26 Σεπ 2011

Αύριο το νέο single των Goin' Through


Αύριο κυκλοφορεί το ολοκαίνουριο single των Goin' Through...
"Κάτι μοναδικό" πρόκειται να καταλάβει τα ελληνικά ραδιόφωνα αύριο, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και δεν είναι άλλο από το ολοκαίνουριο single των Goin' Through. Παράλληλα με τα ραδιόφωνα το τραγούδι θα ακούγεται αποκλειστικά και από την ιστοσελίδα του συγκροτήματοςwww.gointhrough.com .
Το ξεχωριστό με το ολοκαίνουριο αυτό τραγούδι είναι η συνεργασία του συγκροτήματος με την νέα, ωραία και φρέσκια στο χώρο, Ελισάβετ Σπανού. Αυτό κάνει την αυριανή αποκάλυψη ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.
Το νέο single "Κάτι μοναδικό" θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή σε όλα τα καταστήματα από τις 10 Οκτωβρίου, απ΄την Universal, την DefJam και το FAMILY.
Από τον Γρηγόρη Ραγκούση

Billboard : Πρωτιές από το 2000 μέχρι σήμερα (26/09)


Τι ήταν πρώτο σαν σήμερα; Κάθε βδομάδα θα ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο και θα βλέπουμε τις μουσικές πρωτιές του τότε αλλά και του τώρα! Δείτε, επίσης, τα άρθρο μας για τις05/0912/09 και 19/09
Σχετικά με τα τραγούδια της προηγούμενης εβδομάδας δεν βρίσκουμε κάποια σημαντική διαφορά! Αυτό ωφείλεται στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν ήταν μόνο μια βδομάδα στην κορυφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Moves Like Jagger! Βρίσκεται για 2η συνεχόμενη εβδομάδα πρώτο ενώ παλιότερα ήταν ακόμα μια φορά στο νούμερο ένα (05/09) μέχρι που έπεσε στην δεύτερη θέση (12/09) λόγω τουSomeone Like You της Adele για να ξαναανέβει την αμέσως επόμενη βδομάδα λόγω πτώσης της Adele στο νούμερο 2! Αρχίζουμε, λοιπόν, από τα πιο πρόσφατα μέχρι τα παλιότερα! Ξεκινάμε από το 2011:
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
Από τον Αλέξανδρο Παντελάκη

www.tralala.gr

Vanessa feat. Marcko "Oh lala" Νέο κομμάτι από τη Βανέσσα Αδαμοπούλου!



Η Βανέσσα Αδαμοπούλου, μετά από μία μικρή παύση από τα μουσικά δρώμενα, επιστρέφει με νέο κομμάτι αυτή τη φορά στα αγγλικά.
Σε σύνθεση και στίχους του Axel Dario, του Ρουμάνου συνθέτη επιτυχιών,  του Άρη καλημέρη, μάνατζερ, συνθέτη και στιχουργού πολλών μεγάλων hit, η Βανέσσα βρήκε αυτό που έψαχνε τόσο καιρό  για να κάνει την δυναμική της επιστροφή.
Το τραγούδι έχει τίτλο "Oh lala" και είναι σε συνεργασία με τον Ρουμάνο τραγουδιστή "Marcko" o οποιός είναι το νέο project του γνωστού μάνατζερ Αρη καλημέρη.
Το κομμάτι θα κυκλοφορίσει αρχικά στα αγγλικά ενώ αργότεραθα βγεί και η Ελληνική version του.

Η επίσημη κυκλοφορία του "Oh lala" έγινε πριν λίγο καιρό από τη Red clover media, τη Ρουμάνικη δισκογραφική που εμπιστεύτηκε αρχικά αυτό το νέο project, με το τραγούδι να έχει ήδη υπογραφεί στη Ρωσία.
Αναμένουμε για νεότερα, ενώ όσοι άκουσαν το κομμάτι μιλάνε για το νέο hit που θα ταράξει τα νερά ενώ σύντομα αναμένεται και το βίντεο κλίπ.

www.tralala.gr

Πάρτε μια γεύση από το νέο ντουέτο Στέλιου Ρόκκου – Δήμου Αναστασιάδη!


Με αφορμή τη φετινή συνεργασία τους στα «Αστέρια» Γλυφάδας, ο Στέλιος Ρόκκος κι ο Δήμος Αναστασιάδης ενώνουν τις φωνές τους σε ένα μοναδικό ντουέτο.
Πάρτε μια γεύση από το ντουέτο τους με τίτλο «Με σένα πλάι μου» όπως το ερμήνευσαν στις πρόβες των εμφανίσεών τους που ξεκινούν απόψε. Τους στίχους υπογράφει η Βίκυ Γεροθόδωρου παρέα με τον Στέλιο Ρόκκο, ο οποίος έχει γράψει και τη μουσική.
www.tralala.gr

Ακυρώνεται ο γάμος της Kim Kardashian;


Πολλές φορές η υπερβολική έκθεση στα media, δεν είναι ιδιαίτερα καλή για «ένα απλό παιδί από την Minesota» σαν τον σύζυγο της Kim Kardashian, Kris Humphries.
Οι δηλώσεις του μπασκετμπολίστα των New Jersey Nets, Kris Humphries για την υπερβολική δημοσιότητα που πήρε ο αρραβώνας του με την reality star Kim Kardashian προκάλεσαν υποψίες για πιθανή ακύρωση του γάμου τους.

Ο Humphries δήλωσε: Είναι υπερβολικό όταν βλέπεις κάθε μέρα να έχουν κατασκηνώσει έξω από το ξενοδοχείο σου 200 άτομα. Δεν μιλάμε για φωτογράφους, μιλάμε για fans! Ήταν 200 άτομα κάθε μέρα που κατασκήνωναν στον δρόμο, μαζί με τους φωτογράφους. Αυτό είναι λίγο υπερβολικό για ένα απλό παιδί από την Minesota.»

Αμέσως η πλευρά της Kim Kardashian διέψευσε τις φήμες περί ακύρωσης του γάμου, αναφέροντας ότι « Η Kim προσπαθεί να δείξει στον Kris ότι δεν μπορεί να λέει στα media ότι του έρχεται στο μυαλό.

Rihanna: We Found Love - Πρεμιέρα για το single


O “οργασμός» νέων κυκλοφοριών της Rihanna δεν έχει σταματημό! Το νέο της single με τίτλο “We Found Love” σε παραγωγή του βρετανού dj Calvin Harris έκανε χθες την πρεμιέρα του από το βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό Capital FM ενώ το νέο της album θα κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου 2011.
Στο νέο της single η Rihanna ακούγεται έτοιμη να κατακτήσει ξανά τα dancefloors με ένα club friendly beat και αισιόδοξους στίχους όπως: «Yellow diamonds in the light; And we're standing side by side. As your shadow crosses mine; What it takes to come alive.".

Η ίδια πάντως, μέσα από το Twitter περίγραψε το νέο της album ηχητικά ως “GangstaR”.

Red Hot Chili Peppers: I 'm with you


Το πολυαναμενόμενο νέο studio album των Red Hot Chili Peppers κυκλοφόρησε στις 29 Αυγούστου από τη Warner Bros. Records σε παραγωγή Rick Rubin.
Οι Red Hot Chili Peppers είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της rock, έχουν σημειώσει πωλήσεις άνω των 60 εκατομμυρίων, έχουν στην κατοχή τους 5 φορές πλατινένια LPs, έχουν κερδίσει 6 βραβεία Grammy και τo νέο τους, 10ο studio album I’ m with you μόλις κυκλοφόρησε!

Τα τραγούδια που περιλαμβάνει το I’ m with you είναι τα εξής:

“Monarchy of Roses”
“Factory of Faith”
“Brendan’s Death Song”
“Ethiopia”
“Annie Wants a Baby”
“Look Around”
“The Adventures of Rain Dance Maggie”
“Did I Let You Know”
“Goodbye Hooray”
“Happiness Loves Company”
“Police Station”
“Even You Brutus?”
“Meet Me at the Corner”
“Dance, Dance, Dance”

Το νέο album ηχογραφήθηκε στο East West στο Los Angeles και στο Shangri-la στο Malibu. Την παραγωγή υπογράφει ο Rick Rubin, ο οποίος έχει κάνει την παραγωγή και των 5 προηγούμενων albums του συγκροτήματος:
2006 Stadium Arcadium,
2002 By The Way,
1999 Californication,
1995 One Hot Minute,
1991’s Blood Sugar Sex Magik,
ενώ τη μίξη του album έχουν κάνει ο Andrew Scheps και ο Greg Fidelman.

Το I’m With You είναι το πρώτο album του συγκροτήματος μετά το διπλό Stadium Arcadium το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία κάνοντας το ντεμπούτο το στο νούμερο ένα των charts σε 28 χώρες σε όλο των κόσμο συμπεριλαμβάνων των Η.Π.Α.

Οι Red Hot Chili Peppers είναι οι :
singer - Anthony Kiedis,
bassist - Flea,
drummer - Chad Smith,
guitarist - Josh Klinghoffer

Επισκεφθείτε επίσης:
www.redhotchilipeppers.com
www.facebook.com/redhotchilipeppers
www.twitter.com/chilipeppers

Αισιοδοξία για μακροζωία


Είστε από αυτούς που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο; Κακώς, γιατί τότε δεν θα ζήσετε πολλά χρόνια....
Ευτυχία ίσον μακροζωία. Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί άνθρωποι ξέρουν από προσωπική εμπειρία: όσο πιο ξέγνοιαστος και χαρούμενος είναι κανείς, τόσο πιο υγιής είναι και τόσο περισσότερο ζει. Αντίθετα, οι μόνιμα αγχωμένοι και απαισιόδοξοι κινδυνεύουν με πρόωρο θάνατο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Εντ Ντίνερ του πανεπιστημίου του Ιλινόις, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη -τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα του είδους της- στο περιοδικό της Διεθνούς Ένωσης Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (ΙΑΑΡ) "Applied Psychology: Health and Well-Being", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, έκαναν μια εξονυχιστική ανάλυση και συγκριτική αξιολόγηση περισσότερων από 160 επιστημονικών ερευνών, που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα διεθνώς αναφορικά με τη σχέση της αισιοδοξίας/απαισιοδοξίας με την υγεία και την μακροζωία.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι υπάρχει μια σαφής συσχέτιση ανάμεσα στη θετική και αισιόδοξη νοητική στάση και οπτική "γωνία" για τη ζωή, από τη μια, και στην υγεία και το προσδόκιμο ζωής, από την άλλη. Όπως είπαν, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια και με καλύτερη υγεία, σε σχέση με όσους συστηματικά βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο. Η σχέση αυτή είναι πιο στενή και από τη σχέση ανάμεσα στην παχυσαρκία και στη μείωση της διάρκειας της ζωής.

«Σχεδόν σοκαρισμένος και σίγουρα έκπληκτος από το πόσο ξεκάθαρα είναι τα στοιχεία», δήλωσε ο Ντίνερ. Αν και, όπως είπε, λίγες μελέτες κατέληξαν σε αντίθετα συμπεράσματα, «η συντριπτική πλειονότητα των μέχρι τώρα ερευνών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ευτυχία συνδέεται με την υγεία και την μακροζωία». Ενδεικτικά, ανέφερε μια μελέτη μεταξύ 5.000 φοιτητών, διάρκειας πάνω από 40 χρόνια, που διαπίστωσε ότι οι πιο πεσιμιστές έτειναν να πεθαίνουν πιο νωρίς.

Εξάλλου, εργαστηριακά πειράματα, με ζώα και ανθρώπους, έχουν δείξει αναμφίβολα ότι όσοι βιώνουν συνθήκες στρες απελευθερώνουν στον οργανισμό τους περισσότερες επιβλαβείς ορμόνες, με συνέπεια να εξασθενεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Όπως είπε ο Ντίνερ, είναι καιρός πια η ευτυχία και η αποφυγή του χρόνιου άγχους και της κατάθλιψης να προστεθεί στον κατάλογο των παραγόντων εκείνων που προάγουν την υγεία και την μακροζωία, μαζί με την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, το κόψιμο του τσιγάρου, τη σωστή διατροφή, την σωματική άσκηση κ.ά. Αντίθετα, το μόνιμο άγχος, η έλλειψη ευχαρίστησης στις καθημερινές δραστηριότητες και η συστηματική απαισιοδοξία επιδεινώνουν την υγεία και αφαιρούν χρόνια ζωής. «Η ευτυχία δεν μπορεί να κάνει μαγικά, όμως τα στοιχεία δείχνουν πια ξεκάθαρα ότι μειώνει τις πιθανότητες να αρρωστήσει κανείς και να πεθάνει νέος», υπογράμμισε ο Αμερικανός ψυχολόγος.

Πηγή: newsit.gr

Τα καλύτερα-χαμένα albums της pop!


Πρόσφατα ο rapper 50 Cent αποκάλυψε πως το νέο του album “Black Magic” είναι πολυ πιθανό να μην κυκλοφορήσει και ο ίδιος να στραφεί σε μια πιο old school hip hop κατεύθυνση. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η κυκλοφορία ενός album ματαιώνεται. Το MTV ανέτρεξε στα κρυφά συρτάρια της pop δισκογραφίας και βρήκε τα καλύτερα albums που δεν ακούστηκαν ποτέ!(μέχρι Σήμερα τουλάχιστον)...
Beach Boys –Smile
Ήταν το 1966 όταν οι  Beach Boys είχαν σκοράρει ένα classic hit, το περιβόητο “Good Vibrations”. Ο frontman τους,  Brian Wilsonδήλωνε τότε ότι το επόμενο τους album θα ήταν «μια εφηβική συμφωνία προς τον Θεό!». Οι αλλεπάλληλοι τσακωμοί τους όμως και η διάλυση τους μερικά χρόνια αργότερα, εμπόδισε τηνενσαρκωση αυτού του φιλόδοξου project. Το 2004 έχονταςαναρρώσει απο μια κρίση νευρικού κλονισμού, ο  Brian Wilson ως solo καλλιτέχνης πια έβαλε μπρός το “Dumb Angel”, όπως λεγόταν το  album που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά, με οριστικό τίτλο “Smile”.

Dr Dre –Detox
Αφού δημιόυργησε το  album-ορόσημο της  hip hop, το “The Chronic” o Dre ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε ένα  follow-up με προσωρινό τίτλο “Detox”. Σύντομα όμως το όνομα του Dr Dreέγινε περιζήτητο στην παραγωγή  hip hop albums και τα solo σχέδια του βρέθηκαν σε τέλμα. Έχουν περάσει πλεόν 10 χρόνια σκληρής δουλείας και παράλληλης δημιουργίας…hip hop λαμπερών αστέρων και λέγεται πως το  Detox θα κυκλοφορήσει επιτέλους μέσα στο 2010. Ίσως...

RZA –The Cure
Ο Guru της hip hop  κολλεκτίβας των Wu-Tang Clan(GZA,RZA,Method Man, Ghostface Killah, Raekwon) είχε αστειευτεί κατά καιρούς σε συνεντεύξεις λέγοντας πως έχει συγκεντρώσει μερικά από τα πιο τρελά και πειραματικά του  beatsγια την ηχογράφηση ενός solo project με την επωνυμία “The Cure”. Τελικά το 1998 κυκλοφόρησε η πρώτη του  solo δουλειά,το “Bobby Digital In Stereo” που σύστηνε στο κοινό την εναλλακτική του personα, τον εκκεντρικό Bobby Digital Τα επόμενα χρόνια ο συνθέτης/παραγωγός RZΑ, έβγαλε ένα ακόμα  album ως Bobby Digital, και το project “The Cure” ξεχάστηκε, ίσως για πάντα...

Panic! At The Disco
Καυτοί από τον πυρετό της επιτυχίας του πρώτου τους album “A Fever You Can`t Sweat Out!Panic!” οι Panic! At The Disco το 2007 μεταφέρθηκαν σε studio αγνώστων στοιχείων για να δημιουργήσουν ένα εξίσου αξιόλογο follow-up album. To τελικό αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Σύμφωνα με τα μέλη του συγκροτήματος, ο ήχος των  νέων τραγουδιών θύμιζε «soundtrack ταινίας». Κατέληξαν πίσω στην γενέτειρα τους, στο  Las Vegas, όπου και ηχογράφησαν νέα τραγούδια με πιο mainstream κατεύθυνση. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το επιτυχημένο όπως αποδείχθηκε “Pretty.Odd”. Η προηγούμενη προσπάθεια τους ποτέ δεν μάθαμε που κατέληξε...

Οι ρίζες του σύγχρονου Remix


Μουσικολογία: μόνιμη στήλη. Γράφει ο αρχισυντάκτης του music.net.cy και melodia.com.cy Μάριος Παπασάββας...
100 περίπου χρόνια πριν, ένας Ιταλο-Γερμανός πιανίστας και συνθέτης είχε γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Sketch of a new Aesthetics of Music». Στο βιβλίο αυτό ο ανήσυχος συνθέτης εξέφραζε την άποψη ότι ούτε λίγο ούτε πολύ η μουσική όπως την ξέρουμε έχει φτάσει σε ένα σημείο κορεσμού. Ότι υπήρχε να γραφτεί στα πλαίσια της κλασσικής αρμονίας είχε ήδη γραφτεί. Κάθε πιθανός συνδυασμός νοτών, συγχορδιών είχε ήδη χρησιμοποιηθεί. Για αυτό τον λόγο είναι, έλεγε το 1904 ο Busoni, απαραίτητο να στραφούμε στην σύνθεση του ίδιου του ήχου, να χρησιμοποιήσουμε δηλαδή άλλους, διαφορετικούς ήχους και ακούσματα.

Και αυτό ακριβώς κάναμε. Οι συνθέτες άρχισαν να χρησιμοποιούν ήχους από καμπάνες, κρόταλα, βαρέλια για να δημιουργήσουν νέα ακούσματα και να ξεφύγουν από το συνηθισμένο.

Στην προσπάθεια να ξεφύγουμε από το συνηθισμένο και να ανανεώσουμε τον ήχο που δεν μας κινεί το ενδιαφέρον πια, είναι που βρίσκεται η ουσία και ο λόγος ύπαρξης αυτού που σήμερα ονομάζουμε Remix.

Το remix είναι μια διασκευή ενός τραγουδιού, διαφορετική από την αρχική. Ο remixer χρησιμοποιεί την μίξη ως μέσο για να αφαιρέσει ή να προσθέσει στοιχεία, να πειραματιστεί με τον ρυθμό, να δώσει άλλο ύφος. Μερικοί remixers κάνουν ριζικές αλλαγές στην ενορχήστρωση του κομματιού και άλλοι πάλι πολύ λίγες. Σε πολλές περιπτώσεις τραγούδια που δεν είχαν και τόσο μεγάλη επιτυχία στην πρώτη τους κυκλοφορία, κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό με την δεύτερη, remix-αρισμένη του εκδοχή.

Το remix δεν είναι κάτι καινούργιο. Ήδη από τις δεκαετίες του 1940 και 1950 μουσικοί παραγωγοί ασχολούνταν με την αναδόμηση μουσικών κομματιών κόβοντας και κολλώντας σε διαφορετική σειρά την μαγνητική ταινία στην οποία ήταν γραμμένα!

Οι νέες τεχνικές του remix άρχισαν αν εφαρμόζονται περίπου στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και έχουν τις ρίζες τους στην μακρινή Τζαμάικα. Στο νησί του Ειρηνικού υπάρχει μια τεράστια χορευτική παράδοση και μια πλούσια μουσική κληρονομιά με μουσικά είδη όπως ska, rocksteady, reggae και dub. Τις τελευταίες δεκαετίες λοιπόν ντόπιοι μουσικοί, ιδιοφυίες στην μίξη έβρισκαν τόπους να «ανασυντάσσουν» τραγούδια για να ικανοποιούν τις χορευτικές ανάγκες του κοινού τους. Παραγωγοί όπως οι Ruddy Redwood,King Tubby, Lee “Scratch” Perry έκαναν διάσημες διασκευές των reggae τραγουδιών τους χρησιμοποιώντας τεχνικές για κόψιμο ξεχωριστών οργάνων, αλλαγή του ηχοχρώματος και δημιουργώντας κάποια από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εφέ (echo, reverberation, delay κλπ).

Παράλληλα στις ντισκοτέκ των μεγάλων πόλεων οι DJs προσπαθούσαν χρησιμοποιώντας τις τεχνικές remix να κρατήσουν το ενδιαφέρον στο κοινό τους και να κάνουν τον κόσμο να χορέψει περισσότερο.

Με την έλευση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών τα πράγματα πλέον είναι απλά και οι περιορισμοί ελάχιστοι. Κάθε παραγωγός μπορεί να δημιουργήσει τα πιο ακραία, ή τα πιο απλά εφέ και να τα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει μια νέα εκδοχή ενός τραγουδιού.
 
Μάριος Παπασάββας
marios@scenariogroup.com

Σήμερα - 26 Σεπτεμβρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...

Γιορτάζουν:  Δεν υπάρχουν
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης,Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς,Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών



 Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :


1957: Κάνει πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ το West Side Story, ένα από τα κορυφαία μιούζικαλ όλων των εποχών.

1969: Οι Beatles κυκλοφορούν το δίσκο τους «Abbey Road».

1988: Το "Talk Is Cheap" κυκλοφορείτε από τον Keith Richards. Ήταν το πρώτο του σόλο άλπουμ. 

1997: Το τραγούδι του  Elton John's "Candle In The Wind 1997" που γράφτηκε για την Πριγκίπισσα Νταιάνα κάνει πωλησείς 300-000 αντιτύπων την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του στη Ιαπωνία.



 Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα : 

1905: Ο νεαρός φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει την ειδική θεωρία της σχετικότητας.

1941: Ο Σούπερμαν κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων.

1944: Υπογράφεται στην Καζέρτα της Ιταλίας η «Συμφωνία της Καζέρτας», ανάμεσα στους Σαράφη, Ζέρβα και Σκόμπυ, που προβλέπει ότι όλες οι ανταρτικές δυνάμεις που δρουν στην Ελλάδα τίθενται υπό τις διαταγές της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου.

2000: Το επιβατηγό πλοίο «Εξπρές Σαμινα» βυθίζεται στ' ανοιχτά της Πάρου, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 80 άτομα.