8 Δεκ 2010

Η τελευταία μέρα στην ζωή του John Lennon

H τραβηγμένη με φλάς φωτογραφία σε ένα δρόμο του Manhattan, πριν από τριάντα, χρόνια, που απεικόνιζε τον John Lennon να υπογράφει το αυτόγραφο του θαυμαστή του και λίγο αργότερα δολοφόνου του, Mark Chapman, αποτελεί το προοίμιο μιας τραγωδίας που συγκλόνισε την ανθρωπότητα.
Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, συμπληρώνονται τριάντα χρόνια, από την μέρα που ο σημαντικότερος ίσως, μουσικός, ανθρωπιστής και οραματίστης του σύγχρονου κόσμου, o John Lennon, έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 40 ετών.

Με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός, ο βρετανός σκηνοθέτης Michael Waldman δημιούργησε το ντοκιμαντέρ “The Day John Lennon Died” που περιλαμβάνει τις διηγήσεις όλων των ανθρώπων που έζησαν από κοντά την τελευταία μέρα του John Lennon. Μιλούν: ο φωτογράφος και φανατικός θαυμαστής των Beatles, Paul Garesh, που αποθανάτισε την μοιραία συνάντηση του Lennon με τον Chapman, ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δολοφόνο, ο γιατρός Steven Lynn, που κράτησε την καρδιά του John Lennon στα χέρια του, λίγο πριν ξεψυχήσει μια για πάντα, η Yoko Ono, για την στιγμή που άκουσε από τους γιατρούς την είδηση του θανάτου του Lennon και το blackout πληροφοριών που ακολούθησε, μέχρι να μάθει ο γιός του, Sean, τι είχε συμβεί. Eπίσης εμφανίζεται η παιδική φιλη του John, Cilia Black και ο τραγουδιστής Liam Gallagher.

Φυσικά το όνομα του Chapman δεν αναφέρεται σε καμιά στιγμή του ντοκιμαντέρ. Αξίζει να αναφερθεί η στιγμή που ο φωτογράφος Paul Garesh, σοκάρει τους fans του μεγάλου καλλιτέχνη, αποκαλύπτοντας πως είχε μιλήσει με τον Mark Chapman πριν εκείνος πλησιάσει και δολοφονήσει τον Lennon και τον είχε ακούσει να λέει: «Είμαι από την Χαβάη, ήρθα για να πάρω αυτόγραφο.» για να μάθει λίγο αργότερα, πως ο John Lennon δολοφονήθηκε από «κάποιον που είχε έρθει από την Χαβάη…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου