15 Μαΐ 2011

H επιστροφή των Hanson!


Μήπως θυμάστε ένα τραγούδι με παράξενο τίτλο, που δεν σήμαινε απολύτως τίποτα και έμοιαζε λίγο με “Mmmbop”΄;
Οι Hanson, το teen pop συγκρότημα των αδελφών Isaac – Zac – Taylor Hanson έκαναν το μεγάλο μπάμ το 1997, κυκλοφορώντας το album “Middle of Nowhere” που περιείχε το single “Mmmbop”, πουλώντας συνολικά 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως!
Το “Mmmbop” ακουγόταν παντού εκείνη την χρονιά, καθώς κατάφερε να φτάσει στο #1 των charts σε 27 χώρες. Στην συνέχεια το συγκρότημα έκανε ένα break που κράτησε από το 2001 μέχρι το 2005 και τα τρία αδέλφια ασχολήθηκαν με solo projects.
Από το 2006 οι Hanson επανήλθαν στην δισκογραφία και το 2010 κυκλοφορήσαν το τελευταίο μέχρι στιγμής album τους, με τίτλο “Shout It Out”. Το video του τραγουδιού “Give A Little” μόλις κυκλοφόρησε!

Το νέο video clip του Δήμου Αναστασιάδη!



Δες το...
 Δες το νέο video clip του Δήμου Αναστασιάδη με τίτλο "Κόβω Τη Νύχτα Στα Δύο". Την μουσική την υπογράφει ο ίδιος ενώ τους στίχους η Βίκυ Γεροθόδωρου. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο repack του δίσκου "Αντίθετη Τροχιά" που κυκλοφορεί από την Unoversal Music. Η σκηνοθεσία είναι του Δηλήτρη Σκούλου. 
Από τον Χρήστο Στάη 

www.tralala.gr

Michael Gordon "Mike" Oldfield: γεννήθηκε σαν σήμερα το 1953


Ο Michael Gordon "Mike" Oldfield γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1953. Είναι άγγλος μουσικός και παραγωγός! Ασχολήθηκε κυρίως με είδη μουσικής όπως τα: progressive rock, folk, classical music, electronic music, New Age και πρόσφατα με την dance μουσική!
Έγινε γνωστός το 1973 όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ Tubular Bells και ακόμα περισσότερο όταν το 1983 κυκλοφόρησε το single  "Moonlight Shadow".


Η ζωή του:
Η γυναίκα του λέγεται Maureen Liston και δουλεύει ως νοσοκόμα! Έχει μια αδερφή, την Sally και έναν αδερφό, τον  Terry που είναι επίσης επιτυχημένοι μουσικοί! Τελείωσε το λύκειο  St Joseph's Convent School. Στα 13 του χρόνια μετακόμισε με τους γονείς του  Harold Wood, στο Λονδίνο και έτσι πήγε στο Hornchurch Grammar School. Έμεινε εκεί μόνο για να περάσει τις εξετάσεις GCE στα αγγλικά μιας και ήδη είχε αρχίσει την καριέρα του στο τραγούδι!

Τα πρώτα του βήματα:
Η καριέρα του ξεκίνησε παίζοντας κιθάρα σε διάφορα clubs! Συμμετείχε επίσης σε ένα  'beat group' που έπαιζε μουσική Shadows-style. Το 1967 με την αδερφή του Sally δημιούργησαν το συγκρότημα  ‘’The Sallyangie’’.
Το 1968 κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ με τίτλο  ‘’Children of the Sun’’. Όταν το συγκρότημα διαλύθηκε , έκανε ένα ντουέτο με τον αδερφό του Terry με τίτλο  ‘’Barefoot’’, ένα τραγούδι με ροκ στυλ. Το 1970 συμμετείχε στο συγκρότημα ‘’The Whole World‘’ . Το 1972 γνώρισε τον τότε νεαρό Richard Branson που δημιουργούσε την εταιρεία παραγωγής  Virgin Records και χάρη σε αυτόν κυκλοφόρησαν το 1ο τους άλμπουμ το 1973!

Η συνέχεια της καριέρας του:
Το 1974 κυκλοφόρησε το άλμπουμ ‘’Hergest Ridge’’, που ήταν νο1 στο Ηνωμένο Βασίλειο για 3 εβδομάδες!
Μετά από 1 χρόνο κυκλοφόρησε  ‘’Tubular Bells’’ που έγινε αμέσως νο1 hit! Η επιτυχία συνεχίστηκε το 1975 με το  ‘’Ommadawn’’ και το 1978 με το  ‘’Incantations’’…!
Το 1976 κυκλοφορεί το τραγούδι "Portsmouth" που είναι το πιο επιτυχημένο single του στην λίστα single chart του Ηνωμένου Βασιλείου, φτάνοντας την θέση νο1!

Την ίδια χρονιά μαζί με την αδερφή του παίρνουν μέρος σε ένα γκρουπ με όνομα’’ Pekka Pohjola’’ και δημιουργούν μαζί το άλμπουμ ‘’Mathematician's Air Display’’ που κυκλοφόρησε το 1997.
Το 1979 ηχογραφεί μια καινούργια version του  signature tune ,ενός δημοφιλούς βρετανικού παιδικού προγράμματος!
Το 1983 κυκλοφορεί ένα ακόμα hit με τίτλο  "Moonlight Shadow", ντουέτο με την Maggie Reilly.
Το 1989 κυκλοφορεί το άλμπουμ ‘’Earth Moving’’, που περιλαμβάνει και τα τραγούδια :  "Innocent" και "Holy"!

Επιστρέφει μετά από λίγα χρόνια, το 1994 κυκλοφορόντας το άλμπουμ ‘’The Songs of Distant Earth‘’.
Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφορεί το άλμπουμ ‘’Voyager’’!
3 χρόνια μετά κυκλοφορεί άλλο ένα άλμπουμ με τίτλο  ‘’Τhe third Tubular Bells album’’. Το 1999 κυκλοφορεί 2 άλμπουμ. Το ένα ονομάζεται ‘’Guitars’’ και το άλλο ‘’The Millennium Bell’’ !
Αρκετά χρόνια μετά κυκλοφορεί το άλμπουμ ‘’Tubular Bells 2003’’. Το τελευταίο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο ‘’Music of the Spheres’’!


Δισκογραφία:
Tubular Bells (1973)
Hergest Ridge (1974)
The Orchestral Tubular Bells (1975)
Ommadawn (1975)
Incantations (1978)
Exposed (1979)
Platinum (1979)
QE2 (1980)
Five Miles Out (1982)
Crises (1983)
Discovery (1984)
The Killing Fields (1984)
Islands (1987)
Earth Moving (1989)
Amarok (1990)
Heaven's Open (1991)
Tubular Bells II (1992)
The Songs of Distant Earth (1994)
Voyager (1996)
Tubular Bells III (1998)
Guitars (1999)
The Millennium Bell (1999)
Tr3s Lunas (2002)
Tubular Bells 2003 (2003)
Light + Shade (2005)
Music of the Spheres (2008)

Πηγές: www.wikipedia.org
Επιμέλεια προσαρμογή: Χριστίνα Κωσταβάρα

www.tralala.gr

Η Beyoncé στο American Idol


Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Beyoncé ετοιμάζει δυναμική επιστροφή με μάνατζερ τον ίδιο της τον εαυτό.
Η τραγουδίστρια στα πλαίσια της προώθησης του νέου της βίντεο κλιπ για το τραγούδι της Girls πρόκειται να το παρουσιάσει στο σόου American Idol. Το βίντεο είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την Παρασκευή, όμως άλλαξε ημερομηνία για την επόμενη πέμπτη. Καθώς το σόου πλησιάζει στο τέλος η τηλεθέαση του ανεβαίνει συνεχώς, οποτε η παρουσίαση του βίντεο εκεί πρόκειται να δώσει τρομερή ώθηση στο νέο της τραγούδι. Επίσης η τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στο σόου για μια μοναδική εμφάνιση μια εβδομάδα μετά την παρουσίαση του κλιπ της στο ίδιο σόου.
Από τον Παναγιώτη Κεράτσα

www.tralala.gr

Χάρις Αλεξίου: Ξεκινάει η Ευρωπαική της περιοδεία σήμερα απο το Ελσίνκι!


Ο Μάιος θα είναι ο μήνας της! Θα την βρει... on the road, για νέες συναντήσεις με το πολυπληθές ευρωπαϊκό κοινό της
Για μία ακόμα χρονιά και για δύο μήνες –τον Μάιο και τον Ιούνιο- η Χάρις Αλεξίου θα βρεθεί στη σκηνή των μεγαλύτερων και σημαντικότερων ευρωπαϊκών θεάτρων. Μαζί της θα ταξιδέψει, φυσικά, και η ελληνική μουσική.
Η Ευρωπαική της περιοδεία ξεκινάει στις 15 Μαΐου, από το Ελσίνκι και το εντυπωσιακό Finladia Hall, η Χάρις Αλεξίου θα ξεκινήσει μια ακόμα μεγάλη περιοδεία. Για δύο μήνες, θα βρίσκεται στη σκηνή των μεγαλύτερων και σημαντικότερων θεάτρων των ευρωπαϊκών μητροπόλεων. Μαζί της θα ταξιδέψει, φυσικά, και η ελληνική μουσική.
Δεν είναι μόνο οι Ελληνες ανά την Ευρώπη που περιμένουν τη δική τους Χαρούλα – την καλλιτέχνιδα που τόσο αγαπούν και αποτελεί έναν δυνατό κρίκο που πάντα θα τους ενώνει με την πατρίδα. Υπάρχει και το διεθνές κοινό της, που τις τελευταίες δεκαετίες την ακολουθεί πιστά και ανυπομονεί γι' αυτές τις παραστάσεις.
Ολοι ξέρουν, άλλωστε, πως κάθε συναυλία της είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Πως η Χάρις Αλεξίου έχει τον τρόπο να αγγίζει την ψυχή τους. Πως θα απολαύσουν ένα πρόγραμμα προσεγμένο στην τελευταία του λεπτομέρεια, γεμάτο συγκινήσεις. Με τραγούδια διαχρονικά –λαϊκά, παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα- για τον έρωτα, τον πόνο, τη μοναξιά αλλά και τη χαρά, το κέφι, τις στιγμές που μάς ενώνουν. Με τις επιτυχίες που της έγραψαν κορυφαίοι Ελληνες δημιουργοί αλλά και τις δικές της συνθέσεις με τις οποίες ξάφνιασε ευχάριστατο κοινό της και έφτιαξε άρρηκτους δεσμούς μαζί του. Με τους στίχους της και το κλίμα που δημιουργούν: τόσο προσωπικό και ιδιαίτερο που δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει κανείς Ελληνικά για να τον συνεπάρει η ατμόσφαιρα του τραγουδιού...
Κι εκείνη πάντα βρίσκει τρόπους να ανταποδώσει την αγάπη που της προσφέρουν σε κάθε χώρα με τα δικά της «δώρα»: παίζοντας μπαγλαμαδάκι ή τραγουδώντας στη γλώσσα τους ένα δικό τους αγαπημένο τραγούδι.
Παραγωγός και σ' αυτή την περιοδεία θα είναι ο Βρετανός Tim Dowdall (LIVE NATION ), ο άνθρωπος που διοργανώνει περισσότερες από 150 συναυλίες ετησίως για καλλιτέχνες διεθνούς φήμης (U2, Madonna, Rolling Stones, Lady Gaga, Rihanna, Sting, Depeche Mode, Metallica κ.ά). και Μελίνα Προϊκα απο την Greece on Tour.

Το πρόγραμμα των συναυλιών περιλαμβάνει:
15/5/2011, Ελσίνκι - FinlandiaHall
29/5/2011, Βιέννη - Konzerthaus
31/5/2011, Μόναχο - Circus Krone
01/6/2011, Στουτγάρδη - Liederhalle
02/6/2011, Zυρίχη - Kongresshaus
04/6/2011, Φρανκφούρτη - Jahrhunderthalle
05/6/2011, Ντίσελντορφ - Philipshalle
07/6/2011, Βρυξέλλες - Cirque Royal
09/6/2011, Παρίσι - Olympia
11/6/2011, Χάγη – World Forum Theatre

Οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών είναι του Κώστα Παπαδούκα. Την Χάρις Αλεξίου θα συνοδέψουν επτά μουσικοί σολίστες:
Κώστας Παπαδούκας: Πιάνο, Κeyboards
Ηρακλής Βαβάτσικας: Ακορντεόν, Βandoneon
Θάνος Γκιουλετζής: Βιολί
Χρήστος Γκοτσίνας: Τύμπανα
Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι, Κιθάρα, Νυκτά
Νίκος Πολίτης: Μπάσο ηλεκτρικό και ακουστικό
Γιώργος Χατζόπουλος: Κιθάρες
Ο σχεδιασμός των φωτισμών είναι του Alain Lonchampt.
Ηχος: Παύλος Σαπουντζή, Αντώνης Παραμύθης

Δείτε το νέο βίντεο κλιπ του Steven Tyler με τη Nicole Scherzinger



Ο διάσημος ροκάς Steven Tyler επιστρέφει με νέα σόλο δουλειά.
Αυτή τη φορά συνεργάζεται με την αμερικανίδα τραγουδίστρια Nicole Scherzinger στα φωνητικά στο τραγούδι (It) Feels So Good. Πριν λίγο κυκλοφόρησε και το βίντεο κλιπ του τραγουδιού.
Δείτε το εδώ...

Το Αζερμπαϊτζάν στην κορυφή της Ευρώπης!


Το Αζερμπαϊτζάν "έτρεξε τρομαγμένο" προς την κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας σε έναν τελικό το αποτέλεσμα του οποίου το περιμέναμε αλλιώς...
Οι Ell και η Nikki για το Αζερμπαϊτζάν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να φτάσουν μέχρι την κορυφή του φετινού διαγωνισμού της Eurovision μαζεύοντας 221 βαθμούς με το τραγούδι "Running Scared".

Η ελληνική συμμετοχή τερμάτισε στην 7η θέση με 120 βαθμούς.

Σήμερα - 15 Mαΐου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Αχίλλιος
                       Διεθνής Ημέρα Οικογένειας



Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1938: Ο Guy Lombardo και η ορχήστρα του ηχογραφούν το "Ride, Tenderfoot, Ride."
1970: Το άλπουμ "Close to You" των Carpenters κυκλοφορεί.
1994: Γεννιέται ο Φώτιος-Ραφαήλ Τσαγανός, Έλληνας μουσικός.

Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1905: Ιδρύεται στη Νεβάδα το Λας Βέγκας, που εξελίχθηκε σε πρωτεύουσα του τζόγου.
1928: Ο Μίκυ Μάους κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη, με το φιλμάκι των Ντίσνεϊ / Άιγουερκς «Plain Crazy».
1940: Ιδρύεται η εταιρεία εστιατορίων «McDonald's».
1991: Η Εντίθ Κρεσόν γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Jessie J: Έχω κάνει σχέσεις με αγόρια και με κορίτσια


Η Jessie J έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Daily Telegraph όπου μίλησε για κάποια «καυτά» προσωπικά θέματα, όπως τις ερωτικές της προτιμήσεις, που καλύπτουν και τα δυο φύλα!

Ελένη Ράντου: Μ'αρέσει να δείχνομαι. Πειράζει;


Η Ελένη Ράντου γράφει για τον νέο κόσμο της υπέρ-επικοινωνίας σε άρθρο της που δημοσιεύεται στο aixmi.gr...

Μ’ αρέσει να δείχνομαι. Πειράζει;

Τι έχουμε πάθει βρε παιδί μου και μας αρέσει τόσο πολύ η έκθεση; Όχι η έκθεση που γράφαμε στο σχολείο. Η άλλη. Που εκτιθέμεθα. Πώς μας αρέσει να αυτοαποκαλυπτόμαστε. Να δειχνόμαστε.
Να λέμε όλα τα μυστικά μας, να μοιραζόμαστε κάθε φτηνή, καθημερινή, κοινότοπη ή ξεχωριστή στιγμή μας. Όπου και να γυρίσεις όλοι φυλάνε μια αποκάλυψη. Πότε το πάθαμε κι αυτό; Αυτή την απενοχοποίηση. Όλα στο φως. Πώς κατουράμε, πώς ερωτευόμαστε, πως πηδιόμαστε ή πιο καλά πως δεν πηδιόμαστε, πώς μαγειρεύουμε, τι δράμα περνάμε, τι ζόρι βαράμε… όλα στη φόρα. Έχεις κι εσύ κατάθλιψη; Κι εγώ ρε συ. Εγώ είμαι κι ομοφυλόφιλος, επίσης, έχω παιδί ναρκομανή, εσύ τι έχεις;
Σαν εμετό να τα ξεράσουμε όλα. Και όλα αυτά, όχι να πάρουμε ένα φίλο στο τηλέφωνο και να τα μοιραστούμε, να πιούμε ένα καφέ… όχι… η κρυφή επιθυμία όλων να βρεθεί μια κάμερα να τα πούμε. Να δειχτούμε καλά καλά, να τα βγάλουμε όλα από μέσα μας, να μας πούνε την άλλη μέρα στο σούπερ μάρκετ, σε είδα χτες… τι ωραία που τα είπες! Ρε συ, τι πάθαμε; Κι όλοι θέλουμε να ψυχαναλυόμαστε όπου βρούμε;
Κι αν δεν βρούμε κάποιο φακό, δε βαριέσαι, θα πάρουμε τηλέφωνο σε κάποιο ραδιόφωνο, θα γράψουμε σε blog, καλή ώρα, θα μπούμε στο φέισμπουκ, θα μπούμε στο τουίτερ, θα δούμε πολυπόθητο add me θα νιώσουμε ανεβασμένοι.
Τι ανάγκη για επιβράβευση που έχουμε όλοι σήμερα. Όχι στη δουλειά μας. Στην καθημερινότητά μας πιο πολύ. Γιατί να βγαίνουν μπροστά μόνο οι διάσημοι; Εγώ ξέρεις τι ενδιαφέρον έχω; Θα δείξω σ’ όλους αυτό το πολύ ξεχωριστό που είμαι, αυτό το πολύ ξεχωριστό που σκέφτομαι, θα ξεθάψω όλα μου τα μυστικά, στην ανάγκη, θα κερδίσω την προσοχή. Να δείξω την εξυπνάδα μου, Την άποψή μου, τα βάσανά μου. Εγώ θα σου πω τι τραβάω. Εγώ να δεις τι πέρασα. Πού είσαι βρε μικρόφωνο; Έλα μπροστά μου να σου πω.
Ρε μπας και γίναμε όλοι επιδειξίες; Ή αυτή είναι η νέα επικοινωνία; Αυτός ο μάγκας ο μικρός που εφηύρε το φέισμπουκ, αυτό ανακάλυψε; Την ανάγκη ν ανοίγουμε το στόμα μας και να ξεστομίζουμε όλες τις κρυφές μας σκέψεις; Κι αν αυτές οι σκέψεις είναι και μαλακίες τι πειράζει; Οι πολιτικοί γιατί το κάνουν; Οι καλλιτέχνες, επίσης, αυτοί γιατί δείχνουν τις φωτογραφίες τους; Γιατί έχουν βήμα; Κι εμείς θα το κάνουμε.
Κι εδώ που τα λέμε πόσοι στ’ αλήθεια σήμερα νοιάζονται αν είσαι καλός στη τέχνη σου; Σημασία έχει να σε παραδεχτώ σαν persona. Αυτό ενδιαφέρει σήμερα. Σαν όλοι τώρα που όλα έχουνε χάσει την αξία τους ν’ αναζητούμε ο ένας στον άλλο -μια σανίδα. Σαν όλοι να βαλθήκαμε να γίνουμε ήρωες της διπλανής μας πόρτας.