8 Δεκ 2010

Μικρά μικρά για τον Zucchero! Οι μεγάλες του συναντήσεις...

Το CHOCABECK που μόλις κυκλοφόρησε στη χώρα μας, είναι το Νο1 άλμπουμ σήμερα στην Ιταλία, με διθυραμβικές κριτικές από πολλές χώρες.
Ο Zucchero που γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του '55, στο Roncocesi ξεκίνησε την πορεία του στο τραγούδι, το 1981.
Σήμερα, μετά από 15 άλμπουμ και πωλήσεις 15 εκ. αντιτύπων, κυκλοφορεί τον πιο προσωπικό του και ολοκληρωμένο δίσκο.
Είναι ίσως ο μόνος καλλιτέχνης που είχε 3 Νο1 singles σε 3 διαφορετικές γλώσσες: Il Volo (Italian-1995), Feels Like a Woman (English-1996), Baila Morena (Spanish-1997)
Οι «Συναντήσεις» που σημάδεψαν τη μουσική του πορεία ήταν με τους Randy Jackson, Sam Moore, Billy Preston & Eric Clapton, το 2006, ηχογραφώντας το "You are so Beautiful", που προτάθηκε για Grammy.
Το 1990 συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή τουρ του Eric Clapton, ενώ όταν ο Zucchero τραγούδησε στο Royal Albert Hall, o Clapton ερμήνευσε 2 τραγούδια.
Υπήρξε φίλος του Luciano Pavaroti, μέσω του οποίου γνώρισε μεγάλους καλλιτέχνες της ποπ, όπως οι Bono, Queen, Sting...
Είναι θερμός υποστηρικτής του Nelson Mandela's 46664 project in the fight against HIV Aids κι έχει λάβει μέρος σε όλες τις συναυλίες για το σκοπό αυτό.
Tο 1992 «έπεισε» τον άγνωστο τότε Andrea Bocelli, να κάνει ένα demo του Miserere (τους αγγλικούς στίχους του οποίου είχε γράψει ο Bono) για να το ακούσει ο Παβαρότι και να το τραγουδήσει...
Η τζαζ πλευρά του Zucchero δεν περιορίστηκε μόνο στα αντίστοιχα φεστιβάλ, αλλά και σε συνεργασίες με τους Miles Davis, John Lee Hooker, Solomon Burke... Ενώ, όπως αναφέρει η Sunday Express ανάμεσα στους θαυμαστές του συγκατελέγεται κι ο Dustin Hofman.

Δείτε μερικές απο αυτές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου