20 Απρ 2011

Ρεκόρ πωλήσεων από τους Foo Fighters- Gorillaz κατά την Record Store Day


H 16η Απριλίου, έχει οριστεί ως η μέρα των ανεξάρτητων δισκοπωλείων, ή αλλιώς, Record Store Day, με πολλούς καλλιτέχνες να έχουν καθιερώσει ξεχωριστές κυκλοφορίες σπάνιων τραγουδιών μόνο γι` αυτή την μέρα.
Τα limited edition albums των Foo Fighters (“Medium Rare”) και Gorillaz (“The Fall”), που κυκλοφόρησαν σε μορφή βινυλίου, ήταν τα πιο δημοφιλή, ενώ από τα singles, το “Keep Yourself Alive” των Queen που επανακυκλοφόρησε και τα ακυκλοφόρητα “Supercollider” και “The Butcher” των Radiohead, είχαν τις περισσότερες πωλήσεις.
Συνολικά, κατά την διάρκεια της Record Store Day 2011, πωλήθηκαν περισσότερα albums και singles απ` όσα πωλήθηκαν συνολικά όλη την περσινή χρονιά, ενώ σε σχέση με την αντίστοιχη Record Store Day του 2010, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20. Εσείς ποιο δίσκο αγοράσατε τελευταία;

Το “Judas” της Lady Gaga προκαλεί την αντίδραση της καθολικής εκκλησίας!


Η Lady Gaga γνωρίζει πλέον καλά την τέχνη της πρόκλησης, αλλά και το πώς να δημιουργεί έντονες συζητήσεις γύρω από κάθε της κίνηση.
Το “Judas” είναι το νέο της single και video και είναι γεμάτο από πολλές θρησκευτικές αναφορές, από την πλευρά της Μαρίας Μαγδαληνής.
Με στίχους όπως «When he comes to me, I am ready/ I'll wash his feet with my hair if he needs/ Forgive him when his tongue lies through his brain/ Even after three times, he betrays me/ I'll bring him down, a king with no crown..." προκάλεσε την οργή της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, που αμέσως εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Αυτό είναι ένα τεράστιο ατόπημα από την Lady Gaga. Ντύνεται σαν καλόγρια, καταπίνει το κομποσκοίνι (Rosary). Δημιουργεί μια καρικατούρα του εαυτού της, μπλέκοντας μέσα και την θρησκεία.».
Παρ` όλα αυτά, η σκηνοθέτης του video, Laurieann Gibson υπερασπίστηκε την δουλειά της, υποστηρίζοντας ότι δεν άγγιξε καθόλου ευαίσθητα θρησκευτικά θέματα: «Υπήρχαν δυο διαφορετικές απόψεις κατά την δημιουργία του video και εγώ στο τέλος είπα: «Δεν θέλω να τα βάλω με τον Θεό!». Ηκεντρική ιδέα του video αναφέρεται στον Ιούδα, στο σκοτάδι, στον εχθρό που κρύβουμε μέσα μας. Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον προσωπικό μας «Ιούδα» μπορούμε να βγούμε ξανά στο φώς!»

To "Judas" video της Lady Gaga μέσα στο Πάσχα;


H Lady Gaga σκοπεύει να τραβήξει στα άκρα την πρόκληση και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από το νέο της single “Judas”. 
 Σύμφωνα με δημοσίευμα του NME, το video θα κυκλοφορήσει μέσα στο Πάσχα, με την Lady Gaga στο ρόλο της Μαρίας Μαγδαληνής και τον ηθοποιό Norman Reedus στο ρόλο του Ιούδα.
Στον απόηχο των θρησκευτικών αντιδράσεων για το video του “Judas”, ο Bill Donahue, πρόεδρος της Λίγκας  των Καθολικών για τα Θρησκευτικά και Πολιτικά δικαιώματα, δήλωσε στην εφημερίδα The Mirror: «Η Lady Gaga προσπαθεί να κλέψει εικόνες από την χριστιανική λατρεία για να καλύψει τις χωρίς ταλέντο, βαρετές και ανόητες ερμηνείες των τραγουδιών της.»
Στο μεταξύ, σε άλλα Gaga news, η 25χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι κατά την ηχογράφηση του  album της, συνεργάστηκε με τον κιθαρίστα των Queen, Brian May, στο κομμάτι “You & I”.

O Robert Pattinson πρωταγωνιστής σε εντυπωσιακή μουσική βιογραφία!


Ο Robert Pattinson εξετάζει πολύ σοβαρά την πιθανότητα να ενσαρκώσει στην μεγάλη οθόνη τον αδικοχαμένο Jeff Buckley.
O Buckley έφυγε από την ζωή το 1997, σε ηλικία 31 ετών από πνιγμό αφήνοντας πίσω του δυο κλασσικά albums, το Grace” και το ανολοκλήρωτο “My Sweetheart The Drunk”.
Ο Robert Pattinson μόλις φέτος τον Ιανουάριο δέχθηκε πρόταση να υποδυθεί τον Jeff Buckley στην μεγάλη οθόνη, αλλά ακόμα έχει αρκετές αμφιβολίες. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Philippine Daily Inquirer είπε: «Δεν ξέρω αν μπορώ να τα καταφέρω. Η φωνή του είναι μοναδική, δεν νομίζω ότι μπορώ να τραγουδήσω τόσο όμορφα. Επίσης και ο τρόπος της κιθάρας του είναι χαρακτηριστικός, δεν ξέρω αν μπορώ να παίξω τόσο «έντονα» και συναισθηματικά όπως εκείνος.»
Πάντως, ο Pattinson δεν το βάζει κάτω, καθώς πρόσφατα επισκέφθηκε την μητέρα του Jeff Buckley και μίλησε μαζί της για τον ρόλο. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιθυμεί να μιμηθεί απλά έναν τόσο σπουδαίο μουσικό επί της οθόνης, αλλά να μεταδώσει, μέσα από το σωστό σενάριο, το μήνυμα της μουσικής του. Για τον ίδιο ρόλο υποψήφιος είναι και ο James Franco, πρωταγωνιστής της ταινίας “127 Hours” και παρουσιαστής των φετινών Oscars!

Οι Black Eyed Peas ιδρύουν την δική τους μουσική ακαδημία!


Οι Black Eyed Peas δημιούργησαν την δική τους σχολή στην Νέα Υόρκη, με στόχο να εισάγουν τους νεαρούς σπουδαστές στην σύγχρονη οπτικοακουστική τεχνολογία.
 Για να επιτύχουν αυτό τον στόχο, οι Black Eyed Peas ένωσαν τις δυνάμεις της φιλανθρωπικής τους οργάνωσης, Peapod Foundation με την εταιρεία-κολοσσό στον χώρο του software, Adobe Systems Inc.
To συγκρότημα έχει ήδη ανοίξει τρεις σχολές- Youth Voices Academies όπως αποκαλούνται- στην California και από τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της νέας τους μουσικής σχολής στο Manhattan της Νέας Υόρκης. Σε μήνυμα του ο will.i.am δήλωσε: «Ο δρόμος των επιτυχιών  μας άνοιξε με την βοήθεια πολλών  γενναιόδωρων ανθρώπων που πίστεψαν στο πάθος μας για την μουσική.
 Η δημιουργία αρχικά και πλέον, η επέκταση των Peapod Adobe Youth Voices academies είναι ένας τρόπος για να μεταφέρουμε αυτή την ευεργεσία στις νεότερες γενιές. Στόχος μας είναι να δώσουμε τις κατάλληλες υποδομές και την ενθάρρυνση σε νέους ανθρώπους με ταλέντο.» Η ακαδημία θα δέχετε νέους ηλικίας 13-19 ετών. Ενδιαφέρεστε;

Η Βίσση ξεφάντωσε με τους Onirama


Η Άννα Βίσση βρέθηκε στο Gazoo, το μαγαζί που τραγουδούσαν οι Onirama. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Θοδωρής Μαραντίνης, προσκάλεσε τη Βίσση να ανέβει στην πίστα για να τραγουδήσει, ενώ η Άννα φρόντισε να κάνει στους μουσικούς μαθήματα... μουσικής!
Στο τέλος της performance που έδωσε η Άννα, αντάλλαξε ένα αισθησιακό φιλί με τον Μαραντίνη, που προκάλεσε τα σχόλια του κοινού, καθώς και ποικίλες αντιδράσεις!

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους, ήταν και η Σίσσυ Χρηστίδου, σύζυγος του τραγουδιστή των Oniramaμ η οποία δεν φάνηκε να ενοχλήθηκε καθόλου από το φιλί που αντάλλαξε με την Βίσση. Μάλιστα, και η ίδια φρόντισε να αποθανατίσει τη σκηνή, βγάζοντας φωτογραφία το γεγονός.

Το αξιοσημείωτο της βραδιάς συνέβη όταν η Άννα Βίσση κάλεσε τους μουσικούς να παίξουν τις "Τσούλες" κι αυτοί δεν ήξεραν το τραγούδι. Για λεπτομέρειες και μια γεύση από την παράσταση της Βίσση, δείτε το video!

Πηγή: gossip-tv.gr

Επικίνδυνο βακτήριο εντοπίστηκε στην Playboy Mansion


Πολλές φορές το παιχνίδι με τα «αθώα» κουνελάκια μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους...
Οι υγειονομικές αρχές του Los Angeles μετά από συνεχείς ελέγχους στην έπαυλη του Playboy, εντόπισαν σε τζακούζι το μικρόβιο που προκαλεί την νόσο των Λεγεωνάριων.
Περισσότερα από 123 άτομα αρρώστησαν από το μικρόβιο  αυτό, ύστερα από την συμμετοχή τους σε φιλανθρωπικό event που διοργανώθηκε στην Playboy Mansion τον Φεβρούαριο. Η νόσος των Λεγεωνάριων περιλαμβάνει συμπτώματα όπως έντονο πυρετό και πονοκέφαλο και μπορεί να εξελιχθεί σε βαριά μορφή πνευμονίας. Μακριά από τζακούζι λοιπόν…

Το 'Bohemian Rhapsody' συντροφιά των φαντάρων


Το θρυλικό τραγούδι των Queen, σε μια έρευνα που αφορούσε τους Βρετανούς φαντάρους, έλαβε την μερίδα του λέοντος.
Το Bohemian Rhapsody ψηφίστηκε από τους φαντάρους του Βρετανικού στρατού ως το πιο αγαπημένο τους τραγούδι. Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τον drummer του συγκροτήματος, Roger Taylor, ο οποίος δήλωσε περήφανος που το τραγούδι τους κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 500 υποψηφιότητες.

Σήμερα - 20 Απριλίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος




Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1923: Γεννιέται ο Τίτο Πουέντε, πορτορικάνος μουσικός της λάτιν-τζαζ.
1986: Ο πιανίστας Βλαντιμίρ Χόροβιτς παίζει στην πατρίδα του, τη Ρωσία για πρώτη φορά μετά από 61 χρόνια.
1992: Οι Pavement κθκλοφορούν το album "Slanted and Chanted".

Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1862: Η πρώτη δοκιμή παστερίωσης φρέσκου γάλακτος ολοκληρώνεται από τους γάλλους επιστήμονες Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1920: Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1925: Εγκαινιάζεται ο ιππόδρομος του Φαληρικού Δέλτα και ξεκινά το στοίχημα στις ιπποδρομιακές κούρσες.
1999: 13 μαθητές σκοτώνονται στο Λύκειο Κόλουμπαϊν των ΗΠΑ, όταν δύο συμμαθητές τους ανοίγουν πυρ με αυτόματα και χειροβομβίδες.

Θέατρο Ριάλτο: Πρόγραμμα Μαΐου 2011


Το Θέατρο Ριάλτο έχει καταρτίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα από εκδηλώσεις διαφόρων ειδών. Μουσική, θέατρο, ντοκιμανταίρ είναι ο κύριος άξονας των παραστάσεων που θα λάβουν χώρα στο Ριάλτο, το μήνα Μάιο.
9o Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Βερεγγάρια
Το Φεστιβάλ Βερεγγάρια αφιερώνει το πρόγραμμα του σε τρις εξαιρετικούς όσο και διαφορετικούς μεταξύ τους συνθέτες, εορτάζοντας το 2011 μαζί με τον υπόλοιπο μουσικό κόσμο τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Franz Liszt, τα 90 χρόνια από τη γέννηση του «αναγεννητή» του Νέου Ταγκό Ástor Piazzolla και τα 40 από το θάνατο ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες του 20ου αιώνα, του Igor Stravinsky
Διοργανώνουν: Δήμος Κάτω Πολεμιδιών – Θέατρο Ριάλτο


Δευτέρα 2
Φεστιβάλ Βερεγγάρια
Έργα J. Brahms, Á. Piazzolla, F. Liszt
Ερμηνεύουν : Denise Benda, πιάνο
Christian Euler, βιόλα
Janne Rättyä, μπαντόνεον
Daniel Haefliger, βιολοντσέλο
Είσοδος: €10 - 5


Τρίτη 3
Φεστιβάλ Βερεγγάρια
-11:00
Πρωινό κονσέρτο με το Εργαστήρι Εγχόρδων σε Διεύθυνση Ματθαίου Καριόλου
Morning concert with the Strings Workshop (Dir. Matheos Kariolou)
-20:30
Rhythm it is
Γερμανία 2004
Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ καταγράφει ένα από τα πιο φιλόδοξα και περίπλοκα εκπαιδευτικά εγχειρήματα της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, το έργο του Igor Stravinsky Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης (The Rite of Spring), μια παράσταση χορού που έφερε μαζί 250 παιδιά και Νέους από το Βερολίνο από 25 διαφορετικές εθνικότητες και κοινωνικού backgrounds, που μέχρι τότε δεν είχαν καμιά σχέση είτε με το χορό είτε μεταξύ τους.
Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 4
Dianne Reeves Strings Attached
Μια μεγάλη κυρία της Τζαζ, με 4 Grammy ερμηνείας(το τελευταίο για την ερμηνεία της στην ταινία του George Clooney “Good Night, and Good Luck”, αμέτρητες παραστάσεις και ηχογραφήσεις με τον Wynton Marsalis και την Ορχήστρα Jazz του Lincoln Center, συνεργασίες με θρύλους της τζαζ, εμφανίζεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της με τους κιθαρίστες Russell Malone & Romero Lubambo.
Είσοδος: € 30 - 20

Πέμπτη 5
Φεστιβάλ Βερεγγάρια
Έργα R. Schumann, F. Liszt, I. Stravinsky and Á. Piazzolla
Ερμηνεύουν:
Henri Sigfridsson, πιάνο
Christian Euler, βιόλα
Janne Rättyä, ακορντεόν & μπαντονέον
Daniel Hafliger, βιολοντσέλο
Είσοδος: € 10 - 5

Σάββατο 7
Adolf
H παράσταση Adolf σε σκηνοθεσία Guy Masterson με τον Βρετανό ηθοποιό Pip Utton έχει αποσπάσει βραβεία και διθυραμβικές κριτικές σε όλο τον κόσμο τόσο για την υποκριτική όσο και για την θεατρική του γραφή.
Βερολίνο, Απρίλης του 1945 και στο καταφύγιο του, ο Αδόλφος Χίτλερ απευθύνει τα τελευταία του λόγια στους λίγους πιστούς που έχουν μείνει μαζί του στο καταφύγιο. Όμως η παράσταση επιφυλάσσει μια μεγάλη θεατρική έκπληξη, που αναγκάζει τους θεατές να προβληματιστούν για τις δικές τους προκαταλήψεις – για την δική τους ανεκτικότητα ως προς το ‘διαφορετικό’.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδια (Sofia Foundation for Children)
Είσοδος: € 20 -15


Πέμπτη 12 & Παρασκευή 13
Τα ορφανά
Από το Θέατρο του Νέου Κόσμου το έργο του Dennis Kelly για το ρατσισμό και τη ξενοφοβία που ελλοχεύει μέσα στον καθένα μας. Μια σύγχρονη παράσταση που αφορά όλους
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Πρωταγωνιστούν Μιχάλης Οικονόμου , Μαρία Κίτσου, Όμηρος Πουλάκη
Η παράσταση θα δοθεί και στη Λευκωσία στις 11/5 στο ΠΑΛΛΑΣ με τη συνεργασία του Δήμου Λευκωσίας
Είσοδος: € 20 - 12

Παρασκευή 20
Ορφέας Περίδης - Human Touch
Μια ενδιαφέρουσα όσο και προκλητική μουσική συνάντηση. Ο Ορφέας Περίδης με γνωστά τραγούδια, αγαπημένες μελωδίες αλλά και το καινούριο υλικό του συναντάται σε πιο funky ρυθμούς με τους Σταύρο Λάντσια, Γιώτη Κιουρτσόγλου και David Lynch, κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες της χώρας μας και ιδρυτές του θρυλικού συγκροτήματος Human Touch
Είσοδος: € 20 - 15


Τρίτη 24
Το Σμαράγδι του Ονείρου
Ένα κονσέρτο της σοπράνο Ρεβέκκας Σαββίδου-Τριμικλινιώτου όπου η φωνή της μουσικής αγγίζει την ουσία των πραμάτων, τις πιο βαθιές συγκινήσεις, τα πιο βαθιά όνειρα στο χρώμα του σμαραγδιού.
Στο πιάνο ο Σαράντης Κασσάρας
Νέναντ Μπογκντανοβιτς –ακορντεόν
Γιάννης Μιράλης – σαξόφωνο
Συμμετέχει η Concenttina Savvidou- σοπράνο
Είσοδος: € 12 - 6

Τετάρτη 25
Η Γυναίκα της Πάτρας
Ένα συγκλονιστικό έργο, η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας, γνωστής πόρνης της Πάτρας, που ο Γιώργος Χρονάς μετά από πολλές συνεντεύξεις μετάγραψε και δραματοποίησε. Η παράσταση παίζεται για 3η χρονιά με τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα κ’ αποτελεί ρεσιτάλ ερμηνείας της Ελένης Κοκκίου.
Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου
Η παράσταση θα δοθεί και στη Λευκωσία στις 26/5 στο ΠΑΛΛΑΣ με τη συνεργασία του Δήμου Λευκωσίας
Είσοδος: € 20 – 12


Παρασκευή 27
Κλασσικά Αριστουργήματα
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
L. Van Beethoven: Prometheus, Op. 43: Overture
W. A. Mozart: Piano Concerto No.21 in C major, K.467
J. Haydn: Symphony No. 101 in D major (The Clock)
Σολίστ : Elisso Bolkvadze – πιάνο
Διευθύνει ο Philippe Mann
Είσοδος: € 12 - 7
Σάββατο 28 & Κυριακή 29
Ομάδα Χορού εν δράσει
On Stage Παράσταση
Συνεχίζοντας την έρευνα της γύρω απο την κουλτούρα της «εικονικής» πραγματικότητας, η νέα χορογραφική δουλειά της Εύης Δημητρίου "Glory Box" διερευνά την ασάφεια των ορίων ανάμεσα στο πραγματικό και στο φαντασιακό, στον εαυτό μας και στον «άλλο μας εαυτό».

Ιδέα – Σκηνοθεσία – Χορογραφία :Εύη Δημητρίου
Χορογραφία - Περφόρμερ: Ελεάνα Αλεξάνρου, Αριάνα Μαρκουλίδου
Βίντεο: Νίκος Σύννος
Δραματουργία: Ariane Thaleim
Επιμέλεια Ήχου : Βαλεντίνος Στέλιου
Μοντάζ: Χρίστος Γεωργίου
Στυλιστική Επιμέλεια: Κρίστια Μιχαηλίδου

Το έργο επιχορηγείται από το Πιλοτικό Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων Ομάδων Χορού, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Είσοδος: €10 - 5

Ο Δημήτρης Μητροπάνος στην Κύπρο για δύο συναυλίες


Το νησί μας την Κύπρο επιλέγει ο Δημήτρης Μητροπάνος, ως πρώτο σταθμό της καλοκαιρινής του περιοδείας, αφού στις 5 και 6 Μαΐου θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα Λευκωσία για δύο συναυλίες, στο Pavilion.
Τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή θα πλαισιώνουν οι επίσης καταξιωμένοι τραγουδιστές, Δημήτρης Μπάσης και Γιάννης Κότσιρας.