27 Ιαν 2011

Μιχάλης Τζουγανάκης: «Θέλω να είμαι με τους λίγους, αυτοί με έχουν περισσότερη ανάγκη.»


Στην κάμερα του “My Channel” μίλησε ο τραγουδοποιός και δυνατός perfomer Μιχάλης Τζουγανάκης -που πηγή της έμπνευσης του είναι η Κρητική παράδοση- έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του στην ελληνική μουσική σκηνή χάρη στη δεξιοτεχνία του που συναντά το πάθος και τη δύναμη της παραδοσιακής μουσικής.
Στο Σταυρό του Νότου εμφανίζεται ο τραγουδοποιός που ταξιδεύει το κοινό με τις βραδιές «Κόντρα στο καιρό». Ο τίτλος δόθηκε, όπως εξηγεί με σκοπό να δώσει αλλά και να μοιραστεί τη χαρά με τον κόσμο που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη αυτό το συναίσθημα: «Είναι και προσωπική ανάγκη να τη μοιραστώ με τον κόσμο γιατί εγώ ένας αγωγός είμαι, τίποτα άλλο.».

Για την οικονομική κρίση σχολιάζει ο κ. Τζουγανάκης ότι πρέπει να επαναστατήσουμε όλοι, αλλά για εκείνον επανάσταση είναι να σπείρουμε το καλό. Επίσης, πιστεύει ότι η μουσική είναι μια διέξοδος για τον κόσμο: «Γι’αυτό κόντρα στον καιρό για να υπάρχει ισορροπία.».

Για την Κρητική μουσική ο ταλαντούχος ερμηνευτής και μουσικός “εξομολογήθηκε” ότι η συναναστροφή του με πολυπολιτισμικούς ανθρώπους ήταν καθοριστική για την διαμόρφωση της προσωπικότητάς του αλλά και της μουσικής του:  «Εκεί κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται να παίζω Pop ή Rock μουσική για να μπορώ να επικοινωνήσω με το κοινό.». Επίσης, με απόλυτη ειλικρίνεια παραδέχτηκε ότι: «Εγώ θέλω να είμαι με τους λίγους, τώρα, αυτοί με έχουν περισσότερη ανάγκη.».

Ο Μ. Τζουγανάκης μιλάει για την αγάπη του που δεν είναι άλλη από την Κρητική μουσική: «Η Κρητική μουσική “αγγίζει”. Έχει ρυθμό, έχει πάθος, έχει δύναμη, έχει αισιοδοξία, έχει μια λεβεντιά και όχι μια ηττοπάθεια και μια μιζέρια. Παρόλο που τα τραγούδια της μιλούν για τον έρωτα και τον θάνατο μαζί.».

Στο τέλος ο σπουδαίος τραγουδοποιός απήγγειλε μια μαντινάδα: «Μη ταξιδεύεις με το νου χωρίς να βλέπεις δρόμο και μη νομίζεις πως χαρά θα νιώσεις δίχως πόνο.».
Ο Μιχάλης Τζουγανάκης θα εμφανίζεται στο Σταυρό του Νότου ως τις 29 Ιανουαρίου. Έπειτα θα κάνει εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη στο Μύλο.

Από την Αλεξάνδρα Θλιβίτη
www.tralala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου