10 Μαΐ 2011

Ορφέας Περίδης και Human Touch στο Θέατρο Ριάλτο


Ο Ορφέας Περίδης ένας από τους πιο αγαπημένους σύγχρονους τραγουδοποιούς της Ελλάδας, συναντά τους Σταύρο Λάντσια, Γιώτη Κιουρτσόγλου και David Lynch, κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες και ιδρυτές του θρυλικού συγκροτήματος Human Touch.
Με γνωστά τραγούδια, αγαπημένες μελωδίες αλλά και νέο υλικό ο Ορφέας Περίδης επιστρέφει στο θέατρο Ριάλτο και συναντάται σε πιο funky ρυθμούς με τους Human Touch.
Ο Ορφέας Περίδης γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική σε διάφορα ωδεία και πήρε πτυχίο Αρμονίας και κλασικής κιθάρας.Δίδαξε κλασική κιθάρα σε ωδεία και το 1986 αρχίσε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια.
Έχει γράψει μουσική για τα θέατρα: «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη και «Ο πειρασμός» του Γρηγόρη Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

To 1989 συμμετέχει για πρώτη φορά στην δισκογραφία στο δίσκο του Νίκου Παπάζογλου «Σύνεργα» με τρία τραγούδια ("Μάτια μου", "Φεύγω", "Θάνατο θέλω τραγικό") που έκαναν αίσθηση.
Το 1991 παίρνει το τέταρτο βραβείο στους Αγώνες τραγουδιού της Καλαμάτας με το τραγούδι "Ο Ρομπέν των καμένων δασών".
Το 1993 εκδίδει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Αχ ψυχή μου φαντασμένη» ο οποίος ξεπερνάει τις 30.000 πωλήσεις και γίνεται χρυσός που περιλαμβάνει τα πολύ γνωστά "Φωτοβολίδα", "Ζηλεύει η νύχτα".
Το 1996 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Καλή σου μέρα αν ξυπνάς» και σύντομα γίνεται και αυτός χρυσός, από τον οποίο ξεχωρίζει το "Αχ να σε δω" και το "Κάτι μου κρύβεις".
Το 1998 ο Ορφέας Περίδης συνεργάστηκε με το Μανώλη Λιδάκη στο δίσκο του τελευταίου «Ο ήλιος του Γενάρη", σύντομα και αυτός ο δίσκος έγινε χρυσός ξεχωρίζοντας τα τραγούδια "Τα Μέγαρα"», και "Ο Μικρός μου Αδερφός".

Το 1999: κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος του με τίτλο «Για πού το βαλες καρδιά μου». Τη μουσική υπογράφει ο Ορφέας και τους στίχους ο ίδιος, ο Θοδωρής Γκόνης, ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος και η Νατάσα Μεσσήνη από τον οποίον ξεχώρισαν το ομώνυμο του δίσκου και το Υλαγιαλή.
Το 2001 κυκλοφόρησε ένα δίσκο με αποκλειστικά παιδικά τραγούδια με τίτλο «Στο πρώτο πρώτο πέταγμα» , μελοποίηση της παιδικής ποίησης του Νίκου Κανάκη.
Το 2003 κυκλοφορεί ο πέμπτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Τι θα πει ζωή» θεωρείται ο πιο καλοδουλεμένος δίσκος που έχει ολοκληρώσει, σε μια περίοδο ωριμότητας.
Το 2004 κυκλοφορεί το δίσκο «Απ' το παράθυρο κοιτώ», στο οποίο συνεργάζεται με δύο από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς της Ελληνικής μουσικής σκηνής: Τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Σωκράτη Μάλαμα.
Το 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος του «Κάποιον αγαπάει ακόμα».
Οι συνεργασίες του σε δίσκους του Μανώλη Ρασούλη και του Πέτρου Βαγιόπουλου μας χάρισαν τραγούδια που αγαπήθηκαν απ' το ευρύ κοινό όπως το "Βαλς σαν βάλσαμο" και "Τα ρώσικα σου μάτια".
Το 2011 κυκλοφορεί ο τελευταίος του δίσκος «Ονειροπόλων Μόχθοι»

Οι Human Touch, μετά από δώδεκα χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας. Έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σ’ ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Η μουσική τους, μέσα από την ποικιλία οργάνων που παίζει ο καθένας, άμεση και επικοινωνιακή συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντας τον εικόνες και συναισθήματα.
Οι Human Touch έχουν παίξει στα περισσότερα φεστιβάλ της χώρας και έχουν ένα ενθουσιώδες κοινό στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα group με προσωπικότητα και μοναδικό στυλ. Η κάθε τους εμφάνιση έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της ελευθερίας που νιώθουν μεταξύ τους να ταξιδεύουν μέσα από τον αυθορμητισμό… και ξέρουν να το μοιραστούν. Οι Human Touch όντως είναι ένα “ανθρώπινο άγγιγμα”.

Θέατρο Ριάλτο, Παρασκευή 20 Μαϊου, ώρα 20.30
Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλέφωνο 77 77 77 45
Ηλεκτρονικό Εισιτήριο: www.rialto.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου