3 Φεβ 2011

Έρχεται το Ελληνικό Billboard


Σε ηλεκτρονική μορφή έρχεται στην Ελλάδα η Ελληνική έκδοση του μουσικού περιοδικού Billboard.
Πηγή: Δελτίο Τύπου

Ένα αυτόνομο, ολοκληρωμένο, μουσικό περιοδικό -όχι μια μετάφραση του αμερικανικού Billboard- σε άμεση ωστόσο συνεργασία με αυτό, με αποκλειστική πρόσβαση σε όλο το δημοσιογραφικό υλικό του (κείμενα, βίντεο, μουσική, συνεντεύξεις, πρώτες μεταδόσεις κτλ) πριν ακόμα δημοσιευτεί.

To χθες: Η ιστορία του Billboard στην Ελλάδα.

Οι πρώτες αναφορές στα chart του Billboard έγιναν στην δεκαετία του '70. Το TOP 10 παρουσιάστηκε αργότερα από τον Γιάννη Πετρίδη. Ανακοίνωνε τακτικά στην εκπομπή του διάφορα στοιχεία.

Η ολοκληρωμένη παρουσίαση του TOP 10 (Singles & Albums) στην αρχή και αργότερα του ΤΟΡ 20, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1976 από την εκπομπή "Studio 344" την οποία παρουσίαζε ο Άκης Έβενηςστο Β Πρόγραμμα. Η μετάδοση γινόταν μια εβδομάδα νωρίτερα (κάθε Παρασκευή) από την επίσημη δημοσίευση του περιοδικού Billboard, επειδή ο Άκης Έβενης λάμβανε τον πίνακα κατ’ ευθείαν από την VOA (Voice Of America).

Το σήμερα: Το Billboard Greece είναι γεγονός.

Τέλη Φεβρουαρίου ξεκινάει τη λειτουργία του το Billboard Greece. Στο internet, στη διεύθυνσηwww.billboard.com.gr. Το Billboard Greece αποτελεί την ελληνική έκδοση του αμερικάνικου Billboard, ενός από τους μεγαλύτερους μουσικούς τίτλους παγκόσμια. Δεν θα αποτελεί φυσικά το Billboard Greece μία... μετάφραση του αμερικάνικου, αλλά ένα αυτόνομο, ολοκληρωμένο, μουσικό περιοδικό. Σε άμεση συνεργασία βέβαια με το αμερικάνικο Billboard διαθέτοντας αποκλειστική πρόσβαση σε όλο το δημοσιογραφικό υλικό του (κείμενα, βίντεο, μουσική, συνεντεύξεις, πρώτες μεταδόσεις κτλ) πριν ακόμα δημοσιευτεί.

Το Billboard Greece δεν θα έχει στεγανά και περιορισμούς στο μουσικό του προσανατολισμό. Το ρεπερτόριό του θα αφορά και την ελληνική και την διεθνή μουσική σκηνή και θα επεκτείνεται σε όλα, ανεξαιρέτως, τα είδη μουσικής.

Τί θα περιέχει στην ύλη του;

Συνεντεύξεις καλλιτεχνών -"γραπτές" αλλά και σε βίντεο - αποκλειστικές μεταδόσεις τραγουδιών, reviews συναυλιών σε real time, δισκοκριτικές, αφιερώματα και δίπλα σ’αυτά την πιο ενημερωμένη ατζέντα για όλες τις μουσικές εκδηλώσεις της πόλης.

Από το billboard.com.gr δεν θα λείπουν φυσικά τα δύο βασικά επίσημα αμερικάνικα charts, το "Billboard 200" και το "Hot 100".

Το Billboard Greece όμως θα είναι ένα εξωστρεφές περιοδικό. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ούτως ή άλλως διαδραστικότητα που προσφέρει το internet.

Θα διοργανώνει πρωτότυπα μουσικά events στην πόλη, θα συναντάει τους fans του στα πιο δημοφιλή στέκια, θα υποστηρίζει τις πιο δυναμικές συναυλίες και φεστιβάλ της πόλης αλλά και όλης της Ελλάδας.

Σύμβουλος έκδοσης στο Billboard Greece είναι ο Γιάννης Πετρίδης, με τη Μαρία Μαρκουλή και τον Δημήτρη Κανελλόπουλο δίπλα του. Τη δημοσιογραφική ομάδα του απαρτίζουν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του μουσικού ρεπορτάζ.

Η μουσική ενημέρωση θα είναι άμεση και, πάντοτε, έγκυρη.

Tο νέο τραγούδι της Έλενας Παπαρίζου 'Baby It's Over'


Ακούστε πρώτοι το νέο τραγούδι της Έλενας Παπαρίζου με τίτλο "Baby It's Over" που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στο MadWalk by Vodafone!
Το τραγούδι αποτελεί προάγγελο του τριπλού best of album που θα κυκλοφορήσει τέλος Μαρτίου από τη Sony Music.
Ακούστε το δυνατά! Τα σχόλια δικά σας!

Τι έγινε στο MadWalk by Vodafone


To πρώτο MadWalk by Vodafone είναι γεγονός! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το MAD και η Vodafone ένωσαν μόδα και μουσική και παρουσίασαν ένα φαντασμαγορικό show συνδυάζοντας τα fashion shows 8 κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών με live performances από 8 αγαπημένους καλλιτέχνες!
Με την επιμέλεια του Μιχάλη Πάντου, την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Ρήγου και οικοδέσποινες τη Βίκυ Καγιά και την Tamta, όσοι παρεβρέθησαν στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Ξιφασκίας στο Ελληνικό την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου έζησαν μια πραγματικά αξέχαστη βραδιά.
Την αρχή έκανε η Tamta ερμηνεύοντας το κομμάτι 'Tonight' που έγραψαν αποκλειστικά για το MadWalk by Vodafone οι Playmen και ο Claydee. Μροστά από τη σκηνή αποκαλύφθηκαν οι φωτεινοί διάδρομοι που διαμόρφωναν την πασαρέλα του MadWalk σε σχήμα σταυρού, ενώ επιβλητικά φωτορυθμικά και videos προετοίμασαν το κοινό για την φαντασμαγορική συνέχεια...
Τα fashion shows με τις συλλογές για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2011 των σχεδιαστών ξεκίνησαν με τον ταχύτατα ανερχόμενο και αγαπημένο σχεδιαστή των stars Βρεττό Βρεττάκο και τη μούσα του, την πάντα fashion-forwardΔέσποινα Βανδή που, απαστράπτουσα, ερμήνευσε ισορροπώντας πάνω σε μία τεράστια ντισκομπάλα την Αγγλική version του 'Όλο Λείπεις', 'Ι Believe It' αλλά και τη συνεργασία της με τον Schiller 'Sunday'.
Ακολούθησε η κολεξιόν του ταλαντούχου διδύμου της μόδας Mi-Ro σε μία δυναμική σύμπραξη με τουςOnirama οι οποίοι κλεισμένοι μέσα σε ένα λευκό "συρρικνωμένο" stage τραγούδησαν το καινούργιο τους τραγούδι 'Στη Χώρα των Τρελών' αλλά και το funky 'Word Up' των Cameo.
Στη συνέχεια, τη σκηνή κατέλαβαν οι χαρακτηριστικές minimal δημιουργίες του διεθνώς αναγνωρισμένουYorgos Eleftheriades που πλαισίωσαν ένα πρωτότυπο -και άκρως stylish- μουσικό δίδυμο: τον Μύρωνα Στρατή με την πολλά υποσχόμενη πρωτοεμφανιζόμενη Ilia Darlin οι οποίοι διασκεύσαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο το "Bittersweet Symphony" των The Verve και το "Every You Every Me" των Placebo.
Τη σειρά πήραν η Orsalia Parthenis -που συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη διαχρονική ελληνικότητα του οίκου Parthenis- μαζί με τις ξεσηκωτικές Μέλιsses που αφού μας μετέφεραν στυλιστικά στο Far West, ερμήνευσαν το 'American Woman' των 'The Guess Who' και το 'All Summer Long' του Kid Rock.
Το show κορυφώθηκε με τον ταυτισμένο με την εκλεπτυσμένη κομψότητα οίκο υψηλής ραπτικής Celia Kritharioti Haute Couture. Ο κορυφαίος Έλληνας star Σάκης Ρουβάς, πλαισιωμένος από τους Playmen στα decks, ερμήνευσε τα δύο νέα του dance τραγούδια 'Οι Δυο Μας' και 'Για μας', σε μία θεαματική, εκρηκτική, αξέχαστη performance, με special guests στο catwalk τη Βίκυ Καγιά (με μεγάλα μαύρα φτερά στους ώμους) και τη Δούκισσα Νομικού (με ένα υπέροχο νυφικό by Celia) που τράβηξαν, όπως ήταν φυσικό, όλα τα βλέμματα.
Ακολούθησε η συλλογή της σχεδιάστριας που έχει κατακτήσει τις διεθνείς αγορές, Mary Katrantzou, που παρουσίασε τις δημιουργίες της για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη συνοδεία των Matisse, οι οποίοι με το απαράμιλλο στυλ που τους χαρακτηρίζει ερμήνευσαν τα δικά τους "Sunny Day" και "Dancing With Myself".
Τη σκυτάλη στην πασαρέλα του MadWalk πήρε το avant-garde σχεδιαστικό δίδυμο Deux Hommes με εμπνευσμένες από ο ιταλικό σινεμά του ’60 δημιουργίες και περίτεχνα κοσμήματα της Έλενας Συράκα. Μαζί τους ο πλέον ανατρεπτικός και τολμηρός στυλιστικά Γιώργος Μαζωνάκης, ο οποίος έχοντας στο κυνήγι του μαυροντυμένους paparazzi και με μπλε (!) μαλλιά διασκεύασε το ιταλικό ‘Parole’ και έπειτα ισορροπώντας πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο ερμήνευσε τη δική του επιτυχία "Τα Ίσια Ανάποδα" σε μία live διασκευή του Mark F.Angelo.
Το τελευταίο fashion show ήταν εκείνο του Apostolou Mitropoulou που εντυπωσίασε με τις υπερρεαλιστικές, εκκεντρικές δημιουργίες του, ενώ η Έλενα Παπαρίζου μάγεψε με την ερμηνεία του 'Free Your Mind' των En Vogue, ενώ παρουσίασε και για πρώτη φορά το νέο της κομμάτι 'Baby It's Over', με τον Apostolo Mitropoulo καισε ρόλο DJ!
Τη βραδιά έκλεισαν η Shaya με το 'In Your Eyes' και οι Otherview με τα 'Runaway' και 'Hit The Road Jack' κρατώντας την ενέργεια στα ύψη. Όλα τα μοντέλα των σχεδιαστών περπάτησαν ακόμα μία φορά το MadWalk, ενώ glitter και χαμόγελα πλυμμήρισαν την αίθουσα.
Και του χρόνου!
Το πρώτο fashion music project MadWalk by Vodafone έρχεται στον ΑΝΤ1 την Πέμπτη 10/2 στις 21:00 και στοMAD TV το Σάββατο 12/2 στις 20:30 και σε επανάληψη την Κυριακή 13/2 στις 14:00.
Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το MadWalk by Vodafone και επισκεφθείτε το www.madwalk.gr για περισσότερες!

Σήμερα - 3 Φεβρουαρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Σταμάτης, Σταματία, Συμεών, Ασημάκης, Ασημίνα



Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1809: Γεννιέται ο γερμανός συνθέτης Jacob Ludwig Felix Mendelssohn.(θαν.4/11/1847)

1960: Δημιουργείται από τον Frank Sinatra η δισκογραφική Reprise Records.

1990: Γεννιέται ο Sean Kingston, Τζαμαϊκανος ράπερ. (Beautifull Girls, Take You There)

1993: Η Gloria Estefan έχει το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

1996: Ο B.B. King εμφανίζεται σαν guest star στη σειρά του CBS "Touched by an Angel".



Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1823: Οι Κρητικοί εξεγείρονται εναντίον των Τούρκων και τους αναγκάζουν να κλειστούν στα φρούρια Καστελίου και Γραμβούσας. Οι πολιορκούμενοι αποδεκατίζονται από επιδημία πανώλης.

1908: Ο Γιώργος Καλαφάτης ιδρύει τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών (ΠΟΑ), μετέπειτα Παναθηναϊκό.

1952: Ο ραδιοσταθμός των Παρισίων μεταδίδει ότι ο Σύνδεσμος Σουηδών Λογοτεχνών πρότεινε τον Νίκο Καζαντζάκη για το λογοτεχνικό βραβείο Νόμπελ.

1966: Το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη. Είναι η πρώτη ομαλή προσεδάφιση στη Σελήνη, που άνοιξε τον δρόμο για τις επανδρωμένες πτήσεις των Αμερικανών.

1970: Η ΕΟΚ διακόπτει τις διαπραγματεύσεις ένταξης της Ελλάδας, μέχρις ότου αποκατασταθεί η Δημοκρατία στη χώρα.

Επιστροφή του 'Chart Show'


Το «Chart*Show – Your Countdown», έρχεται και πάλι στη συντροφιά μας, από την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 21:20', για μια ξεχωριστή αντίστροφη μέτρηση γεμάτη ρυθμό, ανατροπές, εκπλήξεις και πολλή αγωνία!
Παρουσιάστρια της εκπομπής είναι η Ναταλία Γερμανού, ενώ την αντίστροφη μέτρηση του Top 30 επιμελούνται οι δύο ειδικοί της εκπομπής, ο Πέτρος Δραγουμάνος και ο Κώστας Ζήκος.

Η εκπομπή της Κυριακής θα καταπιαστεί με τα Top 30 τραγούδια της χρονιάς που πέρασε.

Η Ναταλία Γερμανού θα υποδεχτεί στο στούντιο της εκπομπής τονΒαλεντίνο, την Αθηναϊδα Νέγκα, την Μαίρη Συνατσάκη και τον Μίλτο Καρατζά για να κάνουν μαζί την αντίστροφη μέτρηση και να σχολιάσουν το Top 30.

Μουσικοί προσκεκλημένοι θα είναι οι «Μέλισσες», ο Μύρωνας Στρατής, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Μίχας και ο Ησαϊας Ματιάμπα για τους οποίους και θα περιμένουμε να δούμε αν θα περιλαμβάνονται στο Top 30.

Νέα στήλη: Μουσικοθήκη....όπως λέμε βιβλιοθήκη


Σας καλοσωρίζω στη νέα εβδομαδιαία στήλη του πρώτου μουσικού site, music.net.cy. «Μουσικοθήκη.... όπως λέμε βιβλιοθήκη» λοιπόν, πρόκειται για μια στήλη που στόχο έχει να παρουσιάζει κάθε εβδομάδα ένα τραγούδι-βίντεο με αρκετά tips και προσωπικά σχόλια που αφορούν το κομμάτι αλλά και τον τραγουδιστή τον ίδιο. Τα δικά σας σχόλια σαφώς και είναι ευπρόσδεκτα.
Το πρώτο τραγούδι που θα βάλουμε στην μουσικοθήκη μας θα είναι το «Αγάπη είναι εσύ». Το στοιχείο που με έκανε να διαλέξω αυτό το τραγούδι είναι κυρίως ο στίχος του. Όταν το άκουσα για πρώτη φορά είπα, «ΟΚ, άλλο ένα τραγούδι της Βίσση», και αμέσως άλλαξα σταθμό.

Τη δεύτερη φορά που το άκουσα ήταν πάνω στη στιγμή που έλεγε για το σουσάμι στις σχισμούλες των δοντιών σου. Εκεί με κέρδισε, το άκουσα όλο και ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι τους στίχους τους έχει γράψει ο Νίκος Καρβέλας. Πράγματι μετά από σύντομη μελέτη στο ίντερνετ διαπίστωσα ότι αυτός κρύβεται πίσω από την τελευταία δισκογραφική δουλειά της Άννας Βίσση.
Γιάννος Δημητρίου
mousikothiki@hotmail.com

Ακούστε το τραγούδι Live απο το Αθηνών Αρένα:

'Γράψε ένα τραγούδι για την Άννα' για ακόμα δύο βδομάδες...


Ο ομώνυμος διαγωνισμός παίρνει παράταση, όπως αποκαλύπτει η Άννα Βίσση μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα, για ακόμα δύο βδομάδες.
Μέρα λήξης του διαγωνισμού "Γράψε ένα τραγούδι για την Άννα" θα είναι η μέρα των ερωτευμένων, 14 Φεβρουαρίου. Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει μέρος στο rockumentary της Άννας Βίσση που θα ξεκινήσει το Μάρτιο.

Δείτε το video...

Τέλος οι White Stripes!


Μια ανακοίνωση στο site της δισκογραφικής Third Man Records επιβεβαίωνε ότι τα μέλη των White Stripes, Jack και Meg White αποφάσισαν να χωρίσουν για πάντα τους καλλιτεχνικούς τους δρόμους.
Jack White – Meg White σημειώσατε…τέλος.