5 Δεκ 2010

Σήμερα - 5 Δεκεμβρίου 2009

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν:  Διογένης, Σάββας, Σαββούλα
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη
  

Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής:

1791: Φεύγει από τη ζωή ο Wolfgang Amadeus Mozart, Αυστριακός συνθέτης της κλασσικής περιόδου.
1890: Η όπερα του Berlioz "Les Troyens" κάνει πρεμιέρα στο Karlsruhe.
1946: Γεννιέται ο Χοσέ Καρέρας, ισπανός τενόρος.
1967: Ξεκινά η λειτουργία του καταστήματος ρουχισμού των Beatles "Apple" στην Baker street του Λονδίνου.
1973: Ο Pail McCartney κυκλοφορεί το άλμπουμ "Band on the Run".


Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα:

1901: Γεννιέται ο Walt Disney, αμερικανός καρτουνίστας, δημιουργός του Μίκι Μάους και του Ντόναλντ Ντακ. [θαν. 15/12/1966]
1933: Καταργείται η Ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ, που είχε επιβληθεί το 1920
1934: Γεννιέται ο Νίκος Κούρκουλος, Έλληνας ηθοποιός.
1981: Η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να καταργήσει το άρθρο 357 του Ποινικού Κώδικα, που προέβλεπε την ποινή φυλάκισης για τη μοιχεία

"Αν Είναι Έτσι Η Αγάπη" - Άκουσε νέο Μιχάλη Χατζηγιάννη!

Άκουσέ το... 
 Από σήμερα στον Λάμψη 92.3 παίζει αποκλειστικά το νέο τραγούδι του Μιχάλη Χατζηγιάννη "Αν Είναι Έτσι Η Αγάπη". Το τραγούδι αποτελεί το δεύτερο single του νέου του δίσκου μετά "Το Καλύτερο Ψέμα", ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτή τη βδομάδα.
Πηγή: mihalishatzigiannisblog.blogspot.com 

Οι Daft Punk συνέθεσαν την μουσική της ταινίας Tron Legacy

Οι πρωτοπόροι δημιουργοί ηλεκτρονικής μουσικής Daft Punk, συνέθεσαν την μουσική του Original Motion Picture Soundtrack της ταινίας TRON: Legacy που κυκλοφορεί την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου από την Walt Disney Records.
Το πολυαναμενόμενο original motion picture score της ταινίας TRON : Legacy, έχει συνθέσει και έχει κάνει την παραγωγή το 'εικονικό' -και βραβευμένο με Grammy- ντουέτο των Daft Punk, και κυκλοφορεί την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου από την Walt Disney Records.
Έχοντας μεγαλώσει με θαυμασμό για την πρωτοποριακή, αυθεντική ταινία TRON του 1982, οι Daft Punk ανέλαβαν το score του επόμενου κεφαλαίου της ιστορίας με ασυνήθιστη σκέψη και ακρίβεια. Το ντουέτο συνέταξε μία συμφωνία με εκατό μουσικούς και ηχογράφησε την ορχήστρα στα Air Lyndhurst Studios στο Λονδίνο. Από την κυκλοφορία του πρώτου single των Daft Punk το 1993, ο Guy-Manuel de Homen-Christo και ο Thomas Bangalter χαιρετίστηκαν ως η νέα πνοή των νεωτεριστών της ηλεκτρονικής μουσικής. Ακολουθώντας το γονιμοποιό ντεμπούτο άλμπουμ τους 'Homework' που κυκλοφόρησε το 1997 από την Virgin Records, το γκρουπ κυκλοφόρησε δύο ακόμα στούντιο άλμπουμ για την Virgin -το Discovery του 2001 και το Human After All του 2005- και δύο live άλμπουμ ('Alive 1997' και 'Alive 2007').
Οι Daft Punk είναι γνωστοί τόσο για την μουσική τους και τις τεχνικές τους καινοτομίες όσο και για το πρωτοποριακό και περίτεχνο οπτικό τους σύμπαν, που επικεντρώνεται γύρω από τις ατίθασες και μυστηριώδεις Robot personas.. To 2006, το κατευθυντήριο art house film ντεμπούτο τους, 'Electroma', έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Κανών, και το 2007 περιόδευσαν διεθνώς με ένα live show που συνδύαζε με μοναδικό τρόπο την μουσική και το οπτική εξέλιξή τους. Η συνεργασία των Daft Punk με τον Kanye West στο Νο 1 US hit single 'Stronger' χαιρετίστηκε σαν το 'Τραγούδι της Χρονιάς' από το περιοδικό Spin (τεύχος Ιανουαρίου 2008) και το γκρουπ πραγματοποίησε μία εμφάνιση με τον West στην τελετή των Grammy Awards το 2008, σημειώνοντας την πρώτη και μοναδική εμφάνιση τους στην τηλεόραση.
Το 'TRON : Legacy' είναι το πρώτο film score των Daft Punk. Μία τρισδιάστατη περιπέτεια υψηλής τεχνολογίας που διαδραματίζεται σε ένα ψηφιακό κόσμο, πολύ διαφορετικό από ότι έχουμε δει στην μεγάλη οθόνη μέχρι σήμερα. Ο Sam Flynn (Garrett Hedlund), ένας επαναστατημένος 27χρονος, στοιχειώνεται από την μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του Kevin Flynn (ο τιμημένος με Oscar και Globe Award Jeff Bridges) που κάποτε ήταν γνωστός ως η ηγετική μορφή των δημιουργών video game παγκοσμίως. Όταν ο Sam διερευνά ένα παράξενο σινιάλο που στάλθηκε από το παλιό Flynn's Arcade –ένα σινιάλο που μόνο ο πατέρας του θα μπορούσε να στείλει- και καταλήγει να μεταφερθεί στον ίδιο ψηφιακό κόσμο όπου είναι εγκλωβισμένος ο πατέρας του για 20 χρόνια. Με την βοήθεια της ατρόμητου μαχήτριας Quorra (Olivia Wilde), πατέρας και γιός αποτολμούν ένα ταξίδι ζωής και θανάτου δια μέσου ενός εντυπωσιακού κυβερνοσύμπαντος -ενός σύμπαντος πολύ εξελιγμένου και δημιουργημένου από τον ίδιο τον Kevin, με οχήματα, όπλα και τοπία πέρα από κάθε φαντασία- και ενός ανηλεή χαρακτήρα που θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποτρέψει την απόδρασή τους.
Η ταινία κυκλοφορεί από την FeelGood.
To soundtrack κυκλοφορεί από την ΕΜΙ. H ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου

H νεα ταινία των Μuppets!

Ο Kermit o βάτραχος και η Miss Piggy με την παρέα τουςεπιστρέφουν στην μεγάλη οθόνη σε μια ταινία-υπερπαραγωγή, που θα διηγείται την προσπάθεια τους για την διάσωση ενός παλιού studio από τα εχθρικά χέρια ενός μεγιστάνα του πετρελαίου...
Στην ταινία θα παίζουν και υπάρχουν και μη-cartoon χαρακτήρες που θα τους υποδύονται μια σειρά  γνωστών ηθοποιών. Πρωταγωνιστής θα είναι ο Steven Seagal και θα εμφανίζονται οι: Jean-Claude Van Damme, Ricky Gervais, Emily Blunt, Jack Black, Zack Galifianakis, Bill Crystal, Alan Arkin, Lady Gaga!

 Στον ρόλο του «κακού» θα δούμε τον γνωστό από την συμμετοχή του στην ταινία “ The Hangover”, Chris Cooper.  Λίγη υπομονή όμως, καθώς η νέα ταινία των Muppets θα κάνει ντεμπούτο στην μεγάλη οθόνη τα Χριστούγεννα του 2011!

10 video clips που σόκαραν την κοινή γνώμη

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε θεάματα ή ακούσματα που προκάλεσαν την αντίδραση κάποιων. Η "ποιητική αδεία", το δικαίωμα του καλλιτέχνη να παραβαίνει τους κανόνες δεν είναι απλά κατοχυρωμένο, αλλά είναι και μια θεμελιώδης προϋπόθεση για την ίδια την επιβίωση της δημιουργίας σαν μορφή έκφρασης...
Δείτε τα 10 μουσικά videos που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όρια και να προκαλέσουν συζητήσεις:

1. Closer - Nine Inch Nails (1994)
Το ίδιο το τραγούδι περιέχει και στους στίχους του έντονο το σεξουαλικό στοιχείο. Πέραν όμως απ' αυτό, το video αποτελεί μια σειρά από εικόνες που αγγίζουν ευαίσθητα ζητήματα όπως το σεξ, την θρησκεία, τα ζωικά ένστικτα και την πολιτική. Κάποιες από τις εικόνες: γυμνή γυναίκα, ένας πίθηκος σε σταυρό, το κομμένο κεφάλι ενός γουρουνιού να γυρίζει πάνω σε ένα είδος μηχανής, ένα διάγραμμα γεννητικού οργάνου κλπ. Για τις πρωτότυπες και σοκαριστικές εικόνες του, το video αυτό αναγνωρίστηκε σαν έργο τέχνης και το μουσείο σύγχρονης τέχνης της Νέας Υόρκης το ενέταξε στην συλλογή του. (Δείτε το video πιο κάτω)

2. Viorar Vel Til Loftarasa - Sigur Ros (2002)
Οι Sigur Ros είναι ένα συγκρότημα από την Ισλανδία. Το video απεικονίζει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα σε εφηβικές ομάδες κατά την δεκαετία του 50. Σε κάποιο σημείο του αγώνα, δύο έφηβα αγόρια - ποδοσφαιριστές πέφτουν στο γήπεδο και φιλιούνται με πάθος για να διακοπούν λίγο αργότερα από τον πατέρα του ενός. Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες λένε ότι το αγόρι με τα σκούρα μαλλιά είναι στ' αλήθεια κορίτσι. Επειδή οι παραγωγοί του video δεν μπορούσαν να βρουν αγόρι έφηβο ηθοποιό που θα γύριζε μια τέτοια σκηνή, βρήκαν ένα κορίτσι που έκαναν να μοιάζει με αγόρι. (Δείτε το video πιο κάτω)

3. Jeremy - Pearl Jam (1992)
Το video παρουσιάζει την βασανιστική καθημερινότητα ενός εφήβου που δέχεται τα πειράγματα των συμμαθητών του στο σχολείο. Στο τέλος του video ο έφηβος μπαίνει στην τάξη του με ένα όπλο και τον βλέπουμε να σηκώνει το χέρι. Το αμέσως επόμενο πλάνο δείχνει έναν από τους συμμαθητές του να κάθεται παγωμένος στην καρέκλα της τάξης, με τα ρούχα του λερωμένα από το αίμα των διπλανών του. (Δείτε το video πιο κάτω)

4. Lemon Incest - Serge Gainsbourg (1984)
Πρόκειται για ένα γαλλικό τραγούδι. Ο συνθέτης του, πρωταγωνιστεί και στο video σε σκηνές που δείχνουν τον ίδιο μαζί με την 12χρονη κόρη του στο κρεβάτι. (Δείτε το video πιο κάτω)

5. (s)AINT - Marilyn Manson (2003)
Ο εκκεντρικός σταρ Marilyn Manson μας έχει συνηθήσει στα σοκαριστικά θεάματα. Το video όμως που γυρίστηκε για το τραγούδι "(s)aint" προκάλεσε ιδιαίτερες αντιδράσεις. Η δισκογραφική εταιρεία του Manson δεν ενέκρινε το video που ήταν γεμάτο με σκηνές αυτο-ικανοποίησης, κοκαΐνης, αίματος κλπ. Το video απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ αλλά κυκλοφόρησε σε Αυστραλία και Ευρώπη. (Δείτε το video πιο κάτω)

6. It's a beautiful day for cancer - Al Bino (2009)
Ο Αμερικανός ράπερ Al Bino παρουσίασε στον κόσμο ένα θέαμα που αγγίζει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον καρκίνο. Ένα αποκρουστικό πρόσωπο βγαίνει μέσα από τον καρκινικό όγκο στην πλάτη ενός άντρα και τραγουδάει μαζί με τον καλλιτέχνη για το πόσο ηλίθιο είναι να κάνει κανείς ηλιοθεραπεία. (Δείτε το video πιο κάτω)

7. Smack My Bitch Up - The Prodigy (1997)
Το τραγούδι αυτό εξ' αρχής προκάλεσε αντιδράσεις για τους στίχους του, που κατά μία άποψη προέτρεπαν τον ακροατή σε άσκηση βίας κατά των γυναικών. Το τραγούδι το ίδιο είχε απορριφθεί για μετάδοση από το δίκτυο BBC. Αργότερα όταν το video βγήκε στην επιφάνεια, ήταν τόσο έντονο όσο και το τραγούδι, με σκηνές βίας, σεξ, χρήσης ναρκωτικών. Το video είχε αποκλειστεί από τα αμερικανικά media αλλά αργότερα λόγω έντονης πίεσης απο το κοινό, το MTV το μετάδωσε. (Δείτε το video πιο κάτω)

8. Like a Prayer - Madonna (1989)
Σε σύγκριση βέβαια με τα σημερινά θεάματα, το video αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σοκαριστικό. Αλλά το 1989, όταν η δισκογραφική εταιρεία της Madonna κυκλοφορούσε αυτό το video με εικόνες από σταυρούς που καίγονται, στίγματα στο δέρμα της τραγουδίστριας κλπ, η αντίδραση της εκκλησίας και της κοινής γνώμης ήταν τόσο μεγάλη που ανάγκασε την Pepsi να ακυρώσει ένα συμβόλαιο διαφήμισης που είχε με την star.(Δείτε το video πιο κάτω)

9. Call On Me - Eric Prydz (1982)
Το video για το συγκεκριμένο τραγούδι περιλαμβάνει σκηνές από ένα τμήμα αεροβικής με γυναίκες που φορούν ρούχα αεροβικής του στυλ των 80s και χορεύουν ερωτικά γύρω από τον μοναδικό άντρα στο video. (Δείτε το video πιο κάτω)

10. The Thunder Rolls - Garth Brooks (1991)
Το video αυτό συνοδεύει ένα τραγούδι της country μουσικής και έχει θέμα έναν άπιστο και βίαιο σήζυγο. Στο τέλος του video η γυναίκα δεν αντέχει την καταπίεση και πυροβολεί τον άντρα της

4 + 1 σταθμοί στη ζωή του Αντώνη Κανάκη

Ο Αντώνης Κανάκης γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, το 1969 στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία συμμετείχε σε πειρατικό ραδιόφωνο για έξι χρόνια. Έπειτα από αυτό και έχοντας γίνει γνωστός, τη σεζόν 1987-1988, παρουσιάζει την εκπομπή "Τι ακούει η Θεσσαλονίκη" για το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης στους 101 FM.
1. Μετά από την παραμονή του στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό μέχρι το 1991 και με την ίδια ονομασία της εκπομπής, μεταφέρεται στον KISS FM Θεσσαλονίκης και αργότερα στον ΑΝΤ1 97,5.

2. Το 1994 παρουσιάζει την εκπομπή Κομφούζιο στην ΕΤ3 και αργότερα στο STAR CHANNEL. Στο πλευρό του είναι ο Αντώνης Παραράς και ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

3. Το 1997 και έχοντας σταματήσει το ραδιόφωνο αναλαμβάνει την αρχισυνταξία και σκηνοθεσία του Α.Μ.Α.Ν στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL και αργότερα στον ANT1 με τους Γιάννη Σερβετά και Σωτήρη Καλυβάτση.

4. Έπειτα από την επιτυχημένη πορεία του Α.Μ.Α.Ν και έχοντας λήξει τη συνεργασία του με τον Σωτήρη Καλυβάτση, αποφασίζει το 2008 να φτιάξει τον ραδιοφωνικό σταθμό Imagine 89.7. Σήμερα, μαζί με τον Γιάννη Σερβετά, τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και τον Χρήστο Κιούση που είναι μαζί και στο ραδιόφωνο αλλά και στην παρουσίαση της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα στο κανάλι του ΑΝΤ1, συνεχίζουν με μεγάλη επιτυχία, χιούμορ, και σάτιρα.

5. Ο Αντώνης Κανάκης είχε για πολλά χρόνια σχέση με τη Σάντυ Κουτσοσταμάτη, όταν το ζευγάρι χώρισε λίγο πριν το γάμο η είδηση σόκαρε τη showbiz. Πέρσι απασχόλησε για λίγο τα μέσα, με την σχέση του με την Κατερίνα Παπουτσάκη. Πλέον είναι μόνος του και πρόσφατα σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Προσωπικά" δήλωσε: "Είμαι και δεν είμαι γεννημένος εργένης. Δηλαδή χρειάζεται ένας πολύ ειδικός άνθρωπος για να με αποκαταστήσει".


πηγή: myself.gr