26 Νοε 2010

Σήμερα - 26 Νοεμβρίου

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...

 
Γιορτάζουν:  Στέργιος, Στυλιανός, Στυλιανή




Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής:

1962: Οι "Fab Four" κάνουν την πρώτη τους ηχογράφηση με το νέο τους όνομα "Beatles".
1976: Οι Sex Pistols κυκλοφορούν το πρώτο τους CD Single με τίτλο "Anarchy In The UK".
1982: Ο διάσημος τρομπετίστας της Jazz Miles Davis παντρεύεται την Cicely Tyson. Ήταν ο τρίτος του γάμος.
1990: Γίνονται τα πρώτα Billboard Music Awards - Νικήτρια η Janet Jackson


Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα:

1943: Πρεμιέρα της θρυλικής ταινίας του Μάικλ Κέρτιζ «Καζαμπλάνκα», με πρωταγωνιστές τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

1943: Τα γερμανικά στρατεύματα εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 έλληνες πατριώτες.

1956: Ο επικοντιστής Θόδωρος Ρουμπάνης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης με επίδοση 4,50 μ.

1983
: Γίνεται η μεγαλύτερη κλοπή του κόσμου. Ράβδοι χρυσού, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, «κάνουν φτερά» από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. 

Ο Axl Rose μηνύει το «Guitar Hero»

Ο τραγουδιστής των Guns N` Roses, Axl Rose, αποφάσισε να κάνει μήνυση στην Activision,εταιρεία παραγωγής του videogame “Guitar Hero” για παράνομη χρήση του τραγουδιού “Welcome To The Jungle” στο “Guitar Hero III”.
O τραγουδιστής διαμαρτύρεται έντονα για την ύπαρξη του χαρακτήρα του Slash μέσα στοπαιχνίδι καθώς, δέχθηκε να δώσει το “Welcome To The Jungle” στην εταιρεία, υπό τον όρο ότι η videogame μορφή του γνωστού κιθαρίστα ή του συγκροτήματος που συμμετείχε, των Velvet Revolver, δεν θα εμφανιζόταν πουθενά. 
Ο Axl ζητά 20 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία και η αγωγή εκδικάστηκε χθες σε δικαστήριο του Los Angeles, παίρνοντας αναβολή για άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία. 

Οι βιογραφίες των Jay-Z και Keith Richards

Αυτά τα Χριστούγεννα, μπείτε στο μυαλό δυο σπουδαίων καλλιτεχνών, που μας έχουν χαρίσειυπέροχα τραγούδια και πολλά από τα albums τους έχουν κερδίσει την σφραγίδα του κλασσικού.
Ο Keith Richards και o Jay-Z κυκλοφόρησαν τιςβιογραφίες τους, με τίτλους “Life” και “Decoded”αντίστοιχα. Ο 67χρονος κιθαρίστας των Rolling StonesKeith Richards μέσα από το “Life”εξομολογείται και αποκαλύπτει, πάντα με ειλικρίνεια,  στιγμές από μια εκκωφαντική πορεία 50 ετών στο χώρο της rock, παρέα με τον πνευματικό του«αδελφό» Mick Jagger και τις υπόλοιπες «Πέτρες».
Ο Jay-Z, μετρά σχεδόν είκοσι χρόνια στο χώρο της hip hop, έχοντας γίνει μάρτυραςόλων των τάσεων, συγκρούσεων και σημαντικών επιτευγμάτων σε ένα μουσικό είδοςπου από το απόλυτο underground, βρέθηκε στην κορυφή της εμπορικής pop. Τα δυο αυτά βιβλία κυκλοφορούν ήδη σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία. 

Το ‘’Ορκίσου’’ της Αλέξιας σε διασκευή από την Ελένη Φουρέιρα

Η μεγάλη επιτυχία της Αλέξιας «Ορκίσου» που κυκλοφόρησε το 1990, σε μουσική Κώστα Χαριτοδιπλωμένου και στίχους Γιώργου Μίτσιγκα, αναβιώνει με τη φωνή της Ελένης Φουρέιρα σε μια Dance εκδοχή.
Το τραγούδι περιλαμβάνεται στον πρώτο της προσωπικό δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε.
Ακούστε το


H pop του μέλλοντος έρχεται από το Βερολίνο

JAHCOOZI
(Bpitch Control / Berlin)

Pop music from the future
Opening act: Black Athena
Closing set: Mr. Statik (Bpitch Control)

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
:: Live show + DJ set set + Red Bull Music Academy Workshop ::
SIX D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι –             2103210510      )
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με τη φράση “Beautiful pop music from the future” χαρακτήρισε, το 2003, ο John Peel τη μουσική των Jahcoozi όταν για πρώτη φορά ακούστηκε το “Black Barbie” και το “Fish” από τη συχνότητα του BBC Radio 1. 

Το φουτουριστικό electronic-pop trio από το Βερολίνο έρχεται, για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, για ένα εκρηκτικό, όπως το συνηθίζουν, live show στο Six D.o.g.s., ενώ λίγο νωρίτερα θα μπουν σε ρόλο εισηγητή, στα πλαίσια του Red Bull Music Academy.

Η front woman και stage animal από Βρετανία και Σρι Λάνκα, Sasha Perera μαζί με τον beat-freak Γερμανό παραγωγό Robot Koch και τον Ισραηλινό φετιχιστή του μπάσου, Oren Gerlitz, έχουν έναν μοναδικό τρόπο να παρασύρουν το κοινό ξεπερνώντας με τον πιο ευφάνταστο τρόπο τη φήμη που τους ακολουθεί. 

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν βρεθεί  στην ίδια σκηνή με τους Aphex Twin, DAT Politics, Chicks on Speed, Jamie Lidell, Tiefschawarz, Mocky, όπως επίσης και ότι έχουν συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες στο είδος τους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, οι Asian Dub Foundation, ο Stereotyp ή οι Modeselektor. 

Μετά από δύο solo album (“Pure Breed Mongrel”-Kitty-Yo, “Blitz N Ass”-A Sound) και κάμποσες κυκλοφορίες σε labels όπως Playhouse, Ninja Tune, Citizen, Crosstown Rebels, WMF, ο τελευταίος τους δίσκος (“Barefoot Wanderer”) κυκλοφόρησε από την εταιρεία της Ellen Alien, Bpitch Control, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή μουσικό Τύπο.

Η μουσική τους; Δύσκολο να την περιγράψει κανείς. Βασισμένη στο dub-glitch-step ήχο είναι, όπως οι ίδιοι λένε, μία ειλικρινής pop μουσική με ζεστά μπάσα και οργανικούς crunchy ήχους. 
http://www.myspace.com/jahcoozi
http://www.youtube.com

Mr. Statik (GR)
Γεννημένος το 1978 μεγάλωσε στον Βόλο με τις μουσικές του ρίζες να βρίσκονται στην hardcore/breakbeat σκηνή. To 2003 επιλέγεται να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Cape Town στα πλαίσια του Red Bull Music Academy contest και στις αρχές του 2005 σχηματίζει το project Mud Max ξεκινώντας τις πρώτες κυκλοφορίες σε labels της Γερμανίας, ενώ από το δεύτερο μισό του 2006 υπογράφει πλέον τις πρώτες του solo κυκλοφορίες . Παράλληλα, στήνει και το ‘Black’ residency στο Fetisch club από το οποίο παρελαύνουν γνωστοί Έλληνες και ξένοι djs. To 2007 εμφανίζεται στο Μοnegros Festival της Ισπανίας και στο ανανεωμένο Tresor, ενώ το 2008 υπογράφει νέα releases σε labels όπως η αγγλική Immigrant και η Perplex και το 2009 κυκλοφορεί νέα eps στις επίσης Βερολινέζικες Rotary Cocktail και Μemo, αλλά και remixes σε διάφορα labels του χώρου. Το 2010 είναι η χρονιά που ο Μr.Statik κάνει το μεγάλο δισκογραφικό βήμα στο εξωτερικό υπογράφοντας με μία από τις πιο ξακουστές γερμανικές εταιρείες, την Bpitch Control, πρώτο δείγμα της οποίας είναι το “Sinphony” (με τον The Boy στα φωνητικά) το οποίο θα συμπεριληφθεί στη συλλογή για τα 10 χρόνια του label που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη. Παράλληλα έρχεται και το πρώτο του ep στην επίσης Βερολινέζικη MosFerry.
http://www.myspace.com/statikmr
http://www.bpitchcontrol.de/artist/72 

Black Athena (GR/UK)
Η Black Athena είναι μία εκλεκτική, μουσική κολεκτίβα η οποία προωθεί τη "μαύρη" μουσική σε όλο το φάσμα της: Future Soul, Hip-Hop, Reggae, Disco, House και Detroit Techno. Γεννήθηκε μέσα από τα ακούσματα, τις εικόνες και τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι συντελεστές του, έπειτα από πολυετή θητεία σε clubs του Λονδίνου και της Αθήνας, σε σκονισμένες αποθήκες γεμάτες παλιούς δίσκους στο Μοναστηράκι, σε σύγχρονα δισκοπωλεία της Berwick St., καθώς και σε άλλους διαδικτυακούς χώρους. 
http://www.black-athena.com 

:: Live show ::
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 23.00 

:: Jahcoozi Red Bull Music Academy Workshop ::
Είσοδος Ελεύθερη 
Ώρα έναρξης: 19.00 

Oι Jahcoozi, καλεσμένοι του Red Bull Music Academy, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στο Six D.o.g.s., θα συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους λεπτομέρειες για την καριέρα τους, τις συνεργασίες τους με ονόματα όπως οι Antipop Consortium, Asian Dub Foundation, Moderat καθώς και λεπτομέρειες/τεχνικές για την δημιουργία του τελευταίου τους album, "Barefoot Wanderer", ένας δίσκος με συνεργασίες απ' όλο τον κόσμο που κυκλοφόρησε από την βερολινέζικη εταιρεία, Bpitch Control.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο workshop, στείλτε e-mail στο info@360records.gr, info@gr.redbull.com με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο)

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Το νέο Video Clip του Ominus

Ο Dj Doc υπογράφει το καινούργιο τραγούδι του Ominus.

Ominus - Poioi eiste oloi eseis ? (prod. by Y-Not & DjDoc) 2010
Legacy Entertainment. All Rights Reserved.
To neo street video tou intro apo to eperxomeno cd tou Ominus me titlo "Ominus Über Alles".

Stixoi-Erminia : Ominus
Mousiki : Y-Not & DjDoc
Skinothesia - Montaz : Full Circle (Dimitris Gkotsis, Dimitris Katranidis)

Ποιοι είστε όλοι εσείς; Για ποιο hip-hop μιλάτε;
Αρχίδια πότε βγάλατε και όλους τους γαμάτε;
Ούτε κατά διάνοια στο μέτρο δεν πατάτε!
Μέσα σ'ενα χρόνο πες μου ποιος θα σας θυμάται;

Κι είναι η στιγμή που στο χαρτί ξεσπάει απρόσμενα η πένα
λόγια μη επιτηδευμένα τόσο απλόχερα γραμμένα
αντίτιμο κανένα αφού επιθυμώ από σένα
βάση πρέπουσα να δώσεις στις πιο κρίσιμες δηλώσεις
η αλήθεια έχει κυρώσεις κι επιπτώσεις μες στο χώρο μας
απ' τη στιγμή που κόψανε τον ομφάλιο λώρο μας
νηφάλιο το τώρα μας, στη χώρα μας ποιος νοιάζεται;
το τι παραβιάζεται και τι μένει ανέπαφο;
κι ένα κοινό ανέκφραστο φοβάται να πιστέψει
τι στιγμή που θα στερέψει ο ραψωδός που αγάπησε...
αυτός όμως δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο
το ελεύθερο της γνώμης μένει απαραβίαστο!
Γι αυτό ποτέ αν χρειαστώ μια χείρα βοηθείας
Θα ναι μόνο εξαιτίας ατόμων που μ' εκτίμησαν
με στήριξαν και κήρυξαν τον πόλεμο στην άγνοια
βλέπεις μέσα τους έχουν μεγάλη υπερηφάνεια
δε ζήτησαν μετάλλια για να τους ανταμείψουν!
θέλησαν απλώς ό,τι αξίζουν να αποδείξουν
καιρός να αποδώσω « τα του Καίσαρος τω Καίσαρι »
η αλήθεια μου πολύτιμη σαν κόσμημα του Κέσσαρη!


Tribute των U2 στους ανθρωκωρύχους της Ν. Ζηλανδίας

Φόρο τιμής στους 29 ανθρακωρύχους που εγκλωβίστηκαν στα έγκατα της γης στη Ν. Ζηλανδία, απέτισαν οι U2 σε συναυλία που έδωσαν χθες στην περιοχή Όκλαντ της χώρας.
Ο Bono απευθύνθηκε στο κοινό, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στη χώρα που πενθεί τον άδικο χαμό 29 ανθρώπων. Συνέχισε λέγοντας, “Οι άνθρωποι πάντα βρίσκουν τρόπους να αντιμετωπίζουν τον πόνο τους, στην Ιρλανδία τραγουδάμε.”
Και ο Jay-Z όμως που περιοδεύει  με τους U2 ως opening act, αφιέρωσε το “Forever Young” στα θύματα της τραγωδίας λέγοντας “πως θα είναι πάντα στις καρδιές μας και θα είναι για πάντα νέοι”.


Το νέο album του Φίλιππου Πλιάτσικα online, δωρεάν


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ΕΜΙ και ο Φίλιππος Πλιάτσικας σε συνεργασία με το in.gr και με την υποστήριξη της AMSTEL προχωρούν σε μια πρωτοποριακή ενέργεια-σταθμό στα Ελληνικά μουσικά δρώμενα.
Από 25 Νοεμβρίου έως και 15 Δεκεμβρίου τo νέο album του Φίλιππου Πλιάτσικα, "Την Αλήθεια Να Πω" θα φιλοξενείται σε μία ειδική σελίδα στο in.gr, διαθέσιμο για δωρεάν downloading από τους χρήστες της ιστοσελίδας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ίδιου του Φίλιππου Πλιάτσικα και της δισκογραφικής εταιρείας ΕΜΙ στο δυναμικό της οποίας ανήκει.

"...Δεν ξέρω αν "Πηγαίνω μόνος" όπως έλεγα  πριν από κάποια χρόνια, αλλά αυτή η εμπειρία απ' την επαφή μου με τον κόσμο με κάνει να τολμήσω να δώσω τα καινούργια μου τραγούδια δωρεάν πρώτα στο διαδίκτυο, μέσα από την υψηλότερη σε επισκεψιμότητα ελληνική ιστοσελίδα, αυτή του in.gr, ώστε αυτό που έτσι κι αλλιώς θα γινόταν, με ένα τρόπο αφιλόξενο και ασύδοτο πολλές φορές, να γίνει με τον δικό μας τρόπο και την ποιότητα προσέγγισης που αξίζει η μουσική από όποιο μέρος του κόσμου κι αν προέρχεται.
Η δισκογραφία είναι γεμάτη πρωτιές, κυρίως αριθμητικές? Αυτή η απόφαση, που πρώτη φορά νομίζω παίρνει ένας καλλιτέχνης -τουλάχιστον στην Ελλάδα- και με την σύμφωνη γνώμη της δισκογραφικής μου εταιρίας (έχω την ανάγκη να το αναφέρω αυτό γιατί ήταν όντως μια γενναία απόφαση (να μην λέμε μόνο τα στραβά), έχει για μένα ένα συμβολικό χαρακτήρα για όλα όσα το ίδιο το διαδίκτυο πρεσβεύει, αλλά και για όλα όσα εγώ πιστεύω ότι η μουσική κρύβει ως κομμάτι της ανθρώπινης σκέψης και της ανθρώπινης ψυχής...".  Φ.Π.
Στο album "Την Αλήθεια Να Πω", το οποίο περιλαμβάνει 15 τραγούδια, συμμετέχουν ο Βασίλης Καρράς, ηΕλεωνόρα Ζουγανέλη και ο MC Yinka, ενώ στίχους, εκτός από τον Φίλιππο Πλιάτσικα, έχουν γράψει οι Ντέπη Χατζηκαμπάνη, Σταύρος Σταύρου, Χρήστος Κουλιανός, Κωνσταντίνος Τζάνος, MC Yinka, Άντρη Θεοδώρου και ο Βασίλης Καρράς. Η μουσική όλων των τραγουδιών ανήκει στον Φίλιππο Πλιάτσικα.
Περισσότερα στο entertainment.in.gr/music/pliatsikas/

R.E.M.: περισσότερα για το νέο album


Με τον παραγωγό Jacknife Lee (R.E.M. - Accelerate, Snow Patrol, U2) συνεργάστηκαν οι R.E.M. στη 15η δισκογραφική δουλειά τους 'Collapse Into Now', που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2011.

Στο νέο τους album, οι R.E.M. συνεργάστηκαν, μεταξύ άλλων, με τον Eddie Vedder των Pearl Jam, την Patti Smithκαι τους Peaches, ενώ οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Portland, την Νέα Ορλεάνη, το Nashville και το Βερολίνο.
Αναλυτικά, το tracklisting του 'Collapse Into Now' είναι το παρακάτω:

'Discoverer'
'All The Best'
'Uberlin'
'Oh My Heart'
'It Happened Today' (featuring Eddie Vedder)
'Every Day Is Yours To Win'
'Alligator Aviator Autopilot Antimatter' (featuring Peaches)
'Walk It Back'
'Mine Smell Like Honey'
'That Someone Is You'
'Me, Marlon Brando, Marlon Brando and I'
'Blue' (featuring Patti Smith)

www.mad.tv

VIDEO: Σάκης Ρουβάς - Παράφορα


Το νέο video clip του Σάκη Ρουβά για το τελευταίο single του "Παράφορα" είναι εδώ!
Η σκηνοθεσία του video ανήκει στην ομάδα "White Room", οι στίχοι του τραγουδιού είναι του Νίκου Κωστιδάκηκαι η μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου.
Απολαύστε το νέο video του Saki εδώ! Τα σχόλια δικά σας!

Θάνος Μικρούτσικος και Χρήστος Θηβαίος στο Εναλλάξ

Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους κι επισκέπτονται τη Κύπρο. Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος «στην ίδια πόλη υπό βροχήν», υπό μνημονίου και ακραίας οικονομικής συγκυρίας που ήρθαν να προστεθούν στην ήδη συννεφιασμένη βάρβαρη καθημερινότητα.
Δυο μουσικοί διαφορετικών γενεών συναντιούνται ξανά μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση το 2002. Πιο ώριμοι, με περισσότερες επιτυχίες και τραγούδια, μετρώντας δεκάδες κοινές συναυλίες όλο το φετινό καλοκαίρι, αισθάνονται ότι έχουν ακόμα πολλά να πούνε στο κοινό που τους αγαπάει και τους αγκαλιάζει σε κάθε τους εμφάνιση.

Δυο μεγάλοι περφόρμερ, ο καθένας τους μοναδικός και υπέροχος. Ο Θάνος Μικρούτσικος κουβαλώντας ως προέκταση πια του χεριού του το πιάνο του και τους εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς του συνομιλεί με τον μεγαλύτερο παραμυθά της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο. Κι οι δυο μαζί στήνουν μια παράσταση που συγκινεί, μαγεύει και ταξιδεύει το κοινό. Ίσως γιατί όλοι μαζί ζούμε «στην ίδια πόλη υπό βροχήν» κι αναζητούμε το καταφύγιο της ποίησης σε μια ζωντανή μουσική παράσταση που απαιτεί τη συμμετοχή αλλά και τη

Για το πρόγραμμα έχουν επιλεγεί τραγούδια που η αγάπη του κόσμου έχει καταστήσει διαχρονικά, επιτυχίες του Χρήστου Θηβαίου αλλά και κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό, όπως και δουλειές άλλων συνθετών και τραγουδοποιών που ο Θάνος και ο Χρήστος εκτιμούν ιδιαίτερα και φυσικά από την παράσταση δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από το Σταυρό του Νότου, τη δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στον Νίκο Καββαδία όχι μόνο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή αλλά γιατί δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Αυτά τα τραγούδια αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της κάθε εμφάνισης του Θάνου Μικρούτσικου ολοκληρώνουν το ταξίδι απογείωσης που θα συμβεί φέτος στο Σταυρό του Νότου.



Στις 26,27,28,29 Δεκεμβρίου 2010
                   και
2,3,4,5 Ιανουαρίου 2011 στη
μουσική σκηνή ΕΝΑΛΛΑΞ.

Πάνος Μουζουράκης - Φίλα με ακόμα (Ακούστε το)

Ο Πάνος Μουζουράκης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης από τα 17 του, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα, είτε μόνος του, είτε ως μέλος συγκροτημάτων. Σήμερα μας παρουσιάζει το τραγούδι του " Φίλα με ακόμα"
Το 2002 ήρθε στην Αθήνα και για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές ήταν ένας από τους βασικούς ερμηνευτές στο σχήμα του club του Σταυρού του Νότου. Πήρε μαθήματα υποκριτικής και συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο στην παράσταση «Αχαρνής» που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2005.

Ακούστε το:

Το νέο τραγούδι των Coldplay

Σας έλειψαν; Οι Coldplay ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα κυκλοφορήσουν ένα νέο τραγούδι με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων, με τίτλο “Christmas Lights”.
To κομμάτι θα κάνει ντεμπούτο στο iTunes την 1η Δεκεμβρίου και θα είναι ουσιαστικά ένας τρόπος για να ευχηθούν «Καλά Χριστούγεννα» οι Coldplay στους fans τους!

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Θέατρο Ριάλτο

Ο Σωκράτης Μάλαμας για μια μοναδική συναυλία στο θέατρο Ριάλτο – Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου...
Ο Σωκράτης Μάλαμας έκλεισε ήδη μια εικοσαετία στους συναυλιακούς και δισκογραφικούς δρόμους. Παραμένει ένας από τους πιο δυνατούς τραγουδοποιούς της γενιάς του με εντελώς προσωπικό στίγμα και αναγνωρίσιμο μουσικό ύφος, που συσπειρώνει γύρω του φανατικούς οπαδούς και μουσικόφιλους ακροατές.

Χωρίς να χρησιμοποιεί τεχνικές μάρκετινγκ και αυτό-προώθησης και έχοντας ως γνώμονα τις εμφανίσεις του, οι οποίες είναι πάντα αντικείμενο συζήτησης, ο Σωκράτης Μάλαμας γνωρίζει να θέτει τους δικούς του κανόνες όλα αυτά τα χρόνια.

Οι εμφανίσεις του είναι από τις μουσικές παραστάσεις που πάντα αναμένονται με αγωνία. Ξεφεύγοντας από τα γνωστά μονοπάτια, κάθε μουσική παράσταση είναι ένα μίγμα από διονυσιακές στιγμές. Κάθε βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοπλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ηλεκτρισμένους ροκ δρόμους, μπολιασμένους με την δωρικότητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας.

Από τους πρώτους του δίσκους “Παραμύθια” και “Ασπρόμαυρες ιστορίες” έως τον τελευταίο με τίτλο “Έξω” - το πρώτο live του με πλούσιο ηχητικό, αλλά και οπτικό υλικό από τις καλοκαιρινές συναυλίες - ντοκουμέντο μιας ολόκληρης περιοδείας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με στιγμές backstage, ο Σωκράτης Μάλαμας είναι ο πυρήνας μιας παρέας που συνεχώς μεγαλώνει και τον ακολουθεί εδώ και δύο δεκαετίες με ένταση και πάθος.

Και φέτος, πιστός στο ραντεβού με το κοινό, παίρνει την κιθάρα του και ξεκινά τις χειμερινές του εμφανίσεις. Τα τραγούδια του, δοκιμασμένα στο χρόνο, θα μας παρασύρουν όλους σε μοναδικές μουσικές βραδιές. Τραγούδια που όλοι έχουν τραγουδήσει, σιγοψιθυρίσει, αγαπήσει, με φρέσκιες ενορχηστρώσεις από έναν τραγουδοποιό που ξέρει να κερδίζει κάθε λογής κοινό. Εμφανίσεις που έχουν αυτή την ιδιαίτερη διάσταση επικοινωνιακής έκρηξης με σχόλια, τραγούδια, φωνές, γέλια και συγκίνηση από τη μεριά όλων.



Μαζί του :

Μαρίνα Δακανάλη: τραγούδι
Κλέων Αντωνίου : ηλεκτρική κιθάρα
Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου: κοντραμπάσο
Νίκος Παραουλάκης: νέι, κιθάρα
Φώτης Σιώτας: βιολί
Κυριάκος Ταπάκης: μπουζούκι, λαούτο


Εισιτήρια: 25 – 20 ευρώ

Θέατρο Ριάλτο, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ώρα 20.30
Πληροφορίες / κρατήσεις στο τηλέφωνο             77 77 77 45      
Ηλεκτρονικό Εισιτήριο στο www.rialto.com.cy