8 Δεκ 2010

Τron Legacy:Music By Daft Punk!

Το πολυαναμενόμενο original motion picture score της ταινίας TRON : Legacy, έχει συνθέσει και έχει κάνει την παραγωγή το ‘εικονικό’ -και βραβευμένο με Grammy- ντουέτο των Daft Punk, και κυκλοφορεί την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου από την Walt Disney Records.

Έχοντας μεγαλώσει με θαυμασμό για την πρωτοποριακή, αυθεντική ταινία TRON του 1982, οι Daft Punk ανέλαβαν το score του επόμενου κεφαλαίου της ιστορίας με ασυνήθιστη σκέψη και ακρίβεια. Το ντουέτο συνέταξε μία συμφωνία με εκατό μουσικούς και ηχογράφησε την ορχήστρα στα Air Lyndhurst Studios στο Λονδίνο.

Από την κυκλοφορία του πρώτου single των Daft Punk το 1993, ο Guy-Manuel de Homen-Christo και ο Thomas Bangalter χαιρετίστηκαν ως η νέα πνοή των νεωτεριστών της ηλεκτρονικής μουσικής. Ακολουθώντας το γονιμοποιό ντεμπούτο άλμπουμ τους ‘Homework’ που κυκλοφόρησε το 1997 από την Virgin Records, το γκρουπ κυκλοφόρησε δύο ακόμα στούντιο άλμπουμ για την Virgin -το Discovery του 2001 και το Human After All του 2005- και δύο live άλμπουμ (‘Alive 1997’ και ‘Alive 2007’).

Οι Daft Punk είναι γνωστοί τόσο για την μουσική τους και τις τεχνικές τους καινοτομίες όσο και για το πρωτοποριακό και περίτεχνο οπτικό τους σύμπαν, που επικεντρώνεται γύρω από τις ατίθασες και μυστηριώδεις Robot personas.. To 2006, το κατευθυντήριο art house film ντεμπούτο τους, ‘Electroma’, έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Καννών, και το 2007 περιόδευσαν διεθνώς με ένα live show που συνδύαζε με μοναδικό τρόπο την μουσική και το οπτική εξέλιξή τους.

Η συνεργασία των Daft Punk με τον Kanye West στο Νο 1 US hit single ‘Stronger’ χαιρετίστηκε σαν το ‘Τραγούδι της Χρονιάς’ από το περιοδικό Spin (τεύχος Ιανουαρίου 2008) και το γκρουπ πραγματοποίησε μία εμφάνιση με τον West στην τελετή των Grammy Awards το 2008, σημειώνοντας την πρώτη και μοναδική εμφάνιση τους στην τηλεόραση.

Το ‘TRON : Legacy’ είναι το πρώτο film score των Daft Punk. Μία τρισδιάστατη περιπέτεια υψηλής τεχνολογίας που διαδραματίζεται σε ένα ψηφιακό κόσμο, πολύ διαφορετικό από ότι έχουμε δει στην μεγάλη οθόνη μέχρι σήμερα. Ο Sam Flynn (Garrett Hedlund), ένας επαναστατημένος 27χρονος, στοιχειώνεται από την μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του Kevin Flynn (ο τιμημένος με Oscar και Globe Award Jeff Bridges) που κάποτε ήταν γνωστός ως η ηγετική μορφή των δημιουργών video game παγκοσμίως. Όταν ο Sam διερευνά ένα παράξενο σινιάλο που στάλθηκε από το παλιό Flynn’s Arcade –ένα σινιάλο που μόνο ο πατέρας του θα μπορούσε να στείλει- και καταλήγει να μεταφερθεί στον ίδιο ψηφιακό κόσμο όπου είναι εγκλωβισμένος ο πατέρας του για 20 χρόνια. Με την βοήθεια της ατρόμητου μαχήτριας Quorra (Olivia Wilde), πατέρας και γιός αποτολμούν ένα ταξίδι ζωής και θανάτου δια μέσου ενός εντυπωσιακού κυβερνοσύμπαντος -ενός σύμπαντος πολύ εξελιγμένου και δημιουργημένου από τον ίδιο τον Kevin, με οχήματα, όπλα και τοπία πέρα από κάθε φαντασία- και ενός ανηλεή χαρακτήρα που θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποτρέψει την απόδρασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου