6 Απρ 2011

O δημιουργός του Glee κάνει ανακωχή με τους Foo Fighters


Ο δημιουργός του Glee, Ryan Murphy, αποφάσισε να θάψει το τσεκούρι του πολέμου με τους Kings Of Leon, δηλώνοντας ότι σέβεται τους καλλιτέχνες που δεν επιθυμούν να παραχωρούν την προσωπική τους δουλειά για διασκευές.
Σε συνέντευξη του στο Reuters, o Murphy δήλωσε αρχικά ότι τα λόγια του εναντίον των Kings Of Leonδεν είχαν αποδοθεί σωστά και στην συνέχεια είπε: «Ποιος είμαι εγώ για να τους  πω “F…K You”. Δεν μίλησα ποτέ με αυτό τον τρόπο.  Το καταλαβαίνω απόλυτα όταν ένας καλλιτέχνης δεν θέλει να εμπιστευτεί την ερμηνεία των τραγουδιών του σε κάποιον άλλο. Για να είμαι ειλικρινής, το σέβομαι απόλυτα. Είναι προσωπικό έργο και μου έχει συμβεί και εμένα. Με έχουν απορρίψει πολλές φορές και διαρκώς προσπαθώ να επιστρέφω καλύτερος.»
Ο Murphy επίσης αποκάλυψε ότι και η Bjork έχει απορρίψει την χρησιμοποίηση των τραγουδιών της σε ένα επεισόδιο του Glee.

Rockwave Festival 2011! Νέα ονόματα στο LINE UP!


ROCKWAVE FESTIVAL 2011!
ALL TOGETHER NOW PARTY!
Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Ιουλίου
Πέντε ακόμα καλλιτέχνες έρχονται να συμπληρώσουν το πάζλ του line up του Rockwave Festival: EDITORS, SIVERT HOYEM, ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B Movies, VASSILIKOS, THE INSPECTOR CLUZO
Στις δύο σκηνές του TerraVibe Park, θα εμφανιστούν συγκροτήματα που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν ταλέντο, όραμα, στυλ και μοναδικότητα.
Την Παρασκευή 1 Ιουλίου το indie rock κυριαρχεί σε όλες του τις αποχρώσεις και στις δύο σκηνές του Rockwave Festival.
Οι Editors, οι πρωταγωνιστές της βρετανικής εναλλακτικής σκηνής, έρχονται για να κυριαρχήσουν στο Terra Stage! Αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού, με ιδιαίτερα δυναμική σκηνική παρουσία, δεν «βολεύεται» στα γνωστά, πειραματίζεται συνεχώς και εξελίσσεται!
Η αισθαντική φωνή του Tom Smith συνοδεύει άρτια τις μελωδικές και εκρηκτικές γραμμές της κιθάρας του Chris Urbanowicz, ενώ ο Russell Leetch με το μπάσο του και ο Edward Lay στα τύμπανα, ακολουθούν πιστά τις χορευτικές επιθυμίες του κοινού ! Εκφράζουν μέσα από τους στίχους τους, καθημερινές καταστάσεις και συναισθήματα, με τα οποία ταυτιζόμαστε όλοι μας! Στη φετινή τους εμφάνιση στο Rockwave θα καλύψουν όλο το μουσικό φάσμα της καριέρας τους και θα μιλήσουν κατευθείαν στις καρδιές μας!
Οι Inspector Cluzo δίκαια θεωρούνται το πιο ανατρεπτικό rock ντουέτο στον κόσμο, μιας και παίζουν ροκ ...χωρίς μπάσο. Ο μπασίστας τους δεν εμφανιζόταν στις πρόβες και αποφάσισαν να του δώσουν...μόνιμη άδεια. Με δύο albums ήδη στο ενεργητικό τους, εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου και τη φήμη ότι «συνθλίβουν» τα τύμπανα στο φινάλε των live τους, περιμένουμε να τα «σπάσουν» και στο Terra Stage, στην έναρξη του φετινού Rockwave.
Και μην ξεχνάμε ότι στην ίδια σκηνή την 1η Ιουλίου θα εμφανιστούν οι CAKE & οι STRANGLERS.
Οι «πράσινοι» εικονοκλάστες, Cake, από το Σακραμέντο, με σήμα κατατεθέν τον funky, rock ‘n’ roll, και quirky pop ρυθμό τους, παραμένουν σκόπιμα εκκεντρικοί και αφοπλιστικά εθιστικοί, με ρυθμούς νοσταλγικούς αλλά πάντα ανατρεπτικούς.
Οι Stranglers, δεν περιορίστηκαν στα στενά όρια του punk αλλά δημιούργησαν το δικό τους punk-rock ιδίωμα, για να συνδυάσουν την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον πάντα ψαγμένο στίχο τους. Οι «no more heroes» ποιητές ακούγονται πιο επίκαιροι από ποτέ.
Στο Vibe Stage την πρώτη ημέρα του Rockwave θα πρωταγωνιστήσουν σύγχρονοι ροκ καλλιτέχνες που έχουν αφήσει ένα ιδιαίτερo μουσικό στίγμα με τις ξεχωριστές φωνές τους και τη δυναμική παρουσία τους: Sivert Hoyem, Παύλος Παυλίδης, Vassilikos.
O Sivert Hoyem, ο πρώην χαρισματικός ηγέτης και συνθέτης των Madrugada, θα προσγειωθεί σαν headliner στο Vibe Stage και θα μας απογειώσει με τον γνήσιο ροκ λυρισμό του! Άλλωστε έχει αποδείξει ότι πάνω στη σκηνή βγάζει ότι έχει μέσα στη ψυχή του και μαγεύει το κοινό. Ατόφιες κιθάρες, υποβλητική βαθιά φωνή, παρουσία που ξεχειλίζει από ενέργεια, μας προτρέπει να φτιάξουμε το δικό μας διαστημόπλοιο για “Moon Landing” σε άλλες μουσικές ατμόσφαιρες...
Ο Παύλος Παυλίδης έρχεται με την παρέα του, τους B-Movies, για να μας ταξιδέψει με τις δημιουργίες του. Ο ευαίσθητος δημιουργός και ανήσυχος συνθέτης, ξεκίνησε τη μουσική του πορεία με τα «Μωρά στη Φωτιά», κέρδισε επάξια την αγάπη του κοινού και την πλατιά αναγνώριση σαν front man στα «Ξύλινα Σπαθιά» και από το 2003 και μετά, συνεχίζει την προσωπική του μουσική διαδρομή. Με ήχο άλλοτε μελωδικό και άλλοτε έντονα ηλεκτρικό τραγουδά για έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα που δεν παύει να ονειρεύεται και να ελπίζει.
Ο Vassilikos, είναι ο τολμηρός καλλιτέχνης που με την ‘vintage” φωνή του, δίνει νέα πνοή στα τραγούδια που ερμηνεύει. Καταφέρνει να τα μεταμορφώσει προσθέτοντας τη δική του φρέσκια ματιά και τα κάνει να ακούγονται σαν να γράφτηκαν σήμερα. Δημιουργός και ερμηνευτής των Raining Pleasure, συγκρότημα με εικοσαετή παρουσία που έβαλε τη σφραγίδα του στην ελληνική αγγλόφωνη σκηνή με δύο σημαντικά albums, το Flood & το Reflections – όπου προτείνει τη δική του μουσική ανάγνωση στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Ο Vassilikos, με τον μοναδικό τρόπο που προσεγγίζει τα τραγούδια και την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του θα μας αποδείξει γιατί θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της γενιάς του.
Το line up Rockwave Festival 2011 διαμορφώνεται ως εξής:
Παρασκευή 1 Ιουλίου
TERRA STAGE
EDITORS
CAKE
THE STRANGLERS
THE INSPECTOR CLUZO
VIBE STAGE
SIVERT HOYEM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ &
B-MOVIES
VASSILIKOS 
Σάββατο 2 Ιουλίου
ALL TOGETHER NOW party
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3
ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ
ΛΥΚΟΙ ΛΑΙΒ
ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΗΣ
ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ & HIS BAND
LOST BODIES
VLASTUR
ΛΟΖΙΟΣ & ΑΝΑΚΑΤΩΣΙΑ
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ "ΔΙΩΝΗ" 
Κυριακή 3 Ιουλίου
TERRA STAGE
GOGOL BORDELLO
KYUSS LIVES!
MONSTER MAGNET
MARKY RAMONES BLITZKRIEG
VIBE STAGE
FLOGGING MOLLY
THERAPY?
VIZA
DEPT.
 + more acts to be announced
Rockwave Festival 2011!
www.rockwavefestival.gr
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει!
Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει 65 € και συμπεριλαμβάνεται το camping
Τα εισιτήρια της Παρασκευής 1 Ιουλίου και της Κυριακής 3 Ιουλίου κοστίζουν 28 €
Τα πρώτα εισιτήρια του Σαββάτου 2 Ιουλίου ξεκινούν από 12 €
Τα επόμενα κοστίζουν 15 €
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλ.: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη
Musicland, Μητροπόλεως 102, τηλ.: 2310 264 880
Stereodisc, Αριστοτέλους 4, τηλ.: 2310 262 912
Online sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Rihanna, Justin Bieber, Kanye West «κλέβουν» τα δικαιώματα των τραγουδιών τους;


Σύμφωνα με την συνθέτρια Heather Bright, αρκετοί γνωστοί pop stars, όπως ο Kanye West, o Justin Bieber και η Rihanna δεν έχουν εμπλακεί ποτέ στην σύνθεση των τραγουδιών τους, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται.
Η Heather Bright, συνθέτρια του τραγουδιού “Trouble For Me” από το album “Femme Fatale” της Britney Spears σε συνέντευξη της στο Free Wired είπε: «Η Rihanna ισχυρίζεται ότι γράφει τραγούδια, οJustin Bieber και ο Kanye West το ίδιο. Για όλα τα τραγούδια που ποτέ δεν έχουν γράψει, λένε ότι είναι δικά τους.» και προσέθεσε: «Δεν μπορείς να είσαι η Rihanna και να ασχολείσαι με την παραγωγή τραγουδιών. Με όλες αυτές τις εμφανίσεις και τις συνεντεύξεις, είναι αδύνατο να ασχολείται κανείς με την σύνθεση.»
Αντίθετα, η Heather Bright επαίνεσε την Britney Spears, που «δεν επιχείρησε να πάρει κάτι που δεν της ανήκει» και αναγνώρισε την συμμετοχή της στην σύνθεση του “Trouble For Me”.  Επίσης η Bright είχε το ίδιο καλά λόγια να πει για την Lady Gaga: «Στα αλήθεια γράφει τραγούδια! Δεν ξέρω πως προλαβαίνει με όλες αυτές τις περιοδείες, αλλά στα αλήθεια βρίσκει χρόνο ανάμεσα στις συναυλίες της και γράφει τραγούδια!» Σοβαρές κατηγορίες από την νεαρή συνθέτρια…

Chart show your countdown: το πιο επιτυχημένο ροκ τραγούδι όλων των εποχών

Στο Chart Show your countdown, την Κυριακή 3 Απριλίου, μετρήσαμε αντίστροφα από το 30 στο 1, για να μάθουμε ποιο είναι το πιο επιτυχημένο ροκ τραγούδι όλων των εποχών στην Ελλάδα.
Η Ναταλία Γερμανού και οι συνεργάτες της, Πέτρος Δραγουμάνος και Κώστας Ζήκος, μας παρουσίασαν ροκ τραγούδια που αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και ακούστηκαν στην Ελλάδα. Η παρουσιάστρια είχε στην παρέα της την Σίσσυ Χρηστίδου, τον Γιάννη Αϊβάζη, τον Μάριο Αθανασίου και τον Μίλτο Καρατζά, για να κάνουν μαζί την αντίστροφη μέτρηση και να σχολίασαν το Top 30.

chart_show_header

Για να δούμε όμως αναλυτικά ποια τραγούδια κατάφεραν να κατακτήσουν μια θέση στο top30 του χθεσινού Chart Show! 


Ας ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση....

30) Back in Black-AC/DC
Το "Back in Black " είναι ένα τραγούδι από τους AC / DC, που εμφανίζεται 1980 ως το πρώτο κομμάτι τους από το ομώνυμο άλμπουμ τους. Το "Back in Black " έλαβε Βραβείο Πωλήσεων (Gold και Platinum) το 2006 και έγινε δύο φορές πλατινένιο το 2007.

29) Cat People-David Bowie
Το τραγούδι "Cat people" του David Bowie, ήταν το τραγούδι των τίτλων της ομώνυμης ταινίας το 1982. Γράφτηκε από τον Bowie με παραγωγό τον Giorgio Moroder. Μια επανεκτέλεση του τραγουδιού εμφανίζεται στο άλμπουμ "Lets Dance". Το 2009, η αρχική έκδοση του τραγουδιού είχε χρησιμοποιηθεί για το soundtrack της ταινίας "Inglourious Basterds". Το κομμάτι ερμήνευσε live για το Chart Show οι "The Brainwash Squad".

28) Ο Βασιλιάς Της Σκόνης - Ξύλινα Σπαθιά
Το κομμάτι "Ο βασιλιάς της σκόνης" συμπεριλήφθηκε στο πρώτο τους άλμπουμ «Ξεσσαλονίκη» το 1993 και έκανε μια πραγματικά ξεχωριστή εμφάνιση, που θα μεταφέρει εναλλακτικό ροκ στην ελληνική μουσική. Τα Ξύλινα Σπαθιά σχηματίστηκαν το 1993 στη Θεσσαλονίκη, από τον Παύλο Παυλίδη στα φωνητικά - πρώην μέλος της μπάντας "Μωρά στη Φωτιά". Τα τραγούδια «Λιωμένο Παγωτό» και «Ο Βασιλιάς της Σκόνης» έγιναν ύμνοι για τη νεολαία και μέχρι σήμερα θεωρούνται ως δύο από τα πιο αξιοσημείωτα κλασικά ελληνικά ροκ τραγούδια.

27) Rock You Like A Hurricane-Scorpions
Το "Rock You Like A Hurricane" είναι ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της γερμανικής metal μπάντας "Scorpions" . Το τραγούδι κυκλοφόρησε ως το δεύτερο κομμάτι του 1984 το άλμπουμ "Love at First Sting". Το 2006, το κομμάτι βρέθηκε στο νούμερο 31 στη κατηγορία "Καλύτερο Μέταλ κομμάτι ανάμεσα σε 40 ! Οι στίχοι του "Rock You Like A Hurricane" βρίσκονται μέσα στο άλμπουμ που συμπεριλαμβάνεται το κομμάτι.

26) Black Betty-Ram Jam
Οι Ram Jam ήταν μια αμερικάνικη ροκ μπάντα της δεκαετίας του 1970, η οποία έγινε γνωστή το 1977 από την επιτυχία του κομματιού "Black Betty".

25) You Give Love A Bad Name-Bon Jovi
Το κομμάτι "You Give Love a Bad Name" γράφτηκε από τον Jon Bon Jovi, τον Desmond Child και Richie Sambora. Αν και αρχικά γράφτηκε για την μπάντα "Loverboy", το τραγούδι ηχογραφήθηκε από το Bon Jovi. Το κομμάτι κυκλοφόρησε ως το πρώτο single από το σκληρό rock άλμπουμ "Slippery When Wet" και "χτύπησε" το νούμερο ένα στο "Billboard Hot 100" στις 29 του Νοέμβρη 1986.

24) Paradise City-Guns N' Roses
Το "Paradise City" είναι ένα τραγούδι γραμμένο από το σκληρό ροκ συγκρότημα "Guns N 'Roses" και συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ "Appetite for Destruction" και κυκλοφόρησε ως single το 1988. Πρόκειται για το μοναδικό τραγούδι στο άλμπουμ που χρησιμοποιείται synthesizer!

23) Money For Nothing-Dire Straits
Το κομμάτι "Money For Nothin" είναι ένα single από την Βρετανική ροκ μπάντα "Dire Straits", που συμπεριλήφθηκε το 1985 στο άλμπουμ τους "Brothers in Arms". Ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα singles των "Dire Straits", φτάνοντας το νούμερο ένα για τρεις εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κατέληξε, επίσης, υπ 'αριθμόν ένα για τρεις εβδομάδες στις ΗΠΑ στο "Mainstream Rock chart".

22) Should I stay or should I go -The Clash
Έγινε η μοναδική νούμερο 1 single επιτυχία της μπαντας δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του! Συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ των "The Clash" με τίτλο "Combat Rock" και γράφτηκε το 1981. Στα αλήθεια, ποιός δεν έχει χορέψει και διασκεδάσει με αυτό το υπέρτατο κομμάτι; Μέχρι και η Σίσσυ Χρηστίδου "τόλμησε" να το τραγουδήσει ολοζώντανα για την Ναταλία!

21) Ταξιδιάρα ψυχή-Τρύπες
Το κομμάτι "Ταξιδιάρα Ψυχή" ηχογραφήθηκε το 1985 και συμπεριλήφθηκε στο πρώτο δίσκο, που έφερε το όνομα της μπάντας, "Τρύπες". Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο στούντιο "Αγροτικόν" με μηχανικό ήχου τον Νίκο Παπάζογλου και κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά από την εταιρεία Ano - Kato Records. Ο δίσκος περιλαμβάνει 11 τραγούδια εκ των οποίων ξεχώρισαν τα: Βραδινή πλάνη, Ταξιδιάρα ψυχή, Για την πατρίδα και Άσχημο όνειρο. Οι στίχοι των τραγουδιών γράφτηκαν από τον Γιάννη Αγγελάκα.

20) Pride (In The Name Of Love)-U2
Το "Pride (In The Name Of Love)" είναι ένα τραγούδι από το ροκ συγκρότημα U2. Συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο "The Unforgettable Fire" που κυκλοφόρησε το 1984. Το "Pride" εμφανίστηκε ως "Το καλύτερο κομμάτι του 1980-1990", ως το εναρκτήριο κομμάτι, καθώς και για το 2006 στα "Singles U218".

19) Walk This Way-Aerosmith
Το "Walk This Way" είναι ένα τραγούδι της αμερικάνικης hard rock μπάντας "Aerosmith". Γράφτηκε από τον Steven Tyler και Joe Perry και κυκλοφόρησε αρχικά ως δεύτερο single από το άλμπουμ "Toys in the Attic" το 1975. Το "Walk This Way" ήταν ένα από τα δύο single της μπάντας που κατάφερε να "χτυπήσει" το Top 10 του Billboard Hot 100 το 1970.

18) Roxanne-The Police
Το "Roxanne "είναι ένα τραγούδι από το ροκ συγκρότημα The Police, που κυκλοφόρησε το 1978 ως single από το άλμπουμ τους "Outlandos d'Amour". Το κομμάτι γράφτηκε για μια πόρνη στο Παρίσι. Ο Eddie Murphy, ως κατάδικος Ρέτζι Χάμοντ, βρίσκεται να τραγουδάει το τραγούδι "Roxanne" στο κελί του στην ταινία Ώρες 48 το 1982.

17) Born to be wild-Steppenwolf
Το "Born to Be Wild"είναι ένα ροκ τραγούδι που γράφτηκε από τον Mars Bonfire, ο οποίος έγραψε και διάφορα άλλα τραγούδια για τους Steppenwolf, ως μια αργή μπαλάντα, και έγινε διάσημο από την καναδικό-αμερικανικό ροκ συγκρότημα Steppenwolf. Το "Born to Be Wild" ήταν το τρίτο single από το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος και έγινε το πιο επιτυχημένο, φθάνοντας στο νούμερο 2 του Billboard στην κατηγορία "Hot 100 singles charts".

16) You Really Got Me-The Kinks
Το "You Really Got Me" είναι ένα ροκ τραγούδι γραμμένο από το Ray Davies για την μπάντα του, The Kinks. Κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 1964 ως τρίτο single της μπάντας, και έφθασε στο νούμερο 1 στα singles UK, παραμένοντας για δύο εβδομάδες. Το περιοδικό Rolling Stone τοποθετηθεί το τραγούδι στο νούμερο 82 στη λίστα τους με τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών και στον αριθμό 4, στον κατάλογο των 100 Greatest Guitar Songs όλων των εποχών. Στις αρχές του 2005, το τραγούδι ψηφίστηκε ως το καλύτερο Βρετανικό τραγούδι της δεκαετίας 1955-1965 σε δημοσκόπηση ραδιόφωνο του BBC.

15) Poison-Alice Cooper
Το κομμάτι "Poison" είναι ένα τραγούδι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Alice Cooper και του Desmond Child και κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο ως single το 1989. Το τραγούδι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα hit singles του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συμπτωματικά, μια μπάντα που ονομαζόταν "Poison" και έπαιζε παρόμοιο ύφος μουσικής με το Cooper τότε, ήταν επίσης δημοφιλής εκείνη την εποχή. Το κομμάτι εκτέλεσε live για το Chart Show ο Γιώργος Ντούρος.

14) Sweet Home Alabama-Lynyrd Skynyrd
Το "Sweet Home Alabama" είναι ένα τραγούδι από τη ροκ μπάντα "Lynyrd Skynyrd", που πρωτοεμφανίστηκε το 1974, και συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "Second Helping". Έφτασε στην όγδοη θέση των US charts in 1974.

13) I was made for loving you-Kiss
Το "I Was Made for Lovin 'You " είναι κομμάτι της αμερικάνικης hard rock μπάντας Kiss, που αρχικά κυκλοφόρησε το 1979 μέσα από το άλμπουμ τους "Dynasty". Το κομμάτι αυτό ήταν η δεύτερη πλατίνα του συγκροτήματος και πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα.

12) Ο Μπάμπης ο Φλου-Παύλος Σιδηρόπουλος & Σπυριδούλα
Το κομμάτι "Ο Μπάμπης ο Φλου" συμπεριλήφθηκε στο δίσκο "Φλου" που κυκλοφόρησε το 1978 από την ΕΜΙ. Το 1976 μαζί με τους αδερφούς ΣπυρόπουλοΥ οργάνωσε το συγκρότημα «Σπυριδούλα». Με αυτό το σχήμα δημιούργησε τον δίσκο "Φλού".

11) My Sharona-The Knack
Το κομμάτι "My Sharona" είναι το ντεμπούτο-single του συγκροτήματος "The Knack" ,
που κυκλοφόρησε το 1979 μέσα από το άλμπουμ τους με τίτλο "Get the Knack". Έφτασε στο νούμερο ένα του Billboard στην κατηγορία " Hot 100 singles chart" , όπου και παρέμεινε για έξι εβδομάδες.

10) Break On Through-The Doors
Το "Break On Through" των The Doors συμπεριλήφθηκε στο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "The Doors". Το κομμάτι παραμένει μέχρι σήμερα σταθερή αξία και αποτελεί την "υπογραφή" του συγκροτήματος!

9) Smoke on the Water-Deep Purple
Το "Smoke on the Water" ανήκει στο βρετανικό hard rock συγκροτήμα Deep Purple. Το κομμάτι συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ της μπάντας "Machine Head" που κυκλοφόρησε το 1972. Το 2004, το τραγούδι βρέθηκε στη 426η θέση στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών, και το Μάρτιο του 2005, το Q περιοδικό τοποθετεί το "Smoke on the Water" στη 12η θέση στον κατάλογο των "100 Greatest Guitar τραγούδια". Το κομμάτι ερμήνευσε live για το Chart Show ο ηθοποιός Κωσταντίνος Καζάκος!

8) Born In The U.S.A. - Bruce Springsteen
Το κομμάτι "Born In The U.S.A." γράφτηκε το 1984 από τον Bruce Springsteen. Το περιοδικό Rolling Stone το κατατάσσεται 275ο στον κατάλογο των" Το 500 Greatest Τραγούδια όλων των εποχών ". Στιχουργικά, πραγματεύεται τις συνέπειες του πολέμου του Βιετνάμ για τους Αμερικανούς, παρόλο που συχνά ερμηνεύεται ως ένας πατριωτικός ή εθνικιστικός ύμνος.

7) Whole Lotta Love-Led Zeppelin
Το "Whole Lotta Love" ανήκει στο αγγλικό ροκ συγκρότημα Led Zeppelin και είναι χαρακτηρισμένος ως το εναρκτήριο κομμάτι του δεύτερου άλμπουμ της μπάντας. Το 2004, το τραγούδι ήταν στην 75η θέση στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών, και το Μάρτιο του 2005, το περιοδικό Q τοποθετεί το "Whole Lotta Love" στο νούμερο τρία στον κατάλογο των 100 Greatest Guitar τραγουδιών.

6) Smells Like Teen Spirit-Nirvana
Το "Smells Like Teen Spirit" συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο άλμπουμ της αμερικανικής ροκ μπάντας Nirvana, που ονομάζεται "Nevermind" και κυκλοφόρησε το 1991 από τις DGC Records. Γράφτηκε από τον Kurt Cobain, Krist Novoselic και Dave Grohl και την παραγωγή ανέλαβε ο Butch Vig. Η απρόσμενη επιτυχία του "Smells Like Teen Spirit" στα τέλη του 1991 προωθεί το άλμπουμ "Nevermind" στην κορυφή των charts στις αρχές του 1992, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως την ένταξη του alternative rock στο mainstream. Το "Smells Like Teen Spirit " φτάνει στην 6η θέση του Billboard στη κατηγορία "Hot 100" και κυριαρχεί σε ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο το 1991 και το 1992.

5) I Love Rock N Roll-Joan Jett & the Blackhearts
Το κομμάτι "I Love Rock N Roll" έγραψε ο Alan Merrill και ο Jake Hooker of Arrows το 1975. Το τραγούδι έγινε αργότερα έγινε διάσημο από την εκτέλεση του Joan Jett & the Blackhearts το 1981. Το τραγούδι αρχικά ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε από την Arrows το 1975 σε RAK Records, με την φωνή του Alan Merrill και παραγωγό τον Mickie Most. Το κομμάτι ερμήνευσε live για το Chart Show η Κέλλυ Καλτσή.

4) We Will Rock You-Queen
Η Brian May έγραψε το 1977 το κομμάτι "We Will Rock You" για τους Queen οι οποίοι το συμπεριέλαβαν στο άλμπουμ τους με τίτλο "News of the World". Το περιοδικό Rolling Stone το έβαλε στη 330η θέση στη κατηγορία "Τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών ".

3) Aσε με να κάνω λάθος-Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στον Ανδρέα Τσιλιφώνη, ενώ η πρώτη εκτέλεση στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Το κομμάτι συμπεριλήφθηκε στο δίσκο "Διαίρεση" που κυκλοφόρησε το 1984 και γνώρισε μεγάλη εγχώρια επιτυχία.

2) Another Brick in the Wall-Pink Floyd
Το κομμάτι "Another Brick in the Wall" γράφτηκε από τον μπασίστα των Pink Floyd, Roger Waters το 1979. Το περιοδικό Rolling Stone, το έφερε στη 375η θέση στη κατηγορία «Τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών " και κατάφερε να πουλήσει πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Το single, καθώς και το άλμπουμ "The Wall", είχαν απαγορευτεί στη Νότια Αφρική το 1980.

Και στην κορυφή ........

1) Satisfaction-Rolling Stones
Το κομμάτι "Satisfaction" τραγούδησε το αγγλικό ροκ συγκρότημα The Rolling Stones και κυκλοφόρησε το 1965. Γράφτηκε από τον Mick Jagger και ο Keith Richards, ενώ παραγωγός του κομματιού ήταν Andrew Loog Oldham. Το τραγούδι αρχικά κυκλοφόρησε ως single στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Ιούνιο του 1965 Satisfaction" ήταν ένα hit που έδωσε δίνοντας στους Stones την πρώτη θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τραγούδι αρχικά έπαιξε μόνο σε πειρατικούς ραδιοσταθμούς, διότι οι στίχοι του θεωρήθηκαν οτι περιέχουν σεξουαλικό υπονοούμενο. Θεωρείται από τα καλύτερα ροκ τραγούδια όλων των εποχών. Το 2004 το περιοδικό Rolling Stone τοποθετεί το "Satisfaction" στη δεύτερη θέση στην κατηγορία "Τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών". Το κομμάτι ερμήνευσε live για το Chart Show το συγκρότημα "48 ώρες"!



Επιμέλεια παρουσίαση Λίζα Μάτσα

www.tralala.gr