24 Φεβ 2011

Ακούστε το νέο remix του "On the Floor" της Jennifer Lopez!


Tο νέο single της Jennifer Lopez "On the floor" κυκλοφορεί ήδη κι αποτελεί το πρώτο δείγμα από το νέο της άλμπουμ "Love?" που κυκλοφορεί στις 29 Μαρτίου.
Ακούστε το ολοκαίνουριο remix του "On the floor" από τους Mixin Marc & Tony Svejda.
Από τον Γιάννη Μπράτσo
www.tralala.gr

Παύλος Παυλίδης: ένα παράξενο τραγούδι ακούστηκε στο fuzz


Σάββατο  βράδυ και βρεθήκαμε  στο  fuzz   σ ένα από  τα  πιο ατμοσφαιρικά   και  δυνατά live  που  έχω παρακολουθήσει το τελευταίο  χρονικό  διάστημα ....ο Παύλος Παυλίδης ανεβαίνει στην  σκηνή , ιδιαίτερες συστάσεις  δεν χρειάζονται...


Paulidis_Live23
"Σταμάτα πια να ψάχνεις
στα υπόγεια του τσίρκου
πως ανοίγουν τα κλουβιά
υπέροχη κυρία
εγώ θα σου χαρίσω
το τέρας που γυρεύεις
θα γίνουμε απόψε
τροφή για τα θηρία"
Κάπως  έτσι ,ξεκίνησε  η  βραδιά με το "Τροφή  για τα θηρία", των  "Ξύλινων Σπαθιών", σε μια  πιο ακουστική του εκδοχή αλλά υπέροχη... Συνεχίζουμε  με  φωτεινές μελωδίες από "αυτό το  πλοίο  που  όλο  φθάνει": "Αντικαταπληκτικά", η αγαπημένη  "Λευκή καταγίδα", ο σκοτεινός    "Νοσφεράτου", κέρδισαν  την  ανταπόκριση του κοινού . Σημείο αναφοράς όπως πάντα  τα  Ξύλινα Σπαθιά, δεν θα  μπορούσε να   'ναι κι  αλλιώς  βέβαια, η  "Φωτιά στο λιμάνι", ο ζεστός  αέρας", "ο βροχοποιός" αλλά και  πιο  ρυθμικά  κομμάτια που θύμισαν άλλες  εποχές:  "πάρε με  μαζί σου" ή  το "τώρα αρχίζω και θυμάμαι" υπό την συνοδεία του ξέφρενου χορού τού Παύλου  Παυλίδη  με την κιθάρα ανά χείρας ,από τα πιο ενδιαφέροντα  στιγμιότυπα της  βραδιάς.
Paulidis_Live21
Η  συμβολή των  b-movies   ουσιαστική όπως και κάθε  φορά, αν εξαιρέσουμε μια μικρή κακοτυχία με το σπάσιμο της χορδής του Σπύρου Χατζηκωνσταντίνου που αντιμετωπίστηκε αρκετά γρήγορα παρ'όλα αυτά. Η δική μου πιο αγαπημένη στιγμή της βραδιάς, νομίζω ότι χωρίς πολύ σκέψη  είναι  στο  "δεν έχει τέλος" των ξύλινων:
"Σκέφτομαι τις πόλεις που μου λέγαν
μείνε λίγο ακόμα μείνε, που θες να φτάσεις
κι απαντούσα έχω ήδη φύγει από καιρό
συγχώρεσε με, μη με ξεχάσεις
Ύστερα σκέφτομαι το δρόμο
ίσως να σε ξαναδώ, άλλη μέρα"
και    φυσικά το "καράβι"  ορμητικό, ρυθμικό  που σε παρασύρει,  μ'ένα στιχάκι που νομίζω ότι τριγυρίζει διαρκώς στο μυαλό μου: "Τι είν' η γαλήνη, τι  είν' η γαλήνη αν συγχωρέσεις  τον εαυτό σου λένε πως βλέπεις την απάντηση γραμμένη στη σελήνη..."
Paulidis_Live8
Πλησιάζοντας προς  το τέλος ,ακούσαμε προσεκτικά ένα ολοκαίνουριο κομμάτι, που  φέρει  τον  τίτλο: "περισσότερες  φορές ",ένα ήρεμο  κομμάτι  αλλά τόσο αέρινο, απ' αυτά που σε κάνουν να ονειρεύεσαι  και  με  τα μάτια  ανοιχτά, αξίζει να παραθέσω τους στίχους:
"τις περισσότερες φορές που ταξιδεύω με τα μάτια κλειστά,
ένας μικρός λαθρεπιβάτης από δίπλα με κοιτά σιωπηλά,
την προηγούμενη φορά  του είχα πει κάπου  σ' αυτή τη στροφή 
ότι θα άλλαζα πορεία  κι ότι πια  δεν  θα  μπορεί  να  με βρει..." 
και  τελευταίο κομμάτι, πριν την καληνύχτα  το "Παράξενο  τραγούδι", τόσο διαφορετικό, τόσο έντονο και  για να μην  ξεχνιόμαστε: "ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ  ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ", τον νου σας...
Paulidis_Live1
www.tralala.gr

Νέο ζευγαράκι στην ελληνική showbiz


Χρίστος Χολίδης και Δούκισσα Νομικού αποτελούν το νέο hot ζευγάρι της ελληνικής βιομηχανίας του show.
Όλα άρχισαν στο "Just the two of us", όταν ο Χρίστος δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ομορφιά της Δούκισσας Νομικού και άρχισε σιγά-σιγά και με τον δικό του τρόπο να την φλερτάρει.

Στην αρχή, ο τραγουδιστής κινείτο πολύ διακριτικά, μα όσο περνούσε ο καιρός και κέρδιζε όλο και περισσότερο την προσοχή της νεαρής παρουσιάστριας, οι προσπάθειες του γινόντουσαν όλο και πιο έντονες. Μέχρι που στο τέλος την κατάφερε!

Η Δούκισσα αντιστεκόταν "σθεναρά" στην πολιορκία του Χρίστου, αλλά, η επιτυχημένη μέθοδος του τραγουδιστή, τη λύγισε!

Και... "Η Πόλις εάλω!"

Σήμερα - 24 Φεβρουαρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: δεν υπάρχει μια γιορτή πάρα πολύ γνωστή

Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1929: Πεθαίνει ο André Messager, γάλλος συνθέτης και μαέστρος.
1969: Το συγκρότημα Jimi Hendrix Experience δίνει την τελευταία του συναυλία στο Ηνωμένα Βασίλειο.
1976: Το άλμπουμ "Greatist Hist" των The Eagles γίνεται το πρώτο άλμπουμ στις ΗΠΑ που γίνεται πλατινένιο από την RIAA.
1979: Κυκλοφορεί το singe "Roxanne" των Police.
1992: Ο Kurt Cobain και η Courtney Love παντρεύονται στην Χαβάη.
1993: Ο Eric Clapton κερδίζει 6 Grammy Awards για το τραγούδι "Tears In Heaven".

Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α' απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.
1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει στο Ιάσιο την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα.
1943: Γενική απεργία στην Αθήνα και τον Πειραιά, λόγω της εξαγγελίας εφαρμογής του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης από τους γερμανούς κατακτητές.
1946: Ο Χουάν Περόν εκλέγεται πρόεδρος της Αργεντινής.
1981: Ο Εγκέλαδος χτυπά τις Αλκυονίδες με 6,6 Ρίχτερ, αφήνοντας πίσω του 14 θύματα και τους Αθηναίους να περνούν αρκετά βράδια στα πάρκα και τις πλατείες της πόλης.
1981: Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναγγέλλουν τους αρραβώνες του πρίγκιπα Κάρολου με τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ.

Ο Stereo Mike παρουσιάζει την νέα του δουλειά


Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, ο Stereo Mike επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Πειραιά και παρουσιάζει στο Passport το νέο του δίσκο με τίτλο ANELI3H (ΕΜΙ). Στο πλευρό του θα βρίσκονται οι φίλοι του Νέα Τάξη Πραγμάτων, κύριος Μέγας, καθώς επίσης παρόντες θα δηλώσουν και ο Tus, ο Evnus, ο Free Spirit και η Helena Micy.
Ποιος είναι όμως ο Stereo Mike και τι τον κάνει ξεχωριστό; Ο Μιχάλης Έξαρχος είναι ο μόνος Έλληνας ράπερ και παραγωγός που παράλληλα διατηρεί έδρα καθηγητή πανεπιστημίου στο Westminster University του Λονδίνου! Ένα επίτευγμα που πολλοί θα ζήλευαν, λίγοι όμως είναι σε θέση να συνδυάσουν την ακαδημαϊκή ζωή με αυτή του καλλιτέχνη. Τα κατορθώματα του όμως δεν σταματούν εκεί.

Ο Stereo Mike, ως γνωστόν, έχει συνεργαστεί με γιγαντιαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως η Χάρις Αλεξίου στη διασκευή του κομματιού «Φευγω» και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στα κομμάτια «Μισιρλού» και «Πιάσε με» καθώς και με δημοφιλείς καλλιτέχνες της νέας γενιάς όπως η Ανδριάνα Μπάμπαλη στο «Δες καθαρά», η Τάμτα στο «Σε όποιον αρέσει», οι Onirama στο «Ο παράδεισος είναι μακριά», οι Stavento στο «Σήμερα το γιορτάζω» και ο Γιώργος Σαμπάνης στο τραγούδι «Τι να μας κάνει η νύχτα».

Πέραν αυτών, ο Μιχάλης Έξαρχος με το κομμάτι του "Η Πόλις" συγκαταλέγεται στους ελάχιστους Έλληνες καλλιτέχνες που είχαν την ευτυχία να δουν το video clip τους να παίζει στο MTV Europe. Ήταν ο πρώτος επίσης Έλληνας που κυκλοφόρησε dual single στην ελληνική αγορά ενώ τo 2008 ο Stereo Mike βραβεύεται ως ο πρώτος Έλληνας καλλιτέχνης στην κατηγορία Best Greek Act στα MTV Europe Music Awards συναγωνιζόμενος με καλλιτέχνες από ολόκληρη την Ευρώπη, στην κατηγορία Europe's Favourite Act!

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αυτοσυγκέντρωσης και σιωπηλής εργασίας, ο ταλαντούχος κύριος Mike επέστρεψε με τον νέο του δίσκο «Aneli3h» για να βάλει τα πράγματα και τα μικρόφωνα στις βάσεις του. Σαφώς ανανεωμένος και με σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, το δεύτερο κομμάτι της δισκογραφικής τριλογίας του (XLI3H - ANELI3H - KATALH3H) είναι πλέον έτοιμο και η επιστροφή του στις επιτυχίες είναι δεδομένη. Ήδη το πρώτο single / video clip με τίτλο «Απλά ζωή» και σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Συλβέστρου, βρίσκει το δρόμο του προς τα ραδιόφωνα και τα μουσικά κανάλια της χώρας. Παράλληλα, σε ανύποπτο χρόνο, έκανε πάλι την έκπληξη, όταν δέχτηκε να συμμετάσχει στο κομμάτι "Watch My Dance" με τον Λούκα Γιώρκα και να διαγωνιστεί για την Eurovision, παντρεύοντας πρώτη φορά το hip hop με το ζεϊμπέκικο.

Αν θέλετε λοιπόν να δείτε από κοντά τον πολύπλευρο Stereo Mike, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε παρόν στην παρουσίαση δίσκου που θα γίνει στο Passport (Καραΐσκου 119, Πλατεία Kοραή, Πειραιάς, τηλ 2104296401) την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια του event στα decks θα βρίσκεται η Ino Mei, η οποία θα κρατήσει την ενέργεια της βραδιάς σε υψηλά επίπεδα.

Η ώρα έναρξης ορίζεται στις 20:30 ενώ η είσοδος είναι 10€. Διοργάνωση: Action Εστί.

Το τραγούδι του Γιάννη Σαββιδάκη που αποκλείστηκε από τον ελληνικό τελικό


Ακούστε για πρώτη φορά το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιζόταν ο Γιάννης Σαββιδάκης στον ελληνικό τελικό αν η ΕΡΤ δεν απέρριπτε για όχι και τόσο καλό λόγο την συμμετοχή του...
Ο αγαπημένος τραγουδιστής και συνθέτης βρέθηκε στην εκπομπή του Star "Πρωινή Μελέτη" όπου μίλησε για πρώτη φορά για το τραγούδι που είχε ετοιμάσει για να στείλει στον ελληνικό τελικό.
Το τραγούδι έχει τίτλο Save me, έχει κοινωνικό χαρακτήρα και αφορά έναν πατέρα που ζητάει συγνώμη από τον γιο του για τον κόσμο που του παρέδωσε.

Μουσική: Αλέξανδρος Μπαλακάκης, Παναγιώτης Γιαννής, Γιάννης Σαββιδάκης
Στίχοι: Αλέξανδρος Μπαλακάκης, Γιάννης Σαββιδάκης


http://www.music.net.cy/easyconsole.cfm/page/read/n_id/6912

Τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης


Από τα παλιά χρόνια οι διάφορες Καρναβαλίστικες εκδηλώσεις φτωχών  και πλουσίων, άρχιζαν από την Τσικνοπέμπτη, δηλαδή την Πέμπτη ημέρα της εβδομάδος πριν από την Κυριακή της Απόκριας....
Η Τσικνοπέμπτη είναι μια ετήσια τελετή, της οποίας η αρχή χάνεται μέσα στους αιώνες. Η ημέρα που τρώγεται κρέας. Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου,οι τρεις εβδομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο τριώδιο είναι, η Απολυτή, η Απόκρεω και η Τυροφάγος. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας (Απολυτή) σταματούσε η συνηθισμένη νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής, ενώ στη δεύτερη εβδομάδα (απόκρεω) ίσχυε η νηστεία, έτσι η Τσικνοπέμπτη αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία και εθεωρείτο εορτάσιμη ημέρα και το τραπέζι ήταν γιορτινό.

Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις "τσίκνα" (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και "Πέμπτη". Στις μέρες μας η Τσικνοπέμπτη θεωρείται η αρχή της αποκριάς.

Πήρε το όνομα Τσικνοπέμπτη από τις τσίκνες, μυρωδιές, που βγαίνουν από τα αναμμένα κάρβουνα όταν ψήνουν σουβλάκια, χαλλούμια, ρέγγες, λουκάνικα, λούντζες. Έτσι οι τσίκνες γεμίζουν την ατμόσφαιρα του χωριού ή της γειτονιάς. Και τούτο γίνεται εν όψει της Μεγάλης Σαρακοστής, όπου αρχίζει μεγάλη νηστεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Χριστού.

Κατά το έθιμο την Τσικνοπέμπτη συγγενικές ή και φιλικές, οικογένειες μαζεύονται σε ένα σπίτι και το ρίχνουν στο γλέντι, στο χορό και στο τραγούδι και στο τσούγκρισμα των ποτηριών με την ευχή υγεία και καλό Πάσχα να φτάσουμε. Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των 3 εβδομάδων του εορτασμού του καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της Κρεατινής.

Γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά ∆ευτέρα. Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.