Beethoven: Συμφωνία Αρ. 7 σε Λα μείζονα, Εργ. 92: IV Allegro con brio
Ο Μπετόβεν άρχισε να συνθέτει τη Συμφωνία Αρ. 7 σε Λα μείζονα, Έργο 92 κατά τη διάρκεια διακοπών στο Teplice, ένα θέρετρο κοντά στην Πράγα. Η Συμφωνία ολοκληρώθηκε το 1812 και έλαβε την επίσημη πρεμιέρα της το Δεκέμβριο του 1813 μαζί με το ορχηστρικό έργο του Μπετόβεν Η Νίκη του Γουέλινγκτον, κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής συναυλίας προς στήριξη των τραυματισμένων στρατιωτών της μάχης του Χάναου στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Σε αντίθεση με τη Συμφωνία Αρ. 6 (“Ποιμενική”) η οποία είχε προγραμματικό χαρακτήρα, η Αρ. 7 είναι ενδεχομένως η πιο αμιγής και αισιόδοξη συμφωνία του Μπετόβεν. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι χαρακτηρίστηκε από τον Βάγκνερ ως “η αποθέωση του χορού – χορός στην υπέρτατη του διάσταση”.
J. Brahms: Ουγγρικοί Χοροί Αρ. 1 και Αρ. 6
Το 1869, ο Μπραμς ολοκλήρωσε τους εξαιρετικά δημοφιλείς Ουγγρικούς Χορούς. Το έργο αποτελείτο από είκοσι-ένα ντουέτα για πιάνο που ήταν βασισμένα σε Ουγγρικές μελωδίες. Μόνο τρία από τα κομμάτια (Αρ. 11, 14 και 16) ήταν αυθεντικές συνθέσεις του Μπραμς. Η επιτυχία των κομματιών ήταν τόσο μεγάλη που ο συνθέτης τα εξέδωσε και για διάφορους άλλους συνδυασμούς οργάνων, όπως για σόλο πιάνο, για πιάνο τέσσερα χέρια και για ορχήστρα. Οι Χοροί διασκευάστηκαν για ορχήστρα από διάφορους συνθέτες, μεταξύ άλλων, Μπραμς, Schmeling, Hallén, Juon, Gál, Parlow και Ντβόρζακ.
P. I. Tchaikovsky: αποσπάσματα από τον Καρυοθραύστη: Εισαγωγή και Εμβατήριο
Η επιτυχία της όπερας του Τσαϊκόφσκι Ντάμα Μπαστούνι, το 1891, οδήγησε στην ανάθεση ενός νέου έργου: ένα μπαλέτο που θα ήταν βασισμένο στο παραμύθι του Ε.Τ.Α Χόφμαν Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών. Ο Τσαϊκόφσκι ολοκλήρωσε τον Καρυοθραύστη το καλοκαίρι του 1882, μολονότι η ιστορία του παραμυθιού – ένα νεαρό κορίτσι που ονειρεύεται τον Καρυοθραύστη Πρίγκηπα και η μάχη του ενάντια στον επτακέφαλο Βασιλιά των Ποντικών – δεν τον ενθουσίαζε ιδιαίτερα. Από το μπαλέτο, ο συνθέτης έγραψε μια σουίτα. Η Εισαγωγή του έργου μας προετοιμάζει για τον μαγικό κόσμο που πρόκειται να ακολουθήσει. Το Εμβατήριο συνοδεύει τη σκηνή του Χριστουγεννιάτικου πάρτι, όπου το κορίτσι λαμβάνει ένα καρυοθραύστη ως δώρο.
I. Albeniz: Asturias (Leyenda) από τα Τέσσερα Ιβηρικά τοπία, ενορχ. A. Guinovart
Γεννημένος το 1860, ο Αλμπενίθ είχε αναγνωρισθεί από νωρίς για το μεγάλο του ταλέντο. Εγκατέλειψε το πατρικό του στην Ισπανία σε ηλικία μόλις 12 ετών για να περιοδεύσει σε Αργεντινή, Κούβα και ΗΠΑ. Ο Αλμπενίθ σπούδασε μουσική στις Βρυξέλλες αλλά αφοσιώθηκε στη σύνθεση έργων για πιάνο που εξέφραζαν μουσικά στοιχεία της πατρίδας του. Το 1886, συνέθεσε τη Σουίτα Española, Έργο 47, η οποία αποτελείτο από μια σειρά σύντομων κομματιών για πιάνο που αναδείκνυαν το μουσικό ύφος διάφορων περιοχών της Ισπανίας. Συμβολίζοντας το Ανδαλουσιανό πνεύμα, το Asturias είναι ενδεχομένως πιο γνωστό στη διασκευασμένη του έκδοση για κιθάρα. Το κομμάτι φέρει τον επεξηγηματικό τίτλο“Leyenda” (Θρύλος) παρότι δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιο θρύλο αναφερόταν ο συνθέτης. Σε μια επιστολή στο φίλο του Enrique Moragas, ο Αλμπενίζ περιέγραψε το κομμάτι ως “ένα σπαρακτικό, παράφωνο μοιρολόι...”
Γ. Χατζηλοΐζου (γ. 1976): Κυπριακός Παραδοσιακός Χορός “Το Δρεπάνιν”
Έχοντας στενή επαφή με την Κυπριακή μουσική κληρονομιά, κυρίως μέσω της πολύχρονης μου συνεργασίας με τη χορωδία του Μουσικού Ομίλου Λευκωσίας, ανέπτυξα ιδιαίτερη ευαισθησία για τη δημιουργική μας παράδοση. Ο χορός “Το Δρεπάνιν” αποτελεί ένα εκ των δημοφιλέστερων του Κυπριακού παραδοσιακού ρεπερτορίου αφού συμβολίζει το μόχθο και την τέχνη του ντόπιου βιοπαλαιστή. Είναι ένας ανδρικός χορός. Καλούμενος να διευθύνω τη σειρά συναυλιών του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς 2010-2011 της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, ήθελα να σας παρουσιάσω ένα χορό που αναδεικνύει τον μουσικό πλούτο της Κύπρου, όπως έκαναν στο παρελθόν για τη δική τους πατρίδα οι Μπράμς και Ντβόρζακ.

Γ. Χατζηλοΐζου: Το Βαλς της Αγάπης
Το Βαλς της Αγάπης το συνέθεσα μετά από παραγγελία της Λαϊκής Τράπεζας για τον Ραδιομαραθώνιο 2007 Μόνο η Αγάπη Μπορεί, μια ετήσια προσπάθεια για συσσώρευση κεφαλαίου για τις ανάγκες ανθρώπων με ειδικές ικανότητες. Μου είχε ζητηθεί όπως συμπεριλάβω μέρος για Ακορντεόν, όπως και έπραξα, καθώς το πρότυπο χειρόγραφό μου το είχα ενορχηστρώσει σαν Διάλογο για Ακορντεόν και Παραδοσιακή Ευρωπαϊκή Ορχήστρα, χτισμένο σε φόρμα θέμα και παραλλαγές.

O μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου έχει εμφανιστεί ως μαέστρος ή/και πιανίστας σε όλη την Ευρώπη καθώς και στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Έχει συνεργαστεί με τις Ορχήστρες Συμφωνική του American Conservatory of Music, του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, Δωματίου, Συμφωνική και το Opera Institute του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ιστορική Φιλαρμονική του Σαράγεβο, και την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής ALEAIII. Ίδρυσε τις ορχήστρες Chicago Camerata (1999), Norman Civic Orchestra (2002), Boston Chance Orchestra and Chorus (2006), και τη Μελοδραματική Σκηνή Λευκωσίας (2006). Είναι μουσικός παραγωγός κλασσικών προγραμμάτων στο πρώτο πρόγραμμα του ΡΙΚ. Το 2007 διετέλεσε Λέκτορας στο Μουσικό Τμήμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ενώ από το 2000 είναι πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας.

H Rosie Huntigton-Whiteley στο 'Transformers' Είναι καλύτερη από την Megan Fox;


H πρεμιέρα του νέο “Transformers” με τίτλο “Dark OF The Moon” θα γίνει την πρώτη Ιουλίου 2011, με τo μοντέλο Rosie Huntington-Whiteley να έχει ήδη διαδεχθεί την Megan Fox.
Όμως μπορεί η 24χρονη καλλονή από την Βρετανία, να αντικαταστήσει την ορμητική και «άγρια» όμορφη Megan Fox;