9 Δεκ 2010

Μετά θάνατον αθώωση για τον Jim Morrison

Σαν χθες, εάν βρισκόταν ακόμα στην ζωή, ο τραγουδιστής των Doors και αρχετυπική φιγούρα του rock της δεκαετίας του 60, ο Jim Morrison, θα γινόταν 67 ετών.
Αυτές τις μέρες είναι πολύ πιθανό να του δοθεί χάρη για ένα αδίκημα στο οποίο είχε υποπέσει κατά την διάρκεια συναυλίας των Doors στο Miami, την 1η Μαρτίου του 1969. Σύμφωνα με μάρτυρες που βρίσκονταν στο κοινό, ο Jim όντας μεθυσμένος, στα διαλλείματα μεταξύ των τραγουδιών, έβγαζε τα ρούχα, την ζώνη του παντελονιού του και ξαφνικά χάρισε… σε δημόσια θέα τα γεννητικά του όργανα. Στην συνέχεια, ό Jim Morrison συνελήφθη από την αστυνομική αρχή τηςFlorida και καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση και υποχρεώθηκε να καταβάλλει πρόστιμο 500 δολαρίων.
Σύμφωνα με τα εν ζωή μέλη των Doors, Manzarek και Krieger, o Jim ουδέποτε έδειξε τα γεννητικά του όργανα στο κοινό, αλλά προσπαθούσε να υποβάλλει το κοινό στο δικό του “mind trip”, που ήταν μέρος της προσωπικής του performance. Για να αποδοθεί χάρη στον Jim Morrison, πρέπει να ψηφίσουν υπέρ ο κυβερνήτης της Florida και δυο μέλητου πολιτειακού συμβουλίου που συνέρχεται σήμερα.  Αθωώστε τον Jim Morrison!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου