8 Δεκ 2010

Αnnie Lennox - Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο album!

Γεννήθηκε λίγα λεπτά πριν τα Χριστούγεννα στη Σκωτία. Θυμάται τον εαυτό της να τραγουδάει αυτά τα τραγούδια από τα έξι της στην χορωδία. 5 δεκαετίες μετά η ακτιβίστρια, με τη βαθιά, χαρακτηριστική σχεδόν τεσσάρων οκτάβων soul φωνή, η ιδιόρρυθμη pop σταρ με τις άπειρες μεταμορφώσεις, η παθιασμένη μούσα των Eurhythmics με τα 83 εκ. αντίτυπα πωλήσεις και τη μετέπειτα σόλο πορεία, με 4 δίσκους και ισάριθμα Grammy, αλλά κι ένα Oscar για το τραγούδι της ταινίας, Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών (Η επιστροφή του Βασιλιά), δίνει στον εαυτό της την ευκαιρία άλλης μιας ανακουφιστικής μεταμφίεσης και σε μας 12 μαγικά τραγούδια.
Το άλμπουμ της A CHRISTMAS CORNUCOPIA βάζει τη δική της ξεχωριστή σφραγίδα σε 11 τραγούδια των Χριστουγέννων, κυρίως της βρεταννικής, γαλλικής και της γερμανικής παράδοσης, ενώ η Lennox συνθέτει και ερμηνεύει ένα ακόμα τραγούδι, το Universal Child, που συμπυκνώνει και το όλο πνεύμα και νόημα της δουλειάς της, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη συνειδητοποίση ότι όλοι είμαστε άνθρωποι με την ίδια δύναμη και αδυναμίες.
Μαζί της σ’ αυτό το εγχείρημα, η The African Children’s Choir, που η Lennox γνώρισε το 2004 στη Νότια Αφρική, όταν πήγε εκεί να τραγουδήσει για τις ανάγκες του 44664 (τουιδρύματος Νέλσον Μαντέλα για την καταπολέμηση του VIH/AIDS). Τα έσοδα του κομματιού  Universal Child θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό σε γυναίκες και παιδιά της Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου